Widok

Młode Pary 2012 (część 12)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
STYCZEŃ

21 stycznia - Milena86 =>(Milena i Bartek) Restauracja Gospoda Gdańska, Dj Gucio, Kościół Św. Mikołaja w Gdańsku, foto: Photowedding.pl - Krzysztof Morawski, kamera: Dariusz Markiewicz

KWIECIEŃ

14 kwietnia - Madziarrra =>(Magda i Kamil) Sala pod Aniołek w Gdańsku, kościół Św Katarzyny szwedzkiej, Foto Katarzyna Puwalska, Autko Vips Stars
21 kwietnia - halmonika => hotel Kahlberg w Krynicy Morskiej, fotograf fotoinlove, kamerzysta Pan Kisiel z Elbląga, dekoracja Azalia z Elbląga
27 kwietnia - Joanna =>(Joanna i Wojtek) Kościół św. Krzyża w Rumi auto: brzydula- fiat Multipla
28 kwietnia - Kamcia01 => Restauracja La Fontaine Gdańsk, wodzirej Szczepan, foto -AM Studio
28 kwietnia - wilczek => kościół NSJ we Wrzeszczu, wesele -Faltom Swarzewo, zespół Malibu Latino
28 kwietnia - tulipanek
28 kwietnia - Madzik050642 => kościół ul. Mickiewicza we Wrzeszczu, sala Lukullus, foto - http://www.agamroz.pl, KRUKDUO - oprawa w kościele i DJ Jakubek na weselu.
28 kwietnia - mannaznieba1 =>(Ania) kościół Św. Michała w Sopocie, sala Godding w Sopocie, dj Arek Socha, fotograf- Magda Kuśmirek

MAJ

5 maja - Asia =>Gościniec Kaszubski Kartuzy, zespół :Tirex, foto : http://www.lastowski.com
12 maja - Sunniva=>(Aga i James) sala: Godding, Kosciol: Matki Boskiej Czestochoweskiej w Gdansku, dj: Edi Frenkler, fotograf: B&W, kwiaty(bukiety i sala): aleksandra ciecholewska, makijaz: elena wizaz
19 maj - ilona22 =>(Ilona i Mariusz) Sala bankietowa Lublewo, kościół Św. Franciszka z Asyżu Gdańsk, zespół Akcent4U, kamerzysta Mirosław Szyca
25 maja - Elizabet
26 maja - kasia2012 => Parafia św. Andrzeja Boboli - Gdynia sala Filip Osłonino
26 maja - Olinka => sala Cegielnia w Rzucewie, Parafia Św. Polikarpa w Gdańsku, makijaż Ania Olejnik, foto Kacper Olejnik
26 maja - drosera =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie
26 maja - talus25 => Sala - Kłosowo(mała), Fotograf - Tbc.com.pl, orkiestra - Blue night
26 maja - Emili => (Emilia i Karol) fotograf Piotr Mielewczyk, Dj Limhal, Dworek Barwik, kościół Św. Bernarda
26 maja - Ewcia => Kościół na Zielonym Trójkącie, wesele w Łapinie "ROMA", fotograf MK videofoto, DJ Dariusz

CZERWIEC

2 czerwca - Ananao =>(Ania i Michał) Gospoda pod Żubrem, Kościół NSPJ w Sopocie, DJ Erbi, Fotograf SharkfotoStudio,
2 czerwca - M&A => restauracja Orchidea w Chwaszczynie
2 czerwca - Emilia => zajazd Czardasz, zespół Voice, Kościół w Gniewinie
2 czerwca - Ania i Karol
2 czerwca - wisienka125 => Dworek Oleńka, zespół Alaska, foto i video pan Tomasz Safian
8 czerwca - Jazzowa Panienka
8 czerwca - Emka357 =>(Emilka i Michał) Dom Bankietowy Grinholc, Kościól Św.Jana z Ket w Rumi, foto Artur Lastowski, kamerzysta Photoyoung
9 czerwca - Maryska372
9 czerwca - Czarna84 => restauracja Orchidea w Chwaszczynie, foto Avedon, zespół FoxArt
9 czerwca - Ewelinka22
12 czerwca - jezyneczka
15 czerwca - mrysq
16 czerwca - Gosia89.89 =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie, Fotograf fotoinlove, kamera http://www.hp.video-foto-studio.pl , zespół Hevelius z Bytowa
16 czerwca - marcelka => Filip Osłonino, zespół BEST, foto B&W, kamer- CamOn
16 czerwca - Marta => (Marta i Karol) sala - Dzikie Wino w Redzie, Kościół Garnizonowy w Gdyni, Dj Lech Radziun, fotograf: Michał Młynarczyk
16 czerwca - Szklaudia => foto video - http://www.bugi.pl
23 czerwca - olimpia20111 =>(Karolina i Jarek) kościół NMP w Wejherowie, Dzikie Wino, Fotograf - Szwagier, zaproszenia - Siostra, makijaż http://www.lafoka.com/, zespół Blue Heaven
23 czerwca - Tymek200221 => Sala Filip w Osłonienie, zespół Samba, foto Fotoinlove, kamerzysta video-wspomnienia
23 czerwca - Tysia86
23 czerwiec - Kasiula1986 => sala Chmielno "Wichrowe Wzgórze", Sanktuarium Matki Boskiej Sianowskiej w Sianowie
23 czerwca - magduś
23 czerwca - mala_gdynia =>(Wioleta i Marcin) Wesele w Restauracji Kaszubska - Kosakow, Parafia św. Andrzeja Boboli - Gdynia Obłuże
23 czerwca - Moira =>(Moira i Mateusz) kościół Matki Bożej Saletyńskiej w Gdańsku Sobieszewie
29 czerwca - Olesia1986 =>(Ola i Bartek) restauracja Gosia w Kielnie, zespół Best, foto - fotogrupa, kamera videogroszek,
30 czerwca - Patka02 =>(Patrycja i Wiesio) restauracja Biały Kruk w Starogardzie Gd, zespół Party, kamerzysta Pan Brzoskowski ze Starogardu
30 czerwca - zosiek => sala Chwila Spokoju Wierzchucino
30 czerwca - dzoanna => pensjonat Ren Iwiczno, zespół Avinion, Kamerzysta Videogroszek, Fotograf Fotogrupa
30 czerwiec -ania =>(Ania i Grzesiek) hotel faltom, foto video SharkfotoStudio
30 czerwca - gosiaaa =>(Małgorzata i Dawid) kościół św.Bernarda Sopot,wesele "Maciejka" Koleczkowo , zespół Malibu Latino

LIPIEC

7 lipca - EeMmAa =>(Emilia i Marcin) kościół pw. Najświętszego Serca Pana Jezusa w Stegnie, sala OW "BAŁTYK" w Stegnie, Prezenter Muzyczny Robert Jakubek, Fotograf - Tomasz Piątek http://www.fridayphoto.selia.pl/, Wideofilmowanie - wideo-wspomnienia http://www.video-wspomnienia.pl/, makijażystka Paulina Dmochowska http://www.designlook.pl
7 lipca - anetQs =>foto Fotogrupa, zespół Felling, duet do kościoła KrukDuo
7 lipca - Emilia
7 lipca - Gosiagg3g
7 lipca - Bronqa
7 lipca - Jusstyss =>Magnat w Bojanie, Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie, zespół Pickup, fotograf Fotogrupa
14 lipca - roza26 & M.
14 lipca - Ola =>(Ola i Dawid) Złota Róża,
14 lipca - monika0305 =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie, kościół Św.Wawrzyńca w Gdyni, zespół Jaksband, fotograf z Grudziądza
21 lipca - karolina89 => Zielona Sala, fotograf- fotolinea, dj.piotr krumin, kościół Doroty z Mątów na Jasieniu
21 lipca - mojra => (Magda i Radek) Stara Cegielnia Rzucewo
28 lipca - angelika84 =>Zajazd Roma Tczew, zespół Sami Swoi, foto: fotoinlove, kamerzysta: Grupa Obiektywni

SIERPIEŃ

4 sierpnia - tigress24 => sala Dzikie Wino w Redzie, http://www.hp.video-foto-studio.pl, Kościół św. Mikołaja w Gdyni, makijaż Pani Elena,
4 sierpnia - Paulen =>sala bankietowa Lublewo, zespół Koktajl, foto: jpj-media, video: 2 style
4 sierpnia - anula89 => (Ania i Robert) Kościół św. Andrzeja Boboli w Gdyni, sala Maciejka w Koleczkowie, video-Studio Art-Video, foto- Marcin Rożak
4 sierpnia - niulek =>(Ania i Krzysiek) kościół NMP WW Rumia, sala Filip Osłonino, zespół Party, kamerzysta i fotograf: pan Tomek Safian
4 sierpnia - niki =>(Niki i T. )
4 sierpnia - asiulka90 =>(Asiulka i Adaś) Dwor kaszubski Magnat, Kosciolek w Czapielsku
11 sierpnia - Lutanda => Hotel Cztery Pory Roku w Straszynie
11 sierpinia - anusiak =>(Ania i Marek)
11 sierpnia - gosulek =>(Gosia i Michał) Hotel Hotton w Gdyni, kościół Matki Boskiej Bolesnej w Gdyni Orłowie, zdjęcia- znajomy fotograf
17 sierpnia - optymistka121 =>(Monika i Tomek) sala Pod Lipami w Łęgowie
18 sierpnia - Ciastko
18 sierpnia - Nadiaaa => ośrodek Szarlota, zespół Samba, foto - Jolanta Bork, kamerzysta http://www.hp.video-foto-studio.pl
18 sierpnia - Paula i Jarek => sala Roma Łapino, Wodzirej: Robert Jakubek, Foto: Fotogrupa, Video: Videogroszek, Katedra Oliwska,
18 sierpnia - Natalinda => Dzikie Wino - Reda
18 sierpnia - kamilka2106 => dworek Oleńka, foto i film: firma Pana Tomasza Safian, zespół: Quo Vadis, kościół: św. Brata Alberta w Gdańsku
18 sierpnia - magkam => kościół na Oruni, sala bankietowa Brylowsk w Tokarachi, Dj Karol Switajski
18 sierpnia - jarzyna
18 sierpnia - marcia66 => (Marta i Łukasz) sala Orfeusz Mała Kłosowo, kościół św Maksimiliana Kolbe w Gdańsku,
24 sierpnia - NiuniaAdasiowa => parafii p.w. św. Andrzeja Boboli na Obłużu, Dom Bankietowy Grinholc w Rumi, video pan B. Lemke, Dj Daja
25 sierpnia - Marzena i Paweł =>parafia Podwyższenia krzyża sw.w Rumi,sala Agrotka Osłonino,foto fotoinlove, kamerzysta videogroszek, zespół Party.
25 sierpnia - Gosik _Koteczek => Kościół WNMP w Redzie, sala OSP w Redzie, zespół 1 plus 2, fotograf Agnieszka Potrykus, kamerzysta "FLESZ"
25 sierpnia - Szczęściara =>sala weselna pod Wejherowem
25 sierpnia - Martosza =>(Marta i Marcin) restauracja Filharmonia
25 sierpnia - feelgood => restauracja Godding, dj Lech Radziun

WRZESIEŃ

1 września - katelajda =>(Kasia i Sebastian) sala w Łęgowie pod Lipami, kościół w Straszynie
8 września - pinimini =>(Julia i Patryk) parafia p.w.Chrystusa Milosiernego w Gdyni, hotel Nadmorski
8 września - Agata85 =>(Agata i Tomek)
8 września - JMJ =>(Justyna i Bartek) Kościół św.Ignacego, wesele Hotel Gniecki
15 września - Puchatkowa =>(Madzia i Radzio) ślub w Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie, fotograf - Paprocki i Kosicki, wodzirej Szczepan Babiuch, sala - remiza w Bolszewie koło Wejherowa
22 września - Monika Goldszmidt =>(Monika i Maciej)

PAŹDZIERNIK

6 października - marta => Sala Weselna Orfeusz w Kłosowie, Zespół Muzyczny Pulsar i fotograf Fotogrupa
19 października - go-gosia =>(Gosia i Michał)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nam wyszło 19 tyś na 54 osoby
odnośnie mojej diety to była dieta mniej żreć :D i serio nic więcej i oczywiście dużo chodzę na piechotę :P
ja musze miec diete bo wtedy mam motywacje do trzymania sie jej jak tylko zaloze mniej jesc to nic nie daje heheh zero dyscypliny
co racja, to racja trzeba się czymś zmotywować :D
ja dietę zacznę od 15 stycznia,,, moj piękny wyjeżdza wiec bedzie łatwiej...
koszty to jakaś masakra... 60 osób 40 tys...
Jeśli chodzi o koszta, to gdzieś tak 40 - 45 tysięcy na 128 osób ;(
Co do diety, myślę, że gdzieś tak po Nowym Roku trzeba będzie się za siebie wziąć - chociaż, aż tak bardzo nie narzekam na swoją figurę ;P

Teraz to co napisze, to głównie do tych Dziewczyn co mają ślub w Euro - Kochane, jeśli mogę coś doradzić, to zacznijcie rozdawać zaproszenia w szczególności dla osób z zagranicy!! My już prawie wszystkie rozdaliśmy i Goście bardzo to chwalili - głównie Ci co mieszkają za granicą. Kuzynka mojego B patrzyła na loty z Irlandi jakoś na tydzień przed ślubem i zcieło Nas - 1000 Euro, co prawda na 3 osoby. Ale wolałam nie pytać czy to w jedną stronę czy w dwie - powiem Wam szczerze, że gorąco mi się zrobiło. Wczoraj daliśmy znajomemu z Niemiec i mówił, że będzie na dniach bukować sobie bilet, bo ceny z kosmosu są teraz.
Ja chętnie przyjmę parę kg od Was ;)

A my po wstępnym wyliczeniu póki co szacujemy koszty na ok 30 tys. na 80 osób , ale w sumie to jestem ciekawa ile to naprawdę wyjdzie...
Hej dziewczyny idąc za waszym przykładem usiadłam i podliczyłam wstępnie koszty i się za głowę złapałam :O

60 osób ok 35-40 tys.

Bardzo dużo kosztuje nas nocleg ze śniadaniem bo ponad 5tys
i sama obsługa tech.( zespół,foto,video i oprawa muz. w kościele ) to koszt 11 tys . Z wrażenia zrobiło mi się gorąco .

Co do Euro to juz kiedyś pisałam żeby w miarę możliwości wcześniej rozdać zaproszenia bo noclegi w hotelach koszmarnie wzrastają .Może wcześniej rezerwując uda sie jakiś dostac rabat chociaż wątpię bo hotele będą chciały zarobić jak najwięcej :/

Ja od jutra chyba idę na siłownię ...jestem wręcz zmuszona ruszyć swoja szanowną hehe
to duzo za nocleg. u nas restauracja wspolpracowała z pobliskim 3* hotelem dali znizko ponad 50% i za 15 osób zapłacilismy nieco ponad tysiaka
Aga to bardzo dużo :(((( Taka cena jest podana w cenniku. Robiąc wstępna kalkulację postaramy się wynegocjowac jakiś rabat. Ja będę się cieszyć jak utargujemy chociaż 10%.
Kierownik obiektu jak i szefostwo gastronomii jest ok więc moze coś się uda :)

A jeśli się nie uda to i tak musimy zapłacić za tyle osób bo mamy rezerwację całego obiektu i zobowiązaliśmy się do tego podpisując umowę . Więc odpukać gdyby przyszło tylko 20 osób to ja muszę opłacić za ok 50-60 nie wiem dokładnie ile jest miejsc noclegowych.
Nam wyjdzie ok. 40 tys. za 100 osób:) I tak na wszystkim oszczędzamy, jakbym chciała wszystko zrobić dokładnie tak jak chcę i tak "na maksa", nie oszczędzać, kupić suknię z salonu, zamówić drogie zaproszenia, droższą salę (bo tak odnośnie cen mamy naprawdę tanią) to nie wiem ile by nas wyszło to wesele...
Olesia, dobrze, ze mówisz o tych cenach biletów - jakoś nie pomyślałam, że moga tak wzrosnąć, a też będę mieć parę osób z za granicy.

Ja jutro chyba zrobię nalot na salony :) Taki wstępny, chyba, że od razu się w jakiejs kiecce zakocham.
No i myślę, że w tym tyg. załatwimy kwestię zaproszeń.

No i rozglądamy się za obrączkami. Trochę nie mogliśmy się dogadać, ale chyba jednak wygrałam :P Mój J. chciał łączone - z żółtego i białego złota. Ja wole tradycyjne, klasyczne całe złote obrączki, ale ten się uparł.
Ale mój kolega, który zajmuje się jubilerstwem bardzo odradzał nam łączone obrączki.
Podobno za kilkanaście lat, z racji tego, że te dwa rodzaje złota są łączone za zasadzie zacisków, to może być widać takie pofalowanie i różnice w tym złocie, co nie ładnie wygląda.
Więc przekonałam mojego lubego, że nie ma co kombinowac :D
hej u nas foto, video, zespol i zespol do kosciola to ok 8 tysiecy przyjecie weselne na 100 osob z poprawinami to ok 19 tys juz mamy 27 plus licze 10 tysiecy reszta tj stroje alk napoje itd
oszczedzamy na takich sprawach jak :
zaproszenia tu bedzie pewnie allegro i zaproszenie do 2 zł sztuka
dekoracja sali jest w cenie menu moze nie super odjazdowa ale nam wystarczy
nie stroimy dodatkowo kosciola - jest stary piekny nie musi miec tiuli i kokardek
samochod bedzie znajomego
obraczki - oddamy wlasne zloto
fryzura - znajoma fryzjerka mnie uczesze i wiem ze symbolicznie mnie policzy :)
kwiaty - u rodzicow na osiedlu jest taka kwiaciarnia gdzie pani czyni cuda za niewielkie pieniadze a ja upatrzylam sobie skromna wiazanke
to chyba tak w skrocie nasz plan
Niestety białe złoto ogólnie jest trochę gorsze. Bardziej się kruszy i jest "słabsze" ;). No i nie wspomne, że jest problem z zwiększaniem obrączek właśnie dlatego. Mi podobają się niektóre złote obrączki ale jak ubralam na palec to nie mogłam sie przekonać i mamy dwukolorowe mimo wszystko, zobaczymy co sie z nimi stanie po latach
O kurcze i dzisiaj równe 4 miesiące nam zostały ;)
Czas poprostu pędzi jeszcze nie dawnio 1 rok był .. Najgorsze, że ta pogoda jest strasznie nieprzewidywalna 10 stopni w grudniu i ciągle jedna pora roku JESIEŃ ciężko przewdzieć jaki będzie np. kwiecień czy mój czerwiec
Co do obrączek ja mam cienki pasek białego złota bo takie mi sie najbardziej podobaly, co sie będzie z nimi działo okarze się. Moj kolega jest 1 rok po ślubie ma obrączkę całą złotą i strasznie mu się porysowała, moja mama 30 lat po ślubie obrączka się super prezentuje ma jakieś drobne ryski ale ile lat. Także nie wiem czy to zależy od rodzaju złota...
wiem ze sa dwa rodzaje proby... i to od proby zalezy jak starzeć bedzie sie obrączka... przynajmniej tak mi sie wydaje... fajnie to oposane jest na stronie apartu...
Cześć wszystkim po świetach!
My tak jak pisałam wcześniej zaproszenia dopiero luty/marzec jednak prawie wszyscy juz wiedzą zwłaszcza znajomi z Irlandii. Ceny biletów na czerwiec koszmar a do tego moj brat sprawdzał z Norwegii i podobno tez strasznie wysokie!
Ja równiez planuje ograniczyc jedzenie od pocz stycznia :P jednak moj narzeczony nie wierzy ze mi sie uda! I jak tu prosic o wsparcie ;)
Dziewczyny z 28 kwietnia musimy trzymać kciuki żeby była ładna wiosenna pogoda :))

Czasem mam przerażającą wizję,że będziemy jechać za pługiem śnieżnym hehe . A wszyscy sie ze mnie śmieją ,że będzie to niezapomniane wesele i wielu gościom zostanie w pamięci :D

Jednak wolałabym ,żeby goście zapamiętali z innych powodów a nie zasypanej drogi półmetrowym śniegiem :)
Mi tam śnieg by nie przaszadzał, wręcz przeciwnie gdybyśmy wcześniej kasę zaczęli odkładać i miałabym wtedy pewność, że od razu po studiach dostanę pracę to napewno zrobilibyśmy wesele w styczniu. Ja się obawiam jedynie tego, że będzie padać a jakiejś chlapy to bym nie przeżyła chyba ;).

Jak ten czas leci! Z jednej strony nie moge się doczekać, a z drugiej jestem przerażona, że tak mało czasu zostało :(
do góry