Widok
Mercedes 316 CDi
To najmocniejszy samochód dostawczy wśród produkowanych w Europie. Silnik OM612 o prawie 2,7l ma pięć prawie "kwadratowych" cylindrów (88,4x88 mmm). Przy zastosowaniu wtrysku common rail, wspomaganego turbosprężarką VTG o zmiennej geometrii łopatek z intercoolerem, pozwala na osiągnięcie max. momentu obrotowego o poziomie 330 Nm, który jest osiągany już przy 1400 obr/min i utrzymuje stałą ...
więcej
więcej
Wielki bydlak
Mam takiego 316CDi. Jak tylko takiego widze to od razu mówię oo jaki bydlak zapierd... :)
Stronka fajna bo nareszcie wiem ile on pożera oleju nap. Na trasie z Wawy do Kielc poleciał 150 km\h i chiciał więcej, ale mój staruszek juz ma nie te ruchy, ale było super :) W moim mieście jest duzo takich Merców, ale tylko jeden z takim silnikiem i wyposażeniem :) Pozdrawiam wszystkich SprinterOwiczów :)
Stronka fajna bo nareszcie wiem ile on pożera oleju nap. Na trasie z Wawy do Kielc poleciał 150 km\h i chiciał więcej, ale mój staruszek juz ma nie te ruchy, ale było super :) W moim mieście jest duzo takich Merców, ale tylko jeden z takim silnikiem i wyposażeniem :) Pozdrawiam wszystkich SprinterOwiczów :)
wcale nie takie dobre
1. zawiesznie za miekkie w porownaniu do starego sprintera - nie wytrzymuje na polskich dziurach
2. silniki CDI maja jedna powazna wade - nie chca jezdzic na opale, filtry sie zapychaja, ptzeba mieszac 50/50 z ropa a to bardzo podraza koszty eksploatacji
3. elektronika jest bardzo malo trwala - niech nikt nie odlacza akumukatora - komputer siada - naprawa min 2000PLN.
2. silniki CDI maja jedna powazna wade - nie chca jezdzic na opale, filtry sie zapychaja, ptzeba mieszac 50/50 z ropa a to bardzo podraza koszty eksploatacji
3. elektronika jest bardzo malo trwala - niech nikt nie odlacza akumukatora - komputer siada - naprawa min 2000PLN.
Rakieta...
Mialem przyjemnosc pojechac 316-stka w trase do Niemiec. Na tamtych dogach to dopiero ten "samochodzik" pokazuje na co go stac. Bez problemu na 5 biegu do elektronicznie ograniczonych 4 tys obr/min i ok.165-170km/h.
Trzeba tylko uwazac na wiatr boczny, bo jest podatny jak zagiel :) Pozdrawiam SPRINTEROWCOW!!!
Trzeba tylko uwazac na wiatr boczny, bo jest podatny jak zagiel :) Pozdrawiam SPRINTEROWCOW!!!
POWER DIESEL
HHHmmm jak czytam o sionikach oaprtych na systemie CR i opale to cyc mi opada. Kto ma rozum to nigdy tego nie zrobi, ale coż Polak potrafi i zrobi jak będzie uważał. I nie jest to wina Mercedesa tylko samego układu CR, który jest rozpowszechniany zarówno w Fordach jak i innych bryczkach. A co do elektroniki to nie ma żadnych problemów. Mam też CDI-ka tyle że Vito na wirusie i odpinam akumulator bez najmniejszego problemu. NIc nie ma prawa się dziać. A co do Sprinterków to od 313 w górę są miodunio:)))))
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Niezadowolony użytkownik.
Ja miałem 3 szt Merca 313 max i zamieniłem je na transity. Sprinter jest głośny, niewygodny fotel gorszy niz w Seicento po przejechaniu 1000 km wszystko boli. Auto koroduje jak Lublin po roku wszystkie 3 miały wiele ognisk korozji na podwoziu i w okolicach odsuwanych drzwi bocznych pod prowadnica drzwi. Auto jest źle zaprojektowane i cała karoserja wygina się przy tych drzwiach do góry co powoduje pękanie lakieru przy prowadnicy. Kolejna wada to zawieszenie za miękie, wchodzenie w zakręty wymaga przyzwyczajenia i znacznej redukcji prędkości, Transit czu Ducato przejeżdza je spokojnie 20- 30 kmh szybciej. Zły jest również układ kierowniczy delikatny ruch ręką powoduje, że jesteśmy na 2 pasie ruchu, za silne wspomaganie i dobór przełożeń przekładni jak w aucie sportowym . Zużycie paliwa na trasie średnio 10-11 litrów, Transit 8-9l. Bardzo dużą usterkowośc problemy na gwarancji z elektroniką każdy był 4 razy w serwisie bo stanął i nie chciał zapalic . Po 300 tys km naprawa mostu po 150 tys podpory wału, świece żarowe końcówki drążków amortyzatorów i pompa wodna w 1 aucie. Ogólnie koszty serwisu ogromne, po gwarancji należy je omijac z daleka cena 7oo żl za przegląd to nic nadzwyczajnego. także ogółnie super wygląd fajny kokpit ale nie ta jakoś. Auto niesłychanie usterkowe i drogie w utrzymaniu. Ford jest cynkowany i nie koroduje i ma zdecydowanie lepsze właściwości jezdne, pali 2l mniej lecą tylko przednie łożyska i końcówki drążków ( mam 2 z 2003 i mają 350 i 380 ys km). Ponadto Transit ma super fotele i lepiej się prowadzi, koszty napraw p0onad 500 zł za przeglą to tylko 1500zł na auto Merse pociągneły mnie po 25000 zł przez 3 lata. A ha i jechałem fordziakiem max 2.0 TDCI 180 km/h na autobahnie .
