Widok

Młode Pary 2013 (częśc 5)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
MARZEC
31.03. ~olusia3472, Agata, Ślub: ? , Wesele: ? , Orkiestra: Krzysztof Krawczyk Band, Fotograf i Kamerzysta: Avmedia, Fryzura: Ola Czerwińska, Makijaż: Ela Skoczeń, Bukiety i dekoracje kwiatowe: Joanna Zajecka, Suknia Farage

KWIECIEŃ
06.04. ~ Tinker Bell, Kościół Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywie,
13.04 ~ann - Ania i Sebastian, ślub odbędzie się poza Gdańskiem ;), kościół: Klasztor oo. Franciszkanów Brodnica, wesele: Zajazd Cykada w Jajkowie, orkiestra: Music Express, Kamerzysta, Fotograf: Foto - Video Florkiewicz Brodnica
13.04 ~Evelcia - Ewelina i Daniel, ślub: Kościół Świętego Michała Archanioła w Kiełpinie, sala: Gospodarstwo Rychertów w Kiełpinie, zespół: Avinion, fotograf: Andrzej Sip, makijaż i fryzura: siostra (fryzjerka)
27.04 ~Marcelinka - Marta & Rafał, ślub: Kościół WNMP we Władysławowie, wesele: sala Jantar w Pucku, orkiestra: Octawa, fotograf: Paweł Dmochewicz
27.04. ~karmin

MAJ
04.05. ~Olla1 Kościół Św. Mikołaj ,wesele: Hotel Faltom, Dj Lech Radziun, Foto: blekitne.com, makijaż: Agnieszka Jarzębek http://www.maxwizaz.pl/, fryzura: Aleksandra Czerwińska http://www.alexevents.pl,
17.05 ~Pola - ... i ...Restauracja jest {?} Dj jest {?}, foto {?}
18.05. ~ zmyslnamietny - Dorota & Grzegorz, ślub: USC, wesele: Stara Wędzarnia Sobieszewo, DJ - przyjaciel, Make up sama, Fryzura przyjaciółka
18.05. ~ Susanna - A. & J. - Kościół: Matemblewo

CZERWIEC
01.06 ~aniawwo1987 - Ania i Kamil,kościół w Bolszewie, sala bankietowa "Amelia" w Zelewie, orkiestra: "Odeon", kamerzysta: multimedia360,
08.06 ~monisia_18_86 - Monika i Krzysiek, Ślub: parafia p.w. Św. Franciszka z Asyżu, Wesele: Ośrodek Alga Sztutowo, Fotograf: Marcin Siemiątkowski, Makijaż: ja osobiście, Paznokcie:ja osobiście, Fryzura: Moja siostra(jest fryzjerka),Ubiór Panny Mlodej (suknia,ponczochy,bielizna,podwiazka zakupione w Irlandii Północnej)
29.06. ~h&m - Hania i Mateusz, Kościół w Baninie, sala Orfeusz w Kłosowie, Kamerzysta i fotograf: Kościerzyna "LOKO", orkiestra: "MARINEZ" z Gościcina
08.06. ~ patunia1990 - Kamil i Patrycja, Kościół: w Redzie Św. Antoniego, Wesele: Czardasz Luzino, Zespół: Kapela Muzycznego Niepokoju, Fotograf: Fotogrupa

LIPIEC
06.07 ~P&Ł - Sala jantar puck, fotograf. Grzegorz Laskowski, makijaz. Karolina Laskowska (Reda),zespól Koszalin Efect
13.07 ~11 - Karolina i Paweł Kościół Sw. Stanisława
13.07. ~nea86 - Agnieszka i Łukasz, Parafia Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywiu, sala Filip w Osłoninie, Dj Limahl, foto Fotogrupa
13.07. ~Madziaaa
27.07. ~ takaona, Kościół w Sianowie, Wesele: sala Wichrowe Wzgórze Chmielno, Fotograf: Fotolinea,
27.07. ~Marta, Marta i Jacek, Ślub:?, Wesele: Sala w Wyczechowie,

SIERPIEŃ
03.08 ~Klaudia_Michal - Klaudia i Michał, sala Japońska Łęgowo, fotograf: Maziarz, kamerzysta: Groszek, zespół:Avinion (Tczew), makijaż: Ela Skoczeń.
03.08 ~Nartu22 - Natalia & Bartłomiej, Wesele: Dzikie Wino Sala Regionala, Kamerzysta & foto: LancFilm, zespół: Ragtime
10.08. ~Jun87 - Agata i Mateusz, parafia Niepokalanego Serca Maryi w Gdynia, sala Filip w Osłoninie, zespół Jak's Band, foto + video Grupa Obiektywni, zespół w kościele Mathetai
10.08. ~Darulcia - Daria i Marek kościół Św.Brata Alberta , Wesele Orchidea, Orkiestra: Hevelius
10.08. ~maptus - M & J, kościół Cystersów Oliwa, Hotel Otomin, zespół REMANENT, hp.video-foto-studio.pl,
16.08. ~Rudi, Kościół Św. Ignacego ul.Brzegi w Gdańsku, Sala bankietowa w Lublewie, DJ M. Józefowicz,
17.08. ~CzekoladowaPralinka, Ewelina i Bolek Kościół: Parafia Matki Bożej Saletyńskiej w Sobieszewie, Wesele: Hotel Gniecki w Przejazdowie
17.08. ~ gabi1, Ślub w Bojanie, wesele w Dworze Magnat w Bojanie, zespół Best, kamerzysta i fotograf StudioBest,
31.08 ~aniaa88 - Ania i Paweł :),ślub: Kościół Garnizonowy w Gdyni

WRZESIEŃ
07.09. ~Iwcia - Iwona i Jakub , ślub: kościół parafialny św. Piotra i Pawła w Chmielnie . wesele: sala Wichrowe Wzgórza w Chmielnie, ,
07.09 ~Mika2409 - Dominika i Michał, ślub: Kościół NMP we Władysławowie, wesele: sala Casilla w Kębłowie, orkiestra: Odeon, fotograf i kamerzysta: Video-Film z Kębłowa
28.09 ~Asienka2422 - Joanna & Tomasz, ślub: Kościół Bolszewo, wesele: Filip Osłonino, orkiestra: Everest - Bolszewo, Kamerzysta , Fotograf : Jacek z Mechowa, Fryzura : szwagierka (Fryzjerka), Suknia ślubna : Salon sukien ślubnych Joanna Wejherowo

Wrzesień - Indygo - , ślub: Kościół Św. Jana w Gdańsku, wesele: Tłusta Kaczka Gdynia, Fotograf Mariusz Daniszewski http://www.md-foto.pl
Wrzesień - little_me - Starogard Gdański,

PAŹDZIERNIK
12.10 ~shanti - Iwonka i Marcin, ślub: Katedra Oliwska, wesele: "Pod Lipami" Łęgowo Sala zielona, orkiestra: Pstrong, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video, makijaż: Dorota Lipińska, fotograf Fotoinlove.pl

LISTOPAD
23.11 - ~Aga_Kr - Agnieszka i Marek, ślub: Katedra Oliwska, wesele: Orchidea, DJ: dj GUCIO, foto,kamera: sharkfotostudio.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
pewnie twoje wesele twoje pieniadze masz racje oczywiscie jest to czasochlonne ale wymowka idealna praca kazdy pracuje jezeli chcesz utrzymac rodzine . nie jestes po prostu zaradna idziesz na latwizne bo mamuska przyzwyczaila ze ktos coreczke zrobi jedzonko sniadanko zeby sasiedzi zobaczyli jak mam droga suknie i limuzyne za 10000 zl pierscionek za 6000 tys och no ale zycze wam oczywiscie szczescia
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
no po 12 latach to fakt slub to formalnosc
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
kurcze to po moich 11 to co formalność? nie miłość! bo przeszliśmy już wszytko ... co nie znaczy że uważam że śluby po roku są mnie ważne cenne itp

Nie pisz o mamach bo nie każda z nas cieszy się jeszcze posiadaniem mamy ...
kurcze skąd taka zawiść niech se jadą nawet złotymi dorożkami jak kogoś na to stać
To chyba wątek dla przyszłych małżeństw ;-)... nie rozumiem, jaki jest cel tej dygresji. Jeśli coś Ci się nie podoba w postępowaniu dziewczyn z tego wątku, to po co go czytasz i jeszcze oceniasz...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
ok nikogo nie oceniam nie potrafie zrozumiec niektorych kwestii. nie mam zawisci zazdrosci mam idealny zwiazek meza wkrotce dziecko ale z ciekawosci chcialam zobaczyc czy slub wesele no nadal najwazniejsze wydarzenie w zyciu kazdej kobiety. teraz to rewia i zastanowcie sie dlaczego wiekszosc sal weselnych nie wynajmuje tylko sali tylko placi sie od osoby . bo to szybka kasa . a z reszta to wasza sprawa wasze pieniadze etc . mimo wszystko zycze wam szczescia prawdziwego pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jesli chcesz dokony wac pseudoanaliz to poszukaj innego forum. to forum dotyczy panien mlodych 2013. Chcesz sie podzielic doswiadczeniem bardzo prosze wszystkie z checia posluchamy madrych radale nie oceniaj i nie krytykuj pomyslow stlow zycia bo kazdy zyje i robi tak jak mu sie podoba.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
w odpowiedzi na zaczepki:
Trudne sytuacje życiowe to z całą pewnością nie zajmowanie się osobistym przygotowaniem wesela. Nie uważam żeby to mogło wpłynąć na decyzję dot. ślubu. Decydując się na ślub już się wie czy można na kimś polegać w ciężkich chwilach czy nie.
Moje doświadczenia życiowe do kolorowych nie należą i wiem na kogo liczyć mogę a na kogo nie, a co ma do tego organizacja wesela? guano :).
To że takie forum istnieje a Panie na nim wymieniają koncepcję nie świadczy o tym że to jest ich jedyny problem. Poprostu łatwiej jest rozmawiać z kimś kto sam jest w podobnej sytuacji i cieszy się ważnym wydarzeniem równie mocno jak my. Forum daje możliwość spojrzenia na pewne sprawy inaczej, i otwiera oczy na wiele spraw związanych ze ślubem czy weselem.
A te żałosne, zazdrosne komentarze nic wartościowego nie wnoszą, potwierdza tylko to że zawsze się ktoś zawistny, zazdrosny znajdzie, kto ma kompleksy i musi się uzewnętrzniać po to by ktoś poczuł się równie źle jak on. Proponuję Paniom wypowiedzi swoje przemyśleć, zwłaszcza na piśmie, a nie pisać to się w głowie zrodzi.
Susanna, na szczęście nie musiałam przekonywać proboszcza. Po prostu poszłam i powiedziałam jakiego dokumentu potrzebuję. W razie potrzeby miałam przygotowaną "ofiarę" w portfelu, ale ostatecznie jej nie dałam.
Muszę powiedzieć, że niestety nie było to miłe spotkanie. Proboszcz chyba miał mi za złe, że chcę wziąć ślub w innym mieście. Może było by normalniej gdybym zapłaciła.. Ale najważniejsze, że dokument podpisał i zgoda jest :)
Susanna prześliczne zaproszenia - właśnie takie mi się marzą :)
My myślimy o zakupie wódki Stock. Jest przez nas sprawdzona, dobra a do tego ma bardzo ładną butelkę. I chyba wybierzemy zawieszki. Na początku będzie szampan, na stołach wódka i oprócz tego będziemy mieli beczkę wina + luzem butelki z winem i chyba barek z różnymi gatunkami alkoholu. A na poprawiny dojdzie piwo.

Wow Karmin wy macie ślub w kwietniu i jeszcze nie macie zarezerwowanej sali ? a terminy sa jeszcze wolne ?

Susanna sama robiłaś zaproszenia ?? Wow super. Zdradź proszę w jakim programie robisz grafikę i tekst ??? Ostatnio otrzymaliśmy takie samo w fiolecie. Ja też zrobiłam już próbę zaproszeń. Wydruk wyszedł całkiem fajnie. Teraz muszę się zdecydować i zamówić odpowiedni papier :-) ale brakuje mi właśnie takich graficznych ozdobników :(

Czasami jak czytam o tym jakie problemy mają inni z załatwieniem formalności kościelnych albo tak jak dziewczyny z uzyskaniem zgody na ślub w innym kościele i że wszystko opiera się na $$$$$ to się zastanawiam czy ten slub kościelny ma jakiś sens i wartość w dzisiejszych czasach :-(
Shanti - projekt robiłam trochę w wordzie a troche w photoshopie. Sama bardzo długo szukałam jakiś ornamentów i najśmieszniejsze, że w koncu znalazłam w podpowiedziach clipartu ( czy którejś z tych opcji w wordzie) Jak będziesz chciała pobrać więcej wzorów to Cię przekieruje na pewną stonkę na której sa te znaczki... Jak chcesz to mogę Ci wysłać na maila te dwa co mam u siebie ( jeden w kształcie rombu jest w środku zaproszenia)
Moje próbne były drukowane na docelowym papierze, jednak moja drukarka rozmazuje więc będe musiała się udać do jakiegoś punktu druku...
dzeiwczyny, a papier do zaproszeń zamawiacie przez internet czy polecacie jakis dobry papierniczy może ?
chce robić sama zaproszenia, mam już wstepny projekt w wordzie,
poszukuje również sklepu, w któcyh kupie ozdoby przyklejane na przód zaproszeń - np. serduszka z koronki itp. ale nie mam pojęcia gdzie mogę coś takiego znaleźć.
Ja wszystko zamawiałam przez internet bo niestety, ale nie mam czasu żeby chodzić po sklepach... :/ a poza tym w necie mają korzystne ceny.

Na tej stronce znajdziesz różnego rodzaju ozdoby, może coś wpadnie Ci w oko, albo przynajmniej ściągniesz jakiś wzór ;)

http://decomariage.pl/
Dziewczyny jak ja Wam zazdroszcze!!!! Wszystko przed Wami ! :)

Ja mam 2 dni do ślubu, ogarnia mnie z jednej strony lekka panika, a z drugiej strony lekko mi żal że wszytskie przygotowania już za mna ;)

Któras pisala cos o czarkowskim - mamy od niego brączki - dobra rada to poczekać na targi w styczniu - dostaliśmy tam 10% zniżki :) i z tego co wiem jest tak co roku :)

Mamy obrączki z łączonego złota, narzeczonego grubsza, moja cieńsza, w mojej brylanty :) - łączylismy 3 wzory bo na żaden nie mogłam się zdecydować :) i musze przyznac, ze wyszło super :) (ale może jestem nieobiektywna ;) ) cenowo - mieliśmy trochę swojego złota i doplacilismy 133 zł :) tak czy inaczej dla nas był on najtańszy i w dodatku zrobił to co mi się marzyło :)
ale ponoć taniej maja w goldexie w gdyni - warto sie przejechać, bo macie jeszcze dużo czasu :) ja opinie o goldexie zobaczyłam jak juz miałam obraczki w domu :)
Susanna - jeżeli mogę prosić o wszelkie wskazówki, stronkę ze znaczkami i te ornamenty :-) mój mail : shanti.85@wp.pl

Ja również jeden znalazłam w clipart więc jak będziesz chciała mogę Ci wysłać.

Jeżeli chodzi o papier to ja również będę zamawiała w necie. Ja zaproszenia będę robiła na papierze transparentnym i znalazlam takie tutaj: http://www.cafecraft.pl/

Mają również ozdoby koronki koperty papier itp. oraz specjalny zestaw dekoracji ślubnych - może Ci się przyda http://www.cafecraft.pl/pl/p/Zestaw-dekoracyjny-SLUB/551

A jeżeli chciałabyś kupić w sklepie warto zajrzeć do hurtowni papierniczych np.
P.H. Mas - Hurtownia papiernicza
adres:80-216 Gdańsk, Jana III Sobieskiego 14

sklepów dla plastyków i pasmanetrii.
Shanti, chyba kwiecień nie jest nadal popularnym miesiącem. Z terminami nie ma problemu. Mamy wstępnie zarezerwowaną salę, ale chcemy jeszcze zobaczyć inne dla pewności.

Myślę, że ślub kościelny ma cały czas sens wartość. I wcale nie opiera się ona na pieniądzach, które musimy zapłacić.
Przecież nie robimy tego dla księdza proboszcza, znajomych czy rodziny. Tylko przede wszystkim dla siebie. Żeby przyrzec sobie przed Bogiem miłość na dobre i złe. Dla nas osobiście ważny jest sakrament.
Te wszystkie niedogodności potem nie będą miały żadnego znaczenia.

A dla tych, którzy mają wrażenie, że kościół chce się na nich wzbogacić polecam śluby w kościołach zakonnych. Nie wyliczają złotówek i potrafią udzielić nawet na "Bóg zapłać".
dziewczyny, dzięki śliczne za pomoc
Wyśle Ci wszystkie znaczki jak bede w domu :) Dużo ich nie ma bo w necie znalazłam same o kiepskiej jakości, ale może cos z tych kilku wpadnie Ci w oko :)

Na priv wysłałam Ci maila i róznież proszę o maila :)
madzienkaja, my właśnie w goldexie zamawialiśmy obrączki i faktycznie jest różnica w cenie, ale świta mi że mają też salon w gdańsku nie tylko w gdyni.

Co do zawieszek/naklejek, rozwiejcie dziewczyny moje wątpliwości. Lepsze są naklejki czy zawieszki? czy zawieszki nie przeszkadzają w nalewaniu? Nie jest to upierdliwe? Naklejki nie są lepsze? Taka moja babska logika.
Dla mnie tesh jest to bardzo wazny sakrament... irytuje mnie tylko, że czasem robią księża z tego taki wielki problem bo stracą pieniążki... Powinni się cieszyć razem z nami, że chcemy połaczyć nasze życia przed Bogiem... a nie robić mi wyrzuty... to mnie smuci...
do góry