Widok
głupie gadanie
powinniście się cieszyć że macie tylu artystów w trójmieście, że możecie robić spory festiwal bez ludzi z zewnątrz. docenić to, a nie narzekać, dlaczego my lokalnych artystów mamy za byle co ?? wszędzie na świecie wspiera się to co lokalne, tylko my chcemy do jakiegoś wielkiego świata, do którego tak naprawdę nikt normalny nie dąży. ile jeszcze czasu minie zanim ludzie zrozumieją, że dobre jest właśnie to, co jest tu, a czego nigdzie indziej nie ma? i dlatego każde miejsce ma szansę być ciekawe - bo wszędzie są rzeczy wyjątkowe.
Inny, Ty chyba nie kumasz, o co chodzi. Puszczając mimo uszu opinie niereformowalnych malkontentów, bo ci zawsze będą niezadowoleni, nie sposób nie zauważyć, że od lat serwowane jest TO SAMO. Ja bym wolał zobaczyć i posłuchać coś nowego, dla odmiany. Bo artystów trójmiejskich (lepszych czy słabszych) mogę zobaczyć co weekend w kolejnym klubie. Instytucje kultury to nie jest prywatny biznes zarządców; nie służą one temu, by organizować imprezy wzajemnej adoracji, a taką niewątpliwie jest metropolia. Odgrzewany kotlet z zeszłego roku.
mowisz ze te same kapele?
po pierwsze, to jest dopiero drugi rok tego festywalu... wiec jak moze byc CIAGLE te same kapele? po drugiej, kiedy masz az okolo 40 zespolow w festywale, jak nie miec powtarzen? jak zdejmujesz tych ktorze nie chca zagrac, i tych ktorze nie moge, i tych ktorze nie potrafiaja, to pewnie juz masz mniej niz 50 zespolow z trojmiasta.
bo Wy byście od razu
drugiego Hajnekena chcieli. A żadnemu z szanownych krytykantów nie przyszło do głowy, że nawet te kapele, które grają na Metropolii po raz drugi, nie są jakoś super znane nawet w rodzimym Trójmieście? Więc co, nie będziemy ich wpuszczać na festiwal, bo już grały? Błagam.. Powiedzcie mi, ile z nich słyszeliście sami-na żywo, nie mówiąc już o radio czy TV.
PS Byłam na koncertach Metropolii w zeszłym roku, było super-i od strony muzycznej i organizacyjnej. Lepiej zastanówcie się, czy na pewno warto jest aż tak się czepiać.
PS Byłam na koncertach Metropolii w zeszłym roku, było super-i od strony muzycznej i organizacyjnej. Lepiej zastanówcie się, czy na pewno warto jest aż tak się czepiać.
romano, nie przychodź.
bez takich jak Ty będzie fajniej. w ogóle zerwij plakaty i napluj na twarz tym, co Ci darmową rozrywkę dają
a jak Ci źle-zamiast pleść ogólniki, zapukaj do biura organizatorów (jest bodajże na Starym Mieście) i powiedz, co byś chciał. albo zrób wiec
PS Grał ktoś z Was kiedyś w kapeli, malkontenci? Bez pieniędzy za koncert nie można nań nawet dojechać, co dopiero kupić sobie włąsny mikrofon. Brawo...
a jak Ci źle-zamiast pleść ogólniki, zapukaj do biura organizatorów (jest bodajże na Starym Mieście) i powiedz, co byś chciał. albo zrób wiec
PS Grał ktoś z Was kiedyś w kapeli, malkontenci? Bez pieniędzy za koncert nie można nań nawet dojechać, co dopiero kupić sobie włąsny mikrofon. Brawo...