Widok

Metoda na "korek, worek i rozporek"

Jak działa, mimo upadku komunizmu i walącego się postkomunizmu, metoda "korek worek i rozporek" stosowana wobec Kościoła, pokazuje artykuł znakomitej publicystki, analizującej tło powstania filmu "Kler".

https://wpolityce.pl/polityka/414345-kler-spadek-po-kiszczaku-i-urbanie

Okazuje się, że mamy więcej kast nadzwyczajnych niż tylko jedną, prawniczą. Są jeszcze akademicka i filmowa, obie nieprzewietrzone po r. 1989 i obie się udzielające.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Komunizm ma sie dobrze. Kwitnie.
Ciebie za to niedlugo juz nie bedzie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

A nie mówiłem ?
Kilka dni temu napisałem, ze w bolszewizmie Władza musi mieć zdefiniowanego Przeciwnika.
Byli Sędziowie, teraz są Aktorzy.
Ratlerek ma jak widać powyżej, ciepłe jeszcze wiadomości z centrali, ze następne będzie środowisko akademickie.

Podobnie jak w sowieckiej Rosji, czy w Pierwszej Peereel, istotnym elementem doktryny ustrojowej obecnej Drugiej Peerel jest budowanie silnego kontrastu pomiędzy Obozem, który sprawuje władzę a Przeciwnikiem.

Przeciwnik musi być zawsze.
Bez zdefiniowanego przeciwnika Obóz nie ma racji wladzy.
W przeszłości Przeciwnikiem byli : obszarnicy, spekulanci, kułacy, inteligencja, Żydzi.
Dziś Przeciwnikiem są : Aktorzy i Sędziowie.
Partia co jakiś czas przeprowadza wiec sąd nad Przeciwnikiem, wskazując na jego społeczne i narodowe oderwanie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Panie fanatyku
rewolucji nie zatrzymasz
wypacaj te swoje farmazony prowatykanskie i propedofilskie
na nic sie to zda..swiadomosc ludzi rosnie
czy sie to kascie kapłanom wspolczesnej Babilonii podoba czy nie

w sukurs ida im organizacje słowianskie,patriotyczne ,rodzimowiercze
góra Prawda i to co nasze a nie obce
i obalimy te chora smiechu warta teze
ze panstwowosc nasz narodziła sie od 966 roku wraz z chrztem
czas przypomniec sobie cały poczet krolow,pokazujac co tam chowacie w Czestochowie,za kratami

Nasze korzenie sa w Słowianszczyznie a nie w cesarstwie rzymsko-watykansko-germanskim

https://www.youtube.com/watch?v=_c90NsRDqco

w pomorskim ,z siedziba w Gdansku jest juz Partia Słowian

dwirze otwarte:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zabawne jest, a zarazem optymistyczne, gdy złodziejowi nie pozostaje już nic, tylko wołać: "Łapaj złodzieja".
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

To jakaś zorganizowana akcja z tymi Slowianami? Ponoć następny film Smarzowskiego ma być właśnie o prasłowianach. Ktoś tak sobie wymyślił, że zastąpi religię rodzimowierstwem? Był już taki Doanatan co to promował. Na YT to środowisko jest słabe i dość komiczne. Wiem o co chodzi. TurboLechici i te sprawy. Ja tam kończę temat tego filmu. Wygląda na to, że nie warto strzępić języka. Jest taka droga dość wąska, trudna i wyboista i tam się przejdę. Ale to już we własnym zakresie, nie na jakimś forum zachwaszczonym bardzo ostatnimi czasy.

