Widok
Mazda MX-3
MX-3, którego europejska premiera odbyła się w marcu 1991 roku, powstało na bazie 323F (płyta podłogowa, wyposażenie wnętrza). Zresztą początek lat '90 był dla stylistów Mazdy wyjątkowo udanym - powstały wtedy sedan 121, MX-5, 323F czy w końcu MX-3. Prawdziwe coupe o zacięciu sportowym tworzy jego 'serce'. Specjalnie dla MX-3 opracowano jednostkę o unikatowej konstrukcji: 24-zaworowy, ...
więcej
więcej
Udane auto
WItam
Jestem posiadaczem mazdy mx-3,model v6, i jestem bardzo z niego zadowolony. Jezdzi sie nim swietnie, ma dobre przyspierzenie (chociaz beda jeszcze poprawial ) oraz hamulce (mam zmienione tarcze i klocki ). Auto jest wygodne dla dwoch osob, a miejsca w bagazniku jest dosyc.Notabebe jest tam o 1 l wiecej miejsca niz w Megane Coupe (flaszka wiecej sie zmiesci).
Polecam to auto z calego serca.
Zapraszam na strone o mx-3 http://shawnm.republika.pl
Jestem posiadaczem mazdy mx-3,model v6, i jestem bardzo z niego zadowolony. Jezdzi sie nim swietnie, ma dobre przyspierzenie (chociaz beda jeszcze poprawial ) oraz hamulce (mam zmienione tarcze i klocki ). Auto jest wygodne dla dwoch osob, a miejsca w bagazniku jest dosyc.Notabebe jest tam o 1 l wiecej miejsca niz w Megane Coupe (flaszka wiecej sie zmiesci).
Polecam to auto z calego serca.
Zapraszam na strone o mx-3 http://shawnm.republika.pl
Zakochałam się od razu
NIedawno kupiłam 7-letnią MX-3 z silnikiem 1.6. Autko prowadzi się leciutko, ma niesamowitą zwrotność i przyzwoite przyspieszenie. Niestety paliwa spala nieco więcej - po mieście od 9 do 10 l na 100 km, zależnie od stylu jazdy. Widoczność do tyłu faktycznie słaba, choć prześwit pod lotką dużo daje. Fotele są bardzo niskie i można mieć kłopot z wysokimi obcasami ;) Przy parkowaniu trzeba uważać w związku z długością drzwi - w zbyt ciasnym miejscu można po prostu nie wysiąść, bo są bardzo długie. Przy pełnej obsadzie pasażerów (pomijając fakt, że ci z tyłu muszą być raczej marnej postury) odczuwa się wyraźne pogorszenie osiągów. W bagażniku spoko mieści się komplet kół, więc nie jest tak źle - tyle, że niewygodnie się do niego ładuje (wysoka krawędź). Mogę polecić Mazdusię wszystkim, którzy chcą w rozsądnej cenie kupić używane sportowe auto i zwracają uwagę na jego wygląd. No i żeby co drugi na ulicy nie jeździł tym samym ;)
UWAGA
Również polecam to autko tylko przestrzegam o konieczności wykupienia AC. Ostatnio miałem małą przygodę (delikatne puknięcie). poszła lampa i błotnik do wymiany. Już nie wspomnę że znalezienie lampy czy takiego błotnika zajeło mi troszkę czasu i kosztowało mnie na rachunku telefonicznym. Dobiła mnie cena tych cześci. Uzywana lampa przednia 750 zł (giełda Słomczyn) (gdzie kolegi lampa do nowego Mondeo kosztowała 250 zł). Gdybym chciał kupić nową to bym musiał zapłacic 2700 Niezle co?
Wszystko było by ok gdybym miał ubezpieczenie
Wszystko było by ok gdybym miał ubezpieczenie
Polecam gorąco
Witam. Bardzo współczuję koledze, który kupił lampę za ponad 700zł,tak się składa ze nie tak dawno również miałem potrzebę zakupu lampy, ale bez problemu znalazłem ją w internecie za 450zł. A co do kolegi który narzeka na FILTERY! to przypominam, ze filtry należy zmieniać w każdym aucie, a hamulce- wystarczy zastosować coś w stylu WD40, aby szczęki swobodnie mogły pracować. Jak chodzi o mało miejsca z tyłu, to przypominam że to jest pojazd jak by nie było sportowy, a jeżeli ktoś szuka samochodu familijnego, to proponuję inne modele. Autko, JEŻELI SIĘ O NIE DBA NALEŻYCIE, tak jak tego wymagają wszystkie maszyny, jest niezawodne!!
