Widok

Mitsubishi Space Star

Space Star jest określany przez Mitsubishi jako 5-drzwiowy hatchback, choć wielu chętnie zalicza go do minivanów. Zewnętrznie jest bardzo zbliżony do Hondy Civic Shuttle, którą należałoby nazwać protoplastą tej ostatniej grupy, a więc jakieś powiązanie istnieje.Podwyższona w Mitsubishi linia krawędzi dachu ułatwia wsiadanie i wysiadanie. Kierowca siedząc wyżej doskonale widzi drogę przed sobą ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mitsubishi

posiadam model 1,3 comfort spełnil moje oczekiwania. przy tak małej pojemności osiągi ma bardzo dobre.

SpaceStar

W zestawieniu nie pojawiła się informacja o
modelu z silnikiem 1.6 (ok. 100KM)
Egzemplarz który posiadam ma własnie taki silnik.
Jest chyba najoptymalniejszy - nie tak drogi jak
GDI i jednoczesnie bardzo dynamiczny.
Wysokie siedzenia są genialne - łatwo się wsiada
i wysiada. Samochód jest duży, ale nie na tyle
by utrudniało to manewrowanie.
Wrażenie psują tylko dwie rzeczy: cena częsci
zapasowych i europejskie wykonanie wnętrza
(wypadające wkręty i zaslepki).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kupię Space Stara

Kupię używanego Space Stara z homologacja ciężarowego i na pełną fakturę VAT
0501/154809; batuta@wp.pl

Opinia:-)

Kupiłbym Spacestara 1998/1999 1.6 z klimatyzacją i komputerem pokładowym cena do 28 000 pln.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Space Star 1.3 Comfort

Mam juz pół roku "miśka" i jestem bardzo zadowolony, może dynamika średnia, ale to przecież 1.3.... poza tym super!! szkoda, że teraz przy 63000 siadła sonda lambda... koszt w serwisie makabryczny!!! (1070 zł + wymiana 90zł), trzeba więc szukać zamienników;
Szkoda, ze brak jest jakiejkolwiek literatury
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mocno ekspatowany SPACE STAR

Pozwolę sobie również podziękować firmie Mitsubishi za ten model.....autko pracuje w firmie od 1999r.
Przebieg ponad 160tyś km,praktycznie zero usterk w czasie tej eksplatacji.
Jedynie brak części w obiegu ogólnym i ich cena to zgryz dla kieszeni.....
Ogólnie bardzo jestem z niego zadowolony a przede wszystkim złodzieje sie nim nie interesują.....to też zaleta!!!

Mitsubishi 1.6

Komputer pokazuje srednie spalanie 7,1l zwazywszy ze mieszkamy pod warszawa to jest głównie w cyklu mieszanym i miejskim.

Spalanie i halas rosna skokowo od predkosci 120km/h, ale to nie jest samochod sportowy w końcu...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

opinia

silniki 1.8gdi jest bardzodynamiczny ale ze spalaniem to szok potrafi skopcić do12l.na100km.jest głośny w środku bardzo miękki na zakrętach .ma 125000km.a potrafi brać olej silnik pozatym spoko
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Usterki w misiubisi

Kupiłem żonie w ubiegłym roku "spejsa" Zadaowlona-nareszcie. Nawet z parkowaniem nie ma kłopotów!? Generalnie BARDZO FAJNY POJAZD Zastanawia mnie tylko awaryjność tego auta. Mało na tan temat w sieci, a szkoda. W serwisie MAGRO (Gdańsk-Suchanino ul. Nad jarem) również pracownicy nie są chętni do współpracy, a o cenach za najprostrzą usługę wolę nie pisać...niestety brak innego serwisu w Trójmieście . Wracając do tematu, to chętnie poczytam o Waszych problemach ze SPACE STARem i napiszę o swoich.

Tomek

znakomity jest zwłaszcza 1.9 dvd turbodiesel. Ja po 122 tys. mam przecietne spalanie 5.3
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

silnik 1.3 nie jest wysilony

SIlnik 4G13 miał do tej pory 75KM i był 12 zaworowy, po dodaniu 4 zaworów moc wzrosła do 86KM. Jednostka jest dobrze dopracowana, większość robi bezawaryjnie ponad 300.000km.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Od Mirka

Posiadam to autko z silnikiem 1,3 z 99r.i faktycznie nie wiele przy nim wydałem kasy na naprawy.Z częściami do niego jest już nie ciekawie , nawet w serisie nie jest to sprawa od ręki do załatwienia.Ale skrzynia biegów podobno jest od jakiegoś ,,Francuza" chyba Renualt.Tak mi mówili jak wymieniałem klocki po 120000km.Teraz mam już ponad 200.000km i dalej chula .Zawieszenie powoli trzeba będzie robić.Ale i tak polecam.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

jak z miejscem przy wzroscie 190cm ?>

witam poszukuje osob ktore by sie moggly wypowiedziec na temat jak jest z miejscem dla osob o wzroscie 190cm i jak jest z miejscem dla pasazera z tyłu ?

Space Star 1.3 GL (86 KM) z 1999 r.

Kupiłem Space Stara 1.3 z 1999 r. trzy miesiące temu. Mam 150 tys. przebiegu i luzy na sworzniach przednich wahaczy - do wymiany. Niestety nie można wymienić samych sworzni, tylko z wahaczami - koszt w serwisie to kwota 1300 zł za sztukę (zamiennik 250 zł). Mam taż problemy z elektryką zaświeca mi się kontrolka ładowania akumulatora. Pozdrawiam: pawkomo@o2.pl

kamila

bardzo fajny wygodny samochód
jazda przyjemna
brakuje mi literatury w języku polskim proszę o pomoc

piotr

kupiłem space stara bardzo fajny wygodny samochód i nawet tanio z wyposażeniem które posiada. Mało pali w trasie 100km/h 4.8 l, w cyklu mieszanym 6.2 ,miasto ok 7

szukam instrukcji w języku polskim - pozdrawiam

mój egzemplarz jest chyba wadliwy...

Wszędzie pochwały, a ja w ciągu 2 lat i przy przejechanych 33.000 km miałam sporo awarii:
szyba tylna (poszła w zimie - naprężenia), sonda lambda, spalone sprzęgło, czujnik ABS, teraz poszedł rozrząd, a z nim 11 zaworów i nie wiem co jeszcze (pękła sprężyna napinacza). Pali w cyklu mieszanym w okresie jesienno-zimowym ok. 8l, w lecie nie mniej niż 7l. Auto jest na bieżąco serwisowane, wymiana oleju i filtrów co 10 tys.km. Z pochwał mogę o nim powiedzieć jedynie, że jest wygodne, przestronne i dobrze się prowadzi. Koszty eksploatacyjne są wysokie, a silnik 1,3 (benzyna) niezbyt dynamiczny. Ogólnie nie jestem zadowolona, szczególnie z wydanych na naprawy pieniędzy :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Posiadam DiD 1,8,na pozostałe opinie za wcześnie.
Interesuje mnie tłumaczenie instrukcji obsługi po polsku.

Mój Space Star 2003 i 125000 km. sprawuje się do tej pory bardzo dobrze.Zadawla mnie ilość spalonego paliwa oraz komfort jazdy.MARGO to drogi interes, podaje namiary na solidny warsztat naprawiwjący samochody japońskie.Gdańsk ul.Schuberta 2a 501158664
do góry