Widok
Męskie torby na co dzień
Opinie do artykułu: Męskie torby na co dzień.
Wypchane kieszenie wyglądają nieelegancko i są mało wygodne. Torba to rozwiązanie zarówno praktyczne i stylowe jeśli chodzi o przechowywanie przedmiotów codziennego użytku. Estetyka i funkcjonalność przeplatają się w tym jednym męskim dodatku. Porządna torba może być luksusowym i ciekawym akcentem dopełniającym stylizację. Funkcjonalność i stylW zależności od potrzeb, wykonywanego zawodu bądź sytuacji nosimy ze sobą różne rzeczy, które wymagają różnych form toreb lub aktówek. Jednym ...
Wypchane kieszenie wyglądają nieelegancko i są mało wygodne. Torba to rozwiązanie zarówno praktyczne i stylowe jeśli chodzi o przechowywanie przedmiotów codziennego użytku. Estetyka i funkcjonalność przeplatają się w tym jednym męskim dodatku. Porządna torba może być luksusowym i ciekawym akcentem dopełniającym stylizację. Funkcjonalność i stylW zależności od potrzeb, wykonywanego zawodu bądź sytuacji nosimy ze sobą różne rzeczy, które wymagają różnych form toreb lub aktówek. Jednym ...
ale gdzie ci faceci, bo to co widać na zdjęciach, to trudno określić płeć.
To co trzymają te osobniki w przykrótkich i rajstopowatych gatkach, to idealne worki na kartofle, zbliżają się wykopki.
Jak to jest wzór elegancji, to ja już wolę wypchane kieszenie, brudne paznokcie, fetor pod pachami i smród z gęby
To co trzymają te osobniki w przykrótkich i rajstopowatych gatkach, to idealne worki na kartofle, zbliżają się wykopki.
Jak to jest wzór elegancji, to ja już wolę wypchane kieszenie, brudne paznokcie, fetor pod pachami i smród z gęby
"Stylowy mężczyzna nie będzie nosił sportowego plecaka"
No pewnie, bo stylowość, to męczenie się z niepraktycznymi anachronizmami jak torby, krawaty, albo garnitury przy 31 stopniach upału. Stylowość, to wino w butelkach z drewnianym korkiem, pomimo faktu, że zakręcany korek jest pod każdym względem lepszy. Stylowość to deptanie ergonomii, ekologii, ekonomii. Innymi słowy: ciemnota i zacofanie cywilizacyjne, tylko w imię czego?
a propos butelek z winem
też wolę te z nakrętkami niż z korkiem. Po pierwsze są wygodniejsze. Po drugie po epidemi tzw. "korkowacizny" nigdy nie wiadomo czy te z korkami nie będą zepsute. A butelki są z nakrętkami dla tych win, które są dobre, cieszą się uznaniem konsumentów i szybko schodzą z półek sklepowych. Zwłaszcza australijskie i nowozelandzkie wina są zakrętkowane. A są znakomite. Np taki Sauvignon Blanc z prowincji Melborough to czysta poezja, lekkość i orzeźwienie. Kosztuje ok. 100 i ma nakrętkę na butelce.
Wracając do męskich toreb, to gang Olsena miał fajny styl.
Wracając do męskich toreb, to gang Olsena miał fajny styl.
też mi problem nosić teczkę z kanapkami z samochodu do biura
od tego ci gnatów nie wykrzywi. ja nie mam co prawda tego problemu bo a) plywam i trenuje plecy, b) do roboty chodze w dzinsach wiec teczki brac nie musze, ale ktos kto chodzi w gajerku raczej pomaranczowego plecaka alpinusa nie zabierze bo bedzie wsiursko wygladal
Torba czy plecak?
Jak dla mnie torba dla faceta ma zastosowanie tylko jako "aktówka" jak ktoś ma taką pracę, że pracuje w garniturze. Po prostu garnitur i sportowy plecak do siebie nie pasują, więc wtedy torba to najlepsze rozwiązanie. Za to noszenie torby (torebki?) wraz z normalnym codziennym ubiorem to kiepskie połączenie ,bo wygląda bardzo "pedalsko"... Ale zależy jaki kto ma styl. Jak jakiś facet nosi rurki, maluje paznokcie i wygląda nie-ten-teges to może sobie nosić torebkę... Mnie nic to tego. Ja tam noszę plecak. ;))
Tak dla Twojej informacji: wiem co to mydło, używam dezodorantu i perfum, więc raczej nie śmierdzę; mój plecak jest czyściutki - nie kładę go nigdzie na ziemi; daj spokój z tymi brzuchami u facetów - akurat ja trenuję kolarstwo górskie i żadnego nadbagażowego brzucha nie mam - wręcz przeciwnie... ;P
Torba jest dobra jak ma się do zabrania ze sobą kilka kartek, a nie jak ma się ze sobą ciężkie rzeczy. Plecak jest wygodniejszy i przynajmniej nie nabawimy się przez niego skoliozy. I przy okazji mamy wolne ręce.