:)))
Mialem taka tylko ta mocniejsza z silnikiem 1.8 Fajne autko ale jak sie juz zacznie sypac to radze je sprzedac bo czesci sa drogie. Ja moja sprzedalem jak miala 8 lat i kupilem sobie Alfe romeo 145 i musze powiedziec ze z alfy jestem bardziej zadowolony , mam jeszcze mocniejszy silnik , jest bardziej praktyczna jesli chodzi o bagarznik, jedyna jej wada ze duzo pali , a i musze powiedziec ze sie nie psuje pomimo zlych opini, pozatym w naprawach jednak jest tansza i te spalanie nie jest duzo wieksze, a mnie cieszy nawet bardziej od tej Mazdy.
323f
jestem zadowiolony z mojej mazdy. mam juz drugą mazde 323f. obecnie z 95 roku. ostatnio nie jezdzi. to moje pierwsze złe doświadczenie. musze kupić aparat zapłonu. niestety nie ma zamienników. a nowy kosztuje ok 3000Pln. jestem troszke załamany. może ktos może mi pomóc i posiada takowy aparat zapłonu. silnik 1,5 16 v DOHC, rok prod 1995. pozdrawiam i dziękluje z góry. grzesiek323f@wp.pl.
Piekne auto -maszyna
Kupilem moja Mazde mx-3 w pazdzierniku 2003 przejechalem juz 7000km i jestem zadowolony przy tej masie i silnika 1,6 16v (115) jest bardzo dynamiczna jest to rok 97 zrobilem konserwacje i naprawde jezeli chodzi o auta sportowe to jest do lux maszyna. Mam Pytanie czy mozna do niej zamontowac turbo odpowiedzi proszekierowac pod
/MX-3 v6
Ale spoko moje następne autko to tez będzie Mx-3, oczywiście V6 he.. Ale tym razem postaram się kupic czarne i bez LPG bo obecnie mam same problemy z instalacją gazową w mojej madzi mx-3. Nie spomne juz o spalaniu, az wstyt sie przyznac... Mozecie wierzyc, lub nie 22 litry gazu na 100km. mam nadzieje, ze spowodowane jest to uszkodzeniem uszczelki pod głowicą na której jeżdze od miesiąca, lub padł mi przepływomierz. W przyszły weekend wymieniam uszczelkę dam znać czy poprawi sie spalanie gazu. Mechanik twierdzi ze to niby jakis czujnik gazu powoduje tak duze spalanie... Okaże się niebawem. pozdro dla posiadaczy Mx-3
Cudeńko
Mam Mazde mx-3 od 1997 non stop ta sama i nie sprzedam je j;) naprawde sie nie psuje. osiagi podawane sa rozne i raczej znacznie lepsze od tych podanych na tej stronie!!! nie wiem skad bierze sie roznica ok 1 s w przyspieszeniu i 20km/h w predkosci max. w danych servisowych sa dokladniejsze dane. wiem ze sa rozne wersje oprogramowania komputera ale to nie tlumaczy tej roznicy. z mx-3 moze jedynie rx-8 konkurowac ;)
Kuba
Mam mx-3 od 10 lat!!! i zamienie jedynie na rx-8. Jestem bardzo zadowolony! Mam o tyle latwiejsza sprawe ze mieszkam przy granicy zachodniej a w Niemczech salony i serwisy Mazdy sa co 40 km. A jesli cos wymieniac to najlepiej na oryginaly, mozna wtedy jezdzic tym autkiem dziesiatki lat nic nie wymieniajac...