"Błogosławcie tych, którzy was prześladują. Błogosławcie, a nie złorzeczcie"

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=KS06xJZY3cc
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

tak ! zorganizowana akcja
wywindowania naszej historii w góre i wypedzenia szubrawców wszelkiej masci
wprowadzenia polskiej prawdy o historii,polskiej mitologii,sprawiedliwosci dla wszystkich ,nie tylko dla wybranych grup,odebrania naszych rodzimych zakłądów,wyrzucenia złodziei i przystopowania fali dewianctwa...itd
o przywrocenie

wszystkiego ,co nasze polskie!

wszyscy ci ,co byli nie zdali egzaminu
wszystki dotychczasowe ugrupowania złe rzadziły,niesprawiedliwie i okradały naród i niszczyły nasze dziedzictwo

dosc tego!

a tym,ktorzy uwazaja to za cos dziwnego
zadam pare pytan?

-kim jestes?
-kim byli twoi przodkowie
-z jakiej ziemi pochodzili,gdzie sie rodzili,umierali
-gdzie ty sie urodziłes?
-czyja historie propagowac powienien naród pierwej,swoaja czy obca
toz samo z kultura i tak z samo z pielegnowaniem onych?

---do kogo nalezała ta ziemia?
do ludów gemranskich,rzymskich,greckich,mongolskich..itd?

-z jakimi plemionami starozytnymi mamy sowje korzenie?
-w jakim mowisz jezyku,z jakiej grupy?

-ile wiesz o swojej historii i czy uwazasz,ze wzielismy sie znikad?
itd

raven

Proponuję zerknąć na to:

https://www.salon24.pl/u/zetjot/898680,pare-uwag-o-klerze-ktore-srodowiska-lew-lib-wola-pomijac
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

No zerknąłem. Kierunek jest dobry tylko styl nieco ciężkawy. Tak, w którymś momencie doszło do mnie, że używanie argumentów teologicznych wobec ateistów jest przeciwskuteczne i bez sensu. Natomiast byłbym w stanie przekonać każdego, ze tylko na fundamencie wartości chrześcijańskich można zbudować w miarę sensowny system polityczny. Mam na myśli taki, w którym nie ma niewolnictwa, dzieci nie wolno zabijać, zeznania kobiet przed sądem nie mają mniejszej wartości niż mężczyzn itd. Bo co innego? Od razu zaznaczam, ze argumenty z antycznym Rzymem czy Grecją będą brutalnie rozjeżdżane. Nie wiem, jak jest z Japonią, to jeszcze muszę zbadać, bo pojęcia nie mam. W każdym razie dałbym radę argumentować. Tylko że chyba nie bardzo jest z kim gadać. Bo to są jakieś jaja. Po drugiej stronie facio się przebiera za diabła, zatrudnia modelkę, żeby się przebrała za zakonnicę, a on przyczepia do niej łańcuch i tak sobie idą na premierę filmu, który ponoć jest całkiem poważny i ma aspiracje do ą ę i d*pa przez er zet, znaczy się do bycia czymś ważnym i przełomowym. A potem jakiś opiniotwórczy niby portal to podchwytuje i daje na czołówkę. To jest takie śmieszne, że ja się chyba zleję, No patrz pan, Jakiś facet zrobił event na facebooku, 300 tysiecy mu sie zapisało,, Smarzol go zaprosił na premietę, a ten się za diabła przebrał i dał upust jakimś swoim sadomaso fantazjom z zakonnicami. No nie mogę. Nie no, spoko. Tyle chodników bdują a iść nie ma gdzie - jak Jasio Himilsbach powiedział. A tu tylu ludzi naokoło a gadać nie ma z kim

http://wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/7,35771,23981947,zorganizowal-masowe-ogladanie-filmu-kler-blokowano-mi-konto.html#s=BoxOpCzol9

raven

Już pisałem, że to efekt bąbli. A bąble z kolei są efektem demoliberaizmu sprzężonego z konsumpcjonizmem, które doprowadziły do takiej degrengolady. Z drugiej strony, jest to znak optymistyczny,że ten chory system dogorywa na naszych oczach, stąd ten smród. Trzeba zatkać nos i trupa wyrzucić. Właśnie się nadarza kolejna okazja i pojawiają się tacy niesamowici ludzie jak Kacper.

