Widok

Miejsca na wesele na terenie Gdyni-ceny menu za osobę

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Ostatnio dość mocno zaangażowałam się w poszukiwaniu odpowiedniego miejsca na nasze przyszłe mam nadzieje wesele:-)działałam drogą @ póki co.Generalnie prawie wszystkie miejsca odpowiedziały bardzo szybko,wysłały mi swoje oferty-przykładowe menu i zdjęcia wystroju sal.Może komuś pomogę-pozwalam sobie umieścić prawdopodobne ceny menu za osobę w poszczególnych obiektach.Proponuję również żeby każda z was dorzuciła może swoje miejsca wraz z cenami:-)to będzie taka ściągawka,choć wiadomo ceny ulegają zmianom i najlepiej osobiście się pofatygować i obcykać dane miejsce:-)

-Hotel Neptun Gdynia,wesele do 80 os,cena ok 150zł
/os
-hotel Antracyt do 70 os wesele,cena 165/os
-Dom Marynarza,wesele do 30 os,cena 165zl/os
-Hotel Hotton wesele do 130 os,menu 160-190 zł/os
-Hotel Orbis gdynia-wesele do 80,max do 300,menu130,140,170,180 zł/os
-Karczma Trzy Dęby na Spacerowej,140,160,180 zl/os
-Ośrodek Natura Tour w Kamiennym Potoku,160 i 180 zl/os
-Hotel Witomino,tylko wesele do 30 os,
-Hotel Kuracyjny-najtańsze menu w 2010 r to ok 185/os i w wzwyż
-Sopot Koliba,wesele duże,175/os, mniejsze na łysej górze-Sabat ta sama cena.
-Hotel Nadmorski-jako jedyny nie odpowiedział na moje zapytanie:-)ale sądzę,że jest tam mega drogo.

To na razie na tyle,jeśli będę jeszcze znała ceny innych obiektów,to się z wami podzielę:-)pozdrawiam serdecznie.

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Polecam swój wątek:-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Swietny pomysł, ja wkrotce rowniez cos zamieszcze aby poszerzyc ta baze :)
Nadmorski 200 ze skromnym menu - a w sumie porcje w tym menu są skromne ;)
Riwiera - cena za sama kolacje to ok. 82 zl, i potem w zaleznosci od tego, ile sie bierze przystawek, ciast, tortu - to cena rosnie :) Troche namieszalam, ale trudno to ujac inaczej.

Dworek Mitro - ? ktos zna cene??
[url="http://www.whenismywedding.com/"]image[/url] image
Dzięki dziewczyny!Dworek Mitro mam pod nosem,ale uczciwie mówię,że nie pytałam,bo raczej nie ujmuję go w moich planach weselnych:-)zadzwonię,zapytam i umieszczę cenę.A właśnie Riviera-jest jakaś przystępna cena za menu za osobę?bo nie wiem czy zainteresować się tym miejscem.
Roza Wiatrow - 140 zl i 160 zl.
A czy wiecie,czy w Magnacie w cenę menu za osobę wliczone są też ciasta?bo jak tak to cena jest dobra:-)
Betinko, w Riwierze ceny zaczynaja sie wlasnie od ok. 82 zl, to jest cena samej kolacji. Moge Ci wyslac szczegoly menu z 2009r. na mejla.

Co sie tyczy zas Magnata - wg infos ze strony interetowej, cena 155zl/os (2009r.) obejmuje rowniez ciasta :)
Bardzo chętnie przejrzę menu z Riwiery:-) podaję swój @ grulinka@wp.pl i dziękuję.Stronkę też przeglądałam i też mniemam,że w cenie są ciasta więc tym bardziej miejsce godne uwagi:-)
Aha, Osada Wędrowca w Mechelinkach-nie urządzają wesel tylko obiadki weselne-tak mi napisała pani:-)
Sorki,wątek spada,więc go do góry wciągam;-)
Róża Witrów - ceny 140 i 160 to ceny netto!!! Trzeba dodać 7% Vatu!
Restauracja COCO w Gemini. wesele na min. 80 os, w cenę 220zl/os wliczony jest alkohol do bólu(piwo, wódka wyborowa, wino białe i czerw.) na zasadzie open baru(można zaserwować sobie drinki na bazie wódki), ciasto, wystrój sali i kelnerki. mają menu różnorodne:azja, śródziemnomorskie, amerykańskie, staropolskie, itp., można wybierać i moxować. ja się zastanawiam:)
Restauracja w bukowym lesie Sopot,wesele do 60 os,ceny pani nie podała.

Mój Maciej dowiadywał się o organizacji wesele na gdyńskim Dragonie,pani szczegółowo opisała co ile kosztuje i podsumowując wyszło,że 300 zł za osobę także wesele na statku raczej nie dojdzie do skutku:-)To jest do zrobienia,ale bez przesady:-)
W mitro cena za osobę 150 zł. Dzieci małe bezplatnie. Miałam tam wesele 15.08.2009r. Jedzenie rewelacyjne! Polecam.
Co do Mitro dodam jeszcze, że cena 150zł/os to 3 posiłki ciepłe. Nie ma w tym ciast, torta, napoi i alkoholu. Ale i tak polecam sala na górze po dodaniu balonów wyszła super, odpada więc droga firma dekoracyjna.Jak chcecie coś jeszcze wiedzieć to napiszę.
sprostowanie do mitro- 3 posiłki ciepłe plus niezły garmaż. Jedzenia dużo.
Hotel Posejdonw Gdansku - 250 PLN w tym juz ciasta i alkohol.
dzięki za info i podbijam:-)
Dziewczynki podzielcie się swoją wiedzą:-)Podbijam.
Pensjonat Rewa w Rewie ;) Tam chyba robia tak do 120 osob (albo moze do 100). Cena w zaleznosci od menu (my akurat 135 zl placilismy) bez tortu i alkoholu, ale to nie byla impreza do rana, wiec ciut taniej bylo, za to jedzenia o duzo za duzo. Aha, nie robia tam wesel (znaczy imprez dluzej niz do polnocy) w lipcu i sierpniu.
od kiedy rewa jest w gdyni?
No nie jest, ale jest bardzo blisko. tak samo Sopot i Gdansk nie sa w Gdyni ;) A tak serio, to z mojej czesci Gdyni to tam jest blizej niz do centrum.
dziękuję,czy ktoś jeszcze?:-)
Hotel Villa Aqua w Sopocie koło Aqua Parku :

Propozycja hotelu na rok 2010 :

Menu 1 - 185 zł
Menu 2 - 195 zł

możliwość zmian
Oj,jak dla mnie drogo:/ale pewnie ładnie tam.
Betinka to jest tylko propozycja hotelu , jak chcesz to i możesz zrobić menu i za 130 - wiadomo , że potraw będzie troszkę mnie i będą mniej wymyślne za tą cenę. jak chcesz to wyślę Ci menu na maila .
Bardzo chętnie,choć Sopot trochę daleko:-) grulinka@wp.pl i dziękuję:-)
szukam inspiracji jak na razie:-)
wysłane :)
Odebrałam:-)dziękuję pięknie:-)
Restauracja w bukowym lesie - 145 zl i 165 zl za osobe
wg strony http://www.restauracjawbukowymlesie.pl/
Restauracja Werona w Gdyni Witomino na max 80 osób,menu za 120,130 i 140 zl/os:-)
Podbijam.
Moja teścióweczka była w Weronie i twierdzi,że kiepska miejscówka-mało niezbyt dobrego jedzonka.
Piwonia, a wiesz moze do ilu osob jest sala w Villa Aqua?
Wyslalam e-mail'a, ale narazie nie otrzymalam odpowiedzi.
Odświeżam:-)
No dobra. Odpowiadam sama sobie: sala jest do 64 osob i Villa Aqua posiada 102 miejsca noclegowe.

