Widok

Młode Pary 2013 (częśc 5)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
MARZEC
31.03. ~olusia3472, Agata, Ślub: ? , Wesele: ? , Orkiestra: Krzysztof Krawczyk Band, Fotograf i Kamerzysta: Avmedia, Fryzura: Ola Czerwińska, Makijaż: Ela Skoczeń, Bukiety i dekoracje kwiatowe: Joanna Zajecka, Suknia Farage

KWIECIEŃ
06.04. ~ Tinker Bell, Kościół Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywie,
13.04 ~ann - Ania i Sebastian, ślub odbędzie się poza Gdańskiem ;), kościół: Klasztor oo. Franciszkanów Brodnica, wesele: Zajazd Cykada w Jajkowie, orkiestra: Music Express, Kamerzysta, Fotograf: Foto - Video Florkiewicz Brodnica
13.04 ~Evelcia - Ewelina i Daniel, ślub: Kościół Świętego Michała Archanioła w Kiełpinie, sala: Gospodarstwo Rychertów w Kiełpinie, zespół: Avinion, fotograf: Andrzej Sip, makijaż i fryzura: siostra (fryzjerka)
27.04 ~Marcelinka - Marta & Rafał, ślub: Kościół WNMP we Władysławowie, wesele: sala Jantar w Pucku, orkiestra: Octawa, fotograf: Paweł Dmochewicz
27.04. ~karmin

MAJ
04.05. ~Olla1 Kościół Św. Mikołaj ,wesele: Hotel Faltom, Dj Lech Radziun, Foto: blekitne.com, makijaż: Agnieszka Jarzębek http://www.maxwizaz.pl/, fryzura: Aleksandra Czerwińska http://www.alexevents.pl,
17.05 ~Pola - ... i ...Restauracja jest {?} Dj jest {?}, foto {?}
18.05. ~ zmyslnamietny - Dorota & Grzegorz, ślub: USC, wesele: Stara Wędzarnia Sobieszewo, DJ - przyjaciel, Make up sama, Fryzura przyjaciółka
18.05. ~ Susanna - A. & J. - Kościół: Matemblewo

CZERWIEC
01.06 ~aniawwo1987 - Ania i Kamil,kościół w Bolszewie, sala bankietowa "Amelia" w Zelewie, orkiestra: "Odeon", kamerzysta: multimedia360,
08.06 ~monisia_18_86 - Monika i Krzysiek, Ślub: parafia p.w. Św. Franciszka z Asyżu, Wesele: Ośrodek Alga Sztutowo, Fotograf: Marcin Siemiątkowski, Makijaż: ja osobiście, Paznokcie:ja osobiście, Fryzura: Moja siostra(jest fryzjerka),Ubiór Panny Mlodej (suknia,ponczochy,bielizna,podwiazka zakupione w Irlandii Północnej)
29.06. ~h&m - Hania i Mateusz, Kościół w Baninie, sala Orfeusz w Kłosowie, Kamerzysta i fotograf: Kościerzyna "LOKO", orkiestra: "MARINEZ" z Gościcina
08.06. ~ patunia1990 - Kamil i Patrycja, Kościół: w Redzie Św. Antoniego, Wesele: Czardasz Luzino, Zespół: Kapela Muzycznego Niepokoju, Fotograf: Fotogrupa

LIPIEC
06.07 ~P&Ł - Sala jantar puck, fotograf. Grzegorz Laskowski, makijaz. Karolina Laskowska (Reda),zespól Koszalin Efect
13.07 ~11 - Karolina i Paweł Kościół Sw. Stanisława
13.07. ~nea86 - Agnieszka i Łukasz, Parafia Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywiu, sala Filip w Osłoninie, Dj Limahl, foto Fotogrupa
13.07. ~Madziaaa
27.07. ~ takaona, Kościół w Sianowie, Wesele: sala Wichrowe Wzgórze Chmielno, Fotograf: Fotolinea,
27.07. ~Marta, Marta i Jacek, Ślub:?, Wesele: Sala w Wyczechowie,

SIERPIEŃ
03.08 ~Klaudia_Michal - Klaudia i Michał, sala Japońska Łęgowo, fotograf: Maziarz, kamerzysta: Groszek, zespół:Avinion (Tczew), makijaż: Ela Skoczeń.
03.08 ~Nartu22 - Natalia & Bartłomiej, Wesele: Dzikie Wino Sala Regionala, Kamerzysta & foto: LancFilm, zespół: Ragtime
10.08. ~Jun87 - Agata i Mateusz, parafia Niepokalanego Serca Maryi w Gdynia, sala Filip w Osłoninie, zespół Jak's Band, foto + video Grupa Obiektywni, zespół w kościele Mathetai
10.08. ~Darulcia - Daria i Marek kościół Św.Brata Alberta , Wesele Orchidea, Orkiestra: Hevelius
10.08. ~maptus - M & J, kościół Cystersów Oliwa, Hotel Otomin, zespół REMANENT, hp.video-foto-studio.pl,
16.08. ~Rudi, Kościół Św. Ignacego ul.Brzegi w Gdańsku, Sala bankietowa w Lublewie, DJ M. Józefowicz,
17.08. ~CzekoladowaPralinka, Ewelina i Bolek Kościół: Parafia Matki Bożej Saletyńskiej w Sobieszewie, Wesele: Hotel Gniecki w Przejazdowie
17.08. ~ gabi1, Ślub w Bojanie, wesele w Dworze Magnat w Bojanie, zespół Best, kamerzysta i fotograf StudioBest,
31.08 ~aniaa88 - Ania i Paweł :),ślub: Kościół Garnizonowy w Gdyni

WRZESIEŃ
07.09. ~Iwcia - Iwona i Jakub , ślub: kościół parafialny św. Piotra i Pawła w Chmielnie . wesele: sala Wichrowe Wzgórza w Chmielnie, ,
07.09 ~Mika2409 - Dominika i Michał, ślub: Kościół NMP we Władysławowie, wesele: sala Casilla w Kębłowie, orkiestra: Odeon, fotograf i kamerzysta: Video-Film z Kębłowa
28.09 ~Asienka2422 - Joanna & Tomasz, ślub: Kościół Bolszewo, wesele: Filip Osłonino, orkiestra: Everest - Bolszewo, Kamerzysta , Fotograf : Jacek z Mechowa, Fryzura : szwagierka (Fryzjerka), Suknia ślubna : Salon sukien ślubnych Joanna Wejherowo

Wrzesień - Indygo - , ślub: Kościół Św. Jana w Gdańsku, wesele: Tłusta Kaczka Gdynia, Fotograf Mariusz Daniszewski http://www.md-foto.pl
Wrzesień - little_me - Starogard Gdański,

PAŹDZIERNIK
12.10 ~shanti - Iwonka i Marcin, ślub: Katedra Oliwska, wesele: "Pod Lipami" Łęgowo Sala zielona, orkiestra: Pstrong, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video, makijaż: Dorota Lipińska, fotograf Fotoinlove.pl

LISTOPAD
23.11 - ~Aga_Kr - Agnieszka i Marek, ślub: Katedra Oliwska, wesele: Orchidea, DJ: dj GUCIO, foto,kamera: sharkfotostudio.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam, chciałabym do was dołączyć:) L&S 2.05.2013, kościół Matemblewo, sala Wyczechowo, zespół Best i video-foto Studio Best.

Sama robię zawieszki - owszem zwisają przy nalewaniu ale nie przeszkadzają, przy odpowiednio krótkiej wstążce - sprawdziłam:))
Powyszukiwałam wesołe wierszyki i obrazki i nawet fajnie to wygląda:)

Susanna widzę że też kościół w Matemblewie, co macie już tam załatwione? Nam siostra kazała przyjść 3 m-ce przed z dokumentami ( bo mają mieć "świeżą datę" czyli w dniu ślubu nie mogą być starsze niż 3 m-ce) więc na razie poza ustaleniem daty i godziny nic nie załatwiliśmy

Gabi1 - byłaś może na jakimś weselu z Best? Ja ich znalazłam na jakimś forum, ktoś ich polecał, no i na spotkaniu Michał zrobił wrażenie, a i to co widzieliśmy też jest inne od tych wszystkich standardowych zespołów.

Jeśli chodzi o aktualny wątek, to nie wiem co będzie w tym koszu, ale chcę tam włożyć piękny album do którego po weselu wkleimy rodzicom zdjęcia z całej uroczystości. Pewnie poza tym jakieś słodkości i jakaś butelczyna:)

Obrączki - no cóż większego problemu nie mam bo Mój pracuje w tej branży więc np. satynowane mimo że pięknie wyglądają są nie praktyczne więc odpadają, białe złoto nie jest białe tylko rodowane i po jakimś czasie będzie to schodzić wiec skłaniamy się ku tradycyjnym.

Ale się rozpisłam:)) uhh

lulka157 - my dzisiaj jedziemy załatwiać zgodę na ślub w innej parafi i dopiero jak dostaniemy ową zgodę to w sobotę pojedziemy i oficjalnie zaklepiemy termin i godzinę. Tak więc poza księdzem z nikim nie rozmawialiśmy :) Fajnie, że znalazła się jakaś para, która bierze ślub w matemblewie. A jesteście z tamtej parafi?
Lulka157 witaj:)

Nie bylam na zadnym weselu gdzie oni grali. Bralam ich w ciemno z forum. Mam nadzieje ze sie nie przelicze z nimi bo tak jak napisalas P Michal robi bardzo dobre wrazenie i ogolnie wszystko wyglada super. Jedyny "zarzut" to wysoka cena ale mam nadzieje ze sa warci tych pieniedzy :) Widze ze brałas tak jak my zespol i foto-video. O foto-video nie mam zadnych opiniotworczych info. Na forum ktos zalozy im watek ale krytykowala ich chyba konkurencja bo to co onich pisali to takie ogolniki-pitolniki bez zadnych konkretow co niby jest zle. Ale zdjecia i video nie sa dla mnie priorytetem.

W sumie to nie wiem czy chce zeby oni robili mi sesje plenerowa.... bo Marzy mi sie taka sesja w Paryżu w wykonaniu mojego brata... ja w sukni kawiarnia dobra kawa i wieza Eiffla w tle .... nie wiem gdzie ustawic męża na tym obrazku ;) moze dlatego ze jemu sie ten pomysl nie podoba zupelnie bo nie lubi jak mu sie robi zdjecia... a ja wiem ze albo sesja w Paryżu albo zadna... mam czas, moze uda mi sie go przekonac :)
Nie:)) Każde z nas jest z innej parafii:) Siostra nam powiedziała że ta zgoda jest potrzebna tylko z 1 parafii mojej albo mojego. Zapisała bez problemu nam termin i godzine i podała dokumenty jakie beda nam potrzebne do spisania tego protokołu. Nauki możemy odbyć kiedy chcemy i gdzie chcemy. Chcieliśmy w matemblewie ale z tego co udało mi się ustalić to w tygodniu, nauk takich przy parafii nie ma, a weekendowe są tylko na wiosne ( w tym roku były na koniec kwietnia i maja) wiec dla nas za pozno:( Na nauki chcemy sie wybrać do parafii Mojego i wtedy zapytać o licencję. Szkoda tylko że tam się proboszcz zmienił, ks. Wiśniewski był super.
Jak będziesz teraz w Matemblewie to zapytaj jak możesz o strojenie kościoła - ja pytałam czy można swoje, siostra mówiła że i owszem ale zaznaczyła że nie wie co bedzie bo sie proboszcz zmienia, no i co z tymi tubami z płatkami, czy można? bo jakby nie było ktoś to musi potem posprzątać.
Ja takie wszystkie pytania sobie zapisuje bo jak pójde w lutym to pewnie o połowie zapomne:))

Lulka157,
co do zespołu Best, nigdy nie słyszałam ich na żywo, ale miałam okazję poznać Michała na warsztatach wodzirejskich i jestem pewna, że zrobią Wam świetną imprezę! Nie masz się o co martwić :)
lulka157 - czyli rozumiem, że po zgodę dopiero będziesz jechać... no my np. nie dostalismy w mojej parafi... dzisiaj podejscie nr dwa. Zapisze sobie Twoje pytania i w sobote je zadam ;)
Chciałam się załapać na te weekendowe nauki, ale z tego co mowisz to też się raczej nie załapiemy - szkoda...
Nie ma to jak "randka w ciemno":))) Cena fakt wysoka ale nam wychodzi w tygodniu wiec jest taniej:). Przeglądałam te wszystkie foto-video ale niektóre ceny to od 3000 w górę, więco ma byc to bedzie:)
Zachwalali mi kamerzystę z wesela kuzyna ale jak teraz pożyczyłam płytke i obejrzałam to nie byłam zadowolona, zdjęcia były ok.
A tu 2 kamerzystów ( 1 z camera flow - czy jak to tam sie nazywa) i fotograf, za te cene uważam że ok. Nam Michał mówił że możemy nawet w 3D dostać tylko kto to obejrzy, jak mało kto ma taki telewizor:)
Pomysł na sesję fajny:) Ja nie mam fotografa w rodzinie:( a na sesje to chce cos wesołego, żadnych parków w oliwie, żadnego kąpania w sukni w morzu. Koleżanka miała fajną sesję - zdjęcia w multikinie, na szczycie seatowers:) a ja ostatnio byłam w parku linowym i stwierdziłam że tak też być może - na wesoło:))

ja tylko a propo zespołu Best :) dziewczyny, możecie naprawdę być spokojne ;)

jakbyście chciały jakieś konkrety piszcie na priv, wszystko Wam napiszę co i jak ;)

ale możecie spać całkowicie spokojnie!! :)
Dołączamy. 20.07. Joanna & Adam ślub: parafia św. Rodziny Gdańsk-Stogi, wesele:Pod Lipami, sala zielona, zespół megaphone
wlasnie ludzie mowili ze za ta cene (foto-video) jakosc napewno jest kiepska. ale jak patrzylam na ich zdjecia to nie wiem co mialoby tam byc nie tak. Mi sie najbardziej podobal fakt ze wszystko jest razem i ze nie musze wybierac z tysiaca pakietow. Wygodna jestem ;)
Witam Nową Parę :-) mamy wesele na tej samej sali więc będę oczekiwała na relacje :-)

na ile osób planujecie wesele? jaki kolor dekoracji planujesz ?
lulka157 i Susana - ja mam ślub w Matemblewie za miesiąc... Rzeczywiście szkoda, że nie ma tam już ks. Wiśniewskiego, bo nowy proboszcz jest mniej otwarty, ale można się z nim dogadać... też jesteśmy spoza Matemblewa, ale z niczym nie było problemu.
Jeszcze od razu zapytam bardziej doświadczone w przygotowaniach koleżanki czy któraś z was może polecić jakąś solistkę która by pięknie zaśpiewała w kościele Ave Maria ??
Wyszło nam koło 130 osób a sala bardzo przestrzenna byłam tam w sobotę przed 2 weselami raz widziałam dekorację zieloną raz ecru. Chciałam ecru ale się tam strasznie zlewa z tłem. Chyba zostaniemy z zieloną bo złota to już tym bardziej nie nasz klimat. Bardziej się martwię o dojazd jak goście wrócą z Łęgowa :)
udalo sie :D mamy zgode z parafii... dali bez zajakniecia :D kamien spadl mi z serca... w sobote jedziemy na 100% zaklepac termin.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
OMG
To ile wczesniej trzeba po takie rzeczy biegać??
I czemu mi wszyscy mówia ze mam sie uspokoich i do ksiedza najwczesniej pol roku przed slubem isc,a najlepiej to nie zawracac sobie glowy i po prostu 3 miesiace wczesniej.... :O:O
image

Uploaded with ImageShack.us

Kiecka taka...Tylko bede dorabiac koronkowe bolerko z dekoldem w łódke lub jakies rekawki koronkowe....

Faktycznie mozliwa jest zmiana oswietlenia...Nawet jest mozliwosc ustawienia tak ze bedzie sie zmieniac rytmicznie...Taki bajerek....
Własnie...Fiolet... Mam bzika na punkcie fioletu.... I chyba na tym sie skonczy...
Łeb mi juz pęka... Postanowiłam,ze do końca sierpnia znajde zespół (na 28.09.2013 tez sobie wymyslilam, no nie) sensowny..Nie disco polo.... Nie dwoch kolesi co po obiedzie juz ledwo na nogach stoja... Czytam i sprwdzam co Wy macie... Czemu Wy macie a ja nie??:P Albo terminy zarezerwowane,albo opinie jakies nie halo. Umre do tego czasu...
Pozdrawiam... Na jutro kolene 15 telefonów do wykonania mnie czeka.
i po raz kolejny nie zostalismy wpisani a wiec przypomninam.
8.06.2013 Patrycja i Kamil
SLub. Reda parafia Św. Antoniego
Wesele. Luzino Czardasz
Fotograf. Fotogrupa
Zespół. Kapela muzycznego niepokoju
Fryzjer , Makijaż , Paznokcie. koleżanka
Liliput - ja chciałam mieć wszystkie formalności załatwione bo w mojej parafii nie dostałam zgody i TĄ kwestie chciałam mieć załatwioną...resztę dopiero 3m-c przed ślubem :)
do góry