zarazem nieoptymistyczne jest ,ze mamy tak wielu schizofrenikow i fanatykow w jednej osobie
"diabelska choroba" cholernie upierdliwa nie tylko dla rodziny chorego
ale jak widac dla spoleczenstwa

były momenty ,w ktorych broniłam ciebie
jednostki chorej,ktora ma prawo do głoszenia swoich pogladów,
opierajacych sie na wiedzy zerznietej ,niesprawdzonej,z róznych polek i teorii
wzietych razem plus zakropionych dressingiem schizofrenicznego poplatania z pomieszaniem
z zaprzeczaniem samemu sobie zarazem

twoja sałata słowna to najprzykladniejszy objaw choroby
i nie !
nie nasmiewam sie z niej
ale tez nie zamierzam mowic ,ze to nie jest wkur.....e!
i ze my
zdrowi ludzie nie mamy mniejszych prawa od
jednostki chorej

mamy te same prawa
i racz to w koncu uwzglednic

bo zachowujesz sie jak identycznie jak ta obslizgła kasta homoseksualistów
ktorzy uwazaja ze moga swoje dewiacje promowac
i rzadzic normalnymi

chory nie jest przywódca
i nie bedzie
chory i dewiant nie moze rzadzic i nie bedzie

a jak ci ktos cos ukradł
moze rozum?!
to zgłos sie do odpowiednie miejsce

dzielisz ludzi na komunistów,postkomunistów ,lewactwo,prawactwo
a siebie stawiasz z podobnymi tobie na czele zacnych
w czym?
pytanie zadanie nie jeden raz tu!
co osiagnałes w zyciu
co dałes ludzkosci?!

oprocz wpitzielania wszedzie tej sałaty słownej
i obstawania za dewiantami,ktorym udowodniono winy?!

parchem ludzkosci jestes
i choroba nie tłumaczy
ani ciebie
ani dewianta
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

>Zabawne jest, a zarazem optymistyczne, gdy złodziejowi nie pozostaje już nic, tylko wołać: "Łapaj złodzieja".

Masz racje, dlatego tak bawią mnie twoje posty o komunistach.

Dawno mnie tu nie było. Proszę powiedzieć czy została wyjaśniona sytuacja związane z tytułami naukowymi, jego dokonaniami z tego zakresu, publikacjami naukowymi autora wirtualnego? Czy zostały podane tytułu książek, które napisał i wydał?
Ja odnoszę wrażenie, że autor używa wielu słów i zwrotów, których znaczenia nie rozumie, tworzy zdania i frazy, które nie mają żadnego sensu ale - z uwagi - na mądre słowa wyglądają na przemyślane i mające jakaś głębię.
Obsesję tego człowieka są już tak silne, że muszą mieć gdzieś upust. Dlaczego jednak w Internecie? Co tobie to daje? Napiszesz i co z tego? Niczego to nie zmienia, nic nie wnosi. Dlaczego jesteś takim życiowym tchórzem, że nie potrafisz zrobić nic w życiu realnym???

Max, odpowiedzi na to pytanie nie ma i nie będzie. Z powodów zupełnie oczywistych.
Stary menel, nie ma żadnych tytułów naukowych, żadnych dokonań itp. Zakładam, że ma mature.