Łukasz
Od miesiąca jestem dumnym właścicielem mazdy MX-3 :-) Czytam wasze opinie, nie którzypiszą że mają problem z zakupieniem części, np. lampy typu lexus - jeżeli chcesz takie lampy z 12 miesięczną gwarancją nówki pisz śmiało -podam Ci namiary na faceta który w 7 dni sprowadzi je dla Ciebie.. fotki mojej mazdy mogę zainteresowanym przesłać. Tuningujcie MX-3! onasię o to prosi :)
mx-3 cudo; )
Kupilem moja mazde ponad 3 miesiace i jestem zadowolony. Rocznik 95r. silnik 1,6 chodzi jak rakieta :) Autko sprowadzilem z niemiec, stan bardzo dobry. Jak do tej pory wymienilem tarcze i klocki z tylu, olej, filtr oleju i to chyba wszystko. Szykuje mi sie wymiana tlumika koncowego bo glosno chodzi ale z tego co wyczytalem to mazdy tak maja, no a moja ma juz 11 lat. Mam 180 cm wzrostu, mieszcze sie w aucie lecz lusterko wewnetrze lekko mi ogranicza widocznosc. W koncu to japonski samochod zaprojektowany pewnie przez azjatow ;) Wielkie plusy, zalety to wyprzedzanie wystarczy redukcja i siuuuuu, swietnie trzyma sie drogi, wchodzi w zakrety jak po szynach. Wspomaganie kierownicy, ABS, elektryka bardzo umilaja jazde. Na poczatku przeszkadzalo mi sztywne, twarde zawieszenie. Ogolnie autko oceniam na bardzo dobrze ;)
Super autko!
Polecam wszystkim emiksa :) Super sie prezentuje i bardzo fajnie sie nim jeździ. Mam pytanie do posiadaczy tej mazdy: Czy wam też cieżko chodzi pedał gazu? bo mi cos ciężkawo... Jeśli macie czas plis odpiszcie na maila. A co do książki po polski to tez nigdzie niemoge dostać... Pozdrawiam posiadaczy mx-3
Mx-3
Kupiłam mazdę mx-3 w październiku 2006 r., sprowadziłam ją z niemiec, V6, ma jedną wadę: strasznie szybko jeździ ;), poza tym bez zarzutu, jak na silnik 1,8 nie pali aż tak dużo,a no i bardzo ważne mam namiar na osobę która ma na placu średnio ok 10 takich mazd, więc z częściami nie ma problemu.Śmiga się nią pięknie i nie ma ich jeszcze tak strasznie dużo :).Ale fajne jest jak spotka się gdzies taki model od razu uśmiech na twarzach właśnicieli i wymiana zdań, namiarów itp:). Pozdrawiam szczęśliwych posiadaczy MX-3
Madzia.... ;)
czesc! osobiscie jeszcze nie jestem posiadaczem tego cacuszka lae moze juz na dniach...:) obserwuje allegro juz od dlozszego czasu i widze ze jek na te roczniki to trzymaja sie ceny;> ale podobno sa warte ;) ja jak narazie moge oceniac tylko wyglad i oceniam go na 6 ;)
ale powiem ze przeczytalem wszystkie wasze komentaze i troche mnie przestraszyliscie....;( naprawde tak ciezko jest z cenami do tego autka;(( pozarawiam wszystkie MX3
(zwlaszcza czarne ;** ) i ich kierowcow;D Maciek
ale powiem ze przeczytalem wszystkie wasze komentaze i troche mnie przestraszyliscie....;( naprawde tak ciezko jest z cenami do tego autka;(( pozarawiam wszystkie MX3
(zwlaszcza czarne ;** ) i ich kierowcow;D Maciek
hej pozdrawiam wszystkich posiadaczy mazdy ja mam 323f z 93 roku i mam mały problemik cos złego dzieje sie z temp silnika mam nowa pompe wody termostat czujnik temperatury a nowa uszczelke pod głowica a jednak jak mocniej przycisne w pedał to strzałka od temp zamyka zegar nie mam pojecia co jest nie tak auto ma moc jezdzi pieknie jest szybkie tylko ta temp nie daje mi spokoju aha no i na postoju jest wszystko normalnie skazówka na półowie nawet nie drgnie dalej.im szybciej jade tym wieksza temperatura.czy ktos moze mi pomóc błagam prosze o kontakt to moje gg:6369358 albo na mail misiek19871_87@o2.pl niech ktos mi pomoze prosze
Madzia MX 3 1,8 16 V/97 super !!!!!!
