Widok

Młode Pary 2013 (część 16)

Wesele Temat dostępny też na forum:
MAJ
24.05. ~CzekoladowaPralinka, Ewelina i Bolek, Kościół: Parafia Matki Bożej Saletyńskiej w Sobieszewie, Wesele: Hotel Gniecki w Przejazdowie, Orkiestra Zespół Best, Fotograf Studio Best, Cukiernia Wenta z Wejherowa, makijażu: AJS Visage
25.05. ~Latte - Agnieszka i Maciek, Ślub: Klasztor Św. Anny Wejherowo, Wesele: Murat Reda, DJ Lech Radziun, fotograf: foto-off
25.05 ~k_karolina - Karolina i Piotr, Ślub: Kościół bł E. Bojanowskiego w Rumii, Wesele: Hotel Faltom,

CZERWIEC
01.06 ~Cheryl- A&K, Ślub: Kościół w Bolszewie, Wesele: sala "Amelia" w Zelewie, zespół "Odeon", fotograf: Radomir, kamerzysta: multimedia360
01.06. ~Dorota1985 Dorota + Michał, Ślub: Parafia Podwyższenia Krzyża Świętego w Gdańsku Chełmie, wesele: Lukullus
01.06. ~Tysia - Justyna i Piotr, ślub: Kościół NMP w Tczewie, Wesele: Restauracja Hacjenda w Tczewie, DJ: DJ Siwwy, Fotograf: Foto Ars, fryzjer-salon EFEKT, wizażystka-Sylwia Szulc, wódka Stock
08.06. ~ patunia1990 - Kamil i Patrycja, Kościół: w Redzie Św. Antoniego, Wesele: Czardasz Luzino, Zespół: Kapela Muzycznego Niepokoju, Fotograf: Fotogrupa, fryzura, paznokcie, makijaż: koleżanka
08.06 ~monisia_18_86 - Monika i Krzysiek, Ślub: parafia p.w. Św. Franciszka z Asyżu, Wesele: Ośrodek Alga Sztutowo, Fotograf: Marcin Siemiątkowski, Makijaż: ja osobiście, Paznokcie: ja osobiście, Fryzura: Moja siostra(jest fryzjerka),Ubiór Panny Młodej (suknia, pończochy, bielizna, podwiązka zakupione w Irlandii Północnej), wódka Krupnik
08.06. ~Bobikowa - Olka i Grzegorz, Kościół : Parafia Matki Bożej Salentyńskiej w Sobieszewie, Wesele: Hotel Drywa Dworek, DJ: DJ Cozy, Foto: koleżanka,
08.06. ~viki27 - Joanna i Dawid, ślub: Kościół Najświętszego Serca Pana Jezusa w Stegnie, oprawa muzyczna Pani Karolina z zespołu "na niby", wesele- Ośrodek wypoczynkowy "BAŁTYK" Stegna, fotograf - inre Żukowo
08.06 ~Ola - Ola i Piotrek, ślub: Kościół Św. Bernarda w Sopocie, wesele: Restauracja Riwiera w Gdyni, fotograf: Betrisa, Dj Irek
14.06. ~etusia, Aneta i Krzysztof Ślub: Kościół w Św. Rodziny na Stogach, Wesele: Gospoda Gdańska,
15.06. Kasia i Adaś, Ślub: Kościół Św. Brata Alberta w Gdańsku. Wesele: sala Orchidea, Zespół Party
15.06. ~olaaa - Ola i Adam, ślub: Kościół parafialny Świętego Andrzeja Apostoła w Garczynie, sala: dwór Bajbuza w Garczynie, orkiestra: RHO, Fotograf: Piotr Połoczański, suknia: Agora 12-28 z Langorii
15.06. ~MonisxD - Monika i Arek, Ślub: Kościół pw Najświętszego Serca Jezusowego w Gdańsku Wrzeszczu, Wesele: Restauracja Hacjenda, Dj Fred, Fotograf: Broadway http://www.studio-broadway.pl, Suknia: salon "Beauty" w Gdańsku Wrzeszczu, Fryzura: ciocia, makijaż P. Elżbieta Skoczeń, obrączki Goldex, wódka Premium
15.06. ~agulaaa - Aga i Marcin, ślub: Kościół Podwyższenia Krzyża Św. w Tczewie, wesele: restauracja "Piaskowa" Tczew, zespół: LEPSI, fotograf: fotogrupa, kamera: hp video studio, fryzura i makijaż w salonie Oliwia w Tczewie, obrączki: Czarkowski
15.06. ~etka27 - Eta i Fiji, Ślub: Kościół pw. WNMP w Żukowie, Wesele: sala Orfeusz Kłosowo, Zespół: Nevada, Foto/Video: Krzysztof Miłosz, suknia: Studio AŻ
22.06. ~Freya - Kamila i Olaf, Kościół św. Trójcy w Gdańsku, sala bankietowa Elipsa w Stężycy, film: Bergman Studio, fotograf: Krzysztof Ziętarski, wizaż: Anna Stykała, fryzura: Aleksandra Czerwińska, oprawa muzyczna: Tomasz Pawlak & Alan Pastewski
29.06. ~h&m - Hania i Mateusz, Kościół w Baninie, sala Orfeusz w Kłosowie, Kamerzysta i fotograf: Kościerzyna "LOKO", orkiestra: "MARINEZ" z Gościcina
29.06. ~Lucy86 - Kasia i Paweł, Kościół św. Barbary w Gdańsku, uroczysty obiad: Malinowy Ogród, Fotograf: kolega, obrączki Goldex

