Widok
Mitsubishi Space Star
Space Star jest określany przez Mitsubishi jako 5-drzwiowy hatchback, choć wielu chętnie zalicza go do minivanów. Zewnętrznie jest bardzo zbliżony do Hondy Civic Shuttle, którą należałoby nazwać protoplastą tej ostatniej grupy, a więc jakieś powiązanie istnieje.Podwyższona w Mitsubishi linia krawędzi dachu ułatwia wsiadanie i wysiadanie. Kierowca siedząc wyżej doskonale widzi drogę przed sobą ...
więcej
więcej
SpaceStar
W zestawieniu nie pojawiła się informacja o
modelu z silnikiem 1.6 (ok. 100KM)
Egzemplarz który posiadam ma własnie taki silnik.
Jest chyba najoptymalniejszy - nie tak drogi jak
GDI i jednoczesnie bardzo dynamiczny.
Wysokie siedzenia są genialne - łatwo się wsiada
i wysiada. Samochód jest duży, ale nie na tyle
by utrudniało to manewrowanie.
Wrażenie psują tylko dwie rzeczy: cena częsci
zapasowych i europejskie wykonanie wnętrza
(wypadające wkręty i zaslepki).
modelu z silnikiem 1.6 (ok. 100KM)
Egzemplarz który posiadam ma własnie taki silnik.
Jest chyba najoptymalniejszy - nie tak drogi jak
GDI i jednoczesnie bardzo dynamiczny.
Wysokie siedzenia są genialne - łatwo się wsiada
i wysiada. Samochód jest duży, ale nie na tyle
by utrudniało to manewrowanie.
Wrażenie psują tylko dwie rzeczy: cena częsci
zapasowych i europejskie wykonanie wnętrza
(wypadające wkręty i zaslepki).
Space Star 1.3 Comfort
Mam juz pół roku "miśka" i jestem bardzo zadowolony, może dynamika średnia, ale to przecież 1.3.... poza tym super!! szkoda, że teraz przy 63000 siadła sonda lambda... koszt w serwisie makabryczny!!! (1070 zł + wymiana 90zł), trzeba więc szukać zamienników;
Szkoda, ze brak jest jakiejkolwiek literatury
Szkoda, ze brak jest jakiejkolwiek literatury
Mocno ekspatowany SPACE STAR
Pozwolę sobie również podziękować firmie Mitsubishi za ten model.....autko pracuje w firmie od 1999r.
Przebieg ponad 160tyś km,praktycznie zero usterk w czasie tej eksplatacji.
Jedynie brak części w obiegu ogólnym i ich cena to zgryz dla kieszeni.....
Ogólnie bardzo jestem z niego zadowolony a przede wszystkim złodzieje sie nim nie interesują.....to też zaleta!!!
Przebieg ponad 160tyś km,praktycznie zero usterk w czasie tej eksplatacji.
Jedynie brak części w obiegu ogólnym i ich cena to zgryz dla kieszeni.....
Ogólnie bardzo jestem z niego zadowolony a przede wszystkim złodzieje sie nim nie interesują.....to też zaleta!!!
Usterki w misiubisi
Kupiłem żonie w ubiegłym roku "spejsa" Zadaowlona-nareszcie. Nawet z parkowaniem nie ma kłopotów!? Generalnie BARDZO FAJNY POJAZD Zastanawia mnie tylko awaryjność tego auta. Mało na tan temat w sieci, a szkoda. W serwisie MAGRO (Gdańsk-Suchanino ul. Nad jarem) również pracownicy nie są chętni do współpracy, a o cenach za najprostrzą usługę wolę nie pisać...niestety brak innego serwisu w Trójmieście . Wracając do tematu, to chętnie poczytam o Waszych problemach ze SPACE STARem i napiszę o swoich.
Od Mirka
Posiadam to autko z silnikiem 1,3 z 99r.i faktycznie nie wiele przy nim wydałem kasy na naprawy.Z częściami do niego jest już nie ciekawie , nawet w serisie nie jest to sprawa od ręki do załatwienia.Ale skrzynia biegów podobno jest od jakiegoś ,,Francuza" chyba Renualt.Tak mi mówili jak wymieniałem klocki po 120000km.Teraz mam już ponad 200.000km i dalej chula .Zawieszenie powoli trzeba będzie robić.Ale i tak polecam.
Space Star 1.3 GL (86 KM) z 1999 r.
Kupiłem Space Stara 1.3 z 1999 r. trzy miesiące temu. Mam 150 tys. przebiegu i luzy na sworzniach przednich wahaczy - do wymiany. Niestety nie można wymienić samych sworzni, tylko z wahaczami - koszt w serwisie to kwota 1300 zł za sztukę (zamiennik 250 zł). Mam taż problemy z elektryką zaświeca mi się kontrolka ładowania akumulatora. Pozdrawiam: pawkomo@o2.pl
mój egzemplarz jest chyba wadliwy...
Wszędzie pochwały, a ja w ciągu 2 lat i przy przejechanych 33.000 km miałam sporo awarii:
szyba tylna (poszła w zimie - naprężenia), sonda lambda, spalone sprzęgło, czujnik ABS, teraz poszedł rozrząd, a z nim 11 zaworów i nie wiem co jeszcze (pękła sprężyna napinacza). Pali w cyklu mieszanym w okresie jesienno-zimowym ok. 8l, w lecie nie mniej niż 7l. Auto jest na bieżąco serwisowane, wymiana oleju i filtrów co 10 tys.km. Z pochwał mogę o nim powiedzieć jedynie, że jest wygodne, przestronne i dobrze się prowadzi. Koszty eksploatacyjne są wysokie, a silnik 1,3 (benzyna) niezbyt dynamiczny. Ogólnie nie jestem zadowolona, szczególnie z wydanych na naprawy pieniędzy :(
szyba tylna (poszła w zimie - naprężenia), sonda lambda, spalone sprzęgło, czujnik ABS, teraz poszedł rozrząd, a z nim 11 zaworów i nie wiem co jeszcze (pękła sprężyna napinacza). Pali w cyklu mieszanym w okresie jesienno-zimowym ok. 8l, w lecie nie mniej niż 7l. Auto jest na bieżąco serwisowane, wymiana oleju i filtrów co 10 tys.km. Z pochwał mogę o nim powiedzieć jedynie, że jest wygodne, przestronne i dobrze się prowadzi. Koszty eksploatacyjne są wysokie, a silnik 1,3 (benzyna) niezbyt dynamiczny. Ogólnie nie jestem zadowolona, szczególnie z wydanych na naprawy pieniędzy :(