Widok

Młode Pary 2013 (część 18)

Wesele Temat dostępny też na forum:
LIPIEC

12.07. ~klaudia-cha Klaudia i Jan, Ślub: ?, Wesele: ?, Fotograf: ?, Dj: ?
13.07 ~11 - Karolina i Paweł, Kościół Sw. Stanisława
13.07. ~nea86 - Agnieszka i Łukasz, Parafia Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywiu, sala Filip w Osłoninie, Dj Limahl, fotograf: Fotoinlove
13.07. ~kasia-sis - K & M, kościół NSJ (kolegiata), Wesele Hotel Drywa, Fotograf Adam Burdyło, Kamerzysta: Irek Jezierski, Dj: Maciek Jozefowicz
20.07. ~Siulowa7 Joanna i Adam, Ślub: Parafia św. Rodziny Gdańsk-Stogi, Wesele: Pod Lipami, sala zielona, Zespół megaphone, Kamerzysta: Mirosław Szyca, Fotografia: Meronk Studio Fotografia, oprawa muzyczna: Inspirum
20.07. ~margolcia24 - Karola i Paweł,ślub: kościół św. Stanisława i Małgorzaty, Wesel: Restauracja Kameralna, DJ Kris; fotograf i kamerzysta: p. Kochanowski "Sedan", obrączki Apart
20.07 ~`AgaMalaCzarna - Agnieszka i Krzysztof; ślub : kościół na Cystersów w Oliwie; wesele hotel Amber; fotografia: fotoinlove; video: Wedding-Films, orkiestra: Disco Inferno, fryzjer: Anna Latos salon Goldwell, makijaż: Anna Kardzis.
27.07. ~ takaona, Kościół w Sianowie, Wesele: sala Wichrowe Wzgórze Chmielno, Fotograf: Fotolinea, Wodzirej/Dj - Jacek Ciesielski, fryzjer- Ola Czerwińska, makijaż- Marta Rogowska
27.07. ~Marta - Marta i Jacek, Ślub: Kościół św Doroty z Mątów, Wesele: Sala w Wyczechowie, zespół Agat (p. Krzysztof Chyła), makijaż prawdopodobnie Dagmara Ś.
27.07. ~Alicja_Damian, Ślub: Kościół Chrystusa Króla w Wejherowie, Wesele: Oycowa Zagroda w Gowinie, Zespół "Damnio", fotograf http://www.krawcywizerunku.pl, makijaż http://www.mosinska.pl/
27.07. ~ Anna b - Anna I Leo, wesele: Hotel Renusz

