Widok

Mitsubishi Space Star

Space Star jest określany przez Mitsubishi jako 5-drzwiowy hatchback, choć wielu chętnie zalicza go do minivanów. Zewnętrznie jest bardzo zbliżony do Hondy Civic Shuttle, którą należałoby nazwać protoplastą tej ostatniej grupy, a więc jakieś powiązanie istnieje.Podwyższona w Mitsubishi linia krawędzi dachu ułatwia wsiadanie i wysiadanie. Kierowca siedząc wyżej doskonale widzi drogę przed sobą ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mitsubishi

posiadam model 1,3 comfort spełnil moje oczekiwania. przy tak małej pojemności osiągi ma bardzo dobre.

SpaceStar

W zestawieniu nie pojawiła się informacja o
modelu z silnikiem 1.6 (ok. 100KM)
Egzemplarz który posiadam ma własnie taki silnik.
Jest chyba najoptymalniejszy - nie tak drogi jak
GDI i jednoczesnie bardzo dynamiczny.
Wysokie siedzenia są genialne - łatwo się wsiada
i wysiada. Samochód jest duży, ale nie na tyle
by utrudniało to manewrowanie.
Wrażenie psują tylko dwie rzeczy: cena częsci
zapasowych i europejskie wykonanie wnętrza
(wypadające wkręty i zaslepki).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

nieudacznik zawsze będzie narzekał,ja tesz mam ten samochód.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kupię Space Stara

Kupię używanego Space Stara z homologacja ciężarowego i na pełną fakturę VAT
0501/154809; batuta@wp.pl

Opinia:-)

Kupiłbym Spacestara 1998/1999 1.6 z klimatyzacją i komputerem pokładowym cena do 28 000 pln.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

mam do sprzedania 1,9 did z 2001 za mniej niz potrzebujesz klima komp, podkładowy itp dzwon
wszystkie wymagania posiada

Space Star 1.3 Comfort

Mam juz pół roku "miśka" i jestem bardzo zadowolony, może dynamika średnia, ale to przecież 1.3.... poza tym super!! szkoda, że teraz przy 63000 siadła sonda lambda... koszt w serwisie makabryczny!!! (1070 zł + wymiana 90zł), trzeba więc szukać zamienników;
Szkoda, ze brak jest jakiejkolwiek literatury
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mocno ekspatowany SPACE STAR

Pozwolę sobie również podziękować firmie Mitsubishi za ten model.....autko pracuje w firmie od 1999r.
Przebieg ponad 160tyś km,praktycznie zero usterk w czasie tej eksplatacji.
Jedynie brak części w obiegu ogólnym i ich cena to zgryz dla kieszeni.....
Ogólnie bardzo jestem z niego zadowolony a przede wszystkim złodzieje sie nim nie interesują.....to też zaleta!!!

Mitsubishi 1.6

Komputer pokazuje srednie spalanie 7,1l zwazywszy ze mieszkamy pod warszawa to jest głównie w cyklu mieszanym i miejskim.

Spalanie i halas rosna skokowo od predkosci 120km/h, ale to nie jest samochod sportowy w końcu...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

opinia

silniki 1.8gdi jest bardzodynamiczny ale ze spalaniem to szok potrafi skopcić do12l.na100km.jest głośny w środku bardzo miękki na zakrętach .ma 125000km.a potrafi brać olej silnik pozatym spoko
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Usterki w misiubisi

Kupiłem żonie w ubiegłym roku "spejsa" Zadaowlona-nareszcie. Nawet z parkowaniem nie ma kłopotów!? Generalnie BARDZO FAJNY POJAZD Zastanawia mnie tylko awaryjność tego auta. Mało na tan temat w sieci, a szkoda. W serwisie MAGRO (Gdańsk-Suchanino ul. Nad jarem) również pracownicy nie są chętni do współpracy, a o cenach za najprostrzą usługę wolę nie pisać...niestety brak innego serwisu w Trójmieście . Wracając do tematu, to chętnie poczytam o Waszych problemach ze SPACE STARem i napiszę o swoich.

