Widok

Młode Pary 2013 (częśc 5)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
MARZEC
31.03. ~olusia3472, Agata, Ślub: ? , Wesele: ? , Orkiestra: Krzysztof Krawczyk Band, Fotograf i Kamerzysta: Avmedia, Fryzura: Ola Czerwińska, Makijaż: Ela Skoczeń, Bukiety i dekoracje kwiatowe: Joanna Zajecka, Suknia Farage

KWIECIEŃ
06.04. ~ Tinker Bell, Kościół Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywie,
13.04 ~ann - Ania i Sebastian, ślub odbędzie się poza Gdańskiem ;), kościół: Klasztor oo. Franciszkanów Brodnica, wesele: Zajazd Cykada w Jajkowie, orkiestra: Music Express, Kamerzysta, Fotograf: Foto - Video Florkiewicz Brodnica
13.04 ~Evelcia - Ewelina i Daniel, ślub: Kościół Świętego Michała Archanioła w Kiełpinie, sala: Gospodarstwo Rychertów w Kiełpinie, zespół: Avinion, fotograf: Andrzej Sip, makijaż i fryzura: siostra (fryzjerka)
27.04 ~Marcelinka - Marta & Rafał, ślub: Kościół WNMP we Władysławowie, wesele: sala Jantar w Pucku, orkiestra: Octawa, fotograf: Paweł Dmochewicz
27.04. ~karmin

MAJ
04.05. ~Olla1 Kościół Św. Mikołaj ,wesele: Hotel Faltom, Dj Lech Radziun, Foto: blekitne.com, makijaż: Agnieszka Jarzębek http://www.maxwizaz.pl/, fryzura: Aleksandra Czerwińska http://www.alexevents.pl,
17.05 ~Pola - ... i ...Restauracja jest {?} Dj jest {?}, foto {?}
18.05. ~ zmyslnamietny - Dorota & Grzegorz, ślub: USC, wesele: Stara Wędzarnia Sobieszewo, DJ - przyjaciel, Make up sama, Fryzura przyjaciółka
18.05. ~ Susanna - A. & J. - Kościół: Matemblewo

CZERWIEC
01.06 ~aniawwo1987 - Ania i Kamil,kościół w Bolszewie, sala bankietowa "Amelia" w Zelewie, orkiestra: "Odeon", kamerzysta: multimedia360,
08.06 ~monisia_18_86 - Monika i Krzysiek, Ślub: parafia p.w. Św. Franciszka z Asyżu, Wesele: Ośrodek Alga Sztutowo, Fotograf: Marcin Siemiątkowski, Makijaż: ja osobiście, Paznokcie:ja osobiście, Fryzura: Moja siostra(jest fryzjerka),Ubiór Panny Mlodej (suknia,ponczochy,bielizna,podwiazka zakupione w Irlandii Północnej)
29.06. ~h&m - Hania i Mateusz, Kościół w Baninie, sala Orfeusz w Kłosowie, Kamerzysta i fotograf: Kościerzyna "LOKO", orkiestra: "MARINEZ" z Gościcina
08.06. ~ patunia1990 - Kamil i Patrycja, Kościół: w Redzie Św. Antoniego, Wesele: Czardasz Luzino, Zespół: Kapela Muzycznego Niepokoju, Fotograf: Fotogrupa

LIPIEC
06.07 ~P&Ł - Sala jantar puck, fotograf. Grzegorz Laskowski, makijaz. Karolina Laskowska (Reda),zespól Koszalin Efect
13.07 ~11 - Karolina i Paweł Kościół Sw. Stanisława
13.07. ~nea86 - Agnieszka i Łukasz, Parafia Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywiu, sala Filip w Osłoninie, Dj Limahl, foto Fotogrupa
13.07. ~Madziaaa
27.07. ~ takaona, Kościół w Sianowie, Wesele: sala Wichrowe Wzgórze Chmielno, Fotograf: Fotolinea,
27.07. ~Marta, Marta i Jacek, Ślub:?, Wesele: Sala w Wyczechowie,

SIERPIEŃ
03.08 ~Klaudia_Michal - Klaudia i Michał, sala Japońska Łęgowo, fotograf: Maziarz, kamerzysta: Groszek, zespół:Avinion (Tczew), makijaż: Ela Skoczeń.
03.08 ~Nartu22 - Natalia & Bartłomiej, Wesele: Dzikie Wino Sala Regionala, Kamerzysta & foto: LancFilm, zespół: Ragtime
10.08. ~Jun87 - Agata i Mateusz, parafia Niepokalanego Serca Maryi w Gdynia, sala Filip w Osłoninie, zespół Jak's Band, foto + video Grupa Obiektywni, zespół w kościele Mathetai
10.08. ~Darulcia - Daria i Marek kościół Św.Brata Alberta , Wesele Orchidea, Orkiestra: Hevelius
10.08. ~maptus - M & J, kościół Cystersów Oliwa, Hotel Otomin, zespół REMANENT, hp.video-foto-studio.pl,
16.08. ~Rudi, Kościół Św. Ignacego ul.Brzegi w Gdańsku, Sala bankietowa w Lublewie, DJ M. Józefowicz,
17.08. ~CzekoladowaPralinka, Ewelina i Bolek Kościół: Parafia Matki Bożej Saletyńskiej w Sobieszewie, Wesele: Hotel Gniecki w Przejazdowie
17.08. ~ gabi1, Ślub w Bojanie, wesele w Dworze Magnat w Bojanie, zespół Best, kamerzysta i fotograf StudioBest,
31.08 ~aniaa88 - Ania i Paweł :),ślub: Kościół Garnizonowy w Gdyni

WRZESIEŃ
07.09. ~Iwcia - Iwona i Jakub , ślub: kościół parafialny św. Piotra i Pawła w Chmielnie . wesele: sala Wichrowe Wzgórza w Chmielnie, ,
07.09 ~Mika2409 - Dominika i Michał, ślub: Kościół NMP we Władysławowie, wesele: sala Casilla w Kębłowie, orkiestra: Odeon, fotograf i kamerzysta: Video-Film z Kębłowa
28.09 ~Asienka2422 - Joanna & Tomasz, ślub: Kościół Bolszewo, wesele: Filip Osłonino, orkiestra: Everest - Bolszewo, Kamerzysta , Fotograf : Jacek z Mechowa, Fryzura : szwagierka (Fryzjerka), Suknia ślubna : Salon sukien ślubnych Joanna Wejherowo

Wrzesień - Indygo - , ślub: Kościół Św. Jana w Gdańsku, wesele: Tłusta Kaczka Gdynia, Fotograf Mariusz Daniszewski http://www.md-foto.pl
Wrzesień - little_me - Starogard Gdański,

PAŹDZIERNIK
12.10 ~shanti - Iwonka i Marcin, ślub: Katedra Oliwska, wesele: "Pod Lipami" Łęgowo Sala zielona, orkiestra: Pstrong, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video, makijaż: Dorota Lipińska, fotograf Fotoinlove.pl

LISTOPAD
23.11 - ~Aga_Kr - Agnieszka i Marek, ślub: Katedra Oliwska, wesele: Orchidea, DJ: dj GUCIO, foto,kamera: sharkfotostudio.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nartu22 z tego co wiem to jest ogólnie przyjete na większości (jeśli nie na wszystkich kursach), że przychodzą na nie oboje narzeczeni.
Nartu 22,
kuzynka moje lubego miała maturę z religii a na nauki musiała chodzić
Też zdecydowałam się na Dagmarę :) brakuje mi tylko fryzjera
Shanti ,

taką poduszeczke mozna samemu zrobic :) postaram sie odszukac stronke gdzie to bylo pokazane jak zrobci , ja sama chce taka na swoj slub :) a jesli robisz sama zaproszenia to z tym tez bys sobie poradzila :)
Moje Kochane Forumki :), jeśli o gości chodzi, to z mojej strony też jest problem dojazdu, więc trzeba zająć się autokarem (mało to eleganckie, ale najważniejsze że skuteczne), a goście przyjezdni z zagranicy zostaną zaproszeni do mieszkania mojej siostry :). Trzeba sobie jakoś radzić :).

Nie wiem co z naukami, ja mam maturę z religii, a mój B nie, ale może jakoś to ogarniemy, a jak nie, to trzeba będzie pójść, no chyba że mojego B samego wyślę ;)
Susanna - Gratuluję, zgoda jeszcze przed nami:))

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Liliput - sukienka bardzo ładna i fajnie podkresla talię i na pewno optycznie wydłuża :-)
To jeżeli oświetlnie można zmienić to ja bym się nie zastanawiała .... ach w tych fioletowych dodatkach będzie super :-)

My równiez jesteśmy na etapie szukania oprawy muzycznej do Kościoła - może dziewczyny macie kogoś z polecenia ??

Siulowa7 - my mamy listę na 157 osób już z dziećmi ale myślę, że kilka osób na pewno odmówi i będzie też ok 130. Sala mieści sporo osób bo u mojej siostry na weselu też tyle było i było ok. My planujemy dekorację w bieli i fiolecie. A nie wiesz czy już dokupili fioletowe dodatki?? Jak rozmawiałam z Panią Moniką to planowali w tym roku zakup fioletowych dekoracji z pzeznaczeniem na sale japońską ??
Jeżeli chodzi o powrót z Łęgowa to u nas 90% gości jest przyjezdnych i śpią w hotelu a pozostałym osobom z Trójmiasta będzie zapewniać transport do Gdańska Gł. (u mojej siostry był autokar a u mojego brata wracała tylko jedna para wiec zamówili i opłacili im taxi).

Susanna - gratuluję he he :-) bardzo się cieszę, że się Wam udało i odzyskałam wiarę :-)

Liliput - właśnie tak jest z terminami, że im wcześniej tym lepiej. Kazdy się dziwił, że połowa z nas załatwia sprawy 2 lata przed ślubem ale jeżeli chce się mieć wybór to niestety ale tak trzeba i lepiej na spokojnie. Jeżeli chodzi o Kościół to też zarezerwować datę trzeba wcześniej, my byliśmy w czerwcu i już pojedyncze osoby były wpisywane na wrzesień i październik a jak ktoś ma ślub w terminach chodliwych wakacyjnych to już w ogóle trzeba się śpieszyć.

Z zespołem spokojnie bez stresu bo to akurat najgorszy doradca :-)
na pewno znajdziecie jakiś fajny zespól w waszym guście.

patunia1990 - JESTEŚCIE NA LIŚCIE !! W połowie tego wątku była robiona aktualizacja - 19.08. o godz. 23:14 - i zostaliście dopisani.
Liliput do ksiedza zarezrwowac termin i godzine takie jakie ci pasuja mozesz nawet pojsc i poltora roku wczesniej. Trzy miesiace przed slubem mozesz zaczac zalatwiac papierkowa robote.

Nie denerwuj sie ze wszystkim zdazysz. Ja np mam to wszsytko zgrane bo jestem z innej czesci Polski i tylko jak jestem w Gdansku mam mozliwosc cos zobaczyc, podpisac umowy itd.
Liliput - ja chciałam mieć wszystkie formalności załatwione bo w mojej parafii nie dostałam zgody i TĄ kwestie chciałam mieć załatwioną...resztę dopiero 3m-c przed ślubem :)
i po raz kolejny nie zostalismy wpisani a wiec przypomninam.
8.06.2013 Patrycja i Kamil
SLub. Reda parafia Św. Antoniego
Wesele. Luzino Czardasz
Fotograf. Fotogrupa
Zespół. Kapela muzycznego niepokoju
Fryzjer , Makijaż , Paznokcie. koleżanka
Łeb mi juz pęka... Postanowiłam,ze do końca sierpnia znajde zespół (na 28.09.2013 tez sobie wymyslilam, no nie) sensowny..Nie disco polo.... Nie dwoch kolesi co po obiedzie juz ledwo na nogach stoja... Czytam i sprwdzam co Wy macie... Czemu Wy macie a ja nie??:P Albo terminy zarezerwowane,albo opinie jakies nie halo. Umre do tego czasu...
Pozdrawiam... Na jutro kolene 15 telefonów do wykonania mnie czeka.
image

Uploaded with ImageShack.us

Kiecka taka...Tylko bede dorabiac koronkowe bolerko z dekoldem w łódke lub jakies rekawki koronkowe....

Faktycznie mozliwa jest zmiana oswietlenia...Nawet jest mozliwosc ustawienia tak ze bedzie sie zmieniac rytmicznie...Taki bajerek....
Własnie...Fiolet... Mam bzika na punkcie fioletu.... I chyba na tym sie skonczy...
OMG
To ile wczesniej trzeba po takie rzeczy biegać??
I czemu mi wszyscy mówia ze mam sie uspokoich i do ksiedza najwczesniej pol roku przed slubem isc,a najlepiej to nie zawracac sobie glowy i po prostu 3 miesiace wczesniej.... :O:O
udalo sie :D mamy zgode z parafii... dali bez zajakniecia :D kamien spadl mi z serca... w sobote jedziemy na 100% zaklepac termin.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wyszło nam koło 130 osób a sala bardzo przestrzenna byłam tam w sobotę przed 2 weselami raz widziałam dekorację zieloną raz ecru. Chciałam ecru ale się tam strasznie zlewa z tłem. Chyba zostaniemy z zieloną bo złota to już tym bardziej nie nasz klimat. Bardziej się martwię o dojazd jak goście wrócą z Łęgowa :)
Jeszcze od razu zapytam bardziej doświadczone w przygotowaniach koleżanki czy któraś z was może polecić jakąś solistkę która by pięknie zaśpiewała w kościele Ave Maria ??
lulka157 i Susana - ja mam ślub w Matemblewie za miesiąc... Rzeczywiście szkoda, że nie ma tam już ks. Wiśniewskiego, bo nowy proboszcz jest mniej otwarty, ale można się z nim dogadać... też jesteśmy spoza Matemblewa, ale z niczym nie było problemu.
Witam Nową Parę :-) mamy wesele na tej samej sali więc będę oczekiwała na relacje :-)

na ile osób planujecie wesele? jaki kolor dekoracji planujesz ?
wlasnie ludzie mowili ze za ta cene (foto-video) jakosc napewno jest kiepska. ale jak patrzylam na ich zdjecia to nie wiem co mialoby tam byc nie tak. Mi sie najbardziej podobal fakt ze wszystko jest razem i ze nie musze wybierac z tysiaca pakietow. Wygodna jestem ;)
Dołączamy. 20.07. Joanna & Adam ślub: parafia św. Rodziny Gdańsk-Stogi, wesele:Pod Lipami, sala zielona, zespół megaphone
do góry