Moze sie komus przyda info:)
Zamiast prowadzić jałowe kłótnie zachęcam do podjęcia przydatnego weselno-ślubnego wątku,bo chyba o takich kwestiach na tym forum mowa?
do 60 max
sicily do max 60 osób, może i 70 ale będzie już bardzo ciasno
Rodizio el torro, Kamienna Gora od 165 zl do 205 zl, zero butelkowego, zabawa do 4 rano
no to skoro już tak piszecie o salach na wesele to ja mogę wam powiedzieć jak to wygląda w Rumi to też nie jest tak daleko od Gdyni a może komuś przydadzą się informacje

Restauracja PODKOWA jak dla mnie sala na max 50 os szkoda ale za to jest przepiękna właścicielka bardzo miła cena za menu to 165 zł/os Tort z cukierni Sowa gratis od właścicielki lokalu

Tequila górna sala na max 74 os dolna na 120 ponoć cena podstawowego manu 155 zł/os

Adria sala bardzo duża ładna obstawiam że spokojnie na ponad 140 os cena podstawowego menu na przyszły rok 150 zł/os w przygotowaniu jest też sala mniejsza na max 80 os cena za menu taka sama

tylko Tequila w cenę menu ma wliczone ciasto, wszędzie trzeba doliczyć owoce, napoje, alkohol aha i w żadnym z powyższych lokali nie pobierają korkowego.
imageimage
chce dodac, ze w Tequili sa wliczone owoce w cene, a jak sie doplaci 9 zl to ma sie jeszcze napoje bez ograniczen =)
image
image
W Magnacie z tego co mi doniesiono też w cenie mają ciasta i tort:-)a w Hotelu Gdynia menu za 170/os też obejmuje jakieś tam desery,ciasta i tort.W Tequili moja siostra miała mieć wesele i sobie chwaliła tą miejscówkę.Z przyczyn osobistych nie ma ani ślubu,ani wesela także termin 5 wrzesień 2009 jest wolny.To info dla tych,którzy może jakimś cudem nic nie mają,a chcieliby wziąć ślub właśnie w tym terminie:-)
Podbitka
przyłączę sie do tego wątku mimo,ze tylko slub mamy w Gdyni, a wesele na Kaszubach w Chmielnie. Trochę mnie zmartwiłyscie moje Panie ,bo wychodzi na to,ze my płacimy więcej niż w przeciętnie. Wesele mamy na około 110 osób i płacimy 180 zł/os (w tym ciasta, tort i dzik, który w większości innych miejsc był płatny osobno). Do tego dekoracja sali 700 zl, poprawiny ok 14 zł za osobę. Alkohol i owoce osobno. No i jeszce noclegi musimy zapewnic,ale poszukamy jakichs tanich kwater do 30 zł od osoby (dla przyjaciół; rodzina niestety będzie musiała miec droższe )

Ale ciekawa jestem czy te ceny, które sa podane w pierwszym watku obejmuja wszystko czy tylko ta podstawę

A za fotografa i dja /zespół ile płacice? No bo wiadomo,że i te koszta trzeba obowiązkowo uwzględnic, chyba,ze ktoś ma znajomego fotografa

pozdrawiam
Czekam na więcej:-)
podbijam, bo ten watek mnie bedzie nekal dopoki nie zarezerwuje sali aaaaa :)
Mnie też,ale jak widać ten wątek nie jest chyba zaciekawy:-)Na chwilę obecną nie dostałam żadnych odpowiedzi-pisałam do hotelu Nadmorskiego,Tawerny w Orłowie i nie pamiętam gdzie jeszcze:-)
Obawiam sie, ze jezeli nadal bede sie tak przykladac do organizacji swojego wesela jak teraz, to bede zmuszona udzielac sie w watku "Panny mlode 2011 - co juz macie" hehehe
Spoko oko-u mnie podobnie,ale dobrze mi już teraz z tym:-)im mniej czasu na to wszystko tym większa szansa na proste,skromne wesele bez wymyślania cudów na kiju;-)
Tawerna Orłowska-nie organizują wesel.
Oficerski Klub Garnizonowy Gdynia Oksywie cena menu 140 zł/os jedzenie dość smaczne obsługa szybka i sprawna na tej sali wejdzie chyba do 75 osób
image
image
Jeszcze jedno zdjecie
image
to ustawienie na 68 osób
wpis powyżej 55
Podbitka.
GDYNIA Oksywie Dolne ,,Trzy Bramy kawiarnia,, u ZITTA'' tanio ,mozna zorganizowac zabawe weselna nawet do 200 osób, POLECAM!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
tel do ZITTA 058 6266854
Podbijam
Nowe wieści-

