Widok
Mial byc "Cud Gospodarczy" a jest wielki SMROD Tuska
"Tusk zapowiedział m.in. likwidację ulg na internet i podniesienie składki rentowej o 2 punkty procentowe po stronie pracodawców. Zapowiedział także przedłużenie wieku emerytalnego do 67 lat, tyle mają pracować i kobiety i mężczyźni. "
I co zatkalo PO-wskie lemingi ??? Czy juz widzicie ze Tusk was oklamywal, ze ma byc SUPER "jesli tylko wygramy wybory" w kampanii w 2007r., ze "ludzie beda wracac do pllski z zagranicy, bo to sie bedzie oplacac. Ja na szczescie juz dawno temu z Polski wyjechalem i nie zamierzam wracac przez najblizsze lata. Na szczescie mam juz wypracowana na zachodzie pewna emeryturke ;o) i nie dokladam nic do bankrutujacego ZUSu. Polecam Wam tez taka opcje, a poza tym
Wspolczuje i pozdrawiam
I co zatkalo PO-wskie lemingi ??? Czy juz widzicie ze Tusk was oklamywal, ze ma byc SUPER "jesli tylko wygramy wybory" w kampanii w 2007r., ze "ludzie beda wracac do pllski z zagranicy, bo to sie bedzie oplacac. Ja na szczescie juz dawno temu z Polski wyjechalem i nie zamierzam wracac przez najblizsze lata. Na szczescie mam juz wypracowana na zachodzie pewna emeryturke ;o) i nie dokladam nic do bankrutujacego ZUSu. Polecam Wam tez taka opcje, a poza tym
Wspolczuje i pozdrawiam
Chwalisz się czy żalisz? Jeśli jesteś za granicą i jest Ci tak super to po co wchodzisz na Trojmiasto.pl? By poszydzić z rodaków? Skąd piszesz? Z Grecji? Włoch? Hiszpani? O tych Twoich Lemingach to czytam na bieżąco od kilkunastu miesięcy - masz potrzebę być w lepszej sytuacji niż jesteś? Współczuję i pozdrawiam
Poza tym nie szydze z rodakow, a jedynie smieje sie z naiwnosci PO-wskich lemingow ktorzy glosuja,a nawet sa wyznawcami kogos ktory im ciagle pogarsza sprawy bytowe i jeszcze sie ciesza... Czy to nie lemingi??
A rodakom wspolczuje i tym lenimgom (ofiary na wlasne zyczenie) i tym nie-lemingom (ofiary mimowlone i zdajace sobie z tego sprawe). Polecam wziasc Altas poszukac jakie kraje sie podobaja sprawdzic sytuacje gosp. oraz potencjalne mozliwosci dla siebie, znalesc dobra prace w zawodzie przez internet i wyemigrowac.
Kolejnosc b.wazna! Wiem to z autopsji
A rodakom wspolczuje i tym lenimgom (ofiary na wlasne zyczenie) i tym nie-lemingom (ofiary mimowlone i zdajace sobie z tego sprawe). Polecam wziasc Altas poszukac jakie kraje sie podobaja sprawdzic sytuacje gosp. oraz potencjalne mozliwosci dla siebie, znalesc dobra prace w zawodzie przez internet i wyemigrowac.
Kolejnosc b.wazna! Wiem to z autopsji
No to jak jest z tobą? Piszesz z Polski a twierdzisz, że z zagranicy. Wmawiasz ludziom, że jest źle i będzie jeszcze gorzej - ja jakoś tego nie czuję. Niech Ci będzie - jestem lemingiem. Ale szczęśliwym lemingiem. Dostaję dobrą wypłatę, jestem zadowolony ze swojego życia i ogólnie z życia w Polsce. Mieszkałem w kilku krajach i wierz mi - jakoś nie planuję tam wracać.
Nie che zadnej klotni a jedynie uswiadomic spoleczenstwo, zeby bylo przygotowane na najgorsze, bo rzadza nami klamcy i oszusci...
Zeby tych lemingow bylo jak najmniej, zeby jakims sposobem uratowac Najjasniejsza Rzeczypospolita i samych Polakow (w obecnej sytuacji pozostaje emigracja i nieglosowanie na PO (czy RPP) za 4 lata - zobaczyc jaka sytuacja i wrocic)
Zeby tych lemingow bylo jak najmniej, zeby jakims sposobem uratowac Najjasniejsza Rzeczypospolita i samych Polakow (w obecnej sytuacji pozostaje emigracja i nieglosowanie na PO (czy RPP) za 4 lata - zobaczyc jaka sytuacja i wrocic)
Nie kolego! To raczej zla wiadomosc wlasnie dla Ciebie ze wygralo PO. Ja juz dawno z Polski wyjechalem i na szczescie do ZUSiku nie doplacam ani grosika a na emerytura wybieram sie od 62-giego roku zycia :o))
Tez chcialbym, zebyscie w Poslce tak mieli ale skoro nie chcecie to glosujcie sobie na Ryzego Oszusta. Szkoda mi glownie tych, ktorzy dobrze glosuja a musza cierpiec przez glupote takich lemingow...
Tez chcialbym, zebyscie w Poslce tak mieli ale skoro nie chcecie to glosujcie sobie na Ryzego Oszusta. Szkoda mi glownie tych, ktorzy dobrze glosuja a musza cierpiec przez glupote takich lemingow...
Nie macie po prostu argumantow i nie potraficie przyznac sie do bledu. Jednym slowem KAPITULUJECIE
Fakty sa zupelnie inne niz wasze teorie i to Was boli i dostajecie niestrawnosci. A ja Wam mowie ze z tym waszym rzadem za 4 lata bedzie jeszcze wiekszy: brod, smrod i ubostwo.
