Widok

Młode Pary 2014 (część 4)

Wesele Temat dostępny też na forum:
STYCZEŃ
19.01. ~SeaMilena; Milena & Tomasz, Kościół: pw. św. Bernarda w Sopocie, Wesele: Sheraton Sopot Hotel, DJ (???), Foto: ProAction Fotografia i Film (Wrocław), Film: ProAction Fotografia i Film (Wrocław)

KWIECIEŃ
26.04. ~Jaagnes; Agnes & Karol, Sala: Zamek Jan III Sobieski w Rzucewie, Klasztor o.Franciszkanów pod wezwaniem św. Anny w Wejherowie, godzina 15:00, Fotograf: AM-Studio, zaspół http://www.zespolmagic.pl
26.04. ~kamilaa; Kamila i Paweł,sala :Szrot Gościcino, zespół pan Tomek, foto.http://www.pranga.pl video weselwood. fryzjer Henryk Wejherowo
26.04. ~Arijka; Dorota & Krzysztof, sala Lęborska Perła w Lęborku, kościół św. Jakuba Apostoła w Łebie, orkiestra/dj Brygada S, fotograf: Grupa Alternatywni
26.04. ~Messaja; Magdalena i Krzysztof Kościol: Parafia Najświętszej Marii Panny Matki Kościoła i Świętej Katarzyny w Gdańsku, sala weselna: GRYF (żukowo) lub DWOREK GOŚCINNY (Gdańsk Lipce) zespół: Zespół A'Test, video i foto- ???
26.04 ~ panna-anna, Ania i Robert, Kościół Św. Wojciecha w Kielnie godz 15:30, sala: Folwark Dajak w Koleczkowie, Dj Grzegorz Gromadzki, Dekoratorka: Forumka Aga M. Foto i kamera: Grupa Obiektywni. Suknia z kolekcji Alfred Angelo. Wodka: Zubrowka biala.

MAJ
03.05. ~JustaKapusta; sala: Dwór Magnat
10.05. ~agula85; Aga&Piotr, Kościół Św. Antoniego w Brzeźnie, sala: Hotel Gniecki w Przejazdowie, DJ- Lech Radziun i fotograf- FotoGrupa.pl
24.05. ~Domili; Dominika&Daniel, miejsce: Dzikie Wino, zespół: Półtora Gościa, fotograf: fotogrupa.pl
24.05. ~ DamaKier; Martyna i Krzyś; wesele - Ośrodek Wypoczynkowy Zawiaty; fotograf - fotoinlove; zespół ArtandBrass
24.05. ~lola80; Monika i Paweł, wesele: Oaza, Połchowo
31.05. ~misiadelko; Sandra & Jakub, Kościół: Parafia Św. Wojciecha w Kartuzach, godzina 16.00. Sala: Hotel Pod Orłem, dj Gucio, foto: fotoinlove.pl, video: AMADEOFILM Mrągowo.
31.05.2014 ~kamyk899; Kamila&Paweł, parafia pw. św Walentego Gdańsk - Matarnia, godzina 15, obiad poślubny: restauracja w trakcie poszukiwań

CZERWIEC
07.06. ~KoliberQ; Parafia pw. Św. Stanisława Bpa w Gdańsku, Sala: Dom Kultury Przymorze
14.06. ~Karolina; Karolina&Ariel--->Złota Jesień (Kartuzy), Kościół Pod Wezwaniem Chrystusa Miłosiernego Gdynia-Płyta Redłowska, zespół Ragtime
14.06. ~czesia357; Kamila i Tomek, ślub /najprawdopodobniej/ w NMP Królowej Polski w Wejherowie, wesele w Sali Szrot w Gościcinie, zespół Nevada, Fryzjerka - zaufana Pani Aneta.
14.06. ~czerwcowe; Karolina i Damian, Ślub: Parafia Rzymsko-Katolicka p.w. Św.Teresy Benedykty od Krzyża (Edyty Stein) Gdańsk-Ujeścisko, oprawa muzyczna w kościele zespół Selah z kościoła p.w. Bożego Ciała w Gdańsku na Morenie, Wesele: Tawerna Grecka LUKULLUS Gdańsk-Kartuska oprawa muzyczna Marek&Bogdan z Gdyni
14.06. ~Patrizia & Daniel, Kościół: Parafia Matki Boskiej Częstochowskiej w Grabowie Parchowskim (Jezioro Mausz na Kaszubach), Miejsce weselne: Ośrodek Szansa Mausz, Muzyka: Sławek B., Zdjęcia: Fotogrupa
14.06. ~justynkie; Justyna & Andrzej, Kościół: Sanktuarium Miłosierdzia Bożego w Olsztynie, godzina 16.00. Sala: Restauracja Przystań w Olsztynie, zespół: GajewskiBand, foto-video: AMADEOFILM Mrągowo
19.06. ~Blondi89; sala Orchidea, wodzirej - Tomasz Pawlak, Video: Coolartproduction
28.06. ~agunineczka; Agnieszka & Rafał, ślub: kościół pw. św. Ignacego na Starych Szkotach (Gdańsk Orunia), oprawa ślubu: zespół NaNiby; wesele: Złota Róża w Gdańsku, kamerzysta: videogroszek, foto: P. Dmochewicz, DJ: Robert Jakubek, suknia: salon ślubny bianka w Starogardzie Gd.
28.06. ~Izunka; Iza i Mateusz, Parafia Matki Boskiej Częstochowskiej Wrzeszcz, wesele "Pod Lipami" sala Zielona, dj McMike, fot. Błażej Maziarz, obsługa barmańska Bar4You

LIPIEC
05.07. ~aga890, Agnieszka & Damian, sala: hotel Otomin, kościół - parafia Św. Brata Alberta Chmielowskiego Kokoszki, Dj - wodzirej DarJan, Samochód do ślubu - Hummer H2 http://www.max-limo.pl, Fotograf - http://www.fotoinlove.pl, video - Studio 4ma TV, Fryzjerka- zaufana pani Ada, Kwartet smyczkowy 4one, makijaż - Agnieszka Skrzyńska http://ajs-visage.pl/, barmani - http://www.barmanwesele.pl/
05.07. ~Paulina; Paulina i Artur, Ślub Kościół Św. Antoniego w Gdańsk- Brzeźnie, Wesele Magnat Bojano.http://www.dwor-magnat.pl/, foto i video Grupa Obiektywni, Suknia: Salon Angel model Giovani.
12.07. ~Ciasteczkowa; Kamila i Damian, Parafia p.w św. Jana Chrzciciela i Brata Alberta Gdynia chylonia, oprawa muzyczna do kościoła-zespół Lux Mundi, wesele -Dworek Barwik , zespół Pretext, fotograf i kamerzysta- grupa Obiektywni
26.07. ~rozsadna; Ania&Piotr, Kościół: Parafia Św. Michała Archanioła w Sopocie, godzina 14:30; Sala: Orchidea w Chwaszczynie, zespół: Jak's band, fotograf: p. Maja Gościniak, kamerzysta: p. Jacek Narloch

SIERPIEŃ
02.08. ~Gosia; Gosia i Mateusz; Ślub w Sianowie, wesele Wichrowe Wzgórza
09.08. ~nataluska19923 wesele: sala Filip w Osłoninie, Kościół: pw. św. Michała Archanioła w Gdyni na Oksywiu, Fotograf/Kamerzysta: Shark Foto Studio, Zespół : Nevada z Redy
16.08. ~heke1990; Ola i Darek, ślub: Potęgowo, wesele: Potęgowo, zespół: Quatro z Nowego Dworu Gdańskiego, foto: Tandem (Lębork), video : videofotoefekt Dariusz Falkowski (Słupsk) + wódka Wyborowa
16.08. ~Agnicha; Agnieszka i Dawid, parafia pw. św. Mikołaja w Gdyni Chyloni godz. 15, miejsce wesela: Restauracja Dzikie Wino w Redzie, przygrywać będzie nam zespół Nevada z Redy, a kamerzysta wraz ze zdjęciami: RayTv - Mariusz Niedziela
16.08. ~sliweczka; Natalia i Mariusz, Kościół p.w. Michała Archanioła w Zblewie, godz. 16 Wesele - Kamienny Zdrój Więckowy k.Skarszew, zespół:This Time, video +foto: Avedon
23.08. ~powerbee; kamila&szymon; kościół: w Cedrach Wielkich; knajpa: Cedrowy Dworek; DJ: Robert Jakubek, fotograf- Błażej Maziarz, kamerzysta- PressPlayFilm, oprawa muzyczna: Kwartet La Scala
30.08. ~Tweety89; Joanna i Grzegorz Kościol: Parafia Podwyższenia Krzyża Św. w Rumi sala weselna: Grinholc Rumia zespół: Zespół Best ze Starogardu Gdanskiego videofilmowanie: Coolartpro

