Widok

Młode Pary 2013 (częśc 5)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
MARZEC
31.03. ~olusia3472, Agata, Ślub: ? , Wesele: ? , Orkiestra: Krzysztof Krawczyk Band, Fotograf i Kamerzysta: Avmedia, Fryzura: Ola Czerwińska, Makijaż: Ela Skoczeń, Bukiety i dekoracje kwiatowe: Joanna Zajecka, Suknia Farage

KWIECIEŃ
06.04. ~ Tinker Bell, Kościół Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywie,
13.04 ~ann - Ania i Sebastian, ślub odbędzie się poza Gdańskiem ;), kościół: Klasztor oo. Franciszkanów Brodnica, wesele: Zajazd Cykada w Jajkowie, orkiestra: Music Express, Kamerzysta, Fotograf: Foto - Video Florkiewicz Brodnica
13.04 ~Evelcia - Ewelina i Daniel, ślub: Kościół Świętego Michała Archanioła w Kiełpinie, sala: Gospodarstwo Rychertów w Kiełpinie, zespół: Avinion, fotograf: Andrzej Sip, makijaż i fryzura: siostra (fryzjerka)
27.04 ~Marcelinka - Marta & Rafał, ślub: Kościół WNMP we Władysławowie, wesele: sala Jantar w Pucku, orkiestra: Octawa, fotograf: Paweł Dmochewicz
27.04. ~karmin

MAJ
04.05. ~Olla1 Kościół Św. Mikołaj ,wesele: Hotel Faltom, Dj Lech Radziun, Foto: blekitne.com, makijaż: Agnieszka Jarzębek http://www.maxwizaz.pl/, fryzura: Aleksandra Czerwińska http://www.alexevents.pl,
17.05 ~Pola - ... i ...Restauracja jest {?} Dj jest {?}, foto {?}
18.05. ~ zmyslnamietny - Dorota & Grzegorz, ślub: USC, wesele: Stara Wędzarnia Sobieszewo, DJ - przyjaciel, Make up sama, Fryzura przyjaciółka
18.05. ~ Susanna - A. & J. - Kościół: Matemblewo

CZERWIEC
01.06 ~aniawwo1987 - Ania i Kamil,kościół w Bolszewie, sala bankietowa "Amelia" w Zelewie, orkiestra: "Odeon", kamerzysta: multimedia360,
08.06 ~monisia_18_86 - Monika i Krzysiek, Ślub: parafia p.w. Św. Franciszka z Asyżu, Wesele: Ośrodek Alga Sztutowo, Fotograf: Marcin Siemiątkowski, Makijaż: ja osobiście, Paznokcie:ja osobiście, Fryzura: Moja siostra(jest fryzjerka),Ubiór Panny Mlodej (suknia,ponczochy,bielizna,podwiazka zakupione w Irlandii Północnej)
29.06. ~h&m - Hania i Mateusz, Kościół w Baninie, sala Orfeusz w Kłosowie, Kamerzysta i fotograf: Kościerzyna "LOKO", orkiestra: "MARINEZ" z Gościcina
08.06. ~ patunia1990 - Kamil i Patrycja, Kościół: w Redzie Św. Antoniego, Wesele: Czardasz Luzino, Zespół: Kapela Muzycznego Niepokoju, Fotograf: Fotogrupa

LIPIEC
06.07 ~P&Ł - Sala jantar puck, fotograf. Grzegorz Laskowski, makijaz. Karolina Laskowska (Reda),zespól Koszalin Efect
13.07 ~11 - Karolina i Paweł Kościół Sw. Stanisława
13.07. ~nea86 - Agnieszka i Łukasz, Parafia Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywiu, sala Filip w Osłoninie, Dj Limahl, foto Fotogrupa
13.07. ~Madziaaa
27.07. ~ takaona, Kościół w Sianowie, Wesele: sala Wichrowe Wzgórze Chmielno, Fotograf: Fotolinea,
27.07. ~Marta, Marta i Jacek, Ślub:?, Wesele: Sala w Wyczechowie,

SIERPIEŃ
03.08 ~Klaudia_Michal - Klaudia i Michał, sala Japońska Łęgowo, fotograf: Maziarz, kamerzysta: Groszek, zespół:Avinion (Tczew), makijaż: Ela Skoczeń.
03.08 ~Nartu22 - Natalia & Bartłomiej, Wesele: Dzikie Wino Sala Regionala, Kamerzysta & foto: LancFilm, zespół: Ragtime
10.08. ~Jun87 - Agata i Mateusz, parafia Niepokalanego Serca Maryi w Gdynia, sala Filip w Osłoninie, zespół Jak's Band, foto + video Grupa Obiektywni, zespół w kościele Mathetai
10.08. ~Darulcia - Daria i Marek kościół Św.Brata Alberta , Wesele Orchidea, Orkiestra: Hevelius
10.08. ~maptus - M & J, kościół Cystersów Oliwa, Hotel Otomin, zespół REMANENT, hp.video-foto-studio.pl,
16.08. ~Rudi, Kościół Św. Ignacego ul.Brzegi w Gdańsku, Sala bankietowa w Lublewie, DJ M. Józefowicz,
17.08. ~CzekoladowaPralinka, Ewelina i Bolek Kościół: Parafia Matki Bożej Saletyńskiej w Sobieszewie, Wesele: Hotel Gniecki w Przejazdowie
17.08. ~ gabi1, Ślub w Bojanie, wesele w Dworze Magnat w Bojanie, zespół Best, kamerzysta i fotograf StudioBest,
31.08 ~aniaa88 - Ania i Paweł :),ślub: Kościół Garnizonowy w Gdyni

WRZESIEŃ
07.09. ~Iwcia - Iwona i Jakub , ślub: kościół parafialny św. Piotra i Pawła w Chmielnie . wesele: sala Wichrowe Wzgórza w Chmielnie, ,
07.09 ~Mika2409 - Dominika i Michał, ślub: Kościół NMP we Władysławowie, wesele: sala Casilla w Kębłowie, orkiestra: Odeon, fotograf i kamerzysta: Video-Film z Kębłowa
28.09 ~Asienka2422 - Joanna & Tomasz, ślub: Kościół Bolszewo, wesele: Filip Osłonino, orkiestra: Everest - Bolszewo, Kamerzysta , Fotograf : Jacek z Mechowa, Fryzura : szwagierka (Fryzjerka), Suknia ślubna : Salon sukien ślubnych Joanna Wejherowo

Wrzesień - Indygo - , ślub: Kościół Św. Jana w Gdańsku, wesele: Tłusta Kaczka Gdynia, Fotograf Mariusz Daniszewski http://www.md-foto.pl
Wrzesień - little_me - Starogard Gdański,

PAŹDZIERNIK
12.10 ~shanti - Iwonka i Marcin, ślub: Katedra Oliwska, wesele: "Pod Lipami" Łęgowo Sala zielona, orkiestra: Pstrong, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video, makijaż: Dorota Lipińska, fotograf Fotoinlove.pl

LISTOPAD
23.11 - ~Aga_Kr - Agnieszka i Marek, ślub: Katedra Oliwska, wesele: Orchidea, DJ: dj GUCIO, foto,kamera: sharkfotostudio.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pomysl na prezent fajny ale chyba faktycznie w Polsce niewykonalny.... z powodu kultury innych ludzi. Ostatnio jak byłam na ślubie to w kościele jeszcze przed końcem "naszej" mszy do kościoła (i to wcale niecicho) wchodzili goście z następnego ślubu. Nawet swobodnie z koscioła nie moglismy wyjść bo nadal wchodzili llub poprostu stali gdzies kolo drzwi....Więc nie wiem jakby miała wyglądać realizacja takiego pomysłu... a o ksiedza bym sie nie martwiła. Da sie z niektorymi dogadac :)

Poza tym jakoś nie widze wesela z dodatkowymi atrakcjami. Nie potrafilabym sie wyluzować, bawić, martwilabym sie czy wszystko wyjdzie zgodnie z planem i cały czas bym patrzyla na zegarek czy to godzina atrakcji....

Shanti kiedys mieso na plonąco było duzą atrakcja a dzis stały punkt weselny.... ale i tak duzo macie tych "przerywników". Ja jeszcze wszystkiego do konca nie przemyslalam, ale podejrzewam ze tez sie tego nazbiera....
Gabi1 - w 100% zgadzam się z Twoim - wesele to nie przedstawienie i nie będziemy z niego robić cyrku. U nas nie będzie w ogóle takich atrakcji bo wydaje mi się, że nie jest to odpowiednia chwila i miejsce na fajerwerki itp. Zapraszamy najbliższych aby spędzili ten dzień z nami ciesząc sie naszym szczęściem i to my nasza miłość i nasze szczęście ma być największą atrakcją tego wieczoru :-) a gościom zapewnimy to co najważniejsze dobre jedzenie i tańce do białego rana !!

U nas na weselu będzie kilka "przerywników" tzn. będą podziękowania nie tylko dla rodziców ale również dla rodzeństwa i na koniec dla orkiestry. Jeżeli się uda będzie film dla rodziców. W trakcie wesela będzie kilka dedykacji muzycznych. Będzie wjeżdzał tort a później mięsko na płonąco. Będą oczepiny, przyśpiewki itp. więc wydaje mi się, że starczy :-)

Z takich dodatkowych rzeczy podobają mi się lampiony ale u nas w październiku może być wiatr i może się to nie udać. A tak naprawdę lampiony wzruszają mnie w sytuacji gdy ktoś wypuszcza je w niebo dla osoby już nieżyjącej :-(

Poza tym wydaje mi się, że wesele to i tak spory wydatek i po co jeszcze tracić pieniążki na takie dodatki ale to już każdego indywidualna decyzja.

Gabi1 - filmik świetny - pomysł na prezent rewelacyjny ale z Koscioła to by nas chyba wykopali :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
OMG

To jest coś. Ave Maria wymięka :-)

Mi takich robić nie wolno.Padlabym martwa.
oj Twoj TŻ ma mocny argument przy ktorym ja bym spasowala :) Moj wogole nie uznaje dodatkowych atrakcji na weselu bo jak mowi to wesele a nie przedstawienie jakies...

Zreszta ja bym chyba wolala, zeby w ramach prezentu goscie nam zaserwowali np pokaz magika lub sztucznych ognii. Widziałaś film To właśnie miłość, a dokladniej scene w kosciele po ślubie?

http://www.youtube.com/watch?v=1_f5gRCv5eY

Chyba nic by nie przebilo takiego prezentu:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Chciałam magika.Ceny ok bo okolo 500 biorą. Lub ogniomistrzynie to juz gorzej od 1000. Niestety moj TŻ powiedział ze jesli magika sprowadze to on zamówi striptizerke. Zobacze jeszce co zespół ma konkretnego do zaoferowania.Na razie umówiłam sie na spotkanie z Krzystof Krawczyk Band.Jeśli dość atrakcji bedzie to po co jeszcze cyrk sprowadzac. Zupełnie jak u Ciebie. W razie czego..Magik. Jeszcze go przekabace:P
no nic trzeba placic bo co innego zostalo :)
Podobno nasz zespol ma kilka atrakcji dla nas i naszych gosci wiec my nic dodatkowego nie zamierzamy organizowac bo mogloby sie okazac ze w sumie było wszystkiego za duzo.

Zastanawiam sie tylko nad lampionami plywajacymi ale to bardziej jako dekoracja oczka wodnego niz atrakcja. A Wy nad czyms myslicie konkretnym?
Nie zazdroszcze :|
u nas tak kolorowo nie bedzie... trzeba placic... bo to kosciol za granica;/ w sumie za spisanie protokolu i nauki jakies 500 zł;/
A własnie... Czy robicie u siebie jakies dodatkowe atrakcje? Typu fajerwerki...Magik.... Taniec z ogniem czy coś??
Kurs za nami. Nauki przed nami.
Kurs był bezpłatny,bo przeciez to w kosciele.
Co do nauk..To chyba bedzie tak ze dobra kawa ,te sprawy i papierek bedzie...
nas czeka 8 spotkan po dwie godziny.... musicie cos placic za nauki?
No tak.... Moja parafia jest na wiosce... Chetnych za duzo nie ma:P:P Ksiądz ugodowy bywa...

A tak czytam o kursach i naukach..... Kurs na wiosne przerobiłam z moim TŻ w Starzynie. 4 spotkania po godzinie... Ksiadz jest tam świetny. Jak sie zagada to i w ciagu jednego dnia kurs zrobi.Mówił,ze w drodze wyjątku bywa i taka mozliwosc.
Susanna,

jakim klejem przyklejałaś tasiemkę? Zwykłym biurowym, czy kropelką, bądź jeszcze innym? I skąd wzięłaś taką ładną koronkę do zaproszeń? Jak byłam dziś w pasmanteri i pokazali mi koronki, to wyszłam, były tak brzydkie.
ups... zła data 15.06.2013r (sobota)
u nas bedzie łososiowy, niezwykle elegancki- będzie pasował do dworku
coś takiego : http://bajkowechwile.blogspot.com/2012/03/inspiracje-kolorami-czesc-3-ososiowy.html
10.06- Ola i Adam, ślub: Kościół parafialny Świętego Andrzeja Apostoła w Garczynie, sala: dwór Bajbuza w Garczynie, orkiestra: RHO, Fotograf: Piotr Połoczański, suknia: Agora 12-28 z Langorii
shanti - Jak zamawiałam salę nie było mowy o fioletowych dodatkach a mi także się marzą i bukiet z wrzosów. Biało-fioletowa dekoracja byłaby cudowna! A skoro byłaś tam na weselu siostry to opowiedz mi trochę o jerdzeniu czy dobre i jak z ilościami czy było dużo i starczyło?? A autokar to by trzeba było załatwić tak żeby pan kierowca przywiózł zjadł obiad na weselu i o tej 4 wracał tylko jak przewidziec ile osób będzie wracać :(
ja słyszałam wersję, że jeśli oboje macie zaliczone nauki w ramach religii w szkole to nie musicie juz na nie uczeszczać. Natomiast jesli jedno z was ma te nauki to razem musicie je zrobic ...

najlepeij chyba jest sie zapytac ksiedza ktory bedzie spisywal protokol jak on to widzi. Jednemu moze to byc bez roznicy a drugiemu zrobi ogromna. Nam np ksiadz, ktory bedzie spisywal protokol powiedzial ze juz w lutym mozemy dostarczyc mu akty chrztu a slub mamy w sierpniu.
A ja znam pary które nie chodziły razem na kurs właśnie :P.
A z ta maturą to kwestia Księdza, a problemu, by nie było gdybyśmy oboje mieli :), ale oczywiście zależy do jakiego Księdza się uda :)
do góry