powtorze za Ossowieckim ,poniewaz uwazam ,ze jego wizje były identyczne z tym co sie działo i dzieje

do niedawna rzadzili nami komunisci,niewazne jak sie nazywali
ale od niedawna to przekształciło sie w rzady zwykłych złodziei,sprzdawczykow i
wszelkiej masci szubrawców

i oni sa wszedzie

juz to wczesniej mowiłam
nalezy odrzucic ich wszystkich
bo całe towarzystwo z malutkimi wyjatkami,indywidualnymi

całe jest przezarte plugawymi ludzmi bez honoru
bez poczucia patriotyzmu
oni dbaja nie o idee polityczne tylko o własne kieszenie i kieszenie swoich grup
raczka w raczke i raczka raczke myje

ja to widze na własne oczy,nie tylko z mediow

mało tego w Polsce działa mafia od brudnej roboty
i politycznej i seksualnej i prokuratorskiej i medycznej

zacznijmy w koncu myslec o nas jako o narodzie oszukiwanym wykorzystywanym krzywdzonym
i odrzucmy te podziały
bo im o to chodzi ,zebysmy sie nie jednali
a wiecznie do gardeł skakali

skłocony naród łatwiej manipulowac
tematem kłótni
a dla naszego dobra i przyszłosci Polski powinnismy odrzucic podziały i jednac sie w najwazniejszym

racji Polskie,narodu,cąłego spoleczenstwa
naszej historii i tradycji ,gospodarki itd

jeden cel--wysprzatanie Domu
i powrot do normalnosci,wolnosc suwerennosci,madrego sprawiedliwego zarzadzania itd

a skupiac sie na walkach partyjnych

drzemy łachy a oni robia swoje
niszczac nas

Ciekawa wypowiedź, choć unikam teorii, że wszyscy źli, wszyscy złodzieje, bo to poziom taki9ch nieudaczników jak stary menel.

Powiedz tylko co zrobić, jakie podjąć działania żeby uzyskać to co piszesz? Konkrety.
Samo narzekanie to strata czasu.

Lekcja 1
zacznij od siebie, naucz się szacunku do drugiego człowieka, wysłuchaj, powiedz czemu masz inne zdanie, uzasadnij.Postaraj się przy tym nie obrażać i nie wyzywać.

WDR, ty lekcje możesz dawać równym sobie - czyli alkoholikom, menelom i swojej rodzinie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Brawo ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Brawo isztar.Lepiej późno niż wcale.

super

A tu jest znakomita riposta na reklamę "Kleru".

http://niezalezna.pl/238793-najwazniejsza-okladka-w-polskiej-prasie-w-ciagu-ostatniego-cwiercwiecza-to-jan-rokita-o-gazecie-polskiej

I konkurencja dla "Kleru":
http://niezalezna.pl/238843-montowski-atakuje-smarzowskiego-to-tchorz-wybiela-kler-nie-ma-strzelaniny-ani-wybuchow

Czy ty nie zdajesz sobie sprawy, że im mocniej będziesz szczęka na ten film i jego twórcę, to tym większy będziesz budował obraz prawdy tego przekazu ?

Prawdy nie muszę budować, ujawnił ją, mimowolnie, Goebbels. Tak już jest z głupcami - wpadają w pułapki, które sami zastawili.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

A jak jest z tchorzami? Wiesz, takimi ktorzy panicznie boja sie zostac potraktowani jak mezczyzni.
Czy nazwanie takiego kogos c*otĄ bedzie trafne?

Czyli Goebels ujawnił prawdę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tak, ale trzena mieć na uwadze, że prawda jest relacją między stanem faktycznym a oceną albo jedną oceną a oceną drugą. W tym przypadku mamy do czynienia z postacią prawdy jako relacji między opinią Goebbelsa a opinią Urbana wyrażoną w "Klerze". Wychodzi nam z opinii Smarzowskiego, że albo celowo kłamie albo jest faszystą, lub gorzej jeszcze, nazistą.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Smierdzacy tchórz.

Inne tematy z forum Hydepark

Biżuteria jako prezent? (42 odpowiedzi)

Hej, szukam prezentu dla koleżanki i widziałam ostatnio w sieci firmę, która robi dość unikatową...

Trójmiasto do bani (387 odpowiedzi)

Mieszkałem w Warszawie, Mieszkałem w Krakowie, teraz przyszedł czas na trójmiasto i tylko...

muza na dziś (790 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

do góry