WRZESIEŃ
06.09. ~Gosiaaaczek; Gosia i Krzyś; parafia św.Rodziny na Stogach , sala "Małe Złotowo" - Trąbki Małe, orkiestra RSR Tczew , kamerzysta videogroszek.
12.09. ~Serkowa; Ania & Adrian, ślub: Parafia św. Aniołów Stróżów Cedry Wielkie, wesele: Cedrowy Dworek, fotografia: FotoGrupa, oprawa muzyczna: Brygada S
13.09. ~ewelinka1336; Ewelina i Mateusz , Parafia p.w Trójcy Świętej w Gdyni - Dąbrowa , wesele dom bankietowy Grinholc w Rumi, zespół Disco Inferno, fotograf i kamerzysta - grupa Obiektywni
13.09. ~Puuuli; Paulina&Krystian, Parafia Przemienienia Pańskiego w Somoninie, dom weselny: Rajski Ogród w Kolonii, fotograf: Dariusz Grużewski, zespół: Akcent4You
20.09. ~KIKA_1987; Daria & Grzegorz, Kościół Katedra Oliwska, sala Kalina Bojano, zespół duoplus, fotograf foto fokus-Sylwester Kryger, kamerzysta JAMIS Video-Foto-Studio, Makijaż Beata Fryz
27.09 ~cynka ; Monika & Paweł ; Ślub: Parafia św. Aniołów Stróżów w Mrzezinie ; wesele: Sala Filip w Osłoninie, zespół Maykipolo
27.09 ~ "Alicja"; Magdalena&Rafał , Sala: Hotel Pod Orłem w Kartuzach , Kościół Św. Brygidy Gdańsk , Zespół LP z Elbląga , kamera&foto: BemarMedia

PAŹDZIERNIK
14.10. ~Kasienka_08, Kasia i Igor, sala: Filip w Osłoninie

LISTOPAD
08.11~blank; Blanka i Robert, sala weselna "Pod Orłem" Kartuzy, filmowanie happy-days z Gdańska, zespół muzyczny Granda z Wejherowa. Wesele w stylu retro
22.11. ~nowa89; Kasia i Przemek, Klasztor w Wejherowie, wesele-sala Amelia w Zelewie, fotograf oraz kamerzysta photoyoung, zespół-w trakcie poszukiwań (ciężko idzie), wódka żubrówka biała...
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nzal. agunineczka, rezerwowałam na początku stycznia. O nie, czyli przepłaciłam? Trudno, jeżeli rzeczywiście warto to jakoś to przeżyję :)
Jaka cisza:)
No właśnie, dziewczyny, co tam? ;)

ja szukam zaproszeń, stwierdzam, że wszędzie takie same nie ważne czy drogo czy tanio.
a chciałabym tak coś jakoś fajnie i oryginalnie i do tego tanio ;) hehe
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Kasztanova, mam identyczne spostrzezenia. Powiem nawet, ze jestem tematem juz tak zmeczona, ze zaczelo mi to byc obojetne. Poczatkowo przejrzalam cala oferte na allegro, ale nie znalazlam nic, co by pasowalo pod moja koncepcje - nasze wesele stoi pod znakiem kwiatka szafirka. Narysowalam wiec odrecznie projekt, jak to mialoby wygladac, tak zeby kumpel mojego mogl to obrobic na kompie. Przez dobry miesiac nie mial czasu, przeciagal nas z tygodnia na tydzien, az zrezygnowalam, wybralam kilka na allegro takich, ktore chociaz kolorem nawiazuja do tematu, pokazalam mojemu, zebysmy z nich wybrali te najlepsze i wtedy on stwierdziel... ze "one wszystkie sa brzydkie. Jak sie napatrzylem na te, co Ty narysowalas, to tamte inne mi sie juz nie podobaja". I jestem w kropce. Tak jak wszystko zalatwialismy od reki, to te zaproszenia ida nam jak krew z nosa... :(

zaproszenia z klasą i tanio, polecam, sama tam zamawiałam

http://jotstudio.pl/
prosze o dopisanie nas do listy:)
5.07-----Ewelina i Piotr, sala weselna" Wanilla Weding House "Nowy Dwór Wejherowski, Kościół parafialny Stygmatów Św. Franciszka
Nowy Dwór Wejherowski, zespól Max Dance z Lęborka
fotografa mamy tylko kamerzysty jeszcze brak, wódka kupiona
max dance - uhuhuh;/
wybieracie się na targi ślubne w styczniu?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
My sie oczywiście wybieramy :D łudzę się, że znajdę natchnienie sukienkowe hihi..
Poza tym mam nadzieję zapoznać się z ofertą florystów i zobaczyć przykładowe prace na żywo.
image
panna-anna my też mieliśmy dość tematu "zaproszenia" ...
Niby ładne, ale nic nam się do końca nie podobało więc temat olaliśmy na kilka miesięcy ... Kilka tygodni temu stwierdziliśmy, że już czas się za nie zabrać, wybrać coś ... W naszym przypadku też nie było łatwo bo naszym kolorem przewodnim jest mięta.
Weszliśmy na allegro, poszperaliśmy i udało się ! Znaleźliśmy śliczne, delikatne zaproszenia niestety wstążki były wściekle zielone więc wstążkę kupiliśmy sami i je wymieniliśmy i tym sposobem mamy śliczne, miętowe zaproszenia :)
Może warto kupić prawie idealne zaproszenia i coś zmienić lub dołożyć ?
image
Kurcze, aga890, w sumie to jest tez pomysl. Nasze mialy byc zupelnie gladkie, czyli na kremowym papierze czarne napisy i tylko na "okladce" rysunek lub zdjecie 2 szafirkow. Takich prostych zaproszen widzialam sporo, a galazke z szafirkiem moge sama narysowac odrecznie - w koncu probne nie wygladaly zle :-)

My również poszukujemy zaproszeń... bardzo chielibyśmy zaproszenia ze zdjęciem, ale nic ciekawego nie możemy znaleść... wszytsko takie same, nic oryginalnego....

A już 1 grudnia nasza 10 rocznica!
image
Ciasteczkowa, 10 rocznica? Gratuluje :-) 10 lat temu nawet nie wiedzielismy o swoim istnieniu :-)
My w lutym dopiero druga bedziemy swietowac :-)

Ja odetchnęłam z ulgą, mam moje wymarzone zaproszenia w domku:)
aga a kiedy zaczynacie rozsyłać zaproszenia:)?
My spokojnie znaleźliśmy zaproszenia na allegro jest ich ok 2500 więc napewno jest w czym wybierać.. :)
W nie których aukcjach możesz zmieniać co chcesz..

My wzieliśmy z tej samej firmy co moja przyjaciółka, która ma slub 1.5msc później :)

image
image
My mamy takie : http://allegro.pl/wezwanie-zaproszenia-slubne-kamiart-slub-donos-i3592595931.html

W zasadzie mieliśmy - bo już rozdane :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Magdalena- też chcieliśmy takie same nawet aukcja ta sama ale jednak z kolorem przewodnie przegrały. :)
image
o proszę :) dziewczyny możecie polecić jakąś florystkę ? :) może ktoś coś po znajmości ma ? :)
część już rozdana :)

Dziewczyny a co z animacją dla dzieci ? Planujecie coś ?
image
magdalena ja polecam semper in flore:
http://www.semperinflore.eu/

przemiła i zdolna właścicielka, która w 100% zrealizowała moje wizje w dodatku w przystępnej cenie.
image
Mam! Mam zaproszenia! Tzn. - zamówiłam dopiero dziś :) Moim kryterium było: brak kokardek i wstążek. Zobaczymy jak na żywo będą się prezentować :)
image

Dziewczyny pochwalcie się swoimi wyborami zaproszeń! Wklejajcie linki do Waszych zaproszeń- może pomoże to tym niezdecydowanym w wyborze :)
http://allegro.pl/nowosc-zaproszenia-slubne-pudelka-amazing-heart-i3583187613.html

moje, tylko ja do moich dołożyłam kryształki w różnych odcieniach fioletu :)
http://allegro.pl/wyjatkowe-zaproszenia-slubne-20-modeli-i3702816280.html

Wybrałam te bez zbędnych ornamentów i zdobień, prostą i czytelną czcionkę.
image

Kaśka - też na początku przejrzałam na allegro każde zaproszenie z osobna. Prawda jet taka, że 90% jest do siebie podobna. Jak już dostałam oczopląsu, określiliśmy jakie mamy wymagania co do projektu... miały być po prostu proste, estetyczne i zawierać jasną treść.
Czy się udało?... dam znać jak zaproszenia dotrą :)
image

My mamy z tych:
http://allegro.pl/no1-zaproszenia-slubne-diament-3-gratisy-slub-i3714423212.html

image
image
hej hej ;)

co do zaproszeń to ja mam podobnie jak kasztanova i panna-anna - nic mi sie nie podoba. O ile narzeczonemu coś wpadnie w oko, to mnie nie.. jak juz jest rodzaj, "krój" w porządku, to są zbyt mało eleganckie itp... wymarzyłam sobie wsuwane, coś takiego jak to: http://www.amelia-wedding.pl/ornato/detail/1/flypage/87?sef=hcfp
Tyle, że w tych kolorystyka nam nie pasuje..
image
Opinia została zablokowana przez moderatora
Też mi się zaproszenia nie podobają :( Tzn. nawet lubię stylistykę Love Prints https://www.facebook.com/LovePrintsStudio.
Jeszcze nie wysyłałam zapytania, chociaż znając moje szczęście będzie drogo ;]
image
dekoracje, oprócz organizacji robi też Gdańska Pracownia Ślubów ;) strona na FB.
Gdańska Pracownia Ślubów robi także dekorację. Nie wiem, czy działają na terenie całego 3city. Są nowi na rynku, dlatego nie mają wysokich cen a warto. Właścicielka pomoże także w dobraniu innych rzeczy. My byliśmy bardzo zadowoleni. Profesjonalizm!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
to zalezy ile gosci z zagranicy,by mogli wczesniej zarezerwowac bilety i urlopy, standardowo dla gości z Polski , 2 miesiące przed goscie powinni otrzymac zaproszenia
agunineczka - piękne są!!
image

