Widok

Młode Pary 2013 (częśc 5)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
MARZEC
31.03. ~olusia3472, Agata, Ślub: ? , Wesele: ? , Orkiestra: Krzysztof Krawczyk Band, Fotograf i Kamerzysta: Avmedia, Fryzura: Ola Czerwińska, Makijaż: Ela Skoczeń, Bukiety i dekoracje kwiatowe: Joanna Zajecka, Suknia Farage

KWIECIEŃ
06.04. ~ Tinker Bell, Kościół Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywie,
13.04 ~ann - Ania i Sebastian, ślub odbędzie się poza Gdańskiem ;), kościół: Klasztor oo. Franciszkanów Brodnica, wesele: Zajazd Cykada w Jajkowie, orkiestra: Music Express, Kamerzysta, Fotograf: Foto - Video Florkiewicz Brodnica
13.04 ~Evelcia - Ewelina i Daniel, ślub: Kościół Świętego Michała Archanioła w Kiełpinie, sala: Gospodarstwo Rychertów w Kiełpinie, zespół: Avinion, fotograf: Andrzej Sip, makijaż i fryzura: siostra (fryzjerka)
27.04 ~Marcelinka - Marta & Rafał, ślub: Kościół WNMP we Władysławowie, wesele: sala Jantar w Pucku, orkiestra: Octawa, fotograf: Paweł Dmochewicz
27.04. ~karmin

MAJ
04.05. ~Olla1 Kościół Św. Mikołaj ,wesele: Hotel Faltom, Dj Lech Radziun, Foto: blekitne.com, makijaż: Agnieszka Jarzębek http://www.maxwizaz.pl/, fryzura: Aleksandra Czerwińska http://www.alexevents.pl,
17.05 ~Pola - ... i ...Restauracja jest {?} Dj jest {?}, foto {?}
18.05. ~ zmyslnamietny - Dorota & Grzegorz, ślub: USC, wesele: Stara Wędzarnia Sobieszewo, DJ - przyjaciel, Make up sama, Fryzura przyjaciółka
18.05. ~ Susanna - A. & J. - Kościół: Matemblewo

CZERWIEC
01.06 ~aniawwo1987 - Ania i Kamil,kościół w Bolszewie, sala bankietowa "Amelia" w Zelewie, orkiestra: "Odeon", kamerzysta: multimedia360,
08.06 ~monisia_18_86 - Monika i Krzysiek, Ślub: parafia p.w. Św. Franciszka z Asyżu, Wesele: Ośrodek Alga Sztutowo, Fotograf: Marcin Siemiątkowski, Makijaż: ja osobiście, Paznokcie:ja osobiście, Fryzura: Moja siostra(jest fryzjerka),Ubiór Panny Mlodej (suknia,ponczochy,bielizna,podwiazka zakupione w Irlandii Północnej)
29.06. ~h&m - Hania i Mateusz, Kościół w Baninie, sala Orfeusz w Kłosowie, Kamerzysta i fotograf: Kościerzyna "LOKO", orkiestra: "MARINEZ" z Gościcina
08.06. ~ patunia1990 - Kamil i Patrycja, Kościół: w Redzie Św. Antoniego, Wesele: Czardasz Luzino, Zespół: Kapela Muzycznego Niepokoju, Fotograf: Fotogrupa

LIPIEC
06.07 ~P&Ł - Sala jantar puck, fotograf. Grzegorz Laskowski, makijaz. Karolina Laskowska (Reda),zespól Koszalin Efect
13.07 ~11 - Karolina i Paweł Kościół Sw. Stanisława
13.07. ~nea86 - Agnieszka i Łukasz, Parafia Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywiu, sala Filip w Osłoninie, Dj Limahl, foto Fotogrupa
13.07. ~Madziaaa
27.07. ~ takaona, Kościół w Sianowie, Wesele: sala Wichrowe Wzgórze Chmielno, Fotograf: Fotolinea,
27.07. ~Marta, Marta i Jacek, Ślub:?, Wesele: Sala w Wyczechowie,