space star to auto bezawaryjne

dlatego nic nikt nie pisze o awarjach, tylko należy go serwisowac zgodnie z Ksiązką Eskploatacji auta

silnik

a mi gdy rano odpalam samochud to falujoł mi abroty i gasiie musze wtedy podpompowac paliwo pompkoł coto moze byc czekam na odpowiec

Tomek

znakomity jest zwłaszcza 1.9 dvd turbodiesel. Ja po 122 tys. mam przecietne spalanie 5.3
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

jak z miejscem przy wzroscie 190cm ?>

witam poszukuje osob ktore by sie moggly wypowiedziec na temat jak jest z miejscem dla osob o wzroscie 190cm i jak jest z miejscem dla pasazera z tyłu ?

silnik 1.3 nie jest wysilony

SIlnik 4G13 miał do tej pory 75KM i był 12 zaworowy, po dodaniu 4 zaworów moc wzrosła do 86KM. Jednostka jest dobrze dopracowana, większość robi bezawaryjnie ponad 300.000km.

Od Mirka

Posiadam to autko z silnikiem 1,3 z 99r.i faktycznie nie wiele przy nim wydałem kasy na naprawy.Z częściami do niego jest już nie ciekawie , nawet w serisie nie jest to sprawa od ręki do załatwienia.Ale skrzynia biegów podobno jest od jakiegoś ,,Francuza" chyba Renualt.Tak mi mówili jak wymieniałem klocki po 120000km.Teraz mam już ponad 200.000km i dalej chula .Zawieszenie powoli trzeba będzie robić.Ale i tak polecam.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Space Star 1.3 GL (86 KM) z 1999 r.

Kupiłem Space Stara 1.3 z 1999 r. trzy miesiące temu. Mam 150 tys. przebiegu i luzy na sworzniach przednich wahaczy - do wymiany. Niestety nie można wymienić samych sworzni, tylko z wahaczami - koszt w serwisie to kwota 1300 zł za sztukę (zamiennik 250 zł). Mam taż problemy z elektryką zaświeca mi się kontrolka ładowania akumulatora. Pozdrawiam: pawkomo@o2.pl

kamila

bardzo fajny wygodny samochód
jazda przyjemna
brakuje mi literatury w języku polskim proszę o pomoc

piotr

kupiłem space stara bardzo fajny wygodny samochód i nawet tanio z wyposażeniem które posiada. Mało pali w trasie 100km/h 4.8 l, w cyklu mieszanym 6.2 ,miasto ok 7

szukam instrukcji w języku polskim - pozdrawiam

mój egzemplarz jest chyba wadliwy...

Wszędzie pochwały, a ja w ciągu 2 lat i przy przejechanych 33.000 km miałam sporo awarii:
szyba tylna (poszła w zimie - naprężenia), sonda lambda, spalone sprzęgło, czujnik ABS, teraz poszedł rozrząd, a z nim 11 zaworów i nie wiem co jeszcze (pękła sprężyna napinacza). Pali w cyklu mieszanym w okresie jesienno-zimowym ok. 8l, w lecie nie mniej niż 7l. Auto jest na bieżąco serwisowane, wymiana oleju i filtrów co 10 tys.km. Z pochwał mogę o nim powiedzieć jedynie, że jest wygodne, przestronne i dobrze się prowadzi. Koszty eksploatacyjne są wysokie, a silnik 1,3 (benzyna) niezbyt dynamiczny. Ogólnie nie jestem zadowolona, szczególnie z wydanych na naprawy pieniędzy :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

MagdalenoS

To wyjatkowo wredny egzemplarz Ci sie trafił :)

Posiadam DiD 1,8,na pozostałe opinie za wcześnie.
Interesuje mnie tłumaczenie instrukcji obsługi po polsku.