Tusk teraz mowi "pot i lzy" a w 2008r. krzyczal na s.p. Prezydenta Kaczynskiego, ze nie ma zadnego kryzysu a jego "rozwazanie swiadczy o niekompetencji Prezydenta"
Fakty sa zupelnie inne niz wasze teorie i to Was boli i dostajecie niestrawnosci. A ja Wam mowie ze z tym waszym rzadem za 4 lata bedzie jeszcze wiekszy: brod, smrod i ubostwo.
Tusk teraz mowi "pot i lzy" a w 2008r. krzyczal na s.p. Prezydenta Kaczynskiego, ze nie ma zadnego kryzysu a jego "rozwazanie swiadczy o niekompetencji Prezydenta"
No widzisz Ty z kolei uwielbaisz slowo "internetowy Troll" a czepiasz sie leminga. Bede go dalej uzywal do leming pasuje jak ulal do PO-wca, bo pokazuje jego naiwnosc i glupote...
A Halewicz jak zwykle jak przyjdzie do konkretow to umizgi i przeklenstwa - ten typ tak ma...
"Koncz Wasc wstydu oszczedz!"
A Halewicz jak zwykle jak przyjdzie do konkretow to umizgi i przeklenstwa - ten typ tak ma...
"Koncz Wasc wstydu oszczedz!"
Większość działań zapowiedzianych w expose Tuska nalezało zrobić już dawno.
Nie problem w tym, że Tusk planuje np. podniesienie wieku emerytalnego czy likwidację części ulg.
To niestety jest nieuchronne (i 4 lata temu tez już było).
Moim zdaniem jego "program" a w zasadzie werbalizacja pobożnych życzeń - to krok w dobrym kierunku, tyle że krok stanowczo za mały i znacznie spóźniony.
Bez względu, jaka ekipa wygrałaby wybory - cięcia są nieuniknione.
Problem w tym, że Tusk zmarnował 4 lata, bo dawno już to powinno być zrobione - a co gorsza: nie ma żadnej gwarancji, że tym razem spełni swoje zapowiedzi z expose.
Ciekawe kto mu tym razem w tym przeszkodzi? :)
Nie problem w tym, że Tusk planuje np. podniesienie wieku emerytalnego czy likwidację części ulg.
To niestety jest nieuchronne (i 4 lata temu tez już było).
Moim zdaniem jego "program" a w zasadzie werbalizacja pobożnych życzeń - to krok w dobrym kierunku, tyle że krok stanowczo za mały i znacznie spóźniony.
Bez względu, jaka ekipa wygrałaby wybory - cięcia są nieuniknione.
Problem w tym, że Tusk zmarnował 4 lata, bo dawno już to powinno być zrobione - a co gorsza: nie ma żadnej gwarancji, że tym razem spełni swoje zapowiedzi z expose.
Ciekawe kto mu tym razem w tym przeszkodzi? :)
Raz:
Pociąg spóźnił się do Buska - wina Tuska.
Podupada kurort Ustka - wina Tuska.
Groch się jakoś marnie łuska - wina Tuska.
W Totku Ci nie wyszła szóstka - wina Tuska.
Zaszkodziła Ci kapustka - wina Tuska.
Cioci Zosi siadła trzustka - wina Tuska.
W szczerym polu uschła brzózka - wina Tuska.
W gardle Ci uwięzła kluska - wina Tuska.
Dyszel złamał się u wózka - wina Tuska.
Waza stłukła się etruska - wina Tuska.
Zimny deszczyk w oczy pluska - wina Tuska.
Gorzkie łzy ociera chustka - wina Tuska.
Połamała nóżki kózka - wina Tuska.
Księdzu z głowy spadła piuska - wina Tuska.
Polska to kolonia ruska - wina Tuska.
Na stadionach rąbanina - Tuska wina. "
Dwa:
Wygrał Kulczyk, przegrał Kluska − ale to nie wina Tuska!
Wciąż brakuje ważnych ustaw − ale to nie wina Tuska!
Janusz szczuje, Stefan bluzga − ale to nie wina Tuska!
Radek wyćwierkuje głupstwa − ale to nie wina Tuska!
Śmieje się Europa z Buzka − ale to nie wina Tuska!
W każdym biurze masz chytruska − ale to nie wina Tuska!
Rozbezczelnia się wierchuszka − ale to nie wina Tuska!
Tropią dorsza, miast oszusta − ale to nie wina Tuska!
Zdrożał kurczak, jabłko, gruszka − ale to nie wina Tuska!
Podrożała świńska tuszka − ale to nie wina Tuska!
Wiejskim dzieciom burczy w brzuszkach − ale to nie wina Tuska!
Nic z laptopów dla prymuska − ale to nie wina Tuska!
Ścisk w wagonach niczym w puszkach − ale to nie wina Tuska!
Czarek, kwiaty masz i luz, ka… − ale to nie wina Tuska!
W Świnoujściu rura pruska − ale to nie wina Tuska!
Przetrwa stocznia, lecz francuska − ale to nie wina Tuska!
W kasie państwa długi, pustka − ale to nie wina Tuska!
Nikt nie reformuje KRUS-ka − ale to nie wina Tuska!
Wał pęknięty, powódź chlusta − ale to nie wina Tuska!
Była spółka – jest wydmuszka − ale to nie wina Tuska!
ABW szyderców łuska − ale to nie wina Tuska!
Zimna toń szyfranta muska − ale to nie wina Tuska!
Znowu zwisa trup z powrósła − ale to nie wina Tuska!
Ułamała skrzydło brzózka − ale to nie wina Tuska!
Szydzi z nas komisja ruska − ale to nie wina Tuska!
Cenzurują media news-ka − ale to nie wina Tuska!
W telewizji bujda pluska − ale to nie wina Tuska!
