Widok

Mazda MX-3

MX-3, którego europejska premiera odbyła się w marcu 1991 roku, powstało na bazie 323F (płyta podłogowa, wyposażenie wnętrza). Zresztą początek lat '90 był dla stylistów Mazdy wyjątkowo udanym - powstały wtedy sedan 121, MX-5, 323F czy w końcu MX-3. Prawdziwe coupe o zacięciu sportowym tworzy jego 'serce'. Specjalnie dla MX-3 opracowano jednostkę o unikatowej konstrukcji: 24-zaworowy, ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Udane auto

WItam

Jestem posiadaczem mazdy mx-3,model v6, i jestem bardzo z niego zadowolony. Jezdzi sie nim swietnie, ma dobre przyspierzenie (chociaz beda jeszcze poprawial ) oraz hamulce (mam zmienione tarcze i klocki ). Auto jest wygodne dla dwoch osob, a miejsca w bagazniku jest dosyc.Notabebe jest tam o 1 l wiecej miejsca niz w Megane Coupe (flaszka wiecej sie zmiesci).
Polecam to auto z calego serca.
Zapraszam na strone o mx-3 http://shawnm.republika.pl
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zakochałam się od razu

NIedawno kupiłam 7-letnią MX-3 z silnikiem 1.6. Autko prowadzi się leciutko, ma niesamowitą zwrotność i przyzwoite przyspieszenie. Niestety paliwa spala nieco więcej - po mieście od 9 do 10 l na 100 km, zależnie od stylu jazdy. Widoczność do tyłu faktycznie słaba, choć prześwit pod lotką dużo daje. Fotele są bardzo niskie i można mieć kłopot z wysokimi obcasami ;) Przy parkowaniu trzeba uważać w związku z długością drzwi - w zbyt ciasnym miejscu można po prostu nie wysiąść, bo są bardzo długie. Przy pełnej obsadzie pasażerów (pomijając fakt, że ci z tyłu muszą być raczej marnej postury) odczuwa się wyraźne pogorszenie osiągów. W bagażniku spoko mieści się komplet kół, więc nie jest tak źle - tyle, że niewygodnie się do niego ładuje (wysoka krawędź). Mogę polecić Mazdusię wszystkim, którzy chcą w rozsądnej cenie kupić używane sportowe auto i zwracają uwagę na jego wygląd. No i żeby co drugi na ulicy nie jeździł tym samym ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tuning wskazany

Zapomniałam dodać, że autko aż się prosi o tuning :) Mój mechanik twierdzi, że wkrótce zrobimy z niego cudeńko :) Gorąco polecam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Takie sobie

Kupilem swoja Mazde mx-3 dwa lata temu. Wtedy byla fajna ale teraz zaczyna sie psuc. W silniku wysiadaja liftery, klocki hamulcowe zmieniam co pare miesiecy a o zawieszeniu to lepiej nie mowic. Bardzo fajny samochod ale muj egzemplarz sie bardzo psuje.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

UWAGA

Również polecam to autko tylko przestrzegam o konieczności wykupienia AC. Ostatnio miałem małą przygodę (delikatne puknięcie). poszła lampa i błotnik do wymiany. Już nie wspomnę że znalezienie lampy czy takiego błotnika zajeło mi troszkę czasu i kosztowało mnie na rachunku telefonicznym. Dobiła mnie cena tych cześci. Uzywana lampa przednia 750 zł (giełda Słomczyn) (gdzie kolegi lampa do nowego Mondeo kosztowała 250 zł). Gdybym chciał kupić nową to bym musiał zapłacic 2700 Niezle co?
Wszystko było by ok gdybym miał ubezpieczenie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

:)))

