Widok

Młode Pary 2013 (częśc 5)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
MARZEC
31.03. ~olusia3472, Agata, Ślub: ? , Wesele: ? , Orkiestra: Krzysztof Krawczyk Band, Fotograf i Kamerzysta: Avmedia, Fryzura: Ola Czerwińska, Makijaż: Ela Skoczeń, Bukiety i dekoracje kwiatowe: Joanna Zajecka, Suknia Farage

KWIECIEŃ
06.04. ~ Tinker Bell, Kościół Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywie,
13.04 ~ann - Ania i Sebastian, ślub odbędzie się poza Gdańskiem ;), kościół: Klasztor oo. Franciszkanów Brodnica, wesele: Zajazd Cykada w Jajkowie, orkiestra: Music Express, Kamerzysta, Fotograf: Foto - Video Florkiewicz Brodnica
13.04 ~Evelcia - Ewelina i Daniel, ślub: Kościół Świętego Michała Archanioła w Kiełpinie, sala: Gospodarstwo Rychertów w Kiełpinie, zespół: Avinion, fotograf: Andrzej Sip, makijaż i fryzura: siostra (fryzjerka)
27.04 ~Marcelinka - Marta & Rafał, ślub: Kościół WNMP we Władysławowie, wesele: sala Jantar w Pucku, orkiestra: Octawa, fotograf: Paweł Dmochewicz
27.04. ~karmin

MAJ
04.05. ~Olla1 Kościół Św. Mikołaj ,wesele: Hotel Faltom, Dj Lech Radziun, Foto: blekitne.com, makijaż: Agnieszka Jarzębek http://www.maxwizaz.pl/, fryzura: Aleksandra Czerwińska http://www.alexevents.pl,
17.05 ~Pola - ... i ...Restauracja jest {?} Dj jest {?}, foto {?}
18.05. ~ zmyslnamietny - Dorota & Grzegorz, ślub: USC, wesele: Stara Wędzarnia Sobieszewo, DJ - przyjaciel, Make up sama, Fryzura przyjaciółka
18.05. ~ Susanna - A. & J. - Kościół: Matemblewo

CZERWIEC
01.06 ~aniawwo1987 - Ania i Kamil,kościół w Bolszewie, sala bankietowa "Amelia" w Zelewie, orkiestra: "Odeon", kamerzysta: multimedia360,
08.06 ~monisia_18_86 - Monika i Krzysiek, Ślub: parafia p.w. Św. Franciszka z Asyżu, Wesele: Ośrodek Alga Sztutowo, Fotograf: Marcin Siemiątkowski, Makijaż: ja osobiście, Paznokcie:ja osobiście, Fryzura: Moja siostra(jest fryzjerka),Ubiór Panny Mlodej (suknia,ponczochy,bielizna,podwiazka zakupione w Irlandii Północnej)
29.06. ~h&m - Hania i Mateusz, Kościół w Baninie, sala Orfeusz w Kłosowie, Kamerzysta i fotograf: Kościerzyna "LOKO", orkiestra: "MARINEZ" z Gościcina
08.06. ~ patunia1990 - Kamil i Patrycja, Kościół: w Redzie Św. Antoniego, Wesele: Czardasz Luzino, Zespół: Kapela Muzycznego Niepokoju, Fotograf: Fotogrupa

LIPIEC
06.07 ~P&Ł - Sala jantar puck, fotograf. Grzegorz Laskowski, makijaz. Karolina Laskowska (Reda),zespól Koszalin Efect
13.07 ~11 - Karolina i Paweł Kościół Sw. Stanisława
13.07. ~nea86 - Agnieszka i Łukasz, Parafia Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywiu, sala Filip w Osłoninie, Dj Limahl, foto Fotogrupa
13.07. ~Madziaaa
27.07. ~ takaona, Kościół w Sianowie, Wesele: sala Wichrowe Wzgórze Chmielno, Fotograf: Fotolinea,
27.07. ~Marta, Marta i Jacek, Ślub:?, Wesele: Sala w Wyczechowie,