Łapie się za głowę wróżka − ale to nie wina Tuska!
To nie państwo, lecz psychuszka − ale to nie wina Tuska!
Pociąg spóźnił się do Buska - wina Tuska.
Podupada kurort Ustka - wina Tuska.
Groch się jakoś marnie łuska - wina Tuska.
W Totku Ci nie wyszła szóstka - wina Tuska.
Zaszkodziła Ci kapustka - wina Tuska.
Cioci Zosi siadła trzustka - wina Tuska.
W szczerym polu uschła brzózka - wina Tuska.
W gardle Ci uwięzła kluska - wina Tuska.
Dyszel złamał się u wózka - wina Tuska.
Waza stłukła się etruska - wina Tuska.
Zimny deszczyk w oczy pluska - wina Tuska.
Gorzkie łzy ociera chustka - wina Tuska.
Połamała nóżki kózka - wina Tuska.
Księdzu z głowy spadła piuska - wina Tuska.
Polska to kolonia ruska - wina Tuska.
Na stadionach rąbanina - Tuska wina. "
Dwa:
Wygrał Kulczyk, przegrał Kluska − ale to nie wina Tuska!
Wciąż brakuje ważnych ustaw − ale to nie wina Tuska!
Janusz szczuje, Stefan bluzga − ale to nie wina Tuska!
Radek wyćwierkuje głupstwa − ale to nie wina Tuska!
Śmieje się Europa z Buzka − ale to nie wina Tuska!
W każdym biurze masz chytruska − ale to nie wina Tuska!
Rozbezczelnia się wierchuszka − ale to nie wina Tuska!
Tropią dorsza, miast oszusta − ale to nie wina Tuska!
Zdrożał kurczak, jabłko, gruszka − ale to nie wina Tuska!
Podrożała świńska tuszka − ale to nie wina Tuska!
Wiejskim dzieciom burczy w brzuszkach − ale to nie wina Tuska!
Nic z laptopów dla prymuska − ale to nie wina Tuska!
Ścisk w wagonach niczym w puszkach − ale to nie wina Tuska!
Czarek, kwiaty masz i luz, ka… − ale to nie wina Tuska!
W Świnoujściu rura pruska − ale to nie wina Tuska!
Przetrwa stocznia, lecz francuska − ale to nie wina Tuska!
W kasie państwa długi, pustka − ale to nie wina Tuska!
Nikt nie reformuje KRUS-ka − ale to nie wina Tuska!
Wał pęknięty, powódź chlusta − ale to nie wina Tuska!
Była spółka – jest wydmuszka − ale to nie wina Tuska!
ABW szyderców łuska − ale to nie wina Tuska!
Zimna toń szyfranta muska − ale to nie wina Tuska!
Znowu zwisa trup z powrósła − ale to nie wina Tuska!
Ułamała skrzydło brzózka − ale to nie wina Tuska!
Szydzi z nas komisja ruska − ale to nie wina Tuska!
Cenzurują media news-ka − ale to nie wina Tuska!
W telewizji bujda pluska − ale to nie wina Tuska!
Łapie się za głowę wróżka − ale to nie wina Tuska!
To nie państwo, lecz psychuszka − ale to nie wina Tuska!
Wszak oto odczuwam poniekąd obawę,
Że zaraz zwariuję albo też niebawem.
"Aba śpiewa" - tak się zaczynała jedna z piosenek z Podróży Pana Kleksa (dość wyraziste wspomnienie z dzieciństwa).
http://www.youtube.com/watch?v=EpgXFcNXjBs
(oglądane teraz budzi lekkie rozbawienie, nieco zażenowania i całkiem sporo sentymentu)
http://www.youtube.com/watch?v=EpgXFcNXjBs
(oglądane teraz budzi lekkie rozbawienie, nieco zażenowania i całkiem sporo sentymentu)
Wszak oto odczuwam poniekąd obawę,
Ale sie porobilo! Mialem duzo pracy, wiec nie wchodzilem do watku. No tak kolego z tego dlugiego wierszyka to WINA TUSKA!
A dlaczego??
To przecie w czasie wyborow w 2007r. obiecywal bezwarunkowo Cud Gospodarczy "musimy tylko wygrac wybory". Nie pamietasz???
A nie pamietasz jak Tusk winil Kaczynskiego po ile jablka, po ile ziemniaki, po ile kurczaki? To wtedy to bylo przez Kaczorow a teraz to "wina globalnego kryzysu"...
Nie pamietasz jak Tusk straszyl w 2005r. zeby wyciagac z banok oszczednosci bo rzadza Kaczynscy i sa w "wielkim niebezpieczenstwie" ???
Ciekawe czemu skoro zlotowka akurat za PIS-u sie umacnaila, a teraz za PO leci na leb na szyje. Ruro podorozalo do 4,50zl o ponad 1 zl w ciagu ostatnich 3 lat...
I za czyich rzadow pieniadze w bankach sa bezpieczne???
A dlaczego??
To przecie w czasie wyborow w 2007r. obiecywal bezwarunkowo Cud Gospodarczy "musimy tylko wygrac wybory". Nie pamietasz???
A nie pamietasz jak Tusk winil Kaczynskiego po ile jablka, po ile ziemniaki, po ile kurczaki? To wtedy to bylo przez Kaczorow a teraz to "wina globalnego kryzysu"...
Nie pamietasz jak Tusk straszyl w 2005r. zeby wyciagac z banok oszczednosci bo rzadza Kaczynscy i sa w "wielkim niebezpieczenstwie" ???
Ciekawe czemu skoro zlotowka akurat za PIS-u sie umacnaila, a teraz za PO leci na leb na szyje. Ruro podorozalo do 4,50zl o ponad 1 zl w ciagu ostatnich 3 lat...
