Widok

Mayday. Run For Your Wife

Kultura Temat dostępny też na forum:
Opinie do spektaklu: Mayday. Run For Your Wife.
Ray Cooney

Przekład: Elżbieta Woźniak

"MAYDAY" to niezwykle zabawna sztuka teatralna, okrzyknięta najlepszą współczesną komedią omyłek. Obok innych sztuk Ray'aCooney'a, brytyjskiego mistrza farsy, podbiła serca widzów Europy Zachodniej oraz Broadway'u. Od czasu polskiej prapremiery w 1992 roku była w repertuarze ponad dwudziestu polskich teatrów. Przez swój ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mayday. Run For Your Wife Ray Cooney Przekład: Elżbieta Woźniak Preferencje wiekowe: 15+. "MAYDAY" to niezwykle zabawna sztuka teatralna, okrzyknięta najlepszą współczesną komedią omyłek. Obok innych sztuk Ray'aCooney'a, brytyjskiego mistrza farsy, podbiła serca widzów Europy Zachodniej oraz Broadway'u. Od czasu polskiej prapremiery w 1992 roku była w repertuarze ponad dwudziestu polskich ...
Przejdź do spektaklu.

dobrze spędzony wieczór

Lekka komedia świetnie zagrana przez młodych aktorów. Doskonała rola Stasia - pozornie bohatera drugiego planu. Śmieliśmy się wiele razy aż do łez. Nie dlatego, że nie mamy gustu tylko dlatego, że tekst i wykonanie było dobre. Osoby poszukujące głębokich intelektualnie doznań zapraszamy na przedstawienia klasyków dramaturgii. Do wyboru także opera, najlepiej - Austria, Włochy. My spędziliśmy świetny wieczór oglądając ten spektakl. Słowa uznania dla całego zespołu z 15.06.2018.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Żenada

Poziom polskich kabaretów, do tego obrzydliwe powielanie stereotypów, sztuka przez małe "sz" dla januszy i grażyn.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10

Tingel - Tangel !!!

Tanie przedstawienie na peryferiach miasta! Może wszyscy się bawili, bo nam nie trzeba wiele! Brawa w pozycji stojących pacynek, inaczej (moda) nie wypada! Mimo wysiłków całego ośrodka kultury i „centrum” w Gdyni, to było przeżycie, egzotyki kultury oraz rozrywki w mieście z oknem na świat!!!
Więcej nam nie potrzeba. Dwóm aktorom rozdaję wyróżnienia za wysiłek i talent. Ale w tak beznadziejnej scenerii i dekoracjach, giniecie panowie!

Ps. czasami mieliśmy wrażenie ze jesteśmy w teatrze amatorskim.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Cyrk

Niestety CYRK dostarczy więcej wrażeń niż te kiczowate przedstawienie!
Discopolo, a nie teatr!
Lud się bawi i cieszy!
Książka telefoniczna, dalej pozostaje jedyna, jaka była w ich rękach.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Polsatowski kabaret

Poziom tej sztuki dla teatru jest niczym disco polo dla muzyki. Z pewnością niektórym potrzebny - ludzie ryczeli ze śmiechu przez 2h, co tylko pogłebiało moje zażenowanie. Jeżeli jesteś fanem mazurskich nocy kabaretowych, to spektakl dla Ciebie. Jeżeli nie - zostań w domu, już oglądanie tvn turbo dostarczy Ci więcej kultury.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

REWELACJA

Spektakl rewelacyjny. Gra aktorska na bardzo wysokim poziomie. Smiech na sali przez prawie 2 godz. Naprawde warto sie wybrac!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

SUUUPEERRRR!!!!!

Polecam, ubawiłam się, spłakałam ze śmiechu. Spektakl i gra aktorska na wysokim poziomie. Naprawdę warto!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Świetny spektakl

Najlepszy spektakl na jakim byłam!!! Gorąco polecam!!! Bardzo dużo śmiechu i ani odrobiny nudy, a to wszystko od początku do końca. Gra aktorska rewelacyjna. Na pewno pójdę jeszcze nie raz.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dno

Spektakl tak głęboki , że sięga dna.

Mihi , nie ma piszemy osobno , mówi - zerknij , Twoja ortografia też dużo opowiada o Tobie ...

Pole minowe

To nie bomba , ale artystyczne pole minowe. Szkoda kasy.

Gratuluję

Bardzo subtelna recenzja ! Gratuluję ! 100% racji.

ODRADZAM

Stanowczo odradzam.
Konwencja zgrana do bólu.
Dialogi i gagi na poziomie skeczów kolonijnego ogniska.
Teatralne disco polo.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

MISTRZOSTWO SWIATA

Nigdy nie byłem na lepszym spektaklu - łzy mi same płynęły po policzkach. Aż szkoda ze się skonczylo;-( TOTALNA REWELACJA-POLECAM każdemu; -((
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

po spektaklu

Szczerze polecam popracować nad tą panią, która nas wita na spektaklu i później po przerwie; drętwa, strasznie sztucznie to wygląda, nie łapie kontaktu z widzami jakby była tam przez pomyłkę. Po słabym początku możemy w końcu zobaczyć sztukę; rozkręca się troszkę wolno ale po 20 minutach do samego końca śmiech na sali- dwuznaczne teksty, które każdy interpretuje podświadomie świetny zabieg na widzach; świetna gra aktorska; dobrze dobrani do swoich ról aktorzy; szczerze polecam spektakl trwał z przerwa 2godz 15minut.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Suuuper!

Byłem z żoną w sobotę.
Uśmiałem się do łez :D

Powiało poziomem TVP.

Byłem mocno rozczarowany. Czasem uśmiechałem się za sprawą Ogrodnika i na tym kończą się pozytywy. Sztuka na tyle prosta, żeby trafiła do każdego Janusza. Nie do końca rozumiałem dlaczego ludzie smiali się z tego, że ktoś jest homoseksualistą. Nieco zacofane podejście. Najbardziej rażące było słowo Ciota które padło nie raz na scenie. Oczywiście, nie umniejszając aktorom (super zagrali). Myślę, że największym problemem tutaj jest scenariusz. Czy polecam? Tak, jeśli jesteś Januszem gustującym w polskich kabaretach i biesiadnych hitach Polsatu. Nie, jesli szukasz czegoś więcej.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Centrum Kultury brzmi dumnie . Takie miejsce jest potrzebne ,ale może w okazalszym budynku i z większym komfortem dla widzów . Co do MAYDAY to rewelka !
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Rewelacja

Właśnie wróciliśmy- dawno tak się nie ubawiłam. Aktorstwo najwyższej próby- kochamy was!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mayday. Run For Your Wife Ray Cooney Przekład: Elżbieta Woźniak Preferencje wiekowe: 15+. "MAYDAY" to niezwykle zabawna sztuka teatralna, okrzyknięta najlepszą współczesną komedią omyłek. Obok innych sztuk Ray'aCooney'a, brytyjskiego mistrza farsy, podbiła serca widzów Europy Zachodniej oraz Broadway'u. Od czasu polskiej prapremiery w 1992 roku była w repertuarze ponad dwudziestu polskich ...
Przejdź do spektaklu.
do góry