Widok

Młode Pary 2013 (częśc 5)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
MARZEC
31.03. ~olusia3472, Agata, Ślub: ? , Wesele: ? , Orkiestra: Krzysztof Krawczyk Band, Fotograf i Kamerzysta: Avmedia, Fryzura: Ola Czerwińska, Makijaż: Ela Skoczeń, Bukiety i dekoracje kwiatowe: Joanna Zajecka, Suknia Farage

KWIECIEŃ
06.04. ~ Tinker Bell, Kościół Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywie,
13.04 ~ann - Ania i Sebastian, ślub odbędzie się poza Gdańskiem ;), kościół: Klasztor oo. Franciszkanów Brodnica, wesele: Zajazd Cykada w Jajkowie, orkiestra: Music Express, Kamerzysta, Fotograf: Foto - Video Florkiewicz Brodnica
13.04 ~Evelcia - Ewelina i Daniel, ślub: Kościół Świętego Michała Archanioła w Kiełpinie, sala: Gospodarstwo Rychertów w Kiełpinie, zespół: Avinion, fotograf: Andrzej Sip, makijaż i fryzura: siostra (fryzjerka)
27.04 ~Marcelinka - Marta & Rafał, ślub: Kościół WNMP we Władysławowie, wesele: sala Jantar w Pucku, orkiestra: Octawa, fotograf: Paweł Dmochewicz
27.04. ~karmin

MAJ
04.05. ~Olla1 Kościół Św. Mikołaj ,wesele: Hotel Faltom, Dj Lech Radziun, Foto: blekitne.com, makijaż: Agnieszka Jarzębek http://www.maxwizaz.pl/, fryzura: Aleksandra Czerwińska http://www.alexevents.pl,
17.05 ~Pola - ... i ...Restauracja jest {?} Dj jest {?}, foto {?}
18.05. ~ zmyslnamietny - Dorota & Grzegorz, ślub: USC, wesele: Stara Wędzarnia Sobieszewo, DJ - przyjaciel, Make up sama, Fryzura przyjaciółka
18.05. ~ Susanna - A. & J. - Kościół: Matemblewo

CZERWIEC
01.06 ~aniawwo1987 - Ania i Kamil,kościół w Bolszewie, sala bankietowa "Amelia" w Zelewie, orkiestra: "Odeon", kamerzysta: multimedia360,
08.06 ~monisia_18_86 - Monika i Krzysiek, Ślub: parafia p.w. Św. Franciszka z Asyżu, Wesele: Ośrodek Alga Sztutowo, Fotograf: Marcin Siemiątkowski, Makijaż: ja osobiście, Paznokcie:ja osobiście, Fryzura: Moja siostra(jest fryzjerka),Ubiór Panny Mlodej (suknia,ponczochy,bielizna,podwiazka zakupione w Irlandii Północnej)
29.06. ~h&m - Hania i Mateusz, Kościół w Baninie, sala Orfeusz w Kłosowie, Kamerzysta i fotograf: Kościerzyna "LOKO", orkiestra: "MARINEZ" z Gościcina
08.06. ~ patunia1990 - Kamil i Patrycja, Kościół: w Redzie Św. Antoniego, Wesele: Czardasz Luzino, Zespół: Kapela Muzycznego Niepokoju, Fotograf: Fotogrupa

LIPIEC
06.07 ~P&Ł - Sala jantar puck, fotograf. Grzegorz Laskowski, makijaz. Karolina Laskowska (Reda),zespól Koszalin Efect
13.07 ~11 - Karolina i Paweł Kościół Sw. Stanisława
13.07. ~nea86 - Agnieszka i Łukasz, Parafia Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywiu, sala Filip w Osłoninie, Dj Limahl, foto Fotogrupa
13.07. ~Madziaaa
27.07. ~ takaona, Kościół w Sianowie, Wesele: sala Wichrowe Wzgórze Chmielno, Fotograf: Fotolinea,
27.07. ~Marta, Marta i Jacek, Ślub:?, Wesele: Sala w Wyczechowie,

SIERPIEŃ
03.08 ~Klaudia_Michal - Klaudia i Michał, sala Japońska Łęgowo, fotograf: Maziarz, kamerzysta: Groszek, zespół:Avinion (Tczew), makijaż: Ela Skoczeń.
03.08 ~Nartu22 - Natalia & Bartłomiej, Wesele: Dzikie Wino Sala Regionala, Kamerzysta & foto: LancFilm, zespół: Ragtime
10.08. ~Jun87 - Agata i Mateusz, parafia Niepokalanego Serca Maryi w Gdynia, sala Filip w Osłoninie, zespół Jak's Band, foto + video Grupa Obiektywni, zespół w kościele Mathetai
10.08. ~Darulcia - Daria i Marek kościół Św.Brata Alberta , Wesele Orchidea, Orkiestra: Hevelius
10.08. ~maptus - M & J, kościół Cystersów Oliwa, Hotel Otomin, zespół REMANENT, hp.video-foto-studio.pl,
16.08. ~Rudi, Kościół Św. Ignacego ul.Brzegi w Gdańsku, Sala bankietowa w Lublewie, DJ M. Józefowicz,
17.08. ~CzekoladowaPralinka, Ewelina i Bolek Kościół: Parafia Matki Bożej Saletyńskiej w Sobieszewie, Wesele: Hotel Gniecki w Przejazdowie
17.08. ~ gabi1, Ślub w Bojanie, wesele w Dworze Magnat w Bojanie, zespół Best, kamerzysta i fotograf StudioBest,
31.08 ~aniaa88 - Ania i Paweł :),ślub: Kościół Garnizonowy w Gdyni

WRZESIEŃ
07.09. ~Iwcia - Iwona i Jakub , ślub: kościół parafialny św. Piotra i Pawła w Chmielnie . wesele: sala Wichrowe Wzgórza w Chmielnie, ,
07.09 ~Mika2409 - Dominika i Michał, ślub: Kościół NMP we Władysławowie, wesele: sala Casilla w Kębłowie, orkiestra: Odeon, fotograf i kamerzysta: Video-Film z Kębłowa
28.09 ~Asienka2422 - Joanna & Tomasz, ślub: Kościół Bolszewo, wesele: Filip Osłonino, orkiestra: Everest - Bolszewo, Kamerzysta , Fotograf : Jacek z Mechowa, Fryzura : szwagierka (Fryzjerka), Suknia ślubna : Salon sukien ślubnych Joanna Wejherowo

Wrzesień - Indygo - , ślub: Kościół Św. Jana w Gdańsku, wesele: Tłusta Kaczka Gdynia, Fotograf Mariusz Daniszewski http://www.md-foto.pl
Wrzesień - little_me - Starogard Gdański,

PAŹDZIERNIK
12.10 ~shanti - Iwonka i Marcin, ślub: Katedra Oliwska, wesele: "Pod Lipami" Łęgowo Sala zielona, orkiestra: Pstrong, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video, makijaż: Dorota Lipińska, fotograf Fotoinlove.pl

LISTOPAD
23.11 - ~Aga_Kr - Agnieszka i Marek, ślub: Katedra Oliwska, wesele: Orchidea, DJ: dj GUCIO, foto,kamera: sharkfotostudio.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Cześć Dziewczyny.

Ja już od nie dawna należę do mężatek. 14 lipca był mój szczęśliwy dzień.
Teraz pozostała mi suknia... Może którejś z Was się spodoba.
Suknia z salonu Agnes Platinium Collection z 2012 nr 10830.
Rozmiar 40. Uszyta na wys. 175 + 6 cm. obcas. Suknia jednoczęściowa z trenem.
Mam też buty rozmiar 41.
Tu można zobaczyć suknię
http://moda.allegro.pl/suknia-slubna-agnes-wzrost-ok-175cm-buty-roz-41-i2581261794.html
Dziewczyny byłam w weekend na weselu w Kościerzynie i mogę polecic miejsce: ośrodek Szarlota - super miejsce :-) i orkiestrę Second Heaven - muzyka na żywo, piękny głos rewelacja - minus to cena ale jeżeli kogoś stac to polecam :-)

Oczywiście było kilka wpadek i minusów np. w organizacji itd. ale ogólnie elegancko :-)

Fajnie, że mogliśmy tam byc bo to raczej ostatnie wesele przed naszym i moglismy podpatrzec i teraz tez wiem co mi sie podoba a co nie i co bedzie trzeba dopracowac :-)
Byliśmy w weekend obczaić obrączki. Sprawdziliśmy na razie Goldex i Apart. W Goldexie - super, duży wybór i w 3 min znaleźliśmy to o co nam chodziło. Tytanowe obrączki są w dobrej cenie z tego co się orientuję. Dla siebie szukałam cienkiej z białego złota i cena też była ok.
Natomiast w Aparcie jest taka bieda jeśli chodzi o obrączki, że ręce mi opadły! Z białego złota 4 modele na krzyż i żadnej możliwości regulowania szerokości. Nawet nie było takiego modelu o jaki mi chodziło, a to chyba najprostszy z możliwych (płaska, nie zaokrąglona szer 3mm), tytanu w ogóle nie mają.

Mamy plan skoczyć jeszcze do wrzeszcza- gdzieś koło skrzyżowania Grunwaldzkiej ze Słowackiego jest tani jubiler.

Poza tym szlag mnie jasny trafił, bo byliśmy na spacerze koło knajpy w której baaardzo chcieliśmy zrobić wesele, ale menager najpierw kręciła nosem, że w sezonie im się nie opłaca (koniec września) wesel robić, a po paru rozmowach olała nas totalnie-przestała odbierać telefony i odpisywać na maile. A na tym spacerze w sobotę co zobaczyliśmy w tej knajpie??? WESELE.... Widać ostani dzień wakacji to nie sezon no i chyba się Pani menager nie spodobaliśmy, bo nie widzę innego wytłumaczenia
Shanti, napisz coś więcej o tych weselach na których byliście, bo u mnie narazie posucha z weselami, a jestem ciekawa czy młodzi coś organizują poza standardami - czyli dobrym jedzonkiem i dj/zespołem.

Były może fajerwerki/ lampiony/ magik dla dzieci czy jakieś inne dodatkowe atrakcje?

Indygo, my niedługo nasze odbieramy z Goldexu, więc damy znać co i jak po realizacji zamówienia.
hej

moze przyda Wam sie jakis z moich pomyslow, mam nadzieje, ze sie wklei:)
image

URL=http://imageshack.us/photo/my-images/17/forum2dd.jpg/]image

URL=http://imageshack.us/photo/my-images/836/forumtr.jpg/]image
Nartu22,
w sobotę byłam na weselu, dodatkowe atrakcje jakie przez młodych zostaly zorganizowane to pokaz fajerwerek, fontanna czekolady i sorbet, z którego można było zrobic m.in. kolorowego drinka.
Aga_Kr, i jak to oceniasz jako gość? Niepotrzebny wydatek, czy fajne ubarwienie?
hmm troche kiepsko sie wkleilo ale widac;)
+ wiejski stół. Myślę, że pomysł spoko i jak ma się nieograniczony fundusz można sobie pozwolić na tego typu atrakcje.
My też musimy się zając obrączkami ale jakoś nie mogę fajnego modelu wyszukac. Chcemy isc do jubilera w Oliwie i podpytac. Sprawdzimy równiez Goldex. Zrobilismy juz wczesniej runde po markowych sklepach i na pewno wiemy, ze nie bedziemy tam nic wybierac. Indygo kojarze tego jubilera, on jest obok sklepu cudownyślub - jak sprawdzicie daj znac co i jak to tez sie tam wybierzemy :-)

Indygo nie przejmuj się .... widocznie tak miało byc .... a moze i lepiej ze nie bedziecie musieli wspolpracowac z taka baba :-)

Ja pisalam do swojej Pani menager i jestem bardzo zadowolona bo zgodzila sie na wszystkie moje pomysly i bedzie mozliwosc zeby wyswietlic film dla rodziców :-)

Ostatnio byliśmy na kilku ślubach ale tylko w Kościele to tylko jedna z par miała atrakcje na wyjście czyli gołąbki. Jeżeli chodzi o atrakcje na weselu to wcześniejsza para miała lampiony. Wesele mieli w Lukulusie więc 15 min wcześniej dzwonili na lotnisko otrzymali zgode i puszczali o 23. Fajny efekt, ale musi by dobra pogoda bez mocnego wiatru.

Na weselu w Szarlocie Młodzi mieli fontanne - fajny efekt bo podświetlana zmieniała kolory, nie skorzystałam w sumie więc nie wiem jak w smaku. Podczas tańców troszkę było czuc zapach takiej gorzkiej czekolady. Troszkę brudno się robi w okół niej później. Osobiście uważam, że lepiej taka fontanna sprawdziłaby się na poprawinach bo aż się chciało słodkości :-) Z atrakcji "przerywników" młodzi mieli pokaz swoich zdjęc na początku wesela a później jak było podziękowanie dla rodziców był drugi pokaz zdjec rodziców z młodosci ze smiesznymi opisami.
Shanti, jeżeli możesz to przy następnej aktualizacji wykreśl nas z listy.
uuu smutno zabrzmiało:(

Na początku tego wątku wkleiłam fryzurkę, buciki i bukiet moze komuś podunę tym jakiś pomysł...
Witam,

Ja też biorę ślub 14 września 2013 roku. ślub: kościół Ducha Świętego na Obłużu, wesele: Kas Catering, DJ i Wodzirej grupa Obiektywni, fotograf: FotoGrupa, makijaż Anna Kardzis
ok wykreśle :-( widzialam w innym wątku, że chcesz odstąpic termin sali :-( szkoda aj aj aj

juzpo - fryzura bardzo ciekawa

Nikusia86 - dopiszę Was w najbliższej aktualizacji
:)
Dzieki

oczywiscie próbne były calkiem inne slubna wyszła inna i najlepsza:)
Dziewczyny mam pytanie czy możecie polecić jakiegoś kamerzystę? Mamy z tym problem. Znajomi którzy ostatnio brali ślub nie są zadowoleni z efektu końcowego więc my dalej szukamy... :(
AAA i jeszcze pytanie gdzie najlepiej iść na nauki przedślubne żeby było krótko zwięźle i na temat? :)
A z jakiego kamerzysty nie są zadowoleni ??

Każdy z nas miał ten sam problem z wyborem m.in. kamerzysty i każda z nas pewnie poleci tego, którego wybrała a nasze wybory możesz zobaczyć na początku wątku.
My wybraliśmy Irka Jezierskiego i też w 100% nie jesteśmy pewni, u szwagra się sprawdził, filmy, które pokazywał bardzo ładne, miły i elastyczny ale opinie na forum ma nieciekawe i długo się czeka na film. Mogę polecić Ci jeszcze kamerzystę z Gdyni - Andrex - konkretny solidny bardzo ładnie montuje filmy. Wszystko zależy czego oczekujesz od filmu i ile pieniędzy chcesz przeznaczyć.
Jeżeli chodzi o nauki to jeszcze się tym nie interesowałam - my planujemy chodzić na nauki przy Katedrze w Oliwie.
Czytałam tu na forum, że w Matemblewie organizują nauki weekendowe - najbliższe na wiosnę.
Teraz już nie pamiętam jak on się dokładnie nazywał. Spytam się i napiszę. :)
Shanti- tak też sobie myślę, że współpraca z taką babą była by katastrofą, a o obrączkach będę informowała.

juzpo- słodziackie butki!! Bardzo fajnie, że na płaskim- wygodnie i oryginalnie! Chyba z białych butów - jak nic nie znajdę z gotowych to u nich zamówię też bo na taneczne za 400 zł jednak mnie nie stać
Może wstawiła byś jeszcze trochę zdjęć?
do góry