Widok

Miesiączkowe bóle krzyża w 3 trymestrze-pomocy!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, jestem w 28tc i od jakiegos tygodnia miewam lekkie bóle krzyża jak w czasie miesiączki. Byłam u ginekologa, Pani doktor przepisala mi profilaktycznie luteine na 15 dni. Nie mam skroconej szyjki ani zagrozonej ciazy, ale bardzo mnie to stresuje. Bóle nie sa silne, ale Pani doktor nie powiedziala ze to normalne, wiec pewnie nie jest i teraz mam stracha. Dodam że ostatnio też często sie wypróżniam. Czy ktoras z Was tak miala albo moze sie wypowiedziec na ten temat? Bardzo prosze
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
myślę, że to mogą być skurcze przepowiadające, miałam podobne ale po 30tyg, na Twoim miejscu skonsultowałabym to jeszcze z jednym lekarzem
image
no właśnie skurcze przepowiadające, które mogą pojawiać się już w okolicach 20 tygodnia, ale wtedy często sa nieodczuwalne

byłas u lakarza, przepisał Ci luteinę, spokojnie, poczekaj i nie panikuj ;)

prosze jeszcze o Wasze opinie..
to na pewno są skurcze, ja miewałam to normalne, jak nie stają sie regularne i nie nasilają to nie ma powodu do obaw. Weź nospę, odpocznij, połóż sie nawet i powinno przejść
image
fotografia ślubna, chrzciny, ciąża,rodzinnie- http://www.betrisa.pl
podbijam, meczy mnie to samo... martwie sie i te czeste wypróznienia, gdy boli to normalnie co chwile ide do toalety... czy to normalne? jestem w 35 tyg
chyba normalne, ja w każdym bądź razie miałam takie bóle i na dodatek bóle podbrzusza jak na miesiączkę ostatnio się pojawiły a u lekarza na wizycie wszystko było ok, nie mam tylko częstych wypróżnień ale bóle podobne - jak mocniej zabolało to wzięłam nospe i trochę poleżałam. Teraz to już taki czas że mogą się różne bóle pojawić - w końcu ostatnia prosta :) Zakładam, że są to skurcze przygotowujące macicę do porodu.
Jak Cię to martwi to idź do lekarza albo podjedź na IP na oddział ginekologiczny najbliższego szpitala - na pewno Cię nie odeślą, zrobią KTG i ocenią czy wszystko w porządku.
image
Magda u mnie zaczęło się od pobolewania w krzyżu a skończyło na ostrym dyżurze u neurologa w Akademi. Okazało się że mam rwę kulszową która paraliżuje bólem i uniemożliwia chodzenie - tzn. ból jest tak silny i idzie do stóp że nie da się chodzić. Teraz po dwóch tygodniach i znacznym oszczędzaniu się moge powiedzieć że jest o niebo lepiej - znacząco ograniczyłam aktywność ruchową - tzn. spacerki z dwulatkiem, wszelkie prace domowe. Jestem w 33 tyg. A co do wypróżnień - faktycznie jak się zastanowiłam mam podobnie - tylko bardziej przypisywałam to znacznej aktywności synka bowiem non stop mam skopany brzuch - a w nocy często odruchy wymiotne jak trafi skutecznie w żołądek.
Mi sie zaczęły takie bóle od 20 tygodnia i sie okazało że to rwa kulszowa bóle nie do opisania.Bóle nóg, ból nad tyłkiem, ból pleców i miałam tak do końca ciąży.A urodziłam w 39 tygodniu.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

ciekawe książki dla 4 latka jakie czytacie? (58 odpowiedzi)

czy możecie polecić jakieś fajne tytuły książek dla 4 latka do poczytania na dobranoc. W...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (103 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

trymer/maszynka do strzyżenia - zbieram opinie (18 odpowiedzi)

dzieczyny, poszukuję jakiejś maszynki/trymeru (max do 150 PLN), która/-y tnie włosy od 0,5mm....

do góry