Widok

Młode Pary 2013 (część 18)

Wesele Temat dostępny też na forum:
LIPIEC

12.07. ~klaudia-cha Klaudia i Jan, Ślub: ?, Wesele: ?, Fotograf: ?, Dj: ?
13.07 ~11 - Karolina i Paweł, Kościół Sw. Stanisława
13.07. ~nea86 - Agnieszka i Łukasz, Parafia Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywiu, sala Filip w Osłoninie, Dj Limahl, fotograf: Fotoinlove
13.07. ~kasia-sis - K & M, kościół NSJ (kolegiata), Wesele Hotel Drywa, Fotograf Adam Burdyło, Kamerzysta: Irek Jezierski, Dj: Maciek Jozefowicz
20.07. ~Siulowa7 Joanna i Adam, Ślub: Parafia św. Rodziny Gdańsk-Stogi, Wesele: Pod Lipami, sala zielona, Zespół megaphone, Kamerzysta: Mirosław Szyca, Fotografia: Meronk Studio Fotografia, oprawa muzyczna: Inspirum
20.07. ~margolcia24 - Karola i Paweł,ślub: kościół św. Stanisława i Małgorzaty, Wesel: Restauracja Kameralna, DJ Kris; fotograf i kamerzysta: p. Kochanowski "Sedan", obrączki Apart
20.07 ~`AgaMalaCzarna - Agnieszka i Krzysztof; ślub : kościół na Cystersów w Oliwie; wesele hotel Amber; fotografia: fotoinlove; video: Wedding-Films, orkiestra: Disco Inferno, fryzjer: Anna Latos salon Goldwell, makijaż: Anna Kardzis.
27.07. ~ takaona, Kościół w Sianowie, Wesele: sala Wichrowe Wzgórze Chmielno, Fotograf: Fotolinea, Wodzirej/Dj - Jacek Ciesielski, fryzjer- Ola Czerwińska, makijaż- Marta Rogowska
27.07. ~Marta - Marta i Jacek, Ślub: Kościół św Doroty z Mątów, Wesele: Sala w Wyczechowie, zespół Agat (p. Krzysztof Chyła), makijaż prawdopodobnie Dagmara Ś.
27.07. ~Alicja_Damian, Ślub: Kościół Chrystusa Króla w Wejherowie, Wesele: Oycowa Zagroda w Gowinie, Zespół "Damnio", fotograf http://www.krawcywizerunku.pl, makijaż http://www.mosinska.pl/
27.07. ~ Anna b - Anna I Leo, wesele: Hotel Renusz

