Widok

Młode Pary 2012 (cześć 8)

Wesele Temat dostępny też na forum:
STYCZEŃ

21 stycznia - Milena86 => Restauracja Gospoda Gdańska, Dj Gucio, Kościół Św. Mikołaja w Gdańsku

KWIECIEŃ

14 kwietnia - Madziarrra =>(Magda i Kamil) Sala pod Aniołek w Gdańsku, kościół Św Katarzyny szwedzkiej, Foto Katarzyna Puwalska, Autko Vips Stars
21 kwietnia - halmonika => hotel Kahlberg w Krynicy Morskiej, fotograf fotoinlove, kamerzysta Pan Kisiel z Elbląga, dekoracja Azalia z Elbląga
28 kwietnia - Kamcia01 => Restauracja La Fontaine Gdańsk, wodzirej Szczepan, foto -AM Studio
28 kwietnia - wilczek => kościół NSJ we Wrzeszczu, wesele -Faltom Swarzewo, zespół Malibu Latino
28 kwietnia - tulipanek
28 kwietnia - Madzik050642 => kościół ul. Mickiewicza we Wrzeszczu, foto - http://www.agamroz.pl
28 kwietnia - mannaznieba1 => (Ania) kościół Św. Michała w Sopocie, sala Godding w Sopocie, dj Arek Socha, fotograf- Magda Kuśmirek

MAJ

5 maja - Asia =>Gościniec Kaszubski Kartuzy, zespół :Tirex, foto : http://www.lastowski.com
12 maja - Sunniva=>(Aga i James) sala: Godding, Kosciol: Matki Boskiej Czestochoweskiej w Gdansku, dj: Edi Frenkler, fotograf: B&W, kwiaty(bukiety i sala): aleksandra ciecholewska, makijaz: elena wizaz
19 maj - ilona22 =>(Ilona i Mariusz) Sala bankietowa Lublewo
25 maja - Elizabet
26 maja - kasia2012 => Parafia św. Andrzeja Boboli - Gdynia
26 maja - Olinka => sala Cegielnia w Rzucewie, Parafia Św. Polikarpa w Gdańsku, makijaż Ania Olejnik, foto Kacper Olejnik
26 maja - drosera =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie
26 maja - talus25 => Sala - Kłosowo(mała), Fotograf - Tbc.com.pl, orkiestra - Blue night
26 maja - Emili => (Emilia i Karol) fotograf Piotr Mielewczyk, Dj Limhal, Dworek Barwik, kościół Św. Bernarda