PANOWIE !
Jak można porównać transita do sprintera,
ja jeżdże sprinterem 212 TDI ,mam zamiar właśnie kupić 316 CDI . Jak by na to nie patrzeć to porównanie tych dwóch samochodów jest chore,
jakoś nigdy nie spotkalem transita który mnie wyprzedził, ja z mojego 212 wyciągłem 170 km/h i to załadowany po dach meblami.
Ogólnie rzecz ujmując to sprinter to faktycznie sprinter i nikt mu nie podskoczy.
ja jeżdże sprinterem 212 TDI ,mam zamiar właśnie kupić 316 CDI . Jak by na to nie patrzeć to porównanie tych dwóch samochodów jest chore,
jakoś nigdy nie spotkalem transita który mnie wyprzedził, ja z mojego 212 wyciągłem 170 km/h i to załadowany po dach meblami.
Ogólnie rzecz ujmując to sprinter to faktycznie sprinter i nikt mu nie podskoczy.
sprinter 316,416
Jednorazówka nie samochód , nie mylić z samochodem o marce Mercedes gdyż z takiej jakości pojazdami może konkurować chińska produkcja , po pierwsze większość podzespołów jest jednorazowa tzn. nienaprawialna co za tym idzie wymuszona wymiana na nowe np. sprzęgło występuje tylko i wyłącznie w komplecie z dociskiem co oczywiście znacząco wpływa na cene a do tego niespotkacie warsztatu który da wam gwarancje na montarz gdyż montarz jest również jednorazowy tzn po zdjęciu specjalnego zabezpieczenia niema odwrotu albo działa albo kupujesz następne , ale to dopiero początek przygody z przykładowym sprzęgłem gdyż każdy zaordynuje natychmiastową wymiane koła zamachowego terażniejsza nazwa to koło dwumasowe (oczywiście jednorazowej konstukcji) i tak dalszy ciąg jest jedynie co raz gorszy np. silnik wytrzymałość konstrukcyjna max 500000 km po tym przebiegu szczęściarze dawno przeliczyli gotówkę za pojazd , a szczęściarze w postaci drugich właścicieli poniosą niewątpliwe koszty rozpadającego sięsilnika który jest nierobieralny bez uszkodzenia kolejnych podzespołow i tak wymieńmy korbowody , wał korbowy , tłoki , panewki te wszystkie rzeczy są jednorazowe łącznie z śrubami mocującymi.
mezjo to mezjo
sprinter uzaleznia! nie ma lepszych samochoduw! znam sie na tym ! mam 312 td juz zarobil na 2 mezje cdi ale po co zmieniac na nowszy jak jest bezawaryjny . tylny naped z*******e silniki dobre zawieszeniejtp. a zagozalym krytykom powiem tylko vv lt zawsze bedzie w cieniu mercedesa nie zmienicie tego a reszcie powiem tyle macje dukato forda reno wiec nie gancje czegos czego nie znacje. i na koniec maly apel . 312 td potrzebuje dane eksploatacyjne i ragulacyjne i schematy silnika pompy wtryskkowej w zamin podziele sie moim pomyslem tu i odesle @ dwa sposoby na zlodziej mezjuw dodam ze ziala hurtowniapawel@op.pl
kierowca
Jak można porównać transita do sprintera, ja jeżdże sprinterem 212 TDI ,mam zamiar właśnie kupić 316 CDI . Jak by na to nie patrzeć to porównanie tych dwóch samochodów jest chore, jakoś nigdy nie spotkalem transita który mnie wyprzedził, ja z mojego 212 wyciągłem 170 km/h i to załadowany po dach meblami. Ogólnie rzecz ujmując to sprinter to faktycznie sprinter i nikt mu nie podskoczy.
ALE baje opowiadasz ludzia:-) 212 nie jest w stanie wyciagnac 170, ja mialem 312 ktory na trasie z kolonii do warszway maksymalnie poszedl 150 i to na pusto. Mam tez transita z 2003r z silnikiem 2.4 125km i on bez problemu mija granice 175km/h i dochodzi do 190. dlatego nie gadaj lepiej takich pierdul
ALE baje opowiadasz ludzia:-) 212 nie jest w stanie wyciagnac 170, ja mialem 312 ktory na trasie z kolonii do warszway maksymalnie poszedl 150 i to na pusto. Mam tez transita z 2003r z silnikiem 2.4 125km i on bez problemu mija granice 175km/h i dochodzi do 190. dlatego nie gadaj lepiej takich pierdul
sprinter
ten spinter twoj byl troche chory jesli goniles tylko 150 , ja mam kolejne sprintery i bez problemow osiagalem 175 , wszystko zalezy jaki masz dyfer jest 4 rodzaje jesli masz najwolniejszy to zebys sie zes..ł to nie pojdzie wiecej niz 150 , np. 316 pieciocylindrowy nie poleci 180 jest poprostu silny ale wolniejszy lecz gubi wszystie auta takze wiele osobowych powiecmy do 130 -140 km/godz , mam 316 dwie sztuki i 216 jedna osobowa oraz 313 maxi z 2004 roku , jesli chodzi o szybka jazde najlepszy uwazam wlasnie 313 . pozdraw j
316
Moim 316 wyciągnąłem 180 (tyle na licznku) potem dalej szedł:-)Skrzynia 6 tiptronic.Autko fajne tylko 2 razy już mi wtryski wywaliły ale po wymianie głowicy już bez problemowo.Ja posiadam fajną wersje klima,tiptronic,6 biegów pełna elektryka,webasto,nie podwyższony,raz przedłużony. A spalanie mój rekord to 8/100km
bez gwiazdy nie ma jazdy
powiem wam koledzy ze ja mam 312tdi i 316 cdi max sa to samochody super naprawde jak poszanuje ktos to bedzie jezdzil do usranej smierci. 316 jest ze skrzynia sprintszift 6 biegów cos wspanialego laduje na nia czasami po 4 tony i idzie jak buza na dodatek po górach jezdze ale podstawa dobry olej i paliwo. ine samochody dosatawcze tez sa dobre ale nigdy wzyciu by nie wozily takich ladunkow jak mercedesy.pozdrawiam wszystkich milosnikow mercedesów:)))
316 700000
316 OD POCZĄTKU PRACY TERAZ MA 714000 KM STAN IDEALNY SILNIKA TI RESZTA OK FAKT BLACHA SŁABA ALE JAK SIĘ PILNUJE TO IDZE WYTRZYMAĆ .AUTO NAJLEPSZE W SWOJEJ KLASIE JEDZIE JAK RAKIETA WYGODNE JAK LIMUZYNA NO PO PROSTU NA TAKIM AUCIE PRACOWAĆ JUŻ ZAPOWIEDZALEM SZEFOWI ZE GO NIE ODAM AZ DO MILIONA KM
NAJLEPSZY DOSTAWCZAK ŚWIATA
MAM 2 SPRINTERY Z SILNIKIEM 2,7 JEDEN MA PRAWIE 850 TYS I NIE BIERZE ANI KROPELKI OLEJU,A PRZY SILNIKU NIC NIE BYLO ROBIONE ZAZNACZE TEZ ZE JEST TO AUTOBUS Z TIPTRONIKIEM, A TURBINA JEST CALY CZAS NA CHODZIE OSOBISCIE ZAMKNALEM LICZNIK 180KM/H NA AUTOSTRADACH WSZYSCY ROBIA WIELKIE OCZY POZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH POSIADACZY SPRINTKÓW
316 OK
Sprintek 316 jest ok. Dziarsko się zbiera i pomimo 420000 km najechanych praktycznie bezawaryjny. Mam go od nowości. Serwisuję go regularnie i za rozsądne pieniądze w ASO Mercedesa Eurotruck w Straszynie i powiedzieli, że jeszcze wiele km przejedzie. Faktem jest, że dabam o auto i jak do tej pory bezwypadek. Sprinter to jest to!
Dziki
Powitac kolegów kupilem dzisiej nowego sprintera 316 z 2013 ale tego po lifcie piekne auto mowa o srodku jak i z zewn. Zamontowalem kabine sypialna i skrzynie plandeke 10eur pal mam ladownosci 1200kg i tu pytanie do zorientowanych?Mam stale ladunki 1800kg czy z taka zabudowa i takim ladunkiem te auto bedzie dobze wygladalo? Nie siadzie za bardzo?Prosze o info pozdrawiam
316 CDI
Witam jestem szczesliwym posiadaczem 2003 316CDI, autko wypasione- automat 6biegow sprinshift,full elektryka,klima,tempomat,i co najlepsze nawet elektroniczna blokada dyfra. auto marzenie, wczesniej mialem 313 i hulal ze milo ale 316 to inny swiat nawet z 1.4T na pokladzie ciagnie jak... polecam