SIERPIEŃ
03.08 ~Klaudia_Michal - Klaudia i Michał, Ślub: Parafia św. Rodziny Gdańsk-Stogi , sala Japońska Łęgowo, fotograf: Maziarz, kamerzysta: Groszek, zespół:Avinion (Tczew), makijaż: Ela Skoczeń.
03.08 ~Nartu22 - Natalia & Bartłomiej, Wesele: Dzikie Wino Sala Regionala, Kamerzysta & foto: LancFilm, zespół: Ragtime, wódka Stock
03.08. ~agadam Agata i Adam, Ślub w plenerze przy Sali weselnej Trzy Dęby , fotograf- fotoinlove, wodzirej Merlin
03.08. ~chaton - Asia i Piotr, Ślub: Kościół Św. Franciszka z Asyżu-Emaus Gdańsk; Wesele Wanoga Chwaszczyno, fotograf Fotoinlove, orkiestra: Fides z Żukowa
03.04. ~Rozyczynka - Ślub: Kościół NMP WW w Rumii, Wesele: Czardasz - Luzino, fotograf: Camer film i foto, zdjęcia: http://www.podobamisie.com.pl/, makijaż i fryzura: Salon Piękności Glamur w Rumii - Anna Bach, zespół: Dance, dekoracje: http://oriondekoracje.pl/.
09.08. ~Natalia - Natalia i Adrian, ślub: Kościół Garnizonowy św. Stanisława Biskupa w Radomiu, Wesele: Dom Weselny Ambasador w Sławnie k. Radomia ,fryzura : koleżanka, makijaż : sama
10.08. ~Jun87 - Agata i Mateusz, parafia Niepokalanego Serca Maryi w Gdynia, sala Filip w Osłoninie, zespół Jak's Band, foto + video Grupa Obiektywni, zespół w kościele Mathetai
10.08. ~Darulcia - Daria i Marek, ślub: kościół Św.Brata Alberta , Wesele Orchidea, Orkiestra: Hevelius
10.08. ~maptus - M & J, ślub: kościół Cystersów Oliwa, Hotel Otomin, zespół REMANENT, hp.video-foto-studio.pl,
10.08. ~marlon ślub: kościół Cystersów, wesele: sala Soprano, dj Limahl, fotograf Wojciech Hintzke,
10.08. ~Marta - Marta i Bartek ślub: Katedra Oliwska, wesele: Hotel Haffner
15.08. ~salabama - Ola i Paweł, ślub w WNMP w Żukowie, wesele: Orchidea Chwaszczyno, kapela: Jurek Band, fotograf i kamerzysta: studiogregor
16.08. ~Rudi, Kościół Św. Ignacego ul.Brzegi w Gdańsku, Sala bankietowa w Lublewie, DJ M. Józefowicz,
17.08. ~ gabi1, Ślub w parafii Św. Jadwigi w Bojanie, wesele w Dworze Magnat w Bojanie, zespół Best, foto-video StudioBest, makijaz Anna Kardzis, fryzjerka Aleksandra Czerwińska, dekoracje Glorioza, suknia ElizabethPassion.
17.08. ~kijanka - Kinga i Bartek, ślub: Gdynia; Babie Doły; Wesele: Restauracja GOSIA, Kielno; Zespół: Zespół muzyczny z Pucka (para z Programu w TVN "Droga do Gwiazd")
24.08. ~kruszynka24, Ślub: Kościól św. Maksymiliana na Wzgórzu, Wesele: Restauracja Rewa, Zespół: 5 przesympatycznych panów;) Foto i kamera: naszestudio.pl
24.08. ~annaoj Ślub: Kościół w Wąglikowicach, Wesele: sala Osada Grzybowski Młyn w Grzybowskim Młynie za Kościerzyną, dj Adam z Kartuz, kamerzysta Zbyszek Kowalke i fotograf Piotr Mielewczyk
31.08 ~aniaa88 - Ania i Paweł :),ślub: Kościół Garnizonowy w Gdyni
31.08 ~darlonek - Daria i Karol, ślub: Kościół Podwyższenia Krzyża Świętego w Pruszczu Gdańskim, wesele: Zajazd Jawor, oprawa muzyczna: Dj Gucio, fotograf: Jarosław Ramult

WRZESIEŃ
07.09. ~Iwcia - Iwona i Jakub , ślub: Kościół Św. Wojciecha w Kartuzach, wesele: sala Wichrowe Wzgórza w Chmielnie, dekoracje i kwiaty FUNDECOR Jagoda Trzebiatowska, fotograf: MonaBlank , dj Alex z Olsztyna , makijaż: Dagmara Śrama
07.09. ~madziafi - Magda i Maciek, ślub: Kościół Bożego Ciała, wesele: Złoty Staw, zespół: Concord, fotograf: fotogra, kamerzysta: video-wspomnienia
07.09. ~Ptaszonka Ślub: Kościół św. Józefa w Gdyni, Wesele: Sala Biancas w Kosakowie
13.09. ~kamira, Ślub: Kościół w Cedrach Wielkich, Wesele: Cedrowy Dworek, fotograf: Fotogrupa, Fryzjer, kwiaty: świadkowa
13.09. ~Oli_AG, Ola i Michał,Ślub:kaplica Św. Pawła Apostoła,Wesele: BIANCAS, Kamera: VideoLaser , Kosmetyka: YourHeven, Makijaż: A.Stykała, Dj Jacek, wódka Krupnik
14.09. ~Nikusia86 - Weronika i Adam, Ślub: Parafia Świętej Trójcy na Dąbrowie, wesele: Kas Catering, DJ i Wodzirej Fabryka uśmiechu, fotograf: FotoGrupa, makijaż Anna Kardzis, Sukienka: salon"Agnes"
14.09. ~kika_ja, Wesele: Dworek Gościnny, Dj Eros
14.09. ~Sylwu - Sylwia i Tomek, ślub: kościół parafialny NMP Królowej Polski (Kolegiata Gdyńska), sala weselna: dom bankietowy Grinholc (Rumia), zespół: Coemi, fotograf: Mariusz Daniszewski http://www.md-foto.pl/index.php, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video
21.09. ~Mika008 Monika i Mariusz, Ślub: Kościół Św. Ap. Piotra i Pawła w Pucku, wesele: VIS Jastrzębia Góra, Zespół: Manijoce, Fotograf: Anna Kudra, Kamera: Kamil Olszowy - Grupa Obiektywni, Obrączki: Nord Gold Władysławowo
21.09. ~mala1987 - Małgorzata i Krzysztof: ślub kościół Chrystusa Króla, sala weselna w Nowym Dworze Wejherowskim, muzyka: Dj Eros, Fotograf: Aleksandra Kwidzińska http://www.ak-slubnie.blogspot.com , kamerzysta: ViDEo ART STUDiO Robert Listewnik
28.09 ~Asienka2422 - Joanna & Tomasz, ślub: Kościół Bolszewo, wesele: Filip Osłonino, orkiestra: Everest - Bolszewo, Kamerzysta , Fotograf : Jacek z Mechowa, Fryzura : szwagierka (Fryzjerka), Suknia ślubna : Salon sukien ślubnych Joanna Wejherowo
28.09. ~Liliput - Lidka i Robert, Ślub: Kościół Św. Antoniego w Karwii, Wesele: "Marmas" Jastrzębia Góra, zespół: Zespół: Krzysztof Krawczyk Band, Fotograf: Tdc Photography, Fryzura: Ciocia(Fryzjerka)
28.09. ~madlen83 - Magda i Michał: Folwark Dajak
28.09. ~agat_120 - Agata i Damian, ślub: Katedra Oliwska, wesele: Orchidea, zespół Remanent +na poprawinach Allabama, fotograf i kamerzysta: J&R Foto-Video, makijaż: p. Marta Miazga, fryzjer: Ola Czerwińska
28.09. ~Karola88 - Karolina i Radek, ślub: Kościół św. Krzyża (Gdańsk, ul. Mickiewicza), wesele: Pod Aniołem, zespół: Allabama, fotograf Fotodem
Wrzesień ~Indygo, ślub: Kościół Św. Jana w Gdańsku, wesele: Tłusta Kaczka Gdynia, Fotograf Mariusz Daniszewski http://www.md-foto.pl, makijaż: Różany Ogród http://rozany-ogrod.com/o-mnie.html , fryzjer: Gabriel w Gdyni, znajomy Dj, kwiaciarnia Mały Park, obrączki Goldex
Wrzesień - little_me - Starogard Gdański,

