Widok

Młode Pary 2013 (częśc 5)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
MARZEC
31.03. ~olusia3472, Agata, Ślub: ? , Wesele: ? , Orkiestra: Krzysztof Krawczyk Band, Fotograf i Kamerzysta: Avmedia, Fryzura: Ola Czerwińska, Makijaż: Ela Skoczeń, Bukiety i dekoracje kwiatowe: Joanna Zajecka, Suknia Farage

KWIECIEŃ
06.04. ~ Tinker Bell, Kościół Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywie,
13.04 ~ann - Ania i Sebastian, ślub odbędzie się poza Gdańskiem ;), kościół: Klasztor oo. Franciszkanów Brodnica, wesele: Zajazd Cykada w Jajkowie, orkiestra: Music Express, Kamerzysta, Fotograf: Foto - Video Florkiewicz Brodnica
13.04 ~Evelcia - Ewelina i Daniel, ślub: Kościół Świętego Michała Archanioła w Kiełpinie, sala: Gospodarstwo Rychertów w Kiełpinie, zespół: Avinion, fotograf: Andrzej Sip, makijaż i fryzura: siostra (fryzjerka)
27.04 ~Marcelinka - Marta & Rafał, ślub: Kościół WNMP we Władysławowie, wesele: sala Jantar w Pucku, orkiestra: Octawa, fotograf: Paweł Dmochewicz
27.04. ~karmin

MAJ
04.05. ~Olla1 Kościół Św. Mikołaj ,wesele: Hotel Faltom, Dj Lech Radziun, Foto: blekitne.com, makijaż: Agnieszka Jarzębek http://www.maxwizaz.pl/, fryzura: Aleksandra Czerwińska http://www.alexevents.pl,
17.05 ~Pola - ... i ...Restauracja jest {?} Dj jest {?}, foto {?}
18.05. ~ zmyslnamietny - Dorota & Grzegorz, ślub: USC, wesele: Stara Wędzarnia Sobieszewo, DJ - przyjaciel, Make up sama, Fryzura przyjaciółka
18.05. ~ Susanna - A. & J. - Kościół: Matemblewo

CZERWIEC
01.06 ~aniawwo1987 - Ania i Kamil,kościół w Bolszewie, sala bankietowa "Amelia" w Zelewie, orkiestra: "Odeon", kamerzysta: multimedia360,
08.06 ~monisia_18_86 - Monika i Krzysiek, Ślub: parafia p.w. Św. Franciszka z Asyżu, Wesele: Ośrodek Alga Sztutowo, Fotograf: Marcin Siemiątkowski, Makijaż: ja osobiście, Paznokcie:ja osobiście, Fryzura: Moja siostra(jest fryzjerka),Ubiór Panny Mlodej (suknia,ponczochy,bielizna,podwiazka zakupione w Irlandii Północnej)
29.06. ~h&m - Hania i Mateusz, Kościół w Baninie, sala Orfeusz w Kłosowie, Kamerzysta i fotograf: Kościerzyna "LOKO", orkiestra: "MARINEZ" z Gościcina
08.06. ~ patunia1990 - Kamil i Patrycja, Kościół: w Redzie Św. Antoniego, Wesele: Czardasz Luzino, Zespół: Kapela Muzycznego Niepokoju, Fotograf: Fotogrupa

LIPIEC
06.07 ~P&Ł - Sala jantar puck, fotograf. Grzegorz Laskowski, makijaz. Karolina Laskowska (Reda),zespól Koszalin Efect
13.07 ~11 - Karolina i Paweł Kościół Sw. Stanisława
13.07. ~nea86 - Agnieszka i Łukasz, Parafia Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywiu, sala Filip w Osłoninie, Dj Limahl, foto Fotogrupa
13.07. ~Madziaaa
27.07. ~ takaona, Kościół w Sianowie, Wesele: sala Wichrowe Wzgórze Chmielno, Fotograf: Fotolinea,
27.07. ~Marta, Marta i Jacek, Ślub:?, Wesele: Sala w Wyczechowie,

SIERPIEŃ
03.08 ~Klaudia_Michal - Klaudia i Michał, sala Japońska Łęgowo, fotograf: Maziarz, kamerzysta: Groszek, zespół:Avinion (Tczew), makijaż: Ela Skoczeń.
03.08 ~Nartu22 - Natalia & Bartłomiej, Wesele: Dzikie Wino Sala Regionala, Kamerzysta & foto: LancFilm, zespół: Ragtime
10.08. ~Jun87 - Agata i Mateusz, parafia Niepokalanego Serca Maryi w Gdynia, sala Filip w Osłoninie, zespół Jak's Band, foto + video Grupa Obiektywni, zespół w kościele Mathetai
10.08. ~Darulcia - Daria i Marek kościół Św.Brata Alberta , Wesele Orchidea, Orkiestra: Hevelius
10.08. ~maptus - M & J, kościół Cystersów Oliwa, Hotel Otomin, zespół REMANENT, hp.video-foto-studio.pl,
16.08. ~Rudi, Kościół Św. Ignacego ul.Brzegi w Gdańsku, Sala bankietowa w Lublewie, DJ M. Józefowicz,
17.08. ~CzekoladowaPralinka, Ewelina i Bolek Kościół: Parafia Matki Bożej Saletyńskiej w Sobieszewie, Wesele: Hotel Gniecki w Przejazdowie
17.08. ~ gabi1, Ślub w Bojanie, wesele w Dworze Magnat w Bojanie, zespół Best, kamerzysta i fotograf StudioBest,
31.08 ~aniaa88 - Ania i Paweł :),ślub: Kościół Garnizonowy w Gdyni

WRZESIEŃ
07.09. ~Iwcia - Iwona i Jakub , ślub: kościół parafialny św. Piotra i Pawła w Chmielnie . wesele: sala Wichrowe Wzgórza w Chmielnie, ,
07.09 ~Mika2409 - Dominika i Michał, ślub: Kościół NMP we Władysławowie, wesele: sala Casilla w Kębłowie, orkiestra: Odeon, fotograf i kamerzysta: Video-Film z Kębłowa
28.09 ~Asienka2422 - Joanna & Tomasz, ślub: Kościół Bolszewo, wesele: Filip Osłonino, orkiestra: Everest - Bolszewo, Kamerzysta , Fotograf : Jacek z Mechowa, Fryzura : szwagierka (Fryzjerka), Suknia ślubna : Salon sukien ślubnych Joanna Wejherowo

Wrzesień - Indygo - , ślub: Kościół Św. Jana w Gdańsku, wesele: Tłusta Kaczka Gdynia, Fotograf Mariusz Daniszewski http://www.md-foto.pl
Wrzesień - little_me - Starogard Gdański,

PAŹDZIERNIK
12.10 ~shanti - Iwonka i Marcin, ślub: Katedra Oliwska, wesele: "Pod Lipami" Łęgowo Sala zielona, orkiestra: Pstrong, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video, makijaż: Dorota Lipińska, fotograf Fotoinlove.pl

LISTOPAD
23.11 - ~Aga_Kr - Agnieszka i Marek, ślub: Katedra Oliwska, wesele: Orchidea, DJ: dj GUCIO, foto,kamera: sharkfotostudio.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
akt chrztu mozesz pobrac osobiscie lub moga to zrobic Twoi rodzice. u mnie w parafii zajmuje to jakies 20 minut..
protokół slubny spisujesz w Polsce czy w kraju w którym przebywasz?
Powinnaś odreki dostac aktk chrztu i bierzmowania. A co do cukierni czytałam, że bardzo dobre i w dobrej cenie są u Jarzębińscy.
dziewczyny bo tak sie zastanawiam ja jestem za granica 3 tygodnie przed slubem bede w polsce tak sie zastanawiam czy wszystko zdaze zalatwic i taka jedna rzecz daje mi do myslenie bo slub mamy w parafi meza to jak ja bede zalatwiac akt chrztu w mojej parafi to dlugo sie na niego czeka???? co do tortu jakie cukiernie polecacie? ja chyba wybiore sowe
Latte nie byłam, bo źle mi się kojarzy. No ale może rzeczywiście od tego czasu się poprawili!
Chciałam się dopisać :)
27.07.2013. Ślub w kościele Chrystusa Króla w Wejherowie. Wesele w Oycowej zagrodzie w gowinie. Zespół "Damnio".
Dzięki za relacje :). Pewnie masz rację, żeby chociaż odwiedzić taki sklep, a ewentualnie potem zamawiać przez internet.

Dziękuję bardzo, że się tym z nami podzieliłaś :), wszystko bardzo cenne :))
Nartu22 byłam w sklepie, którego zdjęcie wkleiłaś w cz. IV 
No więc zdaje relacje. Powiem wam szczerze, że był to pierwszy sklep do jakiego się udałam z zaproszeniami itp.
Wybór zaproszeń ogromny ceny standardowe każda z was na pewno znalazła by coś dla siebie. Wydaje mi się, że warto przejrzeć zaproszenia, winietki itp. W sklepie, a nie w Internecie.
Można dostać tam również zawieszki na alk, zaproszenia, winietki, księgi gości, plany stołów, balony, pompki do balonów (helem na miejscu uzupełniają na specjalne życzenie), lampiony, strzelające tuby, podziękowania dla rodziców, świadków, ozdoby itp.
Warto się wybrać być może znajdziecie coś dla siebie. Ja będę na pewno zamawiać tam zaproszenia.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mika2409, ale byłaś jeszcze na starej sali? Ja byłam w Muracie w zeszłym roku i wszystko było tak pięknie dopracowane, że chyba mimo wszystko się skuszę... Ech... Czemu ta decyzja taka trudna :P
ja w ogole nie planuje czegos takiego jak poduszki pod obraczki od pierwszej chwili nam sie one nie spodobaly ... albo nie widzieliśmy takiej bo by nas urzekła.....

a co do motywu przewodniego to myslalam nad latem... kolory letnie różówy pomarańczowy oraz zółty, myslalam takze o motylach ale nie wiem czy nie wyjdzie mi cos w stylu letniej imprezy w ogrodku.... nie bardzo wiem jak uzyskac w miare elegancką dekoracje z kropla wakacyjnego/letniego luzu....

widze to tak: podlużne stoły z bialymi obrusami, krzesła w bialych pokrowcach. Na stolach kwiaty w kolorystyce r-p-ż. do tego serwetki/winietki/menu/świece różowo-pomarańczowe. Pod sufitem nad parkietem balony w kolorach r-p-ż. i z tymi balonami mam problem jakos mi tak do konca nie pasuja ale nie wiem czym moglabym je zastapic. kwiaty przy parkiecie beda tylko przeszkadzac podczas tanca...
o ja, ale się dzieje w nowym wątku!

- kolor przewodni- wyczytałam gdzieś że jeden kolor w jednym odcieniu to nie jest najlepszy pomysł, lepiej przełamać go jakimś kontrastującym w mniejszej ilości, albo stosowac wszelkie odcienie wybranego koloru. Warto się przyłożyć do kolorystyki i uwzględnić w niej kolorystykę sali, bo inaczej nasza koncepcja zginie.
My bedziemy mieć odcienie szarości i odcienie kawy z mlekiem jako podstawowe, a z kolorowych kolorów granat z dodatkami makowej czerwieni. Sale mamy dębowo biało szarą, dlatego takie podstawowe kolory wybraliśmy.
- motyw przewodni- jeszcze się nie zdecydowaliśmy ale ponieważ ma być wesoło i na luzie albo bedzie dziki zachód, albo las- sarenki i myśliwy :) Motyw przewodni ma być widoczny w grafice zaproszeń i wszelkiej papeterii i chcemy zorganizować gadżety do zdjęć zgodne z motywem przewodnim. Np. kapelusz kowbojski i plastikowe pistolety, albo wąsy i kapelusz myśliwego i rogi sarenki. Taki photobox chcemy zainprowizować, gdzie ludzie parami będą sobie robić zdjęcia.

-Poduszka na obrączki- shanti- świetny pomysł z poduszką z kwiatków i myślę, że każda kwiaciarnia zrobi coś takiego bo to bardzo prosta sprawa. Sama możesz też taką zrobić na gąbce florystycznej

image

Uploaded with ImageShack.us
Shanti, mnie do końca te zwykłe poduszeczki też nie przekonują, chociaż niektóre są do zaakceptowania.

znalazłam na allegro różne niekonwencjonalne gadżety zamiast poduszeczek typowych:

To chyba tyle, niektóre wogóle mi nie leżą, ale niektóre są bardzo ładne i orginalne.

Napewno takiej poduszeczki nie zamawiałabym z kwiaciarni, bo wiadomo ile sobie liczą za każdy gadżet pod hasłem 'ślub'. Ale można kupić gąbkę i samemu coś takiego zrobić.
Dołączam do grona PM 2013:) Rhea i DonIgi 13.04.2013 sala weselna jest, kościół ?, foto?, dj?

Trochę mnie przeraża, tyle niewiadomych ale powolutku załatwiamy wszystko po kolei.
Dziewczyny macie pomysł na czym 6 letnia dziewczynka mogłaby nieść obrączki do ołtarza ? Szukam czegoś fajnego a te wszystkie oklepane poduszki na obrączki z allegro wyglądają średnio. Chciałabym coś prostego a na tych poduszkach wstążki piórka kwiatki itd. za dużo się tam dzieje jak dla mnie :-)

Spotkałyście się już z poduszkami na obrączki z kwiatów ? Co wy na to ? Ciekawe kto takie coś u nas wykona ?

image

image

image

image

image

image
My nie mamy motywu chociaż zastanawiałam się nad motylami :-) ale mam w planach sama robić zaproszenia i winietki więc raczej będzie to coś prostego :-)

Jeżeli chodzi o wystrój sali to sala w standardzie ma wystrój w postaci obrusów pokrowców na krzesła kurtyne świetlną za młodymi pod sufitem pasy z materiału, na stołach świeczniki do wyboru duże kielichy lub martini, które my wybraliśmy i kwiaty na stole młodych.

Z naszej strony dodamy ozdoby w postaci winietek i upominków dla gości i może jakieś kamyczki rozsypane na stołach. Dodać chcemy również kilka bukietów żywych kwiatów rozstawionych na sali w wysokich wazonach.

We własnym zakresie będziemy ozdabiać kącić przed wejściem na sale - chcemy tam ustawić księgę gości, nasze zdjęcia na lince i tablicę do wpisów.
gabi kolory papieru tłoczenia i wstążek możesz sobie dobierać według własnego uznania :)

jutro podeślę stronkę.
dla mnie bomba!!! a sa takie w kolorze fuksji ;)
Dokładniej coś w tym klimacie :) Podobaja mi się i super pasują do klimatu sali :)

image

image

image

I jak??:)
a moze macie jakis motyw przewodni zwiazany z pora roku, z miejscem?

Korzystacie z uslug dekoratorów czy sami stroicie sale?
U nas niby fuksja - ale chyba tak powiedzieć nie można, żeby był to przewodni, bo tylko mój B, będzie miał takie dodatki, a kwiatki albo fuksja albo łączka, albo bardziej romantycznie, i to tyle z różu, no może jeszcze akcent na torcie się znajdzie, ale to chyba za mało żeby o kolorze przewodnim mówić ;p

W końcu nie trzeba tak długo na dół jechać :), miło z tym nowym wątkiem :)
do góry