Widok

Mercedes A45 AMG. Eksplozja adrenaliny

Opinie do artykułu: Mercedes A45 AMG. Eksplozja adrenaliny.

Nie będziemy ukrywać - nam się ten samochód podoba, chociaż słyszeliśmy już różne zdania o jego wyglądzie. Konserwatywny dotąd Mercedes zaczyna wyglądać lepiej od Audi! To zasługa nowej linii stylistycznej marki. Oto A45 AMG, czyli prawdziwy hot hatch.Zgrabna, agresywna, sportowa sylwetka małego hatchbacka wyróżnia się nie tylko w gamie Mercedesa, ale i na tle rywali. Co więcej, wspomniana konkurencja tę niszę nieco przespała. Audi dopiero teraz prezentuje swojego S3, a zwykłe A3 przy klasie ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kiedy wy dzieci dorośniecie i zrozumiecie, że samochód to nie surogat karuzeli.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 18

He, he

Pomyślałem podobnie. Zabawa, frajda, "z każdego zakrętu wyjdziesz szybciej". A jak to się ma np. do ciągle powtarzanych apeli o to by zwolnić i ogólnie bezpieczeństwa na drogach? Czy jazda po mieście to zabawa? Ostatnio jedna aktorka w takiej zabawce, co to szybko wychodzi z zakrętów, wjechała komuś w kufer, będąc na bani - ciekawe czy dobrze się bawiła?
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 7

"z każdego zakrętu wyjdziesz szybciej".

do nieba jak rąb.... w drzewo :)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dopóki każdy przejechany kilometr...

...będzie dostarczał mi wrażeń porównywalnych z nocą spędzoną z wczoraj poznaną mega-laską i dopóki uśmiech nie będzie schodził mi z ust od chwili uruchomienia silnika, to....ja chyba nie chcę dorastać. Tak jest mi bardzo fajnie. Oby trwało to jak najdłużej i oby pieniądze wciąż znajdowały się na kolejne nowe zabawki.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 5

przestań

się już masturbować synku
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 5

piszesz jak dziecko albo samochodowy zbocz-eniec

ty się pewno brandzlujesz w samochodach ?
Po co komu taki samochod jak w miescie mozna jezdzic 50km/h a poza miastem niewiele szybciej.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

więcej książek, mniej filmów!

Surogatem to chyba ty jesteś, no zaraz padnę.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

A45 AMG - Idealne AMG do poruszania się na codzień po ulicach miasta :)

W trasę zdecydowanie większe Mercedesy :)
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 0

A rzeczywistość to ładny golf IV w TDI z trzyliterową blaszką.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

Trzeba mieć ambicję :)

A jak się nie ma, to się jeździ samochodem dla ludu ;)
Golf IV w TDI lepszy niż V z DSG :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Odpuście

wziąłem dwa ostatnie
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Za 3 lata i tak je zje ruda

więc nie ma się co cieszyć
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

tiaaa... już widzę jak te 4,6s na zielonym

korki robią tacy debile co to za nic mają innych bo siedzi panisko w leasingu i pieprzy przez telefon jaki to on bogaty a Skoda trąbi na pajaca bo w końcu mogłoby zjechać 20 aut a zjeżdża 10... potem miszcz prostej 150 km/h w zabudowanym no bo przecież wiezie platynkę z cycem prosto od chirurga lecz nagle traci moc bo jest zakręcik a nie daj Boże fotoradarek to wtedy nawet poza zabudowanym jedzie jak ciota złamana ze 35km/h tak na wszelki wypadek i ot co myślę o bogatych lalusiach co mówią na mnie skodziarz...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 7

bardzo mozliwe ale sam tez pewnie jezdzisz jak pipka

a tu znalazles sposob na wyrzucenie z siebie kompleksow przez deprecjacje kogo innego. I prosze cie nie pisz ze tak nie jest bo takich forumowych mistrzow fajery jest jak burkow. To ze ktos cie nazywa skodziarzem nie jest powodem do zmartwien. Po prostu ignoruj i nic z tym nie rob. No chyba ze to twoj honor
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Objechalem nie tylko autobahny ale wysokie Alpy zwykla A-klasa A180

