Widok

Mayday. Run For Your Wife

Kultura Temat dostępny też na forum:
Opinie do spektaklu: Mayday. Run For Your Wife.
Ray Cooney

Przekład: Elżbieta Woźniak

"MAYDAY" to niezwykle zabawna sztuka teatralna, okrzyknięta najlepszą współczesną komedią omyłek. Obok innych sztuk Ray'aCooney'a, brytyjskiego mistrza farsy, podbiła serca widzów Europy Zachodniej oraz Broadway'u. Od czasu polskiej prapremiery w 1992 roku była w repertuarze ponad dwudziestu polskich teatrów. Przez swój ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mayday. Run For Your Wife Ray Cooney Przekład: Elżbieta Woźniak Preferencje wiekowe: 15+. "MAYDAY" to niezwykle zabawna sztuka teatralna, okrzyknięta najlepszą współczesną komedią omyłek. Obok innych sztuk Ray'aCooney'a, brytyjskiego mistrza farsy, podbiła serca widzów Europy Zachodniej oraz Broadway'u. Od czasu polskiej prapremiery w 1992 roku była w repertuarze ponad dwudziestu polskich ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

NO to dobe

Świetna komedia !!!!! REWELACJA
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie jestem zachwycona tą sztuką, dużo krzyku i trzaskania drzwiami. Aktorzy młodzi, potrzebują jeszcze dużo treningu. Pierwsza część drętwa i parę osób opuściło przedstawienie. Ja wytrwałam do końca i na drugiej części trochę się pośmiałam. Słaba widoczność z sali na scenę. Na pewno nie poszłabym drugi raz.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 23

Kapitalne

Warto, warto i jeszcze raz warto iść i umrzeć tam ze śmiechu!
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polecam!

Niewiarygodne ile przez dwie godziny można się śmiać - wyszliśmy ze spektaklu wręcz fizycznie oczyszczeni tym śmiechem... Prosto acz doskonale skonstruowana farsa dostarcza rozrywki tak łatwej w odbiorze, że można nazwać uniwersalną pod kątem odbiorców. Co więcej wcale nie trzeba przeklinać na scenie, żeby widza rozbawić, a bilet nie musi kosztować ponad 100 zł. Gorąco polecam!
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 0

wow

Fenomenalny spektakl
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

to idę
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Byłam wczoraj i jestem bardzo zadowolona. Dużo śmiechu, choć niektóre dowcipy oklepane.
Sztuka dobrze napisana, wszystko jasne, dużo zwrotów akcji, umiejętne angażowanie widza.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rewelacja

Właśnie wróciliśmy- dawno tak się nie ubawiłam. Aktorstwo najwyższej próby- kochamy was!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Centrum Kultury brzmi dumnie . Takie miejsce jest potrzebne ,ale może w okazalszym budynku i z większym komfortem dla widzów . Co do MAYDAY to rewelka !
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Powiało poziomem TVP.

Byłem mocno rozczarowany. Czasem uśmiechałem się za sprawą Ogrodnika i na tym kończą się pozytywy. Sztuka na tyle prosta, żeby trafiła do każdego Janusza. Nie do końca rozumiałem dlaczego ludzie smiali się z tego, że ktoś jest homoseksualistą. Nieco zacofane podejście. Najbardziej rażące było słowo Ciota które padło nie raz na scenie. Oczywiście, nie umniejszając aktorom (super zagrali). Myślę, że największym problemem tutaj jest scenariusz. Czy polecam? Tak, jeśli jesteś Januszem gustującym w polskich kabaretach i biesiadnych hitach Polsatu. Nie, jesli szukasz czegoś więcej.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Suuuper!

Byłem z żoną w sobotę.
Uśmiałem się do łez :D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

po spektaklu

Szczerze polecam popracować nad tą panią, która nas wita na spektaklu i później po przerwie; drętwa, strasznie sztucznie to wygląda, nie łapie kontaktu z widzami jakby była tam przez pomyłkę. Po słabym początku możemy w końcu zobaczyć sztukę; rozkręca się troszkę wolno ale po 20 minutach do samego końca śmiech na sali- dwuznaczne teksty, które każdy interpretuje podświadomie świetny zabieg na widzach; świetna gra aktorska; dobrze dobrani do swoich ról aktorzy; szczerze polecam spektakl trwał z przerwa 2godz 15minut.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

MISTRZOSTWO SWIATA

Nigdy nie byłem na lepszym spektaklu - łzy mi same płynęły po policzkach. Aż szkoda ze się skonczylo;-( TOTALNA REWELACJA-POLECAM każdemu; -((
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

ODRADZAM

Stanowczo odradzam.
Konwencja zgrana do bólu.
Dialogi i gagi na poziomie skeczów kolonijnego ogniska.
Teatralne disco polo.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Gratuluję

Bardzo subtelna recenzja ! Gratuluję ! 100% racji.

Pole minowe

To nie bomba , ale artystyczne pole minowe. Szkoda kasy.

Mihi , nie ma piszemy osobno , mówi - zerknij , Twoja ortografia też dużo opowiada o Tobie ...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dno

Spektakl tak głęboki , że sięga dna.

Świetny spektakl

Najlepszy spektakl na jakim byłam!!! Gorąco polecam!!! Bardzo dużo śmiechu i ani odrobiny nudy, a to wszystko od początku do końca. Gra aktorska rewelacyjna. Na pewno pójdę jeszcze nie raz.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mayday. Run For Your Wife Ray Cooney Przekład: Elżbieta Woźniak Preferencje wiekowe: 15+. "MAYDAY" to niezwykle zabawna sztuka teatralna, okrzyknięta najlepszą współczesną komedią omyłek. Obok innych sztuk Ray'aCooney'a, brytyjskiego mistrza farsy, podbiła serca widzów Europy Zachodniej oraz Broadway'u. Od czasu polskiej prapremiery w 1992 roku była w repertuarze ponad dwudziestu polskich ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6
do góry