Widok

Meble kuchenne salon czy stolarz ?

Witam

Właśnie odebrałam mieszkanie i muszę zrobic kuchnię. Rozmawiałam ze znajomymi co mogli by polecić i jedni mówią, że lepiej wybrać dobre studio, a inni, ze lepiej stolarza bo taniej. Przeglądałam fora i oinie są bardzo rózne. dlatego prosze o pomoc

Czy kupic kuchnię w salonie czy u stalarza ?
Czy mozecie polecić jakiegoś wykonawcę salon lub stolarza?

Jeżeli ktoś będzie tak miły i prześle mi na maila zdjęcia z realizacji oraz cenę kuchni bardzo mi to pomoze asiag244@wp.pl

Prosiłabym aby nie wpisywały się firmy zalezy mi na poleceniu firmy przez osoby które realizowały kuchnię.

Z góry dziękuję za pomoc
Asia
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
-p. Darek ze strony http://www.garbowski.com.pl Z czystym sumieniem -polecam. tel. 0609-128-136
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 13
Do zadowolony klient

Byłam na stronie czy można gdzieś zobaczyć ich meble.
Mam drugą prośbę czy mógłbyś wysłać mi na maila zdjęcia swojej kuchni i napisać ile kosztowała będe wdzięczna za szybką odpowiedz.

asiag244@wp.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Witam polecam pana który u mnie robił kuchnie i 2 szafy niedrogo solidnie i na czas podaje nr 790366407 w salonie zdzierają pieniążki bo mają dużo opłat związanych z utrzymaniem go pozdrawiam
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 11
przepraszam pomyliłam nr 790376407
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Wiele osób decyduje się na zakup mebli w studiach bo myślą, że zawsze są solidni, robią na czas itp. Ryzyko kupna feralnej kuchni u stolarza jest takie samo jak w studiu. Są stolarze i stolarze, są studia i studia. Stolarz napewno będzie miał lepszą wiedzę i doświadczenie od montażystów zatrudnionych w studiach gdzie często są to studenci, którzy dorabiają na montażach.
Nie zawsze stolarze są tansi ale najczęściej jednak są.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Cześć ulka

Czy może masz kogoś godnego zaufania.

będę wdzięczna za pomoc
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
podaj maila, to wyślę od razu fotki naszej kuchni
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
asiag@244@wp.pl
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
do ulka

Nie zgadzam sie ze porownanie stolarz do studia wychodzi na korzysc stolarza bo ma wieksza wiedze itd.

po pierwsze ... w studio zawsze mozesz ocenic ekspozycje i sprawdzic przed zakupem jak bedzie wzgladala twoja kuchnia

po drugie ... osoba obslugujaca w salonie zawsze lepiej zaprojektuje twoja kuchnie i zawsze mozesz zobaczyc wizualizacje kolorowa, a nie jak u stolarza rzsunek na kolanie robiony przez rzemieslnika, a nie projektanta

po trzecie ... do salonu zawsze sie dodzwonisz i mozesz go odwiedzic w razie klopotow, a stolarz moze ci zniknac i nie odbierac telefonow

po czwarte ... do montazu gotowych kuchni nie potrzeba stolarza poniewaz monter ma zestawic ze soba gotowe szafki wzprodukowane w fabryce, a stolarz musi je skrecic w garazu lub u ciebie w domu napewno jakosciowo odbiega to od meble fabrycznego

po piate ... meble z salonu z fabryku w razie reklamacji mozesz byc prawie pewna, ze uszkodzony element, uchwyt, front w trakcie uzytkowania mebli bedzie dostarczony nawet po 5 latach od montazu. U stolarza zycze powodzenia juz za miesiac nie bedzie pamietal jaki dokladnie kolor byl tej kuchni.

Na forach raczej o stolarzach kraza marne opinie, a mozesz znalezc kilka polecanych studiow i to nie jeden raz.

