Widok

Mazda 626

Pierwowzorem modelu 626 była Mazda Capella z roku 1970 r., która ewoluowała, otrzymując nazwę 626 w roku 1978. Kolejne zmiany konstrukcyjne i faceliftingi dopowadziły do powstania najnowszego modelu (piąta generacja), przedstawionego na zdjęciu obok. Poniżej - nieco starsze 626 - generacje trzecia i czwarta - dość popularne na naszych drogach Mazda 626 wysoko ceniona jest za swoje ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

10 lat użytkownika

jeśli chodzi o spalanie gazu w 2 litrowce to po mieście 11 w trasie 10 przy 150kh zawieszenie trzeba dbać jak coś tylko puknie to trzeba to sprawdzić bo od jednego pęknięcia się zaczyna a później leci po kolei a tak to polecam ją mam z 1994 roku i mam do tego sentyment i żonie kupię też mazde troszkę młodsza ale z tym samym silnikiem bo to w końcu japoński wóz a kto miał mazde to wątpię że zamieni na VW

Zmiana licznika

Witam.
Mam pytanie. Czy posiadając mazde 626 z 99r mogę zmienić jej licznik na ten z wersji poliftingowej ? (chce zmienić bo bardziej mi się podobają zegary z nowszej wersji).

kowadło

mam problem z gazem czy Moszna bez pośrednio aby odpalał na gazie czy nie gaz sentencja

mazda 626 1,8 93rok

robiłem glowice i jakis czas dobrze bylo teraz bierze olej kopci. Ostatnio jechalem dwa razy strzelila nie wiem chyba dlatego ze zle wyregulowalem gaz. Zgasla i nie moge odpalic iskra jest paliwo dochodzi. Moze ktos wie gdzie moge szukac usterki

Mazda 626 IV, benzynowa

robi mi się to samo od niecałych dwóch miesięcy, właśnie po zimie. Szarpie jak jest zimna, jak się nagrzeje to przestaje. Mój chłopak panikuje, że to zawór TCV lub SPV.

czy w Mazdzie 626 1999 r. 2.0 silnik 1.6 v może być łańcuszek rozrządu

mam problem z zaplonem

Witam niedawno kupilem mazde 626 96 rocznik silnik 20 z gazem wymienilem silnik nie chodzi na jeden gar pomimo wymiany swiec nie wiem gdzie ustawic zaplon bo podejrzewam tam przyczyne czy ma ktos jakies informaje prosze o kontakt na maila bylbym wdzieczny

LPG

mam Mazdę 626 z 1994r z instalacja LPG w sekwencji, przy rozgrzanym silniku traci wolne obroty, a nawet gaśnie. Co jest tego przyczyna, może ktoś mi podpowie.
proszę o kontakt telefoniczny 500 042 775, lub maile:wojlap15@poczta.fm

mazda 626 comprex

mazda 626 comprex jest wyposazona w kompresor jesli nie odczuwasz na mocy i nie slychac lozysk (wyje jak normalna turbina)to jaszcze pojezdzisz ,taniej wychodzi regeneracja kompresora,tam z reguly zuzywaja sie lozyska regeneracja to koszt ok 1200-1500 zl zalezy od stanu compresora jest taki serwis w Puławach

Mazda 626 DiTD 98

Miałem to samo co ty i niestety są to pierwsze objawy padania pompy wtryskowej

kupno

mam mozliwość kupienia mazdy 626 2.0 z 2000 roku chciałbym porady.........z góry dziekuje

fajna i bez awaryjna mazda 626

kup sobie a sie przekonasz nie jakiegos vw tylko mazde 626

juz tobie kolego pisze nie kombinuj z tym autem on pieknie jezdzi na gazie ale musi byckonkretna LPG ja wkladalem staga i te starsze i tego najnowszego różne listwy i lipa w końcu dopłaciłem za BRC ona kalibruje się sama i nie trzeba zgrywać map wszystko robi sama polecam tylko BRC

dzieje sie tak bo jest lipa lpg ja tez tak miałem aż do momentu instalki BRC i wszysko stalo sie wspaniałe

mnazda cronos

moj cronos jest z 93 jeszcze jezdzi ma juz 18lat i ma sie dobrze nawet nie zardzwial niestety zaczyna dymic wiec chyba czas na wymiane pierscieni,To bedzie pierwsza jego naprawa.Polecam Bo mimo ze stara sylwetka fajna i super wygoda.Mam tez mytanie,jakiej firmy pierscienie kupic

mazda 626 ge 96r

ja mam od 3 lat. nic dodać. super autko ma 270 tyś. spalanie na LPG sekwencja trasa 7-7,5 mieszany ok 9 litrów ,gazu nie żaluję.
Może słabo wyciszona w środku. Choruję na nowszy model.

instalacja gazowa.

Ja mam zwykłą instalację gazową i nie narzekam. Wszystko zależy od tego kto ją założy. Miałem też zwykłą instalację w Primerze i też wszystko było dobrze. Znajomy który mi zakładał jest bardzo dobrym mechanikiem i dobrym fachowcem od instalacji gazowych. Mieszka niedaleko Łodzi.

instalacja gazowa w Mazdzie 626 97r.

Mam zainstalowany gaz 4 rok i nie mam żadnych problemów. Dobrze pali na gazie i na benzynie bez względu na porę roku. Przy ekonomicznej jeździe spala mi do 9,5 litra w cyklu mieszanym oraz 8,4litra w trasie. Jak na razie nie narzekam i dość wysoko oceniam ten model.

mam taka prośbe czy mógłbyś mi powiedzieć gdzie znajduje sie mierka poziomu oleju w skrzyni biegów? mam ten sam silnik tyle że w automacie i amerykanśka wersje. I jeszcze jedno. czy szyba przednia rozni sie czyms od wersji europejskiej?

Inne tematy z forum Nauka i Szkolnictwo

D C - ocena (3 odpowiedzi)

Najlepszy żłobek na Chełmie

Kursant Michał - ocena (6 odpowiedzi)

Wyjątkowy talent połączony z wiedzą poparty doświadczeniem i umiejętnością przekazywania wiedzy...

Iuliia M. - ocena (5 odpowiedzi)

Z całego serca polecam OSK Delta. Jazdę samochodem zaczynałam zupełnie od zera i na początku...

do góry