Widok

Młode Pary 2013 (częśc 5)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
MARZEC
31.03. ~olusia3472, Agata, Ślub: ? , Wesele: ? , Orkiestra: Krzysztof Krawczyk Band, Fotograf i Kamerzysta: Avmedia, Fryzura: Ola Czerwińska, Makijaż: Ela Skoczeń, Bukiety i dekoracje kwiatowe: Joanna Zajecka, Suknia Farage

KWIECIEŃ
06.04. ~ Tinker Bell, Kościół Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywie,
13.04 ~ann - Ania i Sebastian, ślub odbędzie się poza Gdańskiem ;), kościół: Klasztor oo. Franciszkanów Brodnica, wesele: Zajazd Cykada w Jajkowie, orkiestra: Music Express, Kamerzysta, Fotograf: Foto - Video Florkiewicz Brodnica
13.04 ~Evelcia - Ewelina i Daniel, ślub: Kościół Świętego Michała Archanioła w Kiełpinie, sala: Gospodarstwo Rychertów w Kiełpinie, zespół: Avinion, fotograf: Andrzej Sip, makijaż i fryzura: siostra (fryzjerka)
27.04 ~Marcelinka - Marta & Rafał, ślub: Kościół WNMP we Władysławowie, wesele: sala Jantar w Pucku, orkiestra: Octawa, fotograf: Paweł Dmochewicz
27.04. ~karmin

MAJ
04.05. ~Olla1 Kościół Św. Mikołaj ,wesele: Hotel Faltom, Dj Lech Radziun, Foto: blekitne.com, makijaż: Agnieszka Jarzębek http://www.maxwizaz.pl/, fryzura: Aleksandra Czerwińska http://www.alexevents.pl,
17.05 ~Pola - ... i ...Restauracja jest {?} Dj jest {?}, foto {?}
18.05. ~ zmyslnamietny - Dorota & Grzegorz, ślub: USC, wesele: Stara Wędzarnia Sobieszewo, DJ - przyjaciel, Make up sama, Fryzura przyjaciółka
18.05. ~ Susanna - A. & J. - Kościół: Matemblewo

CZERWIEC
01.06 ~aniawwo1987 - Ania i Kamil,kościół w Bolszewie, sala bankietowa "Amelia" w Zelewie, orkiestra: "Odeon", kamerzysta: multimedia360,
08.06 ~monisia_18_86 - Monika i Krzysiek, Ślub: parafia p.w. Św. Franciszka z Asyżu, Wesele: Ośrodek Alga Sztutowo, Fotograf: Marcin Siemiątkowski, Makijaż: ja osobiście, Paznokcie:ja osobiście, Fryzura: Moja siostra(jest fryzjerka),Ubiór Panny Mlodej (suknia,ponczochy,bielizna,podwiazka zakupione w Irlandii Północnej)
29.06. ~h&m - Hania i Mateusz, Kościół w Baninie, sala Orfeusz w Kłosowie, Kamerzysta i fotograf: Kościerzyna "LOKO", orkiestra: "MARINEZ" z Gościcina
08.06. ~ patunia1990 - Kamil i Patrycja, Kościół: w Redzie Św. Antoniego, Wesele: Czardasz Luzino, Zespół: Kapela Muzycznego Niepokoju, Fotograf: Fotogrupa

LIPIEC
06.07 ~P&Ł - Sala jantar puck, fotograf. Grzegorz Laskowski, makijaz. Karolina Laskowska (Reda),zespól Koszalin Efect
13.07 ~11 - Karolina i Paweł Kościół Sw. Stanisława
13.07. ~nea86 - Agnieszka i Łukasz, Parafia Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywiu, sala Filip w Osłoninie, Dj Limahl, foto Fotogrupa
13.07. ~Madziaaa
27.07. ~ takaona, Kościół w Sianowie, Wesele: sala Wichrowe Wzgórze Chmielno, Fotograf: Fotolinea,
27.07. ~Marta, Marta i Jacek, Ślub:?, Wesele: Sala w Wyczechowie,