I za czyich rzadow pieniadze w bankach sa bezpieczne???
I jak tam leningi? Po wyborach pisza o tym jak Tusek kryje zadluzenie. A mowiliscie, ze to "oszolomy" tylko tak twierdza
http://finanse.wp.pl/kat,102634,title,Zabawa-w-chowanego-czyli-jak-ukryc-dlug,wid,14045760,wiadomosc.html
http://finanse.wp.pl/kat,102634,title,Zabawa-w-chowanego-czyli-jak-ukryc-dlug,wid,14045760,wiadomosc.html
Jesli to prawda to nie ladnie partyjniaczku Hal, nie ladnie...
Gdayby PO nie wygralo wyborow w 2007r. to z pewnoscia katastrofy smolenskiej by nie bylo i nie zgineloby tragicznie 96 osob, i to najwazniejszych w panstwie.
Sianiem nienawiscia wobec s.p. prezydenta Kaczynskiego PO-wcy spowodowali tragiczna smierc 2 prezydentow RP i wielu innych wybitnych osob... +++
I do tego szydza sobie z ofair katastrofy i zastraszaja rodziny smolenskie.
WSTYD I HANBA !
Gdayby PO nie wygralo wyborow w 2007r. to z pewnoscia katastrofy smolenskiej by nie bylo i nie zgineloby tragicznie 96 osob, i to najwazniejszych w panstwie.
Sianiem nienawiscia wobec s.p. prezydenta Kaczynskiego PO-wcy spowodowali tragiczna smierc 2 prezydentow RP i wielu innych wybitnych osob... +++
I do tego szydza sobie z ofair katastrofy i zastraszaja rodziny smolenskie.
WSTYD I HANBA !
PO-wskie lemingi i ich pelna kultuRwa. Oni inaczej nie moga tylko potrafia pisac "w d.u.p.i.e", "zakuty leb" i "pszegraliscie"... :/
Taka wlasnie duskusja z Wami, a powtarzam po raz kolejny:
Wybory znowu przegrala Polska ! Skoro wygralo PO !
Ja tam juz w Polsce od dawna nie mieszkam. Nie moglem wytrzymac TVN-owskiego prania mozgu i innych smatlawych gazet tj. GW. Polityka czy Newsweek.
Ja tam wole na emeryture isc spokojnie w wieku 62 lat ...i spedze ja na Bahama, Majorce czy w Tajlandii o ile zdrowie pozwoli
Wole to niz biedaemeryturki ktore Was czekaja i walka o prace az do 67 roku zycia...
Taka wlasnie duskusja z Wami, a powtarzam po raz kolejny:
Wybory znowu przegrala Polska ! Skoro wygralo PO !
Ja tam juz w Polsce od dawna nie mieszkam. Nie moglem wytrzymac TVN-owskiego prania mozgu i innych smatlawych gazet tj. GW. Polityka czy Newsweek.
Ja tam wole na emeryture isc spokojnie w wieku 62 lat ...i spedze ja na Bahama, Majorce czy w Tajlandii o ile zdrowie pozwoli
Wole to niz biedaemeryturki ktore Was czekaja i walka o prace az do 67 roku zycia...
Tym sie roznia fanatyczni PO-wcy od reszty, ze przedstawia sie argumenty i dowody a oni uciekaja sie do umizgow, glupich tekscikow, a jak juz wyczerpie sie arsenal do obrazania i atakowania. Wszystko bez ladu i skladu i nie da sie ich za nic przekonac.
Dlatego o zacieklych PO-wcach mozna mowic, ze reprezentuja WYZNANIE POLITYCZNE a nie poglady. Poglady mozna zmienic po przedstawieniu logicznych argumentow, wyznania juz raczej nie. Zwlaszcza w przypadkow skrajnych fanatykow D.T. ...
Dlatego o zacieklych PO-wcach mozna mowic, ze reprezentuja WYZNANIE POLITYCZNE a nie poglady. Poglady mozna zmienic po przedstawieniu logicznych argumentow, wyznania juz raczej nie. Zwlaszcza w przypadkow skrajnych fanatykow D.T. ...
Chcialem przypomiec kolego Hal, ze ten koles ktory zamordowal posla Rasiaka z PiS tez byl w PO...
Czy ktokolwiek z PiSu kogos zamordowal ?? Nie slyszalem, wiec to PO sieje nienawisc. Taka jest prawda takie sa fakty...
Nie powiedzialnym, ze uzasadniony i logiczny wywod to "jakis kretynski post", chociaz to by pasowalo do definicji myslenia lemingow...
A Filip, co za Filip ? Nie znam czlowieka...
Czy ktokolwiek z PiSu kogos zamordowal ?? Nie slyszalem, wiec to PO sieje nienawisc. Taka jest prawda takie sa fakty...
Nie powiedzialnym, ze uzasadniony i logiczny wywod to "jakis kretynski post", chociaz to by pasowalo do definicji myslenia lemingow...
A Filip, co za Filip ? Nie znam czlowieka...
A tak wogole kolego to odpowiedz merytorycznie na zadane pytanie. Czy ktos z PiSu kogos zamordowal?? No widzisz a "koles" z PO zamordowas posla PiS i co kto ma racje??
Zatkalo dalej umizgi i chamskie zaczepki zamiast merytorycznej odpowiedzi typu:
"Tak to my w PO jestesmy niewporzadku, posycamy nienawisc, bo brakuje nam argumentow i racji i znalazl sie jeden troche bardziej stukniety niz zwykly PO-wiec i chcial zamordowac J.Kaczynskiegom, a zamordowal innego posla PIS"
Dlaczego kolego nie potrafi ci przejsc taka prawda przez gardlo ???
Zatkalo dalej umizgi i chamskie zaczepki zamiast merytorycznej odpowiedzi typu:
"Tak to my w PO jestesmy niewporzadku, posycamy nienawisc, bo brakuje nam argumentow i racji i znalazl sie jeden troche bardziej stukniety niz zwykly PO-wiec i chcial zamordowac J.Kaczynskiegom, a zamordowal innego posla PIS"
Dlaczego kolego nie potrafi ci przejsc taka prawda przez gardlo ???
Przecież to nie był "koleś z PO" o_O Co ty za brednie wypisujesz? Chory na umyśle człowiek zabił drugiego człowieka, tragedia ludzka i tyle - nie szukaj drugiego dna, bo go zwyczajnie nie ma.
Ówczesna ekipa rządząca jest odpowiedzialna za śmierć Barbary Blidy i zapewne Kaczyński, Ziobro, Święczkowski i reszta będą mieli okazję tłumaczyć się przed Trybunałem Stanu, a i może przed sądem powszechnym. Dla mnie to oczywiste, że powinni (i mam nadzieję, że poniosą) odpowiedzialność karną, cywilną i polityczną za to zdarzenie.
Także mogę się z Tobą założyć, że niedługi czas będziemy pisać Zbigniew Z. i Jarosław K.. :)
Ówczesna ekipa rządząca jest odpowiedzialna za śmierć Barbary Blidy i zapewne Kaczyński, Ziobro, Święczkowski i reszta będą mieli okazję tłumaczyć się przed Trybunałem Stanu, a i może przed sądem powszechnym. Dla mnie to oczywiste, że powinni (i mam nadzieję, że poniosą) odpowiedzialność karną, cywilną i polityczną za to zdarzenie.
Także mogę się z Tobą założyć, że niedługi czas będziemy pisać Zbigniew Z. i Jarosław K.. :)
Uuuu kolego to cos nieuwaznie i wybiorczo sledzisz ta sprawe albo klamiesz. To byl koles z PO przeczytaj sobie: "Zabójca Marka Rosiaka był członkiem PO"
http://wiadomosci.wp.pl/title,Zabojca-Marka-Rosiaka-byl-czlonkiem-PO,wid,13056051,wiadomosc.html
Samobojcza smierc Barbary Blidy to zupelnie inna sprawa babka z pewnoscia miala wiele na sumieniu i sie bala dlatego popelnila samobojstwo jak wkroczyly sluzby do jej domu. Nikogo z PiSu na miejscu nie bylo...
http://wiadomosci.wp.pl/title,Zabojca-Marka-Rosiaka-byl-czlonkiem-PO,wid,13056051,wiadomosc.html
Samobojcza smierc Barbary Blidy to zupelnie inna sprawa babka z pewnoscia miala wiele na sumieniu i sie bala dlatego popelnila samobojstwo jak wkroczyly sluzby do jej domu. Nikogo z PiSu na miejscu nie bylo...
Był członkiem ale nie w chwili zabójstwa. Prawie robi różnicę.
Barbara Blida nic nie miała na sumieniu, do dnia dzisiejszego żadne z zarzutów się nie potwierdziły w żadnym postępowaniu. Celem jej zatrzymania był areszt wydobywczy i zmuszenie jej do złożenia obciążających inne osoby zeznań. Prokurator Wełna już zaczyna "sypać" i jest kwestią czasu, gdy inni umoczeni w tę sprawę (i nie tylko tę) zaczną "sypać".
Nie można wykluczyć, że PIS bardzo dokładnie zlikwidował wszelkie dowody materialne obciążające ich za nadużywanie prawa - vide sprawa słynnych niszczarek.
Barbara Blida nic nie miała na sumieniu, do dnia dzisiejszego żadne z zarzutów się nie potwierdziły w żadnym postępowaniu. Celem jej zatrzymania był areszt wydobywczy i zmuszenie jej do złożenia obciążających inne osoby zeznań. Prokurator Wełna już zaczyna "sypać" i jest kwestią czasu, gdy inni umoczeni w tę sprawę (i nie tylko tę) zaczną "sypać".
Nie można wykluczyć, że PIS bardzo dokładnie zlikwidował wszelkie dowody materialne obciążające ich za nadużywanie prawa - vide sprawa słynnych niszczarek.
Nie rozumiem jaka roznica? ze w chwili zabojstwa czlonkiem PO nie byl?? Ale byl w PO niedlugo wczesniej i prawdobodnie nauczyl sie "polityki milosci" od was, nie bylo go stac potem na skladke i tyle, ale sercem byl z Wami i glosowal z pewnoscia na was...
Co tam prokurator Welna to tak samo jak te rzekome "naciski" PiSu. Obradowala komisja ds. naciskow przez cale 4 lata i chociaz zdominowana przez PO niczego sie nie doszukala, zadnych nieprawidlowosci, wiec nie bujaj w obloczkach. I kto tu spiskowe teorie snuje piszac "PIS bardzo dokładnie zlikwidował wszelkie dowody materialne obciążające ich za nadużywanie prawa" ... ?
"VIII. Nie mow falszywego swiadectwa przeciw blizniemu swemu!"
Jaki interes mialby miec PiS zeby byc przy wladzy poza dobrem spolecznym???
Kaczynski zyje skromnie i ubogo - nigdy nie chcial sie nachapywac tak jak wielu z Waszych. Po tragicznej smierci brata blizniaka rzeczywiscie czasami traci kontakt z rzeczywistoscia co jest normalne, ale nie zmienia faktu ze jest czlowiekiem dobrej woli i nie mysli jedynie w kategoriach prywatnych interesikow...
Co tam prokurator Welna to tak samo jak te rzekome "naciski" PiSu. Obradowala komisja ds. naciskow przez cale 4 lata i chociaz zdominowana przez PO niczego sie nie doszukala, zadnych nieprawidlowosci, wiec nie bujaj w obloczkach. I kto tu spiskowe teorie snuje piszac "PIS bardzo dokładnie zlikwidował wszelkie dowody materialne obciążające ich za nadużywanie prawa" ... ?
"VIII. Nie mow falszywego swiadectwa przeciw blizniemu swemu!"
Jaki interes mialby miec PiS zeby byc przy wladzy poza dobrem spolecznym???
Kaczynski zyje skromnie i ubogo - nigdy nie chcial sie nachapywac tak jak wielu z Waszych. Po tragicznej smierci brata blizniaka rzeczywiscie czasami traci kontakt z rzeczywistoscia co jest normalne, ale nie zmienia faktu ze jest czlowiekiem dobrej woli i nie mysli jedynie w kategoriach prywatnych interesikow...
Skoro traci kontakt z rzeczywistością, Twoja słowa, to powinien poddać się leczeniu psychiatrycznemu i nie piastować żadnych funkcji publicznych. Osoba tracąca kontakt z rzeczywistością zagraża sobie i otoczeniu.
Komisa ds. nacisków nie była w stanie znaleźć dowodów, gdyż gros z nich zostało z pewnością zniszczonych. Pozostali za to prokuratorzy z rozdania Ziobry, którzy wcześniej czy później poczują, że nie warto dłużej ukrywać prawdy o mrocznych czasach rządów PIS i IVRP.
PIS nie ma innego interesu w posiadaniu władzy, niż władza sama w sobie - w tej partii interes społeczny nie jest celem, a narzędziem do spełnienia celu; taki drobny niuans.
Różnica jest zasadnicza - być byłym członkiem PO, a być nim w chwili popełnienia zbrodni. Skoro był członkiem PO tylko przez rok, to znaczy, że niewiele zrozumiał z programu partii, a i być może został z jej szeregów usunięty. Idąc dalej, w chwili popełniania zbrodni NIE BYŁ związany z żadną partią polityczną.
Komisa ds. nacisków nie była w stanie znaleźć dowodów, gdyż gros z nich zostało z pewnością zniszczonych. Pozostali za to prokuratorzy z rozdania Ziobry, którzy wcześniej czy później poczują, że nie warto dłużej ukrywać prawdy o mrocznych czasach rządów PIS i IVRP.
PIS nie ma innego interesu w posiadaniu władzy, niż władza sama w sobie - w tej partii interes społeczny nie jest celem, a narzędziem do spełnienia celu; taki drobny niuans.
Różnica jest zasadnicza - być byłym członkiem PO, a być nim w chwili popełnienia zbrodni. Skoro był członkiem PO tylko przez rok, to znaczy, że niewiele zrozumiał z programu partii, a i być może został z jej szeregów usunięty. Idąc dalej, w chwili popełniania zbrodni NIE BYŁ związany z żadną partią polityczną.
Jestes OKRUTNY Helewicz tyle ci powiem.
Zobaczymy co bedzie kiedy Ty stracisz najbliizszych jak sie bedziesz zachowywal - czego Ci nigdy nie zycze.
Tak jak uzgodnilismy to Wy spowodowaliscie smierc prezydenta Lecha Kaczynskiego.
Gdyby PiS rzadzil w 2010r. to na pewno nie byloby chamskich przepychanek premiera z prezydentem i wchodzenia w jego kompetencje co spowodowalo tragedie tak wielu osob.
Przypomnijmy ze lo Lech Kaczynski wygral wybory z Tuskiem zdobywajac az 54,04% !
A ze J.Kaczynski traci kontakt z rzeczywistoscia, ale i tak sie trzyma to twardziel i na pewno nie zagraza nikomu kto jest uczciwy i sprawiedliwy.
Resztka sil walczy o Polska Racje Stanu...
Szkoda, ze wiekszosc Polakow, oglupianych przez medialna nienawisc tego nie rozumie...
Zobaczymy co bedzie kiedy Ty stracisz najbliizszych jak sie bedziesz zachowywal - czego Ci nigdy nie zycze.
Tak jak uzgodnilismy to Wy spowodowaliscie smierc prezydenta Lecha Kaczynskiego.
Gdyby PiS rzadzil w 2010r. to na pewno nie byloby chamskich przepychanek premiera z prezydentem i wchodzenia w jego kompetencje co spowodowalo tragedie tak wielu osob.
Przypomnijmy ze lo Lech Kaczynski wygral wybory z Tuskiem zdobywajac az 54,04% !
A ze J.Kaczynski traci kontakt z rzeczywistoscia, ale i tak sie trzyma to twardziel i na pewno nie zagraza nikomu kto jest uczciwy i sprawiedliwy.
Resztka sil walczy o Polska Racje Stanu...
Szkoda, ze wiekszosc Polakow, oglupianych przez medialna nienawisc tego nie rozumie...
Skoro przyznajesz Halewicz zes okrutny to zaden z Ciebie chrescijanin, zaden katolik, a gdzie milosc do blizniego np. do Kaczynskiego czy ojca. Rydzyka. Plujesz na nich jadem tylko dlatego, ze maja inne poglady...
Skoros OKRUTNY tos poganin a nawet SZATANISTA i nie mow zes chrzescijanin... tak jak te Twoje PO z Paliglupem...
Proste, logiczne i dla ciebie bolesne, ale takie sa fakty...
Skoros OKRUTNY tos poganin a nawet SZATANISTA i nie mow zes chrzescijanin... tak jak te Twoje PO z Paliglupem...
Proste, logiczne i dla ciebie bolesne, ale takie sa fakty...
Przecież wiesz, że moje okrucieństwo to metafora, nieprawdaż? :)
Jestem chrześcijaninem, katolikiem, osobą głęboko wierzącą - natomiast moja wiara nie jest bezmyślna.
Negatywna ocena ludzkich postaw (i.e. Rydzyk, Kaczyński) nie ma nic wspólnego z nienawiścią do drugiego człowieka.
Natomiast pisowskie życzenia rychłego upadku RP, zarzuty zdrady wobec Premiera Tuska i Prezydenta Komorowskiego - to już przejawy nienawiści. Nie przypominam sobie, aby ktokolwiek ze zwolenników PO krzyczał publicznie "nienawidzę ich!!nienawidzę ich!!"- vide słynny "obrońca" krzyża:)
Także Twoja egzotyczna logika jest biegunowo odmienna od ogólnie przyjętych zasad logicznego myślenia, co z pewnością jest bolesne dla mnie, patrząc na skrajną bezmyślność Twoją i Twoich współwyznawców.
Jestem chrześcijaninem, katolikiem, osobą głęboko wierzącą - natomiast moja wiara nie jest bezmyślna.
Negatywna ocena ludzkich postaw (i.e. Rydzyk, Kaczyński) nie ma nic wspólnego z nienawiścią do drugiego człowieka.
Natomiast pisowskie życzenia rychłego upadku RP, zarzuty zdrady wobec Premiera Tuska i Prezydenta Komorowskiego - to już przejawy nienawiści. Nie przypominam sobie, aby ktokolwiek ze zwolenników PO krzyczał publicznie "nienawidzę ich!!nienawidzę ich!!"- vide słynny "obrońca" krzyża:)
Także Twoja egzotyczna logika jest biegunowo odmienna od ogólnie przyjętych zasad logicznego myślenia, co z pewnością jest bolesne dla mnie, patrząc na skrajną bezmyślność Twoją i Twoich współwyznawców.
Hahaha "katolik" Siejesz NIENAWISC Halewicz i sie nie wymiguj, bo to pradwda. A taki Paliglup jak byl czlonkiem PO i nawet wiceprzewodniczacym to ewidentnie sial nienawisc wobez sp. prezydenta Lecha Kaczynskiego, czy wobez ojca Rydzyka nazywajac duchownego Kosciola Katolickiego szatanem czy belzebubem... A ten "slynny obronca krzyza" to nie znam sprawy, ale zawsze mogl byc jakis prowokator, poza tym zabojca posla Rasiaka (byly czlonek PO) to krzyczal ze nienawidzi Kaczynskiego i zamordowal Rasiaka, wiec nie przekrecaj i nie klam.
A czemu nie mozna nazwac kogos zdrajca skoro ewidentnie zdradza interesy Polski i Polakow ??? Zlotowka gwaltowenie traci na wartosci (pona 10% w skali ostatniego miesiaca) a taki Tusk chce ratowac Euro po co zeby Euro wrzoslo do 5-6zl albo wyzej i spowodowac infacje galopujaca czy nawet hiperinfalcje ???
A czemu nie mozna nazwac kogos zdrajca skoro ewidentnie zdradza interesy Polski i Polakow ??? Zlotowka gwaltowenie traci na wartosci (pona 10% w skali ostatniego miesiaca) a taki Tusk chce ratowac Euro po co zeby Euro wrzoslo do 5-6zl albo wyzej i spowodowac infacje galopujaca czy nawet hiperinfalcje ???
A nie pamietasz Halewicz jak Palikot nawolywal zeby "J.K zastrzelic i wypatroszyc" w czasie kampanii wyborczej w 2010r. ?
Czy to nie sianie nienawisci i czy to czasami nie podzeganie?
Pare miesiecy po tragicznej smierci brata blizniaka wygadywac takie rzeczy??
Czy to jest ludzkie? Nie to trzeba byc b.zlym czlowiekiem
Zastanow sie Halewicz, bo jeszcze troszke nasiakniesz propaganda a samego cieba ta cala PO-wca nienawisc ogarnie.
Palikot byl wowczas w PO i to nawet wiceprzewodniczacym.
I co lyso, zatkalo??
Czy to nie sianie nienawisci i czy to czasami nie podzeganie?
Pare miesiecy po tragicznej smierci brata blizniaka wygadywac takie rzeczy??
Czy to jest ludzkie? Nie to trzeba byc b.zlym czlowiekiem
Zastanow sie Halewicz, bo jeszcze troszke nasiakniesz propaganda a samego cieba ta cala PO-wca nienawisc ogarnie.
Palikot byl wowczas w PO i to nawet wiceprzewodniczacym.
I co lyso, zatkalo??
Jeden z waszych Siko-Pali-Komo-Niesio-Tusko-z***ow:
"- Brak zainteresowania historią to moja zaleta. Dzięki temu będę mógł chłodnym okiem patrzeć na konflikty naukowców – oświadcza 28-letni Maciej Krupa, szykowany przez PO na dyrektora Muzeum Westerplatte.
Wypowiedź ta stanowi jedną z większych rewelacji ostatnich dni i wręcz olśniewa prostotą. Dotąd spieraliśmy się o wykształcenie kandydatów na stanowiska państwowe. W tej sprawie zresztą nie można niczego Krupie zarzucić. Jako absolwent zarządzania jest fachowo przygotowany do zarządzania wszystkim. Wcześniej jednak wydawało się nam, że ludzie powinni interesować się sprawami, którymi będą się zajmować. Byliśmy w błędzie.
Jeśli człowiek jest jakąś sprawą zaciekawiony, to, siłą rzeczy, ma na nią jakiś pogląd, który przecież uniemożliwia mu jej bezstronne postrzeganie. Jeśli się czymś interesuje, to nie ma do tego czegoś chłodnego stosunku. Tak więc najlepiej kwalifikowany do kierowniczych stanowisk w jakiejś dziedzinie jest człowiek, który nic o niej nie wie i ma ją gdzieś.
Krupa zresztą jest kandydatem idealnym, gdyż – jak sam mówi – nie ma też doświadczenia. Doświadczenie, rozumiemy już, wykrzywiać musi percepcję.
Teraz należy tylko zgeneralizować model Krupy, co do pewnego stopnia już się dzieje, ale niekonsekwentnie – ciągle miewamy do czynienia z ludźmi, którzy interesują się swoimi zadaniami, a nawet mają o nich jakieś pojęcie. Trudność polega także na tym, że kompetencje Krupy są stosunkowo rozpowszechnione.
Jak dokonać wyboru między posiadającymi je licznymi obywatelami, pokazuje znowu sprawa Krupy. Dotąd był on dyrektorem biura poselskiego ministra Sławomira Nowaka, który oświadczył, że na stanowisku dyrektora muzeum musi mieć kogoś zaufanego. Czy jednak tylko Krupa jest zaufanym Nowaka?
Szeroka paleta zainteresowań Krupy to: „piłka nożna, żeglarstwo, narciarstwo, windsurfing, mtb” (to angielski skrót kolarstwa górskiego). W kontekście tej listy, a zwłaszcza jej kolejności, wybór Krupy na szefa Muzeum Westerplatte nie może budzić najmniejszych wątpliwości." B. Wildstein
Czy takie zachowanie nie przynosi wstydu Polsce i Polakom???
"- Brak zainteresowania historią to moja zaleta. Dzięki temu będę mógł chłodnym okiem patrzeć na konflikty naukowców – oświadcza 28-letni Maciej Krupa, szykowany przez PO na dyrektora Muzeum Westerplatte.
Wypowiedź ta stanowi jedną z większych rewelacji ostatnich dni i wręcz olśniewa prostotą. Dotąd spieraliśmy się o wykształcenie kandydatów na stanowiska państwowe. W tej sprawie zresztą nie można niczego Krupie zarzucić. Jako absolwent zarządzania jest fachowo przygotowany do zarządzania wszystkim. Wcześniej jednak wydawało się nam, że ludzie powinni interesować się sprawami, którymi będą się zajmować. Byliśmy w błędzie.
Jeśli człowiek jest jakąś sprawą zaciekawiony, to, siłą rzeczy, ma na nią jakiś pogląd, który przecież uniemożliwia mu jej bezstronne postrzeganie. Jeśli się czymś interesuje, to nie ma do tego czegoś chłodnego stosunku. Tak więc najlepiej kwalifikowany do kierowniczych stanowisk w jakiejś dziedzinie jest człowiek, który nic o niej nie wie i ma ją gdzieś.
Krupa zresztą jest kandydatem idealnym, gdyż – jak sam mówi – nie ma też doświadczenia. Doświadczenie, rozumiemy już, wykrzywiać musi percepcję.
Teraz należy tylko zgeneralizować model Krupy, co do pewnego stopnia już się dzieje, ale niekonsekwentnie – ciągle miewamy do czynienia z ludźmi, którzy interesują się swoimi zadaniami, a nawet mają o nich jakieś pojęcie. Trudność polega także na tym, że kompetencje Krupy są stosunkowo rozpowszechnione.
Jak dokonać wyboru między posiadającymi je licznymi obywatelami, pokazuje znowu sprawa Krupy. Dotąd był on dyrektorem biura poselskiego ministra Sławomira Nowaka, który oświadczył, że na stanowisku dyrektora muzeum musi mieć kogoś zaufanego. Czy jednak tylko Krupa jest zaufanym Nowaka?
Szeroka paleta zainteresowań Krupy to: „piłka nożna, żeglarstwo, narciarstwo, windsurfing, mtb” (to angielski skrót kolarstwa górskiego). W kontekście tej listy, a zwłaszcza jej kolejności, wybór Krupy na szefa Muzeum Westerplatte nie może budzić najmniejszych wątpliwości." B. Wildstein
Czy takie zachowanie nie przynosi wstydu Polsce i Polakom???
tusk jest uwieszony na klamce merkelowej bo obiecała mu posade w brukseli. z Rosja mamy przerabane bo tak nie zdywersyfikowalismy deostaw gazu i jak bedziemy za bardzo podskakiwac to nam gaz zakreca albo jeszcze bardziej podniosa cene. Choc i teraz za gaz placimy 3 razy wiecej niz ukraincy.
Kolega zapytal sie dunczyka ile placi za gaz przez caly sezon grzewczy, po przeliczeniu na złotówki wyszło 3 tysiące złotych.
Jesteśmy narodem ktory nie potrafi zadbac o swoj interes.
-------------------------------------------
http://www.instalki-download.pl
Kolega zapytal sie dunczyka ile placi za gaz przez caly sezon grzewczy, po przeliczeniu na złotówki wyszło 3 tysiące złotych.
Jesteśmy narodem ktory nie potrafi zadbac o swoj interes.
-------------------------------------------
http://www.instalki-download.pl
Oj tam zaraz spam, wszyscy wiedzą że Kaczory były na liscie płac moskwy. Nie ma co dyskutowac z tym faktem. PIS sprzedał wszystko byle sie do władzy dorwac. Zero honoru. To są twarde dowody. Jeden zadzwonił do drugiego bo wiedział ze komórka powoduje zakłocanie urządzeń pokładowych i sie samolot rozbił. Przeciez to widać gołym okiem, jak konurenta weliminował. -//// ma rację. To na pewno jacuś ze zbyszkiem knuli żeby przejąć władze i podpuścili braciszka. Naga prawda bez owijania w bawełnę. -/// ja cie nawet lubie. Ty to wiesz gdzie układ jest i kto kogo smaruje. Ale czemu ty tak tego PIS-u nie lubisz to ja nie wiem