Widok

Młode Pary 2013 (częśc 5)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
MARZEC
31.03. ~olusia3472, Agata, Ślub: ? , Wesele: ? , Orkiestra: Krzysztof Krawczyk Band, Fotograf i Kamerzysta: Avmedia, Fryzura: Ola Czerwińska, Makijaż: Ela Skoczeń, Bukiety i dekoracje kwiatowe: Joanna Zajecka, Suknia Farage

KWIECIEŃ
06.04. ~ Tinker Bell, Kościół Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywie,
13.04 ~ann - Ania i Sebastian, ślub odbędzie się poza Gdańskiem ;), kościół: Klasztor oo. Franciszkanów Brodnica, wesele: Zajazd Cykada w Jajkowie, orkiestra: Music Express, Kamerzysta, Fotograf: Foto - Video Florkiewicz Brodnica
13.04 ~Evelcia - Ewelina i Daniel, ślub: Kościół Świętego Michała Archanioła w Kiełpinie, sala: Gospodarstwo Rychertów w Kiełpinie, zespół: Avinion, fotograf: Andrzej Sip, makijaż i fryzura: siostra (fryzjerka)
27.04 ~Marcelinka - Marta & Rafał, ślub: Kościół WNMP we Władysławowie, wesele: sala Jantar w Pucku, orkiestra: Octawa, fotograf: Paweł Dmochewicz
27.04. ~karmin

MAJ
04.05. ~Olla1 Kościół Św. Mikołaj ,wesele: Hotel Faltom, Dj Lech Radziun, Foto: blekitne.com, makijaż: Agnieszka Jarzębek http://www.maxwizaz.pl/, fryzura: Aleksandra Czerwińska http://www.alexevents.pl,
17.05 ~Pola - ... i ...Restauracja jest {?} Dj jest {?}, foto {?}
18.05. ~ zmyslnamietny - Dorota & Grzegorz, ślub: USC, wesele: Stara Wędzarnia Sobieszewo, DJ - przyjaciel, Make up sama, Fryzura przyjaciółka
18.05. ~ Susanna - A. & J. - Kościół: Matemblewo

CZERWIEC
01.06 ~aniawwo1987 - Ania i Kamil,kościół w Bolszewie, sala bankietowa "Amelia" w Zelewie, orkiestra: "Odeon", kamerzysta: multimedia360,
08.06 ~monisia_18_86 - Monika i Krzysiek, Ślub: parafia p.w. Św. Franciszka z Asyżu, Wesele: Ośrodek Alga Sztutowo, Fotograf: Marcin Siemiątkowski, Makijaż: ja osobiście, Paznokcie:ja osobiście, Fryzura: Moja siostra(jest fryzjerka),Ubiór Panny Mlodej (suknia,ponczochy,bielizna,podwiazka zakupione w Irlandii Północnej)
29.06. ~h&m - Hania i Mateusz, Kościół w Baninie, sala Orfeusz w Kłosowie, Kamerzysta i fotograf: Kościerzyna "LOKO", orkiestra: "MARINEZ" z Gościcina
08.06. ~ patunia1990 - Kamil i Patrycja, Kościół: w Redzie Św. Antoniego, Wesele: Czardasz Luzino, Zespół: Kapela Muzycznego Niepokoju, Fotograf: Fotogrupa

LIPIEC
06.07 ~P&Ł - Sala jantar puck, fotograf. Grzegorz Laskowski, makijaz. Karolina Laskowska (Reda),zespól Koszalin Efect
13.07 ~11 - Karolina i Paweł Kościół Sw. Stanisława
13.07. ~nea86 - Agnieszka i Łukasz, Parafia Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywiu, sala Filip w Osłoninie, Dj Limahl, foto Fotogrupa
13.07. ~Madziaaa
27.07. ~ takaona, Kościół w Sianowie, Wesele: sala Wichrowe Wzgórze Chmielno, Fotograf: Fotolinea,
27.07. ~Marta, Marta i Jacek, Ślub:?, Wesele: Sala w Wyczechowie,

SIERPIEŃ
03.08 ~Klaudia_Michal - Klaudia i Michał, sala Japońska Łęgowo, fotograf: Maziarz, kamerzysta: Groszek, zespół:Avinion (Tczew), makijaż: Ela Skoczeń.
03.08 ~Nartu22 - Natalia & Bartłomiej, Wesele: Dzikie Wino Sala Regionala, Kamerzysta & foto: LancFilm, zespół: Ragtime
10.08. ~Jun87 - Agata i Mateusz, parafia Niepokalanego Serca Maryi w Gdynia, sala Filip w Osłoninie, zespół Jak's Band, foto + video Grupa Obiektywni, zespół w kościele Mathetai
10.08. ~Darulcia - Daria i Marek kościół Św.Brata Alberta , Wesele Orchidea, Orkiestra: Hevelius
10.08. ~maptus - M & J, kościół Cystersów Oliwa, Hotel Otomin, zespół REMANENT, hp.video-foto-studio.pl,
16.08. ~Rudi, Kościół Św. Ignacego ul.Brzegi w Gdańsku, Sala bankietowa w Lublewie, DJ M. Józefowicz,
17.08. ~CzekoladowaPralinka, Ewelina i Bolek Kościół: Parafia Matki Bożej Saletyńskiej w Sobieszewie, Wesele: Hotel Gniecki w Przejazdowie
17.08. ~ gabi1, Ślub w Bojanie, wesele w Dworze Magnat w Bojanie, zespół Best, kamerzysta i fotograf StudioBest,
31.08 ~aniaa88 - Ania i Paweł :),ślub: Kościół Garnizonowy w Gdyni

WRZESIEŃ
07.09. ~Iwcia - Iwona i Jakub , ślub: kościół parafialny św. Piotra i Pawła w Chmielnie . wesele: sala Wichrowe Wzgórza w Chmielnie, ,
07.09 ~Mika2409 - Dominika i Michał, ślub: Kościół NMP we Władysławowie, wesele: sala Casilla w Kębłowie, orkiestra: Odeon, fotograf i kamerzysta: Video-Film z Kębłowa
28.09 ~Asienka2422 - Joanna & Tomasz, ślub: Kościół Bolszewo, wesele: Filip Osłonino, orkiestra: Everest - Bolszewo, Kamerzysta , Fotograf : Jacek z Mechowa, Fryzura : szwagierka (Fryzjerka), Suknia ślubna : Salon sukien ślubnych Joanna Wejherowo

Wrzesień - Indygo - , ślub: Kościół Św. Jana w Gdańsku, wesele: Tłusta Kaczka Gdynia, Fotograf Mariusz Daniszewski http://www.md-foto.pl
Wrzesień - little_me - Starogard Gdański,

PAŹDZIERNIK
12.10 ~shanti - Iwonka i Marcin, ślub: Katedra Oliwska, wesele: "Pod Lipami" Łęgowo Sala zielona, orkiestra: Pstrong, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video, makijaż: Dorota Lipińska, fotograf Fotoinlove.pl

LISTOPAD
23.11 - ~Aga_Kr - Agnieszka i Marek, ślub: Katedra Oliwska, wesele: Orchidea, DJ: dj GUCIO, foto,kamera: sharkfotostudio.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziewczyny mam jeszcze jedno pytanie...bez jakiej piosenek/ piosenki nie wyobrażacie sibie wesela. Mam możliwosc wyslania do zespolu ok 20 wybranych przeze mnie piosenek i oni je "opracują" i kurcze normalnie pustka...stad moje pytanie ;-)
Witam :) Nasze przygotowania też do przodu. Kościół św Doroty z Mątów g. 16, zespół Agat (p. Krzysztof Chyła), makijaż prawdopodobnie Dagmara Ś. :)

Co do kościoła do zaczynam nauki w poniedziałek :| Bo mój narzeczony wyjeżdza na prawie rok i musimy to zrobić przed jego wyjazdem... masakra! Zastanawiam się tylko czy jest to odpłatne bo w sumie nie pomyslałam by się dopytać :P

A co do kwiatów i bukietu to ja i owszem przeglądam wiązanki ale dopoki nie będe miala sukienki to na zaden sie nie zdecyduje...bo potem się okaże że do "Stylu" sukienki wybrany przeze mnie bukiet jest nieodpowiedni...
Aga_Kr - jak byłam na spotkaniu w Katedrze i chciałam god. 16:00 to Ksiądz mówił , że pełne godz sa w Jakubku a w Katedrze połówki więc została 15:30.
image

Uploaded with ImageShack.us

image

image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja juz szukam poniewaz mieszkam za granica i nie mam mozliwosci ot tak pojsc do kwiaciarni i porozmawiac sobie z florystka/dekoratorka. Jak bede w Polsce w nastepnym miesiacu to chce zalatwic sparwy zwiazane z dekoracjami i chce przejsc do kolejnego etapu przygotoowań :)

Mam nadzieje ze uda mi sie to wszystko ogarnąć na raz.... no max na trzy razy :)
Ja mam wybrany bukiet :) Znalazłam zdjęcie w necie z jakiejś kwiaciarni ze ślicznym, wyraźnym bukietem... Zdjęcie wydrukuje i zam siostrze, która robi dekorację okolicznościowe i niech się dziewczyna postara :)
My akurat z obraczkami nie mielismy problemu. U jubilera okazalo sie ze względów estetyczno-praktycznych mozemy miec tylko klasyczne obraczki. Także nawet innych modeli nie ogladaliśmy i w sumie dobrze bo pewnie tez byśmy miesiacami rozwazali które wybrac a tak los zadecydowal za nas i nawet nam to odpowiada:)
Aga M to poproszę o te zdięcia na maila natalia.g7@wp.pl :)
laski wy już bukiety wybieracie jak weselicha za rok ?
ja planuje wybrać się w listopadzie do kwiaciarni, popatrzeć co mają dostępne, a za rok w listopadzie pójde powiem Pani że chce bukiet, powiem jaka sukienka i niech mi dobierze bo ja sie totalnie na tym nie znam :) zreszta nie robi mnie totalnie jaki będzie bukiet, zwykły, mały, prosty. bukiet chyba nie jest taki ważny jak myslicie ?
złota jest mniej niz powinno być, bo tego co brakuje będzie w obrocie i ceny spadną, ale tylko na chwile potem pójdą w góre, więc rozglądam się bo niebawem planuje zakup :) ide dziś znów do jubilerów, zobaczymy jak sie z nimi ugadam
mnie podobają się te wszystkie, ale wg mnie nie wszystkie do sukienki delikatnej pasują. a myślałam że problem będzie z sukienką obrączkami (podobały nam się różne modele), a tu kwiaty - największy problem
Nartu22 wiem sama mam z tym spory problem chociaz wiem juz mniej wiecej jak ma to wygladac (kolory, typy kwiatow) to i tak jeszcze nie znalalzm nic co by mnie powalilo na kolana... zawsze jest jakies ale....
tego złota jest mniej niz powinno byc wiec nie liczyłabym na drastyczne spadki cen:)
hahaah, dobre, to Ci się udało :D
teraz czarnorynkowe abergoldowe złoto trafi na czarny rynek i ceny spadną a nie wzrosną :P:P
Aga_Kr, może dlatego takie ceny, bo złoto w górę poszło?
Dziewczyny,
byłam u Czarowskiego we wrzeszczu - zrobił na mnie wrażenie, natomiast cen niskich to on nie ma. Ide dziś do niego jeszcze raz, z konkretnym wzorem i złotem - jak wyceni zrobi kalkulacje i zobacze czy sie opłaca.

Shanti - ja początkowo miałam pełną godzinę w kościele zarezerwowaną, więc nie tylko same połówki są, potem sama zaproponowalam przez telefon połówkową no i od razu się zgodzili, chyba, że akurat jest taki porządek mszalny sobotni, nie wiem zaraz sprawdze :)
myślałam o gerberach róż, albo właśnie soczyste połączenie kolorów.
imageimage
image
albo
image (BEZ TEGO OGONA) ;p
image
image
image
image
image
image
image

Sama widzisz jak tego dużo, chyba pójdę bez kwiatów :(
Mi tez sie podobaja te pomarańczowe i różowe gerberki zwlaszcza w dekoracjach stołów, ale bukiet PM z gerberami zdecydowanie odpada...

A Ty Nartu22 o jakich myslisz kwiatach?
do góry