Restauracja Eureka przy parku naukowo-technologicznym w Gdyni Redłowo.Wesela do 120 osób.Pan wysłał mi 3 wersje menu na rok 2008/2009 i troszkę się zgarbiłam:-)zakładam,że ceny na 2010 ulegną cenowej zmianie.

-160zl/os +10 zl/os servis cokolwiek to znaczy:-)
-180/os+10 zl/os servis w tym menu są desery-3 ciasta i owoce
-250/os + 10 zl/os servis-4 ciasta i do deserów pan zaliczył deskę serów z pleśnią:-) w tym menu jest też 30 butelek wina czerwonego i 20 białego

Nie wiem,jak dla mnie trochę drogo,a zestaw 1 chyba nie opłaca się brać.
Podbijam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Podbijam
Podbijam.
Hotel Blick w Gdyni-wklejam treść @ od pani z marketingu,

Organizujemy wesela do 50 osób w cenie od 150PLN / 1 osoba bez ciast,
napoi, i i alkoholi. Nie ma opłaty za wynajem sali.
Państwo młodzi otrzymują nocleg w Apartamencie GRATIS.
Dziewczyny poniżej wklejam info, które drogą mail'ową otrzymałam z HOTELU HOTTON

"Wszystkie sale są klimatyzowane.Jest możliwość abyśmy serwowali Państwa ciasta oraz owoce.Jeżeli chodzi o alkohol to jest to kwestia do uzgodnienia po ustaleniu ceny menu.Wejście na taras znajduje się w pobliżu wyjścia z restauracji Bucatti, jednakże nie ma wyjścia na taras z restauracji ..
Jeżeli tańce miały być na sali jadalnej w tym wypadku w restauracji Bucatti ( w której znajduje się parkiet) wówczas jesteśmy w stanie pomieścić -80-90 osób.Posiadamy 14 stołów okrągłych jednak wesele w Restauracji Bucatti ze stołami okrągłymi oraz tańcami jesteśmy w stanie ustawić na 70 osób (7 stołów 10 cio osobowych) Istnieje również możliwość aby tańce odbywały by się w oddzielnej sali,która jest w jednym kompleksie przy restauracji Bucatti( w której także znajduje się parkiet )możemy pomieścić około 130-140 osób,przy okrągłych stołach około 90 osób.

Cena menu to 160-190zł/osoby w zależności od wybranego menu.
Pobieramy opłatę za serwis 5% dla obsługi od całkowitego kosztu wesela.

W cenie menu wliczony jest bufet kawowy,500ml soku oraz wody na osobę ,aperitif ( wino musujące dla wszystkich gości.)
Do ceny należy doliczyć ciasta oraz alkohol.
Ceny alkoholi oraz napoi:
wódka Bols 0,5 l 45 zł ,przy zakupie 50 butelek lub większej ilości około zł/but
wino Reblina - białe oraz czerwone 40 zł butelka
Jeżeli Państwo chcieliby serwować swoją wódkę to korkowe wynosi 12 zł od osoby.Jeżeli wódkę oraz wino to korkowe wynosi 20zł/os
Wino musujące Jean Dorsene 40 zł butelka
Pakiet napoi 30 zł /osoba - wówczas goście mają wszystkie napoje zimne oraz gorące bez ograniczeń .
litr soku -12zł
dzbanek wody 1,5L - 8zł
Ciasta oraz torty zamawiamy w cukierni Sowa.
Nocleg dla gości weselnych to około 110-140zł/os w zależności od sezonu. Dla Pary Młodej przy weselu na conajmniej 50 osób apartament jest gratis."

Otrzymałam także więcej zdjęć (przystrojona sala) i przykładowe menu. Mogę przesłać na mail'a.

