Widok

Młode Pary 2013 (częśc 5)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
MARZEC
31.03. ~olusia3472, Agata, Ślub: ? , Wesele: ? , Orkiestra: Krzysztof Krawczyk Band, Fotograf i Kamerzysta: Avmedia, Fryzura: Ola Czerwińska, Makijaż: Ela Skoczeń, Bukiety i dekoracje kwiatowe: Joanna Zajecka, Suknia Farage

KWIECIEŃ
06.04. ~ Tinker Bell, Kościół Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywie,
13.04 ~ann - Ania i Sebastian, ślub odbędzie się poza Gdańskiem ;), kościół: Klasztor oo. Franciszkanów Brodnica, wesele: Zajazd Cykada w Jajkowie, orkiestra: Music Express, Kamerzysta, Fotograf: Foto - Video Florkiewicz Brodnica
13.04 ~Evelcia - Ewelina i Daniel, ślub: Kościół Świętego Michała Archanioła w Kiełpinie, sala: Gospodarstwo Rychertów w Kiełpinie, zespół: Avinion, fotograf: Andrzej Sip, makijaż i fryzura: siostra (fryzjerka)
27.04 ~Marcelinka - Marta & Rafał, ślub: Kościół WNMP we Władysławowie, wesele: sala Jantar w Pucku, orkiestra: Octawa, fotograf: Paweł Dmochewicz
27.04. ~karmin

MAJ
04.05. ~Olla1 Kościół Św. Mikołaj ,wesele: Hotel Faltom, Dj Lech Radziun, Foto: blekitne.com, makijaż: Agnieszka Jarzębek http://www.maxwizaz.pl/, fryzura: Aleksandra Czerwińska http://www.alexevents.pl,
17.05 ~Pola - ... i ...Restauracja jest {?} Dj jest {?}, foto {?}
18.05. ~ zmyslnamietny - Dorota & Grzegorz, ślub: USC, wesele: Stara Wędzarnia Sobieszewo, DJ - przyjaciel, Make up sama, Fryzura przyjaciółka
18.05. ~ Susanna - A. & J. - Kościół: Matemblewo

CZERWIEC
01.06 ~aniawwo1987 - Ania i Kamil,kościół w Bolszewie, sala bankietowa "Amelia" w Zelewie, orkiestra: "Odeon", kamerzysta: multimedia360,
08.06 ~monisia_18_86 - Monika i Krzysiek, Ślub: parafia p.w. Św. Franciszka z Asyżu, Wesele: Ośrodek Alga Sztutowo, Fotograf: Marcin Siemiątkowski, Makijaż: ja osobiście, Paznokcie:ja osobiście, Fryzura: Moja siostra(jest fryzjerka),Ubiór Panny Mlodej (suknia,ponczochy,bielizna,podwiazka zakupione w Irlandii Północnej)
29.06. ~h&m - Hania i Mateusz, Kościół w Baninie, sala Orfeusz w Kłosowie, Kamerzysta i fotograf: Kościerzyna "LOKO", orkiestra: "MARINEZ" z Gościcina
08.06. ~ patunia1990 - Kamil i Patrycja, Kościół: w Redzie Św. Antoniego, Wesele: Czardasz Luzino, Zespół: Kapela Muzycznego Niepokoju, Fotograf: Fotogrupa

LIPIEC
06.07 ~P&Ł - Sala jantar puck, fotograf. Grzegorz Laskowski, makijaz. Karolina Laskowska (Reda),zespól Koszalin Efect
13.07 ~11 - Karolina i Paweł Kościół Sw. Stanisława
13.07. ~nea86 - Agnieszka i Łukasz, Parafia Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywiu, sala Filip w Osłoninie, Dj Limahl, foto Fotogrupa
13.07. ~Madziaaa
27.07. ~ takaona, Kościół w Sianowie, Wesele: sala Wichrowe Wzgórze Chmielno, Fotograf: Fotolinea,
27.07. ~Marta, Marta i Jacek, Ślub:?, Wesele: Sala w Wyczechowie,

