Widok

Młode Pary 2012 (część 5)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zapraszam do nowego wątku

STYCZEŃ

21 stycznia - Milena86 => Restauracja Gospoda Gdańska, Dj Gucio, Kościół Św. Mikołaja w Gdańsku

KWIECIEŃ

14 kwietnia - Madziarrra =>(Magda i Kamil) Sala pod Aniołek w Gdańsku
21 kwietnia - halmonika => hotel Kahlberg w Krynicy Morskiej, fotograf fotoinlove, kamerzysta Pan Kisiel z Elbląga, dekoracja Azalia z Elbląga
21 Kwietnia - Szklaudia => foto video - http://www.bugi.pl
21 kwietnia - olimpia20111 =>(Karolina i Jarek) Kościół im. Stanisława Kostki w Gdyni, Oberża pod Turbotem, Fotograf - Szwagier, zaproszenia - Siostra
28 kwietnia - Kamcia01 => Restauracja La Fontaine Gdańsk, wodzirej Szczepan, foto -AM Studio
28 kwietnia - wilczek => kościół NSJ we Wrzeszczu, wesele -Faltom Swarzewo, zespół Malibu Latino
28 kwietnia - tulipanek

MAJ

5 maja - Asia =>Gościniec Kaszubski Kartuzy, zespół :Tirex, foto : http://www.lastowski.com
12 maja - Sunniva=>(Aga i James) sala: Godding, Kosciol: Matki Boskiej Czestochoweskiej w Gdansku, dj: Edi Frenkler, fotograf: B&W, kwiaty(bukiety i sala): aleksandra ciecholewska, makijaz: elena wizaz
25 maja - Elizabet
26 maja - kasia2012 => Parafia św. Andrzeja Boboli - Gdynia
26 maja - Olinka => sala Cegielnia w Rzucewie, Parafia Św. Polikarpa w Gdańsku
26 maja - drosera =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie
26 maja - talus25 => Sala - Kłosowo(mała), Fotograf - Tbc.com.pl, orkiestra - Blue night

CZERWIEC

2 czerwca - Ananao =>(Ania i Michał) Gospoda pod Żubrem, Kościół NSPJ w Sopocie, DJ Erbi, Fotograf SharkfotoStudio,
2 czerwca - M&A => restauracja Orchidea w Chwaszczynie
2 czerwca - Emilia => zajazd Czardasz, zespół Voice, Kościół w Gniewinie
8 czerwca - Jazzowa Panienka
8 czerwca - Emka357 =>(Emilka i Michał) Dom Bankietowy Grinholc, Kościól Św.Jana z Ket w Rumi, foto Artur Lastowski, kamerzysta Photoyoung
9 czerwca - Maryska372
9 czerwca - Czarna84 => restauracja Orchidea w Chwaszczynie, foto Avedon, zespół FoxArt
9 czerwca - Ewelinka22
16 czerwca - Gosia89.89 =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie, Fotograf fotoinlove, kamera http://www.hp.video-foto-studio.pl , zespół Hevelius z Bytowa
16 czerwca - marcelka => Filip Osłonino, zespół BEST, foto B&W, kamer- CamOn
23 czerwca - Tymek200221 => Sala FILIP w Osłonienie, zespół SAMBA, foto Fotoinlove, kamerzysta video-wspomnienia
23 czerwca - Tysia86
23 czerwiec - Kasiula1986 => sala Chmielno "Wichrowe Wzgórze", Sanktuarium Matki Boskiej Sianowskiej w Sianowie
29 czerwca - Olesia1986 =>(Ola i Bartek) restauracja Gosia w Kielnie, zespół Best, foto - fotogrupa
30 czerwca - Patka02 =>(Patrycja i Wiesio) zajazd Hacjenda Pączewo-zespół Party- kamerzysta Pan Brzoskowski ze Starogardu Gdańskiego
30 czerwca - zosiek
30 czerwca - dzoanna => pensjonat Ren Iwiczno, zespół Avinion, Kamerzysta Videogroszek, Fotograf Fotogrupa
30 czerwiec -ania =>(Ania i Grzesiek) hotel faltom, foto video SharkfotoStudio

LIPIEC

7 lipca - EeMmAa => kościół XVI wieczny w Stegnie, sala Bałtyk w Stegnie, Prezenter Muzyczny Robert Jakubek
7 lipca - anetQs
7 lipca - Emilia
7 lipca - Gosiagg3g
7 lipca - Bronqa
7 lipca - Jusstyss =>Magnat w Bojanie, Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie
14 lipca - roza26 & M.
14 lipca - Ola =>(Ola i Dawid) Złota Róża,
28 lipca - angelika84 =>Zajazd Roma Tczew, zespół Sami Swoi, foto: fotoinlove, kamerzysta: Grupa Obiektywni

SIERPIEŃ

4 sierpnia - tigress24 => Villa Paladium w Oliwie
4 sierpnia - Paulen =>sala bankietowa Lublewo, zespół Koktajl
18 sierpnia - Ciastko
18 sierpnia - Nadiaaa => ośrodek Szarlota, zespół Samba, foto - Jolanta Bork, kamerzysta http://www.hp.video-foto-studio.pl
18 sierpnia - Paula i Jarek => sala Roma Łapino, Wodzirej: Robert Jakubek, Foto: Fotogrupa, Video: Videogroszek, Katedra Oliwska,
18 sierpnia - Natalinda => Dzikie Wino - Reda
18 sierpnia - kamilka2106 => dworek Oleńka, foto i film: firma Pana Tomasza Safian
24 sierpnia - NiuniaAdasiowa => parafii p.w. św. Andrzeja Boboli na Obłużu, Dom Bankietowy Grinholc w Rumi, video pan B. Lemke, Dj Daja
25 sierpnia - Marzena i Paweł => videogroszek,sala Agrotka Osłonino, zespół Party
25 sierpnia - Gosik _Koteczek
25 sierpnia - Szczęściara =>sala weselna pod Wejherowem
25 sierpnia - Martosza =>(Marta i Marcin) restauracja Filharmonia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dopisuję się :) : Emilia i Karol 26.05, fotograf Piotr Mielewczyk, Dj Limhal, Dworek Barwik, kościół prawdopodbnie Sw. Bernarda :)
Hmm... Dzwoneczki, mogą być bardzo fajnym i oryginalnym pomysłem ;) może zgapię od Ciebie olinka ;)

angelika84 - ja niestety Ci nie pomogę, od początku wiedziałam jaką chcę sukienkę i, że to ta wymarzona - jak zakupiłam to już nie zaglądałam na neta, aby popatrzeć na nią ani na żadną inną, po co mi to? i tak już po ptakach ;P

olimpia, to faktycznie macie przeboje z tym Waszym ślubem, ale macie rację - raz w życiu ma się wesele, więc jak ma się możliwości i chęci to czemu nie wyprawić wesela i się na nim świetnie bawić? :)

Dziewczyny, nadiaaa ma rację, zaśmiecamy sobie niepotrzebnie wątek - nadiaaa, regularnie śledzi wątek, zapewne zapisuje zmiany i przy nowym wątku będą uaktualniane zmiany, więc nie róbmy sobie pod górkę ;)

Pozdrawiam.
STYCZEŃ

21 stycznia - Milena86 => Restauracja Gospoda Gdańska, Dj Gucio, Kościół Św. Mikołaja w Gdańsku

KWIECIEŃ

21 kwietnia - halmonika => hotel Kahlberg w Krynicy Morskiej, fotograf fotoinlove, kamerzysta Pan Kisiel z Elbląga, dekoracja Azalia z Elbląga
28 kwietnia - Kamcia01 => Restauracja La Fontaine Gdańsk, wodzirej Szczepan, foto -AM Studio
28 kwietnia - wilczek => kościół NSJ we Wrzeszczu, wesele -Faltom Swarzewo, zespół Malibu Latino
28 kwietnia - tulipanek
28 kwietnia - Madzik050642 => kościół ul. Mickiewicza we Wrzeszczu

MAJ

5 maja - Asia =>Gościniec Kaszubski Kartuzy, zespół :Tirex, foto : http://www.lastowski.com
12 maja - Sunniva=>(Aga i James) sala: Godding, Kosciol: Matki Boskiej Czestochoweskiej w Gdansku, dj: Edi Frenkler, fotograf: B&W, kwiaty(bukiety i sala): aleksandra ciecholewska, makijaz: elena wizaz
25 maja - Elizabet
26 maja - Olinka => sala Cegielnia w Rzucewie, Parafia Św. Polikarpa w Gdańsku, makijaż Ania Olejnik
26 maja - talus25 => Sala - Kłosowo(mała), Fotograf - Tbc.com.pl, orkiestra - Blue night

CZERWIEC

2 czerwca - Ananao =>(Ania i Michał) Gospoda pod Żubrem, Kościół NSPJ w Sopocie, DJ Erbi, Fotograf SharkfotoStudio,
2 czerwca - Ania i Karol
8 czerwca - Emka357 =>(Emilka i Michał) Dom Bankietowy Grinholc, Kościól Św.Jana z Ket w Rumi, foto Artur Lastowski, kamerzysta Photoyoung
9 czerwca - Maryska372
9 czerwca - Czarna84 => restauracja Orchidea w Chwaszczynie, foto Avedon, zespół FoxArt
9 czerwca - Ewelinka22
16 czerwca - Gosia89.89 =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie, Fotograf fotoinlove, kamera http://www.hp.video-foto-studio.pl , zespół Hevelius z Bytowa
23 czerwca - olimpia20111 =>(Karolina i Jarek) Kościół im. Stanisława Kostki w Gdyni, Oberża pod Turbotem, Fotograf - Szwagier, zaproszenia - Siostra
23 czerwca - Tymek200221 => Sala FILIP w Osłonienie, zespół SAMBA, foto Fotoinlove, kamerzysta video-wspomnienia
23 czerwca - Tysia86
23 czerwiec - Kasiula1986 => sala Chmielno "Wichrowe Wzgórze", Sanktuarium Matki Boskiej Sianowskiej w Sianowie
29 czerwca - Olesia1986 =>(Ola i Bartek) restauracja Gosia w Kielnie, zespół Best, foto - fotogrupa
30 czerwca - Patka02 =>(Patrycja i Wiesio) zajazd Hacjenda Pączewo-zespół Party- kamerzysta Pan Brzoskowski ze Starogardu Gdańskiego
30 czerwca - zosiek => sala Chwila Spokoju Wierzchucino
30 czerwca - dzoanna => pensjonat Ren Iwiczno, zespół Avinion, Kamerzysta Videogroszek, Fotograf Fotogrupa

LIPIEC

7 lipca - EeMmAa => kościół XVI wieczny w Stegnie, sala Bałtyk w Stegnie, Prezenter Muzyczny Robert Jakubek
7 lipca - anetQs
7 lipca - Emilia
7 lipca - Gosiagg3g
7 lipca - Bronqa
7 lipca - Jusstyss =>Magnat w Bojanie, Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie
14 lipca - roza26 & M.
21 lipca - karolina89
28 lipca - angelika84 =>Zajazd Roma Tczew, zespół Sami Swoi, foto: fotoinlove, kamerzysta: Grupa Obiektywni

SIERPIEŃ

4 sierpnia - anula89 => (Ania i Robert)
11 sierpnia - Lutanda => Hotel Cztery Pory Roku w Straszynie
18 sierpnia - Ciastko
18 sierpnia - Nadiaaa => ośrodek Szarlota, zespół Samba, foto - Jolanta Bork, kamerzysta http://www.hp.video-foto-studio.pl
18 sierpnia - Paula i Jarek => sala Roma Łapino, Wodzirej: Robert Jakubek, Foto: Fotogrupa, Video: Videogroszek, Katedra Oliwska,
18 sierpnia - kamilka2106 => dworek Oleńka, foto i film: firma Pana Tomasza Safian
18 sierpnia - magkam => kościół na Oruni, sala bankietowa Brylowsk w Tokarachi, Dj Karol Switajski
24 sierpnia - NiuniaAdasiowa => parafii p.w. św. Andrzeja Boboli na Obłużu, Dom Bankietowy Grinholc w Rumi, video pan B. Lemke, Dj Daja
25 sierpnia - Marzena i Paweł => videogroszek,sala Agrotka Osłonino, zespół Party
25 sierpnia - Gosik _Koteczek => Kościół WNMP w Redzie, sala OSP w Redzie, zespół 1 plus 2, fotograf Agnieszka Potrykus, kamerzysta "FLESZ"

WRZESIEŃ

22 września - Monika Goldszmidt =>(Monika i Maciej)
Olimpia prosiłam nie kopiuj ciągle listy bo tylko zagracamy sobie wątek ;)
spokojnie nie zapomne o Tobie a ty przy kopiowaniu zapominasz o innych ;)
No więc teraz została nam orkiestra do załatwienia :)

STYCZEŃ

KWIECIEŃ

28 kwietnia - tulipanek

MAJ

25 maja - Elizabet

CZERWIEC

9 czerwca - Maryska372
9 czerwca - Ewelinka22
23 czerwca - olimpia20111 =>(Karolina i Jarek) Kościół im. Stanisława Kostki w Gdyni, Oberża pod Turbotem, Fotograf - Szwagier, zaproszenia - Siostra
23 czerwca - Tysia86
30 czerwca - zosiek

LIPIEC

7 lipca - anetQs
7 lipca - Emilia
7 lipca - Gosiagg3g
7 lipca - Bronqa
14 lipca - roza26 & M.

SIERPIEŃ

18 sierpnia - Ciastko
Dziewczyny!!! Ja chyba do tego ślubu nie dotrwam :P Znów zmieniamy datę :P o tydzień do przodu!!
Ale nie jest źle... robimy tak dlatego, że zdecydowaliśmy się na wesele :)
Obiad poszedł się bujac po weselisku naszych znajomych :) Zachciało nam sie jednak zabawy a nie smęcenia przy obiedzie:)
Także poniżej uaktualniam liste - juz ostateczną :)
owszem - dzwonił dzwoneczkiem - kiedys widzialam to na jakims filmie i wygladalo to slodko, a jakos ze moj bratanek od dziecka fascynuje sie dzwoneczkami wiec tak jakos wyszło ze bedzie dzwonił takim delikatnym dzwoneczkiem (moja mama kolekcjonuje rozne dzwoneczki) :)

a co do sukni to mialam identycznie, tylko ze ja od razu jak sie zachwycilam to ją kupilam, a potem jak zobaczylam w necie to nie bylam przekonana co do swojego wyboru, ale jak ją w domu na spokojnie przymierzylam to zdecydowanie się uspokoiłam - to napewno ta jedyna wymarzona :) wiec glowa do gory
2 czerwiec 2012 - Ania i Karol :)
Dzwonił dzwoneczkiem??aha:)
Ja dzisiaj pierwszy raz odważyłam się na przymiarkę sukni- wcześniej jakoś psychicznie nie czułam się gotowa. Ubrałam 2 suknie takie jak chciałam- proste bez dużych udziwnień i ozdób i wyglądałam całkiem fajnie. Mama namówiła mnie do przymierzenia jeszcze jednej zupełnie nie w moim stylu- z polprzezroczystym gorsetem z kryształków, Zrobiłam to dla świętego spokoju i wiecie co- byłam zachwycona. I nie tylko ja, ale wszyscy w salonie. Nie chciałam przymierzac nic więcej i zdecydowana na kupno umówiłam się na jutro. Ale teraz oglądam ten model na zdjęciach w internecie i mi się nie podoba. Sama nie wiem co robic- mysle, ze bede w niej wygladac calkiem ladnie, ale boje sie, ze na zdjeciach nie bedzie juz tak ladnie wygladac. Czy ktoras z Was tez tak miala, ze podobala jej sie przymierzana sukienka, ale widzac ja w internecie kompletnie jej sie nie podobala?
Mój bratanek będzie mial 3,5 roczku i bedzie szedl w kosciele jako pierwszy i dzwonił dzwoneczkiem :)
Kamcia, to prawda, ja też bym już najchętniej zamawiałabym obrączki ;D doczekać się nie mogę tego momentu, o wtedy tak naprawdę poczuję ten dreszczyk...

Bo póki co, mimo, że mam sukienkę, jakoś tak dziwnie spokojna jestem ;D Na razie nie mam czym się stresować, ale podejrzewam, że tak do sa mego końca zostanie ;)

Dziewczyny, a u Was jakieś Dzieciaczki będą Wam nosić obrączki i sypać kwiatki? My mamy aż 4 Dzieci do podzielenia Im jakiś obowiązków i nie wiem jak to rozegrać ;)
Lucy- nie ma za co :) cieszę się, że tam akurat znalazłaś suknię i na temat salonu First Lady mam taką samą opinię jak Ty :). Dziewczynom które jeszcze nie mają wybranej sukni to naprawdę polecam się tam wybrać :). A Twoja suknia podobna do mojej tylko ma trochę więcej zdobień :)

Olesia- co do butów to ja mam odwieczny problem, bo ja to od każdych mam bąble i otarcia ;/ więc muszę mieć mięciutkie ze skóry w środku, a na zewnątrz chcę satynę, ewentualnie zamsz. Co do dodatków to chcę właśnie taki ciemniejszy fiolet. No zobaczymy jak to będzie, jak nie znajdę to kupie białe jakieś.

