Widok

Meble kuchenne z firmy AREDO

Czy ktoś może korzystał z firmy AREDO z Gdańska. Mają niezłe pomysły, ale są dość drodzy. Może macie inne opinie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
za pomysły tzreba płacić
w nomi sprzedają zestawy za 600zł
zawsze możesz kupić
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 11
Tak, korzystałam. Aredo projektowali i robili kuchnie do mojego domu.
Moja opinia - pozytywna, poleciłam mojemu znajomemu - jest własnie w trakcie realizacji. Co do cen - sprawdziłam wczesniej kilka firm i uważam, ze cena jaką zaoferowało Aredo była w miare ok.
Montaż troche sie przedłużył (nie trwał tak jak mówiono 2 dni), ale musze przyznać ze montażystow mają świetnych!

Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Ja również korzystałem z usług tej firmy, gorąco polecam, miła obsługa i fachowy montaż, kuchnia dopięta w terminie na ostatni guzik, po objechaniu wielu salonów firma Aredo przedstawiła najlepszą ofertę, mają fajną galerie swoich projektów na www.aredo.pl Polecam wszystkim,
Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 12
Opinia została zablokowana przez moderatora
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 4
ja również mam problem z firma AREDO, projekt podpisany umowa zawarta, połowa kuchni zamontowana i nagle się okazuje, że trzeba projekt zmieniać bo wybrałam coś co jest niedostepne. dawno miała stać kuchnia a teraz sie okazuje, że to moja wina, że nie stoi. wszystko było wybierane z palet dostarczonych przez projektanta tak więc powinno byc a nie ma :/

nie polecam
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
za każdą nie dokręconą śrubkę, za to, że meble nie mieszczą się w zwymiarowanym wcześniej pomieszczeniu, za zniszczoną podłogę, za zniszczone ściany odpowiada producent mebli,
sam zajmuję się produkcją mebli i nigdy nie zdarzyło się, żeby za moje błędy, których zresztą było mało - płacił klient. Nie po to oni wydają kupę kasy, żeby jeszcze musieli płacić za czyjąś niekompetencję.
zapraszam do odwiedzenia mojej strony http://www.czerniawski-meble.pl
Przyjmuję taką ilość zleceń, żebym wiedział, że wyrobię się z terminem opisanym w umowie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
To niech Pan poda jeszcze jakies przkładowe ceny :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
każda kuchnia jest inna i każda ma swoją cenę, ceny zaczynają się od 3000 do 17000 - 18000. wyżej to już kuchnie full wypas:) - elekryka w szafkach itp.
A gdzieś można zobaczyć na żywo Pana kuchnie?
niestety, nie mam studia kuchennego, pozostaje jedynie galeria zdjęć na www
To słabo. W pracowni też Pan nic nie ma z bieżących prac?
Słabo czy nie to już Pana ocena. Nie znam stolarza, który miałby swoje studio, większość z nich ma zlecenia z polecenia. Poza tym, studia kuchenne zamawiają gotowe już szafki z zakładów produkujących seryjnie lub podnajmują doświadczonych stolarzy (nie mających www) - stąd cena mebli w studiach znacznie droższa.
W pracowni owszem, jednak dopiero po Nowym Roku.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ale sam Pan wie, nie kupuje się kota w worku :)
Gdy sie kupuje kuchnie za duże pieniądze trzeba byc pewnym efektu.
Nawet tu na forum stolaży ogłasza się na pęczki i tak naprawdę jedynym kryterium, może być zweryfikowanie ich rzeczywistych prac.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Całkowicie się z Panem zgadzam. Szczerze powiem, że sam się dziwię czasem moim klientom, którzy dają mi po kilka/kilkanaście tysięcy zaliczki i pomimo moich nalegań nie chcą brać pokwitowania!
Każdy stolarz wykona meble wysokiej jakości (materiały) ale nie każdy potrafi je zamontować dokładnie.
Jeżeli będzie Pan już rozmawiał z jakimś stolarzem, proszę zapytać na jakich elektronarzędziach pracuje, i podstawa czy ma zagłębiarkę z szyną (piła tarczowa). Fajnie by było gdyby miał profesjonalny niwelator laserowy.
Sęk w tym, że im lepsze ma narzędzia tym dokładniejszy montaż, choć wiadomo, że to nie zawsze gwarancja dobrego stolarza.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Raczej sumienność decyduje niż narzędzia, bo one głownie przyspieszają pracę.
Ja spotkałem siez odwrotnym zwyczajem, wykonawcy przynosili materiały i dopiero potem oczekiwali zwrotu. Inaczej cieżko
się doczekać zakończenia inwestycji :)
Znacznie wyższa cena? HEh nie do końca. Byłem w kilku studiach i u kilku stolarzy. Owszem były różnice, chociaż nie zawsze stolarze byli tańsi! Z resztą nie były to różnice typu 10 tys.
"Tani stolarz" to taki troche mit...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Owszem, czasem się zdarzy, że i stolarze potrafią być tansi, nie ma reguły. Jednak częściej to studia będą droższe
Ale pewnie mają powtarzalność wykonań. A stolarzowi jak wyjdzie tak wyjdzie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
A właśnie się z panem nie zgodzę,nie ma reguły. Robimy prawie to samo,ale jakość wykonania u każdego jest swoja....Konkurencyjne ceny to nie wszystko,liczy się także np.opieka gwarancyjna:)))a wie Pan jakie ludzie maja stereotypy na temat stolarzy...
Wiadomo, przecież było też już kilka tematów na forum, na tematy typu, wpłaciłam zaliczkę stolarzowi i........... no i wielkie nic. (Podobne tematy dotyczyły ekip remontowych). Z resztą znajomy, który nie ma czasu zajmować się remontem i wybierał jak dotąd ekipy wg ceny, właśnie wyrzucił drugą ekipę. Z resztą pamiętam jak raz z nim pojechałem zobaczyć jak im idzie, to jedyne co pamiętam to CHWD napisane na zakurzonej szybie ;))) Istni magicy.

Ja w swoim przypadku wolałem nie ryzykować kilku groszy i jak wpłacałem zaliczkę na meble to miałem podpisaną umowę, dostałem fakturę itp... Mimo, że znajomi mi polecili firmę to i tak sprawdziłem kilka dodatkowo i cenowo nie było jakiejś tragedii. Byli tańsi, byli drożsi.
Piotrusiek jak chcesz namiar to podbij na pw.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Auto- catarsis tego nie widziałem :D
wspaniała autoreklama wydaje mi się, że oczernianie konkurencji też ma Pan w cenniku ;)
Ja z żoną skorzystałem z oferty AREDO i nie narzekamy, szybki montaż, przystępna cena i projekt na miejscu - do dogadania w każdym detalu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Żałuję, że dałam się nabrać. Wszystko jes dobrze do wpłacenia kasy potem to juz katastrofa. zdecydowanie odradzam
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2
Opinia została zablokowana przez moderatora
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Pozytywne opinie to chyba AREDO samo sobie pisze ale każdy reklamuje się jak może. Oglądałem ich zdjęcia z realizacji na stronie i większość to profesjonale zdjecia producenat a nie ich realizacje trochę ściema.

arek
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3
Panie Arku Pan ma chyba dużo czasu w domu ( a może pisząc te rzeczy ma Pan w tym swój interes) Ja robiłam dwie kuchnie wcześniejsza w innym salonie a terazniejsza własnie w Aredo. Powiem szczerze, ze jeśli chodzi o całokształt to firmę Aredo odbieram pozytywnie. Powiedzmy sobie szczerze cudów nie ma, tak jak my sprecyzujemy swoje zachcianki tak zostaną tez odebrane- wykonane. Ceny porównywalne, przystępne. Wykonanie solidne. Pomysły- akurat miałam swoje:) obsługa- bardzo pozytywna:)
PS. Ja tez prowadzę działalność i z własnego doświadczenia wiem, ze opinie piszą zazwyczaj ludzie niezadowoleni( często z własnej winy) a ci zachwyceni usługami nawet na to nie wpadną by wypisywać na forach internetowych. Dlatego jesli chcesz zrobić sobie kuchnie nie czytaj opinii tylko idź zobacz, bo co jak co ale odwiedzić Aredo- WARTO
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Witam wszystkich. My do tej firmy trafiliśmy przez przypadek, gdyż zerwaliśmy jedną współpracę z niekompetentnym stolarzem z Elbląga (na co uczulam wszystkich!!!) i wcale nie żałujemy...Kuchnia była wykonana w terminie dosłownie 2tyg.i zero spóźnienia. Nie mówiąc już o miłej i fachowej obsłudze kadry pracowniczej. Profesjonalne podejście do klienta, pokazana wizualizacja kuchni co nam dużo pomogło ewentualnie pozmieniać rzeczy, które nam się nie spodobały....a były zaprojektowane wcześniej przez projektanta lecz nie z tej firmy. Jeżeli chodzi o kuchnię to mogę polecić zdecydowanie. My nie mamy żadnych zastrzeżeń.
Kuchnia z Nieborowskiej....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Robiłem u nich kuchnię w kwietniu 2012. Termin realizacji jest ruchomy i można spokojnie dogadać się co do terminu. Termin ustalony został utrzymany. Sam montaż trwał 1,5 dnia. Wszystko poszło sprawnie, montaż, podłączenie AGD, LEDy itd.
AGD zamawiałem oddzielnie przez inną firmę bo tak jest znacznie taniej.
Co do jakości mebli nie mam zastrzeżeń ale musi upłynąć kilkanaście tygodni aby móc ocenić ich jakość.
Cenowo byli ok. Drożsi niż pan Edek co na czarno zrobi ale to zrozumiałe. Kumaci projektanci, którzy nie chcą na siłę wcisnąć udziwnień i drogich systemów. Jestem zadowolony i poleciłbym firmę na tą chwilę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
Z tego co wiem to ich meble są produkowane przez firmę KAM z Milejewa, kilka salonów w Trójmieście i okolicy również z nimi współpracuję więc warto pochodzić po konkurencji i posprawdzać ceny skoro inni mają ten sam produkt
nie polecam!!!!! po montażu okazało się iż lodówka wolnostojąca wystaje ponad 10 cm za zabudowę. Błędy się zdarzają....(...) Zamiast przeprosin i poprawki klient jest robiony w balona, twierdzeniami typu ..."to jest standard. zawsze odstaje itp..... a wystarczyło zaprojektować głębokość np. na 62, 64 cm zamiast 58 cm..........
Moim zdaniem (...) brak szacunku dla klienta!!!!!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie znasz się i piszesz. Głębokość szafek kuchennych zawsze jest 51 cm, a blatu 60 cm. Lodówka nie przygotowana pod zabudowę zawsze będzie wystawać. Było nie oszczędzać i kupić lodówkę do zabudowy, to byś miał zrobione jak trzeba. Najgorsi są ludzie, co chcą robić wszystko najtaniej, a potem się dziwią, że za komfort jednak trzeba płacić. Kup sobie Dacię i dziw się, że skór nie ma.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Bylem kiedys w Aredo. Wycenili i to nawet tanio. Ale byl jeden podstawowy problem. Rysunki robil wlasciciel, ktory robil bledy techniczne ! W domu na spokojnie przejrzałem rysunki i okazalo sie, ze proponowane przez wlasciciela rozwiazania nie pasuja do mojej kuchni. Dodam, ze przed rysunkami byly robione pomiary kuchni przez wlasciciela Aredo. Stwierdzilem, ze skoro ktos sam mierzy i pozniej robi bledy w rysunkach to lepiej teraz sie z nim rozstac niz zaplacic a pozniej sie bujac z wymianami itd.

Poszukalem i znalazlem w Gdansku w Auchan inna firme, ktora sprzedaje te same meble co Aredo. Dostalem nizsza cene. Ale najwazniejsze bylo to, ze wszystko zostalo zrobione tak jak chcialem. Oczywiscie takze byly jakies male problemy ale koncowo jest ok. Przy montazu musialem pilnowac majstrow (tak, mozna nawet spiep...yc montaz!) a montaz zamiast 3 dni trwal 3 tygodnie.

Wiem, ze w owym czasie byla jeszcze jedna firma w naszym rejonie z tymi samymi meblami. Miesci sie w Sopocie zaraz za Gdanskim po prawej.
Natomiast producent mebli pochodzi z Elblaga.
Jestem ciekawy czy chociaż jeden wpis na tym forum pochodzi od prawdziwego Klienta, ponieważ z całą pewnością ponad 90% to autopromocja mnij lub bardziej wyrafinowana. Drodzy "producenci" i stolarze uwierzcie w końcu, że ludzie nie są już tak naiwni jak Wam się wydaje. Potencjalni Klienci dokładnie weryfikują rynek i na pewno nie dadzą się zwieść tanim chwytom po prosu chcą jak najlepiej zainwestować swoje pieniądze. Dokładnie tak ZAINWESTOWAĆ, ponieważ kuchnia to w pewnym sensie też inwestycja, która po latach przy sprzedaży mieszkania powinna się w jakimś stopniu zwróć, a nie tak jak ma to miejsce w większości przypadków kuchnie są robione z materiałów o niższym standardzie i po krótkim czasie eksploatacji (lub jeszcze wcześniej) zaczynają się rozsypywać przy normalnym użytkowaniu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Święta racja.
Sam budując dom naszukałem się jak choroba, ale za to co chciałem ostatecznie zapłaciłem 40% taniej i to przy wszystkich zabudowach (czyli każdej szafce) robionych na rozmiar.

Warto naprawdę poświęcić czas na szukanie i wysunąć nos poza Gdańsk. Zabudowy robiła mi firma z Tczewa, schody firma z Malborka. jakoś nikt nie miał problemu by przyjechać, pomierzyć etc..

Projekt kuchni zrobiliśmy jako standard a potem go wzbogacaliśmy (to lepsze podejście niż przymierzyć się na bogato, a potem kombinować co odjąć).

Inne tematy z forum Jasień

Linea (38 odpowiedzi)

Składające się z zabudowy wielo- i jednorodzinnej osiedle Linea powstaje na styku dwóch dzielnic:...

Kaskada Jasień (5 odpowiedzi)

Dzięki lokalizacji Kaskady Jasień w dzielnicy z dobrze rozwiniętą infrastrukturą...

Osiedle Hiszpańskie - opinie i oceny (2208 odpowiedzi)

Osiedle Hiszpańskie powstaje w południowej części Gdańska, pomiędzy potokami Kozackim i Oruńskim....

do góry