PAŹDZIERNIK
05.10. ~ BeataI-J Beata i Tomek, Ślub: Kościół w Strzebielinie, Wesele w Hotelu Czardasz w Luzinie, fotograf: naszestudio.pl, kamerzysta: antrakt.net, zespół Haker,
12.10. ~ shanti - Iwonka i Marcin, ślub: Katedra Oliwska, wesele: "Pod Lipami" Łęgowo Sala zielona, orkiestra: Pstrong, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video http://www.sartv.com.pl/, fotograf: Fotoinlove.pl, makijaż: Dorota Lipińska http://studio-lipinska.pl/ , obrączki: Goldex, kwiaciarnia SOTE, wódka Stock, salon sukien ślubnych LIVIA
19.10. ~ kasiaitak - Kasia i Karol, Ślub: Parafia pw. Świętych Apostołów Szymona i Judy Tadeusza w Chwaszczynie, Wesele: Orchidea w Chwaszczynie, Makijaż: Anna Stykała, fotograf: A.LABUHN produkt,
26.10. ~Martinka2013 - Martyna i Oliver, fotografia: http://www.fotoinlove.pl , wesele Hotel Atena
26.10. ~Czachulka - Natalia i Arek, ślub: kościół w Wiślinie, wesele Cedrowy Dworek, zespół Concord, kamerzysta i fotograf AFIF
26.10. ~maniek-ma ślub: w Parafii Św. Wojciecha i Brata Alberta w Miechucinie, wesele: w Żabim Dworze w Ostrzycach,

LISTOPAD
23.11 ~Aga_Kr - Agnieszka i Marek, ślub: Katedra Oliwska, wesele: Orchidea, DJ GUCIO, fotograf, kamerzysta: sharkfotostudio, makijaż: Anna Kardzis, fryzura: Aleksandra Czerwińska

JUŻ PO:

12.01. ~ KiD - http://forum.trojmiasto.pl/My-juz-po-12-01-2013-KiD-t451708,1,11.html
31.03. ~olusia3472
06.04. ~ Tinker Bell
13.04. ~ann ~RheaS ~Evelcia- http://forum.trojmiasto.pl/Krotka-relacja-mojej-szczesliwej-13-stki-t477375,1,11.html
27.04 ~Marcelinka ~karmin ~Ania ~rdw
02.05. ~lulka157
03.05. ~Mariolka
04.05. ~Olla1
18.05. ~zmyslnamietny ~ Susanna
24.05. ~CzekoladowaPralinka - http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=472279&c=1&k=11#post8329609
25.05. ~Latte ~k_karolina
01.06 ~Cheryl ~Dorota1985 ~Tysia
08.06. ~ patunia1990 ~monisia_18_86 ~Bobikowa ~viki27 ~Ola
14.06. ~etusia
15.06. ~Kasia i Adaś ~olaaa ~MonisxD ~agulaaa ~etka27
22.06. ~Freya
29.06. ~h&m ~Lucy86
06.07. ~P&Ł ~nela10 ~PatusiQ ~ann
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ufff.... A tak sie zaczęłam denerwować ;)
A teraz nie mogę sie doczekać ;)
Powodzenia w piątek, Który z chłopaków z fotogrupy był u Was? Gdzie wybraliscie plener?
Ale super, trzymam kciuki aby pogoda dopisała ;)
Pozdrawiam i jeszcze raz wielkie dzięki za info
spisanie protokołu ślubnego w kościele to czysta beka w naszym wykonaniu
o której ślub?? o 15:30 kto to zapisał?? Wikariusz!!!! -cały plan dnia mi żeście popsuli :D
Narzeczony z jakiej parafii Maksymiliana witomino ? Nie wzgórze Antoniego no mówie haha
Ile lat się znacie 11,5 ile ze sobą jesteście 11,5 toście wtedy się spieszyli a narzeczeństwo od grudnia 2005 i dopiero teraz chcecie ślub dojrzewaliśmy ja Wam dojrzeje na spowiedzi hahah
zawód ojca nie jestem pewna technik mechanik a Pan jako kto pracuje cieśla oooo do budowy kościoła się nadasz telefon później spisze hahah

Ile nas to będzie kosztowało ? W Naszym kościele co łaska
ale :D
organista 135zł
ksiądz z mszą 100zł
Mszalny 50zł
a z tego 10% kuria i 10% US :D o lol
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
do dzis we freshmarkecie pepsi za 2,19

http://www.freshmarket.pl/
Jako świeżo upieczona żona ( z 13 lipca ;-))) mówię Wam - absolutnie niczym nie martwcie się na zapas!! Ja sama sobie dostarczałam przed ślubem mnóstwo stresu bo ciągle wynajdywałam sprawy/rzeczy które mogłyby być inaczej.. że może mogłabym zrobić je jeszcze lepiej... nie warto się pierdołkami przejmować! :)
Gdy już nadszedł ten dzień, mmm... jak tylko wspominam to siadam zamyślona tak pięknie było, bo jakby na to nie spojrzeć -marzenie zostało spełnione- nie mówię tu w kontekście białej sukni, pięknych kwiatów tylko jako wydarzenia duchowego, zawarcia Sakramentu Małżeństwa, o Nim gdy mówi słowa przysięgi, wzruszam się nawet gdy to pisze :)
A propos organizacji:

1. Błogosławieństwo - najbardziej poruszający serce ceremoniał z udziałem naszych Rodziców.
Odbyło się to w zachrystii, towarzyszyli nam jedynie ksiądz, świadkowie. Ksiądz dał Rodzicom krzyż z relikwiami Jana Pawła II (były to relikwie pierwszego stopnia - w środku była kropelka krwi - dalej nie mogę w to uwierzyć). Słowa Rodziców, atmosfera - bezcenna chwila. Nie mamy z tego momentu ani zdjęć ani filmu, bo ksiądz wyprosił Panie od foto/video i powiem Wam , że nie wyobrażam sobie, żeby nasze Panie miałyby tam być i wszystko uwieczniać. To wszystko co pamiętamy z błogosławieństwa mamy głęboko w sercu, takiego wydarzenia się nie zapomina i bardzo Wam polecam taką formę tej podnosłej chwili :)

2. Płatki kwiatów sypane po ceremoni zaślubin przed kościołem - kościelny oznajmił naszym gościom, że nie wolno sypać ich na schodach, więc żeby zrobić nam niespodziankę musieli szybko zbiec na dół i dopiero tam obsypywać nas- sprawdźcie lepiej przed ślubem jak to u Was w kościołach jest. Dodam tylko, że oglądając inne śluby - to żadne sypanie ryżem tudzież grosikami nie daje takiego efektu WOW jak płatki kwiatów, dlatego jeśli Wasi goście wpadną na taki pomysł, już możecie się cieszyć bo będziecie czuły się jak w bajce :) :)

3. Polecam smaki tortów Malinowa rozkosz i Royal carmell z T.DEKER- goście gdy dostali pierwszy smak mówili, że jest orzeźwiająco-owocowy, że rzadko im się zdarza jedzenie słodkości malinowych- zawsze są to inne owoce typu truskawka, jagoda itd. a jak dostali drugi smak to jedli jak najwolniej, żeby jak najdłużej móc delektować się.

4. Podziękowanie naszym Rodzicom za wychowanie - ja miałam przygotowaną kilku-nasto zdaniową wypowiedź, a gdy mój Mąż poprosił gości o uwagę to wydusiłam z siebie 5 słów " Chcieliśmy podziękować za wychowanie nas", głos załamał mi się i popłynęło morze łez, na to dostaliśmy gromkie brama(zapewne dla otuchy:) i przeszliśmy do Rodziców by wtulić się - mama mojego Męża powiedziała, że ją tak chwyta za serce jak się wzruszam i łamie mi się głos, że ona też zaczyna płakać z tych emocji ;-))

5. Zupa grzybowa - nie wiem czy była taka dobra czy po prostu dużo osób lubi tą zupę, ale z dwóch które goście mieli do wyboru -tą wybierali najczęściej i chwalili, że jest przepyszna.

6. Kwartet smyczkowy- rewelacyjna sprawa a powiem Wam dlaczego - Goście mówili(młode osoby), że sami w życiu nie poszliby na żaden koncert tego typu bo by po prostu się zanudzili poza tym taka muzyka to nie są ich gusta muzyczne, ale w tak uroczystym, ważnym dniu, w przystrojonej sali, gdy jedli dania- tak sympatycznie im się tego słuchało, że brawa bili w między czasie, i że był to trafiony dodatek do całości, piękna oprawa. Osoby starsze były po prostu oczarowane, więcej nic dodawać nie trzeba:)

7. Co jakiś czas każdy z naszych gości wchodził do pomieszczenia w którym była kanapa, Pani kamerzystka, cisza i spokój by mogli nam złozyć życzenia do kamery. Już nie mogę doczekać się aż zostanie zmontowany film i obejrzymy wszystkie osoby tak bliskie dla nas i słowa które kierują wyłącznie do nas. Goście mówili, że pierwszy raz spotykają się z taką formą składania życzeń dla Państwa młodych i że bardzo im się pomysł podoba. Jeśli macie możliwość to porozmawiajcie ze swoim kamerzystom o takiej możliwości :) To jest jedyny taki dzień w którym nikt nie narzeka, że jest nie uczesany( Panie nie umalowane), że są źle ubrani, i że przez te wszystkie czynniki źle się zaprezentują. Wszyscy wyglądali przepięknie, więc garneli się do skłądania życzeń i bardzo sprawnie się to odbyło :)

8. Podziękowanie za przybycie na nasz ślub - w nas wyglądało to tak: wraz z mamą kupiłyśmy błyszczący, przezroczysty materiał i złote wstążki. Materiał został pocięty na kwadraty, do każdego włożyłyśmy po duużej garści zakupionych na giełdzie malutkich, okrągłych anyżowych ciasteczek, i związałyśmy to wstążką. Do tego dodałyśmy małe złote koperty w których były napisane własnoręcznie podziękowania, imiona i data. Goście gdy dostawali to, to mówili jak bardzo doceniają pracę własną nad tym podarunkiem.

9. Nieoceniony wybór świadków - Panowie spisali się rewelacyjnie, bo tak jak w życiu codziennym są raczej roztrzepani, 'nie ogarnięci' (dwa lekkoduchy;-)) tak w dniu ślubu spisali się na medal, bo myśleli i organizowali szybciej niż my zdążyliśmy im to powiedzieć :)

10. Smoking - jeśli jeszcze nie macie stroju dla Pana Młodego to wybierajcie smoking. Gorąco polecam. ON wyglądał tak zniewalająco, że nie zamieniłabym smokingu na żaden, nawet najlepszy garnitur. Oczywiście na początku były rozmowy z np. Mamą, Babciami że przecież garnitur " na tyle okazji się przyda..." ale jednak - ślub jest tylko raz w życiu, TAKI smoking jest tylko na tą jedyną okazję, wszyscy Panowie dookoła mieli garnitury i On sam mówił, że czuł się wyjątkowo.

Zawsze zadawałam sobie pytanie-"Co zmieni się po ślubie?" To teraz ja po dwu dniowym wczuciu się w rolę mogę Wam powiedzieć, że u nas nie zmieniło się absolutnie nic - jest tak dobrze jak było przed ślubem - dalej jesteśmy szczęśliwi, zakochani, mamy otwarte serca i umysły z nastawieniem na to by tej drugiej osobie żyło się i by czuła się jak najlepiej; z ogromnym szacunkiem i wsparciem odnosimy się do siebie wzajemnie, każda zwykła czynność i możliwość robienia jej razem cieszy nas tak samo mocno jak przedtem.

Czego nam życzyć? By taka sielanka, te wartości które w sobie mamy, to co do siebie czujemy nigdy ale to przenigdy nie przemineło :-))))

Sezon ślubny w pełni więc wszystkim Pannom Młodym oraz ich wybrańcom życzę powodzenia !! !! Wszystko się uda, a uśmiech i poczucie humoru wyciągnie Was z każdej opresji :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Gratulacje Pola :) Dużo szczęścia :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziewczyny czy ktoś z was ma wierszyki że zamiast kwiatów totka bo wiem że był jeden super ale jakoś nie moge znaleźć go na naszych watkach :( a inne mi jakoś sie nie podobaja :(
Pola gratulacje:)

Mała moze któryś z tych? http://wierszykinazaproszenia.pl/wierszyki-slubne/kupon-lotto-zamiast-kwiatow
te już czytała i nie mam tego co tak mi sie spodobał :( eh.... bo coś mi sie wydaje że go ktoś sam od nas wymyślał dlatego taki fajny był
Serdeczne gratulacje dla wszystkich świeżych mężatek! :)
Pola- strasznie się wzruszyłam czytając Twój post :P
Dużo miłości! :)
Pola gratuluje! :)

Mała - może ten?

Jeśli to nie kłopot dla Was goście mili,
prosimy byście zamiast kwiatów kupon lotto nam sprawili.

Krótko, zwięźle i na temat.
Polu gratulujemy :)
Pola dasz namiary na kwartet??:)
Panie z kwartetu La Scala : ) http://www.kwartetlascala.pl/
Pola, gratulacje!!!! Dużo miłości i szczęścia życzę :) Popłakałam się ze wzruszenia jak to czytałam, a co dopiero będzie na moim ślubie...
Oli_AG - tylko pozazdrościć takiego podejścia u księdza :-)

Pola - piękny opis :-) gratulacje i dużo miłości !!

Wczoraj byłam na zdjęciu miary i suknia przyjdzie ok 3 tyg przed ślubem :-) dopiero wtedy tak naprawdę przymierzę suknie i zobaczę jak wygląda w jednym kawałku :-) wybiorę welon i dodatki :-)

Dzisiaj jedziemy do Skórcza ubrać teścia :-) a może i mój M kupi coś na poprawiny :-)
A do mnie dotarł wczoraj welon, faaajny 3 metrowy :P teraz tylko mam zagwozdkę jak go wpiąć, żeby ładnie się trzymał...bo włosy chcę mieć rozpuszczone. I tak później będę go zmieniać, bo ten jest tylko do kościoła, na wesele mam już krótki i boję się, żeby przy zmianach nie porozwalać fryzurki :/
Z diademu zrezygnowałam, ponieważ okazało się, że ten który chcę ma 3,5 cm i wydaje mi się, że to za dużo. Chciałam jakiś taki drobny do 2 cm, ale niestety nie znalazłam nic ładnego. Korony nie chcę mimo wszystko :P Z resztą diadem + 3m welon to chyba byłoby już za dużo :)

Jadę dziś po akt chrztu, w pon. ostatnia poradnia więc powoli kończę z tą formalną częścią, jeszcze protokół nas czeka ;)

A tak to mam już praktycznie zamkniętą listę gości i z 73 zrobiły się 64 osoby więc nie jest tak źle ;)
darlonek a możesz wkleić link o tego 3 metrowego welonu? jesteś z niego zadowolona?
Byliśmy w Skórczu i ubraliśmy Teścia w garnitur i koszule :-)

Kolejne zaproszenie wręczone i potwierdzone :-)

Pisałam dzisiaj z cukiernią i czekam na info czy zrobią mi tort ze zdjęcia :-)

Bierzecie tort, żeby został jeszcze na poprawiny ?? Bo dostałam info, że jak na wesele to 100gr/os a jak ma zostać na poprawiny to 150 gr/os i tak się zastanawiam bo czasami brakuje tego tortu na poprawinach :-)
ja niestety nie mam poprawin więc nie podpowiem :)
osobiście nigdy na poprawinach nie jadałam torta, nie dlatego , że nie było, tylko dlatego że nie było ochoty :)
Dziękuję Pola:)
do góry