SIERPIEŃ
03.08 ~Klaudia_Michal - Klaudia i Michał, sala Japońska Łęgowo, fotograf: Maziarz, kamerzysta: Groszek, zespół:Avinion (Tczew), makijaż: Ela Skoczeń.
03.08 ~Nartu22 - Natalia & Bartłomiej, Wesele: Dzikie Wino Sala Regionala, Kamerzysta & foto: LancFilm, zespół: Ragtime
10.08. ~Jun87 - Agata i Mateusz, parafia Niepokalanego Serca Maryi w Gdynia, sala Filip w Osłoninie, zespół Jak's Band, foto + video Grupa Obiektywni, zespół w kościele Mathetai
10.08. ~Darulcia - Daria i Marek kościół Św.Brata Alberta , Wesele Orchidea, Orkiestra: Hevelius
10.08. ~maptus - M & J, kościół Cystersów Oliwa, Hotel Otomin, zespół REMANENT, hp.video-foto-studio.pl,
16.08. ~Rudi, Kościół Św. Ignacego ul.Brzegi w Gdańsku, Sala bankietowa w Lublewie, DJ M. Józefowicz,
17.08. ~CzekoladowaPralinka, Ewelina i Bolek Kościół: Parafia Matki Bożej Saletyńskiej w Sobieszewie, Wesele: Hotel Gniecki w Przejazdowie
17.08. ~ gabi1, Ślub w Bojanie, wesele w Dworze Magnat w Bojanie, zespół Best, kamerzysta i fotograf StudioBest,
31.08 ~aniaa88 - Ania i Paweł :),ślub: Kościół Garnizonowy w Gdyni

WRZESIEŃ
07.09. ~Iwcia - Iwona i Jakub , ślub: kościół parafialny św. Piotra i Pawła w Chmielnie . wesele: sala Wichrowe Wzgórza w Chmielnie, ,
07.09 ~Mika2409 - Dominika i Michał, ślub: Kościół NMP we Władysławowie, wesele: sala Casilla w Kębłowie, orkiestra: Odeon, fotograf i kamerzysta: Video-Film z Kębłowa
28.09 ~Asienka2422 - Joanna & Tomasz, ślub: Kościół Bolszewo, wesele: Filip Osłonino, orkiestra: Everest - Bolszewo, Kamerzysta , Fotograf : Jacek z Mechowa, Fryzura : szwagierka (Fryzjerka), Suknia ślubna : Salon sukien ślubnych Joanna Wejherowo

Wrzesień - Indygo - , ślub: Kościół Św. Jana w Gdańsku, wesele: Tłusta Kaczka Gdynia, Fotograf Mariusz Daniszewski http://www.md-foto.pl
Wrzesień - little_me - Starogard Gdański,

PAŹDZIERNIK
12.10 ~shanti - Iwonka i Marcin, ślub: Katedra Oliwska, wesele: "Pod Lipami" Łęgowo Sala zielona, orkiestra: Pstrong, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video, makijaż: Dorota Lipińska, fotograf Fotoinlove.pl

LISTOPAD
23.11 - ~Aga_Kr - Agnieszka i Marek, ślub: Katedra Oliwska, wesele: Orchidea, DJ: dj GUCIO, foto,kamera: sharkfotostudio.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nelu moj maz pochodzi z suchego debu moze sie znacie
można zostawić wszystko na koniec. Nie mówię że nie, ale trzeba być pewnym że będzie się miało czas, żeby to załatwić, poza tym kaskę, o jak wszystko będzie do zapłacenia to może się okazać że na coś brakuje.

Fajnie się mówi że mamy odłożoną kasę na wesele itd... ale 'po drodze' zawsze są jakieś nieprzewidziane wydatki.

My od razu założyliśmy że sobie rozłożymy koszta w czasie, i tylko o to chodzi. Mniej czuje się wydatki.
ja tez pochodzę z suchego debu:) nela
to pewnie sie znacie moj maz ma 23 lata Rafał jestem z nim po cywilym
Nartu22 - daj znać na który Kościół się zdecydowaliście to dopiszemy do listy i z ciekawoście na którą macie godz. Bo my mamy na 15:30 i cały czas sie zastanawiam czy to dobra godzina czy nie za wcześnie ?

Gdzie zamówiliście obrączki w renomowanym sklepie czy u jubilera ? i jak wzrór ? może podzielisz się zdjęciem :-)

Ja też się nie spodziewałam takich zakupów :-) najbardziej mi zależało na butach bo ciężko dostać fioletowe a od nich zalezy kolor dodatków więc ciesze się, że dostałam je teraz i to w promocji. A spinki fioletowe też nie tak łatwo kupić i też kupione przypadkiem. Zaszliśmy do Wólczanki zobaczyć koszule :-) a że spinki były i to przecenione o połowę tak samo jak krawat to kupiliśmy :-) Jak nie na wesele to będą na poprawiny :-)

Ja też wychodzę z takiego założenia, że lepiej zacząć wcześniej na spokojnie, małymi krokami, rozłożyć wszystko w czasie. I mamy takie postanowienie, żeby w kazdym miesiącu coś z tym slubem załatwiać.

Oli_AG - gratuluje decyzji :-) i oczywiście dopisuje Was do listy :-)
Mamy już jedną parę na ten termin więc na pewno będą chętni na piątek 13-tego :-)
ja myślałam o mchu... i znalazłam super tanią poduszkę: http://www.granddeco.pl/product-pol-5757-Poduszka-z-mchu-25x25-cm.html
ale koniec końców będzie pudełeczko :)
Dziewczyny fajnie ze juz macie wszytko tak zaplanowane ze mozecie przystapic do realizacji. Ja jeszcze obmyslam wszystko i .... mam juz tego dosc,za duzo tego wszystkiego jest....., we wrzesniu bede po rozmowach z florystkami to bede wiedziala czy moja wizja dekoracji jest do zrealizowania... a jak to juz bede miala opracowane to pewnie tez rusze na zakupy:)
Shanti, mamy zarezerwowaną 16:00 u mojego lubego w Kościele. Gdzieś wyczytałam przesąd o godzinie ślubu - że musi być pełna, chyba w poprzednich wątkach o tym pisałam. No ale jak wiadomo kto wierzy w gusła temu d*pa uschła.

Obrączki zamówiliśmy w Goldexie w Gdyni. Przestraszyliśmy się cen - złoto idzie w górę, i w niektórych zakładach była przebitka 1000zł na tym samym wzorze, dlatego pobiegliśmy do Goldexu. Tam narazie ceny były bez zmian.
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTPWe-5STdrE35CLtscF6yL1k6z7MVeYbyCg0WkAsLfKfILFJ_r
Nie martwcie się, my mieliśmy na 15:30. Wszystko zależy od tego, jak daleko macie na salę i jak długo będą trwać życzenia.
16:30, początkowo chciałam na 18:00, ale kolega powiedział, że zgłodnieje od samego rana no i zmieniłam na 16:30 :)

Nartu 22 - mam taki sam wzór tylko jednak nie decyduję się na brylanty. Zdradzisz ceny ? w apart 3000 zł, z brylantami 3 800 zł, a jak w goltexie?
czemu nie najwyżej mnie opier... że zdradzam ceny ;p.

ten wzór z cyrkonią w momencie gdy przyszliśmy 1600. Mój B powiedział że mają być brylanty bo to na całe życie, sztuka 130zł. Ale ceny idą w górę.
ja do tego mam złom złota 10 g więc pewnie 600 zl by wyszło :) jade tam w sobote :) dzięki
10g to jedna obrączka chyba ;p. Tylko pomyślcie czy nie opłaca wam się tego złomu sprzedać gdzieś indziej, bo skoro ceny tam mają niższe to w skupie też pewnie mniej płacą.
Nartu22 nie każdy marzy o 10g dowodzie miłości ....
męska owszem coś koło tego będzie ważyła ale damska bez przesady chyba że wszytko na pokaz ...
My mamy klasyczne obraczki o zgrozo nosimy je już od jakiegoś czasu bo są symbolem naszej miłości do ślubu jedynie je damy na szlify i do grawerki :)

Dziś udało mi się zorganizować :
Kamerzysta nasi znajomi VideoLaser
oraz umówiłam się na paznokcie rzęski i ogólne przygotowanie mnie w Your Heaven
no i przejrzeliśmy parenaście ofert restauracji i nadal nie wiem czego tak naprawdę chcę ...