Sprowadziłem sobie to autko 2 lata temu jedynie co naprawiałem to modół od zapłonu (ale podobno to wada tej serii) i łożysko.Jazda tym samochodem to poezja. Moja żona napoczątku nażekała ze niska niewygodan itd teraz jak siada za kółkiem to niechce słyszeć o innym samochodzie. Moja madzia ma 140 KM faktem ze są problemy z instrukcją pl ale poco instrukcja jak praktycznie nie trzeba w niej nic robić .Wszystkim gorocą polecam to świetne auto i daje wiele satysfakcji.
to autko dla mnie :D
niee dawno zdalam prawko i jezdzilam wieloma samochodamitj. vectra a ,vectra b, bmw e30,bmw e36, omega ...noi wkoncu mazda mx3 :D kazdym z tych samochodow jezdzilo mi sie dobrze leczz najlepiej w mazdzie...:D:D jest taka malutka a zbiera sie ladnie :D a szczegolnie ze jesst ona 1.8 :p pali malo a wyrywa ja z miejsca:D:D po prostu coz tu ukrywac jest to auto specjalnie dla mnie heh .. niestety niee jest to moje autko tylko kolegi ale zbieram hajsik i wybywam do niemiec wlasnie po mazde mx3... niee ma co zachochalam sie w niej :D hehe :)))
MAZDA MX3
Witam mam mazde mx3 z1994r107km..Cos mi sie stalo z silnikiem zaczol mi sie grzac silnik.Z poczatku temperatura skakala ale z czesem sie normowala puzniej bylo gorzej i przestalem jezdzic;(Olej zaczol sie przedostawac do plynu chlodzacego nie odwrotnie,silnik nie wydaje zadnych dziwnych dzwiekuw czy to jest wina samej uszczelki pod glowica czy to cos innego???Jezeli ktos wie jaka jest przyczyna grzania sie silnika i jakie sa ewentualne koszta naprawy to prosze piszcie na moja poczte radeks10@op.pl z gury dziekuje Radek.
Kupię Mazdę
Witam! MX3 widziałem u mojego przyszłego szwagra, jakieś 2 lata temu, nie od razu mi się spodobała ale dużo z nim o tym aucie rozmawiałem i z czasem tak się wkręciłem że postanowiłem sobie kupić madzie. całe wakacje oszczędzałem kase, chciałem ściągnąć z niemiec licząc na tanie euro. niestety nie stać mnie na ściągnięcie..
tutaj prośba
jeśli ktoś chciałby sprzedać madzię w dobre ręcę, za niedużą kase to proszę pisać na maila. wyprawki blacharskie, malowanie czy inne takie rzeczy potrafię sam zrobić więc z tym nie ma problemu.
tutaj prośba
jeśli ktoś chciałby sprzedać madzię w dobre ręcę, za niedużą kase to proszę pisać na maila. wyprawki blacharskie, malowanie czy inne takie rzeczy potrafię sam zrobić więc z tym nie ma problemu.
mam problem
mam mazde mx-3 92.r 1.6 mam dwa problemy,pierwszy to jak moja mazda stoi ponad tydzien to jak wsiadam nic nie dziala z elektryki,cale ako jest wypieprzone....nie wiem czy to wina akumulatora czy cos innego,druga rzecza to czasem zdaza sie ze podczas jazdy np. na 3 biegu,gubi mi obroty i jakby sie troszke dlawil,nie reagowal na wduszenie gazu,trwa to jakies 3 sek.bede bardzo wdzieczny o wasza pomoc.pozdrawiam
Madza
Niektóre wasze opinie rozwalają mnie na łopatki. Mam madzie 1.6 z 91-92 roku i szczerze to jest to idealne auto dla młodych ludzi z niskimi zarobkami. Pali tyle co nic (przy dobrych chęciach 5.7 l) jest prawie niezawodna ( przecież nie możemy się spodziewać że po 17 latach to auto bedzie chodzic jak w zegarku. Ja osobiscie po zakupie madzi wymieniłam tylko alternator, chłodnice i niestety z własnej głupoty pompę wody i rozrząd, wszystkie te czesci wyszly mnie ok. 460 zł, także nie jest taka droga w utrzymaniu. A co do tuningu,liftingu i tym podobnego strojenia uważam, że to auto nie potrzebuje żadnych takich udziwnien. Ewentualnie dokładki (model z silnikiem 1.8)to jedyna rzecz która pasuje do madzi.