Pozdrawiam

grzegorz monter mebli ale nie stolarz

Specjalnie nie podaje nazwy studia dla ktorego pracuje poniewaz prosilas aby firmy sie nie reklamowaly ale moja opinie polecam wykorzystac abys uniknela przykrych problemow.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 11
też miałam taki dylemat: b. dobry kolega stolarz zrobił nam projekt i wycenę, wyszło dość sporo a jeszcze pewnych rzeczy co chciałam powiedział, że nie jest w stanie zrobić, studio wyceniło nam meble taniej i ze wszystkim co chciałam, poszło gładko i sprawnie, kuchnia piękna :) jest tylko wielkie ale: nasza reklamacja trwa już 5 miesiąc, dużo gadają i obiecują, ale niewiele robią - jestem załamana takim podejściem, nie mam już sił; do momentu montażu wszystko było super, a teraz jak już kasę dawno dostali to zlewka totalna, szef zwala na producenta frontów, ten na coś innego, jak w końcu przyjechali wymienić wszystkie to się okazało że i tak kilka przyszło błędnych, a kilka wcale; firmę cały czas polecałam bo cena i współpraca była super, aż do tej nieszczęsnej reklamacji; acha, a kolega stolarz powiedział, że zawsze będzie mniej korzystny niż studio bo on robi 1 kuchnię w miesiącu i musi zarobić, a studio robi kilka więc może dać lepszą cenę
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
grzegorz,
co z tego, że w studiu możesz zobaczyć kuchnię, zwykle w sklepach są one wygłaskane na amen, ale w przypadku montażu już takich mebli w domach jakość montażu nie zawsze jest zadowalająca,
poza tym jeżeli ekspozycje nie są w moim guście to muszę ją wybierać na podstawie wzorników czyli tak jak robią stolarze.
dlaczego osoba obsługująca w salonie lepiej zaprojektuje kuchnie? często są to projektanci (nie, nie po architekturze) po liceum, jest to początek ich kariery zawodowej dlaczego więc oni będą lepsi od stolarzy, którzy z meblami mają do czynienia co dzień (montaże) a nie jak w przypadku projektantów, którzy kuchnie widzą na ekranie komputera,
mówisz, że wszyscy stolarze rysują szkice projektów na kolanie? no akurat mój zrobił wizualizacje na komputerze, przyjechał do mnie do domu z laptopem, widać masz badzo nikłą wiedzę na temat funkcjonowania zakładów stolarskich,
powtarzam jeszcze raz - są stolarze i stolarze, są studia i studia, idąc Twoim tokiem myślenia - stolarz jest gorszy od studia bo robi szkice na kolanie, a co jeżeli jedno studio projektuje na słabym programie do projektowania mebli a drugie studio na super wypasionym??? te ze słabszym jest już u Ciebie spalone?
otwórz oczy i przyjmij do wiadomości, że stolarze też wiedzą co to są komputery, że są takie fajne programy do projektowania mebli,
grzegorz, nie wszyscy stolarze robią w garażach, dlaczego Ty wszystko mierzysz jedną miarą i przedstawiasz fałszywy obraz?
o jakiej fabryce Ty mówisz, fabrykę to ma IKEA, BRW reszta to są zakłady, które nie zatrudniają zbyt wielu osób, w studiach kuchennych jest duża rotacja, świadczy to tylko o tym, że ciągle przybywa nowych, którzy muszą się uczyć produkcji mebli, bo Ci dobrzy są na swoim, no chyba, że chcesz powiedzieć, że Ci młodzi co się uczą są lepsi od stolarzy z kilkunastoletnim doświadczeniem bo pracują jak to ująłeś w fabryce? fabryka nie zawsze równa się jakość i doświadczenie,
równie dobrze możesz nie dodzwonić się do stolarza jak i studia, a jeżeli już dodzwonisz się do studia to też możesz być pobłażliwie potraktowany, na forum już o tym było,
z reklamacjami jest różnie, ale jak widzisz koleżanka Karolinka29 nie może zrealizować reklamacji w studiu, jak myślisz dlaczego? przecież studia mają fabryki,
na forach znajdziesz wiecej polecanych stolarzy niż sklepów kuchennych, ba, znajdziesz nawet kilka nie polecanych studiów kuchennych,
bardzo dobrze, że nie podajesz nazwy firmy, w której pracujesz, z tego co napisałeś wynika, że dopiero zaczynasz w montażach kuchni skoro nie wiesz takich rzeczy, że stolarze też robią projekty na kompie itp.

troszkę się rozpisałam, ale nie lubię jak ktoś jest bardzo nieobiektywny,
to co napisałam, to na podstawie własnych doświadczeń, długo szukałam swojego wykonawcy, projekty robili mi stolarze i studia, żaden stolarz nie kreślił na kolanie:)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2
jestem stolarzem ,meble zawsze projektuje w formie zdjecia ktore przekazuje klientowi do zapoznania.montowalem dodatkowo kuchnie dla duzego studia i praktycznie przy kazdej bylo cos nie tak ,wychodze z zalozenia jak sam nie zaczniesz montowac to nie biez sie za projektowanie ,papier przyjmie wszystko. salon byl w klifie i juz go nie ma .dobry stolarz przychodzac do klienta i patrzac na pomieszczenie jest w stanie zaprojektowac kuchnie bez zadnych problemow.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
Marcin, jak to? Nie masz fabryki i masz program do projektowania mebli?:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
tak,jak klient ma byc zadowolony to trzeba zainwestowac
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ulka

Trochę za bardzo skupiłaś się na jednej cześci mojej wypowiedzi o programach projektowych ale meritum sprawy jest inne i chętnie z tobą podyskutuję omawiając fakty. Jako pierwszy wezmy pod uwagę:

FAKT 1 - DO OMÓWIENIA NA FORUM

STUDIO MA SALON I EKSPOZYCJĘ A STOLARZ NIEMA

czy to przemawia na korzyść stolarza czy studia ?

STUDIO

- możesz obejrzeć meble, sprawdzić systemy jezdne i ocenić jak może wyglądać gotowa kuchnia oraz dodatkowo zainspirować się oraz wykorzystać ciekawe pomysły w swojej kuchni.

- jak firma ma salon otwarty w konkretnych godzinach to w razie problemów nie musisz ich szukać po całym trójmieście tylko wiesz gdzie się udać. Oraz w razie reklamacji np. dotyczacej jakości montażu możesz odnieść się do ekspozycji i wskazać, że tam jest to zrobione inaczej lub lepiej i dobre studio powinno poprawić niedociągnięcia

- trzeci argument jaki przychodzi mi do głowy to kwota jaką trzeba przeznaczyć na meble i czasami jest to 5000 zl, innym razem 10000 zł, a czasami 20000 zł są to poważne sumy i szczerze mówiąc warto się zastanowić komu je się powierza ponieważ nie są to sumy małe i kuchnia to nie dzinsy za 100 zł więc na słowo honoru dając pieniądze stolarzowi (tu pierwszy typ stolarza jakich większość w trójmieście tzw garażowy) raczej bym nie powierzył. Drugi typ firm stolarskich to takie które mają wynajętą pomieszczenie produkcyjne, często posiadają własne maszyny (piły, oklejarki, frezarki itd) tu zgodzę się, że mamy większą pewność ale co to za różnica czy ma się salon czy pomieszczenie produkcyjne z maszynami i to i to kosztowało i jak każdy zauważy w tym przypadku cena bardziej przemawia na korzyść mebli fabrycznych. a mit o tanich meblach od stolarza pochodzi od garażowców którzy gdzieś montują meble z salonu i dorabiają robiąc coś swojego i w większości nie są stolarzami po szkole i taka jest prawda.

STOLARZ Z WŁASNĄ PRODUKCJĄ - NP. PROPŁYT, SILVAN, RUSTIKA

robią dobre meble widziałem ich realizacje ale ceny w tych firmach są wyższe niż w studiach ale zaleta jest taka, że robią nie tylko kuchnie, co więcej posiadają ekspozycję. Więc można ich porównywać z meblami fabrycznymi ale ze względu na to, że robią praktycznie wszystko od kuchni po salony, łóżka bedą drożsi ponieważ brak im powtarzalności produktu ale atutem jest brak standardów.

STOLARZ GARAŻOWY

- najczęściej tylko nazywa się go stolarzem ale meble nauczył się składać pracując w salonie i montując meble z fabryki

- nie ma ekspozycji, a meble robi w potocznym garażu i to napewno nie mówi o jakości tylko o mozliwie niższej cenie niż w salonie ale coś za coś.

Jak widzisz nie jestem początkującym monterem, meble montuje już 10 lat i trochę wiem na ten temat więc zachęcam do ciekawej dyskusji.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6
Panie Grzegorzu,

Ma Pan ogromną wiedzę. Czy można skorzystać z Pana doświadczenia i poprosić o namiar na STUDIO / STOLARZ Z WŁASNĄ PRODUKCJĄ, którzy:
- będą mieli w ofercie różne warianty szafek narożnych (kuchnia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Do Mila

Swoją kuchnię zrobiłem sobie sam ale od kiedy montuję meble miałem okazję pracować w kilku firmach w trójmieście i wyrobić sobie o nich zdanie co do jakości mebli i profesjonalizmu. Dla montera najważniejsze jest aby na montażu nic nie brakowało i nie było reklamacji, a jak są to zeby szybko firma realizowała ponieważ w większości firma płaciła mi po zakończeniu montażu i usunięciu usterek (ostatnia wpłata Klienta była dla mnie). Z zasady nie piszę negatywnych opini o konkretnych firmach, a tym bardziej o byłych pracodawcach ale myślę, że pozytywna opinia jest na miejscu.

1. SALON - Meble NOBILIA - mój obecny pracodawca - przeważnie montaż trwa 2 dni i nic nie brakuje, meble bardzo dobrej jakośc. Ponadto zanim pozwolili mi montować meble byłem w zeszłym roku przed otwarciem salonu wysłany na szkolenie które trwało tydzień, i przedewszystkim omówili konstrukcję szafek co i dlaczego jest robione, pokazali każą śrubkę, i inne drobiazgi i pokazali jak ich używać były to bardzo cenne informacje.

2. SILVAN - montowałem tam meble i mogę powiedzieć, że jak na ofertę nietypową ponieważ robiliśmy wszystko od mebli do salonów po kuchnie, okładziny ścienne czyli jak stolarz tylko dużo lepiej było to zorganizowane.

Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Bardzo dziękuję. Nobila - to brzmi jak zdrowy układ na plus dla wszystkich. Osobiście zastanawiam się nad Propłytem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Do Mila

Szczerze mówiąc twoja odpowiedz brzmi dwuznacznie i nie bardzo rozumiem co znaczy układ na plus dla wszystkich. Sam prosiłeś o radę to facet ci jej udzielił jak sam wiesz najlepiej to co robisz na forum.
Czytam i nie wierzę, monter mebli ocenia stolarzy i salony meblowe. Jakiś inny pisze, że fronty zamówi tam, korpusy jeszcze gdzieś i kuchnia gotowa.
Nie wierzę, że ludzie to czytają a ja w dodatku odpisuję. Czasami każdego najdzie taka potrzeba zwłaszcza po spotkaniu z klientem, który poucza stolarza, że mdf to materiał lepszy od drewna bo się nie paczy.
Mili Państwo. Wartość wywodów monterów i składaczy jest żadna. Wykonują to co ktoś wcześniej przygotował, najczęściej jak klocki lego i nie mają pojęcia o technologii. Nie jest w stanie ocenić jakości powierzchni lakierowanej bo nigdy tego nie robił. Dla niego lakier nitro i poliuretan na wyrobie to to samo. Nie ma pojęcia co to izolant i po co się stosuje, czym jest podkład wypełniający itd.
Jeśli tego nie wie to jaką ma wartość Jego zapewnienie o porządnym produkcie? Bo ładnie wygląda?
Dla stolarza zasadniczą różnicą będzie nie tylko takie rozróżnienie ale i różnice w jakości lakierów poliuretanowych. Może mieszanka poliuretanu z akrylem, może poliestrowy?
Używa ich od lat, robił próby, wydał na to sporo pieniędzy i jeśli klient nie wkurzy Jego kretyńskimi porównaniami ze sklepami z tanimi meblami lub składaczem użyje właściwego.
Stolarz będzie widział potrzebę zastosowania innego lakieru na stół, innego na fronty. Wie, że można uzyskać biały połysk różnymi tańszymi sposobami, to nie problem, ostatnio zaobserwowane wynalazki to biała emalia nitro lub oklejona płyta wiórowa a na niej lakier :). Problemem jest jakość i trwałość.
Stolarz zauważy różnicę między modyfikowanym fornirem na dwóch warstwach fizeliny (chętnie używanym z uwagi na cenę przez duże fabryki i producentów z Elbląga) a produktem naturalnym. Zada sobie pytanie czy 0,4 mm forniru to jeszcze drewno czy już śmieć. Chciałby zaproponować nieporównywalnie trwalsze rozwiązania, np krawędziowanie litym drewnem ale klient porównuje ceny i chętnie słucha monterów i znajomych dla których wydatek tysiąca czy więcej złotych to rozbój :)
To tylko przykłady rozważań stolarza o których nie ma pojęcia monter, projektant w salonie lub klient szukający okazji cenowej: "kupiłam kuchnię w fornirze za połowę ceny, którą proponował ten stolarz" hurra.
Wiedza klienta kończy się na wyborze rodzaju frontów, zawiasów i szuflad. Usłyszy blum i słusznie uważa wybór za prawidłowy. Tyle, że i tu są różnice jakości. Pomija okucia, istnienia których sobie nie uświadamia a tutaj nawet poważni producenci pozwalają sobie na folgowanie. Najczęściej stosowana listwa do zawieszania szafek górnych kosztuje 10 razy mniej od porządnej. Warto zaoszczędzić a że taką tanią listwę można na dłoni owinąć? cóż szafki czasami spadają. Dalej?
SALON CZY STOLARZ?
Meble wytwarzają stolarze. Nie salony ani garaże ani nawet monterzy z kolosalnym doświadczeniem.
Stolarze niekiedy mają ekspozycję, salony i garaże nie mają stolarni.
Ekspozycję producenta jak i stolarza bez salonu łatwo odróżnić od firm handlowych sprzedających cudzy wytwór.
Dla pierwszych nie ma problemu nietypowych wymiarów, kształtów. Nie jest kłopotem wykonać z materiału który widzieliśmy u znajomych np. we Francji. W razie pomyłki, uszkodzeń nie musimy czekać kilka tygodni. Chcemy dopasować meble do istniejących - nie ma problemu.
Meble wykonane przez stolarza mogą mieć maksymalnie zindywidualizowany charakter.
Stolarze prócz dłut używają także laptopów i programów do projektowania.
W salonach handlujących cudzym wyrobem oferują to co proponuje producent. Określoną kolekcję meblową. Materiał i forma jest ograniczona w wyborze. Samo to nie musi być wadą jeśli trafia w nasz gust.
Salony handlowe mogą mieć za to inną wadę. Prowadzą je firmy, które poza ceną producenta dołożą swoją marżę. Kilkadziesiąt procent.
Czy to co widzimy w salonie będzie tym co stanie u nas? Niekoniecznie. Widzimy zwykle kilka mebli. Wybieramy inne rozwiązanie, które dać może inny efekt w naszym konkretnym przypadku. Niektóre ekspozycje mają kilka lat, przez ten czas mogło się wiele zmienić. Firmy też oszczędzają. Wiele zależy od jakości montażu a tu rotacje bywają znaczne. Ekspozycja daje złudzenie, że wiemy co kupujemy.
Jeszcze jedno. Wielu klientów robi tajemnicę z kwoty pieniędzy jaką zamierza i może przeznaczyć na meble. Jednocześnie określa swoje wymagania nierealnie dla zasobów. Nie chce słuchać o alternatywnych wyrobach dających zrównoważoną jakościowo kuchnię. Woli szukać tak długo, aż znajdzie upragniony wybór.
Udało się znaleść najtaniej? Najczęściej niestety nie. Kupiliśmy po prostu zdecydowanie niższą jakość choć na pozór może wyglądać ok.
Nie da się oszukać kursu euro. Znaleźliśmy wytwórcę używającego materiałów od których odwraca się fachowiec.
Trudny wybór, meble na zamówienie. Chyba lepiej jednak kupić w IKEA lub Komandorze. Tam przynajmniej jest gwarancja na 25 lat lub dożywotnia :)
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1
Do Karolinka29

Moja rada to pomiń studio w tym łańcuszku i napisz skargę dotyczącą obsługi i niezałatwionej reklamacji bezpośrednio do producenta podaj nazwę salonu to chętnie ci w tym pomogę.

Pozdrawiam

Grzegorz
no dałam panu szefowi firmy czas do czwartku, jeśli nie będę miała skończonej wymiany frontów zaczynam działać; nam z tego co pamiętam powiedzieli, że fronty są firmy BRW... jak coś zgłoszę się do Ciebe, a nazwę studia wymieniłam już w innym wątku "opinia o salonie"
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Do Karolinka29

Cześć taka mała rada.

1. Reklamacja lub protokół odbioru po montażu zawsze na piśmie za potwierdzenim odbioru najlepiej listem poleconym lub osobiście w salonie (pieczątka i podpis, że przyjęte)

2. Na reklamacji piszemy wszystkie uwagi co do regulacji, uszkodzeń, wad. Firma z zasady ma 14 dni na odpowiedz jeżeli nie odpowie to z przepisów prawa wynika że firma uznała wszystkie zgłoszone usterki i 15 dnia nie ma nic do gadania.

Jak to nie zadziała jest kilka innych sposobów na załatwienie szybko sprawy ale oczywiście ważne jest jak prowadzi się dialog z firmą, jak my wywiązaliśmy się z warunków umowy etc.
dobry pomysł i projekt to podstawa + fachowiec od montażu i wtedy efekt może być zadowalający . A najlepiej jak ze sobą współpracują . Ekspozycja może faktycznie nie jest niezbędna bo i tak wszyskiego nie da się pokazac ale dobrzy fachowcy to podstawa . Jak się stolarz bierze za projektowanie to cudów nie wymyśli chyba że komuś zależy na pochowaniu garnków żeby nie leżały na widoku . Czy ktoś widział żeby domy projektowali murarze , żeby było taniej ? Tak się nie zaoszczędzi a z praktyki wiem , że dobry projekt pozwoli wiele oszczędzić na materiale , zwiększa funkcjonalność i pojemność mebli. Dzięki temu że do projektowania wnętrza domu zatrudniłem architekta to wiele super rzeczy kupiłem tanio w necie i koszt architekta mi się zwrócił i jeszcze zostało a efekt jest super i czasu ile zaoszczędziłem . Takie bzdury , że stolarz zrobi wszystko super to bajki tych samych stolarzy , którzy powinni odejść z epoką komuny. Niech stolarz zajmie się robotą a projekty zostawi fachowcom, którzy po to właśnie kończą uczelnie . Projekt zrobiony przez stolarza to najłatwiejszy dla niego do zrobienia zestaw mebli a to projektanci często myślą o tym żeby klienci byli zadowoleni mimo że stolarze potem stękają i narzekają .
taaa piszesz "montowane w garażu" "rysunek na kolanach" chłopie dawno widać u profesjonalnego stolarza nie byłeś.Nigdy nie kupiłbym beznadziejnych składaków produkowanych masowo w fabryce. Marna płyta, tani laminat. Nie dzięki.
Witam. Czytałem wszystko i dużo bredni tu pisze. Jestem stolarzem i znam dużo innych stolarzy,montażystów i kilka salonów.Prawda jest taka że oko idzie oszukać. Ekspozycje są ewidentnym systemem reklamy to muszą być idealne. W praktyce to można sie doszukać wielu niedoskonałości. W salonie cena musi byc wieksza by opłacic ludzi siedzących za krzesłem a stolarz który przyjedzie z meblami na przyczepce opłaca tylko siebie. Głupotą jest myśleć ze garażowcy to cieniasy. Niejedna firmy chciała by mieć tak dokładną i myślącą osobę do pracy. Wszędzie chodzi o kase. Są rózni ludzie .Problem by trafić na odpowiednich dla siebie.
no tu się nie zgadzam projekt mi zrobił stolarz nie na kolanie tylko na komturze a stolarz ma zrobione x mebli i ma doświadczenie POLECAM P MIRKA 504 924 787 SOLIDNY PRACA WYKONANA WTERMINIE
Witam

Jestem stolarzem ale nie mam własnego typowego zakładu tylko miejsce do składania mebli i samochód transporter oraz narzędzia FESTO i BOSCH. I nic więcej nie potrzebuję aby wykonywać meble. Fronty fornirowane, lakierowane i inne bez większego problemu zamawiam w Elblągu, a korpusy dokładnie płyty wycięte dokładnie na wymiar zamawiam w gdańsku. Resztę akcesoriów typu szuflady, zawiasy i inne bez problemu dostaniesz w hurtowni od ręki. Wykonuje góra 3 kuchnie w miesiącu ponieważ więcej nie daje rady, ponieważ trzeba to odebrać materiały, skręcić szafki, i zmontować u Klienta. I nie mam problemów z realizacją ale znam kilku kolegów którzy biorą ile się da kuchni, a pozniej to już jak domino i nie dają sobie wytłumaczyć, że co za dużo to nie zdrowo. Na twoim miejscu wybrałbym stolarza ponieważ będzie tańszy, a projekt zrób w jakims salonie i zapłać za niego. Wiec co klient to opinia i sa kiepscy stolarze, znam wielu i słabe studia też znam, dlatego jednoznaczne opinie, że ten napewno lepszy nie mają racji bytu ponieważ prawda jest po środku.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Brzmi tak pięknie, że aż trudno uwierzyć poprostu sielanka
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie jesteś stolarzem. Jesteś monterem i to w dodatku źle zorganizowanym. Przy metodzie gdzie wszystko ściągamy gotowe przy użyciu choćby szablonów, korpus jednej szafki jest montowany ok 15 min. Przeciętna kuchnia 10-12 szafek. Kuchnia jest do złożenia w ciągu jednego dnia przez jedną osobę. Montaż kuchni u klienta przez dwie osoby to jeden dzień. Nie leń się, bierz więcej zleceń i przynoś do domu więcej pieniędzy.
Proponujesz klientowi wybrać stolarza. Kogo masz na myśli? Osobę składającą meble jak Ty? Chyba że wybieramy kryterium taniej = lepiej. Są tańsi od Ciebie, może lepiej od razu do nich?
Kuriozum to rada by kupić projekt w salonie. Zaproponuj by kupić także projekty instalacyjne, rozpis materiałowy i rozkroje. Znajomy hurtownik opowiadał jak to potrafi przyjść do nich niby stolarz i zamiast zamówienia formatkowego kładzie goły projekt by go rozpisano.
Nie jesteś stolarzem. Ten nad zleceniem myśli już w fazie projektowej.
Wtam

Tak się składa, że mam kuchnię z nobili i montował ją u mnie pan grzegorz. Meble naprawdę super, a kuchnia wyglada rewelacyjnie. montaz trwal 1 dzien, poprosiłam aby zabezpieczyli podłgę i zaraz kartony z mebli wykozystali do jaj zabezpieczenia, na koniec zabrali wszystkie smieci. Jak ktos bedzie zainteresowany jak wyglada moja kuchnia chetnie przesle zdjecia.

ozd
Ja poproszę:
robert.pazura@wp.pl
pozdrawiam
I ja też poprosze o fotki jagula5@wp.pl
Jestem na etapie wybierania wykonawcy mebli kuchennych.
cześć

Wysłałam zdjęcie mojej kuchni jak prosiłes

pozdrawiam

aga
cześć może trochę nie wczas ale jak znajdziesz chwilę wyslij mi zdjęcia swojek kuchni, w przyszłym tygodniu zamierzam odwiedzić salon nobilii w gdańsku na portalu trojmiasto mają ciekawą oferetę w przyszłym tygodniu meble nobilia mozna kupić z 40% rabatem dlatego zależy mi na czasie.

Z góry dziekuję

Janekl
również bardzo poproszę :)
madagaskar771@wp.pl
z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam
Pisałam i urwało mi gdzieś mój poprzedni tekst...

I ja z prośbą do Agi o zdjęcia kuchni :-).

Też jestem w trakcie dylematu kuchennego: salon, czy stolarz. Mamy trochę własnego, odpowiednio wysuszonego drewna sosnowego, więc wstępnie przeważa stolarz, ale jeszcze nie wiem, jak się do tego zabrać (a czas goni, bo marzy mi się, żeby we wrześniu się wprowadzić). Stolarz wstępnie namierzony, ale sama muszę zaprojektować wygląd kuchni wraz z konkretami (w cm), co mnie troszkę przeraża.

Chętnie skorzystam z podpowiedzi i zdjęć waszych kuchni.

Pozdrawiam.
Meg
megi36@poczta.onet.eu
Jestem stolarzem z 15-letnim doswiadczeniem od 4 lat prowadzę rodzinną firmę na stronie http://www.supermebel.pl można obejrzeć nasze realizacje .Pomiar wycena projekt są bezpłatne . Zapraszam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Promocja! Blaty typu Solid Surface (akrylowe ) -corian, staron, hanex, już od 800 PLN /mb

Meble to nasza specjalność od ponad czterdziestu lat. Pracujemy indywidualnie z każdym klientem, dlatego projekty, które tworzymy są niepowtarzalne, wyjątkowe, dostosowane do potrzeb i wymogów naszych klientów.

Nie produkujemy mebli - my je tworzymy. Stosujemy wszelkie materiały, jakie są dostępne na rynku meblarskim. Urządzamy kuchnie wraz z aneksami jadalnymi, sypialnie, salony, pokoje dla dzieci, łazienki, garderoby, biura.