Wiec nie znasz sie w temacie "w trase". Jesli ta a-klasa nie jest komfortowa, to gdzie te wszystkie smietniki Audi VW Szkody itd
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Filmik

A przejeżdżanie podwójnych ciągłych to od kiedy jest dozwolone?
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 6

Napewno jeździli po drodze wyłączonej z ruchu specjalnie dla nich, żeby mogli potestować. ;)

Nie?
No coż, widocznie jak z mediów to mogą.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

no i gdzie numery rejestracyjne :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

ciekawe czy ma prawdziwą szperę czy oszukaną realizowaną hamulcami

bo w tej cenie to chyba próżno jej szukać. Jesli sie myle to szacun dla merola. Swoją drogą z napędem na przód raczej szybciej się z zakrętu wyjść nie da niż w RWD, bo nie oszukujmy się tam nie ma stałego napędu na 4 (z resztą takowy jesli nie jest aktywny to zawsze powoduje wieksze płużenie niż w RWD)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

pewnie jak w golfie GTI szpera software'owa :D

dobra na jedno okrążenie na torze, potem komputer ją deaktywuje żeby nie zjarać hamulców. mowa o podstawowej wersji VI GTI.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak dla mnie to jednak :

1. Mercedes - droga ekskluzywna klasyka
2.BMW- sportowe samochody
3.Audi - sportowo- rodzinne samochody
4.Porshe - Drogie ekskluzywne samochody sportowe
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 10

Teraz z Porsche liczy sie tylko 918 spyder

pozostałe modele to Porsche dla biednych
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

i jeszcze

jagółar
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

mercedes

mercedes to juz mit.mialem 190,124 super.potem przyszedl czas na 210 i okazalo sie,ze wypuscili z pelna swiadomoscia auto ktorego karoseria gnila jak rumunskiej daci za komuny.od tego czasu nigdy wiecej mietka :-(
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zestawienie osoby, ktora ow marki widziala tylko w telewizji, internecie.

Mercedes to sport i komfort zarazem. BMW to psujace sie auta o gorszych osiagach niz Mercedesy, w dodatku kradna je na potege bo firma ma gdzies swoich klientow. A reszta marek to juz kompletnie w ogonie.

Bardzo fajne autko na na co dzień. Miałem okazję przejechać się tym modelem na jeździe testowej. Pali bardzo mało jak na takie osiągi. Dołączany napęd nigdy nie będzie dawał tej precyzji co torsen czy inny stały napęd ale nie jest to specjalnie odczuwalne jak w starych autach z haldexem 1 czy 2 generacji.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

pali malo ale jak nie jest ostro butowany

tez nim smigalem i potrafil wciagnac nawet 25 SREDNIO!!!! przy delikatnej nodze pali za to tyle co zwykla 2 litrowka
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mam to szczęście, że jeżdżę na co dzień innym modelem z tym samym silnikiem. Spalanie w trasie przy jeździe zgodnej z przepisami ok. 8l, w mieście 10-12l, przy "dynamicznej" jeździe w trasie około 10-11, miasto ok. 14. Jak na auto z taką mocą - jest to mało. O katalogowych danych średniego spalania można oczywiście zapomnieć. Komputer nigdy mi nie pokazał spalania 25l, ale nie jeżdżę jak debil, bo życie jest tylko jedno. W materiale nie ma niestety nic na temat tego, że silnik na paliwo 98. Zastanawiam się tylko ile wytrzyma turbina przy takiej mocy ...

spoko, luzuj gacie, 25 to mi wciągnął na torze u germańskich sałaciarzy

kupić to do jazdy tylko po trasie troche mija sie z celem. Niemniej napisałem o spalaniu bo wkurza mnie jak ktoś pisze że mało pali ale bez odniesienia do warunków eksploatacji. Bo przy legalnej prędkości przelotowej na trasie kiedy wciąga te 8 litrów wcale nie generuje tych mitycznych 360 koni, tylko ze 35. Oczywiście dopóki się go nie przyciśnie..

podciagnij

spodnie i wylacz komputer :D

i gdzie tym jezdzic...

