Widok

Mleko Hipp - opinie

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam.

Bardzo proszę o opinie na temat mleka Hipp Bio, Bio Combiotik i Comfort. Czy wie ktoś czym one się różnią?
Moje dziecko teraz je Holle kozie ale robi strasznie twarde zielone bobki i widzę, że się meczy. Poza tym męcza ją gazy, nie mówiąc już o tym, że bardzo dużo pruta:)
Zaczęłam jej podawać Bobotic na wzdecia ale nie dużo to pomaga.
PS. W jaki sposób należy przeprowadzić zmianę mleka na inne? Od razu czy stopniowo? Jakie macie doświadczenie drogie mamy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Też szukam opinii na temat mleka hipp 2 obecnie jesteśmy na enfamilu i problemów brzuszkowych nie ma ale mała się słabo nim najada.Slyszalam że hipp jest bardziej tresciwe.
My byliśmy ok. 2 msc na hipp (bio combiotic)i generalnie bez zastrzeżeń - dziecku smakowało, dobrze się "rozbijało" i było syte. Aczkolwiek ..u nas przed mlekiem były duże problemy z zaparciami (młody baardzo się męczył przy robieniu;/) Hipp troszkę pomógł alle nie była to poprawa satysfakcjonująca. Nam pomogło dopiero mleko Nan lr (teraz optipro).
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Podbijam
Dwoje dzieci i mleko hipp bio combiotik (zaraz po karmieniu piersia a pierwszy rowniez mieszanie i karmienie piersia i hipp) - wszystko ok, zadnych problemow;
zmiana mleka- to:
wprowadzasz po jednej miarce np;
dajesz 8 miarek:
7 miarek obecnego mleka 1 miarka mleka nowego; pare razy- nic sie nie dzieje zwiekszasz (stopniowo az masz tylko to nowo wprowadzone mleko- zwykle kilka dni trwalo- nie testowalam szybkiej zmiany- nie zalecane...)
tak samo jak wprowadzasz mleko dla starszych - zawsze tak robiłam i zero problemow.
czasem nawet lekko smakowo sie roznia, czy konsystencja- wiec takie stopniowe wprowadzanie lagodnie przyzwyczaja- nawet jak skonczylam u starszego dziecka mleko modyfikowane to tez w taki sam sposob wprowadzalam butelkowe, kartonowe...)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Super. Dzięki.
Ja dziś kupiłam hipp comfort combiotik. Wyczytałam, że jest dobre na zaparcia. Ponoć bardziej lekkostrawne. Będę czekać na efekty.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

U nas właśnie dzięki Hipp skończyły się wszelkie problemy brzuszkowe naszej najmłodszej - to mleko naprawdę warte uwagi. Połączenie preabiotyków z probitykami tylko przemawia na ich dodatkowy plus

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę (23 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy (ok 30tys.) i mógłby się podzielić...

Matka chrzestna bez bierzmowania? Gdzie? (50 odpowiedzi)

Hey, Bardzo zależy mi na tym, aby moja siostra była matką chrzestną mojej córeczki. Nasz ksiądz...

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...

do góry