JEśLI O TUNING CHODZI...
Sam mam MX-3 od trzech miesięcy, rocznik 93, a najlepsze że jechałem kupić Civic'a z 96 na pięknych alusach i pięknym lakierze. No i zobaczyłem ja... i koniec, no żadne zdjecia nie oddają tego, jak ona się prezentuje na żywo. Że silnik ma 6 garków, dźwięk sprawia że skręcają się karki za nią nawet przy spokojnej jździe do 4tys obrotów. Ale tuningu nie polecam, znajomi z klubu MX3 próbowali i uwuierzcie, japończycy wyciągneli z niej maxa na tamte lata. Ewentualnie polecam dbanie o dobre swiece, able i powietrze z w postaci stożkowego filtra ale tylko z dodatkowym nadmuchem do komory. Sam stożek nic nie daje. 142KM na hamowni. Tyle się dało wyciągnąć.
Agi
Mam "zielonego robaczka" od tygodnia. Sprowadzony z Niemiec piękny pojazd '95, 1.6 z webaso. Z niecierpliwością czekam na rejestracje, bo przyjazd nim do Polski zostwił niezatarte wspomnienia.Jedyne co musze poprawić to zbieżność bo jedna oponka gorzej wygląda. Jak już pojeżdze to napisze jak było:) chyba że nie będę tracić czasu przed komputerem na rzecz siedzenia za kierownicą:)
MX3 1,8 v6
Moja Mx3 jest w sporej części autem tuningowanym Jeżdżę ponad 2 lata ,z jednostką 1,8 v6 jest super.Nie posiada żadnych oznaczeń marki oraz modelu wiele osób się pyta co to za auto.sześć cylindrów plus odpowiedni układ wydechowy(oczywiście nie skupiający się tylko na tłumiku końcowym) sprawia że usłyszysz ten dźwięk.Auto jest obniżane na każdych siedemnastkach o niskim profilu kozak:) Dodatkowo zawieszenie progresywne.W planach jest montaż turbiny.Samochód prowadzi sie jak po sznurku, reaguje na każdy ruch kierownicy.Największa przyjemność z jazdy na wąskich , krętych asfaltach.
W planach mam zakup tego samochodu tylko nie wiem o co chodzi z tymi silnikami np: na wikipedi jest napisane ze silniki 1.6 moga miec 90 lub 107 k/m, z tym ze 90 konne maja 1 walek rozrzadu i 8 zaworow a gdzie indziej ze mam 2 i 16 zaworow, jezeli chodzi o osiagi tez sa rozbiezne informacje. Moze ktos potrafi mi na to odpowiedziec???
Roznica w osiagach SOHC i DOHC to katalogowo 0,3 sek do setki.
Praktycznie jednak auto majace ponad 15 lat jezdzi szybciej badz wolniej w zaleznosci od kondycji silnika. Kupujac Mazde Mx-3 nalezy zwrocic uwage na ogolna kondycje samochodu gdyz czesto dobrze utrzymane egzemplarze z lat 91-93 jezdza szybciej niz mlodsi bracia z lat 94-98.
Praktycznie jednak auto majace ponad 15 lat jezdzi szybciej badz wolniej w zaleznosci od kondycji silnika. Kupujac Mazde Mx-3 nalezy zwrocic uwage na ogolna kondycje samochodu gdyz czesto dobrze utrzymane egzemplarze z lat 91-93 jezdza szybciej niz mlodsi bracia z lat 94-98.
poprawki i opinia
Nie wiem kto pisał ten opis Mazdy MX-3, ale jest kilka błędów, niedociągnięć:
po 1.primo - silniki 1.8 V6 (opracowane przy współpracy z działem sportu Porsche) miały moc 133KM roczniki 1991-93, zaś 129KM (inna charakterystyka z powodu nowych norm Euro) podaje fabryka w rocznikach 1994-98, czyli po lifcie (inne także wnętrze auta)
po 2.primo - silniki 1.6 miały dwie odmiany, pierwsza to 1.6 SOHC z jednym wałkiem rozrządu w głowicy (88KM), druga jest z dwoma wałkami rozrządu w głowicy (107KM)
po 3.primo - w 1994roku MX-3 przeszła lifting (inna charakterystyka silników 1.8 V6, kompletnie inny kokpit, w ofercie znalazły się poduszki powietrzne i zapomniano o półkubełkowych fotelach)
Moja opinia:
Mazda MX-3 1.8 V6 1993r. - to autko przede wszystkim dla ludzi młodych, którzy chcą małego gokarta ulicznego o niepowtarzalnym charakterze, który dała jej szalona Japonia z silnikami V6, przez co spalanie jest spore, ale za to frajda z jazdy tym autkiem jest niezapomniana. Zawieszenie autka sprawia, że dobrze trzyma się ono nawierzchni, dźwięk silnika szepce do ucha kierowcy o swym charakterze, a wnętrze zapewnia wystarczający komfort podróżowania jak na autko sportowe.
Eksploatacja - silniki Mazdy (szczególnie V6) powinny być naprawiane i remontowane tylko i wyłącznie na oryginalnych częściach Mazdy (zamienniki tańsze o "paczkę fajek" kiepsko wychodzą po kilku tys. km przebiegu); olej dobry (np. Castrol, Mobil1) i wymieniany na czas; nadwozie zaniedbane lubi korodować na lewej "ćwiartce" (błotnik lewy tylny); immobilizer potrafi odmówić posłuszeństwa po latach i aparat zapłonowy (dot. V6)
Ekonomia - praktyka pokazuje nam spalanie 1.8 V6 na poziomie 11-13 litrów benzyny na 100km przy ekonomicznej jeździe do 3000obr/min w mieście, na trasie spalanie spada do około 8-9 litrów na 100km
Osiągi - rozpędzenie się od 0 do 100km/h zajmuje autku 8.5s (wg. producenta), a w praktyce 8s (ruszanie z obrotów), zaś prędkość maksymalna to około 220km/h
po 1.primo - silniki 1.8 V6 (opracowane przy współpracy z działem sportu Porsche) miały moc 133KM roczniki 1991-93, zaś 129KM (inna charakterystyka z powodu nowych norm Euro) podaje fabryka w rocznikach 1994-98, czyli po lifcie (inne także wnętrze auta)
po 2.primo - silniki 1.6 miały dwie odmiany, pierwsza to 1.6 SOHC z jednym wałkiem rozrządu w głowicy (88KM), druga jest z dwoma wałkami rozrządu w głowicy (107KM)
po 3.primo - w 1994roku MX-3 przeszła lifting (inna charakterystyka silników 1.8 V6, kompletnie inny kokpit, w ofercie znalazły się poduszki powietrzne i zapomniano o półkubełkowych fotelach)
Moja opinia:
Mazda MX-3 1.8 V6 1993r. - to autko przede wszystkim dla ludzi młodych, którzy chcą małego gokarta ulicznego o niepowtarzalnym charakterze, który dała jej szalona Japonia z silnikami V6, przez co spalanie jest spore, ale za to frajda z jazdy tym autkiem jest niezapomniana. Zawieszenie autka sprawia, że dobrze trzyma się ono nawierzchni, dźwięk silnika szepce do ucha kierowcy o swym charakterze, a wnętrze zapewnia wystarczający komfort podróżowania jak na autko sportowe.
Eksploatacja - silniki Mazdy (szczególnie V6) powinny być naprawiane i remontowane tylko i wyłącznie na oryginalnych częściach Mazdy (zamienniki tańsze o "paczkę fajek" kiepsko wychodzą po kilku tys. km przebiegu); olej dobry (np. Castrol, Mobil1) i wymieniany na czas; nadwozie zaniedbane lubi korodować na lewej "ćwiartce" (błotnik lewy tylny); immobilizer potrafi odmówić posłuszeństwa po latach i aparat zapłonowy (dot. V6)
Ekonomia - praktyka pokazuje nam spalanie 1.8 V6 na poziomie 11-13 litrów benzyny na 100km przy ekonomicznej jeździe do 3000obr/min w mieście, na trasie spalanie spada do około 8-9 litrów na 100km
Osiągi - rozpędzenie się od 0 do 100km/h zajmuje autku 8.5s (wg. producenta), a w praktyce 8s (ruszanie z obrotów), zaś prędkość maksymalna to około 220km/h
tak kolego i tu nastepny blad, dwa walki rozrzadu czyli DOHC, a nie SOHC. Jezeli uwazasz ze te dwa modele tzn ten przed liftem i po , niczym sie nie roznia,tylko deska to wejdz na allegro i zobacz cene sprzegla kompletnego , gdzie do Dohc kosztuje 1000 zl :( a do SOHC 300, ta sama sytulacja jest z zawieszeniem. Wszystkie czesci pasuja , ale nie od 323F, tak jak w modelu do 94, tylko od Mx5
http://moto.allegro.pl/zestaw-sprzeglo-mazda-mx3-mx-3-1-6i-107km-94-98r-i1483601465.html
http://moto.allegro.pl/505-sprzeglo-mazda-323-f-mx3-xedos-6-valeo-i1442293340.html
i tu kolego masz porownanie:) takze jak do konca nie wiemy to nie piszemy, po co ludzi w blad wprowadzac?
http://moto.allegro.pl/505-sprzeglo-mazda-323-f-mx3-xedos-6-valeo-i1442293340.html
i tu kolego masz porownanie:) takze jak do konca nie wiemy to nie piszemy, po co ludzi w blad wprowadzac?
Mazda Mx3 94 r 107 KM po lifftingu
.... i tu nie zgodze sie z opisem model z 94 r po liffcie, nie ma przejetej deski z 323 F. Z reszta, po lifftingu w Mazdzie Mx3 zostala tylko ta sama ,,buda". Jest inny silnik, zawieszenie,wnetrze. Mozemy sie o tym przekonac idac do sklepu motoryzacyjnego, gdzie do Mx3 z 91 r za amory zaplacimy 240-300, a z 94r 650 zl.Za przegub z Abs z 91 130zl, po 94 350zł . W swojej Mx3 wymienialem drazki, sworznie, łaczniki stabilizatorów. Żadna z tych czesci nie pasuje od starego modelu. Wiec polecam, ale model z przed 94 roku. Jest o wiele tanszy w utrzymaniu :)
Czy ktos moze mi pomóż?
Witam. Kupilem nie dawno mazde mz-3 ale mam jeden problem, mam tam instalacje gazowa ze zbiornikiem 43L no i niestety ale strasznie duzo pali a mianowicie 20L gazu na 100km czy wie ktos co moze byc nie tak? nie sprawdzalem jeszcze ile pali na benzynie. i nie wiem co zrobic zeby zaczol palic mniej. prosze o pomoc. wersja 1,6 88koni
MX-3 1,6 16v rok-92 88KM prędkość do185km/h zamontowałem gaz, zwykłą instalacje,silnik?!-mało koni nie wysilony dletego jest nie zawodny lubi się kręcić do odcięcia daje rade,można powiedzieć trafiłem dobry egzemplarz.Do ścigania-jak pisałem mało koni ale dogania a przegania mocniejsze na krętych drogach,ma dobre zawieszenie i układ kierowniczy.hamulce takie sobie czasami ABS przeszkadza,zalecam przegląd przynajmniej raz w roku przy zmianie kół na letnie chodzi mi o zaciski przód dolne sworznie niby mają osłone, ale pomiędzy osłone a zacisk dostaje się syf i zapiera osłone na sworzniu prsestają pływać.Mam ją od ośmiu lat ona ma 22,bez awaryjna nie zawodna.opinja- turystycznie na dalszych trasach plecy bolą mam 50+, ogulnie,głosno twardo nie wygodnie ale pewnie,sportowo SUPER.Jednym słowem-jak kto dba,tak ma.
mx-3 v6
Fajne auta ale trudno znaleźć dobry egzemplarz (80% to zajechane, niedoinwestowane autka użytkowane przez młodych bez kasy co gorsza niedbających nawet o silnik. Pomijając ten aspekt to warto znaleźć dobry egzemplarz bo to auto o naprawdę fantastycznym charakterze i buzującym temperamencie, jeżdżę nim do pracy i na prawdę jest to śliczny ponadczasowy oldtimer do którego miło rano wskoczyć i odpalić v6, a dynamiczne przyspieszenie v6-ski pozwoli zostawić problemy za sobą ;P (i łysych panów w BMW również ;) UWAGA: auta te świetnie pracują z LPG ale trzeba gazować u dobrych gaziarzy, tam gdzie montują valteki radzę omijać z daleka (wtryski hana i barracuda dają radę z tym silnikiem)