A co do trendów i szeroko pojmowanej mody to dla mnie jest dziwne co ci projektanci mody wyczyniają. No np. nie podobają mi się te modelki-szkielety, które mają anoreksję, a przecież teraz taka moda... Nie podoba mi się to, że (niektórzy) faceci chodzą ubrani jak homo-niewiadomo... Czy w drugą stronę - kobiety ubierające się jak mężczyźni...
Jestem po prostu za normalnością. Ciekawe czy podobają Ci się ci kolesie ze zdjęcia na samym dole, drugie od prawej (3 modeli)? Czy oni wyglądają jak mężczyźni? Czy któryś z nich wygląda jak samiec alfa? Jak by jeszcze była obowiązkowa służba wojskowa to by z nich parodia była na poligonie... a na wypadek wojny zrobiliby z nich sanitariuszki. ;))
Chciałabyś takiego chłopca-panienkę za męża, który nie umie nawet żarówki zmienić i napompować koła w samochodzie???
Torba jest dobra jak ma się do zabrania ze sobą kilka kartek, a nie jak ma się ze sobą ciężkie rzeczy. Plecak jest wygodniejszy i przynajmniej nie nabawimy się przez niego skoliozy. I przy okazji mamy wolne ręce.
A co do trendów i szeroko pojmowanej mody to dla mnie jest dziwne co ci projektanci mody wyczyniają. No np. nie podobają mi się te modelki-szkielety, które mają anoreksję, a przecież teraz taka moda... Nie podoba mi się to, że (niektórzy) faceci chodzą ubrani jak homo-niewiadomo... Czy w drugą stronę - kobiety ubierające się jak mężczyźni...
Jestem po prostu za normalnością. Ciekawe czy podobają Ci się ci kolesie ze zdjęcia na samym dole, drugie od prawej (3 modeli)? Czy oni wyglądają jak mężczyźni? Czy któryś z nich wygląda jak samiec alfa? Jak by jeszcze była obowiązkowa służba wojskowa to by z nich parodia była na poligonie... a na wypadek wojny zrobiliby z nich sanitariuszki. ;))
Chciałabyś takiego chłopca-panienkę za męża, który nie umie nawet żarówki zmienić i napompować koła w samochodzie???
tak :) chciałabym takiego zadbanego chłopca :)
tak trzej Panowie wyglądają jak mężczyźni i cieszę się że można więcej takich spotykać na ulicach ;)
Kolarstwo, mydełko super tylko kto to potwierdzi ??? Każdy może napisać ze jest super "normalny" tylko mam pytanie skąd te brudasy z przerostem brzucha w tramwaju, autobusie, na ulicy ????
tak trzej Panowie wyglądają jak mężczyźni i cieszę się że można więcej takich spotykać na ulicach ;)
Kolarstwo, mydełko super tylko kto to potwierdzi ??? Każdy może napisać ze jest super "normalny" tylko mam pytanie skąd te brudasy z przerostem brzucha w tramwaju, autobusie, na ulicy ????
Nie wiem, nie należę do tych brudasów z ulicy. Mam wrzucić swoje zdjęcie z mydłem i rowerem, żeby potwierdzić swoje słowa? :D
I tych trzech kolesi ze zdjęcia wg mnie wygląda wyjątkowo niemęsko. Nie wiem co kobiety widzą w takich lalusiach? Rozumiem, że mężczyzna XXI wieku powinien być zadbany, oczywiście czysty, dobrze ubrany i w dobrej formie, ale to co można zaobserwować na ulicach to porażka. Przegięcie w drugą stronę.
Ty widzisz samych niezadbanych brudasów, a ja się wkurzam na takich lalusi, którzy boją się coś ponaprawiać przy samochodzie/rowerze, bo jeszcze paznokieć sobie złamią.