SIERPIEŃ
03.08 ~Klaudia_Michal - Klaudia i Michał, sala Japońska Łęgowo, fotograf: Maziarz, kamerzysta: Groszek, zespół:Avinion (Tczew), makijaż: Ela Skoczeń.
03.08 ~Nartu22 - Natalia & Bartłomiej, Wesele: Dzikie Wino Sala Regionala, Kamerzysta & foto: LancFilm, zespół: Ragtime
10.08. ~Jun87 - Agata i Mateusz, parafia Niepokalanego Serca Maryi w Gdynia, sala Filip w Osłoninie, zespół Jak's Band, foto + video Grupa Obiektywni, zespół w kościele Mathetai
10.08. ~Darulcia - Daria i Marek kościół Św.Brata Alberta , Wesele Orchidea, Orkiestra: Hevelius
10.08. ~maptus - M & J, kościół Cystersów Oliwa, Hotel Otomin, zespół REMANENT, hp.video-foto-studio.pl,
16.08. ~Rudi, Kościół Św. Ignacego ul.Brzegi w Gdańsku, Sala bankietowa w Lublewie, DJ M. Józefowicz,
17.08. ~CzekoladowaPralinka, Ewelina i Bolek Kościół: Parafia Matki Bożej Saletyńskiej w Sobieszewie, Wesele: Hotel Gniecki w Przejazdowie
17.08. ~ gabi1, Ślub w Bojanie, wesele w Dworze Magnat w Bojanie, zespół Best, kamerzysta i fotograf StudioBest,
31.08 ~aniaa88 - Ania i Paweł :),ślub: Kościół Garnizonowy w Gdyni

WRZESIEŃ
07.09. ~Iwcia - Iwona i Jakub , ślub: kościół parafialny św. Piotra i Pawła w Chmielnie . wesele: sala Wichrowe Wzgórza w Chmielnie, ,
07.09 ~Mika2409 - Dominika i Michał, ślub: Kościół NMP we Władysławowie, wesele: sala Casilla w Kębłowie, orkiestra: Odeon, fotograf i kamerzysta: Video-Film z Kębłowa
28.09 ~Asienka2422 - Joanna & Tomasz, ślub: Kościół Bolszewo, wesele: Filip Osłonino, orkiestra: Everest - Bolszewo, Kamerzysta , Fotograf : Jacek z Mechowa, Fryzura : szwagierka (Fryzjerka), Suknia ślubna : Salon sukien ślubnych Joanna Wejherowo

Wrzesień - Indygo - , ślub: Kościół Św. Jana w Gdańsku, wesele: Tłusta Kaczka Gdynia, Fotograf Mariusz Daniszewski http://www.md-foto.pl
Wrzesień - little_me - Starogard Gdański,

PAŹDZIERNIK
12.10 ~shanti - Iwonka i Marcin, ślub: Katedra Oliwska, wesele: "Pod Lipami" Łęgowo Sala zielona, orkiestra: Pstrong, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video, makijaż: Dorota Lipińska, fotograf Fotoinlove.pl

LISTOPAD
23.11 - ~Aga_Kr - Agnieszka i Marek, ślub: Katedra Oliwska, wesele: Orchidea, DJ: dj GUCIO, foto,kamera: sharkfotostudio.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mika2409, ale byłaś jeszcze na starej sali? Ja byłam w Muracie w zeszłym roku i wszystko było tak pięknie dopracowane, że chyba mimo wszystko się skuszę... Ech... Czemu ta decyzja taka trudna :P
Nartu22 byłam w sklepie, którego zdjęcie wkleiłaś w cz. IV 
No więc zdaje relacje. Powiem wam szczerze, że był to pierwszy sklep do jakiego się udałam z zaproszeniami itp.
Wybór zaproszeń ogromny ceny standardowe każda z was na pewno znalazła by coś dla siebie. Wydaje mi się, że warto przejrzeć zaproszenia, winietki itp. W sklepie, a nie w Internecie.
Można dostać tam również zawieszki na alk, zaproszenia, winietki, księgi gości, plany stołów, balony, pompki do balonów (helem na miejscu uzupełniają na specjalne życzenie), lampiony, strzelające tuby, podziękowania dla rodziców, świadków, ozdoby itp.
Warto się wybrać być może znajdziecie coś dla siebie. Ja będę na pewno zamawiać tam zaproszenia.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzięki za relacje :). Pewnie masz rację, żeby chociaż odwiedzić taki sklep, a ewentualnie potem zamawiać przez internet.

