Widok

Młode Pary 2013 (częśc 5)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
MARZEC
31.03. ~olusia3472, Agata, Ślub: ? , Wesele: ? , Orkiestra: Krzysztof Krawczyk Band, Fotograf i Kamerzysta: Avmedia, Fryzura: Ola Czerwińska, Makijaż: Ela Skoczeń, Bukiety i dekoracje kwiatowe: Joanna Zajecka, Suknia Farage

KWIECIEŃ
06.04. ~ Tinker Bell, Kościół Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywie,
13.04 ~ann - Ania i Sebastian, ślub odbędzie się poza Gdańskiem ;), kościół: Klasztor oo. Franciszkanów Brodnica, wesele: Zajazd Cykada w Jajkowie, orkiestra: Music Express, Kamerzysta, Fotograf: Foto - Video Florkiewicz Brodnica
13.04 ~Evelcia - Ewelina i Daniel, ślub: Kościół Świętego Michała Archanioła w Kiełpinie, sala: Gospodarstwo Rychertów w Kiełpinie, zespół: Avinion, fotograf: Andrzej Sip, makijaż i fryzura: siostra (fryzjerka)
27.04 ~Marcelinka - Marta & Rafał, ślub: Kościół WNMP we Władysławowie, wesele: sala Jantar w Pucku, orkiestra: Octawa, fotograf: Paweł Dmochewicz
27.04. ~karmin

MAJ
04.05. ~Olla1 Kościół Św. Mikołaj ,wesele: Hotel Faltom, Dj Lech Radziun, Foto: blekitne.com, makijaż: Agnieszka Jarzębek http://www.maxwizaz.pl/, fryzura: Aleksandra Czerwińska http://www.alexevents.pl,
17.05 ~Pola - ... i ...Restauracja jest {?} Dj jest {?}, foto {?}
18.05. ~ zmyslnamietny - Dorota & Grzegorz, ślub: USC, wesele: Stara Wędzarnia Sobieszewo, DJ - przyjaciel, Make up sama, Fryzura przyjaciółka
18.05. ~ Susanna - A. & J. - Kościół: Matemblewo

CZERWIEC
01.06 ~aniawwo1987 - Ania i Kamil,kościół w Bolszewie, sala bankietowa "Amelia" w Zelewie, orkiestra: "Odeon", kamerzysta: multimedia360,
08.06 ~monisia_18_86 - Monika i Krzysiek, Ślub: parafia p.w. Św. Franciszka z Asyżu, Wesele: Ośrodek Alga Sztutowo, Fotograf: Marcin Siemiątkowski, Makijaż: ja osobiście, Paznokcie:ja osobiście, Fryzura: Moja siostra(jest fryzjerka),Ubiór Panny Mlodej (suknia,ponczochy,bielizna,podwiazka zakupione w Irlandii Północnej)
29.06. ~h&m - Hania i Mateusz, Kościół w Baninie, sala Orfeusz w Kłosowie, Kamerzysta i fotograf: Kościerzyna "LOKO", orkiestra: "MARINEZ" z Gościcina
08.06. ~ patunia1990 - Kamil i Patrycja, Kościół: w Redzie Św. Antoniego, Wesele: Czardasz Luzino, Zespół: Kapela Muzycznego Niepokoju, Fotograf: Fotogrupa

LIPIEC
06.07 ~P&Ł - Sala jantar puck, fotograf. Grzegorz Laskowski, makijaz. Karolina Laskowska (Reda),zespól Koszalin Efect
13.07 ~11 - Karolina i Paweł Kościół Sw. Stanisława
13.07. ~nea86 - Agnieszka i Łukasz, Parafia Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywiu, sala Filip w Osłoninie, Dj Limahl, foto Fotogrupa
13.07. ~Madziaaa
27.07. ~ takaona, Kościół w Sianowie, Wesele: sala Wichrowe Wzgórze Chmielno, Fotograf: Fotolinea,
27.07. ~Marta, Marta i Jacek, Ślub:?, Wesele: Sala w Wyczechowie,

SIERPIEŃ
03.08 ~Klaudia_Michal - Klaudia i Michał, sala Japońska Łęgowo, fotograf: Maziarz, kamerzysta: Groszek, zespół:Avinion (Tczew), makijaż: Ela Skoczeń.
03.08 ~Nartu22 - Natalia & Bartłomiej, Wesele: Dzikie Wino Sala Regionala, Kamerzysta & foto: LancFilm, zespół: Ragtime
10.08. ~Jun87 - Agata i Mateusz, parafia Niepokalanego Serca Maryi w Gdynia, sala Filip w Osłoninie, zespół Jak's Band, foto + video Grupa Obiektywni, zespół w kościele Mathetai
10.08. ~Darulcia - Daria i Marek kościół Św.Brata Alberta , Wesele Orchidea, Orkiestra: Hevelius
10.08. ~maptus - M & J, kościół Cystersów Oliwa, Hotel Otomin, zespół REMANENT, hp.video-foto-studio.pl,
16.08. ~Rudi, Kościół Św. Ignacego ul.Brzegi w Gdańsku, Sala bankietowa w Lublewie, DJ M. Józefowicz,
17.08. ~CzekoladowaPralinka, Ewelina i Bolek Kościół: Parafia Matki Bożej Saletyńskiej w Sobieszewie, Wesele: Hotel Gniecki w Przejazdowie
17.08. ~ gabi1, Ślub w Bojanie, wesele w Dworze Magnat w Bojanie, zespół Best, kamerzysta i fotograf StudioBest,
31.08 ~aniaa88 - Ania i Paweł :),ślub: Kościół Garnizonowy w Gdyni

WRZESIEŃ
07.09. ~Iwcia - Iwona i Jakub , ślub: kościół parafialny św. Piotra i Pawła w Chmielnie . wesele: sala Wichrowe Wzgórza w Chmielnie, ,
07.09 ~Mika2409 - Dominika i Michał, ślub: Kościół NMP we Władysławowie, wesele: sala Casilla w Kębłowie, orkiestra: Odeon, fotograf i kamerzysta: Video-Film z Kębłowa
28.09 ~Asienka2422 - Joanna & Tomasz, ślub: Kościół Bolszewo, wesele: Filip Osłonino, orkiestra: Everest - Bolszewo, Kamerzysta , Fotograf : Jacek z Mechowa, Fryzura : szwagierka (Fryzjerka), Suknia ślubna : Salon sukien ślubnych Joanna Wejherowo

Wrzesień - Indygo - , ślub: Kościół Św. Jana w Gdańsku, wesele: Tłusta Kaczka Gdynia, Fotograf Mariusz Daniszewski http://www.md-foto.pl
Wrzesień - little_me - Starogard Gdański,

PAŹDZIERNIK
12.10 ~shanti - Iwonka i Marcin, ślub: Katedra Oliwska, wesele: "Pod Lipami" Łęgowo Sala zielona, orkiestra: Pstrong, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video, makijaż: Dorota Lipińska, fotograf Fotoinlove.pl

LISTOPAD
23.11 - ~Aga_Kr - Agnieszka i Marek, ślub: Katedra Oliwska, wesele: Orchidea, DJ: dj GUCIO, foto,kamera: sharkfotostudio.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Shanti- kongratulacje! Czekamy na fotki!

Co do koloru to myślałam, że jeszcze odrobinę żółtego zostawię (przy jasnej czerwieni i granacie), ale moj chłop bardziej się skłania do czerwonych detali niż zółtych i chyba czerwony wystaczy- w praniu wyjdzie :)

Komis- to zgadzam się co do lokalizacji- w okolicach salonów. Z dojazdem do domu to fajny pomysł, ale nie wiem czy ekonomicznie fajny- potrzebny Ci dodatkowy pracownik , auto i benzyna, a laska nie musi kupić kiecki. Poza tym wizyta w samym sklepie zawsze jest lepsza bo można dotknąć, zobaczyć sukienkę o której się nawet nie pomyślało wcześniej... Myślę, że jak byś nie nazwała tego konisem tylko np. "Butikiem z sukniami troszkę używanymi" (:P) i fajnie go użądziła to by było coś co przyciągnie klientki. Istotny jest też wybór sukien- wydaje mi się, że nie ma co przyjmować takich z przed 3 lat i starszych bo już są nie modne i będą tylko gracić i robić złe wrażenie. Za to warto być na bieżąco z trendami i szukać sukni które mają w sobie coś z aktualnych trendów. No i chyba super ważna jest strona internetowa z dobrymi zdjęciami sukienek no, ciekawa graficznie i dobrze spozycjonowana - nie warto na tym oszczędzać.
Anusiak0507 - wydaje mi się, że komis to fajny pomysł ale żeby miał szanse się utrzymać na naszym rynku musi się czymś wyróżniać więc pomysł z dojazdem do klienta jest już jakimś wyróżnieniem ale musi być to opłacalne dla Ciebie więc wydaje mi się, że taka opcja powinna być płatna. Usługi krawieckie to też duży plus. Ja zajrzałabym do takiego komisu gdyby nie wyglądał jak lumpeks bo nie lubię przepychu, lepiej mniej sukien ale ładnie wyeksponowanych. Cena to jedna z najważniejszych rzeczy. Prawie każdy kto się zdecyduje na kupno sukni używanej na tak ważny dzień jakim jest ślub robi to ze względów finansowych więc suknie, żeby się sprzedały muszą mieć konkurencyjną cenę do salonów. Salon powinien być elegancki, czysty i pachnący a suknie wyczyszczone i ładnie wyeksponowane, żeby klient w min stopniu odczuwał, że jest to salon z sukniami używanymi. Reklama, reklama, reklama i tak jak Indygo napisała dobrze zrobiona strona internetowa to podstawa. Powodzenia :-)
We wtorek kupiłam buty, całkowicie przypadkiem w ogóle się tego nie spodziewałam. Zajrzałam z mamą do Alfa Centrum i przechodząc koło Nine West zauważyłam wyprzedaże więc siup do środka i patrze oczom nie wierze .... jakiś fioletowy but .... całkiem całkiem ... zapytałam ale i tak mówie do mamy, że w moim rozmiarze nie będzie. Nagle idzie Pani z kartonikiem , przymierzyłam i kupiłam :-) Nie są może idealne i wymarzone ale fioletowe ciekawe i przecenione na 99 zł :-)

Mają odkryty palec czego na początku nie chciałam ale może to lepiej bo będą delikatniej wyglądały do sukni, mają kamyczki co mi się średnio podobało zawsze ale są ciemne (i nie są to w stylu cyrkoni) i nadają fajny styl tym bucikom i są wysokie ale wygodne i mam rok na przyzwyczajenie stopy :-) a za taką cenę to jak spotkam inne niższe to kupię na zmianę, żeby ubrać po oczepinach :-)

Znalazłam jakieś zdjęcie na necie więc wstawiam i czekam na krytykę a jak coś to mogę jeszcze zrobić zdjęcia na żywo :-)

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dzieki za propozycje. ogolnie mam problem ze dekoracja tej sali. wszystkie foty dostepne w necie przedstawiaja dekoracje balonami .... i nie wiem czy inni mieli taki gust czy poprostu nic innego (np szarfy z materiału) tam sie nie da zrobic...

chyba najprosciej bedzie i jednoczesnie najladniej jak dekoracje beda kwiatowe i owocowe.

dziewczyny co sadzicie o bransoletach kwiatowych? np zamiast bukietu? albo zamiast bizuterii?
Shanti buty sa rewelacyjne!!!! i za taka cene :)

sama zastanwiam sie nad kolorowymi butami ale jeszcze nie zdecydowalam... w sumie bez sensu wydac pieniadze na buty ktore zaloze raz w zyciu....
Shanti, dobry zakup :), nawet jak znajdziesz coś innego to nie są to pieniążki wyrzucone w błoto, bo przydadzą się na ew. przebranie albo na poprawiny no i będą pasować do większej ilości ciuszków niż białe :). Poza tym naprawdę ładne :), gratuluję oszczędności :)).

A co do tych dodatków żółci/granatu czy czerwieni, to oczywiscie wasza indywidualna kwestia, ale mi się czerwień trochę przejadła, chociaż wiadomo 'klasyka', natomiast żółcie/granat/niebieski to jednak coś bardziej wyjątkowego, orginalnego. No i granat był moim 2wyborem, więc... nie wiem coś mi się w nim podoba :), poprostu :).
Gabi1 - osobiście nie przepadam za balonami, już się przejadły i wyglądają troszkę tandetnie. Jeżeli chcesz, żeby wyglądało elegancko to jednak wszelkie materiałowe dekoracje i żywe kwiaty wyglądają lepiej a owoce dodadzą letniego akcentu :-)

Jeżeli chodzi o bransolety kwiatowe to myślałam nad nimi ale dla świadkowej, bardzo mi się to podoba i do tego praktyczne bo świadkowa będzie miała wolne ręce, żeby ew. poprawiać Pannę Młodą :P ale mojej mamie i siostrze (świadkowej) średnio się ten pomysł spodobał - obawiają się że sobie pobrudzi sukienkę itd.

Dla siebie z bukietu a już tym bardziej z biżuterii nie zrezygnuje :-)

Dziewczyny a planujecie zostawiać bukiet na ołtarzu ??? Bo często widzę, że bukiet świadkowej właśnie do tego jest przeznaczony.

Dzięki dziewczyny za opinie :-) fajnie, że Wam się podobają :-) to cieszy

U mnie wybór był prosty, od zawsze wiedziałam, że buty będą kolorowe - białe mi się nie podobają i nie chciałam wydawać pieniążków na coś co ubiorę tylko raz :-)

Kilka fotek bransoletek kwiatowych :

image

image

image

image

Tak do letnich wystrojów:

image

i tak makowo dla Indygo :

image
Shanti- super butki i nawet jak znajdziesz potem inne to te i tak będziesz nosić.

Bransoletki z kwiatów są fajną alternatywą dla bukietu i PM i świadkowej, chociaż bukiet jest o tyle dobry, że nie zastanawiasz się co robić z rękami tylko kurczowo trzymasz bukiet :) Ale dodatkowo taka bransoletka i bukiet to już zdecydowanie za dużo.

Kiedyś coś ktoś pisał o zostawianiu bukietu świadkowej na ołtarzu Matki Boskiej, że niby PM nie chce swojego zostawiać w podziękowaniu to zostawia świadkowej- głupie mi się to wydaje trochę, bo jak chce dziękować to niech swój zostawi, a jak nie to niech nic nie zostawia.

Maczki śliczne :) Jednak o kwiatach białych myślę z małym dodatkiem koloru. Bo chcę mieć granatowy kardigan zamiast bolerka, więc białe kwiaty będą miały ciemne tło. Poza tym w kolorze będą buty, paznokcie, biżuteria więc może kwiaty to już za dużo będzie.

Co do czerwieni, to wręcz nie podoba mi się połączenie samej czerwieni z bielą, zwłaszcza, że często dziewczyny wybierają ciemną czerwień która strasznie słabo wygląda przy białej sukni. Dlatego chciałam do granatu dodać tylko troszkę czerwieni i to jasnej, skoro mój chłop ma awersję do żółtego. Wyjdzie w praniu- przy zakupach.

Nie pamiętam czy była już rozmowa o gatunkach kwiatów? Macie jakieś strzały? Klasyka, coś egzotycznego czy może bardziej rodzime gatunki? Planuję wycieczkę we wrześniu na giełdę co by zobaczyć co w tym okresie jest dostępne. Na razie mniej więcej tylko sprawdziłam.
czerwone anemony są śliczne, a gerbery wracaja do łask, jest dostępnych coraz wiecej kolorów i odmian:)
Dla mnie wazne sa dwie rzeczy kolor kwiatow oraz ich zapach.... mysle o frezjach lub/i piwoniach z domieszka innych kwiatow - tu sie zdam na florystke. Powinna wiedziec jakich kwiatow uzyc do bukietu, dekoracji stołu i sali zeby wszystko ladnie wspolgralo.

co do zostawiania bukietu to kojarzy mi sie to bardziej z jakims zabobonem, w kosciele najlepszym podziekowaniem wydaje mis ie modlitwa a nie bukiet. zreszta mnie by bardzo wkurzylo jak by mi mloda zabrala bukiet bo szkoda jej poswiecic swoj. w koncu kto i za co dziekuje?dlatego ja nie zamierzam zostawiac zdnego bukietu.
Moja świadkowa miała branzoletkę, zamiast bukietu. Pomysł jej się podobał, a na sali ją ściągnęła. A gerberę miałam we włosach - oczywiście żółtą :)
Ja tez chciałam frezje, ale zajoma kwiaciarka mowiła , że słabo z utrzymaniem ich
Frezje tak jakoś z I Komunią mi się kojarzą, nie przepadam za nimi...
Sama myślę o hortensjach, daliach, różach drobnokwiatowych i chryzantemach.
Wiem, wiem a chryzantema to z 1 listopada się kojarzy :) ale zawsze bardzo lubiłam te kwiaty. Poza tym są symblem słońca, szczęścia i długiego życia.
nie wiem.... jak kupuje frezje do wazonu do domu to stoja ok 5 dni.... tyle mi wystarczy jesli wytrzymaja ;)
Fajne bukiety wychodzą z goździków - jest bardzo dużo kolorów i odmian - i z eustom w połączeniu z różami.
fresja jest dosć krucha, jesli chcesz mieć ją dość rozwiniętą podczas tańców.pewnie o to chodziło kwiaciarce, w wazonie rzeczywiscie długo się trzymają, w tym roku wyhodowałam pierwsza frezja w skrzynce balkonowej:), a teraz siedzi w wazonie
Dla mnie jeżeli chodzi o bukiet najważniejszy jest kolor kwiatów fiolet i biel. Z białym kolorem nie będzie problemu i pewnie wygrają tu róże. Jeżeli chodzi o fiolet to nie wiem jakie kwiaty w tym kolorze będą dostępne w październiku. Fioletowe są eustomy, goździki, frezje, tulipany, hortensje itd. ale które z nich będą dostępne w październiku sprawdzę w tym roku na giełdzie i w kwiaciarniach.

Na pewno w bukiecie nie chciałabym mieć cantedeski !!

W innym wątku na forum pojawił się filmik, w którym można podpatrzeć kolorowe dodatki, różowe ozdoby i gerbery :-)

http://www.youtube.com/watch?v=7MTCRg5k9t8
Fajnie wyszły dekoracje z gerberami.... też je rozważam, ale jako dodatkowy kwiat.... chciałam piwonie/peonie, ale okazuje sie że mogę mieć problem z tymi kwiatami w sierpniu. Wiec coraz bardziej po głowie mi chodzą róże, takie ogrodowe o pełnych pąkach... We wrześniu będę w Polsce to chcę popytać w kwiaciarniach o jakich kwiatach mogę myśleć i orientacyjny koszt dekoracji.

Może wiecie, w których kwiaciarniach należy pytać, żeby ceny były adekwatne do jakości. Drażni mnie strasznie fakt, że gdy pada słowo ślub/wesele ceny automatycznie idą w góre.
Cześć dziewczyny :)

i stało się, wybraliśmy datę 13 września 2013 ... tak tak ... piątek ... to nasza taka szczególna data ;)

Sala zarezerwowana http://www.CEDROWYDWOREK.pl - klimatyczne miejsce, to było pierwsze i ostatnie miejsce które obejrzeliśmy

Fotograf http://www.FOTOGRUPA.pl - dla mnie bezkonkurencyjni, nie zastanawiałam się nad innymi

Kościół w Cedrach Wielkich - jeszcze tam nie byłam, tylko przejeżdżałam, słyszałam, że ładny kościół, wybór oczywisty ze względu na odległość

Fryzjer - świadkowa, Kwiaty - świadkowa, zaproszenia sama zrobię

Suknia jeszcze nie wybrana, natomiast będzie to coś w stylu CYMBELINE ESPERA

ach ... już się nie mogę doczekać :)
Cześć :-)

witamy w naszym gronie :-)

a planujecie orkiestrę czy dj ? Macie już kogoś na oku ?

Jeżeli nie byłaś jeszcze w Kościele to radziłabym Ci się wybrać i dowiedzieć czy ksiądz się zgodzi na udzielenie ślubu w piątek - musicie dostać dyspensę na wesele w piątek.
do góry