wszedzie korki, czerwona fala, tristar... a slyszeliscie ze kamery tristara nie rejestruja tablic przy 160 km, podobnie jak fotoradary tylko ze te sa wyskalowane do 200
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zdradzę ci tajemnicę- kamery tristar nie działają w ogóle bo nie ma ich kto obsługiwać.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

premier

podgląda cie przez kamerę w lodówce
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Premier wyemigrował do pracy.
I ma wy.....ne na to.
Choć chyba jeszcze niedawno mówił, że go to nie interesuje.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

mowil ze w PL moze wiecej zdzialac i tu jego miejsce

:D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

jak to mój kochany

dziadek mówi

" a po co ? " i w sumie ma racje po co mi taki samochód. Wsiadam bo busa jest super. Ludzie spoceni ale jest fajnie. Zapach to nie wszystko. Najwazniejsze żeby było śmiesznie
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

na wszystko da sie znalesc argumenty by to zanegowac jak i poprzec

tylko kwestia priorytetow i wywazonej oceny czego nam potrzeba i jakie mamy mozliwosci. Nawet parowki z biedry maja zalete ponad dym z bazanta o smaku krolika a jest nia cena :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tylko 2l?

1. napęd na przód
2. silnik przed przednią osią
3. silnik poprzecznie
4. max pojemność (wersja AMG) to 2.0 i 4 cyl (nawet golf ma V6)
Fajne auto. może konkurować z Audi A3, Volvo C30 itd. ale trochę brakuje charakteru marki i nie chodzi mi o to że ostatni prawdziwy mercedes to baleron w budyniu i koniecznie 2.0 D...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 9

Napisz do Stuttgartu o swoich przemyśleniach.
Z pewnością zaproponują ci jakieś wysokie stanowisko.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

serio myślisz ze to możliwe ?

że mu tam coś zaproponują ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

masz racje, tez mnie to nie kreci

ale taka jest idea hot hatcha. takie miejskie wozidlo dla tych ktorzy musza pojsc na kompromis. Nie moga sobie pozwolic na auto sportowe oraz miejskie z roznych wzgledow wiec kupuja 2 w 1. Czasem po prostu im to wystarczy bo prawdziwa sportowka ma malo zastosowan a taki HOT to po prostu mocne cywilne auto. Taka namiastka GT za 25% ceny
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

ten dziadkowoz C30? prosze cie, chyba dla kobiet

Ty jestes kretynem

re

trzeba być kre*ynem żeby za ten mały szajs zapłacić prawie 200 patyków
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Raczej trzeba się urodzić w Polsce i robić na śmieciówce za 1600.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Instalka LPG pewnie

ze 3 koła do niego albo lepiej
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

W Kartuzach taniej.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Trochę szkoda wydawać dwieście baniek na coś, co się rozleci po paru latach.

Ale, jak kogoś stać... Podobno tylko raz się żyje, a pieniędzy do grobu się nie zabiera. Chociaż, przy szybkim samochodzie to i grób jakby bliżej...

A, jeżeli chodzi o nowe modele Mercedesa klasy A, to swoją stylistyką d*py nie urywają. Ta wybałuszona do przodu osłona chłodnicy i przednie światła, jakby nie mogące w się zdecydować, co do własnego kształtu, nie podniecają, delikatnie rzecz ujmując.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Golf lepszy

kawał

przychodzi baba do lekarza a lekarz tez baba hahahahaha dobre co?kawalarz

głupie porównanie

Porównanie A45 AMG do S3 jest bez sensu bo to nie ta klasa. Ciekawe jakby Mercedes wypadł w porównaniu z RS3. Aczkolwiek merc zrobił kawał dobrej roboty.

RS 3 na razie nie ma, a S3 ma 300KM (przy TT z tego samego silnika podają nawet 310). Poza tym "stare" RS3 miało 5 cylindrów i pojemność 2,5l.
20 KM różnicy przy takich autach (RS 340, AMG 360) dla zwykłego śmiertelnika w codziennym użytkowaniu nie robi żadnej różnicy, i właściwie, żeby wykorzystać moc tych aut, to (raz) trzeba jechać na tor, (dwa) naprawdę trzeba umieć dobrze jeździć, żeby się nie zabić.
RS pewnie przegrałoby w spalaniu, bo AMG przy spokojnej jeździe naprawdę mało pali, jak na taką moc.
do góry