Widok

Młode Pary 2012 (cześć 8)

Wesele Temat dostępny też na forum:
STYCZEŃ

21 stycznia - Milena86 => Restauracja Gospoda Gdańska, Dj Gucio, Kościół Św. Mikołaja w Gdańsku

KWIECIEŃ

14 kwietnia - Madziarrra =>(Magda i Kamil) Sala pod Aniołek w Gdańsku, kościół Św Katarzyny szwedzkiej, Foto Katarzyna Puwalska, Autko Vips Stars
21 kwietnia - halmonika => hotel Kahlberg w Krynicy Morskiej, fotograf fotoinlove, kamerzysta Pan Kisiel z Elbląga, dekoracja Azalia z Elbląga
28 kwietnia - Kamcia01 => Restauracja La Fontaine Gdańsk, wodzirej Szczepan, foto -AM Studio
28 kwietnia - wilczek => kościół NSJ we Wrzeszczu, wesele -Faltom Swarzewo, zespół Malibu Latino
28 kwietnia - tulipanek
28 kwietnia - Madzik050642 => kościół ul. Mickiewicza we Wrzeszczu, foto - http://www.agamroz.pl
28 kwietnia - mannaznieba1 => (Ania) kościół Św. Michała w Sopocie, sala Godding w Sopocie, dj Arek Socha, fotograf- Magda Kuśmirek

MAJ

5 maja - Asia =>Gościniec Kaszubski Kartuzy, zespół :Tirex, foto : http://www.lastowski.com
12 maja - Sunniva=>(Aga i James) sala: Godding, Kosciol: Matki Boskiej Czestochoweskiej w Gdansku, dj: Edi Frenkler, fotograf: B&W, kwiaty(bukiety i sala): aleksandra ciecholewska, makijaz: elena wizaz
19 maj - ilona22 =>(Ilona i Mariusz) Sala bankietowa Lublewo
25 maja - Elizabet
26 maja - kasia2012 => Parafia św. Andrzeja Boboli - Gdynia
26 maja - Olinka => sala Cegielnia w Rzucewie, Parafia Św. Polikarpa w Gdańsku, makijaż Ania Olejnik, foto Kacper Olejnik
26 maja - drosera =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie
26 maja - talus25 => Sala - Kłosowo(mała), Fotograf - Tbc.com.pl, orkiestra - Blue night
26 maja - Emili => (Emilia i Karol) fotograf Piotr Mielewczyk, Dj Limhal, Dworek Barwik, kościół Św. Bernarda

CZERWIEC

2 czerwca - Ananao =>(Ania i Michał) Gospoda pod Żubrem, Kościół NSPJ w Sopocie, DJ Erbi, Fotograf SharkfotoStudio,
2 czerwca - M&A => restauracja Orchidea w Chwaszczynie
2 czerwca - Emilia => zajazd Czardasz, zespół Voice, Kościół w Gniewinie
2 czerwca - Ania i Karol
2 czerwca - wisienka125 => Dworek Oleńka, zespół Alaska, foto i video pan Tomasz Safian
8 czerwca - Jazzowa Panienka
8 czerwca - Emka357 =>(Emilka i Michał) Dom Bankietowy Grinholc, Kościól Św.Jana z Ket w Rumi, foto Artur Lastowski, kamerzysta Photoyoung
9 czerwca - Maryska372
9 czerwca - Czarna84 => restauracja Orchidea w Chwaszczynie, foto Avedon, zespół FoxArt
9 czerwca - Ewelinka22
16 czerwca - Gosia89.89 =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie, Fotograf fotoinlove, kamera http://www.hp.video-foto-studio.pl , zespół Hevelius z Bytowa
16 czerwca - marcelka => Filip Osłonino, zespół BEST, foto B&W, kamer- CamOn
16 czerwca - Marta => (Marta i Karol) sala - Dzikie Wino w Redzie, Kościół Garnizonowy w Gdyni, Dj Lech Radziun, fotograf: Michał Młynarczyk
16 czerwca - Szklaudia => foto video - http://www.bugi.pl
23 czerwca - olimpia20111 =>(Karolina i Jarek) kościół NMP w Wejherowie, Dzikie Wino, Fotograf - Szwagier, zaproszenia - Siostra, makijaż http://www.lafoka.com/, zespół Blue Heaven
23 czerwca - Tymek200221 => Sala FILIP w Osłonienie, zespół SAMBA, foto Fotoinlove, kamerzysta video-wspomnienia
23 czerwca - Tysia86
23 czerwiec - Kasiula1986 => sala Chmielno "Wichrowe Wzgórze", Sanktuarium Matki Boskiej Sianowskiej w Sianowie
23 czerwca - magduś
23 czerwca - mala_gdynia =>(Wioleta i Marcin) Wesele w Restauracji Kaszubska - Kosakow, Parafia św. Andrzeja Boboli - Gdynia Obłuże
23 czerwca - Moira =>(Moira i Mateusz) kościół Matki Bożej Saletyńskiej w Gdańsku Sobieszewie
29 czerwca - Olesia1986 =>(Ola i Bartek) restauracja Gosia w Kielnie, zespół Best, foto - fotogrupa
30 czerwca - Patka02 =>(Patrycja i Wiesio) zajazd Hacjenda Pączewo-zespół Party- kamerzysta Pan Brzoskowski ze Starogardu Gdańskiego
30 czerwca - zosiek => sala Chwila Spokoju Wierzchucino
30 czerwca - dzoanna => pensjonat Ren Iwiczno, zespół Avinion, Kamerzysta Videogroszek, Fotograf Fotogrupa
30 czerwiec -ania =>(Ania i Grzesiek) hotel faltom, foto video SharkfotoStudio

LIPIEC

7 lipca - EeMmAa => kościół XVI wieczny w Stegnie, sala Bałtyk w Stegnie, Prezenter Muzyczny Robert Jakubek
7 lipca - anetQs
7 lipca - Emilia
7 lipca - Gosiagg3g
7 lipca - Bronqa
7 lipca - Jusstyss =>Magnat w Bojanie, Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie, zespół PICKUP, fotograf FOTOGRUPA
14 lipca - roza26 & M.
14 lipca - Ola =>(Ola i Dawid) Złota Róża,
21 lipca - karolina89 => Zielona Sala
21 lipca - mojra => (Magda i Radek) Stara Cegielnia Rzucewo
28 lipca - angelika84 =>Zajazd Roma Tczew, zespół Sami Swoi, foto: fotoinlove, kamerzysta: Grupa Obiektywni

SIERPIEŃ

4 sierpnia - tigress24 => sala Dzikie Wino w Redzie, http://www.hp.video-foto-studio.pl, Kościół św. Mikołaja w Gdyni, makijaż Pani Elena,
4 sierpnia - Paulen =>sala bankietowa Lublewo, zespół Koktajl
4 sierpnia - anula89 => (Ania i Robert) Kościół św. Andrzeja Boboli w Gdyni, sala Maciejka w Koleczkowie, video-Studio Art-Video, foto- Marcin Rożak
4 sierpnia - niulek =>(Ania i Krzysio) kościół NMP WW Rumia, sala Filip Osłonino, zespół Party, kamerzysta i fotograf: pan Tomek Safian
11 sierpnia - Lutanda => Hotel Cztery Pory Roku w Straszynie
11 sierpinia - anusiak =>(Ania i Marek)
17 sierpnia - optymistka121 =>(Monika i Tomek) sala Pod Lipami w Łęgowie
18 sierpnia - Ciastko
18 sierpnia - Nadiaaa => ośrodek Szarlota, zespół Samba, foto - Jolanta Bork, kamerzysta http://www.hp.video-foto-studio.pl
18 sierpnia - Paula i Jarek => sala Roma Łapino, Wodzirej: Robert Jakubek, Foto: Fotogrupa, Video: Videogroszek, Katedra Oliwska,
18 sierpnia - Natalinda => Dzikie Wino - Reda
18 sierpnia - kamilka2106 => dworek Oleńka, foto i film: firma Pana Tomasza Safian
18 sierpnia - magkam => kościół na Oruni, sala bankietowa Brylowsk w Tokarachi, Dj Karol Switajski
18 sierpnia - jarzyna
24 sierpnia - NiuniaAdasiowa => parafii p.w. św. Andrzeja Boboli na Obłużu, Dom Bankietowy Grinholc w Rumi, video pan B. Lemke, Dj Daja
25 sierpnia - Marzena i Paweł =>parafia Podwyższenia krzyża sw.w Rumi,sala Agrotka Osłonino,foto fotoinlove, kamerzysta videogroszek, zespół Party.
25 sierpnia - Gosik _Koteczek => Kościół WNMP w Redzie, sala OSP w Redzie, zespół 1 plus 2, fotograf Agnieszka Potrykus, kamerzysta "FLESZ"
25 sierpnia - Szczęściara =>sala weselna pod Wejherowem
25 sierpnia - Martosza =>(Marta i Marcin) restauracja Filharmonia
25 sierpnia - feelgood => restauracja Godding, dj Lech Radziun

WRZESIEŃ
1 września - katelajda =>(Kasia i Sebastian) sala w Łęgowie pod Lipami, kościół w Straszynie
22 września - Monika Goldszmidt =>(Monika i Maciej)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Milena86 nie jesteś sama ja to sie nie moge doczekać" Nowego Roku"
Dziewczyny wiem, że to może zabrzmieć drastycznie, ale bardzo się cieszę, na to, że robią się chłodne dni, tzn. że zbliża się rok 2012 dużymi krokami i zima :D
Nadiaaa jak będziesz tworzyć nową listę to może dopisać u mnie tak:

21 stycznia, godz. 16.30 - Milena86 i Bartek => Restauracja Gospoda Gdańska, Dj Gucio, Kościół Św. Mikołaja w Gdańsku, foto: Photowedding.pl - Krzysztof Morawski, kamera: Dariusz Markiewicz,
Anano ja z moim narzeczonym chodziliśmy na nauki do Parafii Zesłania Ducha Św. w Sopocie Spotkań jest 4 we wtorki i czwartki o godz. 19 Każde ze spotkań prowadzi ksiądz z danej parafii z Sopotu. Mineło szybko i bylo sympatycznie.
heja, u nas w Sopocie ni ebyło żadnego cennika dotyczacego mszy.. jednakze jesli chodzi o strojenie i organiste to sami sie pytalismy :)

Heh ja tez jestem na etapie poszukiwania nauk... nei wiecie gdzie jest dosc przyjemnie, ale w Gdyni badz Sopocie?:)
ale nasz wątek śpi.....
Hej dziewczyny, jesteśmy mega szczęśliwi, udało nam się załatwić (mimo małych trudności, ze względu na coroczne organizowanie koncertów w czasie wakacji w każdą sobotę) i zarezerwować termin w kościele :)

07.07.2012 godz. 17:00 kościół pw. Najświętszego Serca Pana Jezusa w Stegnie

Jedna rzecz mnie tylko zastanawia, czy u Was też ksiądz z góry mówił ile to kosztuje, jaki jest cennik? myślę tutaj o całości tj. msza, dekoracja kościoła, organista
dzięki Jarzyna, EeMmAa, Milena;-)
Hej. Długo mnie tu nie było. Zmieniłam restauracje. Wesele odbedzie się w restauracji Biały kruk w Starogardzie Gdańskim
Ja byłam na kursie u Dominikanów w św. Mikołaju bardzo sympatycznie potem dwa spotkania w poradni. między styczniem a marcem tego roku udało nam się odbyć te spotkania.
Hej Ilona22

my zapisaliśmy się wczoraj na kurs przedmałżeński u Dominikanów przy kościele św Mikołaja w Centrum Gdańska
wysłałam meila i dominikanin odpowiedzialny za ten kurs szybko mi odpisał, że zapisał nas na listopad
kurs obejmuje każdy czwartek listopada od 19 (3 spotkania będą ok. 1,5 h, jedno (trzecie) ok. 2 h) koszt 50 zł, płatne przy pierwszym spotkaniu, można się u nich zapisać na poradnictwo rodzinne, decyzję o tym trzeba zgłosić na 3 spotkaniu koszt 100 zł (ta cena ustalona jest dla wszystkich poradni jednakowo) ale jak byście chcieli skorzystać z innej poradni, nie ma problemu

Pozdrawiam
Parafia św. Ojca Pio na Ujeścisku organizuje kursy raz w miesiącu - po 4 spotkania w kolejne wtorki. Możesz zajrzeć sobie na http://parafiapio.pl/ Znajomi byli tam na naukach i nawet bardzo nie narzekali;-)
a można jeszcze dopisać do 19 maja ilona i mariusz kościół Św. Franciszka z Asyżu Gdańsk, zespół Akcent4U, kamerzysta Mirosław Szyca
a chciałam się jeszcze pochwalić, że byliśmy już w biurze parafialnym , no i co najważniejsze zarezerwowaliśmy datę ślubu;-) teraz tylko kursy i poradnictwo rodzinne. Wiecie dziewczyny od kiedy i gdzie można zacząć ten kurs i poradnictwo?najlepiej okolice gd.głównego, chełmu, ujeściska lub oruni. czekam na wasze odp
paulen:nie 22 to nie mój wiek, chciałabym mieć tyle lat;-)nam też strasznie się tam spodobało w Lublewie, a właściciele rzeczywiście bardzo mili;-) także też mamy nadzieję, że wszystko będzie oki;-)

co do sukienki to przeważnie trzeba się umawiać, tym bardziej gdy jest to sobota, w tygodniu można podejść do jakiegoś salonu i przeważnie nikogo nie będzie innego do mierzenia, ale lepiej się umówić, bo szkoda Twojego czasu. polecam salon first lady w pruszczu i salon carmen na żabiance. a mi też się nie chciało chodzić, ale jak już zaczniesz - to zobaczysz jakie to fajne uczucie,przymierzać te wszystkie kiecki.naprawdę coś niezapomnianego;-)
Ja np:
Weszłam do salonu przymierzyłam suknię, wyszłam zastanowiłam się kilka dni i znowu przyszłam i kupiłam;D
ilona22: jeśli Twój nick oznacza wiek, to jesteśmy rówieśnicami :) co do sali to po prostu mi się spodobała, i właściciele zrobili na nas dobre wrażenie, a później się okazało że wujek narzeczonego był tam na 2 weselach i było fajnie, później jeszcze znajomy i koleżanka siostry i wszytskim się podobało, więc jestem dobrej myśli :)

natomiast co do sukni to zazdroszczę tym, które już mają, bo ja jakoś nie mogę się zebrać. Jako dziecko już sobie marzyłam o sukni, i myślałam że to będzie najprzyjemniejsza część przygotowań, ale teraz jakoś nie chce mi się chodzić po tych wszystkich salonach... I tu mam pytanie jeszcze: czy wszędzie trzeba się umawiać, czy mogę sobie pojechać tak po prostu?
Witam moje miłe Panie :)

Dziś stuknęło nam dokładnie 9 miesięcy do ślubu, z tego tytułu postanowiliśmy się wziąć ostro do roboty :)

Chciałam się pochwalić że od listopada zaczynamy nauki przedmałżeńskie

Jestem bardzo zadowolona, że dostaliśmy werwy do działania...
Na weekend zaplanowane spotkanie z kamerzystą i wizyta w kościele, czyli wycieczka do Grudziądza i do Stegny.
Ta Stegna bardzo mnie martwi bo jest mały problem... ale jestem dobrej myśli...

Pozdrawiam

no i szukanie sukienki

październik czy listopad - miesiącem wyprzedaży??
do paulen:a salę w Lublewie macie z polecenia? czy poprostu Wam się tam spodobało? My jutro idziemy do księdza, bo chcemy też to mieć z głowy, tzn .nauki, bo lepiej zrobić to wcześniej i potem się nie martwić na sam koniec. a sukienkę już mam , bo w Trójmieście są wyprzedaże i teraz opłaca się coś wybrać, bo po nowym roku zapłaci się dwa razy tyle.a zresztą my mamy troszkę szybciej wesele;-)
ilona22: aż tak dużo nie mamy, a nauki zaczęliśmy, bo jakoś październik mamy w miarę wolny, a później to różnie być może... ja niestety nie mam jeszcze sukni i nawet jeszcze żadnej nie przymierzałam bo w Poznaniu nie mogę się zebrać z koleżankami (muszę usłyszeć kogoś szczerą opinię:P) a w Gdańsku będę dopiero w listopadzie. Myślę jednak że mam jeszcze trochę czasu :)
Jeśli chodzi o zaproszenia to pewnie będziemy je rozdawać pod koniec kwietnia, a tak do ok. 10 lipca chcemy potwierdzenie. Wcześniej dla mnie nie ma sensu, bo wszyscy wiedzą, że będzie wesele i bez zaproszenia, więc u mnie będzie to bardziej formalność :)
do góry