I co do jubilera my na 100% będziemy zamawiać u Pana Czarkowskiego. Mamy już wybrane, czekamy tylko na dobry moment bo teraz to za szybko trochę.
Lucy, to rzeczywiście za obrączki zapłaciliście śmieszne pieniądze ;) Kurczę, coraz bardziej przekonuje się do tego jubilera - podejrzewam, że skończy się na wizycie u tego jubilera a nie po Rodzinie ;) A Wam starczyło tego złota co dostaliście od Teściowej? Czy musieliście dokupywać? o chyba jest taka możliwość by dokupić w razie co? W sumie My mamy małe palce tzn. szczupłe, zaręczynowy noszę 8, ale chyba obrączkę zrobię o 1 numer większy, zaś musimy sprawdzić jaki ma rozmiar mój Bartek, bo On sam nie wie ;)

Olimpia, opowiadaj gdzie to weselicho było, przy jakim zespole itp ;D

Dziewczyny, to mój ostatni tydzień urlopu!! Tak mi się nie chcę wracać do pracy ;P Ten miesiąc laby swoje zrobił :D
musiałam uaktualnić, bo nasza data się nie zgadzała :P

A ja dzis wrocilam z wesela moich przyjaciół :) Było suuuper :D

STYCZEŃ

KWIECIEŃ

28 kwietnia - tulipanek

MAJ

25 maja - Elizabet

CZERWIEC

9 czerwca - Maryska372
9 czerwca - Ewelinka22
16 czerwca - olimpia20111 =>(Karolina i Jarek) Kościół im. Stanisława Kostki w Gdyni, Oberża pod Turbotem, Fotograf - Szwagier, zaproszenia - Siostra
23 czerwca - Tysia86
30 czerwca - zosiek

LIPIEC

7 lipca - anetQs
7 lipca - Emilia
7 lipca - Gosiagg3g
7 lipca - Bronqa
14 lipca - roza26 & M.

SIERPIEŃ

18 sierpnia - Ciastko
hej Dziewczyny :P
czytam Was regularnie, więc czasem kusi mnie odezwac się :P
teraz zainteresowało mnie kilka rzeczy, więc też się wypowiem :P
po pierwsze - uśmiechnęłam się jak zobaczyłam zdjęcie sukni Kamci, ponieważ tuż obok - po prawej stronie - widac fragment mojej sukni :)
w tym miejscu chciałabym podziękowac Kamci za namiary na salon First Lady w Pruszczu, w którym kupiłam swoją suknię podczas pobytu w Polsce, a wczoraj wróciłam do Niemiec i to z wielką ulgą, że suknię kupiłam "bezboleśnie" (bo to był główny cel, ale i zmora mojego urlopu).
był to mój jedyny salon i suknie przymierzyłam tylko 3, bo więcej nie czułam potrzeby :DD
także i Wam - Dziewczynom, które nie mają jeszcze sukni - polecam ten salon, ponieważ Pani Patrycja jest bardzo miła i profesjonalna, suknie dobre jakościowo i przystępne ceny (za suknię + welon + bolerko + buty - zapłaciłam 3300zł). no i czas oczekiwania na suknię (którą szyją na miarę i w dodatku można nasieśc pewne zmiany, wg swoich upodobań :DD ) to ok. 2 miesiące, a nie PÓŁ ROKU jak np. w Madonnie, gdzie i ceny są KOSMICZNE, dlatego zrezygnowałam z wizyty w tym salonie, mimo że suknie ma rzeczywiście obłędne...
wspomniałam o butach, więc tu też 2 słowa: jeśli zależy Wam przede wszystkim na wygodzie, to w tym salonie First Lady można kupic buciki ślubne, które są robione przez firmę specjalizującą się w butach dla zawodowych tancerzy i to jest gwarancja (zresztą jak je przymierzyłam, to poczułam się jak w kapciach ;) ), że śmiało będzie można przetańczyc w nich całą weselną noc :D poza tym mam obcasik tylko 3,5cm (bo ani ja nie umiem i nie lubię chodzic na wyższym, ani Narzeczony nie jest ode mnie dużo wyższy), więc to dodatkowy dla mnie komfort :))
ale z tego, co widziałam, to tam są tylko klasyczne białe buciki...
Olesia - co do obrączek, to właśnie jak byliśmy w Polsce to wyrobiliśmy sobie obrączki, właśnie u tego Pana Czarkowskiego we Wrzeszczu - polecam!! zrobił nam je w tydzień (bo powiedział, że robi średnio w 2-3 tyg. ale jak komuś zależy na czasie - czyli tak jak nam - to zrobi w tydzień. i zrobił :)) ), z naszego złota i taką opcję również polecam bardzo, ponieważ nasze obrączki były warte 1700zł (normalnie 1400, ale dopłaciliśmy 300zł, żeby miec soczewkowe (to jest jakaś nowośc w obrączkach wprowadzona ok. rok temu, a polega na tym, że obrączka jest od środka bardziej wyprofilowana i nie przylega tak mocno do palca, dzięki czemu jest lepszy przepływ krwi i takie tam - przymierzaliśmy klasyczną i soczewkową - i CZUC RÓŻNICĘ, naprawdę przyjemniej się nosi, warto troszkę dopłacic)), ale Mama Narzeczonego dała nam troszkę złota i narze obrączki z 1700 zeszły do ceny...422 zł :DDD z tego, co wiem, w tych prestiżowych salonach nie ma możliwości przetapiania, więc jak ktoś ma złoto, którego nie używa, a nie musi miec obrączek z Kruka czy Apartu - to polecam Pana Czarkowskiego na 100%.

ps. my do Kościoła (na sam ślub) też robiliśmy imienne (już drukowane) zaproszenia (nie zawiadomienia) i wtedy - tak jak pisze Olesia - już faktycznie bez osoby towarzyszącej.

pozdrowionka :)
Jazzowa Panienka - mówię spróbuj ten szampon ;) poczytaj sobie na spokojnie w necie i porozmawiaj z Panią w aptece, jest naprawdę rewelacyjny ;D
gosia_koteczek - tak pytałam z ciekawości ;) My akurat mamy swoje złoto, ale czuję, że trochę będziemy musieli też dokupić i mamy dwie opcję pójść do jubilera, chcemy u tego Pana Czarkowskiego czy jakoś tak lub też w mojej Rodzinie są złotnicy, tylko już zakończyli swoją działalność, muszę zapytać czy mają jeszcze odpowiedni sprzęt, jak tak to do Nich pójdziemy - zawsze to jakaś oszczędność ;D

Kamcia - jeżeli chodzi o mnie, to jak najbardziej do tej sukienki pasuje fiolet!! Tym bardziej, że dół sukienki jest gładki i bez żadnych zdobień, bo gdyby miała jakieś koronki itp. to mogłoby być za ciężkie ;) Ja w obuwniczych widziałam pełno fioletowych butów i te na niskim jak i na wysokim obcasie, także trzeba szukać ;D myślałam również o fiolecie, ale dla mnie to byłby niestety za ciężki kolor, zarówno do sukienki jak i do wystroju sali :( a Ty masz zamiar w tym kolorze robić też dodatki?

EeMmAa - mogę Ci polecić video wspomnieja jak i wideotom z Żukowa ;D miałam przyjemność oglądać filmy w ich wykonaniu i jak dla mnie rewelacja!! aż chwilami żałowałam, że My nie będziemy mieć kamerzysty ;)

Co do zawiadomień, sama się pytałam i sama udzielę odpowiedzi ;)
Przypomniało mi się, że dostałam jakiś czas temu od koleżanki z pracy zawiadomienie o ślubie i byłam tam wpisana sama bez osoby towarzyszącej i w sumie uznałam, że też tak zrobi, bo w końcu nie mają być te osoby na weselu więc po co mi dodatkowo osoby w Kościele których nie znam plus później będą mi składały życzenia - czułabym się głupio ;P
A jeśli chodzi o zaproszenia yi rozdajemy/wysyłamy w styczniu, specjalnie tak wcześnie ponieważ duża część Naszych Rodzin jest za granicą lub poza kręgiem Trójmiasto a dodatkowo chcemy potwierdzenie przybycia gdzieś tak w połowie maja, więc musimy tak wcześniej je rozdać ;)
do góry