Mój Space Star 2003 i 125000 km. sprawuje się do tej pory bardzo dobrze.Zadawla mnie ilość spalonego paliwa oraz komfort jazdy.MARGO to drogi interes, podaje namiary na solidny warsztat naprawiwjący samochody japońskie.Gdańsk ul.Schuberta 2a 501158664

MSS 1800 GDI

Od dwóch lat jeżdżę tym autkiem i jestem z niego zadowolony.Praktycznie jest nizawodny.Wystepuje w tego typu autkach jeden problem:elektroniczna przepustnica.Jak już wam padnie(silnik traci połowę mocy) ot nie zaglądajcie do serwisu,bo tam wołają za nią 5500PLN (MASAKRA).Części nie są ażtak drogie jakby się wydawało.Ogólnie autko fajne.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

GLI 1300

Jeżdżdę spejsem od roku i jestem średnio zadowolony przede wszystkim z powodu małych usterek; na począdku padł spryskiwacz szyby tylniej psuje się również wyświetlacz komputera a po 130 tys słychać trzaski w kabinie komfort jazdy i spalanie ok.bardzo prosze o przesłanie polskiej instrukcji obsługi

Pikantna Gwiazda

Witam serdecznie ja jestem bardzo zadowolony, auto kopilem w holandii z rozbita tylnia klapa ,kora dokopilem w kolorze od anglika. auto ma 74 tys a rok produkcj 1999 silnik 1.3 spala srednio za 50zl 200km

mam do sprzedania "spejsa" z grudnia 2004

Ojciec kupił Spejsa w grudniu 2004 po wysłużenie 5 lat w naszej rodzinie planuje go sprzedać wersja silnika 1,6 benzyna rodzaj Famili. Auto ma 140 000 tys km przegląd jest ważny do 2011 ubezpieczenie do maja 2010. Auto świetnie jeździ pół roku temu wymieniane był przednie amortyzatory to jedyna inwestycja jaka jak był wkładana przez okres użytkowania. Zainteresowanych proszę o kontakt 796 993 777

Space Star 1,9 DID

Miśka rok prod. 2002 mam od pół roku. Kupiłem z przebiegiem 225 000 km z Niemiec. Jak narazie autko bez zarzutów - poza tradycyjnymi po jeździe po polskich drogach łącznikami stabilizatorów i lekkich stukach w przegubie. Komfort jazdy super, przestronne wnętrze, radość z kierowania no i ten silnik - zakochałem się w dieslach:) 102 KM radzą sobie bez problemu, spalanie na trasie 4,7 - 5,3 w mieście ok 6. Auto naprawdę godne uwagi - a za podobną cenę miałoby się golfa IV 3, 4 lata starszego i ginęłoby się w tłumie VW nie wyróżniając niczym:)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

silnik

przy tm typie czesto psuja sie panewki w silniku,poniewaz silnik ten nie posiada zamków,naprawa niestety kosztowna

Space Star 1.3 - gaz

Witam

Mam pytanko jak to auto sprawdza się w gazie, słyszałem o problemach z hamulcami, korozją na tylnej klapie i progach, przegubach i hydrauliką. Pytanie do użytkowników czy to prawda i czy te awarie naprawdę występują? Auto z 200r, Pozdrawiam!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8

Co do usterek to przesada,

znam go bo kilka lat jezdziłem od 99 do 2005. Ma drobne wpadki z którymi łatwo sobie poradzić odpowiednio postępując.
Wada co do skrzyni biegów to chodzi o małą bzdurę czyli, że w nim bieg wsteczny wrzucamy podciągajac gałkę do góry i w tym systemie taka jakaś mała pierdółka z czasem nawala u mnie po przejechaniu 100 000 km to wyszło ale naprawiłem to w zwykłym warsztacie i po problemie za grosze .
Klapa faktycznie rdzewieje przy miejscu gdzie chwyta sie klapę w tych rowkach gdzie zbiera się wilgoć,ale u mnie to wyszło jak sam. stał non stop nie garażowany parę lat i nie jest to drastyczne. Silnik 1,3benzyna z potencjałem bardzo mocny,szybciej on ciebie jak ty jego,patrząc kiedy ma odcięcie zapłonu to rewelacja, nie zakatujesz tak łatwo.Na autostradzie dobiłem do 190km/h, a on płakał że nie pozwalają mu jeszcze.
Wygodny niesamowicie bo każdy pasażer to mówił, a robiłem trasy Białystok -Kraków z 3,2 przystankami, szybko (ale z dozwoloną),wysiadasz i nic, czujesz tylko zasiedzenie, także ma więcej zalet niż wad.
Ogólnie oceniam go doskonale i właśnie mam zamiar znowu kupić właśnie teraz.

Space Star 1.3 - gaz

i chyba najważniejsze podobna skrzynia się psuje z uwagi na plastikowe prowadnice...prawda czy fałsz:)? pozdr. - gg 1114380, 794982844 - Krzychu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

1,3 gaz

mam auto 1,3 na gaz od roku i sprawdza się bardzo dobrze. Auto jest z 2001 r i do tej pory miał wymieniany alternator i sondę. Nie ma żadnej korozji, skrzynia chodzi super. Jest bardzo ekonomiczny

SPACE STAR 1.8 GDI 2000r 125tyś.

Mam space stara już dwa lata jedyne wady to pęknięta tylna szyba(chyba od mrozu). Nie dawno wyskoczył błąd silnika na desce i nie chciał odpalić tak jakby nie dostawał paliwa(iskra na świecach była), został podłączony pod komputer ale nie miał żadnych błędów mimo to został wyczyszczony i dalej nie palił, a po 20 minutach odpalił i nadal nie wiem o co mu chodziło. Podejrzewam sterownik wtrysku. Gdyby miał większy bagażnik to byłoby naprawdę fajne autko

Czujnik położenia wałka rozrządu

Space Star 1.9 DID 2001r.

Samochód moim zdaniem godny uwagi. Przyjemny w jeździe, bardzo ekonomiczny (spalanie w granicach 5-6l/100km nawet przy dość dużych prędkościach). Niezawodny (aczkolwiek obecnie przetarł mi się przewód od klimatyzacji i świeżo nabita klima poszła się....) Nie zmienia to jednak faktu że jestem bardzo zadowolony z tego autka. 3 lata jazdy i prawdę mówiąc to jedyna w nim usterka. Największym moim problemem jest fakt że nigdzie nie mogę znaleźć owego przewodu:///
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

SPACE STAR jest SUPER....

jesli myslisz o takim to wiedz ze jak sobie sprawdzisz silnik i td to bedzie cie wozil i wozil
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

instrukcja PDF do MSS

http://chomikuj.pl/Nonkonformik/Dokumenty+itp/K*c4*85cik+Kierowcy/Instrukcje/Instrukcja+Obs*c5

nie odrazu pali się kontrolka eco dopiero po przejechaniu paru kilom. co może być przyczyną.

Bo na początku silnik nie pracuje ECO, jest na czymś takim jak ssanie, dopiero po nagrzaniu włącza się ta kontrolka

Mitsu SS 1.6 2004

Bardzo dobre autko. Moje ma już ok 150 tys a wygląda jak "nówka sztuka", tzn. nie nosi śladów takiego przebiegu.
Do tej pory z większych usterek to awaria sondy lambda (świecąca kontrolka "check engine").
Przy obecnym przebiegu szykuje mi się wymiana klocków i prawdopodobnie tarcz oraz napięcie paska, bo zaczyna niemiłosiernie piszczeć jak jest zimny.
Silnik 1.6 (96 KM) jest jak dla mnie bardzo dynamiczny i elastyczny (5 osób + bagażnik załadowany po dach i dalej rozpędza się w miarę dobrze).
Gorąco polecam ten samóchód :)

Witam. Jeżdżę Space Star Comfort i chciałbym wymienić filtr kabinowy.
Czy ktoś pod powie gdzie go znaleźć.

Z góry dziękuję.

Dzidek

wymontuj schowek przed pasażerem . zobaczysz go w pionie taki siwy

filtr kabiny znajduje się w kabinie z prawej strony za schowkiem

Filtr kabinowy

Jest po prawej stronie, za schowkiem otwieranym pod szybą. Są dwa rodzaje filtrów dzielonych na dwie części i jeden cały. Należy sprawdzić. Filtr zabrudzony powoduje parowanie szyb. Jeżeli pali za dużo należy wyczyścić przepustnicę i zmienić filtr powietrza. Co cztery lata należy wymienić łożyska w Mac-Person zawieszenie przednie.

W schowku

trzeba wyciągnąć przedni schowek tam jest

1.3 BENZYNA Z GAZEM

Mam to autko trzy lata, faktycznie skrzynia biegów jest francuska i co jakieś 100 tys wybija się plastikowa tulejka, co uniemożliwia zmianę biegów. Kosz tulejki w serwisie 20 zł wymiana 200 zł. Problem jest z hamulcem ręcznym nie odbija lewa linka koszt 400 zł, masakra nie ma zamienników a na prawą są koszt prawej 70 zł. Lewą trzeba dorobić. Ogólnie jeżdzę mim bardzo dużo i jestem zadowolony nawet bardzo. Nie wymaga częstych napraw a i części nie są zbyt drogie w gazię to idealne połączenie tylko musi być dobra instalacja i prawdziwy fachowiec do założenia. W efekcie po przejechaniu 60 tys w gazie problemów nadal nie ma żadnych. Pozdrawiam i polecam

odnośnie problemów z włączaniem biegów

pomiędzy plastykową tulejką a uchwytem (jażmem)można włożyć cienką podkładkę np.taką jak jest na wałku rozrusznika od strony głowiczki,koszt 1zł a może i nic tylko robocizna 10 minut

space star2002

kochane autko,poj.1850olej nap.Kupiłem w Holandji Trzy lata bez awaryjny,pali4,5-7/100 zalezy od jezdy,szybki zrywny.Szkoda że od2005 nie produkowane

MSS 1,9 DID

mój pierwszy diesel i od razu miłe zaskoczenie
jesli ktoś szuka czegoś małego, pojemnego i sprytnego to polecam
instrukcja jest na Świstaku lub Mitsumaniaki
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

MSS 1,9 DID 115K

szukam książki serwisowej po polsku do każdego modelu po liftingu
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

1,6 comfort 2002

mam autko już 7 lat, szukam innego, ale tak naprawdę nie wiem czy warto, ten nigdy mnie nie zawiódł, a był wykorzystywany w różnych sytuacjach, sprawdził się wszędzie, nigdy nie stanął, zawsze dowiózł mnie do domu, coroczny przegląd też nie jest bolesny (wymiana oleju, filtrów, czasami klocki), problem rzeczywiście czasami z 1, ale co 3 lata, podciągnąć można i znów jest OK, a koszt żaden, fotel kierowcy, ale podobno ten typ tak ma.

Space Star 1,6cm z 2003r.

Jestem posiadaczem takiego auta, mam go 3 lata, jak na razie zero usterek, jest
regularnie serwisowany, to co należy zrobić, nigdy nie odkładam na potem, bardzo wygodny podczas jazdy, dobra widoczność, spalanie na przyzwoitym poziomie,dostępność i cena części?, nie ma tragedii, ja wychodzę z założenia, jak cię
stać na konia, to i na bat powinno wystarczyć.

MSS 1,8GDI GL 1999

Mam go od 10-ciu lat naprawy owszem ale tylko eksploatacja typu klocki ,zawieszenie . Pali 8.6 miasto/7 trasa ale to wszystko zależy techniki jazdy. Ja nie narzekam.Czyszczenie przepustnicy -jak często-zależy moim zdaniem od jakości paliwa.Rdza-owszem, standartowo tylna klapa nad tablicą rejestracyjną.Lampka Eco zawsze zapala się u mnie po przejechani paru kilometrów lub po rozgrzaniu silnika. Mam na liczniku 324165 km;prócz czyszczenia przepustnicy,wymiany świec,wymiany rozrządu przy silniku nic nie było robione.:)

Inne tematy z forum Nauka i Szkolnictwo

Rodzic - opinia (5 odpowiedzi)

Nasze dziecko przeniosło się z tej szkoły, bo było źle traktowane przez wychowawcę, nauczycielkę...

Zaniepokojona matka - opinia (6 odpowiedzi)

Szkoła bardzo efektowna, ale mało efektywna. Na plus dwoch może trzech psychologów ze świetnym...

Olivier R - ocena (3 odpowiedzi)

Profesjonalne przygotowanie do egzaminu i każdego jego aspektu, miła atmosfera podczas jazd i...

do góry