LIPIEC
06.07 ~P&Ł - Sala jantar puck, fotograf. Grzegorz Laskowski, makijaz. Karolina Laskowska (Reda),zespól Koszalin Efect
06.07. ~nela10 Nela i Mati, Ślub: ? , Wesele: Hotel Drywa w miejscowości Dworek, Zespół Tequila Band z Kwidzyna, Fotograf Fotogrupa, kamerzysta z Grupy Obiektywni
06.07. ~PatusiQ Patrycja i Mateusz, Ślub: Parafia św.Kazimierza Gdańsk, Wesele: Sala "Pod Łabędziem"w Gdańsku Kiełpinie
06.07. ~ann - Ania i Przemek, ślub: Kościół w Sianowie, sala weselna u Chłopa w Chmielnie, Dj Daja, fotograf - Katarzyna Puwalska, kamerzysta z firmy Videowspomnienia
12.07. ~klaudia-cha Klaudia i Jan, Ślub: ?, Wesele: ?, Fotograf: ?, Dj: ?
13.07 ~11 - Karolina i Paweł, Kościół Sw. Stanisława
13.07. ~nea86 - Agnieszka i Łukasz, Parafia Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywiu, sala Filip w Osłoninie, Dj Limahl, fotograf: Fotoinlove
13.07. ~kasia-sis - K & M, kościół NSJ (kolegiata), Wesele Hotel Drywa, Fotograf Adam Burdyło, Kamerzysta: Irek Jezierski
20.07. ~Siulowa7 Joanna i Adam, Ślub: Parafia św. Rodziny Gdańsk-Stogi, Wesele: Pod Lipami, sala zielona, Zespół megaphone, Kamerzysta: Mirosław Szyca, Fotografia: Meronk Studio Fotografia, oprawa muzyczna: Inspirum
20.07. ~margolcia24 - Karola i Paweł,ślub: kościół św. Stanisława i Małgorzaty, Wesel: Restauracja Kameralna, DJ Kris; fotograf i kamerzysta: p. Kochanowski "Sedan", obrączki Apart
20.07 ~`AgaMalaCzarna - Agnieszka i Krzysztof; ślub : kościół na Cystersów w Oliwie; wesele hotel Amber; fotografia: fotoinlove; video: Wedding-Films, orkiestra: Disco Inferno
27.07. ~ takaona, Kościół w Sianowie, Wesele: sala Wichrowe Wzgórze Chmielno, Fotograf: Fotolinea, Wodzirej/Dj - Jacek Ciesielski, fryzjer- Ola Czerwińska, makijaż- Monika Szczęch
27.07. ~Marta - Marta i Jacek, Ślub: Kościół św Doroty z Mątów, Wesele: Sala w Wyczechowie, zespół Agat (p. Krzysztof Chyła), makijaż prawdopodobnie Dagmara Ś.
27.07. ~Alicja_Damian, Ślub: Kościół Chrystusa Króla w Wejherowie, Wesele: Oycowa Zagroda w Gowinie, Zespół "Damnio", fotograf http://www.krawcywizerunku.pl, makijaż http://www.mosinska.pl/

SIERPIEŃ
03.08 ~Klaudia_Michal - Klaudia i Michał, Ślub: Parafia św. Rodziny Gdańsk-Stogi , sala Japońska Łęgowo, fotograf: Maziarz, kamerzysta: Groszek, zespół:Avinion (Tczew), makijaż: Ela Skoczeń.
03.08 ~Nartu22 - Natalia & Bartłomiej, Wesele: Dzikie Wino Sala Regionala, Kamerzysta & foto: LancFilm, zespół: Ragtime, wódka Stock
03.08. ~agadam Agata i Adam, Ślub w plenerze przy Sali weselnej Trzy Dęby , fotograf- fotoinlove, wodzirej Merlin
03.08. ~chaton - Asia i Piotr, Ślub: Kościół Św. Franciszka z Asyżu-Emaus Gdańsk; Wesele Wanoga Chwaszczyno, fotograf Fotoinlove, orkiestra: Fides z Żukowa
03.04. ~Rozyczynka - Ślub: Kościół NMP WW w Rumii, Wesele: Czardasz - Luzino, fotograf: Camer film i foto, zdjęcia: http://www.podobamisie.com.pl/, makijaż i fryzura: Salon Piękności Glamur w Rumii - Anna Bach, zespół: Dance, dekoracje: http://oriondekoracje.pl/.
09.08. ~Natalia - Natalia i Adrian, ślub: Kościół Garnizonowy św. Stanisława Biskupa w Radomiu, Wesele: Dom Weselny Ambasador w Sławnie k. Radomia ,fryzura : koleżanka, makijaż : sama
10.08. ~Jun87 - Agata i Mateusz, parafia Niepokalanego Serca Maryi w Gdynia, sala Filip w Osłoninie, zespół Jak's Band, foto + video Grupa Obiektywni, zespół w kościele Mathetai
10.08. ~Darulcia - Daria i Marek, ślub: kościół Św.Brata Alberta , Wesele Orchidea, Orkiestra: Hevelius
10.08. ~maptus - M & J, ślub: kościół Cystersów Oliwa, Hotel Otomin, zespół REMANENT, hp.video-foto-studio.pl,
10.08. ~marlon ślub: kościół Cystersów, wesele: sala Soprano, dj Limahl, fotograf Wojciech Hintzke,
10.08. ~Marta - Marta i Bartek ślub: Katedra Oliwska, wesele: Hotel Haffner
15.08. ~salabama - Ola i Paweł, ślub w WNMP w Żukowie, wesele: Orchidea Chwaszczyno, kapela: Jurek Band, fotograf i kamerzysta: studiogregor
16.08. ~Rudi, Kościół Św. Ignacego ul.Brzegi w Gdańsku, Sala bankietowa w Lublewie, DJ M. Józefowicz,
17.08. ~ gabi1, Ślub w parafii Św. Jadwigi w Bojanie, wesele w Dworze Magnat w Bojanie, zespół Best, foto-video StudioBest, makijaz Anna Kardzis, fryzjerka Aleksandra Czerwińska, dekoracje Glorioza, suknia ElizabethPassion.
17.08. ~kijanka - Kinga i Bartek, ślub: Gdynia; Babie Doły; Wesele: Restauracja GOSIA, Kielno; Zespół: Zespół muzyczny z Pucka (para z Programu w TVN "Droga do Gwiazd")
24.08. ~kruszynka24, Ślub: Kościól św. Maksymiliana na Wzgórzu, Wesele: Restauracja Rewa, Zespół: 5 przesympatycznych panów;) Foto i kamera: naszestudio.pl
24.08. ~annaoj Ślub: Kościół w Wąglikowicach, Wesele: sala Osada Grzybowski Młyn w Grzybowskim Młynie za Kościerzyną, dj Adam z Kartuz, kamerzysta Zbyszek Kowalke i fotograf Piotr Mielewczyk z Gda.
31.08 ~aniaa88 - Ania i Paweł :),ślub: Kościół Garnizonowy w Gdyni
31.08 ~darlonek - Daria i Karol, ślub: Kościół Podwyższenia Krzyża Świętego w Pruszczu Gdańskim, wesele: Zajazd Jawor, oprawa muzyczna: Dj Gucio, fotograf: Jarosław Ramult

WRZESIEŃ
07.09. ~Iwcia - Iwona i Jakub , ślub: Kościół Św. Wojciecha w Kartuzach, wesele: sala Wichrowe Wzgórza w Chmielnie, dekoracje i kwiaty FUNDECOR Jagoda Trzebiatowska, fotograf: MonaBlank , dj Alex z Olsztyna , makijaż: Dagmara Śrama
07.09. ~madziafi - Magda i Maciek, ślub: Kościół Bożego Ciała, wesele: Złoty Staw, zespół: Concord, fotograf: fotogra, kamerzysta: video-wspomnienia
07.09. ~Ptaszonka Ślub: Kościół św. Józefa w Gdyni, Wesele: Sala Biancas w Kosakowie
13.09. ~kamira, Ślub: Kościół w Cedrach Wielkich, Wesele: Cedrowy Dworek, fotograf: Fotogrupa, Fryzjer, kwiaty: świadkowa
13.09. ~Oli_AG, Ola i Michał, Ślub: Św. Pawła Apostoła Gdynia Pogórze Górne, Wesele: BIANCAS Kamera: VideoLaser , Kosemtyka: YourHeven , Dj Pan Jacek,
14.09. ~Nikusia86 - Weronika i Adam, Ślub: Parafia Świętej Trójcy na Dąbrowie, wesele: Kas Catering, DJ i Wodzirej Fabryka uśmiechu, fotograf: FotoGrupa, makijaż Anna Kardzis, Sukienka: salon"Agnes"
14.09. ~kika_ja, Wesele: Dworek Gościnny, Dj Eros
14.09. ~Sylwu - Sylwia i Tomek, ślub: kościół parafialny NMP Królowej Polski (Kolegiata Gdyńska), sala weselna: dom bankietowy Grinholc (Rumia), zespół: Coemi, fotograf: Mariusz Daniszewski http://www.md-foto.pl/index.php, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video
21.09. ~Mika008 Monika i Mariusz, Ślub: Kościół Św. Ap. Piotra i Pawła w Pucku, wesele: VIS Jastrzębia Góra, Zespół: Manijoce, Fotograf: Anna Kudra, Kamera: Kamil Olszowy - Grupa Obiektywni, Obrączki: Nord Gold Władysławowo
21.09. ~mala1987 - Małgorzata i Krzysztof: ślub kościół Chrystusa Króla, sala weselna w Nowym Dworze Wejherowskim, muzyka: Dj Eros, Fotograf: Aleksandra Kwidzińska http://www.ak-slubnie.blogspot.com
28.09 ~Asienka2422 - Joanna & Tomasz, ślub: Kościół Bolszewo, wesele: Filip Osłonino, orkiestra: Everest - Bolszewo, Kamerzysta , Fotograf : Jacek z Mechowa, Fryzura : szwagierka (Fryzjerka), Suknia ślubna : Salon sukien ślubnych Joanna Wejherowo
28.09. ~Liliput - Lidka i Robert, Ślub: Kościół Św. Antoniego w Karwii, Wesele: "Marmas" Jastrzębia Góra, zespół: Zespół: Krzysztof Krawczyk Band, Fotograf: Tdc Photography, Fryzura: Ciocia(Fryzjerka)
28.09. ~madlen83 - Magda i Michał: Folwark Dajak
28.09. ~agat_120 - Agata i Damian, ślub: Katedra Oliwska, wesele: Orchidea, zespół Remanent +na poprawinach Allabama, fotograf i kamerzysta: J&R Foto-Video, makijaż: p. Marta Miazga, fryzjer: Ola Czerwińska
28.09. ~Karola88 - Karolina i Radek, ślub: Kościół św. Krzyża (Gdańsk, ul. Mickiewicza), wesele: Pod Aniołem, zespół: Allabama, fotograf Fotodem
Wrzesień ~Indygo, ślub: Kościół Św. Jana w Gdańsku, wesele: Tłusta Kaczka Gdynia, Fotograf Mariusz Daniszewski http://www.md-foto.pl, makijaż: Różany Ogród http://rozany-ogrod.com/o-mnie.html , fryzjer: Gabriel w Gdyni, znajomy Dj, kwiaciarnia Mały Park, obrączki Goldex
Wrzesień - little_me - Starogard Gdański,

PAŹDZIERNIK
05.10. ~ BeataI-J Beata i Tomek, Ślub: Kościół w Strzebielinie, Wesele w Hotelu Czardasz w Luzinie, fotograf: naszestudio.pl, kamerzysta: antrakt.net, zespół Haker,
12.10. ~ shanti - Iwonka i Marcin, ślub: Katedra Oliwska, wesele: "Pod Lipami" Łęgowo Sala zielona, orkiestra: Pstrong, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video http://www.sartv.com.pl/, fotograf: Fotoinlove.pl, makijaż: Dorota Lipińska http://studio-lipinska.pl/ , obrączki: Goldex, kwiaciarnia SOTE, wódka Stock, salon sukien ślubnych LIVIA
19.10. ~ kasiaitak - Kasia i Karol, Ślub: Parafia pw. Świętych Apostołów Szymona i Judy Tadeusza w Chwaszczynie, Wesele: Orchidea w Chwaszczynie, Makijaż: Anna Stykała, fotograf: A.LABUHN produkt,
26.10. ~Martinka2013 - Martyna i Oliver, fotografia: http://www.fotoinlove.pl , wesele Hotel Atena
26.10. ~Czachulka - Natalia i Arek, ślub: kościół w Wiślinie, wesele Cedrowy Dworek, zespół Concord, kamerzysta i fotograf AFIF
26.10. ~maniek-ma ślub: w Parafii Św. Wojciecha i Brata Alberta w Miechucinie, wesele: w Żabim Dworze w Ostrzycach,

LISTOPAD
23.11 ~Aga_Kr - Agnieszka i Marek, ślub: Katedra Oliwska, wesele: Orchidea, DJ: dj GUCIO, foto, kamera: sharkfotostudio, makijaż: Anna Kardzis

JUŻ PO:
12.01. ~ KiD - http://forum.trojmiasto.pl/My-juz-po-12-01-2013-KiD-t451708,1,11.html
31.03. ~olusia3472
06.04. ~ Tinker Bell
13.04 ~ann ~Evelcia ~RheaS
27.04 ~Marcelinka ~karmin ~Ania ~rdw
02.05. ~lulka157
03.05. ~Mariolka
04.05. ~Olla1
18.05. ~ zmyslnamietny ~ Susanna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
CzekoladowaPralinka już po ..... a jeszcze pamiętam jak zmieniała datę ślubu :-) mam nadzieje, że wszystko się udało :-)

Zazdroszczę takim osobom, że mogą iść do fryzjera dzień wcześniej i fryzura się trzyma ..... ja myje włosy codziennie rano i nawet jak zrobię fryzurę rano to wieczorem jest już klapa :-(

Pralinka musisz wstawić fotę fryzury bo ja też najchętniej poszłabym w wyprostowanych włosach i jestem mega ciekawa jak to wyszło u Ciebie ??

maniek_ma - jeżeli chodzi o zaproszenia to nie są w moim stylu ..... nawet jeżeli cały klimat będzie morski to myślę, ze są ciekawsze zaproszenia niż te co pokazałaś

Wczoraj kupiłam upominki dla gości ciasteczka z wróżbą i teraz muszę je tylko ozdobić. Zrobię jakieś sakiewki, wstązeczka i karteczka z podziękowaniem dla gości i gotowe.

Dzisiaj kolejne dwie pary ślubują - wszystkiego dobrego dla Was !!
Shanti - jak przystroisz swoje ciasteczka to wrzuć foto ;) Jestem ciekawa jak Ci to wyjdzie bo ja też planuje coś z nimi zrobić a nie mam pomysłu. Zamawiałaś coś jeszcze od nich?.

Czekoladowa - nie możemy się doczekać! ;)
Beti dziękuje:)

Tyia kościół w Tczewie jest piękny, przestrzenny... a msza była bardzo radosna.

Ola a jakie stojaki chcesz wypożyczyć może takie mam, albo podpowiem gdzie mozesz takie znaleźć.

Shanti Pralinka miała rozpuszczone włosy - fajnie przystrzyżone na półokrągło, do tego wpięty welon, bardzo ładnie i naturalnie to wyglądało. Jak odpoczną po poprawinach to pewnie bedzie relacja:)
Dziewczyny... Zastanawiam sie nad konkursami a w sumie o nagrodach w tych konkursach... Co bedziecie dawac? Wodke? Wodke z czyms czy zupelnie cos innego? Do slubu mam jeszcze troche czasu ale juz chcialabym wiedziec :)
Najczesciej daja wodke, u nas fajnie byloby dac wino bo mamy full :) a jak jest z figurkami na tort?? daja wam w cukierni czy osobno kupujecie??

Shanti ja tez mam takie ciezkie wlosy- jak to powiedziala moja fryzjerka gdyby byly bardziej zniszczone to latwiej byloby cos upiac;)
w pon ide na probną.
ZA 3 tyg juz bedę Żoną! ale ten czas leci:)
mam juz buty w domu, teraz tylko troche je rozchodzic- no i beda bez ponczoch bo paluszek widać.
Hmm...pomysły na fryzurę dla Pana Młodego(?)
..który dotąd był ścinany na 4mm maszynką; obecnie 'zapuścił' lekko włosy by fryzjerka mogła podziałać i coś wyczarować.
Macie może jakieś przykładowe fotografie by przybliżyć mi jak Waszym zdaniem powinno takie ścięcie wyglądać?
Dzięki temu będziemy mogli pójść do salonu z jakąś wizją :-)
a! i czy możecie polecić fryzjera/ lub też do jakiego fryzjera chodzą Wasi Mężczyźni, czy są zadowoleni itd?
dziewczyny mam problem z winietkami- jak posadzic gosci? chodzi mi o rodzicow?? czy po obu stronach, czy obok siebie, czy po swiadkach, jak robicie?
Linea u nas siedzieli obok nas - moi z mojej strony Męża z Jego strony, a potem nasi świadkowie ( byli na weselu bez osób towarzyszących).

na niektórych weselach, jak rozstawialam winietki Rodzice siedzą wraz ze swoimi siostrami, braćmi lub obok dziadków Młodej Pary jesli są obecni.

jesli są osobne, okrągłe stoliki bywa, że Rodzice są posadzeni każde ze Swoja Rodziną, ale np. stolik obok. Wtedy ważne, żeby Dj od początku wiedzial, które osoby to Rodzice, jak bedzie prosił ich z róznych powodów na środek.
no wlasnie mam problem, poniewaz obok mnie bedzie siedziala swiadkowa i dziwnie posadzic obok niej mame:/
Linea a jaki macie kształt stołów (tj w co są ustawione :) )? może np uda się Wasz zrobić jako "osobny" ? tzw prezydialny? wtedy przy niem siedzielibyście Wy i świadkowie z osobami towarzyszącymi a przy reszcie rodzice i pozniej dalej ciatki/dziadkowie , kuzynostwo, znajomi?

tu kilka ogolnych zasad rozszadzania gości:
http://slub-wesele.pl/artykuly/wokol-stolu

ja w zeszlym roku poza naszym byłam na 3 weselach, kształty stołów były rózne, u nas okrągłe, u kumpeli jednej w literę E, u drugiej w U u trzeciej w ogole jakis dziwny układ ;)

tak czy inaczej na wsyztskich weselach był właśnie wyszczególniony stół prezydialny, lekko odsunięty od reszty na którym siedzieli państwo młodzi i świadkowie z osobami towarzyszącymi.
Dziewczyny, jakby któraś jeszcze szukała bielizny pod suknię ślubną, to w intimissimi są fajne staniki z odpinanymi ramiączkami, wydaje mi się, że porządnie trzymające :) Tak wyglądają: http://world.intimissimi.com/product/claudia-microfiber-bandeu-bra-b-cup/155883.uts
Cena nie jest też jakaś zupełnie kosmiczna, bo 115 zł.

Shanti, przy następnej aktualizacji zmień mi proszę makijażystkę na Martę Rogowską :)
takaona też byłam dziś w intimissimi i jeśli kogoś interesują figi/stringi to mają 3 sztuki bezszwowych fajnych za 75 zł i ja właśnie w coś takiego poszłam :)

poza tym kupiliśmy naszej córci kompletny strój (tiulowa sukieneczka w kolorze ecru, bolerko, rajstopki i butki) i wygląda cudownie, chyba zrobi mi konkurencję ;), ćwiczymy ostro walca (mamy całą choreografię, którą piłujemy do muzyki i pewnie kosmetyczne poprawki nam zostały), byłam na przymiarce sukni i jestem mega zadowolona, bo prawdopodobnie uda się zrobić tak, że manewrując trochę wielkością koła, uda mi się zmienić buty z obcasów na płaskie w trakcie wesela :) no i mam fajny szal zamiast bolerka (żadne z tych co mierzyłam, a było ich trochę mi się na prawdę nie podobało, więc byłoby to zło konieczne, więc cieszę się, że znalazłam taką alternatywę:) młody też ma już wszystko oprócz surdutu, który na dniach "się uszyje", dzik zamówiony, został tylko wiejski stół i decyzje o smakach totów-jakie polecacie?

a w ogóle to jestem w szoku, że to już niecałe 3 tygodnie zostały.. ten czas tak pędzi, że szok!

a co do ustawienia stołów, to myślę że stół prezydialny będzie tylko dla nas i świadków z osobami towarzyszącymi, a rodzice będą siedzieli każde ze swoją rodziną
na zabawy weselne planujemy kupić śmieszne zestawy kieliszków, natomiast stół weselony mamy w kształcie E. Przy stole prezydialnym siedzimy my i nasi rodzice. Świadkowie na sali z kuzynostwem i przyjaciółmi będą zajmowali 2 odnogi od literki E, a jedna odnoga to nasza rodzina - moja i mojego M.

W sobote chcemy kręcić film w podziękowaniu dla rodziców, musi my odbyć jeszcze 2 poradnie, 1 nauki, czekam na mp3 od DJ naszego pierwszego tańca i zaczynamy ćwiczenia :)

Ola będę na Twoim ślubie :) po kościele i dacie zorientowałam się, że bierzesz ślub z moim kumplem z podstawówki :)
Zobaczcie ile ciekawych rzeczy można się tu dowiedzieć :P Pewnie większość z nas ma wspólnych znajomych a nawet nie mamy o tym pojęcia ;)

Co do usadzania to mam ten sam problem. Też mam stoły w E i wielki problem czy siedzieć ze świadkami czy z rodzicami. Jeszcze posadzenie świadkowej i zaraz rodziców nie było by takie głupie, bo znają się od lat ale z kolei jej mąż ich nie zna więc to mało komfortowe. Jeśli chodzi o mojego K to też pojawia się problem, bo świadkiem jest jego brat i przyjdzie z jakąś dziewczyną której nikt nie zna i ona ma być ważniejsza od mojej teściowej i siedzieć przy nas? Trochę bez sensu chyba...Wolałabym świadków posadzić ze znajomymi, ale nie wiem czy tak wypada :/
U nas poprzedni tydzień dosyć nerwowy,ale przez weekend luzik:-) Mój P. już po wieczorze kawalerskim, ja planuję mój w środę :-)

Funny007- co do nagród w konkursach to my dajemy standardowo flaszkę i do tego jakiś śmieszny gadżet.Dostaliśmy propozycje od DJ i wybraliśmy np.: torba słodyczy-1 kg cukru, przenośne jacuzzi-miska i woda gazowana, ekspres do kawy-saszetki kawy rozpuszczalnej i gazeta super express. Myślę,że to fajne pomysły :-)

Linea, my wybraliśmy wzór figurki 049 z tej stronki http://doye.art.pl/slubiwe.html, daliśmy zdjęcie w cukierni i troszeczkę zmodyfikowaliśmy,np. kolor włosów :-)
Ja się nalatałam za pończochami,bo nie odpowiadały mi odcienie beżu i nie mogłam się zdecydować:-P

Co do posadzenia gości-my mamy stoły w L,obok nas siedzą świadkowie i reszta według naszego uznania,zaś rodzice,wujkowie-tzw. starszyzna w jednym kącie żeby się lepiej zintegrowali.Siedząc obok nas byłoby to praktycznie niemożliwe...
Pola- mój P. ma fryzurę podobną do tej poniżej. Nosi te włosy bardziej zaczesane na bok i na prosto.Boki bardziej wygolone. Cięcie podobne do fryzury Marcina Prokopa(ten ma bardzo długą grzywkę).
image

Fryzjera w Trójmieście nie polecę, u mnie w Tczewie Piotr chodzi do Ukrainki, która jest genialna :-)
Tysia i jak tam? Wszystko dopięte na ostatni guzik? :)
Rozyczynka - ja kupiłam te ciasteczka od jednej z forumek, są w fiolowych torebeczkach ale ja dodatkowo chciałabym je spakować w fioletowe sakiwki z organzy .... jak zrobię to wstawię ..... od czerwca zaczynam prace nad zaproszeniami winietkami zawieszkami na wódkę itd.

