Widok

Mazda 626

Pierwowzorem modelu 626 była Mazda Capella z roku 1970 r., która ewoluowała, otrzymując nazwę 626 w roku 1978. Kolejne zmiany konstrukcyjne i faceliftingi dopowadziły do powstania najnowszego modelu (piąta generacja), przedstawionego na zdjęciu obok. Poniżej - nieco starsze 626 - generacje trzecia i czwarta - dość popularne na naszych drogach Mazda 626 wysoko ceniona jest za swoje ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

pomocy!

mam problem w odczytaniu numeru silnika w mazdzie 626,czy moze mi ktos pomoc w odnalezieniu tego numeru?

Mazda 626 1.8 16V 1997r.

Super bryka polecam. Super sie prowadzi wszystko pod reką bogate wyposażenie. I ten silnik tak pieknie syczy na zewnatrz w srodku go nawet nie słychac. Moze troche 1.8 (90 KM) to zamało jak na taki samochód ale i tak daje sobie rade. Przy dużych predkościach nie czuć że się tyle jedzie. Troche tylnia półka skacze na naszych dziurawych drogach ale da się wytrzymac. Miałem wczesniej dwóch niemców i jest różnica. W środku nic nie trzeszczy KOMFORT KOMFORT KOMFORT. Polecam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Centralny zamek - Mazda626!!!!!!!!!!!!!!

Witam. Mam pytanie - czy ktoś z was wie, gdzie w Mazdzie 626 po 92 roku jest układ sterujący centralnym zamkiem? Proszę o szczegółową i szybką, w miarę możliwości, odpowiedż. Dziękuję. Piszcie na mojego maila. Jeszcze raz dzięki

Mazda 626 2.0 16V DOHC

Witam!Jestem posiadaczem mazdy o której mowa w tytule i złego słowa nie mogę powiedzieć!Zawieszenie ekstra w środku cichutko a w trasie ten silnik nie pali mi więcej niż 7 ltr/100km!Kupiłem, mam i będę miał!To auto jest po prostu świetne pomimo tego że ma już 17lat!

Mazda 626 DiTD 2001

PROSZE O KAZDĄ INFORMACJE NA TEMAT TEGO MODELU
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

MAZDA TO NIE JAZDA

TO TYLKO TAKI ŻART UŻYWANY PRZEZ HANDLRZY VOLKSWAGENÓW JAJAJA GUT.OSOBIŚCIE UWAŻAM ,ŻE TO SĄ PRZEMYŚLANE AUTKA .MIAŁEM STARĄ MAZDĘ I PRZEJECHAŁEM NIĄ KAWAŁ ŚWITA .JECHAŁEM NIĄ DO NIEDOSTĘPNYCH MIEJSC BEZ STRACHU ,ŻE COŚ NAWALI. W TEJ CHWILI MAM TOYOTĘ I STWIERDZAM ,ŻE JEST TROCHĘ LEPSZA OD MAZDY -TU ZUPEŁNIE NIC SIĘ NIE PSUJĘ -NAWET JAKIEŚ DROBNE MAŁOSTKOWE SPRAWY.

mazda 626 cronos

Witam
Jestem posiadaczem mazdy wersji cronos(amerykańska), samochód bajka, polecam kazdemu Udało mi sie trafic od 1 własciela ,samochod nigdy nie był uderzony i w stanie idealny, jezdziłem wieloma samochodami ale przyjemnośc z jazdy mazda jest bez porownania wyzsza, no moze jaguar xj lepeij jezdzi ale kosztuje 40 razy wiecej:)

mazda 626 2.0 coupe

jutro odbieram "nowa" mazde 626 ... nowa 16 letnia :) jezdzilam juz taka tylko z silniczkiem 2.2 i musze powiedziec ze nie bylo na co narzekac .. no moze do poki mezulek jej nie rozbil :) ale to nic bedzie druga .. i tylko moja :) jeste tylko jeden problemik musz ewymienic amorki bo buja jak na lozku wodnym :) i przeguby tluka sie na skrecie ... no i nie wiem czy bardzo ryzykuje jak pojezdze troche na tych stukajacych ?? bo sie troche splukalam kupujac ja i na czesci braknie :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

dobry wybór jak sporo podróżujesz

Moją mazde mam już 2 lata przy zakupie miała 60tyś a teraz ma jakieś 125tyś. Sprawuje się świetnie. Jedynymi elementami które wymieniałem to pasek rozrządu wraz z napinaczem, opony, stalowo gumowe elementy zawieszenia przedniego i łączniki stabilizatora bo nasze dziury im nie sprzyjają. Chociaż radzi sobie na nich poprawnie. Wersja kombi jest bardzo pojemna i wszystko się w niej zmieści. Chociaż auto nie wygląda na takie z zewnątrz. Na pewno będziesz zadowolony auto nie rzuca się w oczy jest stonowanie i solidne.

