Widok

Mini fotoradary?? Znów w Gdańsku!

Motoryzacja Przejazdowo Temat dostępny też na forum:
Czy może mi ktoś odpowiedzieć na pytanie, czy te przestawiane fotoradary 50cm są legalnie stawiane?? Z tego co wiem, to miały być tylko dobrze oznakowane żółte fotoradary...
Ta drogą jeżdżę codziennie do pracy Gdańsk - Rafineria - Przejazdowo.
Wczoraj :24/06/2013 ustawili tam mały fotoradar który nie był widoczny. Z tego co widziałam można tam jechać 70km/h...a wczoraj "strzelał fotki już po około 65km/h.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Ale o co chodzi? Jaki mini radar?

Żółte mają być fotoradary stacjonarne, mają jeszcze czas na ich "pomalowanie". A Ty mówisz chyba o przenośnym? Jeśli tak to musi go poprzedzać znak, niebieska tablica "pomiar prędkości".

Ps: Nie wiem jakie tam jest ograniczenie, ale czasami robią zdjęcia wszystkim jak leci.. a nuż ktoś będzie miał niezapięte pasy, albo przez telefon będzie gadał ;-)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Właśnie znalazłam taką informacje na temat przenośnych fotoradarów...:
http://bystra.info/index.php?id=8
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czy ktoś się orientuje jak jest z fotoradarami ITD umieszczonych w fordach focusach, stają gdzie chcą i strzelają, a chyba musi być postawiony znak o możliwości stania fotoradaru w tym miejscu? Ostatnio stał sobie zaparkowany w pobliżu zamkniętej stacji Statoil na trakcie, więc klientów na pewno grubo nachapał w tym zapewne i mnie. Znaku, o tym że możliwe jest ustawienie fotoradaru w tym miejscu na pewno nie ma. Czy ktoś wie jak to z nimi jest, mogą co chcą i gdzie chcą?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
na zjeździe z obwodnicy (świętokrzyska) tez dzisiaj stali.

Na trakcie stał po poludniu zaraz za zakrętem. Zdążyłem tylko faka wystawić.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ale z ciebie twardziel
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mogą stać gdzie chcą, mogą też trzaskać fotki w trakcie jazdy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ale to przecież miały być fotoradary tylko widoczne te żółte... A nie jakieś blaszaki małe pochowane....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jest to teren zabudowany, więc nie 70km/h, a 50km/h i już wyjaśnione, dlaczego przy 65 robił zdjęcia.
W Przejazdowie fotoradar robi zdjęcia od 72 km/h.
od 62 km/h
Jak nie wiesz to nie gadaj. Od 72!!!!
A jakie jest tam ograniczenie prędkości?
50. Ale straż gminna ma tak ustawiony fotoradar, że robi on zdjęcia od 72.
Gdyby wszyscy jeździli zgodnie z przepisami ,tak jak np: w Niemczech to nie byłoby tematu i problemu.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 7
jedz do hitleriii
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
Gdyby w Polsce były autostrady jak w Niemczech i odległość 500 km można by pokonać w 3 godziny nikt by się nie spieszył. Gdybyś chciał przejechać polskę z północy na południe jadąc przez wiochy zgodnie z przepisami nie wiem czy dwa dni by wystarczyło. Dlatego tylu "piratów drogowych" pędzi brawurowo przez miasto z prędkością 62km/h.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
UWAGA NA FOTORADAR W PRZEJAZDOWIE W PAŹDZIERNIKU!!!! Grafik pod linkiem poniżej

popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zobacz, gdzie możesz spotkać fotoradar przenośny (W PRZEJAZDOWIE) straży gminnej gminy Pruszcz Gdański w listopadzie 2013 --> http://bystra.info/index.php?id=8

UWAGA! Jeśli mamy obecnie np. miesiąc listopad, a grafik widnieje na miesiąc poprzedni to bardzo proszę nacisnąć na klawiaturze przycisk F5 - taki zabieg powinien pomóc.
witam z przejazdowa też dostałem fotkę mojego samochodu z robiona z tyłu przyszedł 80 km za makrem są znaki podkreślające ze można jechać 70 km a straż gmina wystawiła ze 50 km napisałem ze nie wiem kto prowadził autko ponieważ fotka jest z tyłu dostałem wyrok z sądu o zapłatę odwołałem się i teraz w lutym 19 mam sprawę jestem ciekawy rezultatu jeśli ktoś by był wstanie mi cos podpowiedzieć będe wdzięczny pozdrawiam gg6254950
Fotoradar jest ustawiany w terenie zabudowanym, więc powinno się jechać 50! Fotoradar łapie dopiero od chyba 72! i tak nie jest źle!
ta całe przejazdowo jest terenem zabudowanym a stoi znak 70 to jest wylotówka z gdańska
Bawią mnie takie wpisy. Przy rafinerii masz znak o prędkości dopuszczalnej 70, ale wjeżdżając do Przejazdowa, jest znak o terenie zabudowanym, więc sam sobie odpowiedz, ile możesz tam jechać.
Grafik lokalizacji fotoradaru Straży Gminnej Gminy Pruszcz Gdański w maju 2014 (m.in. Przejazdowo) -> http://www.bystra.info/index.php?id=8
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
można odwołać się od mandatu ?
czy coś w ten deseń?
Zawsze można się odwołać, ale to skutkuje wnioskiem do sądu.
Jest tablica, że na określonym odcinku może być fotoradar. To wystarczy. Mieszkam tam i jestem za stawianiem fotoradaru akurat w tym miejscu. Przynajmniej można bezpiecznie odprowadzić dziecko do szkoły.

Inne tematy z forum Na drogach Trójmiasta

[Gdzie?] Uzywane auto w miare uczciwie? (31 odpowiedzi)

Szukam uczciwego salonu w Trójmieście, gdzie mozna kupic uzywane auto i zostawic w rozliczeniu...

Myjnia bezdotykowa - możliwość mycia ręcznego (4 odpowiedzi)

Dzień dobry! Gdzie w Gdańsku można na spokojnie umyć auto ręcznie (na dwa wiadra) na myjni...

Wypożyczalnia samochodów (10 odpowiedzi)

Witam, gdzie jest najlepiej wypożyczyć samochód na dłuższy okres czasu? Najlepiej tak żeby od...

do góry