Widok

Metropolia jest Okey

Metropolia jest Okey Temat dostępny też na forum:
Opinie do imprezy: Metropolia jest Okey, 27 grudnia 2008 - 30 grudnia 2008
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Popieramy!!!

mrtropolia to zart

mertropolia to nie uklad

metropolia

Trzeba dać zarobić kolegom, po świętach wszyscy z pieniążków wyskoczyli. Układ, panie, układ.

brawo, Polaczyszki

ktoś coś fajnego robi i w dodatku za darmo i najlepiej go wtedy zgnoić, bo przecież czarny i jeszcze czarniejszy czyściutkie rączki mają; wstyd; sam lepiej się rusz i coś zrób, no ale po co-lepiej opluwać, nie? łatwiej przecież

Nikt się nie przyczepia do faktu, że czarny, ale do żenującego faktu pompowania pieniedzy w kieszenie ciągle tych samych ludzi. NCK z tego słynie. A kolesiostwo w kulturze juzt duzo brzydszym zjawiskiem, niż w polityce.

głupie gadanie

powinniście się cieszyć że macie tylu artystów w trójmieście, że możecie robić spory festiwal bez ludzi z zewnątrz. docenić to, a nie narzekać, dlaczego my lokalnych artystów mamy za byle co ?? wszędzie na świecie wspiera się to co lokalne, tylko my chcemy do jakiegoś wielkiego świata, do którego tak naprawdę nikt normalny nie dąży. ile jeszcze czasu minie zanim ludzie zrozumieją, że dobre jest właśnie to, co jest tu, a czego nigdzie indziej nie ma? i dlatego każde miejsce ma szansę być ciekawe - bo wszędzie są rzeczy wyjątkowe.

Inny, Ty chyba nie kumasz, o co chodzi. Puszczając mimo uszu opinie niereformowalnych malkontentów, bo ci zawsze będą niezadowoleni, nie sposób nie zauważyć, że od lat serwowane jest TO SAMO. Ja bym wolał zobaczyć i posłuchać coś nowego, dla odmiany. Bo artystów trójmiejskich (lepszych czy słabszych) mogę zobaczyć co weekend w kolejnym klubie. Instytucje kultury to nie jest prywatny biznes zarządców; nie służą one temu, by organizować imprezy wzajemnej adoracji, a taką niewątpliwie jest metropolia. Odgrzewany kotlet z zeszłego roku.

a ja widze jakies nowe twarze, zwlaszacza mlode kapele, kiev, helicobacter, gentleman itd, wiec nie narzekajcie ze te same kapele.

mowisz ze te same kapele?

po pierwsze, to jest dopiero drugi rok tego festywalu... wiec jak moze byc CIAGLE te same kapele? po drugiej, kiedy masz az okolo 40 zespolow w festywale, jak nie miec powtarzen? jak zdejmujesz tych ktorze nie chca zagrac, i tych ktorze nie moge, i tych ktorze nie potrafiaja, to pewnie juz masz mniej niz 50 zespolow z trojmiasta.

moim zdaniem z*******a akcja jest pari powtarzajacych sie zespołów ale nowe rzeczy tez sa mysle ze moze byc na prawde dobra impreza

WTF

Jeśli Helicobacter to nawa kapela to jestem Proboszczem ze św. Brygidy.

nie twierdze że te nowe twarze to "nowe kapele", chciałam powiedzieć że z tego co pamietam nie graly jeszcze na metropolii.

bezpłatny?

Tania rozrywka bezpłatna, a koncert noworoczny albo teatr francuski (Molier) w bajonskich cenach

bo Wy byście od razu

drugiego Hajnekena chcieli. A żadnemu z szanownych krytykantów nie przyszło do głowy, że nawet te kapele, które grają na Metropolii po raz drugi, nie są jakoś super znane nawet w rodzimym Trójmieście? Więc co, nie będziemy ich wpuszczać na festiwal, bo już grały? Błagam.. Powiedzcie mi, ile z nich słyszeliście sami-na żywo, nie mówiąc już o radio czy TV.

PS Byłam na koncertach Metropolii w zeszłym roku, było super-i od strony muzycznej i organizacyjnej. Lepiej zastanówcie się, czy na pewno warto jest aż tak się czepiać.

Olać wszystkich malkontentów, dostają koncert za darmo z kapelami o różnych stylach i ciągle narzekają, Jak nie pasuje metropolia niech zamieszkają w Siedlcach albo Skierniewicach, tam na pewno więcej się dzieje

święta

Malkontentom Życzymy Wesołych Świąt i efektywnego siedzenia przed telewizorem w dniach 27-30 grudnia

ojej.

Dobór kapel nie jest najgorszy, zestaw całkiem całkiem. A ci, co wg pana szefa centrum kultury mieli zarobić, zarobią. Intencje brzydkie, ale impreza może być w porządku.
PS Co z tego, że to samo było np na Łysej Górze tego roku. Żeby daleko pamięcią nie sięgać.

romano, nie przychodź.

bez takich jak Ty będzie fajniej. w ogóle zerwij plakaty i napluj na twarz tym, co Ci darmową rozrywkę dają

a jak Ci źle-zamiast pleść ogólniki, zapukaj do biura organizatorów (jest bodajże na Starym Mieście) i powiedz, co byś chciał. albo zrób wiec

PS Grał ktoś z Was kiedyś w kapeli, malkontenci? Bez pieniędzy za koncert nie można nań nawet dojechać, co dopiero kupić sobie włąsny mikrofon. Brawo...

tvp 3 i radio

jest dla rodziny szkoda,ze wykorzystuje sie ludzi na slogany i frazesy a lorzysci maja tylko swoi ,zla nazwa moze ja zmienimy.Cudnie bialych swiat zycze

Inne tematy z forum Rozrywka

Wiosenna edycja RestaurantWeek® 2026 (4 odpowiedzi)

RestaurantWeek® wraca w wiosennej odsłonie "Foodie Season - #GoFoodies!" - sezonie dla...

Festiwal Smaków Regionalnych (3 odpowiedzi)

Festiwal Smaków Regionalnych Gdańsk 2025 to nowe wydarzenie skierowane do konsumentów,...

Stefa Liderek x Port Lotniczy Gdańsk im. Lecha Wałęsy (4 odpowiedzi)

To nie będzie zwykłe spotkanie. To będzie start - do nowych decyzji, odwagi, relacji i kierunków,...

do góry