Pozdrawiam
Ja też do nich pisałam:-)

Moja matulka stwierdziła,że korkowe wysokie i szkoda,że ciast nie ma w cenie:-)

Raczej odrzucamy to miejsce,bo na naszą kieszeń nauczycielską za drogo;-)
Niusy z restauracji Da Vinci w Gdyni

Jeżeli chodzi o wesele z tańcami to maksymalnie pomieścimy 50 osób, w
formie bez tańców 70.
Koszt takiego przyjęcia na osobę jest różny i zależy w zasadzie od
liczby gości.
Aby restauracja była zarezerwowana tylko dla Państwa muszą Państwo
przeznaczyć minimum 7 000 zł na menu (przekłada się to na gości).
Czyli na przykład jeżeli byłoby 50 osób to wówczas wychodzi minimum 140

zł /osoba,
jeżeli byłoby 30 osób wówczas wychodzi około 233 z/osoba.
Przesyłam Pani przykładowe menu za obie te kwoty(dołączam też zdjęcie

stołu).
Oczywiście każdorazowo menu ustalamy indywidualnie.

Podbijam:-)

Poszukiwane ceny Zaścianka,Pana Tadzia i Orchidei:-)
Hej :)
Ediprisse, byłabym wdzięczna za przesłanie zdjęć i menu z Hottona (sdmmac@gmail.com) Dziękuję :)
Nasz kochany szkrabek Antoś 01.05.2013r.

image
Podbitka.
Rayfall - przesłałam
Ediprisse- dziękuję, odebrałam
Nasz kochany szkrabek Antoś 01.05.2013r.

image
Dworek Mitro w Gdyni Chyloni

Dzwoniłam,na hasło ok 70 gości pani stwierdziła,że na dwóch salach trzeba by było zorganizować wesele.Na chwilę obecną śpiewają 160 zl/os bez alkoholu i ciast.Nie ma korkowego.To na tyle:-)
no to chyba jeszcze nie było BARDO...po podwyzce na 2009r.
203 zł (bez ciast i alkoholu, ale za to napoje bez ograniczeń+korkowe)
a do tego wynajem sali 1200 zł
:(
Restauracja Dzikie Wino w Redzie

150 zł za osobę.Panie zaoferowała jeśli w listopadzie weźmiemy ślub to da nam 5 % zniżki i zwolni z korkowego;-)sęk w tym,że na pewniaka miał być listopad a teraz chyba jest już sierpień:-)
Hotel Kniaź Marengo w Rumi-nie wchodzicie,bo wirusa na stronie mają!!!
Hotel Europa w Sopocie

Wesela do 60 osób

Menu za 107 (obiad weselny)
157 zł i 178 zł-bez ciast,tortu,owoców
Z ciekawości napisałam do Zamku w Krokowej i normalnie szok:-)

Menu grubo powyżej 200zł:-)
Kapitan Cook przy Róży Wiatrów

W menu mają swoje wędzone rybki i wędlinki-130zł bez ciast,tortu.

Restaurant Charlie Jazz Club przy alei topolowej w Gdyni.Pan wysłał mi menu na 70 os,ale jak na mój gust zbyt wyrafinowane,całość imprezy to koszt rzędy 21.000 brutto.
Fajny wątek, ale i tak nie wiem na co sie zdecydować, mój luby wogóle nie lubi konwencjonalnych imprez wyznał mi dziś ze marzyłby mu się Blues Club albo cos podobnego, zastanawiam sie czy wesele zawsze musi wygladac tak ze jest biały stół i gołąbki tudzież serduszka nad głowami pary młodej...
Podaj @ to wyślę Ci ofertę jednego klubu w gdyni przy bulwarze-na styl jazzowy:-)
zamek Wieniawa w Rekowie Górnym

220zl/os i 230/os-menu staropolskie

Ceny wysokie,ale zawierają ful serwis-ciasta,tort,napoje,owoce.
Dzięki Betinka mój mail joasja@o2.pl
Opinia została zablokowana przez moderatora
Dziękujemy za ofertę,będę miała to na uwadze,ale mam jeszcze dużo czasu:-) i wielu gości;-)
Wie ktoś coś o knajpce Werona? Jest w miare tanio i mozna wnosic wlasny alkohol no i mają wolne terminy a my sie troche spieszymy
Z tego co sie orientuje w Wieniawie na sierpien zostal tylko termin na 21
Werona na Chwarznie-mam tylko ofertę menu na @-nie jest najgorzej:-)

Wieniawa-pisałam do Pana i właśnie napisał,że został tylko 21 sierpnia,obiekt ładny,ale mimo wszystko nie na moją kieszeń:(
Hotel Marmułowski w Wejherowie-wesela do max 30 os

Hotel Murat w Redzie k/Gdyni-pan dyrektor mi wszystko ładnie napisał,wysłał przykładowe menu i prezentację w Power poincie na temat wesela:-)W piątki rabat 10%.Można dopłacić 80 zl za każdą osobę i mamy bez ograniczeń wódkę i winko w formie barku.
Dziś odwiedziliśmy Kapitana Cooka przy Róży Wiatrów.Wizualnie zrobił na mnie a szczególnie na moim M pozytywne wrażenie.Wystrój marynistyczny,drewniane ławeczki,kominki itp.Pani szefowa od niechcenia pokazała nam miejsce,gdzie mielibyśmy mieć wesele i z miejsca zbastowaliśmy-okazuje się,że goście byliby upchnięci w jakieś ciemnej sali na piętrze,a na dole odbywałaby się dyskoteka:/szkoda,bo miejsce fajne i dobre menu.Myślałam,że na czas wesela odwołają dyskotekę,ale lipa,nic z tego.Także Kapitan Cook odpada

Potem wizyta w Róży Wiatrów.Akurat trafiliśmy na poprawiny.Szef rzeczowy,zabawny,opowiedział co i jak,oprowadził po sali,dał przykładowe menu.Kurcze,jestem chyba zbyt wybredna,bo miejsce mnie również nie powaliło.Mielibyśmy salę na dole,także z morskich widoków nici:/Jak dla mnie bez większych wrażeń,niemniej jednak menu prezentuje się smacznie i bogato:-)
Betinko, byłaś moze w Adrii? Mają tam jeszcze terminy na przyszły rok?
image
Rybko,nie byłam w Adrii,czekam na odpowiedź meilową,ale nie bierzemy tego miejsca pod uwagę.Jeśli interesuje Cię okolica Rumi jest jeszcze hotel Falko,ale dowalili na rok 2010 menu od 190 za os!

Jest też w Janowie sala Złota Rosa i oczywiście hotel faltom wbrew pozorom bez tragedii cenowej:-)
jakie 190 zł? byłam tam dzisiaj i w dobre menu za 170 zł a w cenę już wliczone ciasta, tort weselny oraz ok 1 litra na osobę napoi.
Pomoge zawieżc gości weselnych na wesele ładny biały bus 20 miejsc
Mercedes 796-808-906 darmar2@op.pl
Do lapka:

Piszę to,co mi szefostwo falko odpisało na @,cytuję
"Cena
osoby za wesele na przyszły rok będzie w granicach 190- 200 zł"

To tyle:-)
fajny wątek, mieszkam w Irlandii i ciężko organizuje się wesele "przez telefon". Moja mama jezdzi wszędzie i ogląda sale ale ciężko się na coś zdecydować tylko ze zdjęć. Wstępnie mam zarezerwowaną sale w Przejazdowie k/Gdańska ale nie jestem zdecydowana na 100%, sala mała, niska i ciemna :(( juz nie wiem gdzie szukać ale trzeba sobie jakos radzic
Polecam Trzy bramy na Oksywiu fajna sala cena do uzgodnienia, poniżej przesyłam link do ich strony.

http://www.trzybramygdynia.1site.pl/
Naprawde warto

Inne tematy z forum Wesele

dobry...i nie drogi dentysta (54 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

Kasyno (3 odpowiedzi)

Verde Kasyno to platforma, która zapewnia bezpieczne i ekscytujące doświadczenie w grach...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (218 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

do góry