Widok

Młode Pary 2013 (częśc 5)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
MARZEC
31.03. ~olusia3472, Agata, Ślub: ? , Wesele: ? , Orkiestra: Krzysztof Krawczyk Band, Fotograf i Kamerzysta: Avmedia, Fryzura: Ola Czerwińska, Makijaż: Ela Skoczeń, Bukiety i dekoracje kwiatowe: Joanna Zajecka, Suknia Farage

KWIECIEŃ
06.04. ~ Tinker Bell, Kościół Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywie,
13.04 ~ann - Ania i Sebastian, ślub odbędzie się poza Gdańskiem ;), kościół: Klasztor oo. Franciszkanów Brodnica, wesele: Zajazd Cykada w Jajkowie, orkiestra: Music Express, Kamerzysta, Fotograf: Foto - Video Florkiewicz Brodnica
13.04 ~Evelcia - Ewelina i Daniel, ślub: Kościół Świętego Michała Archanioła w Kiełpinie, sala: Gospodarstwo Rychertów w Kiełpinie, zespół: Avinion, fotograf: Andrzej Sip, makijaż i fryzura: siostra (fryzjerka)
27.04 ~Marcelinka - Marta & Rafał, ślub: Kościół WNMP we Władysławowie, wesele: sala Jantar w Pucku, orkiestra: Octawa, fotograf: Paweł Dmochewicz
27.04. ~karmin

MAJ
04.05. ~Olla1 Kościół Św. Mikołaj ,wesele: Hotel Faltom, Dj Lech Radziun, Foto: blekitne.com, makijaż: Agnieszka Jarzębek http://www.maxwizaz.pl/, fryzura: Aleksandra Czerwińska http://www.alexevents.pl,
17.05 ~Pola - ... i ...Restauracja jest {?} Dj jest {?}, foto {?}
18.05. ~ zmyslnamietny - Dorota & Grzegorz, ślub: USC, wesele: Stara Wędzarnia Sobieszewo, DJ - przyjaciel, Make up sama, Fryzura przyjaciółka
18.05. ~ Susanna - A. & J. - Kościół: Matemblewo

CZERWIEC
01.06 ~aniawwo1987 - Ania i Kamil,kościół w Bolszewie, sala bankietowa "Amelia" w Zelewie, orkiestra: "Odeon", kamerzysta: multimedia360,
08.06 ~monisia_18_86 - Monika i Krzysiek, Ślub: parafia p.w. Św. Franciszka z Asyżu, Wesele: Ośrodek Alga Sztutowo, Fotograf: Marcin Siemiątkowski, Makijaż: ja osobiście, Paznokcie:ja osobiście, Fryzura: Moja siostra(jest fryzjerka),Ubiór Panny Mlodej (suknia,ponczochy,bielizna,podwiazka zakupione w Irlandii Północnej)
29.06. ~h&m - Hania i Mateusz, Kościół w Baninie, sala Orfeusz w Kłosowie, Kamerzysta i fotograf: Kościerzyna "LOKO", orkiestra: "MARINEZ" z Gościcina
08.06. ~ patunia1990 - Kamil i Patrycja, Kościół: w Redzie Św. Antoniego, Wesele: Czardasz Luzino, Zespół: Kapela Muzycznego Niepokoju, Fotograf: Fotogrupa

LIPIEC
06.07 ~P&Ł - Sala jantar puck, fotograf. Grzegorz Laskowski, makijaz. Karolina Laskowska (Reda),zespól Koszalin Efect
13.07 ~11 - Karolina i Paweł Kościół Sw. Stanisława
13.07. ~nea86 - Agnieszka i Łukasz, Parafia Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywiu, sala Filip w Osłoninie, Dj Limahl, foto Fotogrupa
13.07. ~Madziaaa
27.07. ~ takaona, Kościół w Sianowie, Wesele: sala Wichrowe Wzgórze Chmielno, Fotograf: Fotolinea,
27.07. ~Marta, Marta i Jacek, Ślub:?, Wesele: Sala w Wyczechowie,

SIERPIEŃ
03.08 ~Klaudia_Michal - Klaudia i Michał, sala Japońska Łęgowo, fotograf: Maziarz, kamerzysta: Groszek, zespół:Avinion (Tczew), makijaż: Ela Skoczeń.
03.08 ~Nartu22 - Natalia & Bartłomiej, Wesele: Dzikie Wino Sala Regionala, Kamerzysta & foto: LancFilm, zespół: Ragtime
10.08. ~Jun87 - Agata i Mateusz, parafia Niepokalanego Serca Maryi w Gdynia, sala Filip w Osłoninie, zespół Jak's Band, foto + video Grupa Obiektywni, zespół w kościele Mathetai
10.08. ~Darulcia - Daria i Marek kościół Św.Brata Alberta , Wesele Orchidea, Orkiestra: Hevelius
10.08. ~maptus - M & J, kościół Cystersów Oliwa, Hotel Otomin, zespół REMANENT, hp.video-foto-studio.pl,
16.08. ~Rudi, Kościół Św. Ignacego ul.Brzegi w Gdańsku, Sala bankietowa w Lublewie, DJ M. Józefowicz,
17.08. ~CzekoladowaPralinka, Ewelina i Bolek Kościół: Parafia Matki Bożej Saletyńskiej w Sobieszewie, Wesele: Hotel Gniecki w Przejazdowie
17.08. ~ gabi1, Ślub w Bojanie, wesele w Dworze Magnat w Bojanie, zespół Best, kamerzysta i fotograf StudioBest,
31.08 ~aniaa88 - Ania i Paweł :),ślub: Kościół Garnizonowy w Gdyni

WRZESIEŃ
07.09. ~Iwcia - Iwona i Jakub , ślub: kościół parafialny św. Piotra i Pawła w Chmielnie . wesele: sala Wichrowe Wzgórza w Chmielnie, ,
07.09 ~Mika2409 - Dominika i Michał, ślub: Kościół NMP we Władysławowie, wesele: sala Casilla w Kębłowie, orkiestra: Odeon, fotograf i kamerzysta: Video-Film z Kębłowa
28.09 ~Asienka2422 - Joanna & Tomasz, ślub: Kościół Bolszewo, wesele: Filip Osłonino, orkiestra: Everest - Bolszewo, Kamerzysta , Fotograf : Jacek z Mechowa, Fryzura : szwagierka (Fryzjerka), Suknia ślubna : Salon sukien ślubnych Joanna Wejherowo

Wrzesień - Indygo - , ślub: Kościół Św. Jana w Gdańsku, wesele: Tłusta Kaczka Gdynia, Fotograf Mariusz Daniszewski http://www.md-foto.pl
Wrzesień - little_me - Starogard Gdański,

PAŹDZIERNIK
12.10 ~shanti - Iwonka i Marcin, ślub: Katedra Oliwska, wesele: "Pod Lipami" Łęgowo Sala zielona, orkiestra: Pstrong, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video, makijaż: Dorota Lipińska, fotograf Fotoinlove.pl

LISTOPAD
23.11 - ~Aga_Kr - Agnieszka i Marek, ślub: Katedra Oliwska, wesele: Orchidea, DJ: dj GUCIO, foto,kamera: sharkfotostudio.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
u nas zawieszki sie sprawdzily, nie przeszkadzały, wiekszość poznikała:) naklejki widzialam kilka razy i czasami, po wyjeciu z chłodni krople spływają po nich i naklejki sie marszczą.
Dzięki Aga M. - a więc zrobię zawieszki :)
dziewczyny,
może tutaj znajdziecie jakieś inspiracje odnośnie zaproszeń itp. :)

http://www.weddingpaperdivas.com/
a patrzalas sale w tokarach ja mam tam wesele
Witam :)
Chciałam się dopisac do listy mlodych par 2013 i również napisać kiedy ślub i co już mamy :)
Pobieramy się 24.08.2013 roku w kosciele św.Maksymiliana na Wzgórzu.Weselę odbędzie się w Restauracji Rewa w Rewie,Zagra i zaspiewa nam 5 przesympatycznych panów;) Foto i kamera: naszestudio.pl
Witamy nową Koleżankę:)

załatwiłam dziś

DJ Pan Jacek
świetny przezabawny i sprawdzony przez znajomych sama rozmowa z nim to przyjemność :D

oraz

Tort i ciasta powierzam Pani Kasi Klimczak kosztowałam nie raz będzie jak u mamy domowo i swojsko tak jak chce :)
Jeżeli chodzi o naklejki na wódkę to wydaje mi się, że są praktyczniejsze ale tak jak Aga pisze często po wyjęciu z zamrazarki wyglądają brzydko , namoczone. A jeżeli chodzi o zawieszki to tez jakoś nie widzę nalewania do kieliszka jak to będzie majtać :-) i kelnerzy mają więcej pracy bo musza nakładać je po wyjęciu z lodówy :-)

Susanna - mail wysłany :-) czekam na zwrotny :-)

Dla nas również ślub Kościelny ma sens i jest bardzo ważny (inaczej nie byłoby nas na forum) ale czasami przykro się robi jak się czyta co Ci księża wyprawiają :-(

Witam nową parę :-) oczywiście wszystkie nowe osoby dopisane i Wasze zmiany dziewczyny również wprowadzone i pojawią się już w nowym wątku nr 6 więc troszkę cierlipowści :-)
jeśli chodzi o ślub Kościelny to jedyna forma ślubu jaką dopuszczamy bo przysięgamy sobie przed Bogiem a nie przed urzędnikiem podpisujemy kwit i koniec . takie jest moje zdanie oczywiście każdy może mieć inne zdanie .
Ja bardzo chcę żeby ślub odbył się w mniejszym Kościele teraz używanym bardziej jako kaplice na pogórzu kameralniej i intymniej ale czy się uda zobaczymy :)
Shanti - mail zwrotny poszedł :)
Wrzesień 28.09.2013 Lidka i Robert, ślub Kościół Św. Antoniego w Karwii, wesele "Marmas" Jastrzębia Góra, zespół: nadal szukam, kamera/fotograf NaszeStudio, makijaż:ktoś sie znajdzie :) Fryzura: Ciocia(Fryzjerka)
Tak wasz czytam i czytam juz ze trzy godziny(wszystkie wątki przerabiam) dodam cos od siebie bo co mi tam ;-)
Oczywiscie obrączki to wzór Tiffany (ale kogo na to stac?) Jubiler zrobi i to juz ustalone,ze beda zrobione ze złomu jaki mamy w domu(w koncu na cos sie przydadza porwane łanczuszki i te sprawy) http://www.tiffany.co.uk/Shopping/Item.aspx?fromGrid=1&sku=GRP04660&mcat=148204&cid=287466&search_params=s+5-p+4-c+287466-r+201323339-x+-n+6-ri+-ni+0-t+
Mój TŻ chce zwykłą..Jak to facet...

Suknia tez wypatrzona Papa Michel Hyraja (nie wiem jak tu sie foty wkleja)

Co do sali to sie nałaziliśmy..W koncu nie wiedzielismy co mamy pod nosem. A mianowicie Marmas w Jastrzebiej Górze http://www.eholiday.pl/noclegi-ik9759-zdjecie-260560.html Szczęka opadła jak to zobaczyłam. Sala gdzie nie trzeba bedzie doczepiac zadnych balonów i takich tam. No pieknie no. Tylko ze bedzie jeden stól i musze wykombinowac jak ukryc bar,ktory psuje cala koncepcje:P
Zespołu nadal szukam... Maili tysiac pięćset powysyłanych..Ale wiecznie cos nie tak(chyba za bardzo wymagam) A inspiracji co do wystroju..Kwiatów i takie tam to na http://arttrend.blog.pl szukam. Mega.
Do ślubu ponad rok a ja juz wiem nawet jakie ciasta bede miala... Paranoja chyba jakaś. Jak czytam... To sie ciesze ze nie tylko ja mam ta paranoje :) Pozdrawiam
Aha... A co myślicie o Candy Barach????
I prosze o prade w jakie kolory sale ubrać...Myślałam o gerberach..Juz gdzies tu na górze tematu sie pojawiły... Lub o fiolecie lub pomarańczu... Oszaleje???
Fajna sprawa candy bary, chciałam sama mieć to u siebie na weselu, ale bliżej ślubu trochę zbrakło nam pieniędzy i w końcu nie zrobiliśmy tego. W konkursie na "Gdyński biznesplan" startowałam z tym, nie udało się, ale pomysł wciąż jest w głowie.
Witam wszystkie nowe Panny Młode :) Fajnie ze nas przybywa:)

Liliput tez mam problem z dekoracja baru na sali (Dwór Magnat).... po co im te bary to nie mam pojecia ;/ Znalazłas juz jaką inspiracje jak go ozdobic? Ja wiem tylko ze nie chce sciany ktora go zasloni ani balonów. Stawiam na kwiaty i owoce.

Co do candy barów to pomysl sam w sobie mi sie podoba ale go nie wykorzystam,nie mam dla kogo go zrobić, mało bede miala małych gości.

Dziewczyny macie pomysły na prezety w ramach podziekowań rodzicom? Dla mam chcemy cos z bizuterii, a nie wiemy co dac ojcom...
Najpierw chciałam to zasłonić materiałem i podswietlic jakos nie wyobrażam sobie żeby na barze stał alkohol,bo bar jest w centrumalnym punkcie. I będzie jeden stol więc wypadnie na to,że alkohol za młoda para by stał na półkach... No średnio :-/ Jedna mądra pani powiedziała,że żadna dyktą,ani materiałem nie zaslonia półek z ich alkoholem,bo pod spodem jest ekspres do kawy i takie tam.... Więc podsunela mi pomysł żeby tam swieczek pełno poustawiac. Nie wiem.... Właśnie problemem jest to że nie jest z boku.. Ehh
Susanna - dzięki za maila i za podpowiedź, natchnęło mnie to bardzo i już pomysł wykorzystany i zaproszenia się dekorują :-) Podaję stronkę z fajnymi wzorami http://www.stylowenaklejki.pl/pl,catalog,milosne,25,1.html

Liliput - witamy w naszym gronie :-) wow podziwiam, że prześledziłaś nasze wątki - dużo tego już było - ale fajnie, że dzielisz sie z nami swoimi przygotowaniami :-) obrączka bardzo ciekawa - zazdroszcze, że wiesz czego chcesz bo u mnie jakoś temat obrączek to zagmatwana sprawa, w ogóle nie moge się zdecydować :-)

Zdjęcia możesz wkleić przez stronkę http://imageshack.us/

Jestem ciekawa Twojej sukienki :-) podaj chociaz linka ze zdjęciem.

Sala bardzo ładna i chyba jasna, na zdjęciach dużo bieli więc kolor chyba kazdy będzie pasował :-) a oświetlenie można kolor zmieniać ?
Z kolorem nie będę obiektywna bo sama mam fiolet więc w fiolecie byłoby cudnie :-) :-) :-)

Candy bar - fajny pomysł ale czy się przyjmie i czy nie będą to pieniążki troszkę zmarnowane. Wszystko zależy od portfela - wymyślać można cuda ale trzeba się zastanowić czego się oczekuje od wesela bo czasami można przesadzić i zrobić z wesela cyrk. Dużo zależy też od gości, jakie mają podejście, czy będzie u Was dużo dzieciaków itd.
I ważne jest jakies Wy macie podejście czy będzie wyprawiać wesele bardziej egoistycznie pod siebie czyli to co wam sie podoba co dla was jest fajne itd czy z myślą o gościach co dla nich będzie ok.

U mnie by to nie przeszło, my idziemy na kompromis troszkę pod nas w szczególności ślub i jego oprawa a wesele dla gości. Nasi goście jednak są bardziej tradycyjni, powiedzmy, że starej daty i chyba najwazniejsza bedzie muzyka i dobre jedzenie a cała reszta to tylko dodatki, których troszkę u nas będzie ale bez przesady.

Jeżeli chodzi o podziękowania dla rodziców to u nas będzie też to raczej tradycyjnie, na weselu będziemy dziękować za wychowanie i puścimy rodzicom nagrany przez nas filmik,wręczymy piękne kosze kwiatów (bo mamy uwielbiaja kwiaty) i fotoksiążki ze zdjęciami od małego aż do dziś, z ojców będzie tylko teśc, który dostanie dobry alkohol i oczywiście taniec w kółeczku musi być :-)

a po weselu chcemy zaprosić rodziców na obiad i podziękować za pomoc w organizacji przyjęcia i wtedy na pewno dostaną albumy ze zdjęciami ślubnymi i jakiś upominek (wszystko zalezy od finansów).
u nas tak naparwde każdy prezent dla ojcow mozna odrazu skreslić, ich chyba by ucieszyly tylko nowe wiertla do wiertarki :) mamy tez troszkę problemów logistycznych bo prezenty musza pokonac 500 km autokarem wiec np kwiaty odpadają no chyba ze florystka wymysli cos co zda egzamin... naszczescie mamy jeszcze czas moze cos do wesela wymyslimy:)
co do baru to skoro tam juz jest to ja go planuje wykorzystac np do zamawiania kawy, herbaty lub jako punkt gdzie mozna zglosic cos obsludze, ktora za nim stoi jak nic nie robią na sali. Tylko jak ten bar przystroic aby komponowal sie z reszta sali i wszystko wyszlo tanio i dobrze :)
Jeżeli nie kosze z ciętych kwiatów można wręczyć doniczkowy, który na pewno drogę wytrzyma np. pięknego storczyka. Można również kosze kwiatów zamienić na kosze słodyczy lub zrobić samemu i włożyć tam ulubione przysmaki rodziców, ulubione winko czy nalewkę, ulubioną kawę itd. Można rodzicom również podarować portrety ich samych albo z Wami. Nie lubię kurzołapów za badzo więc wszystkie wazoniki, statuetki itp. dla mnie odpada. Możecie podarować również rodzicom coś z stylu bilety do kina, do teatru muzycznego, bon do restauracji na kolację czy zabiegi spa, masaże :-)
U nas podziękowań jako takich nie będzie moja mama już nie żyję wiec po ślubie w drodze na sale pojadę do mamy na grób ....:(
teściowa to dla mnie tylko Pani i pewnie nawet tego by nie oczekiwała
mój tata by zwariował jabym postawiła go na środku o ile pojawi się dowiem się w piątek ...
a ojciec m no cóż od 4 lat nie mają kontaktu chyba wbrew woli M wyśle zawiadomienie

a z nowości mam świadkowa kisialala :)
kosze i kurzołapy nam się nie podobają zbyt oklepane. Bilety do teatru, kina, karnety do spa nie zdadza egzaminu, jedni z rodzicow nie jezdza do spa drudzy maja teatr 100 km od zamieszkania. Wspolna kolacja tez odpada zbyt duża odległość w kilometrach.

Prezenty które nam się podobaja w praktyce są nie do zrealizowania. A nie chcemy dawać prezentu, który nam się nie podoba. To chyba bedzie najgorsza do zrealizowani cześć wesela - prezent dla ojcow:)
do góry