CZERWIEC

2 czerwca - Ananao =>(Ania i Michał) Gospoda pod Żubrem, Kościół NSPJ w Sopocie, DJ Erbi, Fotograf SharkfotoStudio,
2 czerwca - M&A => restauracja Orchidea w Chwaszczynie
2 czerwca - Emilia => zajazd Czardasz, zespół Voice, Kościół w Gniewinie
2 czerwca - Ania i Karol
2 czerwca - wisienka125 => Dworek Oleńka, zespół Alaska, foto i video pan Tomasz Safian
8 czerwca - Jazzowa Panienka
8 czerwca - Emka357 =>(Emilka i Michał) Dom Bankietowy Grinholc, Kościól Św.Jana z Ket w Rumi, foto Artur Lastowski, kamerzysta Photoyoung
9 czerwca - Maryska372
9 czerwca - Czarna84 => restauracja Orchidea w Chwaszczynie, foto Avedon, zespół FoxArt
9 czerwca - Ewelinka22
16 czerwca - Gosia89.89 =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie, Fotograf fotoinlove, kamera http://www.hp.video-foto-studio.pl , zespół Hevelius z Bytowa
16 czerwca - marcelka => Filip Osłonino, zespół BEST, foto B&W, kamer- CamOn
16 czerwca - Marta => (Marta i Karol) sala - Dzikie Wino w Redzie, Kościół Garnizonowy w Gdyni, Dj Lech Radziun, fotograf: Michał Młynarczyk
16 czerwca - Szklaudia => foto video - http://www.bugi.pl
23 czerwca - olimpia20111 =>(Karolina i Jarek) kościół NMP w Wejherowie, Dzikie Wino, Fotograf - Szwagier, zaproszenia - Siostra, makijaż http://www.lafoka.com/, zespół Blue Heaven
23 czerwca - Tymek200221 => Sala FILIP w Osłonienie, zespół SAMBA, foto Fotoinlove, kamerzysta video-wspomnienia
23 czerwca - Tysia86
23 czerwiec - Kasiula1986 => sala Chmielno "Wichrowe Wzgórze", Sanktuarium Matki Boskiej Sianowskiej w Sianowie
23 czerwca - magduś
23 czerwca - mala_gdynia =>(Wioleta i Marcin) Wesele w Restauracji Kaszubska - Kosakow, Parafia św. Andrzeja Boboli - Gdynia Obłuże
23 czerwca - Moira =>(Moira i Mateusz) kościół Matki Bożej Saletyńskiej w Gdańsku Sobieszewie
29 czerwca - Olesia1986 =>(Ola i Bartek) restauracja Gosia w Kielnie, zespół Best, foto - fotogrupa
30 czerwca - Patka02 =>(Patrycja i Wiesio) zajazd Hacjenda Pączewo-zespół Party- kamerzysta Pan Brzoskowski ze Starogardu Gdańskiego
30 czerwca - zosiek => sala Chwila Spokoju Wierzchucino
30 czerwca - dzoanna => pensjonat Ren Iwiczno, zespół Avinion, Kamerzysta Videogroszek, Fotograf Fotogrupa
30 czerwiec -ania =>(Ania i Grzesiek) hotel faltom, foto video SharkfotoStudio

LIPIEC

7 lipca - EeMmAa => kościół XVI wieczny w Stegnie, sala Bałtyk w Stegnie, Prezenter Muzyczny Robert Jakubek
7 lipca - anetQs
7 lipca - Emilia
7 lipca - Gosiagg3g
7 lipca - Bronqa
7 lipca - Jusstyss =>Magnat w Bojanie, Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie, zespół PICKUP, fotograf FOTOGRUPA
14 lipca - roza26 & M.
14 lipca - Ola =>(Ola i Dawid) Złota Róża,
21 lipca - karolina89 => Zielona Sala
21 lipca - mojra => (Magda i Radek) Stara Cegielnia Rzucewo
28 lipca - angelika84 =>Zajazd Roma Tczew, zespół Sami Swoi, foto: fotoinlove, kamerzysta: Grupa Obiektywni

SIERPIEŃ

4 sierpnia - tigress24 => sala Dzikie Wino w Redzie, http://www.hp.video-foto-studio.pl, Kościół św. Mikołaja w Gdyni, makijaż Pani Elena,
4 sierpnia - Paulen =>sala bankietowa Lublewo, zespół Koktajl
4 sierpnia - anula89 => (Ania i Robert) Kościół św. Andrzeja Boboli w Gdyni, sala Maciejka w Koleczkowie, video-Studio Art-Video, foto- Marcin Rożak
4 sierpnia - niulek =>(Ania i Krzysio) kościół NMP WW Rumia, sala Filip Osłonino, zespół Party, kamerzysta i fotograf: pan Tomek Safian
11 sierpnia - Lutanda => Hotel Cztery Pory Roku w Straszynie
11 sierpinia - anusiak =>(Ania i Marek)
17 sierpnia - optymistka121 =>(Monika i Tomek) sala Pod Lipami w Łęgowie
18 sierpnia - Ciastko
18 sierpnia - Nadiaaa => ośrodek Szarlota, zespół Samba, foto - Jolanta Bork, kamerzysta http://www.hp.video-foto-studio.pl
18 sierpnia - Paula i Jarek => sala Roma Łapino, Wodzirej: Robert Jakubek, Foto: Fotogrupa, Video: Videogroszek, Katedra Oliwska,
18 sierpnia - Natalinda => Dzikie Wino - Reda
18 sierpnia - kamilka2106 => dworek Oleńka, foto i film: firma Pana Tomasza Safian
18 sierpnia - magkam => kościół na Oruni, sala bankietowa Brylowsk w Tokarachi, Dj Karol Switajski
18 sierpnia - jarzyna
24 sierpnia - NiuniaAdasiowa => parafii p.w. św. Andrzeja Boboli na Obłużu, Dom Bankietowy Grinholc w Rumi, video pan B. Lemke, Dj Daja
25 sierpnia - Marzena i Paweł =>parafia Podwyższenia krzyża sw.w Rumi,sala Agrotka Osłonino,foto fotoinlove, kamerzysta videogroszek, zespół Party.
25 sierpnia - Gosik _Koteczek => Kościół WNMP w Redzie, sala OSP w Redzie, zespół 1 plus 2, fotograf Agnieszka Potrykus, kamerzysta "FLESZ"
25 sierpnia - Szczęściara =>sala weselna pod Wejherowem
25 sierpnia - Martosza =>(Marta i Marcin) restauracja Filharmonia
25 sierpnia - feelgood => restauracja Godding, dj Lech Radziun

WRZESIEŃ
1 września - katelajda =>(Kasia i Sebastian) sala w Łęgowie pod Lipami, kościół w Straszynie
22 września - Monika Goldszmidt =>(Monika i Maciej)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam,

Ja mam prośbę do: Kasiula1986 która będzie miała wesele w Wichrowym Wzgórzu w Chwaszczynie. Proszę cię o opinie na temat tego miejsca. Jakie jedzenie i obsługa. Daj znać jak się udało wesele. Ja organizuje tam wesele w czerwcu 2013 roku i ostatnio usłyszałam negatywną opinie na temat tego miejsca, dodam że to jest pierwsza negatywna opinia jaką słyszałam o tym pensjonacie. Więc trochę jestem zaniepokojona.
Może ktoś jeszcze ma jakieś opinie na temat tego miejsca. Proszę o wiadomość.

Pozdrawiam
czy idziecie na warsztaty w listopadzie- doskonala w dniu slubu-czy ktos juz byl na podobnych
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
http://forum.trojmiasto.pl/Mlode-Pary-2012-czesc-9-t278496,1,11.html

Dziewczyny rozpoczynamy nowy wątek z uzupełnioną listą ;)
My obrączki kupimy w przyszłym roku:)
Jejku ja też już powoli muszę myśleć o sukni
jezzowa ja byłam 25 min przed czasem więc szybko wyszłam więc moje przymiarki wyszły b.dobrze zobaczę w Listopadzie na ostatniej bo pozniej już dopiero w marzec -kwiecień ....,a tak wyszłam zadowolona
W sobote 29 X jestem umowiona w Gdyni na przymiarke sukni :) Pierwszy salon! (teraz na tydz wyjezdzam wiec nic nie załatwie). Myślę, że za dj musze się rozglądac więc pewnie jakos uswiadomię narzeczonemu ze powinnismy. Wydaje mi się, ze juz ciezko u niektorych z terminami ale my mamy slub w piatek, wiec moze cos sie znajdzie :)
Dobrze, ze macie salę i kościół. Radzę rozejrzeć się za zespołem lub DJ bo wydaje mi się, że na wiosnę to trochę późno jeśli o to chodzi, bo ci lepsi muzycy mogą mieć zjęte terminy (jednak popularny miesiąc macie:). A resztę to już zdążycie.
Za sukienkami możesz zacząć teraz się rozglądać, bo są w wielu salonach wyprzedaże.
We Wrzeszczu na ul. Grunwaldzkiej - tu jest link - http://jubilerczarkowski.pl/
Hej :) jestem nowa na forum. Tak czytajac zaczełam sie bac ze nie zdąże z wszystkim, bo macie juz bardzo duzo przygotowane, a moj narzeczony uwaza ze powinnismy dać sobie spokoj do wiosny!
Mamy ślub 15.06.2012 :)

Jak narazie tylko mamy sale i kościoł
a gdzie ten Pan Czerkowski ma zakład jubilerski?
Co do bolerka to będę miała bo dodaje jeszcze większego uroku sukni i może po pierwszym teńcu zdejmę je:)
Co do fryzury to też będzie kok ale nie chcę aby był "przylizany" cały tylko żeby coś lekko odstawało, jakaś asymetria, własnie może bardziej z boku.
Welon będę miała ale taką długość mniej więcej do łopatek, prosty, jako, że suknię mam zdobną i nie pasowałby ani długi ani wzorzysty.
Jesli chodzi o obrączki to my już mamy - po ślubie cywilnym z czerwca tego roku:) Są z żółtego złota, takie zbliożone do klasycznych tylko "płaskie" a nie wypukłe, szersze. Kupiliśmy je we Wrzeszczu u pana Czarkowskiego. Polecam tego jubilera bo ceny są konkurencyjne w porównaniu do Kruka czy Apartu, a naprawdę duży wybór wzorów i realizacja w ciągu 2-3tygodni. Grawer gratis. Początkowo myślałam, że w Kruku kupię, ale ten sam wzór obrączek i ilość złota i krótszy czas oczekiwania i zaoszczędziliśmy na naszych jeśli dobrze pamiętam ok.250zł.
Asiu.. i co nie było Ciebie wczoraj... jak po przymiarkach?
My kupiliśmy obrączki u złotnika w Lotni na Zaspie. Mieliśmy co prawda trochę swojego złota, i wyszło nas łącznie 600 zł - 5 mm. Mamy takie obrączki:

http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,5372
A macie już OBRĄCZKI?

Piszcie gdzie zamówiłyście/kogo polecacie itp. bo my właśnie na tym etapie ;) i fajnie jak byście podały cenę za parę i rodzaj materiału
czarna84 ja ja moja droga po jednym szaleństwie w trójmieście za Suknią wylądowałam w Żukowie i dziś byłam na spotkaniu z krawcową zobaczymy co mi tam zmaluje ;-) za sutannę ;-) wybrałam białą
Dzisiaj byłam w salonach w Gdyni i nic specjalnego nie widziałam, patrząc na siebie nie widziałam że to ta, ale najbardziej mi się spodobała krótka z przodu o ta http://www.suknieagnes.pl/kolekcja-platinium#10644
Byłam ostatnio na weselu gdzie PM miała i kwiatki (2) we włosach i welon. Ładnie się jej to komponowało.
Ja mam bolerko :)
A co do fryzury to myślałam o czymś takim: dół rozpuszczony, góra podpięta i podtapirowana i spięta na bok z żywym kwiatem.. Tylko jeszcze nie wiem bo chciałabym mieć welon.. Dostałam nawet gratis jakieś stroiki do welonu, ale wolałabym mieć jakiś żywy kwiatek, chociaż mały... Ale nie wiem jak to pogodzić, czy to będzie ładnie wyglądało..
Dopisuję się do majowych Panien Młodych! Dokładnie nasza data to 26 maja 2012 :)
Mamy już salę: OW Bałtyk w Stegnie, Zespół Paradox...
I tyle:P dopiero rozglądam się za sukniami. Mam już mniej więcej swój ideał, ale jestem dość wybredna, więc nie jest łatwo. Podobno trzeba trafić na tą jedyną, mam nadzieję, że się uda.

A jak jest u Was? Stawiacie na welony? Zauważyłam, że moda trochę się zmienia i np w stanach welony zastępuje się już jakimiś czepkami, kapelutkami, stroikami i tego typu ozdobami. Co o tym myślicie???
do góry