Nasz ślub nie może być standardowy na około 50 /60 osob max chcę ominąć błogosławieństwo bo moja mama już nie żyje ...
więc i podziękowania dla rodziców nie bedzie ...
Sukienki białej bezowej nie będzie ewentualnie jasna góra i pistacja lub coś w tym stylu
welonu nie będzie wiec i oczepin też nie :)
mimo że sami mamy dzieci nie chcemy ich na przyjęciu weselnym macie pomysł jak grzecznie to powiedzieć gością ?
no i żyjemy ze sobą od wielu lat dorobiliśmy się garków poscieli itp i raczej nie chciałabym prezentów
a zamiast kwiatków z racji września chcemy przybory do szkoły dla dzieci z miejscowej świetlicy terapeutycznej
nie bardzo wiem jak to ująć by nie wyjść na osobe pragnącą się wzbogacić na imprezie bo nawet na to nie liczymy zupełnie nie mamy myśli żeby coś się zwróciło ...
Ja tylko piszę jakie informacje uzyskałam w salonach jubilerskich.
Początkowo chcieliśmy klasyczne półokrągłe, ale poprostu nam się na paluszkach nie podobało, a mój B, stwierdził, że miło byłoby gdybyśmy mieli coś bardziej wyjątkowego.

Jeśli chodzi o kwiaty, też myślę nad jakimś wierszykiem wykluczającym takie podarki.

Oli_AG, dobrze że wiesz czego chcesz. Ale ja wesela bez dzieci jakoś nie widzę. Ewentualnie jakiś obiad weselny, ale przyjęcie... niee.. Dzieci tworzą magię :)
Hej

Mam do Was ogromną prośbę pomuszcie mi wybrać kolor przewodni wystroju sali weselnej. Wesele mam w sierpniu 2013
na sali u buchny w bolszewie tam są ściany pomalowane na kolor pomarańczowy i nie wiem co by pasowało???????????
do pomarańczu fajnie zielony pasuje, albo krem jakiś...
Ale pomarańcz nie może zostać? z akcentami zielonymi czy coś takiego?

zobacz:
http://slubowisko.pl/files/userslibraryphoto/zielono_pomaranczowy.jpg
http://www.tipy.pl/artykul_8642,jak-wybrac-kolor-przewodni-wesela-cz-1.html
https://smacznydom.files.wordpress.com/2012/05/dsc_2553.jpg
http://decorisus.pl/templates/template_1/1/images/products/367/12/3sweetherats.jpg
http://slubowisko.pl/files/userslibraryphoto/rw_0310_katiecolmanwedding_2459_xl.jpg
My obraczki klasyczne bo mój m jest budowlańcem wiec szybko niszczy niestety a nosić chce więc to jest bardziej ekonimiczne dla nas :)
co do dzieci na ślubie tak chcemy córeczka z synkiem napewno będą nam toważyszyć ale na weselu dzieci się męczą sama byłam z miesięcznym Maksiem po tem miał 3 msc i latałam do pokoju na górze co chwile albo z nianią przy uchu masakra poprostu a że mamy sporo gości po 2ka/3 dzieci to totalnie przedszkole więc postanowiliśmy że poprosimy o przybycie bez pociech
Nasze dzieci będą miały wynagrodzone ślub w piątek a w sobotę po południu wyprawa do Disneylendu

pomarańcz uwielbiam z granatem :)
muszę wam to pokazać! hahahahaha
image
Nasze obie obrączki ważyły 10,25 g. I mamy je 6mm.
do góry