Widok

Menu za ile?? Jakie ilości przystawek na osobę.

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Interesuje mnie w jakich cenach sa menu weselne, co wchodzi w skład menu? Ile porcj miesa na osobe? Ile przekasek zimnych? Ile ciepłych dań?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
To jest tak idywidualna sprawa, że cięzko cos powiedzieć. Menu układa się czasem dwie godziny, a Ty chcesz wszystko mieć podane z góry.
Moje menu było za 190 zł za osobę i było mnóstwo jedzenia, ale nie pamiętam ile czego dokładnie. Na pewno obiad z kilkoma rodzajami mięsa, kilka sałatek i surówek, potem kilkanascie przekąsek na zimno, sałatki, deser, rosół, ciasta, potem ciepła kolacja i barszcz z krokietem po oczepinach. Tego jest naprawde dużo...

Podaj mi maila to podeslę Ci to co ja miałam do wyboru z mojego lokalu.
Ja mam za 160zł/os. bardzo podobne menu do tego wyżej... + 50zł/os za poprawiny (z ciastami, tortem, stołem wiejskim, szynką i apartamentem gratis)

Ale z roku na rok menu i ceny się zmieniają :P
Nitka, co to za sala? Podaj proszę nazwę.
a w jakim lokalu?
Menu i jego cena zależy od lokalu w którym organizujesz wesele.
Ja kontaktowałam się z 10 salami, porównywałam menu itd...

No cóż wydaje mi się, że najkorzystniej finansowo wyszedł dworek na błotach (80km od gdańska- jedzenia mnóstwo (chyba 5 rodzajów miesa do obiadu i niezliczona ilość przystawek), różne rodzaje, różne warianty cenowe i smaczne- byłam tam na jednym weselu), Czarny KOS (bardzo blisko Gdańska, za Żukowem, menu już za 160 zł i ciekawe propozycje), sala na jeziorze w ostrzycach (miejsce piękne! troche zaniedbane, jedzenie bardzo proste i skorme, ale przynajniej dość tanie) a także Wichrowe Wzgórza w chmielnie, które zapewnią CI kaszubską biesiadę w dobrej cenie (czyli to czego absolutnie nie chciałam, mi sala nie spodobała się, jednak wiele osób chwali).

Z kolei dość drogo wyszedł Hotel Spichrz- a nic specjalnego nie oferowali, Kozi Gród- wielki hotel, ale ładny- jest basen i chyba kręgle) i cedrowy dworek, ale tam oprócz okolicy (centrum wsi) wszystko jest do polecenia, piękne wnętrze, cudowne jedzenie, obsługa!! -chociaż przy podejmowaniu ostatecznej decyzji czułam się "osaczona przez prowadzących to miejsce)

Patrząc na menu zwracaj uwagę na to co zawiera: czy ciasta, czy stół wiejski, czasami wystrój. Czasami są też opłaty "ukryte" z którymi trzeba się liczyć...

I sprawa bardzo ważna: alkohol i napoje- wszędzie jest różnie to liczone, a czasami płacąc za głowe za open bar czy korkowe po prostu wiele się przepłaci. Trzeba to dobrze przemyśleć.

A co do porcji: to właśnie zależy- ale w miejscach o których pisałam z doświadczenia wiem, (oprócz spichrza) ze wszystkiego jest bardzo dużo i jest smaczne.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Baardzo różnie. Od 160 zł za osobę do nawet 400.

Inne tematy z forum Wesele

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (62 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

Dj Waldzior (7 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

Co zamiast ciężkiego dymu na pierwszy taniec? (3 odpowiedzi)

Nie chcemy ciężkiego dymu przy pierwszym tańcu. Co innego można zorganizować, żeby dodać trochę...

do góry