Meble powinny stanowić integralną całość z wnętrzem, oraz dopełniać się nawzajem. Nawet dobrze zaprojektowane meble nie będą w pełni oddawać uroku i klimatu pomieszczenia bez odpowiedniej aranżacji otoczenia. Dlatego oferujemy naszym klientom usługi w zakresie architektury wnętrz. Na etapie projektowania ważny jest dla nas stały kontakt z klientem.
Podczas rozmowy poznajemy preferencje inwestora względem stylu i klimatu wnętrza, aby późniejszy projekt spełniał wszystkie wymogi komfortu, dobrego smaku, wygody i estetyki. Staramy się sprostać wymaganiom wszystkich, którzy nam zaufają i zaspokoić nawet najbardziej wyszukane wyobrażenia klientów o swoich wymarzonych wnętrzach.
Corian i hanex w tej samej cenie? Raczej hanex udający corian :) A co udaje ta cena? Będę lepszy zrobię za 600 zł za mb :) Kiedyś robiło się z grubości 12 mm, dzisiaj 3 mm to chyba już za grubo. Przesadziłem, zrobię za 500 za mb. Zamiast rzetelności ogłupiajmy klienta, On to lubi. Przepraszam za konwersację z reklamą ale sami się prosicie. To forum.
Witam , jestem żoną stolarza , który ma swoją firmę . Jak wiadomo" szewc bez butów chodzi" , tak samo niedawno ja znalazłam się w podobnej sytuacji : zakończony remont domu i przydałyby się meble , niestety mąż miał urwanie glowy , zamówień mnóstwo , więc zaproponował mi ,żebym zamówiła sobie kuchnię jaka mi się podoba w salonie . Cena jednak wyszła kolosalna , więc mąż zgodził się zrobić mi ją po godzinach (identyczną jak w salonie ,bo już nie chciałam innej ) o wiele taniej . Obie sumy , ta ze sklepu i ta od męża bardzo się różniły , także myślę że zamówiona u stolarza ma napewno taką przewagę nawet doliczając koszty robocizny i dowozu,zaletą też jest to, że zrobi nam jaką sobie wymarzymy , wystarczy przynieść zdjęcie lub projekt , a nawet może na miejscu w mieszkaniu zaprojektować wg gustu i pomysłow klienta. Jest też możliwość zamówienia od razu sprzętu do kuchni różnych firm. Pozdrawiam.
Ja polecam Swojego podwykonawcę mebli kuchenny:)
przychodzę z katalogiem jakiejkolwiek kuchni i on jest mi w stanie to zrobić. Posiada bardzo duże doświadczenie i z każdym problemem umie sobie poradzić.
Jeżeli są Państwo zainteresowani to mogę podać numer tel.
Proszę o kontakt : kikula175@wp.pl
Pozdrawiam i POLECAM!!!:)
dobre
http://www.turbomaster.yoyo.pl/
pewnie ze stolarz
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam

Chciałabym podziękować za pomoc wszystkim którzy wpisywali sie na moim forum. Po wielu wycenach ze studiów i od stolarz najkorzystniejszą ofertą była ta z salonu nobili w gdańsku praktycznie cena nie różniła się od stolarzy drugą rzeczą która sprawiła, że zdecydowałam się zamówić meble w salonie była możliwośc zobaczenia zmontowanych kuchni oraz pozytywne opinie o tej firmie na innych forach. dziękuję ani i dominice za przesłanie zdjęć swoich kuchni wykonanych przez nobilię.Pan mirek z salonu wykonał naprawdę super projekt za co bardzo dziękuję.

Pozdrawiam

Asia
zamawiałem u Stolarza Rafała meble i zabudowy.miły chłopak ,tani,dobrze nastawiony na prace i ambitny.podaje nr 693 748 618.Będe Rafała polecac
polecam firmę PAKAR z Elbląga
502445428
Witam mam fajną ekipę stolarzy meblowych pracowali w dużej firmie produkującej meble kuchenne za grubą kasę .podjęli właściwą decyzje poszli na swoje pokupowali maszyny do pracy. dopiero zaczynają ale mają zlecenia, nie są drodzy mają własną stronę ale nie podam adresu aby nie być posądzanym o reklamę .ja osobiście życzę im sukcesów bo chłopaki mają potencjał z czasem o nich usłyszycie

Pozdrawiam
Studio Moccarte
Solidne wykonanie.Szeroki wybór batów i płyt. Projekt.
W ofercie możliwość dostosowania mebli do potrzeb osób niepełnośprawnych- automatynie regulowana wysokość.
Zapraszam
http://www.moccarte.pl
669 537 666
Zbyszek
http://www.meble-gdynia.cba.pl

Sprawdźcie sami !!!
i ja poprosze zdjecia i namiary a takze jesli to mozliwe to cene gosiks1@o2.pl
image

image
No i po co było to fisiowanie z "chłopakami" i "nie byciem posądzanym o reklamę" dwa posty wyżej? Nie można tak od razu, zamiast z ludzi idiotów robić?
Ja natomiast polecam tą stronkę
http://www.projektujikupuj.pl
Mysle ze warto jest podpatrzec fajne pomysły i potem je wykorzystac.
Ja polecam stolarza, przyjedzie do domu, wymierzy, zrobi rysunek, sam wykona i jeszcze przywiezie i zamontuje, tylko trzeba trafić na dobrego, solidnego i dokładnego. Dostałem numer tel od dobrego znajomego który robił szafy pod zabudowę, osobiście robiłem u niego kuchnię angielską, prawdziwy profesjonalista i przede wszystkim kulturalny człowiek dotrzymujący terminów. Od niedawna założył stronę internetową ze swoją ekspozycją http://www.estilorico.pl naprawdę polecam!
Producent mebli kuchennych oferujemy meble kuchenne na dowolny wymiar ,aneksy kuchenne szafki kuchenne, szafy wnękowe Usługi świadczymy w Rumi i okolicach
Kontakt
Stolarstwo meblowe
81-198 Pierwoszyno
ul:Kaszubska 27

tel:512 837 100
tel:794 016 802

meble.gdynia@gmail.com
http://www.meble-gdynia.cba.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
http://www.fedorowskimeble.republika.pl/
POSIADAMY EXPOZYCJE SYSTEMÓW MEBLOWYCH
ZAPRASZAMY
Niezaleznie co sie wybierze to kazdy ma swoje zdanie, ja jestem zadowolony bo kupiłem meble z ikea a reszte 4 szafki dorobił mi pan Rafał Ćwikałowski 693 748 618, zmontował mi kuchnie , ustawił i wg, polecam fachowca. Ma smykałke i dobre pomysły.
witam
zapraszam na naszą stronę i zapewniam że rozwiejemy pani wątpliwości

www dontworry.pl
pozdrawiam
Jerzy Demianiuk
Nie polecam tego Pana powyżej. Radze jego omijać szerokim łukiem. Jego pracownicy to banda partaczy. Żerują na pieniądzach naciągają a później nie wywiązują się z obietnic. Mam same złe wspomnienia ze współpracy z ta Firmą, kosztowała mnie ona wiele nerwów i czasu.
Może jakoś konkretniej ?
Ja polecam chłopaków z Nitoris Design z Poznania, poleciła mi ich koleżanka u której w Wejcherowie montowali kuchnie. Podaje nr telefonu do p. Piotra 507377244.
Wykonywali dla mnie 2 szafy wnękowe i oprócz tego biurko wraz z 2 komodami. Napaliłam sie na Klera, jednak kwota mnie przeraziła. W Nitoris wykonali mi powyższe za powiedzmy 40% ceny Kler.
Jestem na prawdę zadowolona. Wiem że wykonuja również kuchnie.
Niestety ( z niewiedzy wcześniej zamówiłam kuchnie w Meblobuku,
cóż wiem że przepłaciłam chociaz kuchnia wyszła fajnie )
Generalnie chłopaki z Nitoris Design planowali otworzyć studio po Nowym Roku może juz takie powstało.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Znalazłam coś takiego: http://www.kuchnie123.pl/blog/stolarz-studio-kuchenne-ikea/wymarzona-kuchnia-stolarz-studio-kuchenne-czy-ikea.html
odnośnie dyskusji o wyższości jednego rozwiązania nad drugim. Ja jestem przed i mam podobny dylemat. Postanowiłam, że na początek swoje poszukiwania rozpocznę od Ikei.

Pozdrawiam wszystkich kupujących właśnie kuchnię!
Ja uważam że meble kuchenne najlepiej pod wymiar to zrobić od stolarza fachowcy wiedza co robia ikea to syf
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja też polecam stolarza, sam korzystałem z usług: http://www.solpol-meble.com.pl projekt i doradztwo za darmo, miły kontakt, i przedewszystkim można spokojnie zastanowić się czego się chce
Szczerze polecam dwóch samodzielnych stolarzy nie będę wychwalała ich prace po prostu są dobrzy w swoim fachu kontakt: meblestolarstow@gmail.com 668-595-662
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Polecam solidnego i terminowego stolarza 501548244
szafy-meble.com POLECAM
Witam,

Może sprawdzi Pani tutaj: kuchnie123.com.pl nie dość, że ma Pani darmową wycenę, to jeszcze polecą Pani stolarza.
Polecam firmę http://www.limeble.pl
nr do stolarza 796649694
Najlepiej skorzystać z usług stolarza. On dopasuje wszystko dokładnie do wymiarów. Osobiście polecam tą firmę http://www.diupero.com.pl/. Są spoza trójmiasta, ale przyjmują zlecenia z całej Polski. Pan Andrzej wyposażał dla mnie chyba połowę domu :) Naprawdę dobry fachowiec, z tego co się orientuję to w niektórych projektach łączy nawet drewno z kutym metalem.
sprawdzi pani w IKEA, może się pani nie zawiedzie na stolarzu tak jak się zawiodłem. Robią naprawdę solidnie i dużo ludzi spotkałem zadowolonych

Inne tematy z forum Usługi i wykonawcy

Meble biurowe na zamówienie - najlepsza firma? (21 odpowiedzi)

Hej, szukam firmy z Trójmiasta, która zajmuje się produkcją mebli na zamówienie - chodzi o meble...

Budowa mojego domu może się komuś przyda (5 odpowiedzi)

. dom stoi i bardzo przydała mi się biała lista, więc spłacam dług. Kilka firm, które...

Schody (3 odpowiedzi)

Witam, Poszukuje firmy badz stolarza ktory wykona mi schody w domu. Wstepnie podobaja mi sie...

do góry