Mialem taka tylko ta mocniejsza z silnikiem 1.8 Fajne autko ale jak sie juz zacznie sypac to radze je sprzedac bo czesci sa drogie. Ja moja sprzedalem jak miala 8 lat i kupilem sobie Alfe romeo 145 i musze powiedziec ze z alfy jestem bardziej zadowolony , mam jeszcze mocniejszy silnik , jest bardziej praktyczna jesli chodzi o bagarznik, jedyna jej wada ze duzo pali , a i musze powiedziec ze sie nie psuje pomimo zlych opini, pozatym w naprawach jednak jest tansza i te spalanie nie jest duzo wieksze, a mnie cieszy nawet bardziej od tej Mazdy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Errata

Chciałbym nadmienić, że od 1997 silnik w MX-3 ma 115
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

MX3 1.8 24V

Mój znajomy ma Mazdę MX3 1.8 i muszę powiedzieć, że dzięki zmiennej długości układu dolotowego autko jest potwornie elastyczne. Jedynie narzeka na zucie paliwa no ale można to wybaczyć:D:D

FROM CANADA

Posiadam mazde mx-3 (canadyjska wersje). Jestem zadowolony, obecnie moj 1.6L 4-cylindrowy silnik wystukuje okolo 140km,dzieki tuningowi.Turbo- set up jest w drodze!
Zapraszam do miedzynarodowej strony mx3 na www.mx-3.com

Proze o dopowiedz!!

Czy mazda mx-3 z 96 roku wyglada tak jak ta na obrazkach?? Ile stoi cena giełdowa tego rocznika (96)?? Z góry dzieki!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

kupię mazdę mx3

kupię mazdę mx3 1.6 w dobrym stanie technicznym oferty proszę składać na adres

323f

jestem zadowiolony z mojej mazdy. mam juz drugą mazde 323f. obecnie z 95 roku. ostatnio nie jezdzi. to moje pierwsze złe doświadczenie. musze kupić aparat zapłonu. niestety nie ma zamienników. a nowy kosztuje ok 3000Pln. jestem troszke załamany. może ktos może mi pomóc i posiada takowy aparat zapłonu. silnik 1,5 16 v DOHC, rok prod 1995. pozdrawiam i dziękluje z góry. grzesiek323f@wp.pl.

Piekne auto -maszyna

Kupilem moja Mazde mx-3 w pazdzierniku 2003 przejechalem juz 7000km i jestem zadowolony przy tej masie i silnika 1,6 16v (115) jest bardzo dynamiczna jest to rok 97 zrobilem konserwacje i naprawde jezeli chodzi o auta sportowe to jest do lux maszyna. Mam Pytanie czy mozna do niej zamontowac turbo odpowiedzi proszekierowac pod

szukam numerow silnika

czy ktos mi powie gdzie sa numery silnika w mazdzie mx-3 bo mam do sprowadzenia te auto i niemogeich znalesc moj numer gadu 7175736

INSTRUKCJA OBSŁUGI DO MX-3 1,6 Kat

Czy ktoś z posiadaczy posiada instrukcję obsługi do mx-3 po Polsku bo posiadam ale po niemiecku. Jeśli ktoś jest w jej posiadniu bardzo prosze o kontakt pod adresem danieloszuszshaq@o2.pl. Z góry dziękuje. Pozdrawiam wszystkich pasjonatów MAZDY MX-3 :-)))

mazda mx 3

Ja też poszukuję instrukcji do MAZDY mx 3. 1,8 w języku polskim. Proszę o pomoc. Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

Moja Madzia...

Od niedawnajestem szcześliwą posiadaczką mx-3 z 92 r. Jak dla Kobiety i torebki.. super.hihi.
Prowadzi się doskonale, skrętna, skoczna, wrazliwa...a prezencja takiego cuda doskonała. Pozdrawiam wszystkich posiadaczy mx-3 zwłaszcza czerwonych.

rajdowiec

jestem posiadaczem mazdy mx-3 od miesiaca autko sprawuje sie swietnie tylko poszukuje do niego instrukcji jesli ktos dysponuje to prosze o kontakt

KUPIĘ MAZDĘ MX3

Kupię mazdę MX3 , w idealnym stanie technicznym ,chętnie z 98 r ,kontakt 0 601 302295