Widok

Mirator- naiwność czy głupota konkurencji

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Obserwuję od jakiegoś czasu że firma Mirator jest na czołówce forum. Chciałbym pogratulować pomysłu kampanii reklamowej tej firmy. Najlepsza reklama to obsmarować swoją firmę by była znana. Ja myślę - mam pewność że to dzieło nikogo innego jak samego właściciela firmy Mirator...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zdecydowanie nie PUK by na to nie wpadł
Reset napisał(a):

> Zdecydowanie nie PUK by na to nie wpadł

Ale ma od tego swoich zleceniodawców - czyli ludzi,którzy z nim współpracują .
Ja nie polecam tej firmy ,moja znajoma ma złe doświadczenia.
Pozdrawiam "Reseta" Elżbieta.

Wczytując się w treść opinii zamieszczonych w temacie dotyczacym videofilmowania, można stwierdzić, że tak naprawdę nie chodzi tutaj o ostrzeżenie klientów przed niefachowością jednej z firm lecz jest to swoista walka słowna dwuch konkurencyjnych firm z tej branży.
Panowie na obrzucaniu siebie błotem i epitetami podwarzającymi waszą fachowość nie polega walka konkurencyjna. Pozwólcie klientom aby to oni sami osądzili waszą fachowość i profesjonalizm. Ponadto jest wiele innych etycznych metod walki z konkurencją, jeżeli brakuje wam Panowie wyobraźni to odsyłam was do literatury fachowej z tej dziedziny.
Jeżeli właściciel firmy Mirator nie robi sam sobie tej kampanii to kto mu ją robi ?
Pomysł jest świetny aczkolwiek nie nowy.
Mozna o takim sposobie rekalmy przeczytać w najnowszej literaturze marketingowej jest to starategia bardzo ryzykowna ale przynosząca niewymierne kożyści w przypadku sukcesu. Przykladem firmy która od lat stosuje podobne techniki jest włoska firma odzieżowa "Benetton" jedno z jej haseł reklamowych brzmiało "...wszyscy juz nas noszą kup sobie coś innego..." Na pierwsze spojrzenie mozna by powiedzieć, że firma odstrasza swoich klientów a jednak stało się odwrotnie obroty ze sprzedaży wzrosły o ok 11 %.

Mam prosbę do osoby, która prowadzi kampanję reklamową f. Mirator aby zareklamowała również moja firmę w podobny sposób.
Tylko chciałbym troszeczkę wiekszy rozmach, wyjść do szerszego grona odbiorców poza to forum. np. radio, gazety czy bilbordy.
Prowadzę firmę usługową.

Proszę o informacje czy jest ta osoba zainteresowana współpracą.
Panie Piotrze!
Proszę podać e-maila.
+

Inne tematy z forum Wesele

Ile alkoholu na weselu dla 100 osób (3 odpowiedzi)

Hej! Planuję wesele na około 100 osób i kompletnie nie wiem, ile alkoholu powinnam kupić. Wiem,...

sukienki wieczorowe (57 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

Garnitur ślubny dobrej jakości gdzie mogę kupić??? (99 odpowiedzi)

szukamy z moim przyszłym mężem dobrej jakości garnituru.... czy ktoś coś wie??

do góry