Dziękuję bardzo, że się tym z nami podzieliłaś :), wszystko bardzo cenne :))
Chciałam się dopisać :)
27.07.2013. Ślub w kościele Chrystusa Króla w Wejherowie. Wesele w Oycowej zagrodzie w gowinie. Zespół "Damnio".
Latte nie byłam, bo źle mi się kojarzy. No ale może rzeczywiście od tego czasu się poprawili!
dziewczyny bo tak sie zastanawiam ja jestem za granica 3 tygodnie przed slubem bede w polsce tak sie zastanawiam czy wszystko zdaze zalatwic i taka jedna rzecz daje mi do myslenie bo slub mamy w parafi meza to jak ja bede zalatwiac akt chrztu w mojej parafi to dlugo sie na niego czeka???? co do tortu jakie cukiernie polecacie? ja chyba wybiore sowe
Powinnaś odreki dostac aktk chrztu i bierzmowania. A co do cukierni czytałam, że bardzo dobre i w dobrej cenie są u Jarzębińscy.
akt chrztu mozesz pobrac osobiscie lub moga to zrobic Twoi rodzice. u mnie w parafii zajmuje to jakies 20 minut..
protokół slubny spisujesz w Polsce czy w kraju w którym przebywasz?
Właściwie akt chrztu można wszędzie odebrać od reki. Może je też odebrać ktoś z Twoich krewnych - mnie zaświadczenie załatwił 16 letni brat, więc może poproś kogoś? Trzeba pamiętać tylko, że akt chrztu jest ważny 3 miesiące od daty wystawienia.
Z tymi datami to najlepiej jest sie dowiedziec co i jak w parafii w ktorej bedziecie brali slub. Np my mozemy dostarczyc akty chrztu 6 miesiecy przed slubem...
Dziewczyny mam do Was pytanie, jako do przyszłych panien młodych.
Jestem na etapie otwarcia komisu z sukniami ślubnymi. I mam do Was parę pytań.
Co sądzicie o komisach? Czy uważacie, że to dobry pomysł? Co taki komis powinien mieć? A czego nie? Jakie sukienki powinny w nim być? Jakie ceny Was by intereswoały? Czy pojechałybyście, aby poprzymierzać sukienki? Czy jednak salon, to salon? Czy oddałybyście swoją sukienkę do komisu?
Proszę Was o spostrzeżenia, jeśli w ogóle miałyście kontakt z komisem. Dziękuję Wam serdecznie!!
anusiak0507, moim skromnym zdaniem, przede wszystkim ważna jest lokalizacja - jeśli będzie w obrębie salonów które są najczęściej odwiedzane to jest szansa - jakaś PM która będzie chciała oszczędzić wejdzie i zajrzy co tam masz :). Poza tym ceny powinny być naprawdę konkurencyjne, załóżmy do max. 1500zł. No i może powinien taki komis być przygotowany na przeróbki (zatrudniać krawcowe), lub ewentualnie kierować do kogoś kto się tym zajmuje.

