Widok

Młode Pary 2013 (częśc 5)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
MARZEC
31.03. ~olusia3472, Agata, Ślub: ? , Wesele: ? , Orkiestra: Krzysztof Krawczyk Band, Fotograf i Kamerzysta: Avmedia, Fryzura: Ola Czerwińska, Makijaż: Ela Skoczeń, Bukiety i dekoracje kwiatowe: Joanna Zajecka, Suknia Farage

KWIECIEŃ
06.04. ~ Tinker Bell, Kościół Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywie,
13.04 ~ann - Ania i Sebastian, ślub odbędzie się poza Gdańskiem ;), kościół: Klasztor oo. Franciszkanów Brodnica, wesele: Zajazd Cykada w Jajkowie, orkiestra: Music Express, Kamerzysta, Fotograf: Foto - Video Florkiewicz Brodnica
13.04 ~Evelcia - Ewelina i Daniel, ślub: Kościół Świętego Michała Archanioła w Kiełpinie, sala: Gospodarstwo Rychertów w Kiełpinie, zespół: Avinion, fotograf: Andrzej Sip, makijaż i fryzura: siostra (fryzjerka)
27.04 ~Marcelinka - Marta & Rafał, ślub: Kościół WNMP we Władysławowie, wesele: sala Jantar w Pucku, orkiestra: Octawa, fotograf: Paweł Dmochewicz
27.04. ~karmin

MAJ
04.05. ~Olla1 Kościół Św. Mikołaj ,wesele: Hotel Faltom, Dj Lech Radziun, Foto: blekitne.com, makijaż: Agnieszka Jarzębek http://www.maxwizaz.pl/, fryzura: Aleksandra Czerwińska http://www.alexevents.pl,
17.05 ~Pola - ... i ...Restauracja jest {?} Dj jest {?}, foto {?}
18.05. ~ zmyslnamietny - Dorota & Grzegorz, ślub: USC, wesele: Stara Wędzarnia Sobieszewo, DJ - przyjaciel, Make up sama, Fryzura przyjaciółka
18.05. ~ Susanna - A. & J. - Kościół: Matemblewo

CZERWIEC
01.06 ~aniawwo1987 - Ania i Kamil,kościół w Bolszewie, sala bankietowa "Amelia" w Zelewie, orkiestra: "Odeon", kamerzysta: multimedia360,
08.06 ~monisia_18_86 - Monika i Krzysiek, Ślub: parafia p.w. Św. Franciszka z Asyżu, Wesele: Ośrodek Alga Sztutowo, Fotograf: Marcin Siemiątkowski, Makijaż: ja osobiście, Paznokcie:ja osobiście, Fryzura: Moja siostra(jest fryzjerka),Ubiór Panny Mlodej (suknia,ponczochy,bielizna,podwiazka zakupione w Irlandii Północnej)
29.06. ~h&m - Hania i Mateusz, Kościół w Baninie, sala Orfeusz w Kłosowie, Kamerzysta i fotograf: Kościerzyna "LOKO", orkiestra: "MARINEZ" z Gościcina
08.06. ~ patunia1990 - Kamil i Patrycja, Kościół: w Redzie Św. Antoniego, Wesele: Czardasz Luzino, Zespół: Kapela Muzycznego Niepokoju, Fotograf: Fotogrupa

LIPIEC
06.07 ~P&Ł - Sala jantar puck, fotograf. Grzegorz Laskowski, makijaz. Karolina Laskowska (Reda),zespól Koszalin Efect
13.07 ~11 - Karolina i Paweł Kościół Sw. Stanisława
13.07. ~nea86 - Agnieszka i Łukasz, Parafia Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywiu, sala Filip w Osłoninie, Dj Limahl, foto Fotogrupa
13.07. ~Madziaaa
27.07. ~ takaona, Kościół w Sianowie, Wesele: sala Wichrowe Wzgórze Chmielno, Fotograf: Fotolinea,
27.07. ~Marta, Marta i Jacek, Ślub:?, Wesele: Sala w Wyczechowie,

SIERPIEŃ
03.08 ~Klaudia_Michal - Klaudia i Michał, sala Japońska Łęgowo, fotograf: Maziarz, kamerzysta: Groszek, zespół:Avinion (Tczew), makijaż: Ela Skoczeń.
03.08 ~Nartu22 - Natalia & Bartłomiej, Wesele: Dzikie Wino Sala Regionala, Kamerzysta & foto: LancFilm, zespół: Ragtime
10.08. ~Jun87 - Agata i Mateusz, parafia Niepokalanego Serca Maryi w Gdynia, sala Filip w Osłoninie, zespół Jak's Band, foto + video Grupa Obiektywni, zespół w kościele Mathetai
10.08. ~Darulcia - Daria i Marek kościół Św.Brata Alberta , Wesele Orchidea, Orkiestra: Hevelius
10.08. ~maptus - M & J, kościół Cystersów Oliwa, Hotel Otomin, zespół REMANENT, hp.video-foto-studio.pl,
16.08. ~Rudi, Kościół Św. Ignacego ul.Brzegi w Gdańsku, Sala bankietowa w Lublewie, DJ M. Józefowicz,
17.08. ~CzekoladowaPralinka, Ewelina i Bolek Kościół: Parafia Matki Bożej Saletyńskiej w Sobieszewie, Wesele: Hotel Gniecki w Przejazdowie
17.08. ~ gabi1, Ślub w Bojanie, wesele w Dworze Magnat w Bojanie, zespół Best, kamerzysta i fotograf StudioBest,
31.08 ~aniaa88 - Ania i Paweł :),ślub: Kościół Garnizonowy w Gdyni

WRZESIEŃ
07.09. ~Iwcia - Iwona i Jakub , ślub: kościół parafialny św. Piotra i Pawła w Chmielnie . wesele: sala Wichrowe Wzgórza w Chmielnie, ,
07.09 ~Mika2409 - Dominika i Michał, ślub: Kościół NMP we Władysławowie, wesele: sala Casilla w Kębłowie, orkiestra: Odeon, fotograf i kamerzysta: Video-Film z Kębłowa
28.09 ~Asienka2422 - Joanna & Tomasz, ślub: Kościół Bolszewo, wesele: Filip Osłonino, orkiestra: Everest - Bolszewo, Kamerzysta , Fotograf : Jacek z Mechowa, Fryzura : szwagierka (Fryzjerka), Suknia ślubna : Salon sukien ślubnych Joanna Wejherowo

Wrzesień - Indygo - , ślub: Kościół Św. Jana w Gdańsku, wesele: Tłusta Kaczka Gdynia, Fotograf Mariusz Daniszewski http://www.md-foto.pl
Wrzesień - little_me - Starogard Gdański,

PAŹDZIERNIK
12.10 ~shanti - Iwonka i Marcin, ślub: Katedra Oliwska, wesele: "Pod Lipami" Łęgowo Sala zielona, orkiestra: Pstrong, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video, makijaż: Dorota Lipińska, fotograf Fotoinlove.pl

LISTOPAD
23.11 - ~Aga_Kr - Agnieszka i Marek, ślub: Katedra Oliwska, wesele: Orchidea, DJ: dj GUCIO, foto,kamera: sharkfotostudio.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie zazdroszcze :|
Podobno nasz zespol ma kilka atrakcji dla nas i naszych gosci wiec my nic dodatkowego nie zamierzamy organizowac bo mogloby sie okazac ze w sumie było wszystkiego za duzo.

Zastanawiam sie tylko nad lampionami plywajacymi ale to bardziej jako dekoracja oczka wodnego niz atrakcja. A Wy nad czyms myslicie konkretnym?
no nic trzeba placic bo co innego zostalo :)
Chciałam magika.Ceny ok bo okolo 500 biorą. Lub ogniomistrzynie to juz gorzej od 1000. Niestety moj TŻ powiedział ze jesli magika sprowadze to on zamówi striptizerke. Zobacze jeszce co zespół ma konkretnego do zaoferowania.Na razie umówiłam sie na spotkanie z Krzystof Krawczyk Band.Jeśli dość atrakcji bedzie to po co jeszcze cyrk sprowadzac. Zupełnie jak u Ciebie. W razie czego..Magik. Jeszcze go przekabace:P
oj Twoj TŻ ma mocny argument przy ktorym ja bym spasowala :) Moj wogole nie uznaje dodatkowych atrakcji na weselu bo jak mowi to wesele a nie przedstawienie jakies...

Zreszta ja bym chyba wolala, zeby w ramach prezentu goscie nam zaserwowali np pokaz magika lub sztucznych ognii. Widziałaś film To właśnie miłość, a dokladniej scene w kosciele po ślubie?

http://www.youtube.com/watch?v=1_f5gRCv5eY

Chyba nic by nie przebilo takiego prezentu:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
OMG

To jest coś. Ave Maria wymięka :-)

Mi takich robić nie wolno.Padlabym martwa.
Gabi1 - w 100% zgadzam się z Twoim - wesele to nie przedstawienie i nie będziemy z niego robić cyrku. U nas nie będzie w ogóle takich atrakcji bo wydaje mi się, że nie jest to odpowiednia chwila i miejsce na fajerwerki itp. Zapraszamy najbliższych aby spędzili ten dzień z nami ciesząc sie naszym szczęściem i to my nasza miłość i nasze szczęście ma być największą atrakcją tego wieczoru :-) a gościom zapewnimy to co najważniejsze dobre jedzenie i tańce do białego rana !!

U nas na weselu będzie kilka "przerywników" tzn. będą podziękowania nie tylko dla rodziców ale również dla rodzeństwa i na koniec dla orkiestry. Jeżeli się uda będzie film dla rodziców. W trakcie wesela będzie kilka dedykacji muzycznych. Będzie wjeżdzał tort a później mięsko na płonąco. Będą oczepiny, przyśpiewki itp. więc wydaje mi się, że starczy :-)

Z takich dodatkowych rzeczy podobają mi się lampiony ale u nas w październiku może być wiatr i może się to nie udać. A tak naprawdę lampiony wzruszają mnie w sytuacji gdy ktoś wypuszcza je w niebo dla osoby już nieżyjącej :-(

Poza tym wydaje mi się, że wesele to i tak spory wydatek i po co jeszcze tracić pieniążki na takie dodatki ale to już każdego indywidualna decyzja.

Gabi1 - filmik świetny - pomysł na prezent rewelacyjny ale z Koscioła to by nas chyba wykopali :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pomysl na prezent fajny ale chyba faktycznie w Polsce niewykonalny.... z powodu kultury innych ludzi. Ostatnio jak byłam na ślubie to w kościele jeszcze przed końcem "naszej" mszy do kościoła (i to wcale niecicho) wchodzili goście z następnego ślubu. Nawet swobodnie z koscioła nie moglismy wyjść bo nadal wchodzili llub poprostu stali gdzies kolo drzwi....Więc nie wiem jakby miała wyglądać realizacja takiego pomysłu... a o ksiedza bym sie nie martwiła. Da sie z niektorymi dogadac :)

Poza tym jakoś nie widze wesela z dodatkowymi atrakcjami. Nie potrafilabym sie wyluzować, bawić, martwilabym sie czy wszystko wyjdzie zgodnie z planem i cały czas bym patrzyla na zegarek czy to godzina atrakcji....

Shanti kiedys mieso na plonąco było duzą atrakcja a dzis stały punkt weselny.... ale i tak duzo macie tych "przerywników". Ja jeszcze wszystkiego do konca nie przemyslalam, ale podejrzewam ze tez sie tego nazbiera....
anusiak0507 - klej jakiego uzywałam to "magic" zakupiony na allegro :) Papier koronkowy też kupiłam na allegro, jest tam tego bardzo dużo. Znalazłam sprzedawcę co sprzedaje poj. sztuki ( potrzebowałam do probnych, a nie byłam zdecydowana jaką wersję kolorystyczną wybrać)
Oczywiście teraz jak mam już zrobione probne dalej nie wiem, które mi się najbardziej podobają... nie mogę się zdecydować między fiolet-srebrny a braż-bordo. :)
Dzięki serdeczne Susanna.
Witam, chcielibyśmy się dopisać ;)
Monika i Arek 15.06.2013
ślub: Kościół pod wezwaniem Najświętszego Serca Jezusowego w Gdańsku Wrzeszczu
wesele: Restauracja Hacjenda
Dj prowadzący Dj Fredek
Fotograf P. Kamil Helmin z Koronowa
suknia ślubna z salonu "Beauty" w Gdańsku Wrzeszczu
szczerze mówiąc tam mieli najciekawsze suknie i atrakcyjne ceny :)
Fryzurą zajmie się ciocia (jest fryzjerką)
a co do majkijażu i paznokci to jeśli macie kogoś sprawdzonego to proszę o namiary :)

Pozdrawiam wszytskie PM ;)
Poprawka wkradła się literówka
Dj prowadzący to DJ FRED ;)
Gdyby oczywiście, któraś z Was chciała, nie widzę problemu, mogę zrobić.
Liliput byłam na spotkaniu w arttrend - tak jak Ty jestem oczarowana dekoracjami. Na 100 decydujemy sie na nich. Dekoracje będą w sylu vintage. Panie wymyśliły mi wszystko od zaproszeń kończąc na broszce dla mojej Mamy - naprawdę polecam. Candy Bar też mamy :) Jestem taka szczęśliwa !:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Par przybywa :-) Witam Nową :-) i oczywiście dopisuje Was do listy - pojawicie się w nowym wątku nr 6
Liliputa też dopisz w nastepnej części ;-) Gdzieś tam u góry podałam szczegóły. Jakby co powtórzyć będę mogła :-P
Anusiak, Magic klej można kupić w każdym sklepie dla plastyków. Można jeszcze spróbować klejem polimerowym- jest gęstszy więc nie powinien przebijać, też w sklepach dla plastyków. Wygooglajcie sobie sklep Storm tak mają duży wybór.
Luliputa już też sobie zapisałam :-)

Wszystkie nowe Pary będziecie w najbliższej aktualizacji przy zakładaniu wątku nr 6.

Różne kleje, koronki, ozdoby widziałam ostatnio w empiku ale tak jak Indygo pisze najlepiej odwiedzić sklep dla plastyków.
Drogie PM 2013, już tyle wątków weselnych poruszyłyście, a co z fryzurami ślubnymi? Dla mnie to jest największą "zmorą". Mam długie blond włosy i najchętniej poszłabym w rozpuszczonych z kwiatkiem przy uchu, ale kurczę welonu wtedy nie zaczepię, a jeśli nawet zaczepię to będzie słabo się trzymał.. Tyle zdjęć tu wklejacie, więc może macie też jakieś propozycje jeśli chodzi o fryzurki? Mam wrażenie, że pół internetu przejrzałam i ciągle nic.. Szukam inspiracji! :) Preferuję styl dziewczęcy, zwiewny, choć jakąś wariacją z warkoczem też bym nie pogardziła :) Sukienkę planuję mieć w stylu grecki i tak jak pisałam- stawiam na dziewczęcość, zwiewność, delikatność :) Odpadają wszelkie ulizane koki oraz "pudlowate, sztuczne loki" ;) Podrzucicie jakieś propozycje? :)
do góry