SIERPIEŃ
03.08 ~Klaudia_Michal - Klaudia i Michał, Ślub: Parafia św. Rodziny Gdańsk-Stogi , sala Japońska Łęgowo, fotograf: Maziarz, kamerzysta: Groszek, zespół:Avinion (Tczew), makijaż: Ela Skoczeń.
03.08 ~Nartu22 - Natalia & Bartłomiej, Wesele: Dzikie Wino Sala Regionala, Kamerzysta & foto: LancFilm, zespół: Ragtime, wódka Stock
03.08. ~agadam Agata i Adam, Ślub w plenerze przy Sali weselnej Trzy Dęby , fotograf- fotoinlove, wodzirej Merlin
03.08. ~chaton - Asia i Piotr, Ślub: Kościół Św. Franciszka z Asyżu-Emaus Gdańsk; Wesele Wanoga Chwaszczyno, fotograf Fotoinlove, orkiestra: Fides z Żukowa
03.04. ~Rozyczynka - Ślub: Kościół NMP WW w Rumii, Wesele: Czardasz - Luzino, fotograf: Camer film i foto, zdjęcia: http://www.podobamisie.com.pl/, makijaż i fryzura: Salon Piękności Glamur w Rumii - Anna Bach, zespół: Dance, dekoracje: http://oriondekoracje.pl/.
09.08. ~Natalia - Natalia i Adrian, ślub: Kościół Garnizonowy św. Stanisława Biskupa w Radomiu, Wesele: Dom Weselny Ambasador w Sławnie k. Radomia ,fryzura : koleżanka, makijaż : sama
10.08. ~Jun87 - Agata i Mateusz, parafia Niepokalanego Serca Maryi w Gdynia, sala Filip w Osłoninie, zespół Jak's Band, foto + video Grupa Obiektywni, zespół w kościele Mathetai
10.08. ~Darulcia - Daria i Marek, ślub: kościół Św.Brata Alberta , Wesele Orchidea, Orkiestra: Hevelius
10.08. ~maptus - M & J, ślub: kościół Cystersów Oliwa, Hotel Otomin, zespół REMANENT, hp.video-foto-studio.pl,
10.08. ~marlon ślub: kościół Cystersów, wesele: sala Soprano, dj Limahl, fotograf Wojciech Hintzke,
10.08. ~Marta - Marta i Bartek ślub: Katedra Oliwska, wesele: Hotel Haffner
15.08. ~salabama - Ola i Paweł, ślub w WNMP w Żukowie, wesele: Orchidea Chwaszczyno, kapela: Jurek Band, fotograf i kamerzysta: studiogregor
16.08. ~Rudi, Kościół Św. Ignacego ul.Brzegi w Gdańsku, Sala bankietowa w Lublewie, DJ M. Józefowicz,
17.08. ~ gabi1, Ślub w parafii Św. Jadwigi w Bojanie, wesele w Dworze Magnat w Bojanie, zespół Best, foto-video StudioBest, makijaz Anna Kardzis, fryzjerka Aleksandra Czerwińska, dekoracje Glorioza, suknia ElizabethPassion.
17.08. ~kijanka - Kinga i Bartek, ślub: Gdynia; Babie Doły; Wesele: Restauracja GOSIA, Kielno; Zespół: Zespół muzyczny z Pucka (para z Programu w TVN "Droga do Gwiazd")
24.08. ~kruszynka24, Ślub: Kościól św. Maksymiliana na Wzgórzu, Wesele: Restauracja Rewa, Zespół: 5 przesympatycznych panów;) Foto i kamera: naszestudio.pl
24.08. ~annaoj Ślub: Kościół w Wąglikowicach, Wesele: sala Osada Grzybowski Młyn w Grzybowskim Młynie za Kościerzyną, dj Adam z Kartuz, kamerzysta Zbyszek Kowalke i fotograf Piotr Mielewczyk
31.08 ~aniaa88 - Ania i Paweł :),ślub: Kościół Garnizonowy w Gdyni
31.08 ~darlonek - Daria i Karol, ślub: Kościół Podwyższenia Krzyża Świętego w Pruszczu Gdańskim, wesele: Zajazd Jawor, oprawa muzyczna: Dj Gucio, fotograf: Jarosław Ramult

WRZESIEŃ
07.09. ~Iwcia - Iwona i Jakub , ślub: Kościół Św. Wojciecha w Kartuzach, wesele: sala Wichrowe Wzgórza w Chmielnie, dekoracje i kwiaty FUNDECOR Jagoda Trzebiatowska, fotograf: MonaBlank , dj Alex z Olsztyna , makijaż: Dagmara Śrama
07.09. ~madziafi - Magda i Maciek, ślub: Kościół Bożego Ciała, wesele: Złoty Staw, zespół: Concord, fotograf: fotogra, kamerzysta: video-wspomnienia
07.09. ~Ptaszonka Ślub: Kościół św. Józefa w Gdyni, Wesele: Sala Biancas w Kosakowie
13.09. ~kamira, Ślub: Kościół w Cedrach Wielkich, Wesele: Cedrowy Dworek, fotograf: Fotogrupa, Fryzjer, kwiaty: świadkowa
13.09. ~Oli_AG, Ola i Michał,Ślub:kaplica Św. Pawła Apostoła,Wesele: BIANCAS, Kamera: VideoLaser , Kosmetyka: YourHeven, Makijaż: A.Stykała, Dj Jacek, wódka Krupnik
14.09. ~Nikusia86 - Weronika i Adam, Ślub: Parafia Świętej Trójcy na Dąbrowie, wesele: Kas Catering, DJ i Wodzirej Fabryka uśmiechu, fotograf: FotoGrupa, makijaż Anna Kardzis, Sukienka: salon"Agnes"
14.09. ~kika_ja, Wesele: Dworek Gościnny, Dj Eros
14.09. ~Sylwu - Sylwia i Tomek, ślub: kościół parafialny NMP Królowej Polski (Kolegiata Gdyńska), sala weselna: dom bankietowy Grinholc (Rumia), zespół: Coemi, fotograf: Mariusz Daniszewski http://www.md-foto.pl/index.php, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video
21.09. ~Mika008 Monika i Mariusz, Ślub: Kościół Św. Ap. Piotra i Pawła w Pucku, wesele: VIS Jastrzębia Góra, Zespół: Manijoce, Fotograf: Anna Kudra, Kamera: Kamil Olszowy - Grupa Obiektywni, Obrączki: Nord Gold Władysławowo
21.09. ~mala1987 - Małgorzata i Krzysztof: ślub kościół Chrystusa Króla, sala weselna w Nowym Dworze Wejherowskim, muzyka: Dj Eros, Fotograf: Aleksandra Kwidzińska http://www.ak-slubnie.blogspot.com , kamerzysta: ViDEo ART STUDiO Robert Listewnik
28.09 ~Asienka2422 - Joanna & Tomasz, ślub: Kościół Bolszewo, wesele: Filip Osłonino, orkiestra: Everest - Bolszewo, Kamerzysta , Fotograf : Jacek z Mechowa, Fryzura : szwagierka (Fryzjerka), Suknia ślubna : Salon sukien ślubnych Joanna Wejherowo
28.09. ~Liliput - Lidka i Robert, Ślub: Kościół Św. Antoniego w Karwii, Wesele: "Marmas" Jastrzębia Góra, zespół: Zespół: Krzysztof Krawczyk Band, Fotograf: Tdc Photography, Fryzura: Ciocia(Fryzjerka)
28.09. ~madlen83 - Magda i Michał: Folwark Dajak
28.09. ~agat_120 - Agata i Damian, ślub: Katedra Oliwska, wesele: Orchidea, zespół Remanent +na poprawinach Allabama, fotograf i kamerzysta: J&R Foto-Video, makijaż: p. Marta Miazga, fryzjer: Ola Czerwińska
28.09. ~Karola88 - Karolina i Radek, ślub: Kościół św. Krzyża (Gdańsk, ul. Mickiewicza), wesele: Pod Aniołem, zespół: Allabama, fotograf Fotodem
Wrzesień ~Indygo, ślub: Kościół Św. Jana w Gdańsku, wesele: Tłusta Kaczka Gdynia, Fotograf Mariusz Daniszewski http://www.md-foto.pl, makijaż: Różany Ogród http://rozany-ogrod.com/o-mnie.html , fryzjer: Gabriel w Gdyni, znajomy Dj, kwiaciarnia Mały Park, obrączki Goldex
Wrzesień - little_me - Starogard Gdański,

PAŹDZIERNIK
05.10. ~ BeataI-J Beata i Tomek, Ślub: Kościół w Strzebielinie, Wesele w Hotelu Czardasz w Luzinie, fotograf: naszestudio.pl, kamerzysta: antrakt.net, zespół Haker,
12.10. ~ shanti - Iwonka i Marcin, ślub: Katedra Oliwska, wesele: "Pod Lipami" Łęgowo Sala zielona, orkiestra: Pstrong, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video http://www.sartv.com.pl/, fotograf: Fotoinlove.pl, makijaż: Dorota Lipińska http://studio-lipinska.pl/ , obrączki: Goldex, kwiaciarnia SOTE, wódka Stock, salon sukien ślubnych LIVIA
19.10. ~ kasiaitak - Kasia i Karol, Ślub: Parafia pw. Świętych Apostołów Szymona i Judy Tadeusza w Chwaszczynie, Wesele: Orchidea w Chwaszczynie, Makijaż: Anna Stykała, fotograf: A.LABUHN produkt,
26.10. ~Martinka2013 - Martyna i Oliver, fotografia: http://www.fotoinlove.pl , wesele Hotel Atena
26.10. ~Czachulka - Natalia i Arek, ślub: kościół w Wiślinie, wesele Cedrowy Dworek, zespół Concord, kamerzysta i fotograf AFIF
26.10. ~maniek-ma ślub: w Parafii Św. Wojciecha i Brata Alberta w Miechucinie, wesele: w Żabim Dworze w Ostrzycach,

LISTOPAD
23.11 ~Aga_Kr - Agnieszka i Marek, ślub: Katedra Oliwska, wesele: Orchidea, DJ GUCIO, fotograf, kamerzysta: sharkfotostudio, makijaż: Anna Kardzis, fryzura: Aleksandra Czerwińska

JUŻ PO:

12.01. ~ KiD - http://forum.trojmiasto.pl/My-juz-po-12-01-2013-KiD-t451708,1,11.html
31.03. ~olusia3472
06.04. ~ Tinker Bell
13.04. ~ann ~RheaS ~Evelcia- http://forum.trojmiasto.pl/Krotka-relacja-mojej-szczesliwej-13-stki-t477375,1,11.html
27.04 ~Marcelinka ~karmin ~Ania ~rdw
02.05. ~lulka157
03.05. ~Mariolka
04.05. ~Olla1
18.05. ~zmyslnamietny ~ Susanna
24.05. ~CzekoladowaPralinka - http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=472279&c=1&k=11#post8329609
25.05. ~Latte ~k_karolina
01.06 ~Cheryl ~Dorota1985 ~Tysia
08.06. ~ patunia1990 ~monisia_18_86 ~Bobikowa ~viki27 ~Ola
14.06. ~etusia
15.06. ~Kasia i Adaś ~olaaa ~MonisxD ~agulaaa ~etka27
22.06. ~Freya
29.06. ~h&m ~Lucy86
06.07. ~P&Ł ~nela10 ~PatusiQ ~ann
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Gratulacje Margolcia24!!!!!!!!!!
Dzięki za cenne wskazówki :).
Indygo - może uda się wyrównać opaleniznę za pomocą balsamu brązującego lub chusteczek samoopalających? Chusteczki są dostępne w Rossmannie "Sun Ozon", dwie sztuki w cenie ok. 2,39zł. Ostatnio też w Biedronce widziałam chusteczki firmy Dax do jasnej i ciemnej karnacji, jedna sztuka po 1,59zł.
indygo - do września jeszcze masz trochę czasu, to na pewno Ci się wyrówna na słoneczku

jakby co można kilka razy na solarium pójść i wszystko się wyrówna (kilka razy na 7 minut)
Rozyczynka - super, że panienski się udał :-) Zenek to podstawa dobrej zabawy he he :-)

U mnie organizacją zajmuje się siostra a to oznacza, że wszystko będzie w tajemnicy :-) ostatnio poprosiła mnie o listę dziewczyn na ten wieczór więc już się zestresowałam, że ten dzień się blisko a ja jeszcze tylu rzeczy do ślubu nie ogarnełam :-)

mala1987 - lodu do wody nie dodajemy a jeżeli chodzi o cytrynkę to raczej pokrojoną na stolikach damy może z limonką bo wiem, ze u mnie niektóre osoby dolewają wody do wina i z cytrynką to już nie pasuje :-)

margolcia24 - gratuluje i wszytskiego co w życiu najpiękniejsze ... dużo szczęścia i miłości !!
Ja tez dostalam taki prezent od szefostwa bukiet kwiatow i duzy kosz ze slodyczami i alkoholem tylko ze ja pracuje w brukseli a slub byl w polsce taki kawal wyslali w czasie wesela gdy poszlismy do naszego pokoju na stoliku nocnym staly kwiaty i ten kosz normalnie w szoku bylismy a jak wrocilismy to jeszcze 500 euro dostalismy normalnie w szoku bylismy
Do września niby długo ale nie wiem ile jeszcze słonecznych weekendów na równanie będzie. Zresztą z ramiączkami jest tak, że pół godziny na słońcu w koszulce na ramiączkach i ślady zostają do zimy choć bym nie wiem co...
Obawiam się, że samoopalacze i chusteczki dadzą inny kolor więc boje się ryzykować. Z solarium nigdy nie próbowałam i nie chcę przed ślubem zaczynać (to kiepski moment na nowości)

Ten balsam brązujący to może być dobry pomysł bo jednak delikatniej niż samoopalacz zmienia kolor skóry. Zastanawiałam się jeszcze nad balsamami wybielającymi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
a moze sukienka bez ramion?
http://szafa.pl/c1870995-sukienka-bez-ramion-rozm-36.html

podobna ksztaltem do dekoltu Twojej sukni?
Margolcia- serdeczne gratulacje! :)

Shanti- no właśnie początkowo też chciałam kupić torbę prezentową z motywem ślubnym i chyba pozostanę przy tej myśli :)

O co z tą gromnicą chodzi dalej nie wiem, ale cieszę się, że to nie jest powszechnie stosowane więc spokojnie mogę odmówić z czystym sumieniem :P

Też planujemy wodę z cytrynką, ale jeszcze nie wiem ile, co i jak ;)

Wczoraj mieliśmy ostatnie spotkanie w poradni...ufff jak to dobrze, że już po :D W piątek protokół i wszystkie kościelne sprawy będę pozałatwiane :)
Indygo - ja również mam ten problem, staram się chodzić w koszulkach z rękawkiem ale przy ciepłych dniach szerokie ramiączka też się założy i ogólnie dekolt i ramiona mam mocniej a po środku bledsze pasy ale do października jest jeszcze czas a ja się wybieram na solarium więc mam nadzieje, że się to wyrówna :-)

Kupiliśmy dzisiaj wino w Biedronce czerwone i różowe Carlo Rosi po 16,95 zł i w Leclerc słodkie i białe Carlo Rosi po 17,99 zł.

Nie wiem na ile osób dokładnie bo lista jest na 150 ale pewnie się coś zmieni - mamy 25 butelek (6 butelek słodkiego, 6 białego, 6 czerwonego, 7 różowego) + 5l beczkę półwytrawnego wina od sali.

Wódka, wino, cola jest - teraz czas na whisky, piwo, sprite, soki i wodę - szukamy promocji :-)
Shanti - a czerwone jakie?? Bo szukamy półsłodkiego.
M ma gajer została tylko koszula i tu masakra w Gdyni nic porządnego poniżej 300zł nie widziałam a żal mi wydać na koszule aż tyle :D

potwierdzonych mamy 48 osób z ponad 90 ale jeszcze jest czas na potwierdzenia no i 10 osób mam na sam koniec tu ciężarna z mężem koleżanka która czeka na operację itp więc moje kochane wyjątki na które mogę poczekać :)
po 1 podzwonie i popytamy osoby które milczą jeszcze :)

Shanti też planuje kupić po 6 butelek białe czerwone różowe i teraz zastanawiam się czy nie za dużo :)

u nas lód i cytrynka w plasterkach oraz woda od sali gazowaną w małych butelkach kupię sama

pod koniec przyszłego tygodnia idziemy do kwiaciarni mam nadzieje że ta moja pomarańczowa Cantedeskia będzie dostępna jak nie to się chyba potnę szarym mydłem :D
Witam dziewczyny
my juz jestesmy po.... naszym wspolnym przepieknym dniu! wszystko wyszlo tak jak sobie to zaplanowalam i nawet emocje trzymalam na wodzy do momentu zejscia po schodach kiedy ujrzał mnie moj przyszly maz. jedyne czego zaluje w tym dniu to czas ktory biegl nieublagalnie... chcialaloby sie go zatrzymac lub zwolnic aby te chwile mogly trwac choc troche dluzej :) teraz kiedy jestesmy malzenstwem (pomimo tego ze nic sie nie zmienilo bo wczesniej mieszkalismy juz razem) to czuje sie jak mialabym nascie lat i wlasnie odkryla co to jest milosc i byc zakochanym.... wspaniale uczucie!!! jak czasem wspominalycie o tym szczesciu po to myslalam troche przesadzaja... blad!! tak jest rzeczywiście!

co do organizacji naszego slubu i wesela jestesmy zadowoleni z kazdego zatrudnionego wykonawcy od ksiedza i wystroju kosciola przez siostry po hotel Amber, dekoracje sali FUN DECOR, wynajem samochodu w stylu al capone przez LADY LUCK, makijaz pania anie z BIKOR w manhatanie, wiazanki kwiaciarnia w ETC, foto in love - reportaz ze slubu jest na ich blogu http://fotoinlove.blogspot.com/2013/07/agnieszka-i-krzys.html

jesli ktoras z Was ma wiecej pytan co do poszczegolnych wykonawcow, smialo pytajcie lutkowska@op.pl

to czym jeszcze chcialam sie z Wami podzielic to to, ze tydzien przed slubem dowiedzielismy sie ze spodziewamy sie dzidziusia :) TA WIADOMOSC JUZ W PELNI DOPELNILA NASZE SZCZESCIE.!

pozdrawiam Was serdecznie i zycze rownie tyle szczescia co dopisalo NAM :*

ps. czas zmienic forum :D ale bede tu zagladala
Gratulacje dla Wszystkich szczęśliwych po :) Aga gratulacje dzidziusia najważniejsze żeby było zdrowe :))
najlepszego Aga i radosnego oczekiwania!
Jun87 - my mamy Carlo Rossi Red to jest wino półwytrawne tak samo jak białe, może różowe jest troszkę delikatniejsze i jeszcze sweet red. W sumie nie mamy typowego wina półsłodkiego ani wytrawnego. Półsłodkie jest Carlo Rossi Rosso Frescato ale jest lekko musujące.

Oli - my też mamy problem z koszulą bo mój M musi mieć slim (prosta kszula robi się workowata) ale jak ma dobrze w pasie to w ramionach ciasno. A ceny faktycznie są powalające.

Ja więcej wina nie dokupuje .... w razie czego weźmiemy drugą beczkę od sali albo dołożymy flaszki z prezentów zamiast kwiatów :-) ale myślę, że starczy. Ja dostałam informację, że powinno się liczyć butelkę wina na 7 osób więc mamy troszkę więcej.

AgaMalaCzarna - cudowna wiadomość, dużo szczęścia dla całej rodzinki :-) wyglądaliście super !!
AgaMalaCzarna - Gratulacje ślicznie wyglądałaś :) śliczny prezent przed ślubny sobie zrobiliście :D
Dziewczyny czy wiecie może gdzie zamówić truskawki oblane czekoladą na paterach takie coś oferowała cukiernia Kandulski z Gdyni niestety jej już nie ma czy ktoś inny oferuje coś takiego?
Sucha lepiej zamówić fontanne albo ustawić pare fundi z czekoladą bo takiego gotowca miałam na jednej imprezie i osz ja pierdziele szybko zabrałam ze stołu a kupione jako świerze w bardzo dobrej cukierni masakra co świerze to świerze :)

Kurcze to może ja wezmę po 4 butelki tego wina bo później zostane z monopolowym w salonie :D

Shanti czyli mamy ten sam problem z koszulą na co moja teściowa a na co mu nowa przecież tamte jeszcze nie żółte :D
dziewczyny - na koszuli to nie warto oszczedzac ;)

my tez dlugo szukalismy koszuli, bo slim fit, ale zeby w barkach nei byla za ciasna, koloru ivory - to byl dramat ;)
tak czy inaczej jesli chodzi o ceny, to spojrzcie na to z tej strony - My- zony- suknie mamy w wiekszosci drozsze 2x od garnituru i koszuli, ubierzemy je raz, a koszula bedzie jeszcze noszona przez mezow niejednokrotnie.

Dobra koszula to takze fajny oddychajacy material, w ktorym wasz maz bedzie jednak caly dzien i cala noc, wazne by byl dobry gatunkowo, a nie jakis sztuczny, zeby sie nei gniotl nie wiaodmo jak, bo pozniej ejdnak wiekszosc panow konczy bez marynarek itp.

My koszule kupilismy w PAWO w alfie akurat i to byla jedyna, ktora spelniala wszytskie nasze wymogi.
po miesiacach poszukiwań gotowa bylam zaplacic za nia kazde pieniadze ;) (kosztowala wg mnie przyzwoicie, bo ok 200 zł)

na zmiane na wszelki wypadek kupilismy jakas zwykla w centrum chrobrego tak na wszelki wypadek gdyby ta wlasciwa sie zalala np czerwonym winem :P

AgaMalaCzarna- grutuluje przede wszytskim malenstwa :)
wygladaliscie bardzo radosnie :)
byłam na weselu gdzie były fontanny i wygląda ładnie na wejściu potem jest wszędzie brudno od czekolady kawałki owoców w środku i to już nie wygląda apetycznie
do góry