Aga M. - nie mogę sobie wyobrazić takiej fryzury bo zawsze jest problem z welonem, żeby go tak upiąć żeby się trzymał a w rozpuszczonych prostych włosać zawsze jest z tym problem

funny007 - jeżeli chodzi o prezenty w konkursach to my standardowo stawiamy na alkohol ..... osobiście nie lubię jakiś zbędnych rzeczy i jakoś mnie osobiście to nie śmieszy ...... ale nie stawiamy na wódkę bo to zazwyczaj idzie na stół i wypijają goście ..... planujemy kupić inne alkohole winko nalewki tequile itp. ozdobione będą zawieszką z jakimś fajnym tekstem może gratulacje może podziękowania na świetną zabawę czy poczucie humoru coś się wymyśli :-)

Linea - my nie planujemy figurki na tort .... osobiście mi się to nie podoba i nie widziałam dawno figurek na weselach a raczej dekoracje z żywych kwiatów.

Czekamy na zdjęcie fryzurki !! :-)

Jeżeli chodzi o usadzenie gości to u nas obok nas będą siedzieć świadkowie ich dzieci i partnerzy a później rodzice tylko u nas jest sprawa jasna bo świadkowie to nasze rodzeństwo i każdy zna się doskonale :-)

Pola - z fryzurą i fryzjerem nie pomogę bo mój M goli się sam :-) i na kilka mm i niech tak zostanie :-)

takaona - zmiana będzie wprowadzona :-)

Faktycznie świat jest mały :-)

Aga_Kr - my dzisiaj mamy spotkanie z kamerzystą i będziemy ustalać scenariusz do zaproszeń ... mam nadzieje, że na dniach je nagramy i w czerwcu uda się wysłać a później bierzemy się za podziękowania dla rodziców :-) i w przyszłym tygodniu poradania - dam znać jak poszło :-)
O, nowy wątek już? Coś za rzadko tu zaglądam ;)
My w ostatnim tygodniu poszliśmy na warsztaty komunikacji małżeńskiej w ramach 2 wspólnych wizyt w poradni. W sumie było ciekawie i fajnie, zajęcia warsztatowe - jak rozmawiać ze sobą, dostrzegać swoje potrzeby itp. Jedyne co się nam nie podobało - w informatorze była informacja, że warsztaty są bezpłatne (tak jak wizyty w poradni) a tu pani na dzień dobry mówi, że "darowizna" od pary 50zł!
Idziemy w tą sobotę na ślub do mojej kuzynki, podpatrzeć przede wszystkim co ma, kto jak jest ubrany i jak to wszystko wygląda ;) A w poniedziałek wizyta w USC i spotkanie z zespołem.
Mam parę przemyśleń po weselu koleżanki na którym nie dawno byłam. Może ktoś będzie zainteresowany moimi przemyśleniami :)
Po pierwsze nie ma co się przejmować ilością jedzenia, po cztero-daniowym obiedzie nie dałam rady w siebie wcisnąć nic prócz kawałka tortu. Widziałam że panowie coś podjadali ale też nie były to duże ilości jedzenia. Więc wyluzowałam w kwestii ilości zimnych przekąsek na własnym weselu.
Kolejna sprawa to tort- czekoladowy tort to jednak słaby pomysł po sytym obiedzie, nawet o 22, my się jednak zdecydujemy się na owocowy kwaśny krem do tortu.
Genialną sprawą był sorbet na deser po sytym obiedzie.
Zrobimy jednak tablicę z usadzeniem gości, chociaż nie planowaliśmy, u koleżanki alfabetycznie byli goście wypisani i przy nazwiskach nr stolika - bardzo dobre rozwiązanie bo wystarczyła sekunda na połapanie się który stolik trzeba znaleźć. Tablica z narysowanymi stolikami i usadzeniem wymaga dłuższego studiowania.
Jak nie bierzecie pod uwagę niczego na ramiona to lepiej się przygotujcie na konieczność ubrania się cieplej bo w tym kraju nigdy nie można mieć pewności, że bedzie ciepło na 100%
Myślę, że młodzi też dużo czasu poświęcili na usadzenie gości. Po mimo tego, że znałam dobrze tylko mojego chłopa i jeszcze jedną osobę przy stoliku, bawiliśmy się świetnie w swoim towarzystwie od samego początku do wyjścia. Byliśmy nie tylko w podobnym wieku ale też zawodem byliśmy połączeni :)
No i pamiętajcie- kwiatek przypina się do klapy marynarki.

Może oczywiste sprawy piszę , ale sprawdzają się w praktyce.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry