Widok

Młode Pary 2012 (część 5)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zapraszam do nowego wątku

STYCZEŃ

21 stycznia - Milena86 => Restauracja Gospoda Gdańska, Dj Gucio, Kościół Św. Mikołaja w Gdańsku

KWIECIEŃ

14 kwietnia - Madziarrra =>(Magda i Kamil) Sala pod Aniołek w Gdańsku
21 kwietnia - halmonika => hotel Kahlberg w Krynicy Morskiej, fotograf fotoinlove, kamerzysta Pan Kisiel z Elbląga, dekoracja Azalia z Elbląga
21 Kwietnia - Szklaudia => foto video - http://www.bugi.pl
21 kwietnia - olimpia20111 =>(Karolina i Jarek) Kościół im. Stanisława Kostki w Gdyni, Oberża pod Turbotem, Fotograf - Szwagier, zaproszenia - Siostra
28 kwietnia - Kamcia01 => Restauracja La Fontaine Gdańsk, wodzirej Szczepan, foto -AM Studio
28 kwietnia - wilczek => kościół NSJ we Wrzeszczu, wesele -Faltom Swarzewo, zespół Malibu Latino
28 kwietnia - tulipanek

MAJ

5 maja - Asia =>Gościniec Kaszubski Kartuzy, zespół :Tirex, foto : http://www.lastowski.com
12 maja - Sunniva=>(Aga i James) sala: Godding, Kosciol: Matki Boskiej Czestochoweskiej w Gdansku, dj: Edi Frenkler, fotograf: B&W, kwiaty(bukiety i sala): aleksandra ciecholewska, makijaz: elena wizaz
25 maja - Elizabet
26 maja - kasia2012 => Parafia św. Andrzeja Boboli - Gdynia
26 maja - Olinka => sala Cegielnia w Rzucewie, Parafia Św. Polikarpa w Gdańsku
26 maja - drosera =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie
26 maja - talus25 => Sala - Kłosowo(mała), Fotograf - Tbc.com.pl, orkiestra - Blue night

CZERWIEC

2 czerwca - Ananao =>(Ania i Michał) Gospoda pod Żubrem, Kościół NSPJ w Sopocie, DJ Erbi, Fotograf SharkfotoStudio,
2 czerwca - M&A => restauracja Orchidea w Chwaszczynie
2 czerwca - Emilia => zajazd Czardasz, zespół Voice, Kościół w Gniewinie
8 czerwca - Jazzowa Panienka
8 czerwca - Emka357 =>(Emilka i Michał) Dom Bankietowy Grinholc, Kościól Św.Jana z Ket w Rumi, foto Artur Lastowski, kamerzysta Photoyoung
9 czerwca - Maryska372
9 czerwca - Czarna84 => restauracja Orchidea w Chwaszczynie, foto Avedon, zespół FoxArt
9 czerwca - Ewelinka22
16 czerwca - Gosia89.89 =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie, Fotograf fotoinlove, kamera http://www.hp.video-foto-studio.pl , zespół Hevelius z Bytowa
16 czerwca - marcelka => Filip Osłonino, zespół BEST, foto B&W, kamer- CamOn
23 czerwca - Tymek200221 => Sala FILIP w Osłonienie, zespół SAMBA, foto Fotoinlove, kamerzysta video-wspomnienia
23 czerwca - Tysia86
23 czerwiec - Kasiula1986 => sala Chmielno "Wichrowe Wzgórze", Sanktuarium Matki Boskiej Sianowskiej w Sianowie
29 czerwca - Olesia1986 =>(Ola i Bartek) restauracja Gosia w Kielnie, zespół Best, foto - fotogrupa
30 czerwca - Patka02 =>(Patrycja i Wiesio) zajazd Hacjenda Pączewo-zespół Party- kamerzysta Pan Brzoskowski ze Starogardu Gdańskiego
30 czerwca - zosiek
30 czerwca - dzoanna => pensjonat Ren Iwiczno, zespół Avinion, Kamerzysta Videogroszek, Fotograf Fotogrupa
30 czerwiec -ania =>(Ania i Grzesiek) hotel faltom, foto video SharkfotoStudio

LIPIEC

7 lipca - EeMmAa => kościół XVI wieczny w Stegnie, sala Bałtyk w Stegnie, Prezenter Muzyczny Robert Jakubek
7 lipca - anetQs
7 lipca - Emilia
7 lipca - Gosiagg3g
7 lipca - Bronqa
7 lipca - Jusstyss =>Magnat w Bojanie, Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie
14 lipca - roza26 & M.
14 lipca - Ola =>(Ola i Dawid) Złota Róża,
28 lipca - angelika84 =>Zajazd Roma Tczew, zespół Sami Swoi, foto: fotoinlove, kamerzysta: Grupa Obiektywni

SIERPIEŃ

4 sierpnia - tigress24 => Villa Paladium w Oliwie
4 sierpnia - Paulen =>sala bankietowa Lublewo, zespół Koktajl
18 sierpnia - Ciastko
18 sierpnia - Nadiaaa => ośrodek Szarlota, zespół Samba, foto - Jolanta Bork, kamerzysta http://www.hp.video-foto-studio.pl
18 sierpnia - Paula i Jarek => sala Roma Łapino, Wodzirej: Robert Jakubek, Foto: Fotogrupa, Video: Videogroszek, Katedra Oliwska,
18 sierpnia - Natalinda => Dzikie Wino - Reda
18 sierpnia - kamilka2106 => dworek Oleńka, foto i film: firma Pana Tomasza Safian
24 sierpnia - NiuniaAdasiowa => parafii p.w. św. Andrzeja Boboli na Obłużu, Dom Bankietowy Grinholc w Rumi, video pan B. Lemke, Dj Daja
25 sierpnia - Marzena i Paweł => videogroszek,sala Agrotka Osłonino, zespół Party
25 sierpnia - Gosik _Koteczek
25 sierpnia - Szczęściara =>sala weselna pod Wejherowem
25 sierpnia - Martosza =>(Marta i Marcin) restauracja Filharmonia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Madzik - tak jak obiecałam odpisuje, otóż My na początku chcieliśmy mieć poprawiny, ale w spokojnej tonacji tzn. grill dla najbliższych max 30 osób i wsio i do widzenia, ale po przeliczeniu ile godz przyjezdnych, i ile Nas wyjdzie grill a poprawiny na sali zdecydowaliśmy się na to drugie, o to wyjdzie dwa razy taniej ;P osobiście!!! uważam, że poprawiny powinny być, chociażby dlatego, że sporo Gości przyjeżdża specjalnie do Nas z zagranicy, i głupio by mi było powiedzieć Im, że poprawin nie ma, że tak naprawdę przyjechali tylko na jedną noc i do widzenia, jakoś źle bym się z tym czuła ;(

Olimpia - cieszę się razem z Wami, najważniejsze, że Wam się podoba - tak jak mówisz ma być pięknie, taki dzień i taką noc przeżywa się raz w życiu ;P ja czasami żałuję, że wybrałam tą salę którą mam, bo nie jest jakoś w super miejscu położona, ani jakoś ekstra zrobiona w środku, ale najważniejsze było dla mnie jedzenie!!, potem obsługa i kontaktowi
właściciele i tak właśnie jest a resztę dorobimy sobie piękną dekoracją ;D

Co do długiego weekendu korzystałam z niego maksymalnie, dzisiaj mam zamiar ułożyć sobie plan mojej pracy mgr więc trochę pewnie posiedzę nad książkami, ale generalnie mam zamiar poleniuchować - jutro pierwszy dzień do pracy po miesięcznym urlopie!! Wolę nie myśleć co jutro będzie :(
Olesia - jestem typową babą, ale mój J. chyba też :D Podjechaliśmy zobaczyc inną sale..........i wszytsko się pozmienialo. Jak zobaczyłam salę w Dzikim Winie, to zatkało mnie !! I J. tez!!! Oberże zostawiamy i bierzemy dziekie Wino!
Czort z poprzednią rezerwacją ! Jak ma być pieknie, to ma być i już !! :)
Jutro idziemy wpłacać zaliczkę.
No i fajnie bo do domu sobie z buta pojdziemy :) hehehe :)

A jak Wam czas dziewczęta mija na długim weekendzie?:)
Ja wybralam opcje może troche bardziej pracochłonną ale nie wiem czy nie tańszą. Wynajmuje sale która mam dostepna od środy do poniedziałku. Płace kucharce za gotowanie, ciasta itd. Robię zakupy. Wiec za sale i jedzenie płace raz i mam tego tyle ile tego potrzebuje. Narazie jak oblicze koszt wynajmu sali i kucharki (bez produktów) to jest niecałe 50 zł za osobę. Myślę ze z zakupami zamkniemy się w jakiejś przyzwoitej porze.

A co do piwka bardzo chętne jak oczywiście nie będę w pracy bo pracuje na nocki.
Dzięki Gosia89.89 , to tak standardowo fajnie my niechcemy poprawin to 2500 w kieszeni teoretycznie ,ja z moim facetem zastanawiamy sie nad zmianą sali tam gdzie chcielismy na poczatku musimy zapłacić w granicach 210, 220 za os. to bardzo dużo a można zrobić taniej i też dobrze :) pozdrawiam dziewczęta:)
Tigress24 my podpisaliśmy umowę, w której jest 180zł/os plus 2500 poprawiny. Jest też haczyk 'cena może ulec zmianie'', ale tego nie da się przeskoczyć . Natomiast z opinii kilku znajomych, którzy ostatnio mieli tam wesele wiem, że cena albo wcale nie wzrosła albo wzrosła w przypadku mojej koleżanki, która miała w umowie 2000zł za poprawiny na 2500zł. Mam nadzieję, że w przyszłym roku nie będzie szału cenowego....
Tak więc nie jest aż tak tragicznie.
hej hej, w końcu piątek - WEEKENDU początek :DD
Olesia, pytałaś mnie o to złoto, które daliśmy Panu Czarkowskiemu. Otóż my mieliśmy "nadwyżkę", bo nasze obrączki "wycenił" (w sensie wagi) już przy zamawianiu na 10 gram, "materiału" daliśmy ponad 10, więc mieliśmy wybór, czy nam odda tę resztę złota, czy odejmie jej wartośc od robocizny (bo robocizna miała kosztowac 700zł - NIE JESTEM PEWNA, ale to chyba stała kwota) i wybraliśmy drugą opcję, czyli odjął od 700 wartośc tego pozostałego złota, i wyszło 422. jak napisał smsa, że obrączki gotowe do odbioru, to oddzwoniłam i najpierw zapytałam, czy można płacic kartą (odpowiedział, że tak), a potem, to ile do dopłaty (bo wpłaciliśmy zaliczkę 400zł - też NIE JESTEM PEWNA, ale to chyba też stała kwota). On na to, że...22! (więc niepotrzebnie pytałam najpierw o płatnośc kartą, bo akurat tyle to miałam w portfelu ;) ). byłam tak zaskoczona, że myślałam, że źle usłyszałam i że chodzi pewnie o 222, ale jednak 22 :DD
tak czy siak, przed odbiorem obrączek poszłam do cukierni i kupiłam Państwu Czarkowskim 2 eklery na osłodę pochmurnego dnia ;) , no i w drobnym podziękowaniu za szybkie wykonanie obrączek, mimo że nie zrobili dla nas żadnego wyjątku, tylko po prostu spytali przy zamawianiu sami z siebie, czy spieszy nam się czy nie ;)

co do spotkania - bardzo fajny pomysł, ale to tylko taka opinia osoby "z zewnątrz" :P bo ja po pierwsze nie jestem PM 2012, a po drugie - nie ma mnie w Polsce. ale Wy spotkajcie się koniecznie i bawcie się dobrze!!!

pozdrawiam serdecznie :))

ps. no dla nas podróż poślubna jest obowiązkowa i już wszystko mamy załatwione i opłacone, także dokładnie miesiąc po ślubie, czyli 22.listopada lecimy na Florydę :DD
To kolejna na liście spotkaniowej, trza będzie taką utworzyć na dniach i ustalić datę ;P

Co do podróży poślubnej, My powoli zaczynamy rozmyślać, gdyż nie chcemy podróży typowo leniuchowatej ;D Chcemy ustalić sobie jakąś trasę, zobaczyć co i gdzie warto zwiedzić i powoli rezerwować miejsca - chcemy na własną rękę jechać ;) Dzisiaj rozmawialiśmy z mojego B Siostrą (nawet zakopałyśmy topór wojenny ;)) i zapraszała Nas do Portugalii, zaczynamy się bardzo mocno nad tym zastanawiać, wcześniej myślałam też o Grecji!! Kurdę, jestem typowym strzelcem, gdzie ja bym nie wyjechała!! tylko pieniędzy brak :D
witam no na piwo też się piszę ,a jeśli chodzi o podróż poślubną jeszcze nie rozmawialiśmy czas jeszcze ;-)
Olimpia, My również mieszkamy razem od jakiegoś czasu, i w dodatku mamy trochę problemów finansowych przez pewną osobę z Rodziny mojego B, ale mimo to stwierdziliśmy, że wesele ma się raz w życiu (teoretycznie tak powinno być ;)) i pogadaliśmy z moimi Rodzicami, bo tylko na nich możemy w tej sytuacji liczyć - dzięki temu weselicho jest na 116 osób ;D a czy tyle przybędzie to się okaże ;)
Olimpia a co do tej różnicy - naprawdę nie masz co się zastanawiać różnica jest tylko 30 zł ;D Swoją drogą tanio tam masz, a masz w tą cenę wliczone ciasta? :) My mamy płacić w przedziale 160 - 170 zł, ale mamy wliczone w tym ciasta i tort weselny ;P

Co do spotkania, to osobiście pasuje mi najlepiej termin od września i to co drugi weekend - niestety zjazdy na uczelni się zaczynają... ;(

Dziewczyny a zastanawiałyście się nad podróżą poślubną? ;D
Za menu to większe chyba 180 zł, ale nie jestem pewna na 100%bo nie ja robiłam rezerwację sali
Witam was dziewczęta mam pytanie do tych które robią wesele w Orchidei na Chwaszczynie miałyście już spotkanie w sprawie organizacji i ile za menu biorą jak można wiedzieć z góry dziękuje :)
ja też jestem chętna :)
z chęciom bym wpadła poznała was troche ale niema mnie w pl:(, ale mam nadzieje że spotkanie wam się uda:)
Ja też chętna............ oczywiście na spotkanie i piwko :D
Jeśli piwko i spotkanko... to ja również chętna jestem!!!!
Olesia, wcześniej decydowaliśmy się na obiad bo:
1. Nasi rodzice neistety raczej fionansowo nie będa mogli nam pomóc, a tak naprawdę dla nas nie liczyła się impreza "po"
2. Już mieszkamy jakis czas razem i szkoda nam było kasy - woleliśmy wydac ją np. na jakis remont albo wycieczkę.

Ale tak jak wspominałam, ostatnio byliśmy na weselu i nam troche na głowę padło :P
Usiedliśmy i zaczęłiśmy wszytsko dokładnie obliczać.
I w sumie dołozymy tylko za talerz i to wcale nie duzo, bo za obiad z kolacja mieliśmy płacic po 110 zł/os. a teraz 140. Poza tym dołozymy za orkiestrę no i wiekszą ilość wódki.

Ale poza tym to masa kosztów nam odchodzi:
- Obrączki - mamy baaaaaardzo dużo złotaod rodziców, także tlyko przetopić
- Fotograf - Mój szwagier:D (kamerzysty nie chcemy)
- Kwiaty - Moja siostra :D:D:D robi śliczne kompozycje
- zaproszenia - tez moja siostra
- dekoracje, kieliszki dla młodych itd - tez moja siostra :D
- z ubraniami nie bedziemy wcale szalec - uszyje na 1sze wypozyczenie albo odkupie uzywaną i siema.
- Fryzjer - moja kumepla fryzjerka
- Makijaz - też kumpela makijażystka :D

Takze stwierdziliśmy ze wesele ma się raz w zyciu, a skoro tyle kosztów nam odchodzi, to warto zapłacić za orkiestrę i trochę więcej za wódkę :)

A co do facetów - mój się próbuję angażować, bo go ochrzaniła, ale mówi, że ja mam organizowac, bo on ma tylko jedno marzenie - zebym była szcześliwa w tym dniu :D - Słodziak :* (pewnie szuka jelenia, ale choć ładnie mówi:))
olimpia, to ja bym się w ogóle nie zastanawiała nad zmianą lokalu, jeżeli tylko oczywiście wolna sala jest - zmień, w końcu do tańców potrzebne jest trochę miejsca i tak jak wspomniałaś w podobnej cenie wychodzi Cię całonocna impreza plus brak opłat korkowego ;) a czemu wcześniej chcieliście sam obiad? Nie myśleliście w ogóle o weselu? :)

mój niby mnie słucha, ale i tak wiem, że błądzi myślami gdzie indziej, to jest niesamowicie irytujące!! ;( niestety tak jak pisałam, tak to jest z facetami :P

Cieszę się, że zdecydowaliście się jednak na Samych Swoich - zobaczycie, nie będziecie żałować ;)

A co do piwka, musimy zebrać większą liczbę chętnych ;)
aaa!!! a co do piwka, to ja jestem za :D
hhahaha :) Olesia, - mój tez mnie juz sluchac nie może :P

ale co tam ! trza go wciągnąc w to wszytsko! niech pomaga !!! :)

w niedziele jedziemy do zespołu już wszytsko zaklepać na 100%.
Zdecydujemy sie chyba na samych swoich.

Teraz tylko mamy rpoblem z salą, bo nie wiem czy będzie dobra na wesele.

Mamy wstępnie wybraną oberże po turbotem, która na obiad jest w sam raz, ale teraz jak zdecydowaliśmy się jednak na wesele, to mam wątpliwości :/
Zastanawiam się nad dzikim winie w Redzie.... menu maja nawet lepsze niż oberża a w podobnej cenie - za to nie pobierają też korkowego:)
Poza tym do domu stamtąd mamy kilometr :D to na nockę poślubną z buta bysmy poszli :D
Witamy w naszych skromnym gronie ;D

Dziewczyny, tak w ogóle wpadłam na pomysł, co byście powiedziały na jakieś spotkanko? Gdzieś na piwko, i pogadać o Naszych przygotowania ślubnych, bo wiadomo jak to jest z facetami a Rodzice też pewnie nie mogą Nas słuchać - bynajmniej moi mają już mnie dość :D
do góry