Jak mi coś jeszcze do głowy wpadnie to napisze, ale to moim zdaniem kluczowe.
A chciałabyś, żeby kilka wybranych przez Ciebie sukienek przyjechało do domu? Przymierzasz sobie w swoim domu, we własnych kapciach, jeśli masz taką ochotę.
1. osobę która wie jak dobrac fason do figury klientki, kolor sukni do karnacji itd

2. konkurencyjne ceny

3. atmosfere ktora wyrozni twoj komis na rynku

4. duzy wybor sukni ewentualnie szerokie mozliwosci sprwoadzenia sukni

to są rzeczy na które ja zwracam uwage wchodzac do sklepu/salonu
jasne, świetny pomysł, z tą przymiarką w domu - raczej innowacyjny.
Ale wybrać je np. przez internet - zarezerwować? czy przyjść do komisu i sobie wybrać?
Jest strona, gdzie przeglądasz sukienki, wybierasz, ja jadę do Ciebie z x ilością sukienek.
Podobało by Wam się to?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Genialne! (:
pomysl fajny zwlaszcza ze mloda moze wtedy zorganizowac sobie przymiarki z kolezankami i moze byc calkiem fajna zabawa.
RheaS - daj znać jaką salę wybraliście ? i oczywiście w najbliższej aktualizacji pojawicie się na liście :-)

Indygo - ooo chyba zmieniłaś kolor ?? bo kiedyś pisałaś o granacie z żółtym a teraz z makową czerwienią ? pięknie to będzie wyglądało uwielbiam połączenie tych dwóch kolorów :-)

Nartu22 - dzięki za pomysły, widzę , że jest tego troszkę więc będzie trzeba poszperać i poszukać chociaż te żywe kwiaty mnie bardzo przekonują :-)

Gabi - słoneczny pomysł z tym letnim motywem :-) jeżeli chodzi o ozdoby pod sufitem to może da się czymś zastąpić te balony (teraz już chyba niezbyt modne) np.

image

image

image

a żywe kwiaty możesz ustawić w rogach sali a nie przy parkiecie :-)

do dekoracji możesz wykorzystać też owoce cytrusowe, ktore również kojarzą się z latem:

image

Aga_Kr - dzięki za relacje, myślałam, że to mały sklepik z małym wyborem a po Twoim opisie na pewno się tam wybiorę i to pewnie niedługo bo już mnie nosi z tymi przygotowaniami :-)

Jutro mamy spotkanie z zespołem do Kościoła i jak się zdecydujemy to już wszystko będzie załatwione i biorę się za zaproszenia itd.

Alicja_Damian - witamy w naszym skromnym gronie, przy najbliższej aktualizacji będziecie na liście :-)

Olusia3472 - 3 tyg. to z jednej strony dużo czasu z drugiej mało, zależy jakie sprawy chcecie pozałatwiać ale jeżeli chodzi o sprawy papierkowej to wydaje mi się, że tak bo odpis aktu chrztu otrzymasz od ręki (ksiądz nam mówił, że można przynieść jakiś stary co się ma w domu bo przecież w akcie chrztu nic się nie zmienia) , wizyta w USC to też jeden dzień i wszystko od ręki załatwiasz i 1 dzień na złożenie wszystkiego w Kościele :-)

Jeżeli chodzi o ciasta to ja odradzam sowę. Kiedyś faktycznie mieli bardzo dobre ciasta (kiedy cukiernie prowadził ojciec) , cukierni było mało ale ciasta dobrej jakości. Obecnie z tego co wiem interes przejął syn i poszło to troszkę na ilośc a nie na jakość, torty ciężkie sztuczne i dobre na jeden dzień bo na drugi juz przykwaskowe. To moje odczucia.
Jeżeli chodzi o Jarzębińskich to my również planowaliśmy od nich, mają bardzo dobre ciasta lekkie i takie domowe. Trzeba ich tylko baaaardzo pilnować jeżeli chodzi o organizację bo np. w ostatnią sobotę pomylili zamówienia i koleżanka zamiast tortu 7 kg fioletowego otrzymała 17 kg zielony z babeczek :-) wyobraźcie sobie miny na tym drugim ślubie ?? nie wyobrazam sobie takiego szoku :-)
na resztę odpiszę wieczorkiem bo niestety praca goni :-)

ale mam jeszcze informację - jestem jeszcze w szoku ale się z Wami podzielę , że :

K U P I Ł A M B U T Y AAAAAAAAAAAAAAAAAA :-) :-) :-) :-) :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry