Widok
Miejsca na wesele na terenie Gdyni-ceny menu za osobę
Ostatnio dość mocno zaangażowałam się w poszukiwaniu odpowiedniego miejsca na nasze przyszłe mam nadzieje wesele:-)działałam drogą @ póki co.Generalnie prawie wszystkie miejsca odpowiedziały bardzo szybko,wysłały mi swoje oferty-przykładowe menu i zdjęcia wystroju sal.Może komuś pomogę-pozwalam sobie umieścić prawdopodobne ceny menu za osobę w poszczególnych obiektach.Proponuję również żeby każda z was dorzuciła może swoje miejsca wraz z cenami:-)to będzie taka ściągawka,choć wiadomo ceny ulegają zmianom i najlepiej osobiście się pofatygować i obcykać dane miejsce:-)
-Hotel Neptun Gdynia,wesele do 80 os,cena ok 150zł
/os
-hotel Antracyt do 70 os wesele,cena 165/os
-Dom Marynarza,wesele do 30 os,cena 165zl/os
-Hotel Hotton wesele do 130 os,menu 160-190 zł/os
-Hotel Orbis gdynia-wesele do 80,max do 300,menu130,140,170,180 zł/os
-Karczma Trzy Dęby na Spacerowej,140,160,180 zl/os
-Ośrodek Natura Tour w Kamiennym Potoku,160 i 180 zl/os
-Hotel Witomino,tylko wesele do 30 os,
-Hotel Kuracyjny-najtańsze menu w 2010 r to ok 185/os i w wzwyż
-Sopot Koliba,wesele duże,175/os, mniejsze na łysej górze-Sabat ta sama cena.
-Hotel Nadmorski-jako jedyny nie odpowiedział na moje zapytanie:-)ale sądzę,że jest tam mega drogo.
To na razie na tyle,jeśli będę jeszcze znała ceny innych obiektów,to się z wami podzielę:-)pozdrawiam serdecznie.
-Hotel Neptun Gdynia,wesele do 80 os,cena ok 150zł
/os
-hotel Antracyt do 70 os wesele,cena 165/os
-Dom Marynarza,wesele do 30 os,cena 165zl/os
-Hotel Hotton wesele do 130 os,menu 160-190 zł/os
-Hotel Orbis gdynia-wesele do 80,max do 300,menu130,140,170,180 zł/os
-Karczma Trzy Dęby na Spacerowej,140,160,180 zl/os
-Ośrodek Natura Tour w Kamiennym Potoku,160 i 180 zl/os
-Hotel Witomino,tylko wesele do 30 os,
-Hotel Kuracyjny-najtańsze menu w 2010 r to ok 185/os i w wzwyż
-Sopot Koliba,wesele duże,175/os, mniejsze na łysej górze-Sabat ta sama cena.
-Hotel Nadmorski-jako jedyny nie odpowiedział na moje zapytanie:-)ale sądzę,że jest tam mega drogo.
To na razie na tyle,jeśli będę jeszcze znała ceny innych obiektów,to się z wami podzielę:-)pozdrawiam serdecznie.
Restauracja COCO w Gemini. wesele na min. 80 os, w cenę 220zl/os wliczony jest alkohol do bólu(piwo, wódka wyborowa, wino białe i czerw.) na zasadzie open baru(można zaserwować sobie drinki na bazie wódki), ciasto, wystrój sali i kelnerki. mają menu różnorodne:azja, śródziemnomorskie, amerykańskie, staropolskie, itp., można wybierać i moxować. ja się zastanawiam:)
Restauracja w bukowym lesie Sopot,wesele do 60 os,ceny pani nie podała.
Mój Maciej dowiadywał się o organizacji wesele na gdyńskim Dragonie,pani szczegółowo opisała co ile kosztuje i podsumowując wyszło,że 300 zł za osobę także wesele na statku raczej nie dojdzie do skutku:-)To jest do zrobienia,ale bez przesady:-)
Mój Maciej dowiadywał się o organizacji wesele na gdyńskim Dragonie,pani szczegółowo opisała co ile kosztuje i podsumowując wyszło,że 300 zł za osobę także wesele na statku raczej nie dojdzie do skutku:-)To jest do zrobienia,ale bez przesady:-)
Pensjonat Rewa w Rewie ;) Tam chyba robia tak do 120 osob (albo moze do 100). Cena w zaleznosci od menu (my akurat 135 zl placilismy) bez tortu i alkoholu, ale to nie byla impreza do rana, wiec ciut taniej bylo, za to jedzenia o duzo za duzo. Aha, nie robia tam wesel (znaczy imprez dluzej niz do polnocy) w lipcu i sierpniu.
no to skoro już tak piszecie o salach na wesele to ja mogę wam powiedzieć jak to wygląda w Rumi to też nie jest tak daleko od Gdyni a może komuś przydadzą się informacje
Restauracja PODKOWA jak dla mnie sala na max 50 os szkoda ale za to jest przepiękna właścicielka bardzo miła cena za menu to 165 zł/os Tort z cukierni Sowa gratis od właścicielki lokalu
Tequila górna sala na max 74 os dolna na 120 ponoć cena podstawowego manu 155 zł/os
Adria sala bardzo duża ładna obstawiam że spokojnie na ponad 140 os cena podstawowego menu na przyszły rok 150 zł/os w przygotowaniu jest też sala mniejsza na max 80 os cena za menu taka sama
tylko Tequila w cenę menu ma wliczone ciasto, wszędzie trzeba doliczyć owoce, napoje, alkohol aha i w żadnym z powyższych lokali nie pobierają korkowego.
Restauracja PODKOWA jak dla mnie sala na max 50 os szkoda ale za to jest przepiękna właścicielka bardzo miła cena za menu to 165 zł/os Tort z cukierni Sowa gratis od właścicielki lokalu
Tequila górna sala na max 74 os dolna na 120 ponoć cena podstawowego manu 155 zł/os
Adria sala bardzo duża ładna obstawiam że spokojnie na ponad 140 os cena podstawowego menu na przyszły rok 150 zł/os w przygotowaniu jest też sala mniejsza na max 80 os cena za menu taka sama
tylko Tequila w cenę menu ma wliczone ciasto, wszędzie trzeba doliczyć owoce, napoje, alkohol aha i w żadnym z powyższych lokali nie pobierają korkowego.
W Magnacie z tego co mi doniesiono też w cenie mają ciasta i tort:-)a w Hotelu Gdynia menu za 170/os też obejmuje jakieś tam desery,ciasta i tort.W Tequili moja siostra miała mieć wesele i sobie chwaliła tą miejscówkę.Z przyczyn osobistych nie ma ani ślubu,ani wesela także termin 5 wrzesień 2009 jest wolny.To info dla tych,którzy może jakimś cudem nic nie mają,a chcieliby wziąć ślub właśnie w tym terminie:-)
przyłączę sie do tego wątku mimo,ze tylko slub mamy w Gdyni, a wesele na Kaszubach w Chmielnie. Trochę mnie zmartwiłyscie moje Panie ,bo wychodzi na to,ze my płacimy więcej niż w przeciętnie. Wesele mamy na około 110 osób i płacimy 180 zł/os (w tym ciasta, tort i dzik, który w większości innych miejsc był płatny osobno). Do tego dekoracja sali 700 zl, poprawiny ok 14 zł za osobę. Alkohol i owoce osobno. No i jeszce noclegi musimy zapewnic,ale poszukamy jakichs tanich kwater do 30 zł od osoby (dla przyjaciół; rodzina niestety będzie musiała miec droższe )
Ale ciekawa jestem czy te ceny, które sa podane w pierwszym watku obejmuja wszystko czy tylko ta podstawę
A za fotografa i dja /zespół ile płacice? No bo wiadomo,że i te koszta trzeba obowiązkowo uwzględnic, chyba,ze ktoś ma znajomego fotografa
pozdrawiam
Ale ciekawa jestem czy te ceny, które sa podane w pierwszym watku obejmuja wszystko czy tylko ta podstawę
A za fotografa i dja /zespół ile płacice? No bo wiadomo,że i te koszta trzeba obowiązkowo uwzględnic, chyba,ze ktoś ma znajomego fotografa
pozdrawiam
Nowe wieści-
Restauracja Eureka przy parku naukowo-technologicznym w Gdyni Redłowo.Wesela do 120 osób.Pan wysłał mi 3 wersje menu na rok 2008/2009 i troszkę się zgarbiłam:-)zakładam,że ceny na 2010 ulegną cenowej zmianie.
-160zl/os +10 zl/os servis cokolwiek to znaczy:-)
-180/os+10 zl/os servis w tym menu są desery-3 ciasta i owoce
-250/os + 10 zl/os servis-4 ciasta i do deserów pan zaliczył deskę serów z pleśnią:-) w tym menu jest też 30 butelek wina czerwonego i 20 białego
Nie wiem,jak dla mnie trochę drogo,a zestaw 1 chyba nie opłaca się brać.
Restauracja Eureka przy parku naukowo-technologicznym w Gdyni Redłowo.Wesela do 120 osób.Pan wysłał mi 3 wersje menu na rok 2008/2009 i troszkę się zgarbiłam:-)zakładam,że ceny na 2010 ulegną cenowej zmianie.
-160zl/os +10 zl/os servis cokolwiek to znaczy:-)
-180/os+10 zl/os servis w tym menu są desery-3 ciasta i owoce
-250/os + 10 zl/os servis-4 ciasta i do deserów pan zaliczył deskę serów z pleśnią:-) w tym menu jest też 30 butelek wina czerwonego i 20 białego
Nie wiem,jak dla mnie trochę drogo,a zestaw 1 chyba nie opłaca się brać.
Dziewczyny poniżej wklejam info, które drogą mail'ową otrzymałam z HOTELU HOTTON
"Wszystkie sale są klimatyzowane.Jest możliwość abyśmy serwowali Państwa ciasta oraz owoce.Jeżeli chodzi o alkohol to jest to kwestia do uzgodnienia po ustaleniu ceny menu.Wejście na taras znajduje się w pobliżu wyjścia z restauracji Bucatti, jednakże nie ma wyjścia na taras z restauracji ..
Jeżeli tańce miały być na sali jadalnej w tym wypadku w restauracji Bucatti ( w której znajduje się parkiet) wówczas jesteśmy w stanie pomieścić -80-90 osób.Posiadamy 14 stołów okrągłych jednak wesele w Restauracji Bucatti ze stołami okrągłymi oraz tańcami jesteśmy w stanie ustawić na 70 osób (7 stołów 10 cio osobowych) Istnieje również możliwość aby tańce odbywały by się w oddzielnej sali,która jest w jednym kompleksie przy restauracji Bucatti( w której także znajduje się parkiet )możemy pomieścić około 130-140 osób,przy okrągłych stołach około 90 osób.
Cena menu to 160-190zł/osoby w zależności od wybranego menu.
Pobieramy opłatę za serwis 5% dla obsługi od całkowitego kosztu wesela.
W cenie menu wliczony jest bufet kawowy,500ml soku oraz wody na osobę ,aperitif ( wino musujące dla wszystkich gości.)
Do ceny należy doliczyć ciasta oraz alkohol.
Ceny alkoholi oraz napoi:
wódka Bols 0,5 l 45 zł ,przy zakupie 50 butelek lub większej ilości około zł/but
wino Reblina - białe oraz czerwone 40 zł butelka
Jeżeli Państwo chcieliby serwować swoją wódkę to korkowe wynosi 12 zł od osoby.Jeżeli wódkę oraz wino to korkowe wynosi 20zł/os
Wino musujące Jean Dorsene 40 zł butelka
Pakiet napoi 30 zł /osoba - wówczas goście mają wszystkie napoje zimne oraz gorące bez ograniczeń .
litr soku -12zł
dzbanek wody 1,5L - 8zł
Ciasta oraz torty zamawiamy w cukierni Sowa.
Nocleg dla gości weselnych to około 110-140zł/os w zależności od sezonu. Dla Pary Młodej przy weselu na conajmniej 50 osób apartament jest gratis."
Otrzymałam także więcej zdjęć (przystrojona sala) i przykładowe menu. Mogę przesłać na mail'a.
Pozdrawiam
"Wszystkie sale są klimatyzowane.Jest możliwość abyśmy serwowali Państwa ciasta oraz owoce.Jeżeli chodzi o alkohol to jest to kwestia do uzgodnienia po ustaleniu ceny menu.Wejście na taras znajduje się w pobliżu wyjścia z restauracji Bucatti, jednakże nie ma wyjścia na taras z restauracji ..
Jeżeli tańce miały być na sali jadalnej w tym wypadku w restauracji Bucatti ( w której znajduje się parkiet) wówczas jesteśmy w stanie pomieścić -80-90 osób.Posiadamy 14 stołów okrągłych jednak wesele w Restauracji Bucatti ze stołami okrągłymi oraz tańcami jesteśmy w stanie ustawić na 70 osób (7 stołów 10 cio osobowych) Istnieje również możliwość aby tańce odbywały by się w oddzielnej sali,która jest w jednym kompleksie przy restauracji Bucatti( w której także znajduje się parkiet )możemy pomieścić około 130-140 osób,przy okrągłych stołach około 90 osób.
Cena menu to 160-190zł/osoby w zależności od wybranego menu.
Pobieramy opłatę za serwis 5% dla obsługi od całkowitego kosztu wesela.
W cenie menu wliczony jest bufet kawowy,500ml soku oraz wody na osobę ,aperitif ( wino musujące dla wszystkich gości.)
Do ceny należy doliczyć ciasta oraz alkohol.
Ceny alkoholi oraz napoi:
wódka Bols 0,5 l 45 zł ,przy zakupie 50 butelek lub większej ilości około zł/but
wino Reblina - białe oraz czerwone 40 zł butelka
Jeżeli Państwo chcieliby serwować swoją wódkę to korkowe wynosi 12 zł od osoby.Jeżeli wódkę oraz wino to korkowe wynosi 20zł/os
Wino musujące Jean Dorsene 40 zł butelka
Pakiet napoi 30 zł /osoba - wówczas goście mają wszystkie napoje zimne oraz gorące bez ograniczeń .
litr soku -12zł
dzbanek wody 1,5L - 8zł
Ciasta oraz torty zamawiamy w cukierni Sowa.
Nocleg dla gości weselnych to około 110-140zł/os w zależności od sezonu. Dla Pary Młodej przy weselu na conajmniej 50 osób apartament jest gratis."
Otrzymałam także więcej zdjęć (przystrojona sala) i przykładowe menu. Mogę przesłać na mail'a.
Pozdrawiam
Niusy z restauracji Da Vinci w Gdyni
Jeżeli chodzi o wesele z tańcami to maksymalnie pomieścimy 50 osób, w
formie bez tańców 70.
Koszt takiego przyjęcia na osobę jest różny i zależy w zasadzie od
liczby gości.
Aby restauracja była zarezerwowana tylko dla Państwa muszą Państwo
przeznaczyć minimum 7 000 zł na menu (przekłada się to na gości).
Czyli na przykład jeżeli byłoby 50 osób to wówczas wychodzi minimum 140
zł /osoba,
jeżeli byłoby 30 osób wówczas wychodzi około 233 z/osoba.
Przesyłam Pani przykładowe menu za obie te kwoty(dołączam też zdjęcie
stołu).
Oczywiście każdorazowo menu ustalamy indywidualnie.
Jeżeli chodzi o wesele z tańcami to maksymalnie pomieścimy 50 osób, w
formie bez tańców 70.
Koszt takiego przyjęcia na osobę jest różny i zależy w zasadzie od
liczby gości.
Aby restauracja była zarezerwowana tylko dla Państwa muszą Państwo
przeznaczyć minimum 7 000 zł na menu (przekłada się to na gości).
Czyli na przykład jeżeli byłoby 50 osób to wówczas wychodzi minimum 140
zł /osoba,
jeżeli byłoby 30 osób wówczas wychodzi około 233 z/osoba.
Przesyłam Pani przykładowe menu za obie te kwoty(dołączam też zdjęcie
stołu).
Oczywiście każdorazowo menu ustalamy indywidualnie.
Dziś odwiedziliśmy Kapitana Cooka przy Róży Wiatrów.Wizualnie zrobił na mnie a szczególnie na moim M pozytywne wrażenie.Wystrój marynistyczny,drewniane ławeczki,kominki itp.Pani szefowa od niechcenia pokazała nam miejsce,gdzie mielibyśmy mieć wesele i z miejsca zbastowaliśmy-okazuje się,że goście byliby upchnięci w jakieś ciemnej sali na piętrze,a na dole odbywałaby się dyskoteka:/szkoda,bo miejsce fajne i dobre menu.Myślałam,że na czas wesela odwołają dyskotekę,ale lipa,nic z tego.Także Kapitan Cook odpada
Potem wizyta w Róży Wiatrów.Akurat trafiliśmy na poprawiny.Szef rzeczowy,zabawny,opowiedział co i jak,oprowadził po sali,dał przykładowe menu.Kurcze,jestem chyba zbyt wybredna,bo miejsce mnie również nie powaliło.Mielibyśmy salę na dole,także z morskich widoków nici:/Jak dla mnie bez większych wrażeń,niemniej jednak menu prezentuje się smacznie i bogato:-)
Potem wizyta w Róży Wiatrów.Akurat trafiliśmy na poprawiny.Szef rzeczowy,zabawny,opowiedział co i jak,oprowadził po sali,dał przykładowe menu.Kurcze,jestem chyba zbyt wybredna,bo miejsce mnie również nie powaliło.Mielibyśmy salę na dole,także z morskich widoków nici:/Jak dla mnie bez większych wrażeń,niemniej jednak menu prezentuje się smacznie i bogato:-)
fajny wątek, mieszkam w Irlandii i ciężko organizuje się wesele "przez telefon". Moja mama jezdzi wszędzie i ogląda sale ale ciężko się na coś zdecydować tylko ze zdjęć. Wstępnie mam zarezerwowaną sale w Przejazdowie k/Gdańska ale nie jestem zdecydowana na 100%, sala mała, niska i ciemna :(( juz nie wiem gdzie szukać ale trzeba sobie jakos radzic