Mazda 626 cronos 1996 Tuning; )

kupiłem mazde 626 z jednostka napedowa 2000 i spisuje sie swietnie jest tam troszke koni ale mam taki problemik ze przy odpalaniu puszcza mi spory dymek i nie jestem z tego zadowolony.. a tak pozatym polskie drogi mi po 150 000przebiegu (bo tyle juz sie tu wozi).. wybiły przednia zawieche.. a to koszt około 100E ;/ pozatym japonczyk to japonczyk:D:D

Mazda 626 1997

Mam ją od 2 lat (sprowadzona). Przejechałem nią 50 tys, ani razu mnie nie zawiodła... Fakt, że mimo sporego przebiegu zainwestowałem w nią trochę (wymiana amortyzatorów, wahaczy, przegubów, tarcz, klocków, świec.....), ale odwdzięcza się małym spalaniem: 9l gazu w mieście i ok 7.5 na trasie (sekwencyjny wtrysk gazu ciekłego :) Szkoda będzie się z nią rozstać (zamiana na kombi... :(
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

626 1,8l z 1994r.

Posiadam taką mazde i jest na prawde idealna.Obroty tego silnika są tak ustawione że jak silnik jest ciepły to ma ok 500 obrotów na min.Super autko.Bardzo ekonomiczne i oszczędne.polecam wszystkim.Pozdrawiam.

MAZDA 2.0 DiTD 16s 2000r.

WITAM :)
OD NIECAłEGO MIESIąCA STAłEM SIę POSIADACZEM W/W MAZDY W DIESLU. AUTKO KUPIłEM BEZ ZNAJOMOśCI WCZEśNIEJSZEJ HISTORII AUTKA.. WIęC WYMIENIłEM CAłY ROZRZąD (KOSZT SAMYCH CZęSćI - 2600PLN:( ALE MAM NADZIEJE żE WARTO :) JEDźDZIłEM DO TEJ PORY DUżO MNIEJSZYM PEUGEOT'EM WIęC MUSIAłEM SIę PRZYZWYCZAIć DO JAPOńCA, I PRZYZNAM SIE żE Z KAżDYM DNIEM BARDZIEJ PRZEKONUJE SIę DO TEJ MARKI... AUTKO DYNAMICZNE I KOMFORTOWE :) ALE MAM PROBLEM Z ELEKTRONIKą, PONIEWAż CAłY CZAS NA WYśWIETLACZU GDZIE JEST OBROTOMIERZ WYśWIETLA (MIGAJąC) -40*C!!!!! CHCIAłBYM ZNALEźć JAKIEGOś DIAGNOSTE/ELEKTRONIKA ABY MI TO WYTłUMACZYł W CZYM TKWI PROBLEM I EWENTUALNIE WYKASOWAł BłEDY Z KOMPA??? KOSTKA DO WPIęCIA JEST POD MASKą KOłO SILNIKA WYCIERACZEK (TAK DLA OPISU WERSJI- WTAJEMNICZENI BEDą MIELI WIęKSZą JASNOść WERSJI AUTKA :) JAK KTOś MA TAKA WERSJE ROCZNIKA/SILNIKA CHęTNIE USłYSZę INTERESUJąCE OPINIE!!! PODOBNO Są AWARIE SYTEMU ABS - SPALA SIę SIę CZY COś TAKIEGO??? PLS O WIEśCI O DOBRYCH MECHANIKACH ZNAJąCYCH SIE NA MAZDACH (SZCZEGóLNIE DIESLACH) LUB JAKIEś NAMIARY NA CZęśCI W WYPOSARZENIU WNęTRZA (RADIA/ORGINAł, ITP.) JESTEM Z WROCłAWIA ALE CHęTNIE PRZYJME OFERTę Z CAłEGO KRAJU:) MóJ E-MAIL: romano77@vp.pl DZIęKI Z GóRY ZA INFO!!!!!!! CHODżBY NAJMNIEJSZE JEST DLA MNIE BARDZOI WAżBNE - JESTEM Z TYCH CO NIE LICZY PIęNIęDZY NA AUTKO - MUSI CHODZIć JAK PIERWSZY DZIEń Z SALONU... :))

MAZDA 2.0 DiTD 16s 2000r.

WITAM :)
OD NIECAłEGO MIESIąCA STAłEM SIę POSIADACZEM W/W MAZDY W DIESLU. AUTKO KUPIłEM BEZ ZNAJOMOśCI WCZEśNIEJSZEJ HISTORII AUTKA.. WIęC WYMIENIłEM CAłY ROZRZąD (KOSZT SAMYCH CZęSćI - 2600PLN:( ALE MAM NADZIEJE żE WARTO :) JEDźDZIłEM DO TEJ PORY DUżO MNIEJSZYM PEUGEOT'EM WIęC MUSIAłEM SIę PRZYZWYCZAIć DO JAPOńCA, I PRZYZNAM SIE żE Z KAżDYM DNIEM BARDZIEJ PRZEKONUJE SIę DO TEJ MARKI... AUTKO DYNAMICZNE I KOMFORTOWE :) ALE MAM PROBLEM Z ELEKTRONIKą, PONIEWAż CAłY CZAS NA WYśWIETLACZU GDZIE JEST OBROTOMIERZ WYśWIETLA (MIGAJąC) -40*C!!!!! CHCIAłBYM ZNALEźć JAKIEGOś DIAGNOSTE/ELEKTRONIKA ABY MI TO WYTłUMACZYł W CZYM TKWI PROBLEM I EWENTUALNIE WYKASOWAł BłEDY Z KOMPA??? KOSTKA DO WPIęCIA JEST POD MASKą KOłO SILNIKA WYCIERACZEK (TAK DLA OPISU WERSJI- WTAJEMNICZENI BEDą MIELI WIęKSZą JASNOść WERSJI AUTKA :) JAK KTOś MA TAKA WERSJE ROCZNIKA/SILNIKA CHęTNIE USłYSZę INTERESUJąCE OPINIE!!! PODOBNO Są AWARIE SYTEMU ABS - SPALA SIę SIę CZY COś TAKIEGO??? PLS O WIEśCI O DOBRYCH MECHANIKACH ZNAJąCYCH SIE NA MAZDACH (SZCZEGóLNIE DIESLACH) LUB JAKIEś NAMIARY NA CZęśCI W WYPOSARZENIU WNęTRZA (RADIA/ORGINAł, ITP.) JESTEM Z WROCłAWIA ALE CHęTNIE PRZYJME OFERTę Z CAłEGO KRAJU:) MóJ E-MAIL: romano77@vp.pl DZIęKI Z GóRY ZA INFO!!!!!!! CHODżBY NAJMNIEJSZE JEST DLA MNIE BARDZOI WAżBNE - JESTEM Z TYCH CO NIE LICZY PIęNIęDZY NA AUTKO - MUSI CHODZIć JAK PIERWSZY DZIEń Z SALONU... :))

mazda 626 99

proszę o pomoc w piątek koleś puknął mi w tył mego auta, sladów zero ale już nie mogłem odjechać ponieważ auto zgasło tak po prostu,
proszę o pomoc poszukuje ukrytego wyłącznika dopływu paliwa jeśli ktoś wie to prosze o pomoc !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
motopimek@interia.pl

Kupię

Kupię silnik do Mazdy 626 GT 5 drzwi poj 2000 pełen wtrysk tel 507036742

mazda 626 2,0D GD

sprzedam silnik do mazdy 2,0d oraz duzo Czesci!tel.510420073

Mazda 626

kupie głowice do mazdy 626 dizel rocz.90
tel.509422686

dobrze pali; )

kupiłem nie dawno mazde 626 1800cm 97r mowili wszyscy ze to dobre auta wygoda i nie zawodność to ich zaleta . ale co mnie zawiodło to moc 66k i wskaznik paliwa jerzdze glownie w trasie 11L/12L to ma troche mały zbiornik paliwa czesto trzeba tankować zaznaczam ze auto jest 100% sprawne moze ta predzkość 120/ 160km/h ale i tak mysle o załozeniu gazu !!! a jak wsze spalają bo nie wieze w opinie 7L bo to chyba w tunelach albo 90km/h .pozatym jest super choć miałem lepsze ale nie w tej cenie . rasumujac nie warto przepłacać KUP MAZDE
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

mazda 626 DITD 99

poszukuje jednej czesci wszendzie mnie odsylaja z tym do serwisu a w serwisie drogo
jest to rura gumowa lub platykowa do korektora(silnika) doplywowa wyglaga jak kolanko.
niewiem czy dobrze ta czesc okreslilem
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Nauka i Szkolnictwo

D C - ocena (3 odpowiedzi)

Najlepszy żłobek na Chełmie

Iuliia M. - ocena (5 odpowiedzi)

Z całego serca polecam OSK Delta. Jazdę samochodem zaczynałam zupełnie od zera i na początku...

Kursant Michał - ocena (6 odpowiedzi)

Wyjątkowy talent połączony z wiedzą poparty doświadczeniem i umiejętnością przekazywania wiedzy...

do góry