SIERPIEŃ
03.08 ~Klaudia_Michal - Klaudia i Michał, sala Japońska Łęgowo, fotograf: Maziarz, kamerzysta: Groszek, zespół:Avinion (Tczew), makijaż: Ela Skoczeń.
03.08 ~Nartu22 - Natalia & Bartłomiej, Wesele: Dzikie Wino Sala Regionala, Kamerzysta & foto: LancFilm, zespół: Ragtime
10.08. ~Jun87 - Agata i Mateusz, parafia Niepokalanego Serca Maryi w Gdynia, sala Filip w Osłoninie, zespół Jak's Band, foto + video Grupa Obiektywni, zespół w kościele Mathetai
10.08. ~Darulcia - Daria i Marek kościół Św.Brata Alberta , Wesele Orchidea, Orkiestra: Hevelius
10.08. ~maptus - M & J, kościół Cystersów Oliwa, Hotel Otomin, zespół REMANENT, hp.video-foto-studio.pl,
16.08. ~Rudi, Kościół Św. Ignacego ul.Brzegi w Gdańsku, Sala bankietowa w Lublewie, DJ M. Józefowicz,
17.08. ~CzekoladowaPralinka, Ewelina i Bolek Kościół: Parafia Matki Bożej Saletyńskiej w Sobieszewie, Wesele: Hotel Gniecki w Przejazdowie
17.08. ~ gabi1, Ślub w Bojanie, wesele w Dworze Magnat w Bojanie, zespół Best, kamerzysta i fotograf StudioBest,
31.08 ~aniaa88 - Ania i Paweł :),ślub: Kościół Garnizonowy w Gdyni

WRZESIEŃ
07.09. ~Iwcia - Iwona i Jakub , ślub: kościół parafialny św. Piotra i Pawła w Chmielnie . wesele: sala Wichrowe Wzgórza w Chmielnie, ,
07.09 ~Mika2409 - Dominika i Michał, ślub: Kościół NMP we Władysławowie, wesele: sala Casilla w Kębłowie, orkiestra: Odeon, fotograf i kamerzysta: Video-Film z Kębłowa
28.09 ~Asienka2422 - Joanna & Tomasz, ślub: Kościół Bolszewo, wesele: Filip Osłonino, orkiestra: Everest - Bolszewo, Kamerzysta , Fotograf : Jacek z Mechowa, Fryzura : szwagierka (Fryzjerka), Suknia ślubna : Salon sukien ślubnych Joanna Wejherowo

Wrzesień - Indygo - , ślub: Kościół Św. Jana w Gdańsku, wesele: Tłusta Kaczka Gdynia, Fotograf Mariusz Daniszewski http://www.md-foto.pl
Wrzesień - little_me - Starogard Gdański,

PAŹDZIERNIK
12.10 ~shanti - Iwonka i Marcin, ślub: Katedra Oliwska, wesele: "Pod Lipami" Łęgowo Sala zielona, orkiestra: Pstrong, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video, makijaż: Dorota Lipińska, fotograf Fotoinlove.pl

LISTOPAD
23.11 - ~Aga_Kr - Agnieszka i Marek, ślub: Katedra Oliwska, wesele: Orchidea, DJ: dj GUCIO, foto,kamera: sharkfotostudio.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
1. wyborowa - kupie gdzie w hurtowni na początku 2013
2. zawieszki - w kolorze winietek
3. wino - półsłodkie, półwytrawne, białe, czerwone
mysle nad zakupem 0,5l na osobe wódki + 2 skrzynki piwa
poprawin nie robimy bo nie chcemy
My się zdamy na sale za ile wypiją za tyle zapłacimy
szampan wódka chyba pan tadeusz wino słodkie i pół słodkie oraz piwo < pare osob się tylko na nie skusi
myślę o naklejce ze śmiesznymi tekstami oraz wstążeczkach ale jeszcze nic pewnego :)
Ok, zmiany zapisane i pojawiają się w nowej aktualizacji. I widzę, że niedługo będziemy mogły dopisac sale :-) a jednak rady naszych forumowiczek się przydają :-)

Mam następne pytanie dekoracyjne :-) myślałyście już może o alkoholu:
1. jaką wódkę wybieracie?
2. czy ozdabiacie buteki? jeżeli tak to jak: tradycyjne naklejki / zawieszki / kokardki, podwiązki, krawaciki / ???
3. jaki alkohol poza wódką planujecie na weselu i poprawinach ?
Boże zadzwoniłam tam dostałam oferte na @ ze zdjęciami tak to moja sala :D jestem zachwycona pod koniec września jadę podpisywać umowe :d
Dziękuje Ci ślicznie że poleciłaś mi ją coś pięknegooooo
tak już myślimy nad tym intensywnie :) tylko czasu brak na pojechanie razem :( mój M zaraz wyjezdza a i kłopoty ze zdrowiem córeczki się zbiegają :(

Kandulski :D też o nim myślałam brałam od niego torty na roczek Poli z dowozem do domu i był cudowny przepyszny a wygląd marzenie
Oli AG,
Z napojami jest tak samo, jak z alkoholem, niczym się nie martwisz.
A z ciastem nie ma problemu, musi tylko z cukierni przyjechać pokrojone. Ale my akurat zamówiliśmy od Kandulskiego, gdzie każdy kawałek ciasta był już w papierku.
Widzę też, że masz ślub na Pogórzu, do Rewy miała byś też blisko z kościoła. Pomyśl o tej Rewie, naprawdę.
to u nas poproszę o poprawkę :)
13.09 Ola i Michał Św. Pawła Apostoła Gdynia Pogórze Górne foto:Marta Moosiatko Streng Photography Kamera:VideoLaser Kosemtyka.YourHeven

to puki co tyle:)
Jesteśmy już na półmetku wątku nr 5 więc czas na aktualizację :-)

MARZEC
31.03. ~olusia3472, Agata, Ślub: ? , Wesele: ? , Orkiestra: Krzysztof Krawczyk Band, Fotograf i Kamerzysta: Avmedia, Fryzura: Ola Czerwińska, Makijaż: Ela Skoczeń, Bukiety i dekoracje kwiatowe: Joanna Zajecka, Suknia Farage

KWIECIEŃ
06.04. ~ Tinker Bell, Kościół Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywie,
13.04 ~ann - Ania i Sebastian, ślub odbędzie się poza Gdańskiem ;), kościół: Klasztor oo. Franciszkanów Brodnica, wesele: Zajazd Cykada w Jajkowie, orkiestra: Music Express, Kamerzysta, Fotograf: Foto - Video Florkiewicz Brodnica
13.04 ~Evelcia - Ewelina i Daniel, ślub: Kościół Świętego Michała Archanioła w Kiełpinie, sala: Gospodarstwo Rychertów w Kiełpinie, zespół: Avinion, fotograf: Andrzej Sip, makijaż i fryzura: siostra (fryzjerka)
13.04. ~RheaS - Rhea i DonIgi,
27.04 ~Marcelinka - Marta & Rafał, ślub: Kościół WNMP we Władysławowie, wesele: sala Jantar w Pucku, orkiestra: Octawa, fotograf: Paweł Dmochewicz
27.04. ~karmin

MAJ
04.05. ~Olla1 Kościół Św. Mikołaj ,wesele: Hotel Faltom, Dj Lech Radziun, Foto: blekitne.com, makijaż: Agnieszka Jarzębek http://www.maxwizaz.pl/, fryzura: Aleksandra Czerwińska http://www.alexevents.pl,
17.05 ~Pola - ... i ...Restauracja jest {?} Dj jest {?}, foto {?}
18.05. ~ zmyslnamietny - Dorota & Grzegorz, ślub: USC, wesele: Stara Wędzarnia Sobieszewo, DJ - przyjaciel, Make up sama, Fryzura przyjaciółka
18.05. ~ Susanna - A. & J. - Kościół: Matemblewo

CZERWIEC
01.06 ~aniawwo1987 - Ania i Kamil,kościół w Bolszewie, sala bankietowa "Amelia" w Zelewie, orkiestra: "Odeon", kamerzysta: multimedia360,
08.06. ~ patunia1990 - Kamil i Patrycja, Kościół: w Redzie Św. Antoniego, Wesele: Czardasz Luzino, Zespół: Kapela Muzycznego Niepokoju, Fotograf: Fotogrupa
08.06 ~monisia_18_86 - Monika i Krzysiek, Ślub: parafia p.w. Św. Franciszka z Asyżu, Wesele: Ośrodek Alga Sztutowo, Fotograf: Marcin Siemiątkowski, Makijaż: ja osobiście, Paznokcie:ja osobiście, Fryzura: Moja siostra(jest fryzjerka),Ubiór Panny Mlodej (suknia,ponczochy,bielizna,podwiazka zakupione w Irlandii Północnej)
14.06. ~etusia, Aneta i Krzysztof Ślub: Kościółw Św. Rodziny na Stogach, Wesele: Gospoda Gdańska,
15.06. Kasia i Adaś, Ślub: Kościół Św. Brata Alberta w Gdańsku. Wesele: sala Orchidea, Zespół Party
29.06. ~h&m - Hania i Mateusz, Kościół w Baninie, sala Orfeusz w Kłosowie, Kamerzysta i fotograf: Kościerzyna "LOKO", orkiestra: "MARINEZ" z Gościcina

LIPIEC
06.07 ~P&Ł - Sala jantar puck, fotograf. Grzegorz Laskowski, makijaz. Karolina Laskowska (Reda),zespól Koszalin Efect
06.07. ~nela10 Nela i Mati, Ślub: ? , Wesele: Hotel Drywa w miejscowości Dworek, Zespół Tequila Band z Kwidzyna, Fotograf Fotogrupa
13.07 ~11 - Karolina i Paweł Kościół Sw. Stanisława
13.07. ~nea86 - Agnieszka i Łukasz, Parafia Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywiu, sala Filip w Osłoninie, Dj Limahl, foto Fotogrupa
13.07. ~Madziaaa
27.07. ~ takaona, Kościół w Sianowie, Wesele: sala Wichrowe Wzgórze Chmielno, Fotograf: Fotolinea,
27.07. ~Marta, Marta i Jacek, Ślub: Kościół św Doroty z Mątów, Wesele: Sala w Wyczechowie, zespół Agat (p. Krzysztof Chyła), makijaż prawdopodobnie Dagmara Ś.
27.07. ~Alicja_Damian, Ślub: Kościół Chrystusa Króla w Wejherowie, Wesele: Oycowa Zagroda w Gowinie, Zespół "Damnio"

SIERPIEŃ
03.08 ~Klaudia_Michal - Klaudia i Michał, sala Japońska Łęgowo, fotograf: Maziarz, kamerzysta: Groszek, zespół:Avinion (Tczew), makijaż: Ela Skoczeń.
03.08 ~Nartu22 - Natalia & Bartłomiej, Wesele: Dzikie Wino Sala Regionala, Kamerzysta & foto: LancFilm, zespół: Ragtime
10.08. ~Jun87 - Agata i Mateusz, parafia Niepokalanego Serca Maryi w Gdynia, sala Filip w Osłoninie, zespół Jak's Band, foto + video Grupa Obiektywni, zespół w kościele Mathetai
10.08. ~Darulcia - Daria i Marek kościół Św.Brata Alberta , Wesele Orchidea, Orkiestra: Hevelius
10.08. ~maptus - M & J, kościół Cystersów Oliwa, Hotel Otomin, zespół REMANENT, hp.video-foto-studio.pl,
16.08. ~Rudi, Kościół Św. Ignacego ul.Brzegi w Gdańsku, Sala bankietowa w Lublewie, DJ M. Józefowicz,
17.08. ~CzekoladowaPralinka, Ewelina i Bolek Kościół: Parafia Matki Bożej Saletyńskiej w Sobieszewie, Wesele: Hotel Gniecki w Przejazdowie
17.08. ~ gabi1, Ślub w Bojanie, wesele w Dworze Magnat w Bojanie, zespół Best, kamerzysta i fotograf StudioBest,
31.08 ~aniaa88 - Ania i Paweł :),ślub: Kościół Garnizonowy w Gdyni

WRZESIEŃ
07.09. ~Iwcia - Iwona i Jakub , ślub: kościół parafialny św. Piotra i Pawła w Chmielnie . wesele: sala Wichrowe Wzgórza w Chmielnie, ,
07.09 ~Mika2409 - Dominika i Michał, ślub: Kościół NMP we Władysławowie, wesele: sala Casilla w Kębłowie, orkiestra: Odeon, fotograf i kamerzysta: Video-Film z Kębłowa
13.09. ~kamira, Ślub: Kościół w Cedrach Wielkich, Wesele: Cedrowy Dworek, fotograf: Fotogrupa, Fryzjer, kwiaty: świadkowa
13.09. ~Oli_AG, kamerzysta VideoLaser,
28.09 ~Asienka2422 - Joanna & Tomasz, ślub: Kościół Bolszewo, wesele: Filip Osłonino, orkiestra: Everest - Bolszewo, Kamerzysta , Fotograf : Jacek z Mechowa, Fryzura : szwagierka (Fryzjerka), Suknia ślubna : Salon sukien ślubnych Joanna Wejherowo

Wrzesień - Indygo - , ślub: Kościół Św. Jana w Gdańsku, wesele: Tłusta Kaczka Gdynia, Fotograf Mariusz Daniszewski http://www.md-foto.pl
Wrzesień - little_me - Starogard Gdański,

PAŹDZIERNIK
12.10 ~shanti - Iwonka i Marcin, ślub: Katedra Oliwska, wesele: "Pod Lipami" Łęgowo Sala zielona, orkiestra: Pstrong, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video, makijaż: Dorota Lipińska, fotograf Fotoinlove.pl

LISTOPAD
23.11 - ~Aga_Kr - Agnieszka i Marek, ślub: Katedra Oliwska, wesele: Orchidea, DJ: dj GUCIO, foto,kamera: sharkfotostudio.

i jak zawsze dajcie znać jeżeli coś się nie zgadza :-)
Marta25 - piosenek jest tyle, że ho ho. My co chwile zmieniamy piosenkę na pierwszy taniec. A teraz jesteśmy na etapie wybierania podkładu do zaproszeń, podziekowań dla rodziców i filmu z wesela. I przypomina mi się tyle fajnych kawałków sprzed lat, że aż miło się słucha. A nie macie własnych piosenek, takich które Wam się kojarzą z fajnymi chwilami ? Myślisz o piosenkach polskich czy zagranicznych? Szybkich czy wolnych? Starych czy nowych?

My mamy kilka piosenek na dedykację, które zespół na pewno będzie musiał zagrac.

Susanna - niestety jeżeli proboszcz nie chce się zgodzić ns ślub w innym Kościele to powód jest tylko jeden $$$$$$$. Gdyby dał Ci pozwolenie straciłby kase za ślub więc niestety ale sposób na załatwienie pozwolenia chyba jest oczywisty niestety przykry.
Jak moja siostra brała ślub w innej parafii i poszła po zgodę do naszego proboszcza to był bardzo niemiły i prawie ją wyrzucił, dopiero jak wyjęła kopertę to zmienił się o 180stopni. Obawiam się, że u Ciebie też tak może być. Jak zapłacisz to się zgodzi :)
no tego też się boje właśnie wesele na 60 osob z czego na 100% pić nie bedzię nawet połowa kuzynki po lampce wina pewnie ktoś tam piwo wiec przeraza mnie że zostanie z 20 litrów czy więcej gdzie u nas wódka jeszcze z sylwestra w lodówie się kisi :D

W tygodniu tam zajadę i obkukam a jak tam z jedzeniem ciastem ? napoje też ich ?
W tej sali, co Ci napisałam, nie interesował nas w ogóle alkohol. Mieliśmy wódkę, wino, piwa regionalne i "normalne", za cały alkohol, na 48 osób zapłaciliśmy 999 zł i poszło nam więcej piwa niż wina i wódki. Gdzie rodzina mojego męża pija wina, ale zobaczyli piwa regionalne, to się na nie rzucili :p
U nas miało być 96 osób na weselu i gdybym na taką ilość osób kupowała alkohol i teraz się z nim bujała - nie wyobrażam sobie tego. A tak goście w liczbie 48 nam zostało i co ja bym miała robić z wódka na prawie 100 osób?
o dzięki za podpowiedz tak te sale które ogladamy albo mają alkohol własny i np 40zł od osoby za nie ograniczoną ilość lub właśnie korkowe jeszcze o ile to jest 8-10 zł to da się przeżyć ale 25 i wiecej to lekka przesady zwłaszcza że wiem że raczej wielkiego popytu na alkohol nie będzie owszem teściowa z siostrą wolą piwo ale na 3 czy 5 osob kupowanie beczki 30l za 400zł mija się z celem bo co po tem z beczka zrobie :D
To nie płaćcie za korkowe. Na naszej sali też korkowe miało być, ale zdecydowaliśmy się nie martwić się alkoholem i żeby sala się tym zajęła. W tej chwili nie mam problemu z wódką, bo nie mam jej nigdzie pochowanej po szafach. Na naszym weselu poszło 12 butelek wódki, a jak bym miała zakupionej tej wódki 50, albo 100 sztuk? Załamałabym się, że mam ulokowane pieniądze w wódce. A tak mieliśmy problem z głowy, czy starczy, czy nie starczy. To restauracja się tym martwiła. I nie wyszło, aż tak dużo, gdybyśmy mieli sami kupować alhohol.
Gdybyś miała chwilkę, to pojedźcie sobie do Rewy, do Via-Mare. Może tamta sala Was urzeknie :p
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
No ja walcze z fotografami wstępnie chyba już wybraliśmy Marta Moosiatko Streng Photography :)
restauracje masakra podobają nam się 2 sale na kosakowie Eureka Faltom i Magnat aaa i im więcej patrze tym większa luka Nadmorski odpadł letuchno ich poniosło za korkowe i wiele dodatkowych opłat

wesela na starość nam się zachciało hihi
Kwiatków jeszcze nie wybrałam ale na pewno będzie to coś subtelnego może nawet jeden kwiat ..
to idźcie do parafii J., w końcu ktoś da :)
Jak ksiadz nie wyraza zgody na slub w innej parafii " bo nie" to mozesz sie udac po taka zgode do biskupa.
Shanti, nie wiem co Ci mówili, ja miałam początkowo pełna godzinę w katedrze i zmieniłam to na połówkową, może miesiąc miesiącowi nie równy jeśli chodzi o godziny i rezerwacje
Hej dziewczyny... mam problem i potrzebuje Waszej rady, może miałyście podobną sytuację... Datę w kościele mieliśmy wstępnie zarezerwowaną, ale z racji że jest to inna parafia niż moja i J. musieliśmy donieść zgodę z NAszej parafi na zawarcie małżeństwa w obcej parafi. Dzisiaj byliśmy w mojej starej parafi no i proboszcz odmówił... Co trzeba powiedzieć, żeby się zgodzili??? Nie wyobrazam sobie ślubu gdzie indziej niż Matemblewo :( Mamy ostatnią szansę, żeby dostać zgodę w parafi J. i nie chce tej szansy zaprzepaścić... HELP !!!
tez mam problem jakie kwiaty wybrac suknie mam ecru ale w sukni gdzie jest tiul ecru mieni sie mozna powiedziec z kolorem brzoskwiniowym a do marca tak blisko na nic nie moge sie zdecydowac
do góry