Widok

Młode Pary 2012 (część 4)

Wesele bez ogłoszeń Wesele Temat dostępny też na forum:
STYCZEŃ

21 stycznia - Milena86 => Restauracja Gospoda Gdańska, Dj Gucio, Kościół Św. Mikołaja w Gdańsku

KWIECIEŃ

21 kwietnia - halmonika
21 Kwietnia - Szklaudia => foto video - http://www.bugi.pl
28 kwietnia - Kamcia01 => Restauracja La Fontaine Gdańsk, Dj Szczepan, foto -AM Studio
28 kwietnia - wilczek => kościół NSJ we Wrzeszczu, wesele -Faltom Swarzewo, zespół Malibu Latino
28 kwietnia - tulipanek

MAJ

5 maja - Asia =>Gościniec Kaszubski Kartuzy, zespół :Tirex, foto : http://www.lastowski.com
25 maja - Elizabet
26 maja - kasia2012
26 maja - Olinka => sala Cegielnia w Rzucewie, Parafia Św. Polikarpa w Gdańsku
26 maja - drosera =>Parafia św. Andrzeja Boboli - Gdynia

CZERWIEC

2 czerwca - Ananao => Ania i Michał, restauracja Gospoda pod Żubrem, Kościół NSPJ w Sopocie, DJ Erbi, Fotograf SharkfotoStudio,
2 czerwca - M&A
8 czerwca - Jazzowa Panienka
9 czerwca - Maryska372
9 czerwca - Czarna84 => restauracja Orchidea w Chwaszczynie, foto Avedon, zespół FoxArt
9 czerwca - Ewelinka22
16 czerwca - Gosia89.89
16 czerwca - marcelka => Filip Osłonino, zespół BEST, foto B&W, kamer- CamOn
23 czerwca - Tymek200221 => Sala FILIP w Osłonienie, zespół SAMBA, foto Fotoinlove, kamerzysta video-wspomnienia
23 czerwca - Tysia86
23 czerwiec - Kasiula1986 => sala Chmielno "Wichrowe Wzgórze", Sanktuarium Matki Boskiej Sianowskiej w Sianowie
29 czerwca - Olesia1986 => Ola i Bartek, restauracja Gosia w Kielnie, zespół Best, foto - fotogrupa
30 czerwca - Patka02 => Patrycja i Wiesio-zajazd Hacjenda Pączewo-zespół Party- kamerzysta Pan Brzoskowski ze Starogardu Gdańskiego
30 czerwca - zosiek
30 czerwca - dzoanna => pensjonat Ren Iwiczno, zespół Avinion, Kamerzysta Videogroszek, Fotograf Fotogrupa
30 czerwiec - ania i grzesiek => hotel faltom, foto video SharkfotoStudio

LIPIEC

7 lipca - EeMmAa => kościół XVI wieczny w Stegnie, sala Bałtyk w Stegnie, Prezenter Muzyczny Robert Jakubek
7 lipca - anetQs
7 lipca - Emilia
7 lipca - Gosiagg3g
7 lipca - Bronqa
7 lipca - Jusstyss =>Magnat w Bojanie, Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie
14 lipca - roza26 & M.
28 lipca - angelika84 =>Zajazd Roma Tczew, zespół Sami Swoi, foto: fotoinlove, kamerzysta: Grupa Obiektywni

SIERPIEŃ

4 sierpnia - Paulen =>sala bankietowa Lublewo, zespół Koktajl
18 sierpnia - Ciastko
18 sierpnia - Nadiaaa => ośrodek Szarlota, zespół Samba, foto - Jolanta Bork, kamerzysta http://www.hp.video-foto-studio.pl
18 sierpnia - Paula i Jarek
18 sierpnia - Natalinda => Dzikie Wino - Reda
18 sierpnia - kamilka2106 => dworek Oleńka, foto i film: firma Pana Tomasza Safian
24 sierpnia - NiuniaAdasiowa
25 sierpnia - Marzena i PAweł
25 sierpnia - Gosik _Koteczek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam ja tez mam podobny problem ale mam nadzieje że pujdzie łatwo gdyż mieszkam za granica ale ślub biore w parafi do której należałam jak mieszkałam w PL a do tutejszego koscioła niejestem zapisana niedługo urlop to to załatwie mam taką nadzieje bo musze z tąd wziąśc zaswiadczenie o rezygnacji :)
Witamy :)
Witam Dziewczyny! również chętnie się dopiszę do listy -18.08.2012
Ślub na Oruni w Ignacym godz.16 , Wesele w Tokarach sala bankietowa Brylowski, Dj Karol Switajski :)) Pozdrawiam
Wiedziałam, że jakieś schody będą :(
Hej Dziewuszki :)

My już po rozmowie z Księdzem, mamy ślub na godz. 16 - ech, jakie to wspaniałe uczucie znać termin swojego ślubu, ale te formalności...

Może któraś z Was będzie wstanie mi pomóc, bo dalej nie rozumiem to co Ksiądz mi powiedział, opisałam to w tym wątku: http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=255272#fs
anetQs - przeceny będą od października, dlatego ja idę we wrześniu, bo Pani mówiła, że potem będzie miała urwanie głowy jak będzie wyprzedaż. A cen Ci nie powiem bo nie wiem. Mi spodobała się tam jedna suknia (ale na stronie jej nie ma i w ogóle nie ma jej w internecie :)) i tylko jej cenę znam...1700 zł kupno nowej, a przy szyciu nowej na pierwsze wypożyczenie 1100 zł, więc cena śmieszna jak dla mnie w porównaniu do innych, tym bardziej, że szyta jak chcę i nowiutka na miarę.
Tylko jeśli któraś z Was chce tam iść, to umawiajcie się na przymiarkę. Dla mnie Pani zrobiła wyjątek bo tylko jedną suknie chciałam mierzyć, ale następnym razem na pewno się umówię :)
Czarna - tak się domyślałam, że to właśnie dzięki "Naszemu" forum, zorientowałaś się, że ja to ja ;)

Dziewczynki, dzisiaj będziemy znać godzinę Naszego ślubu, już się doczekać nie mogę!! To jednak miłe jest uczucie :) jakbym chciała, by to był ten dzień!! :)

Pozdrawiam.
kamcia01 - a w salonie Firstlady w Pruszczu są teraz przeceny? jakie tam są mniej więcej ceny?
Niestety mój narzeczony i rodzice stwierdzili, że Matemblewo jednak trochę daleko, tym bardziej, że nie wszyscy auta mają i nie wiem jak by dojechali no i mają racje. Musze patrzeć też żeby gościom było wygodnie dojechać.

A co do salonów to ta dziwna Pani była na wysepce we Wrzeszczu. Czytałam później o niej opinie tu na forum i myślę podobnie. Ogólnie jak się pytałam czy poprawki w cenie to mówiła, że tak, a potem jak mama zaczęła drążyć temat to zaczęła gadać, że ona nic nie wie co to jutro będzie, więc nie jest w stanie zagwarantować mi, że za rok ona jeszcze tu będzie. No i odświeżenie sukni (miałabym ją w grudniu a ślub w kwietniu) nie wchodziło w grę bo "to przecież nowa suknia to po co ją odświeżać". Mówię Wam masakra.
A zdecydowanie polecam salon First Lady z Pruszcza. Pani baaardzo miła, fajnie z nią można porozmawiać i poświęciła mi czas mimo tego, że się nie umówiłam i przerwałam jej w pracy bo jakąś suknie poprawiała. Wybrałam tam suknię już :) żadnych problemów z odświeżeniem sukni, jakieś drobne przeróbki sukni bez problemu, aż nie chciało się mi i mojej mamie stamtąd wychodzić ;)
A i jeszcze polecam salon Livia w Oliwie. Tam Pani też bardzo miła i przyjemnie było mierzyć tam sukienki :) i szyją suknie na pierwsze wypożyczenie, więc super sprawa, bo mamy nową suknie na miarę za niższą cenę, a po weselu nie musimy się martwić co z nią zrobić.
Olesia, wchodząc na nasze forum pzwe widziałam twój login więc zapytałam, znać się raczej nie znamy, bo za dużo ludzi:)
acha, no i (to do Kamci) możesz zdradzic, jakie to salony, że do tego jednego nie poleciłabyś, a w tym drugim będziesz zamawiac?
ja idę "w salony" dokładnie za tydzień, pierwszy raz.
bez sukni (tzn. zamówienia jej) nie wracam - to będzie mój jedyny dzień na poszukiwania i ostateczny wybór :))
Kamcia, a tego Matemblewa nie bierzecie pod uwagę?
Olesia1986 - wiem, że zdążę, ale już miałam zaplanowane wszystko a tu klops. Jedyna godzina, która została w kościele to 13.30 a to zdecydowanie za szybko, biorąc pod uwagę fakt, że znajduje się on 10 minut spacerkiem od kościoła, więc autem 2 minuty dosłownie ;)...no cóż pozostaje mi ślub u mnie w parafii, chociaż teraz bym się nawet nie zdziwiła jakby i tu było zajęte mimo tego, że w zeszłym roku były aż 4 śluby ;)

Pozdrawiam :)
Dokładnie tak, zaocznie rzecz jasna :) rozumiem, że razem studiujemy? ;)
Olesia, zintegrowaną wczesną edukację, mgr?
Czarna a dobrze piszesz, studiuję w Ateneum - znamy się? :)

Co do lampionów, to nic nie słyszałam, żeby były niebezpieczne oraz że jest na to potrzebne pozwolenie :) przy fajerwerkach i owszem, trzeba mieć pozwolenie...

kamcia01 - spokojnie, dasz radę :) wszystko zdążysz załatwić :) co do Kościoła, możecie wziąć przecież inna godzinę, bądź w innym Kościele ślubować ;)
Ja też za lampionami jestem ;). Sama chciałam je mieć ale niestety w związku z salą w centrum miasta nie ma mowy o takim czymś.

A co do przygotowań to ja już mam dość...tak jak pisałam byłam 2 tyg temu zamówić suknie i zaklepać termin w kościele i zamówić wstążki do zaproszeń. Niestety oprócz wstążek nie mam nic :(.
Babka w salonie dziwna i jak z nią pogadałam co i jak to obie z mamą wyszłyśmy stamtąd i stwierdziłyśmy, że nigdy tam sukni nie zamówię ;/. Na szczęście mam już inną na oku i we wrześniu jadę już zamówić na pewno, bo tak umówiłam się z Panią z innego salonu. Obsługa bez porównania no i cena także.
A nasz termin w kościele już zajęty, więc też nie załatwiliśmy ;/
Ja jestem za lampionami. W czerwcu w Poznaniu byłam na pobijaniu rekordów w puszczaniu lampionów i wyglądało to prześlicznie. W prawdzie tam ich było 11 tys. chyba, ale przy mniejszej liczbie też ponoć wygląda to rewelacyjnie :) Ja się tylko obawiam jednego- czytałam gdzieś że takie lampiony są niebezpieczne dla środowiska, bo nie wiadomo gdzie polecą... muszę poszukać, czy trzeba mieć na to jakieś pozwolenie :)
Do Olesia, czy Ty może przypadkiem studiujesz w Ateneum?
My tez planujemy zaskoczyć gości lampionami szczęścia:)

Inne tematy z forum Sport

Motywacja w sportach górskich (17 odpowiedzi)

Wspinaczka i kolarstwo górskie to dyscypliny, które wymagają nie tylko siły fizycznej, ale też...

do góry