I tych trzech kolesi ze zdjęcia wg mnie wygląda wyjątkowo niemęsko. Nie wiem co kobiety widzą w takich lalusiach? Rozumiem, że mężczyzna XXI wieku powinien być zadbany, oczywiście czysty, dobrze ubrany i w dobrej formie, ale to co można zaobserwować na ulicach to porażka. Przegięcie w drugą stronę.
Ty widzisz samych niezadbanych brudasów, a ja się wkurzam na takich lalusi, którzy boją się coś ponaprawiać przy samochodzie/rowerze, bo jeszcze paznokieć sobie złamią.
cos czuje ze sie trendy zmienily
ja sie urodzilem w 81, wychowywalem sie w czasach kiedy tężyzna fizyczna była męskim atrybutem i wzór przystojniaka to niekoniecznie napakowany goryl, ale przynajmniej barczysty gość z 3 dniowym zarostem i wielkimi bicepsami. dziś to raczej szczuply student w sztruksach i w markowych ladnych ubraniach. po prostu bruce willys czy stalone oddali pozycje di capriom :) kobiety też 300 lat temu byly modne raczej przy kości, dziś oglądamy sie za wieszakami. mi tam dobrze w mojej skórze
Czarna wizja
Bez przesady, jak facet nosi torbę, która pasuje to jego stroju to nie wygląda to tak źle.
Gorzej będzie jak faceci zaczną farbować włosy, malować paznokcie, chodzić na SPA, robić sobie maseczki i spędzać długie godziny w centrach handlowych w poszukiwaniu najmodniejszych rurek... To czarna wizja przyszłości, ale patrząc co się k*urwa dzieje na ulicach to nasza cywilizacja chyba zmierza w tym kierunku. ://
A politycy pozwalają na propagowanie zachowań homoseksualnych. Jeszcze nam związki partnerskie w Polsce zalegalizują albo wprowadzą nakaz posługiwania się nazwami rodzic nr 1 i nr 2 zamiast mama i tata... Jak u nas będzie taka tolerancja na wszystko to jeszcze muzułmanie się tu zjadą i będą gwałcić niewierne kobiety i małe dziewczynki albo wysadzać się w powietrze.
Ludzie, niech Polska będzie ostoją normalności w Europie, a nie bierzemy pomysły z innych krajów, żeby być bardziej "zachodni". Widać do czego to doprowadziło, więc uczmy się na błędach innych krajów, żeby nie było tak jak zawsze, czyli "Mądry Polak po szkodzie".
Gorzej będzie jak faceci zaczną farbować włosy, malować paznokcie, chodzić na SPA, robić sobie maseczki i spędzać długie godziny w centrach handlowych w poszukiwaniu najmodniejszych rurek... To czarna wizja przyszłości, ale patrząc co się k*urwa dzieje na ulicach to nasza cywilizacja chyba zmierza w tym kierunku. ://
A politycy pozwalają na propagowanie zachowań homoseksualnych. Jeszcze nam związki partnerskie w Polsce zalegalizują albo wprowadzą nakaz posługiwania się nazwami rodzic nr 1 i nr 2 zamiast mama i tata... Jak u nas będzie taka tolerancja na wszystko to jeszcze muzułmanie się tu zjadą i będą gwałcić niewierne kobiety i małe dziewczynki albo wysadzać się w powietrze.
Ludzie, niech Polska będzie ostoją normalności w Europie, a nie bierzemy pomysły z innych krajów, żeby być bardziej "zachodni". Widać do czego to doprowadziło, więc uczmy się na błędach innych krajów, żeby nie było tak jak zawsze, czyli "Mądry Polak po szkodzie".
Wybieg
"Torba może być nie tylko funkcjonalna, ale również modna. Podczas każdego sezonowego pokazu na wybiegu pojawiają się nowe modele toreb męskich, które swoim charakterem podkreślają całość stylizacji i pokazują charakter właściciela."
Słowa kluczowe: moda, wybieg, torba męska, stylizacja, charakter właściciela
No na takich wybiegach same pedały to nic dziwnego, że te męskie torebki "pokazują charakter właściciela". W sumie się zgadza. ;)
Oczywiście nie mówię tu o torbach takich do garnituru czy koszuli, bo to co innego.
Słowa kluczowe: moda, wybieg, torba męska, stylizacja, charakter właściciela
No na takich wybiegach same pedały to nic dziwnego, że te męskie torebki "pokazują charakter właściciela". W sumie się zgadza. ;)
Oczywiście nie mówię tu o torbach takich do garnituru czy koszuli, bo to co innego.
Męskie torebki
W sumie to niech każdy nosi sobie to co chce. Jak się zobaczy takiego osobnika płci męskiej z torebką na ulicy to się będzie można przynajmniej dowartościować, że jest się normalnym (jakby coś to nie mam na mysli torby listonosza czy takiej aktówki do garnituru tylko te "męskie torebki", które wyglądają jak damskie).
Modnie = przegięcie?
Czytam już któryś z rzędu "artykuł" tego Pana i odnoszę wrażenie że wg niego znacznie słowa moda jest równoznaczne - im bardziej przegięte tym lepsze. Można wyglądać męsko a przy okazji dobrze i nie oznacza to posiadania "modnej" szmacianej torebki na plaże i "listonoszki" na codzień, nie oznacza to także ubierania "chinosów" we wszystkich kolorach tęczy.
Autor tych 'tekstów" nie jest w stanie pojąć że można wyglądać dobrze nie wyglądając w ten coraz bardziej karykaturalny sposób jaki on opisuje. Widać że autor nie czyta również komentarzy pod swoimi tworami, ponieważ zauważyłby że chyba nie nadaje się do pisania o czymś co wszyscy regularnie krytykują i nie zgadzają się z jego 'wizją świata', Proponuje się dokształcić.
Autor tych 'tekstów" nie jest w stanie pojąć że można wyglądać dobrze nie wyglądając w ten coraz bardziej karykaturalny sposób jaki on opisuje. Widać że autor nie czyta również komentarzy pod swoimi tworami, ponieważ zauważyłby że chyba nie nadaje się do pisania o czymś co wszyscy regularnie krytykują i nie zgadzają się z jego 'wizją świata', Proponuje się dokształcić.
Torba też jest spoko
Ja mam torbę z firmy barellybags i powiem wam, że nie jest tak źle jak myślałem na początku. Dostałem ją w prezencie od dziewczyny i głupio było ją rzucić gdzieś w kąt. Po kilku miesiącach użytkowania, kiedy mam okazję wybrać między plecakiem i torbą często wybieram torbę - lepiej wygląda na mieście.
teraz coraz więcej facetów nosi torby i mnie też się to podoba, na pewno lepiej to wygląda niż na przykład plecak do garnituru. Zresztą zobaczcie same tutaj http://ragazzafashion.pl/category/torebki-kaukko-torby-meskie?horizontal męskie torby też są bardzo fajne
elegancka torba na laptopa
Mężczyzna musi mieć elegancką torbę nie odstającą od jego stroju biznesowego. Najlepiej jak będzie to od razu torba na laptopa, żeby nie nosić oddzielnie tych strasznych czarnych toreb dawanych w firmach na komputery Ja wybrałem skórzaną torbę na laptopa Knomo - pasuje zarówno do garnituru, jak i do jeansów, a jest na tyle pojemna, że chowam do niej dokumenty, śniadanie, książkę, ładowarki, a nawet buty do biegania ;) Polecam!
Tak na dobrą sprawę, to można nawet chodzić z czymkolwiek, żeby tylko odciążyć kieszenie spodni. Torba treningowa to mój wybór w każdy dzień powszedni. Jeśli mam iść na jakieś wyjątkowo poważne spotkanie, po prostu ją odstawiam i zabieram ze sobą tylko najważniejsze rzeczy. Można sobie zobaczyć https://pitbull.pl/akcesoria/akcesoria/torby-sportowe.html że ten rodzaj toreb jest naprawdę pojemny i jeśli jakiś mężczyzna potrzebuje dużo miejsca do zapakowania się na cały dzień, to jest to jedne z lepszych rozwiązań jakie istnieją.
Kurtki sportowe, w których będzie Ci wygodnie oraz ciepło. Tylko Pitbull.
Ja bym chyba posła w nerkę tylko bardziej elegancka? Te torebki męskie średnio do mnie przemawiają .
Warto jest zerknać sobie na przykład na stronę Pacsafe:
https://www.niedajsieokrasc.pl/
Nie wiem czy znacie miejsce, ale można tam dostać różnego rodzaju torby oraz plecaki antykradzieżowe - moim zdaniem fajny bajer na co dzień ale i w podróży.
Warto jest zerknać sobie na przykład na stronę Pacsafe:
https://www.niedajsieokrasc.pl/
Nie wiem czy znacie miejsce, ale można tam dostać różnego rodzaju torby oraz plecaki antykradzieżowe - moim zdaniem fajny bajer na co dzień ale i w podróży.