SIERPIEŃ
03.08 ~Klaudia_Michal - Klaudia i Michał, sala Japońska Łęgowo, fotograf: Maziarz, kamerzysta: Groszek, zespół:Avinion (Tczew), makijaż: Ela Skoczeń.
03.08 ~Nartu22 - Natalia & Bartłomiej, Wesele: Dzikie Wino Sala Regionala, Kamerzysta & foto: LancFilm, zespół: Ragtime
10.08. ~Jun87 - Agata i Mateusz, parafia Niepokalanego Serca Maryi w Gdynia, sala Filip w Osłoninie, zespół Jak's Band, foto + video Grupa Obiektywni, zespół w kościele Mathetai
10.08. ~Darulcia - Daria i Marek kościół Św.Brata Alberta , Wesele Orchidea, Orkiestra: Hevelius
10.08. ~maptus - M & J, kościół Cystersów Oliwa, Hotel Otomin, zespół REMANENT, hp.video-foto-studio.pl,
16.08. ~Rudi, Kościół Św. Ignacego ul.Brzegi w Gdańsku, Sala bankietowa w Lublewie, DJ M. Józefowicz,
17.08. ~CzekoladowaPralinka, Ewelina i Bolek Kościół: Parafia Matki Bożej Saletyńskiej w Sobieszewie, Wesele: Hotel Gniecki w Przejazdowie
17.08. ~ gabi1, Ślub w Bojanie, wesele w Dworze Magnat w Bojanie, zespół Best, kamerzysta i fotograf StudioBest,
31.08 ~aniaa88 - Ania i Paweł :),ślub: Kościół Garnizonowy w Gdyni

WRZESIEŃ
07.09. ~Iwcia - Iwona i Jakub , ślub: kościół parafialny św. Piotra i Pawła w Chmielnie . wesele: sala Wichrowe Wzgórza w Chmielnie, ,
07.09 ~Mika2409 - Dominika i Michał, ślub: Kościół NMP we Władysławowie, wesele: sala Casilla w Kębłowie, orkiestra: Odeon, fotograf i kamerzysta: Video-Film z Kębłowa
28.09 ~Asienka2422 - Joanna & Tomasz, ślub: Kościół Bolszewo, wesele: Filip Osłonino, orkiestra: Everest - Bolszewo, Kamerzysta , Fotograf : Jacek z Mechowa, Fryzura : szwagierka (Fryzjerka), Suknia ślubna : Salon sukien ślubnych Joanna Wejherowo

Wrzesień - Indygo - , ślub: Kościół Św. Jana w Gdańsku, wesele: Tłusta Kaczka Gdynia, Fotograf Mariusz Daniszewski http://www.md-foto.pl
Wrzesień - little_me - Starogard Gdański,

PAŹDZIERNIK
12.10 ~shanti - Iwonka i Marcin, ślub: Katedra Oliwska, wesele: "Pod Lipami" Łęgowo Sala zielona, orkiestra: Pstrong, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video, makijaż: Dorota Lipińska, fotograf Fotoinlove.pl

LISTOPAD
23.11 - ~Aga_Kr - Agnieszka i Marek, ślub: Katedra Oliwska, wesele: Orchidea, DJ: dj GUCIO, foto,kamera: sharkfotostudio.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jesteśmy już na półmetku wątku nr 5 więc czas na aktualizację :-)

MARZEC
31.03. ~olusia3472, Agata, Ślub: ? , Wesele: ? , Orkiestra: Krzysztof Krawczyk Band, Fotograf i Kamerzysta: Avmedia, Fryzura: Ola Czerwińska, Makijaż: Ela Skoczeń, Bukiety i dekoracje kwiatowe: Joanna Zajecka, Suknia Farage

KWIECIEŃ
06.04. ~ Tinker Bell, Kościół Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywie,
13.04 ~ann - Ania i Sebastian, ślub odbędzie się poza Gdańskiem ;), kościół: Klasztor oo. Franciszkanów Brodnica, wesele: Zajazd Cykada w Jajkowie, orkiestra: Music Express, Kamerzysta, Fotograf: Foto - Video Florkiewicz Brodnica
13.04 ~Evelcia - Ewelina i Daniel, ślub: Kościół Świętego Michała Archanioła w Kiełpinie, sala: Gospodarstwo Rychertów w Kiełpinie, zespół: Avinion, fotograf: Andrzej Sip, makijaż i fryzura: siostra (fryzjerka)
13.04. ~RheaS - Rhea i DonIgi,
27.04 ~Marcelinka - Marta & Rafał, ślub: Kościół WNMP we Władysławowie, wesele: sala Jantar w Pucku, orkiestra: Octawa, fotograf: Paweł Dmochewicz
27.04. ~karmin

MAJ
04.05. ~Olla1 Kościół Św. Mikołaj ,wesele: Hotel Faltom, Dj Lech Radziun, Foto: blekitne.com, makijaż: Agnieszka Jarzębek http://www.maxwizaz.pl/, fryzura: Aleksandra Czerwińska http://www.alexevents.pl,
17.05 ~Pola - ... i ...Restauracja jest {?} Dj jest {?}, foto {?}
18.05. ~ zmyslnamietny - Dorota & Grzegorz, ślub: USC, wesele: Stara Wędzarnia Sobieszewo, DJ - przyjaciel, Make up sama, Fryzura przyjaciółka
18.05. ~ Susanna - A. & J. - Kościół: Matemblewo

CZERWIEC
01.06 ~aniawwo1987 - Ania i Kamil,kościół w Bolszewie, sala bankietowa "Amelia" w Zelewie, orkiestra: "Odeon", kamerzysta: multimedia360,
08.06. ~ patunia1990 - Kamil i Patrycja, Kościół: w Redzie Św. Antoniego, Wesele: Czardasz Luzino, Zespół: Kapela Muzycznego Niepokoju, Fotograf: Fotogrupa
08.06 ~monisia_18_86 - Monika i Krzysiek, Ślub: parafia p.w. Św. Franciszka z Asyżu, Wesele: Ośrodek Alga Sztutowo, Fotograf: Marcin Siemiątkowski, Makijaż: ja osobiście, Paznokcie:ja osobiście, Fryzura: Moja siostra(jest fryzjerka),Ubiór Panny Mlodej (suknia,ponczochy,bielizna,podwiazka zakupione w Irlandii Północnej)
14.06. ~etusia, Aneta i Krzysztof Ślub: Kościółw Św. Rodziny na Stogach, Wesele: Gospoda Gdańska,
15.06. Kasia i Adaś, Ślub: Kościół Św. Brata Alberta w Gdańsku. Wesele: sala Orchidea, Zespół Party
29.06. ~h&m - Hania i Mateusz, Kościół w Baninie, sala Orfeusz w Kłosowie, Kamerzysta i fotograf: Kościerzyna "LOKO", orkiestra: "MARINEZ" z Gościcina

LIPIEC
06.07 ~P&Ł - Sala jantar puck, fotograf. Grzegorz Laskowski, makijaz. Karolina Laskowska (Reda),zespól Koszalin Efect
06.07. ~nela10 Nela i Mati, Ślub: ? , Wesele: Hotel Drywa w miejscowości Dworek, Zespół Tequila Band z Kwidzyna, Fotograf Fotogrupa
13.07 ~11 - Karolina i Paweł Kościół Sw. Stanisława
13.07. ~nea86 - Agnieszka i Łukasz, Parafia Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywiu, sala Filip w Osłoninie, Dj Limahl, foto Fotogrupa
13.07. ~Madziaaa
27.07. ~ takaona, Kościół w Sianowie, Wesele: sala Wichrowe Wzgórze Chmielno, Fotograf: Fotolinea,
27.07. ~Marta, Marta i Jacek, Ślub: Kościół św Doroty z Mątów, Wesele: Sala w Wyczechowie, zespół Agat (p. Krzysztof Chyła), makijaż prawdopodobnie Dagmara Ś.
27.07. ~Alicja_Damian, Ślub: Kościół Chrystusa Króla w Wejherowie, Wesele: Oycowa Zagroda w Gowinie, Zespół "Damnio"

SIERPIEŃ
03.08 ~Klaudia_Michal - Klaudia i Michał, sala Japońska Łęgowo, fotograf: Maziarz, kamerzysta: Groszek, zespół:Avinion (Tczew), makijaż: Ela Skoczeń.
03.08 ~Nartu22 - Natalia & Bartłomiej, Wesele: Dzikie Wino Sala Regionala, Kamerzysta & foto: LancFilm, zespół: Ragtime
10.08. ~Jun87 - Agata i Mateusz, parafia Niepokalanego Serca Maryi w Gdynia, sala Filip w Osłoninie, zespół Jak's Band, foto + video Grupa Obiektywni, zespół w kościele Mathetai
10.08. ~Darulcia - Daria i Marek kościół Św.Brata Alberta , Wesele Orchidea, Orkiestra: Hevelius
10.08. ~maptus - M & J, kościół Cystersów Oliwa, Hotel Otomin, zespół REMANENT, hp.video-foto-studio.pl,
16.08. ~Rudi, Kościół Św. Ignacego ul.Brzegi w Gdańsku, Sala bankietowa w Lublewie, DJ M. Józefowicz,
17.08. ~CzekoladowaPralinka, Ewelina i Bolek Kościół: Parafia Matki Bożej Saletyńskiej w Sobieszewie, Wesele: Hotel Gniecki w Przejazdowie
17.08. ~ gabi1, Ślub w Bojanie, wesele w Dworze Magnat w Bojanie, zespół Best, kamerzysta i fotograf StudioBest,
31.08 ~aniaa88 - Ania i Paweł :),ślub: Kościół Garnizonowy w Gdyni

WRZESIEŃ
07.09. ~Iwcia - Iwona i Jakub , ślub: kościół parafialny św. Piotra i Pawła w Chmielnie . wesele: sala Wichrowe Wzgórza w Chmielnie, ,
07.09 ~Mika2409 - Dominika i Michał, ślub: Kościół NMP we Władysławowie, wesele: sala Casilla w Kębłowie, orkiestra: Odeon, fotograf i kamerzysta: Video-Film z Kębłowa
13.09. ~kamira, Ślub: Kościół w Cedrach Wielkich, Wesele: Cedrowy Dworek, fotograf: Fotogrupa, Fryzjer, kwiaty: świadkowa
13.09. ~Oli_AG, kamerzysta VideoLaser,
28.09 ~Asienka2422 - Joanna & Tomasz, ślub: Kościół Bolszewo, wesele: Filip Osłonino, orkiestra: Everest - Bolszewo, Kamerzysta , Fotograf : Jacek z Mechowa, Fryzura : szwagierka (Fryzjerka), Suknia ślubna : Salon sukien ślubnych Joanna Wejherowo

Wrzesień - Indygo - , ślub: Kościół Św. Jana w Gdańsku, wesele: Tłusta Kaczka Gdynia, Fotograf Mariusz Daniszewski http://www.md-foto.pl
Wrzesień - little_me - Starogard Gdański,

PAŹDZIERNIK
12.10 ~shanti - Iwonka i Marcin, ślub: Katedra Oliwska, wesele: "Pod Lipami" Łęgowo Sala zielona, orkiestra: Pstrong, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video, makijaż: Dorota Lipińska, fotograf Fotoinlove.pl

LISTOPAD
23.11 - ~Aga_Kr - Agnieszka i Marek, ślub: Katedra Oliwska, wesele: Orchidea, DJ: dj GUCIO, foto,kamera: sharkfotostudio.

i jak zawsze dajcie znać jeżeli coś się nie zgadza :-)
to u nas poproszę o poprawkę :)
13.09 Ola i Michał Św. Pawła Apostoła Gdynia Pogórze Górne foto:Marta Moosiatko Streng Photography Kamera:VideoLaser Kosemtyka.YourHeven

to puki co tyle:)
Oli AG,
Z napojami jest tak samo, jak z alkoholem, niczym się nie martwisz.
A z ciastem nie ma problemu, musi tylko z cukierni przyjechać pokrojone. Ale my akurat zamówiliśmy od Kandulskiego, gdzie każdy kawałek ciasta był już w papierku.
Widzę też, że masz ślub na Pogórzu, do Rewy miała byś też blisko z kościoła. Pomyśl o tej Rewie, naprawdę.
tak już myślimy nad tym intensywnie :) tylko czasu brak na pojechanie razem :( mój M zaraz wyjezdza a i kłopoty ze zdrowiem córeczki się zbiegają :(

Kandulski :D też o nim myślałam brałam od niego torty na roczek Poli z dowozem do domu i był cudowny przepyszny a wygląd marzenie
Boże zadzwoniłam tam dostałam oferte na @ ze zdjęciami tak to moja sala :D jestem zachwycona pod koniec września jadę podpisywać umowe :d
Dziękuje Ci ślicznie że poleciłaś mi ją coś pięknegooooo
Ok, zmiany zapisane i pojawiają się w nowej aktualizacji. I widzę, że niedługo będziemy mogły dopisac sale :-) a jednak rady naszych forumowiczek się przydają :-)

Mam następne pytanie dekoracyjne :-) myślałyście już może o alkoholu:
1. jaką wódkę wybieracie?
2. czy ozdabiacie buteki? jeżeli tak to jak: tradycyjne naklejki / zawieszki / kokardki, podwiązki, krawaciki / ???
3. jaki alkohol poza wódką planujecie na weselu i poprawinach ?
My się zdamy na sale za ile wypiją za tyle zapłacimy
szampan wódka chyba pan tadeusz wino słodkie i pół słodkie oraz piwo < pare osob się tylko na nie skusi
myślę o naklejce ze śmiesznymi tekstami oraz wstążeczkach ale jeszcze nic pewnego :)
1. wyborowa - kupie gdzie w hurtowni na początku 2013
2. zawieszki - w kolorze winietek
3. wino - półsłodkie, półwytrawne, białe, czerwone
mysle nad zakupem 0,5l na osobe wódki + 2 skrzynki piwa
poprawin nie robimy bo nie chcemy
Myśmy mieli de Lux, najtańsza była wśród oferowanych i dobra jest.
Ogi Ag,
cieszę się, że Ci podpowiedziałam, mam nadzieję, że będziesz zadowolona. Gdybyś chciała jakieś zdjęcia nasze z wesela, z sali, napisz na priv mejla, to Ci podeślę.
oj chyba sporo mnie ominęło..
widzę, że pomimo wakacji u Was przygotowania idą pełną parą :)
jak najszybciej postaram się wszystko przeczytać, żeby być na bieżąco.

nam w międzyczasie udało się uzyskać zgodę proboszcza na ślub poza parafią i zaklepać termin w kościele, bo to było dla nas najważniejsze.

także można dopisać: :)
27.04 Karola i Mario, ślub: Kościół Św. Mikołaja w Gdańsku

nad salą się ciągle zastanawiamy, ale najprawdopodobniej to będzie Stara Wędzarnia w Sobieszewie. po prostu urzekła nas swoim klimatem.

a.. przymierzałam też pierwsze suknie :) ideału jeszcze nie znalazłam, ale jestem dobrej myśli. marzy mi się coś vintage, najlepiej długości 7/8. gdybyście widziały coś takiego to proszę, dajcie znać.

zamówiłam też próbki papeterii ślubnej z helloprints. jest bardzo ładna, ale niestety droga.. :/
spróbuję zaprojektować coś podobnego sama i zamówić w drukarni.

to na razie tyle :)
pozdrawiam Was wszystkie!
~karmin zdradz mi jak przekabacilas proboszcza? :) my robimy podejscie do parafi J. w czwartek lub w piatek i mam ogromna nadzieje, ze w sobote pojedziemy do matemblewa z potrzebna do dokonczenia formalnosci zgoda...

Na poprawienie humorku zrobilam kilka probnych zaproszen :)
[URL=

Uploaded with
image

Uploaded with ImageShack.us
zaproszenie ze srebrna tasiemka bylo robione jako pierwsze dlatego sa przeswity, na przyszlosc ich nie bedzie... ;)
matko sama robiłaś takie cuda ? extra ja to beztalencie totalne hahaha
to nie takie trudne :) a ile frajdy
dlaczego ludzie ida na latwizne i nie organizuja sami wesela tylko oddaja firmom za frajer 7000 zl placa od osoby i tyle bo tyle srednio sie zaoszczedza robiac samemu wesele .to sama satysfakcja organizujac wesele to wspaniale doswiadczenie mozna wiele poznac cech u swojego partnera wystarczy wynajac piekna sale jest ich mase, koszt wynajmu to 1500-2000 wynajac kucharza kelnerki i po sprawie przy okazji ma sie pewnosc pelnych stolow jedzenia i gosci bez ograniczeń no chyba ze sala nie pomiesci wiecej. wesele to najwspanialszy dzien w zyciu a wy zrobiliscie z tego festyn i pokaz mody kto ma lepsza suknie sale wszystko na pokaz. moze maz czy przyszla zona tez jest na pokaz
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
oto cala prawda o waszych slubach przygotowania do slubu to doskonala okazja poznac sie z partnerem czy mozesz na niego liczyc w trudnych sytuacjach a zakupy wspolne bajka co wy dziewczyny wiecie o zyciu . z tego co widze nic nie wiecie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
ależ to łatwo kogoś oceniać nie znając to że nie decydujemy się na zakupy pilnowanie kucharek itp to nie kwestia tego jakie to nie jesteśmy na pokaz ale np brak czasu praca zawodowa dzieci i wiele innych spraw ja np nie wyobrażam sobie że biegam z 2ką dzieci i szukam idealnej karkówki między przedszkolem a okulistą z córeczką

Trolle widać nie mają co robić albo zazdroszczą że ktoś może być szczęśliwy i chcieć to uczcić przez przysięge wśród rodziny i przyjaciół
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
A co ty wiesz o zyciu? Nie wychodze za maz zeby lepiejpoznac swojego partnera bo po 12 latach zwiazku poprostu go znam. i wiem ze nie musze robic wszystkiego sama ze pewne rzeczy moga zrobic dla mnie inni i swiat sie nie zawali. Nie musze byc supermenka ktora odniesie sukces w pracy i sama zorganizuje i przygotuje wesele na 160 os. jestem realistka i wiem ze pewne rzeczy lepiej zostawic profesjonalistom. co do oszczednosci to moje wesele i moje pieniadze i nic nikomu to tego jak nimi gospodaruje.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry