Widok

Młode Pary 2013 (część 6)

Wesele Temat dostępny też na forum:
MARZEC
31.03. ~olusia3472, Agata, Ślub: ? , Wesele: ? , Orkiestra: Krzysztof Krawczyk Band, Fotograf i Kamerzysta: Avmedia, Fryzura: Ola Czerwińska, Makijaż: Ela Skoczeń, Bukiety i dekoracje kwiatowe: Joanna Zajecka, Suknia Farage

KWIECIEŃ
06.04. ~ Tinker Bell, Kościół Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywie,
13.04 ~ann - Ania i Sebastian, ślub odbędzie się poza Gdańskiem ;), kościół: Klasztor oo. Franciszkanów Brodnica, wesele: Zajazd Cykada w Jajkowie, orkiestra: Music Express, Kamerzysta, Fotograf: Foto - Video Florkiewicz Brodnica
13.04 ~Evelcia - Ewelina i Daniel, ślub: Kościół Świętego Michała Archanioła w Kiełpinie, sala: Gospodarstwo Rychertów w Kiełpinie, zespół: Avinion, fotograf: Andrzej Sip, makijaż i fryzura: siostra (fryzjerka)
13.04. ~RheaS - Rhea i DonIgi,
27.04 ~Marcelinka - Marta & Rafał, ślub: Kościół WNMP we Władysławowie, wesele: sala Jantar w Pucku, orkiestra: Octawa, fotograf: Paweł Dmochewicz
27.04. ~karmin, Karola i Mario, ślub: Kościół Św. Mikołaja w Gdańsku, Wesele:

MAJ
04.05. ~Olla1 Kościół Św. Mikołaj ,wesele: Hotel Faltom, Dj Lech Radziun, Foto: blekitne.com, makijaż: Agnieszka Jarzębek http://www.maxwizaz.pl/, fryzura: Aleksandra Czerwińska http://www.alexevents.pl,
17.05 ~Pola - ... i ...Restauracja jest {?} Dj jest {?}, foto {?}
18.05. ~ zmyslnamietny - Dorota & Grzegorz, ślub: USC, wesele: Stara Wędzarnia Sobieszewo, DJ - przyjaciel, Make up sama, Fryzura przyjaciółka
18.05. ~ Susanna - A. & J. - Kościół: Matemblewo

CZERWIEC
01.06 ~Cheryl- A&K, Ślub: Kościół w Bolszewie, Wesele: sala "Amelia" w Zelewie, zespół "Odeon", fotograf: Radomir, kamerzysta: multimedia360
08.06. ~ patunia1990 - Kamil i Patrycja, Kościół: w Redzie Św. Antoniego, Wesele: Czardasz Luzino, Zespół: Kapela Muzycznego Niepokoju, Fotograf: Fotogrupa, fryzura, paznokcie, makijaż: koleżanka
08.06 ~monisia_18_86 - Monika i Krzysiek, Ślub: parafia p.w. Św. Franciszka z Asyżu, Wesele: Ośrodek Alga Sztutowo, Fotograf: Marcin Siemiątkowski, Makijaż: ja osobiście, Paznokcie:ja osobiście, Fryzura: Moja siostra(jest fryzjerka),Ubiór Panny Mlodej (suknia,ponczochy,bielizna,podwiazka zakupione w Irlandii Północnej)
14.06. ~etusia, Aneta i Krzysztof Ślub: Kościółw Św. Rodziny na Stogach, Wesele: Gospoda Gdańska,
15.06. Kasia i Adaś, Ślub: Kościół Św. Brata Alberta w Gdańsku. Wesele: sala Orchidea, Zespół Party
15.06. ~olaaa - Ola i Adam, ślub: Kościół parafialny Świętego Andrzeja Apostoła w Garczynie, sala: dwór Bajbuza w Garczynie, orkiestra: RHO, Fotograf: Piotr Połoczański, suknia: Agora 12-28 z Langorii
15.06. ~MonisxD - Monika i Arek,Ślub: Kościół pw Najświętszego Serca Jezusowego w Gdańsku Wrzeszczu, Wesele: Restauracja Hacjenda, Dj Fred, Fotograf P. Kamil Helmin z Koronowa, Suknia: salon "Beauty" w Gdańsku Wrzeszczu, Fryzura: ciocia
29.06. ~h&m - Hania i Mateusz, Kościół w Baninie, sala Orfeusz w Kłosowie, Kamerzysta i fotograf: Kościerzyna "LOKO", orkiestra: "MARINEZ" z Gościcina

LIPIEC
06.07 ~P&Ł - Sala jantar puck, fotograf. Grzegorz Laskowski, makijaz. Karolina Laskowska (Reda),zespól Koszalin Efect
06.07. ~nela10 Nela i Mati, Ślub: ? , Wesele: Hotel Drywa w miejscowości Dworek, Zespół Tequila Band z Kwidzyna, Fotograf Fotogrupa
06.07. ~PatusiQ Patrycja i Mateusz, Ślub: Parafia św.Kazimierza Gdańsk, Wesele: Sala "Pod Łabędziem"w Gdańsku Kiełpinie
13.07 ~11 - Karolina i Paweł Kościół Sw. Stanisława
13.07. ~nea86 - Agnieszka i Łukasz, Parafia Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywiu, sala Filip w Osłoninie, Dj Limahl, foto Fotogrupa
13.07. ~Madziaaa
20.07. ~Siulowa7 Joanna i Adam, Ślub: Parafia św. Rodziny Gdańsk-Stogi, Wesele: Pod Lipami, sala zielona, Zespół megaphone
27.07. ~ takaona, Kościół w Sianowie, Wesele: sala Wichrowe Wzgórze Chmielno, Fotograf: Fotolinea,
27.07. ~Marta, Marta i Jacek, Ślub: Kościół św Doroty z Mątów, Wesele: Sala w Wyczechowie, zespół Agat (p. Krzysztof Chyła), makijaż prawdopodobnie Dagmara Ś.
27.07. ~Alicja_Damian, Ślub: Kościół Chrystusa Króla w Wejherowie, Wesele: Oycowa Zagroda w Gowinie, Zespół "Damnio"

SIERPIEŃ
03.08 ~Klaudia_Michal - Klaudia i Michał, sala Japońska Łęgowo, fotograf: Maziarz, kamerzysta: Groszek, zespół:Avinion (Tczew), makijaż: Ela Skoczeń.
03.08 ~Nartu22 - Natalia & Bartłomiej, Wesele: Dzikie Wino Sala Regionala, Kamerzysta & foto: LancFilm, zespół: Ragtime
03.08. ~agadam Agata i Adam, Ślub w plenerze przy Sali weselnej Trzy Dęby , fotograf- fotoinlove, wodzirej Merlin
10.08. ~Jun87 - Agata i Mateusz, parafia Niepokalanego Serca Maryi w Gdynia, sala Filip w Osłoninie, zespół Jak's Band, foto + video Grupa Obiektywni, zespół w kościele Mathetai
10.08. ~Darulcia - Daria i Marek kościół Św.Brata Alberta , Wesele Orchidea, Orkiestra: Hevelius
10.08. ~maptus - M & J, kościół Cystersów Oliwa, Hotel Otomin, zespół REMANENT, hp.video-foto-studio.pl,
16.08. ~Rudi, Kościół Św. Ignacego ul.Brzegi w Gdańsku, Sala bankietowa w Lublewie, DJ M. Józefowicz,
17.08. ~CzekoladowaPralinka, Ewelina i Bolek Kościół: Parafia Matki Bożej Saletyńskiej w Sobieszewie, Wesele: Hotel Gniecki w Przejazdowie
17.08. ~ gabi1, Ślub w Bojanie, wesele w Dworze Magnat w Bojanie, zespół Best, kamerzysta i fotograf StudioBest,
24.08. ~kruszynka24, Ślub: Kościól św. Maksymiliana na Wzgórzu, Wesele: Restauracja Rewa, Zespół: 5 przesympatycznych panów;) Foto i kamera: naszestudio.pl
31.08 ~aniaa88 - Ania i Paweł :),ślub: Kościół Garnizonowy w Gdyni

WRZESIEŃ
07.09. ~Iwcia - Iwona i Jakub , ślub: kościół parafialny św. Piotra i Pawła w Chmielnie . wesele: sala Wichrowe Wzgórza w Chmielnie,
07.09. ~madziafi - Magda i Maciek, ślub: Kościół Bożego Ciała, wesele: Złoty Staw, zespół: Concord
13.09. ~kamira, Ślub: Kościół w Cedrach Wielkich, Wesele: Cedrowy Dworek, fotograf: Fotogrupa, Fryzjer, kwiaty: świadkowa
13.09. ~Oli_AG, Ola i Michał, Ślub: Św. Pawła Apostoła Gdynia Pogórze Górne, Wesele: ?, foto: Marta Moosiatko Streng Photography, Kamera: VideoLaser , Kosemtyka: YourHeven , Dj Pan Jacek, Tort i ciasta: Pani Kasia Klimczak
14.09. ~Nikusia86 - Ślub: Kościół Ducha Świętego na Obłużu, wesele: Kas Catering, DJ i Wodzirej grupa Obiektywni, fotograf: FotoGrupa, makijaż Anna Kardzis
28.09 ~Asienka2422 - Joanna & Tomasz, ślub: Kościół Bolszewo, wesele: Filip Osłonino, orkiestra: Everest - Bolszewo, Kamerzysta , Fotograf : Jacek z Mechowa, Fryzura : szwagierka (Fryzjerka), Suknia ślubna : Salon sukien ślubnych Joanna Wejherowo
28.09. ~Liliput - Lidka i Robert, Ślub: Kościół Św. Antoniego w Karwii, Wesele: "Marmas" Jastrzębia Góra, zespół: ?, kamera/fotograf: NaszeStudio, makijaż:?, Fryzura: Ciocia(Fryzjerka)
Wrzesień - Indygo - , ślub: Kościół Św. Jana w Gdańsku, wesele: Tłusta Kaczka Gdynia, Fotograf Mariusz Daniszewski http://www.md-foto.pl
Wrzesień - little_me - Starogard Gdański,

PAŹDZIERNIK
12.10 ~shanti - Iwonka i Marcin, ślub: Katedra Oliwska, wesele: "Pod Lipami" Łęgowo Sala zielona, orkiestra: Pstrong, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video, makijaż: Dorota Lipińska, fotograf Fotoinlove.pl

LISTOPAD
23.11 - ~Aga_Kr - Agnieszka i Marek, ślub: Katedra Oliwska, wesele: Orchidea, DJ: dj GUCIO, foto,kamera: sharkfotostudio.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja lubie mocne makijaże więc pewnie na ślubie też będzie coś ciemnego mocnego wyrazistego, żeby oko ładnie na zdjęciach wychodziło. Może coś w stylu smoky eyes. Ostatnio jak rozmawiałam z makijażystką to mówiłam, że mam fioletowe buty wiec powiedziała, że może coś z fioletem zrobimy. Będę robiła kilka makijaży przed ślubem na nagrywanie zaproszeń, filmu dla rodziców, na sesje narzeczeńską więc będę już robiła pod kątem ślubnym i póżniej wybiorę, który wygląda najlepiej i w którym ja bede sie dobrze czuła, czy w jasnym czy ciemnym a może w kolorze :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
uważajcie na fiolety oko szybko wygląda na zmeczone niestety ale też raczej będę miała mocne akcenty ;) prób też będę miała +- 5 więc coś na pewno wybiorę na pewno idę w zagęszczenie i przedłużanie rzęs z norki
Ja wiem jedno mam mieć podkreślone oko a nie usta (ewentualnie błyszczyk). Kolor oraz styl makijażu wizażystka sama dopasuje do mojego typu urody oraz sukni :)
Właśnie dlatego obawiam się fioletów ale zrobimy próbny i zobaczymy :-) u mnie tak samo oko ciemne a usta spokojne bo i tak mam je pełne i czerwone :-) i chyba też zdecyduje się na rzęsy :-) chociaż ten jeden raz :-)
a usta też na spokojnie
a rzęsy super sprawa ja wiem że będe wyła więc chociaż się nie rozmarze :P
hej

Shanti jak zrobisz sobie makijaż to zrób fotkę jedna z twarza w strone okna aby bylo światło a druga w ciemniejszym miejscu, zobaczysz jak to wyglada:)

Ja do moich bucików mialam zielony makijaż:) Mi sie podobał:)

Dobra makijazystka nwet z elementami fioletu zrobi:)
dziewczyny jak się dodaje tu zdj ? :)
juzpo - właśnie taki jest plan :-) poza tym Pani Dorota zawsze robi zdjęcia w trakcie makijazu przed i po. Do tego makijaże będą robione do filmu lub na sesje więc też sprawdze przed ślubem co i jak :-)

Aga_Kr - zdjęcia dodaje się przez strone http://imageshack.us/

w skrócie :

1. zaloguj się na stronie http://imageshack.us/
2. zapisz sobie zdjęcie, które chesz dodać na pulpicie
3. na stronie http://imageshack.us/ prześlij zdjęcie z pulpitu klikając Browse (zdjęcie się załaduje) i klikasz prześlij teraz ( możesz wybrać rozmiar obrazu 320x240 - ale bez tego też da rade)
4. zdjęcie załaduje się i wyskoczy okienko z linkami do udostępnienia obrazu
5. kopiujesz cały link, który jest w tabelce przy Kod Forum i wklejasz w swojej wypowiedzi na forum
image

Uploaded with ImageShack.us

zaczęłam kombinować z zaproszeniami
Shanti,
dzięki za szczegółowy opis ładowania zdjęć :)

dodałam zdjęcie zaproszenia, które wczoraj zrobiłam z próbek jakie ostatnio zakupiłam w sklepach internetowych, szukam swojego gustu i myslę, że będzie to coś w ten deseń :)

mam problem nawet z prostym przycięciem zwykłej kartki papieru i przez to zaproszenie robiłam ponad godzine :) no ale 1 już gotowe :)
jeszcze 59 i będzie ok:)
co do makijażu znalazłam taką stronkę

http://makijaz-slubny.com.pl/

Całkiem z głową opisany temat. Głównie chodzi o to, że ślubny to ani wieczorowy ani dzienny, musi wyglądać dobrze i na miejscu i w dzień i w nocy, dobrze podkreślać oko na zdjęciach i trzymać się raczej neutralnej kolorystyki. Oczywiście wszystko zależy od urody PM i takie tam...

Jak sobie próbowałam makijaże to miałam 2 opcje - klasyczny ślubny w brązach albo sama gruba czarna kreska i jasny cień. O dziwo opcja nr 2 bardziej podkreślała mi oczy.
Jak będziesz miała dobrą wizażystkę to ładnie połączy fiolety i nie będzie efektu zmęczonych oczu.
Ja najpierw wybiorę sukienkę a później zrobię makijaż próbny. :)
Bo jedna z sukienek nad którymi się zastanwaiam ma czekoladowe kwiatki więc wtedy wszystko będzie musiało być pod ten kolor. :)
No ale mam nadzieję że w sobotę już będę wiedziała która to ta jedyna. :)
Tak jak piszesz ważne żeby makijaż ładnie podkreślił naszą urodę. Niektórym dziewczyną nie pasują wyraźne makijaże, a niektóre bledną przy delikatnych makijażach. :)
Ja bardzo interesuję się wizażem więc mam z tym straszny problem, dałam się kilka razy wymalować przez wizażystki w perfumeriach i szybko leciałam do domu zmywać makijaż dlatego boję się jak to będzie ze ślubnym. :(
Witam Serdecznie Dziewczyny :)
Dołączam do Was! Już od dłuższego czasu przeglądam forum, więc pomyślałam że wypadałoby się zalogować.
Ślub 12.07.2013 Klaudia i Jan :) jeśli chodzi o szczegóły, to już mamy wypatrzoną sale, DJ'a, i fotografa, ale w następnym tyg. będą zaklepani bo urlopik bierzemy i będzie czas na formalności :)
Ostatnio mam takie przemyślenia co do sukni, zastanawiam się czy już zacząć poszukiwania, choć jeszcze jest sporo czasu, ale słyszałam że teraz są niezłe wyprzedaże, pozatym ja taka niewymiarowa troche jestem może być problem z kupnem... hehe :)
Mam to samo, są bardzo duże wyprzedaże ale z drugiej strony przed nami targi ślubne w styczniu no i ze stresu pewnie wszystkie zmienimy figury więc ja chyba poczekam przynajmniej do tego stycznia.
Aga_Kr - fajnie, że mogłam pomóc! Pierwsze zaproszenie i już udane więc nawet nie chce myśleć co będzie dalej jak się rozkręcisz :-)

klaudia-cha - witamy w naszym gronie, wpisuje Was na listę i czekamy na dalsze szczegóły :-)

Właśnie styczniowe targi :-) też na nie czekamy i pewnie dopiero po nich ruszymy z kopyta ze wszystkimi przygotowaniami :-) mam nadzieje, że targi nakierują mnie na wszystko :-)
Ja czekam głównie na jakieś inspiracje florystyczne. Jako że w lipcu nie ma żadnych moich ulubionych kwiatów nie mam zupełnie pomysłu na wiązankę.
Ja jeszcze miesiąc i wybieram się na runde po kwiaciarniach, może na giełde - na renka i zobaczę jakie kwiaty są dostępne w ogóle i jakie fioletowe. Odwiedze też konkretną kwiaciarnie, zeby porozmawiać i może otrzymam jakąś wstępną wycene chociaż na ten rok. Mam nadzieje, że po tych informacjach zdecyduje się na konkretne kwiaty i styl wiązanki.

Musimy się też wybrać do Kościoła po zgodę na oprawę muzyczną i wpaść do jubilera po szczgóły dot. obrączek.

Wrzesień/październik chcemy nakręcić zaproszenia, w okresie zimowym/świątecznym nagramy wstęp do filmu a na wiosnę podziękowania dla rodziców. Wiosną również sesja narzeczeńska.

Dziewczyny może macie propozcyję piosenki do zaproszeń ??

Na pewno będą dwa utwory - pierwszy spokojny i chyba będzie to P. Rubik - Most dwojga serc - a potem chciałabym coś zywszego, może być utwór zagraniczny, może być coś zabawnego ale żeby tekst nie był o rozstaniach zdradach itd. :-) Myślałam o I love you baby - jakoś mega pozytywnie nakręca mnie ten utwór ale sama jeszcze nie wiem. A Wy co o tym myślicie ??
Na okres wrzesień/październik widziałam piękne wiązanki z wrzosem dlatego jestem wściekła że nie ma ich latem :(
A oprawę muzyczną do kościoła masz ?? Ja jakoś nie mogę znaleźć nic konkretnego.
Niestety, zdjęcia nie pokazują mi się tak, jakbym tego chciała...

do góry