Agunineczka - przepiekne nawet!
Dziewczyny, stal sie cud, na ten stronie, w galerii Felicja, sa moje SZAFIRKI.
Az nie wierze. Szkoda, ze moj chlop juz spi, bo juz bym mu pokazala :)

A mi tam wpadła w oko księga gości :)
image

agunineczka - dzięki za inspiracje :)
coś czuje, że chyba tam zamówimy zaproszenia
http://allegro.pl/agida-zaproszenia-slubne-na-slub-wesole-expres-i3712618817.html
my zamawialiśmy stąd :) jesteśmy bardzo zadowoleni :)
http://www.amelia-wedding.pl/monogram/detail/1/flypage/91?sef=hcfp

te sa jeszcze ok, ale ciekawa jestem jak wygląda środek...
image
a my będziemy najprawdopodobniej zamawiać te:
http://decorisus.pl/p/2/227/6985/DOPASUJ%20ZAPROSZENIA%20PO%20STYLU_kwiatowe_02/fpt/z.html

najprawdopodobniej, bo najpierw zamówimy próbki, a później zdecydujemy już na 100% :)
image
Nam się podobają te zaproszenia, ale dopiero po Nowym Roku będziemy je zamawiać, także do tego czasu może się to jeszcze zmienić ;)
http://www.zaproszenia-slubne.com/slubne/przedStronaSzczegol.php?id=T1120&katalog=1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Serkowa - zamawiałam zaproszenia z love prints i cenowego dramatu nie było, a współpraca bardzo udana.
Indygo, napisz proszę na priva jakie ceny i czy projekt był indywidualny czy z gotowych - z góry wielkie dzięki :)
image
hej! znalazłam Wasz wątek przez przypadek bo poszukiwałam orientacyjnych cen zaproszeń z love prints. Oczywiście napisałabym do nich maila z zapytaniem ale akurat okazało się, że do końca marca są wyłączeni bo pani wyjechała na urlop. Szkoda mi czekać jeszcze dwa tygodnie jeśli okaże się, że cena jest zbyt wysoka. Będę wdzięczna za odpowiedź na maila: nati_7@wp.pl Z góry dzięki! :) pozdrawiam!
Na stronie Love Prints pojawił się cennik:)
To i Ja mogę już się dołączyć :)))

Termin mamy na 6 września w parafii Św. Stanisława Kostki w Oliwie
Przyjęcie weselne w Restauracji Lucynka to narazie tyle co zdążyliśmy załatwić.

Martyna i Paweł
image
Hm, jak ja szukałam zaproszeń to ustaliłam sobie górna granicę 1zł 20gr na allegro i w tym przedziale cenowym znalazłam najładniejsze i tyle :) W sumie to nie nawiązywały do motywu, którego z resztą chyba nie miałam... ;) Wydaje mi się, że jak ktoś dostaje zaproszenie na wesele, to wyczytuje z niego najważniejsze informacje, obejrzy że ładne - bo większość jest po prostu ładna - i nie będzie ich później zestawiał w dniu ślubu z kolorystyką i butami Panny Młodej :) No i byłoby mi szkoda płacić 5zł za zaproszenie.

Ale każdy może mieć swoje potrzeby w te kwestii. Podziwiam te dopracowane wizje "wszystko pasuje do wszystkiego", ale sama się na to nie pisałam.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0
są jeszcze rozsądne osoby wśród nas :) najważniejsze żeby zaproszenie podobało się młodym i było czytelne.
najgorsze co może być to tak po wywijane litery, że nie da się z nich nic odczytać. moja siostra zamówiła zaproszenia, czcionka na próbnym wyglądała ok. dopiero gdy już dostał wszystkie to okazało się że 3 jest tak zawinięte, że wygląda jak 8 i każdemu z gości trzeba było dokładnie tłumaczyć jaka jest data.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hihi a ja mam nerwicę natręctw i wszytko musi pasować idealnie (nie tylko podczas ślubu ale i w życiu codziennym). Nie widzę powodu odmawiania sobie tej przyjemności i wcale nie spodziewam się że wszytkie ciotki wypatrzą związek motywu przewodniego z kolorystyką itp ;)
image
dziewczyny... muszę jeszcze wysłać personalizację... czy możeciemi podpowiedzieć:
1. Zapraszamy Alicję i Jana Kowalskich (wraz?) z dziećmi (ew. córką/synem)
Czy dodać imiona dzieci?
2. Zapraszamy Alicję i Jana Kowalskich z Jasiem i Basią
3. Zapraszamy Alicję, Jana, Jasia i Basię Kowalskich

A do tego 'z osobą towarzyszącą czy wraz z osobą towarzyszącą'?
image

Ja wybralabym model trzeci. Tak mi sie najbardziej uprzejmie wydaje :)
Raczej "z osoba...." ale to moje odczucie jezyka, a nie zasada :)

Opcja 3 i z osobą towarzyszącą :)
Tak zrobiłam, dzięki :)
image

Hejka;) u nas mała zmiana prosze o poprawkę. Msza Św w Parafi Św Antoniego Wzgórze Świętego Maksymiliana godzina 15;30.
my piszemy 'z dziecmi' jesli wiecej niz jedno. Jesli tylko jedno - piszemy imie dziecka czyli opcja 1 lub 2.
dziewczyny, kurcze, mieszkam za granica i nasze malenstwo nie zostawia mi zbyt wiele czasu na szperanie w sieci :/.
Czy wiecie, gdzie w trojmiescie mozna kupic alkohol na wesele (najlepiej w dobrej cenie..) i moc w razie koniecznosci oddac nadwyzke? POmozcie....
A, i chcialabym piwo beczkowe i wypozyczyc nalewak.. wie ktos gdzie? Bede wdzieczna za sugestie!

Dzieki!!!!!
Polecam sklep Afroalko. Jak szukałam dla siebie to zaproponowali najlepszą cenę i nie ma problemu ze zwrortem mimo że wesele za pół roku.
proszę o dopisanie do listy :)

14.06. ~f.i.o.l.e.k; Róża i Krzysiek, Ślub: Parafia Św. Antoniego w Gdyni, Wesele: Dom Bankietowy Grinholc w Rumi, Dj: Robert Jakubek, fotograf: Kreatorzy Wspomnień, kamerzysta: Video Art Studio
Oooo kolejna para, u której zagra Jakubek ;)
My ślubujemy 2 tyg po Was, więc będę z niecierpliwością czekała na relację ;)
image
Na dniach będziemy kupować alkohol, znalazłam fajny kalkulator http://wesele.plock.pl/wesele-8.html

Mieliśmy problem ile wódki na osobę, wszędzie jest napiane, że 0,5l wystarczaa - w wyjątkowych sytuacjach 0,7l, podpytaliśmy szwagra - z poprawinami i poltrem tyle właśnie starczyło i nawet została jeszcze.
image

Kupujecie alkohol jeszcze przed nopwym rokiem? My mamy ślub 12.07 i właśnie sięzastanawiamy ale chyba już w nowym roku to zrobimy, no i najwiekszy problem - gdzie? Niewiecie czy jest problem z zakupem dużej ilości alkoholu?
My kupiliśmy w tym roku, kto wie jak będzie wyglądała potem sprawa z akcyzą?

Najważniejsze, że wódka się nie zepsuje i może sobie postać do czerwca ;)
image
ten kalkulator jest chyba lepszy:
http://www.trunkiweselne.pl/wodkiweselne/cms.php?id_cms=7
image

My juz zakupilismy vodke na nasze wesele ;) wole nie ryzykowac ceny w przyszlym roku skoro akcyza idzie w gore. A kupilismy w makro po bardzo atrakcyjnej cenie;) mozna sie tam dogadac z kierownikiem dzialu ;)
my wesele mamy w sierpniu i pod koniec listopada zakupiliśmy wódkę:)
wstępnie liczyliśmy 0,5l na osobę, ale po przemyśleniach stwierdziliśmy że na poprawiny nam nie wystarczy :P i dokupimy jeszcze trochę w tym miesiącu. Chcieliśmy aby sala nam zamówiła alkohol, ale wystraszyliśmy się właśnie akcyzą i zrobiliśmy to w tym roku.
Kupiliśmy w selgrosie, mają tam 'oferty' właśnie dla osób kupujących alkohol na wesela, wychodzi trochę taniej niż normalnie by się u nich kupowało bez koncesji.
niestety co do zwrotów to nie wiem czy można na to liczyć, ale myślę, że jak się zapytacie to zrozumieją to : )
My byliście 2tyg temu w Selgrosie i nie ma rewelacji.
Sa minimalne różnicy cen niz w sklepie.
Taniej wychodzi w hurtowniach.

Oczywiście bez koncesji.
MY kupiliśmy w hurtowni w Pruszczu Gdańskim Żubrówkę biała za 16.38 za 0,5 L,sprawdzaliśmy w wilu sklepach tzn selgros ,makro i w kilku hurtowniach ale w Altiplusie było najtaniej
A my zamawiamy alkohol przez lokal, wybierzemy sobie jakieś 1,5 mies przed weselem i będzie ok ;) Akcyza nam nie straszna bo lokal, który kupuje po kilkadziesiąt butelek na każdy weekend i tak ma super układy z dostawcami. Poza tym nie chce nam się wozić, przechowywać i martwić co zrobić z nadmiarem (układ jest taki, że zamawiamy spory nadmiar a rozliczamy tylko ze spożytej ilości).
image
Hej Dziewczyny,

mam do sprzedania suknię ślubną Edimburgo marki San Patrick zakupioną w ubiegłym roku salonie sukien ślubnych Madonna. Chętne zapraszam do przymiarki. Cena do negocjacji.

Podaję link do allegro gdzie znajdziecie zdjęcia i opis:

http://allegro.pl/suknia-slubna-san-patrick-edimburgo-roz-36-madonna-i3765488487.html

Pozdrawiam,

Marta
Kupiliśmy w końcu Pana Tadeusza za 19,97 zł (z koncesją). Jeszcze chyba dokupimy na poltra...ale już coś tańszego.
image

my na poltra robimy cytrynówke ;)
image
my też ;p
Ja z Podlasia jestem, a Narzeczony z południa więc u nas o polterabend nie ma nawet mowy - ale zawsze mnie nurtowało jedno- podobno robi się to w przeddzień ślubu ? Czy może już teraz jakoś inaczej się to organizuje?

Tak czysto teoretycznie mnie to interesuje, bo osobiście chyba bym nie była w stanie najpierw całą noc imprezować z pijącymi gośćmi+sprzątać szkło ze świeżo zrobionymi paznokciami, a następnego dnia iść z podkrążonymi oczami do ślubu i dziarsko bawić się na weselu ;) Ale może mam słabą kondycję imprezową zwyczajnie ;)
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Serkowa mój D. jest z podkarpacia, a ja z pomorza i polter będzie :)
Tak, robi się go w przeddzień ślubu, ale imprezę kończy się przeważnie koło 11 wieczorem. Goście przecież wiedzą, że młodzi wstają następnego dnia z samego rana :)
image
Serkowa wydaje Ci się, dałabyś radę :)
To nie jest impreza na całą noc, dwa - teraz zwykle są skrzynki w których się tłucze, więc sprzątania jest mało. Trzy - ja np. bardzo się cieszę na to, nie wiem czy nie bardziej niż na wesele. ;)

PS. Mój narzeczony jest z Mazur i zna tą tradycję, choć nigdy tam w niej nie uczestniczył. Odkąd zamieszkał w Gd. był kilka razy i bardzo mu się to podoba, nie odpuściłby:)
ja to w ogóle nie wiedziałam o takim zwyczaju, nigdy nie widziałam i szczerze nie chciałabym, jakieś tłuczenia i najścia ludzi. No ale jak się mieszka w bloku w mieście to się tego na szczęście nie praktykuje. Gdzie to się robi na kaszubach, na wsiach raczej?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
"w bloku w mieście" :D miało zabrzmieć po wielkomieszczańsku ? Ja mieszkam w mieście i polter będzie :) Uważam, że to fajna tradycja i chcemy ją podtrzymać :)
image

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
bo maja dobrze pisze. to wiejska tradycja i powinno się ją robić jak się mieszka na wsi. Stety albo niestety społeczeństwo się wymieszało i ci ze wsi mieszkają w mieście a ci z miasta na wsi wiec i tradycje się wymieszały.
ja osobiście nie urządzam czegoś takiego bo moja rodzina nigdy nic z kaszubami nie miała wspólnego i nie jest to w mojej tradycji.
Jednak jesli ktoś jest kaszubem to uważam to za bardzo fajny zwyczaj o ile sienie przeszkadza sąsiadom :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Bo bloki są częściej w miastach;) to jak miałam napisać? Niestety jak ktoś spróbuje musi się liczyć z wezwaniem policji- cisza nocna itd..Taka prawda.
Byłam kiedyś na imprezie, wcale niegłośnej i nie w bloku, a w lokalu obok (to były urodziny) po prostu muzyka, trochę tańczenia w knajpie która za dnia jest restauracją i wiecie,że przyszła policja,że ludziom w bloku obok niby przeszkadza i właściciel dostał mandat. Dlatego trzeba się liczyć że nie wszystko wszędzie pasuje.
fakt, że nie wszędzie wszystko można, bez względu na chęci :) Jednak teksty o mieszaniu się wsi z miastem itp. nie brzmi fajnie. Mimo że zawsze mieszkałam w tym samym miejscu - to mnie to razi.
image

razi ale co? historia, czy społeczeństwo polskie kilkaset i kilkadziesiąt lat temu? to chyba nie ma co razić bo to zwykły proces społeczny i jak każdy ma swoje wady i zalety. to akurat nie moja wina, że mieszkańcy wsi i miast byli osobnymi grupami społecznymi z osobnymi zwyczajami.
no dobra.
ale to nie na temat, wyłączam się już.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
ale co to jest za tradycja, przecież nie gdańska, nigdy tego nie widziałam, - a na weselach zarówno w Gdańsku, jak i w okolicach bywałam naście razy, nikt z rodziny całe życie mieszkającej w Gdańsku nie bawił się w tego typu akcje - prawda jest taka, że to wiejska tradycja i to trochę śmieszne, jak się nie pochodzi z rejonów, gdzie jest taki zwyczaj tudzież z takiej rodziny i się organizuje takie zabawy... ja na szczęście nie musiałam się martwić o nic, tyko o siebie w przeddzień swojego ślubu :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Chciałam to skomentować, ale stwierdzam, że nie warto.
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
A u nas polter będzie i już bez względu na to kto ma jakie zdanie!
Moja rodzina wywodzi się z Kaszub i każdy ten zwyczaj zna, cześc rodziny mojego T. również wywodzi się z Kaszub i im także "bicie butelek" nie jest obce.
Mieszkamy w bloku na dużym osiedlu i nie widzę problemu. Z resztą jako mała dziewczynka też mieszkałam w bloku i od zawsze widziałam jak starszym koleżankom tłucze się szkło przed ślubem i nigdy nikt nie miał z tym problemu.
Poza tym jak zaczęliśmy mówic o naszym ślubie to zarówno rodzina, jak też znajomi sami zapowiadali, że polter będzie :) Przecież nikt nie przywiezie ciężarówki słoików tylko symbolicznie zbije troszkę szkła.
image

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
U nas z kolei nie bedzie Poltra. W naszych rodzinach nie ma takiej tradycji, tak jak dziewczyny wczesniej pisaly najczesciej obchodza to rodziny pochodzace z Kaszub, a my nie mamy takich korzeni. Samozwanczo tez zglaszac takiej potrzeby nie bede, bo wieczorem przed slubem pewnie i tak bede miala tysiac spraw na glowie, a jak jakims cudem bede miala wolny czas, to wole pojsc na spacer/masaz/saune itd :-) Mysle, ze na weselu i poprawinach wystarczajaco sie wybawie z goscmi :-)

U nas też nie będzie. Narzeczony jest spod Słupska, ja jestem z Podkarpacia, więc nie znam i nie praktykuję takiej tradycji. Zresztą narzeczony też nic o niej nie wspominał :)
Wieczór przed ślubem pewnie będzie na tyle stresujący, że nie będę miała ani czasu ani chęci na takie "imprezy" :)
image
heke1990 skąd z podkarpacia jesteś ? Mój D. jest z Dębicy :)
image
Porter jest góra do 22:00, może 23:00 :-/
Aga890, ja jestem jeszcze trochę bardziej na południe :) Solina dokładnie :)
image
Powiem Wam, że wczoraj dotarły zaprozenia. Ucieszyłam się bardzo, bo kilka w czasie Świąt musimy już rozdać. Fakt - wyszły bardzo ładnie, efekt taki jak oczekiwałam :)
Jednak nie polecam tej firmy. Bardzo dużo poprawek musiałam ama wprowadzić - brak spacji między słowami, błędy interpunkcyjne i ortograficzne. No i mimo że wydawało mi się, że tysiąc razy je czytałam - to wczoraj okazało się, że w tekście jest "o godzinie godz.".
Wściekłam się jak to zobaczyłam. Wiem, że z jednej strony to moja wina, ale Pani Ola, która zajmowała się tym projektem) nie wlożyła od siebie żadnej pracy prócz >kopiuj wklej
image

Dlatego, aby uniknąć takich gaf z projektem zaproszenia powinny zapoznać się co najmniej dwie osoby. Raz przeczytałam ja, a drugi raz Mój Luby, czego efektem było otrzymanie zaproszenia w formie odzwierciedlającej w 100% nasze potrzeby ;)

Swoją stroną współczuję, bo kasa wydana, a zaproszenia o kant tyłka ;/ Nie wiem czy mogłabym rozdać gościom zaproszenia z błędem... Raczej nie, bo to rzucałoby się mi maxymalnie w oczy i świadczyłoby o mojej niechlujności - w końcu to raptem kilka linijek tekstu, które można było sprawdzić na wylot ;/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Masz abolutną rację. Powiedziałam sobie, że trudno, nie będę zamawiać nowych, choć były naprawdę niedrogie. Ale teraz biję się z myślami.
image

a ja myślę, że bez przesady, o "niechlujności" moim zdaniem świadczy błąd ortograficzny, błąd w nazwisku itd. a to jest zwykła pomyłka, która może się zdarzyć po prostu, w natłoku spraw to nic dziwnego przecież... a goście nawet jak zauważą (a większość na pewno nie:) to pomyślą, to co każdy normalny człowiek by sobie pomyślał - pomyłka w druku i tyle...
Nie zamawiałabym na Twoim miejscu nowych zaproszeń, szkoda czasu i kasy, nasze zaproszenia sprawdzaliśmy z 5 razy, a i tak mieliśmy drobny błąd, zamiast godz. było godzi - ale zauważyłam to po rozdaniu prawie wszystkich zaproszeń. ale jak masz się z drugiej strony tym stresować, to zamów jeszcze raz, nie są to zapewne jakieś wielkie koszty, więc też nie warto sobie tym głowy zawracać :)
Pierwsze zaproszenia rozdane i nikt nie zauważył, sama ich później uprzedziłam co jest nie tak, bo nie mogłam tego znieść :P
image

proszę o dopisanie do listy:)
Monika&Karol -> 14.06.2014 kosciół Najświętszego Serca Pana Jezusa i Św. Małgorzaty Marii Alacoque, godz. 15. wesele Agrotka Osłonino, fotograf i kamerzysta jest, orkiestra jest, wódeczka kupiona:)
dziewczynki a macie już jakieś "inspiracje" na wiązanke ślubną ? :)
Chciałam wstawić zdjęcie, ale kompletnie nei wiem jak to zrobić, może Wy wiecie?
image

Jeśli chodzi o moją wiązankę, to konkretnej wizji nie mam. Ale chciałabym coś z fioletem (fioletowo - biały, może coś z zielenią). Raczej taki troszkę polny styl :)
Ja będę miała z eustom biało-fioletowych plus amarantowe mini różyczki:)
image

Uploaded with ImageShack.us
image
moje typy ;)
pudrowe kolory, piwonie, eustomy i frezje ;)

image

image

image
piękne :)

ja wybrałam słoneczniki na temat przewodni, ale jeszcze nie wiem konkretnie jaki typ wiązanki :)
image
Dziewczyny, mam kolor przewodni w sumie dwa róż i fiolet.
Jakie proponujecie ozdoby na stół w tym kolorze??

Bo sama nie mam pomysłów//
Mam do Was pytanie. Przypuszczam, że ok. 90% par młodych wolałoby dostać w prezencie pieniądze. Czy macie w planie informować o tym gości? Czy to w postaci dołączonej karteczki do zaproszenia czy "poczty pantoflowej"?

P.S. Od razu zaznaczam, że nie liczymy na jakiś szczególny zwrot kosztów wesela, jednak wolałabym mieć wpływ na to, co będzie stało przez następne 10 lat na blacie kuchennym :)
image

My dolaczamy karteczke do zaproszen. Mieszkanie mamy, po generalnym remoncie, kompletnie wyposazone i urzadzone od golych podlog, czyli sami nadalismy mu konkretny styl, kolorystyke itd i niekoniecznie bym chciala zeby ktos nas "uszczesliwial" kolejnym czajnikiem czy mikrofala ;) nie mowiac juz o jakichs dodatkach, ktore do niczego by nie pasowaly itd. Dla gosci to chyba zreszta wygodniejsze znacznie :)

popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mamy wierszyk na poczatku i na końcu zaproszenie, i na końcu wybraliśmy wierszyk z aukcji zaproszenia:

Pieniądze szczęścia nie dają,
lecz dom urządzić pozwalają.
Dlatego prosimy kochani Goście:
prezenty w kopertach przynoście.

My też się remontujemy i pewnie po ślubie będzie nam kilka rzeczy brakować :)
My akurat będziemy dwa miesiące po odbiorze mieszkania ;) więc również będziemy mieć wierszyk na zaproszeniach żeby dostać pieniążki ;) żeby nie zdarzyła się sytuacją że dostaniemy 5 robotów kuchennych ;)
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
a myślicie że takie wierszyki będą negatywnie odbierane?

image
image
a my nie będziemy mieć żadnego wierszyka.
Tym najbliższym gościom powiemy wprost, że wolimy dostać pieniądze.
Tym dalszym lub takim, u których wiemy, że sytuacja z kasą nie jest najlepsza nie będziemy nic mówić. Damy im wybór, bo wiem, że nie każdego stać, żeby dać "droższy" prezent, a głupio wkładać do koperty 100zł...

zarezerwowałam makijażystkę! ;)
image
Zgadzam się z Agu, poza tym ja wiem, że siostra TŻ na 100% kupi nam prezent. Już wiemy o jakich wymiarach 80 cm na ok. 100 cm. Jestem taka ciekawa że cały czas o tym myślę!!
Najwyżej jak ktoś nie będzie chciał dać pieniędzy to kupi prezent... To nie jest nakaz , że koniecznie chcemy pieniądze...

Po za tym trochę rodziny mamy z innych województw i nie chciałam by, od połowy dostać pieniędzy od tych najbliższych co porozmawiam osobiście, a od drugiej połowy prezenty, bo im nie powiem.. :)

image
image
Nakaz nie jest, fakt, ale ludzie inaczej to traktują, jak jest wzmianka o kasie..przynajmniej tak jest jeśli chodzi o mnie... ;p
bo wiem, że jeśli młodzi proszą o pieniadze, a dałabym prezent to nie byliby raczej zadowoleni.. ;/
image
Ja dostając zaproszenie z taką informacją wcale nie odebrałam tego źle, że Młodzi chcą zarobić na gościach itp. - wręcz przeciwnie, odczułam ulgę, że z czystym sumieniem włożę pieniądze i nikt nie pomyśli, że zrobiłam to "na odwal się" :)

Są osoby, którym myślę, że takiej karteczki nie włożymy, bo mogą czuć się niezręcznie, mogąc włożyć niewielką kwotę. A nie zapraszamy po to, żeby kasować za wstęp, tylko przede wszystkim spędzić miło czas.

Moja kuzynka (mama PM) rozmawiając z zaproszonymi gośćmi rozpuszczała wici, że narzeczeni chcieliby pieniądze. Uważam, że to też bardzo dobry pomysł, ale ja nie mogę z takiej pomocy skorzystać. Z drugiej strony zapraszamy tylko i wyłącznie osoby, które chcemy, lista nie jest naciągana o nieznane ciotki. I myślę, że bliska rodzina i znajomi nie poczują się urażeni takim np. wierszykiem.
image

U nas wiem, ze nie wszystkich będzie stać aby wrzucić coś do koperty np moja babcię.. I ona wie, ze my nic od niej nie chcemy.
a mybyśmy nie bylo zli gdybysmy dostali prezent od cioci, której nie stać aby włożyć do koperty. :)
Podejrzewam, ze to wiedzą wszyscy co nas znają :)

Każdy inaczej odbiera..
image
Ja źle tego nie odbieram, ale już rodzina tż bardzo.
matko - któraś tu napisała, że nawet dwa wierszyki w jednym zaproszeniu co za masakra... niestety taka jest prawda, że wszystkie te wierszyki są w złym guście, wiele osób bardzo się obraża na coś takiego i słusznie zresztą - jak to powiedziała moja ciotka - omawiając przyjścia na wesele, z takim właśnie zaproszeniem - podajcie nr konta, bo przecież tylko o tą kasę wam chodzi, a ja już nie muszę przychodzić... co innego poczta pantoflowa itd. zresztą w ogóle nie wiem, skąd te pomysły o 5 robotach - raz, że większość i tak daje kasę, bez tych durnych wierszyków, a dwa, że jak ktoś chce dać prezent, to zazwyczaj się pyta, co to miałoby być... a nawet jak przyniesie coś nie tak super-potrzebnego-fajnego itd., to co z tego?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
ja też uważam, że wierszyki są w złym guście - goscie to nie idioci i wiekszosc daje pieniadze, a kogo nie stac - robi skromniejszy prezent (nas sie zapytala Ciocia jedna co bysmy chcieli, to powiedzielismy, ze posciel i dalismy wymiary :) )

u nas bylo tak, ze nie mielismy zadnego wierszyka - 2 osoby sie spytaly co chcemy jak dawalismy zaproszenia, czy prezent, czy koperte standardowo, to powiedzielsimy, ze "standardowo" bo wszytsko mamy (ja mieszkalam przed slubem sama juz ponad rok)

na wesele 70 osob dostalismy od 2 osob prezenty, a od reszty koperty.

wierszyki uwazam za kompletnie zbedne w obecnych czasach.
uwazam, ze malo kto w chwili obecnej mysli nad kupnem robota kuchennego, zwlaszcza bez wiedzy mlodych
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
My mamy wierszyk i wcale nie uważam, że to w złym guście.
Byłam na kilkunastu weselach w życiu i w każdym zaproszeniu był taki wierszyk i nikt nie odebrał tego źle, nie obrażał się ani nic.
Nie rozumiem o co takie wielkie halo, nam się wierszyki podobają, są zabawnym akcentem w poważnym zaproszeniu :)

Goście nasi ukochani
my już w domu wszystko mamy
chcecie coś nam podarować
dajcie śwince się radować.

Bardzo chcemy wszystkich prosić
by nam kwiatów nie przynosić
Stąd wiadomość ku publice:
Chcemy z winem mieć piwnicę!

:)
image
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
My mamy 2 wierszyki polaczone w 1 - nie chcemy ani prezentow ani kwiatow. Co do tego, ze goscie sami z siebie nie kupuja prezentow, to moglabym polemizowac. Znajomi dostali np koszmarny obraz, podobno wcale nie tani, ale zupelnie nie w ich guscie (zreszta ciezko by znalezc kogos, komu by sie to "cudo" podobalo. Niech mi teraz odpowiedza te, ktore sadza, ze "nie wypada" co zrobic z takim prezentem? Powiesic na scianie? Schowac do piwnicy? Oddac dalej?

Jak prezent nietrafiony to zawsze można spróbować sprzedać, a jak nie pójdzie to trudno, na dno szafy nawet i niech idzie, moze kiedys sie przyda...
image
Na dno szafy można schować filiżanki, ale jak schowasz obraz, który powinien wisieć na ścianie? ;)

A co do pieniędzy... myślę, że to kwestia czasu kiedy zamiast kopert będzie się robiło przelew na konto młodych ;)

Wierszyk czy poczta pantoflowa czy mówienie wprost... wydaje mi się, że chęci i efekt ma być taki sam - otrzymanie w prezencie kasy. Zresztą chyba cała rozmowa jednak nas do tego sprowadziła, ze wszyscy chcą pieniędzy, tylko wstyd się niektórym do tego przyznać :)
image

popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Przyjedzie ciocia, która obraz i zapyta czemu nie wisi nie ścianie?

Nie pasuje mi do pokoju?
A gdzie go macie?
W szafie :D

Jakiś czas temu podobny artykuł tutaj czytałam..

A tak poważnie to KWESTIA GUSTU :)
Innym się podoba a innym nie :)

Moja przyjaciółka zrobi to pocztą pantoflową w swojej rodzinie a u przyszłego męża raczej się słabo pocztą pantoflową.. ;/
Ew. sami będą musieli mówić..
Wszystkiego nie trzeba brać dosłownie, a obraz można wynieść do piwnicy chociażby.. ;p

Wiadomo, każdy woli pieniądze, bo każdy chciałby sam zadecydować np. o rodzaju ekspresu do kawy czy kolorze pościeli...
Ale bez przesady... nie wyprawiam wesela tylko dlatego, że chcę dostać pieniądze... jak dla mnie to nie muszę nic dostawać, ważniejszy jest sam ślub i to, że mogę ten fakt świętować z najbliższymi. A że przyjęło się, że są prezenty no to ok, i wiadomo, wolę dostać pieniądze i sama zadecydować, co za nie kupimy, ale prezenty rzeczowe też są ok, i powtórzę się, zwłaszcza wtedy,kiedy wiem, że danych gości nie stać na włożenie kasy do koperty, a głupio im dawać 100zł...
image
Można wszedzię, schować, oddać lub sprzedać..no tak nie których nie stać by włożyć jakąś kwotę do koperty..
Ale co np w sytuacji gdyby para bierze kredyt na wesele nawet jakąś cześć i by nie chciała dostać prezentów, tylko choćby jakąś część spłacić kredytu, którzy wzięli..??
I nikt nie musi wiedzieć, że biorą kredyt.. to wierszyk byłby też złym rozwiązaniem??
Wesele jest dla pary młodej ale na to trzeba kupę forsy i też pewnie z tego powodu są prezenty i koperty...
Powiem tyle, każda z nas ma swoje zdanie na ten temat i ot, cała filozofia.
Dla jednych wierszyki są ok, dla drugich nie. Tak samo jak jednym podobają się suknie w tylu empire, a innym rybki.
Tyle ile nas tu jest, tyle różnych zdań.
image
Paulinaaa idąc tym tokiem rozumowania równie dobrze można dopisać w zaproszeniu "cena za talerzyk - 200zł". Żeby przypadkiem goście za mało nie wsadzili do koperty i wesele w odpowiedniej kwocie się zwróciło...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
haha :D
Jasne odrazu napisze od kwoty "menu" zwyż :D

Wiadomo, że wesele nie zwróci.. może nie którym tak- bo znam takie przypadki..

Ale ja mam wierszyk i moje zdanie jest takie, że wole wierszyk a nie mówić każdemu pokolei, że wolimy koperty niż prezenty :)
ALBO DA KARTECZKĘ :)

A się się urazi to trudno :)

Mi by było wstyd napisać ile do koperty, bo każdy daje ile może i uważa za słuszne.. a kto nie ma to kupi prezent i się nie obrazimy :D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
A wracając do tematu wcześniejszego z moim pytaniem :)

Czy któraś ma pomysł jak przy dekorować stoły kolorami fioletowym i różowym?

Podobają mi się motyw: cytryn i słoneczniki ale mam inne kolory.. :(
jeżeli chodzi o fiolet to ja widzę lawendę i pływające świeczki, taki ogrodowy wiejski styl :)
image

fajny :) a orientujesz się czy czerwiec/lipiec są te kwiaty dostepne?
One są sezenowo czy całorocznie?
Lato to jest sezon lawendowy czerwiec/lipiec, potem się ją obcina i późnym latem jeszcze też kwitnie. Mogłabyś kupić taką w doniczkach i na przykład powkłądać je do glinianych doniczek lub ocynkowanych wiaderek (takich z ikea), albo ażurkowych białych pojemniczków. Ale to zależy od stylu w jaki lubisz. Ja lubię takie klimaty :) Uwielbiam lawendę :) Do tego białe świeczki lub bladoróżowe, mogłyby być walce, podobają mi się tez pływające świeczki, ale tak myślę, że mało praktyczne, bo szybko się wypalą.
image

a ja uważam że w wierszyku nie ma nic złego, i przecież robiąc wesele nie robimy to ze względu na kasę tylko dla siebie i gości. A informacja że chcemy kasę zamiast prezentów to jest tylko sugestia a nie wymóg...
My mamy sie zdecydujemy chyba na kolor czerwony choć korci mnie jeszcze niebieski/błękitny ze względu na kolor pierścionka zaręczynowego choć z drugiej strony nie będzie komponował sie z salą... Chyba jednak zostane przy czerwieni...
image
ja też myślę nad ciemnym fioletem :))
Domili- a możesz wstawić jakieś zdjęcia?
Podoba mi się Twój pomysł.. :)
image
image
Paulina ja mam fiolet z różem (ciemny fiolet z amarantowym) i będę miała połączenie kwiatów w tych kolorach + przede wszystkim dużo bieli. Natomiast zawieszki, winietki, menu będą fioletowe.

Rezygnuję z organzy przez stół.
My mamy miętę jako kolor przewodni, ale nie taką liściastą miętę tylko taką cukierkową :)
Ciężko o miętowe kwiaty więc chyba zdecydujemy się na białe kwiaty i miętowe dodatki, wstązki, ogranza itd. :)
image
Ponawiam prośbę o nauczenie mnie wstawiania zdjęć :)
image

Ja fiolet bez różnicy czy ciemny czy jasny ale różowy jasny, bo mój model sukni zawiera "Różową "wstążeczkę..
I chciałabym te kolory połączyć oczywiście też z bielą..

Suknia Angel Giovani z różową wstążką..Bo są w różnych kolorach..

image
image
ja odpowiem tak.....
http://lmgtfy.com/?q=jak+wstawia%C4%87+zdj%C4%99cia+na+forum

wystarczy użyć głowy czasem.
hahahaha świetny jest ten link :P
image
aga890 - dzięki :)
----------------
a. - Fakt, że ze mnie taka durna pała. Tylko nie wiem czemu miał służyć ten link... bo jakoś mi nie pomógł. Ale przynajmniej lepiej się czujesz :)
image

Domili- pogrążasz się pisząc, że link Ci ten nic nie pomógł.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
Czy na tym forum nie można po prostu komuś pomóc, zamiast rzucać złośliwościami? Poprosiłam tylko o pomoc w wstawieniu zdjęcia. Czy to był jakiś problem?
Jeżeli można wszystko znaleźć w google to po co w ogóle tu się pojawiać... pytać, odpowiadać, wypowiadać swoje zdanie na temat Młode Pary 2014. Wszystko o czym była tu mowa do tej pory także można znaleźć na setkach forum sprzed kilku lat. Wystarczy poczytać i znaleźć poradę dla siebie.
Lilka, jeżeli nie masz nic do powiedzenia co by dotyczyło tematu forum, tym bardziej postu skierowanego nie do Ciebie, to możne znajdź temat, który Cię interesuje i zmień wątek.
image

popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Paulina, zapomniałam dodać, że Aga M. - forumka zajmuje się dekoracjami, więc może także coś ci będzie mogła doradzić :)
image

Domili, na forum zawsze beda zlosliwi ludzie, ktorzy zamiast zajac sie sprawami, ktore ich interesuja, tylko wyszukuja okazji, zeby komus szpile wbic. Nie wiem po co, ale tak bylo i bedzie czy na tym czy na innych forach. No a najlepiej byc zlosliwym, jak sie jest niezalogowanym.... ech moze to z nudow albo frustracji....

dokładnie, panna-anna ma rację..
poza tym najłatwiej być złośliwym, wyżyć się, właśnie na forum, anonimowo...
image
To jet pierwsze forum, na którym się zalogowałam. Żyłam w słodkiej nieświadomosci :) Dzięki :)
image

No niestety jedno pomagają a inni komentują :)

Jak świeta?
My pierwsze zaproszenia rozdaliśmy na wigilii w gronie najbliższej rodziny :)
Święta udane bardzo :)
a w temacie zaproszeń mam pytanie - właśnie wypisuję listę gości do personalizacji zaproszeń - po dobrych 2 miesiącach niekończących się poszukiwań w końcu je zamówiliśmy :)
Otóż tak: narzeczony ma kuzyna imieniem Mariusz, ten ma żonę Agnieszkę i córkę Klaudię (19-latka więc być może ma już stałego chłopaka, (tego nie wiemy) więc chcielibyśmy z osobą towarzyszącą zaprosić). Jak to napisać?
Sz.P. Agnieszkę, Mariusza i Klaudię z osobą towarzyszącą Nowaków
Sz.P. Agnieszkę, Mariusza i Klaudię Nowaków z osobą towarzyszącą?

Dziewczyny, macie jakiś pomysł, bo dla mnie i jedno i drugie brzmi debilnie jakoś ;)

Ja bym dala dla dziewczyny osobne zaproszenie: Klaudię Nowak z osobą towarzyszacą. Te opcje, które wypisalaś tez mi jakoś nie pasują
I tak chyba zrobię :) Dziękiiii

No ja też wszystkim pełnoletnim dam osobne zapro. z os. tow.:)

W sobotę rozdam pierwsze zapro. przy okazji pobytu w Białymstoku. Reszta poczeka do lutego i marca;))
w 100% zgadzam się z dziewczynami.
My też dajemy osobne zapro osobom powyżej 18 r.ż. ;)

A my czekamy wciąż na próbne zaproszenia... pewnie dojdą po nowym roku, a ja już bym chciała się na konkretne zdecydować i zamówić.. ;)
image
a do kiedy musicie podać ilość osób do "domów weselnych"?

bo ja muszę 2msc przed znać już stan.. ;/

Myślę, że z ponad msc jak nie więcej będziemy jeździć i rozdawać zaproszenia .
o rany, to bardzo szybko...
My wstępnie chyba jakieś 2 tyg przed, dokładnie nie pamiętam, ale wiem, że jeszcze nawet kilka dni przed weselem możemy dodać, odjąć liczbę osób na weselu, wiadomo, nie jakoś drastycznie, ale zawszę te liste można ciut zmienić.
image
My ostateczną liczbę gości podajemy tydzień przed naszym weselem.
image
o rany, to faktycznie bardzo szybko...u nas też ok 2 tygodnie przed trzeba potwierdzić ile osób będzie. A podejrzewam że ostateczna ilość gości w dniu wesela i tak będzie nieco inna :)
W lutym mamy zamiar porozwozić wszystkie zaproszenia...budżet ograniczony więc listę przeglądałam i analizowałam chyba 100 razy...ciągle się coś zmienia :/ masakra!
my podajemy 10 dni przed.

dziś zapadła decyzja w sprawie sukni. jestem mega podekscytowana :D nie mogę przestać o tym myśleć, hihi
u nas też więc mamy puste zaproszenia w razie czego :)

wstęnie nam tak powiedziano, że 2msc przed mamy znać liczbę gości i wpłacić albo 40% albo 60% wartości wesela.. ;/
hejjj dziewczyny :) oddam w potrzebujące rece kupon o wartości 600 zł do salonu Lisa Ferrera w gdyni.
"Kupon uprawniający do rabatu w wysokości 600 zł na zakup nowej suni ślubnej w salonie Lisa Ferrera"
Warunki:
1.kupon ważny do końca roku 2013
2.Oferta obejmuje zakup sukni ślubnej nowej
3.Kuponu nie można wymienić na gotówkę
4.Kuponu nie można wymienić na inne dodatki prezentowane w salonie

oddam ten kupon ponieważ nie było tam mojej wymarzonej sukni, a może którejś z Was się przyda i planuje tam zakup swojej sukni wiem ze juz zostalo malo czasu do konca roku a moze noz widelec któraś skorzysta :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
To ja się dopisuje do wesel na 2014 rok:) i dołączam do Waszego forum. Postanowiłam nie wpadać w "szał" i skupić się na organizacji od stycznia:) Czyli na pełnym luzie, a wesele w czerwcu.

Mam salę, zespół i w sumie tyle... Obecnie pracuje nad zaproszeniami. Suknie chce kupić w styczniu.

Robimy wesele rustykalne na Kociewiu, mam nadzieje, że wypali.

:)

Gosiaaaaaczek kupon brzmi całkiem fajnie, a czy w tym salonie generalnie ceny nie są jakieś mega kosmiczne???
ceny są przystępne nie są jakieś wygórowane :) obsługa skacze nad Tobą i przynosi Ci co chcesz i mierzysz :) tylko niestety nie mają tego co chce :) pochwale sie ze wczoraj kupilam swojaa suknie w salonie bianka w starogardzie gdańskim :)
No właśnie słyszałam o tej Biance i tez chciałam się tam specjalnie nawet wybrać. Jest duży wybór?

Chętnie ten kupon od Ciebie przyjmę, a nóż się przyda - moj mail ajakozak@o2.pl
polecam Bianke :) jest mega wybor maja ponad 400 sukienek idzie oszalec ale znalazlam tam swoja i kupilam ;p :) ceny tez przystepne :)
Też w Biance kupiłam suknię, choć nie jestem pewna czy mogę polecić, więcej napiszę w lutym...

Ja muszę podać ostateczną liczbę gości 10 dni przed
My musimy w poniedziałek przed weselem, czyli 5 dni wcześniej podać dokładną ilość gości. Pani menadżer opowiadała, że kiedyś dzień przed imprezą jeszcze się okazało, że PM poprosili o dodatkowe 4 miejsca i też nie było problemu :)
image

Prosze o dopisanie do listy:
25.07~ Karolina i David, Gościniec dla Przyjaciół w Wyczechowie, kościół sw. walentego w Gdańsku, DJ Arkadiusz Mieczewski, fotograf FVF z Tczewa
Paulina,
Poszukaj na fb profilu TwojaLawenda.pl
Jest tam kilka pomysłów dekoracji stołu, ze szklanymi słoikami, wazonami i wiaderkami, może coś Cię zainspiruje :)
image

Drogie PM, przewidujecie jakieś konkursy podczas wesela? Z własnych obserwacji możecie polecić jakieś sprawdzone?
W styczniu powinniśmy się jeszcze spotkać z zepołem... zobaczymy co zaproponują, bo ja swoich pomysłów nie mam. Jedno jet pewne: żadnych marchewek, jajek i wałków :P
image

To jeszcze i ja poproszę o dopisanie:
9.05 - Ewa i Adam, Sanktuarium Matemblewo, wesele:Restauracja nad Potokiem - Gdańsk Jelitkowo, DJ Larry, foto: M. Jończyk
image

Na pewno gorące krzesła dla pań, dla facetów nie wiem, chciałam taniec z gwiazdami, ale wtedy będziemy mieli te same konkursy co nasi znajomi a nie chcemy całkiem "zgapiać" :(
Mi się podoba ta zabawa http://www.youtube.com/watch?v=8rfpFnlvPMw
i ta: http://www.youtube.com/watch?v=Vh1w0YaSc6E
Proszę o dopisanie:

14.06 Sylwia i Piotr, Kościół p.w. Św. Aniołów Stróżów w Mrzezinie, sala: Oaza Połchowo, Zespół: Art Media Duo, Foto: Znajomy :) Video: Video Wspomnienia, Wódka: Stock (kupiona)
Hej laseczki

Chciałam podpytać czy któraś z Was jest już po poradni rodzinnej? Nie wiem na którą się zdecydować w Gdańsku, coś polecacie? Z góry dziękuję za info.
Hejka, my jestesmy po poradni, ale odbylismy kurs w Kielnie, gdzie bierzemy slub, wiec raczej nie pomoge za bardzo :-)

I.P
Napisz do mnie to Ci pomogę w sprawie poradni :)

image
image
Mi się ta ręka-noga nie podoba, nie chciałabym żeby mi się goście wyginali na podłodze... Krasnoludek jest fajny, ale jakoś mi nie pasuje do nas, czy ktoś coś jeszcze ma?:(
**Łyżka wazowa - CHOCHLA - zabawa dla kilkunastu osób (im więcej tym
lepiej), które tańczš w okręgu, przekazujšc sobie w rytm muzyki wazowš łyżkę.
W momencie gdy muzyka się zatrzyma, ostatnia osoba, która będzie w rękach
trzymać łyżkę, musi wznieœć okrzyk "STO LAT MŁODEJ PARZE" i
dodatkowo, musi wypić wódkęz rekwizytu, który będzie trzymać w dłoniach -
chochli. O iloœci alkoholu decyduje ŒWIADEK, niektórym osobom leje więcej,
niektórym mniej. POLECAMY!!!
Ta zabawa doskonale integruje ludzi. Uwaga!!! W tej zabawie nikt się nie
upije, tu chodzi o symboliczny toast.

B. KONKURSY:

1.TEST ZGODNOŒCI MAŁŻEŃSKIEJ - Para Młoda siada na krzesłach tyłem do siebie,
tak, aby się nie widzieli i nie mogli się ze sobš komunikować. Dajemy Pannie
Młodej do ręki buta Pana Młodego i Panny Młodej tak samo Panu Młodemu.
Prowadzšcy zadaje pytania a Para Młoda podnosi buty odpowiadajšc tym samym na
pytania.
Lista pytań: Kto pierwszy powiedział "kocham Cię"? Kto lepiej
prowadzi samochód? Kto będzie trzymał kasę? itp
2. ZADANIA MAŁŻEŃSKIE dla młodej pary - w tej zabawie Młoda Para będzie
przekuwać baloniki - igłš, w balonach będš - zadania, wróżby, po odczytaniu
karteczki, przekonamy się czym Państwo Młodzi będš zajmować się po œlubie...
(np Pan Młody - "To ja będę masował stópki swojej żonie...") - 10
balonów, 10 wróżb.

UWAGA!!! Konkurs 1 i 2 sš bardzo podobne (majš te same pytania-lepiej wybrac
tylko jeden, zeby nie powtarzac)

3. TANIEC MIĘDZY KRZESŁAMI - dla Panów lub Pań (za fanty), 6 osób/5 krzeseł.
Panowie/Panie tańczš w rytm muzyki między krzesłami, w momencie kiedy muzyka
się zatrzyma, uczestnicy muszš znaleŸć
rzecz, która znajduje się na sali.
4. GATKI męskie lub MARYNARKI - konkurs dla 5 par. Panowie nakładajš na
spodnie majtki męskie w rozmiarze XXL, które wczeœniej wręczy Wodzirej. Pary
zaczynajš taniec, w momencie gdy muzyka się zatrzyma, Panie zdejmujš męskie
majtki i zakładajš na siebie. Para, która założy majtki jako ostatnia - odpada
i tak aż do ostatniej zwycięskiej pary. UWAGA!!! W zabawie zamiast majtek
można użyć również MARYNARKI.
5. POZNAWANIE PO KOLANIE - sprawdzamy jak dobrze Państwo młodzi znali się
przed œlubem... Do zabawy potrzebna będzie pomoc œwiadków, którzy muszš
przygotować szarfę/szal, aby zawišzać Młodej lub Młodemu oczy, w zależnoœci od
tego kto pierwszy będzie rozpoznawał. W zabawie mogš brać udział wszyscy
chętni goœcie, zadaniem młodych jest rozpoznanie siebie po odpowiedniej częœci
ciała. Pan młody najczęœciej poznaje małżonkę po... kolanku. Pani młoda może
pozwać po: nosie, pępku lub poœladkach...
6. POZBYCIE SIĘ OZNAK PANIEŃSTWA - czyli rzut welonem i muchš, wybór nowej
Pary Młodej.(Uwaga! W zabawie nie biorš udziału dzieci). Zabawa skierowana
jest do wszystkich Panien stanu wolnego, jak i panów- kawalerów. Zaczynajš
panny, które tańczš w rytm muzyki wokół Pani Młodej. W momencie gdy muzyka
przestanie grać, Pani Młoda rzuca welonem/bukietem kwiatów, za siebie (Młoda
musi mieć zasłonięte oczy). Pani, która złapie zgubę, siada na miejscu
"starej" Pani Młodej. Zabawa dla panów wyglšda podobnie, kawalerowie
tańczš, Pan Młody rzuca muszkš/krawatem (Młody musi mieć zawišzane oczy).
Legenda głosi, że osoby, które złapiš wyrzucony przedmiot, w najbliższym
czasie zmieniš swój stan cywilny... Szczęœliwcy, którzy złapiš
"zguby" muszš liczyć się z tym, że dla nich ta zabawa skończy się
"gorzkš wódkš" czyli długimi pocałunkami...
7. MISS TWARDEGO POŒLADKA – na każdym weselu wybiera się jakšœ miss...
Będziemy wybierać miss twardego poœladka! Wręczamy chętnym paniom, słabo
napompowane baloniki. Aby wygrać, Panie muszš przebić baloniki swoimi
poœladkami... Œwiadkowie ustawiajš krzesła, ustalajš linię startu, na
wczeœniej umówiony znak startu wszystkie panie biegnš do swojego krzesła, na
które kładš balon, następnie siadajš na niego, tak aby go przebić...
8. TELEGRAM – list, telegram, zabawna opowieœć o życiu małżeńskim (telegram
przygotowuje zespół/wodzirej, jest on dopasowany indywidualnie do każdej pary
Młodej).
9. ZBIÓRKA PIENIĘDZY NA NOWY WÓZEK – taniec goœci weselnych z Parš Młodš.
Osoby, które chcš zatańczyć z Paniš lub Panem Młodym muszš wrzucić opłatę do
waz-koszyków, które będš trzyma㠜wiadkowie.
10. PODZIĘKOWANIE DLA RODZICÓW – na wielu weselach, Para Młoda pragnie
podziękować swoim rodzicom, za trud wychowania i za przygotowanie wesela.
Państwo Młodzi wręczajš kwiaty, wszyscy œpiewajš sto lat... Aby bardziej
uszlachetnić tš szczególnš chwilę, rodzice razem z Parš Młodš mogš zatańczyć
wspólny taniec np.: do piosenki "Cudownych rodziców mam" lub Cliver
" Dla rodziców lub (NOWOŒĆ - Magda Niewińska - To dzieki Wam)
11. SKOK NA BUNGEE – do tej zabawy potrzebne będš trzy pary, trzy krzesełka i
9 nienapompowanych balonów. Pary będš musiały napompować baloniki i przebijać
je odpowiedniš częœciš ciała... Kładziemy po 3 sztuki balonów na 3 krzesła.
Ustalamy linię startu gdzie ustawiajš się wszyscy zawodnicy. Na znak startu
Panie biegnš po balonik, pompujš go, wracajš do swojego partnera i przebijajš
balon piersiami. Następnie, biegnš po kolejny balonik, dmuchajš, wracajš
ponownie do partnera i przebijajš balon plecami. Po ostatni balonik biegnš
panowie, którzy dmuchajš, siadajš na krzeœle, kładš balon na krocze, a panie
podbiegajš do swoich partnerów i z całych sił naskakujš na balon, tak aby go
przebić.
12. RODZINKA lub KARETA - Zabawa dla 14 osób (w przypadku rodzinki), 2 drużyny
które siedzš na przeciwko siebie bedš miały nadane jakieœ nazwy (np ktoœ
będzie TATĽ, MATKĽ, SYNKIEM, itp), w momencie gdy wodzirej odczyta konkretnš
nazwę-osobę, wyczytana osoba będzie musiała wstać i obiec cały rzšd krzeseł,
jest to zabawa sprawnoœciowa - na czas, która druzyna będzie szybsza, wygra,
młoda para pełni fukncję jury. POLECAMY!!! Zabawa doskonale integruje ludzi,
bo nikt w niej nie wygrywa. Nagrodš mogš byc np. cukierki. Ubaw po pachy.
13.PRZECHODZENIE POD SZNURKIEM - Do tej zabawy potrzebny nam będzie kawałek
sznurka, linki itp. długoœci około 3-4 m. Wybieramy z goœci weselnych kilka
par. Dwóm osobš każemy stanšć na œrodku sali, ze sznurkiem rozcišgniętym
między sobš. Pozostałe osoby stajš po jednej stronie rozcišgniętego
sznurka.Zabawa polega na tym, że w takt muzyki granej przez orkiestrę,
wszystkie pary tańczš i w międzyczasie przechodzš pod rozcišgniętym sznurkiem,
raz w jednš, a następnie w drugš stronę. Osoby, które tzymajš sznurek,
trzymajš go na poczštku wysoko, ale z każdym przejœciem wszystkich tańczšcych
par na drugš stronę obniżajš go coraz niżej. Osoby tańczšce ze sobš muszš
trzymać się caly czas siebie, nie mogš się puœcić. Odpada para, która dotknie
sznurka lub w trakcie przechodzenia pod sznurkiem nie będzie się trzymać
między sobš. Oczywiœcie wygrywa ta para, która zostanie na samym końcu.
14. SIŁACZE - Zabawa dla 5 Par. (Uwaga! W zabawie nie biorš udziału dzieci)
Panowie biorš partnerki na ręce i tańczš w rytm muzyki, dopóki nie opadnš z
sił. Para, która będzie tańczyła najdłużej, wygrywa.
16. PRZEBIĆ BALON (zabawa w parach) - przywišzujemy sznurkiem balon do nogi
pana lub pani, zabawa polega na tym, żeby podczas tańca - przebić balon
konkurencyjnej parze.
17. KARAOKE - wspólne œpiewanie - polecamy raczej na POPRAWINY.
18. JAKA TO MELODIA? - Wybieramy 5 par, które będš musiały odgadnšć tytuły 10
piosenek z polskich seriali, filmów, para, która odgadnie najwięcej tytułów -
wygrywa, Młoda PAra pełni funkcję JURY.
19. ŻYCZENIA DLA MŁODEJ PARY - podczas przerwy Wodzirej przekazuje goœciom
bezprzewodowy mikrofon i każdy kto będzie miał ochotę, będzie mógł publicznie
złożyć życzenia lub powiedzieć coœ ciekawego i miłego młodej parze.
20. Pompka i Balon - zabawa dedykowana pod młodzież (dla kobiet). Panie biorš
w rękę balon i kładš na krzeœle specjalny rekwizyt - pompkę nożnš, muszš
napompować balon używajšc tylko poœladków, czyli muszš energicznie
podskakiwać, która Pani napompuje balon jako pierwsza (aż go przebije)
wygrywa!
21. WITEK - teatrzyk, w którym biorš udział Państwo Młodzi. Młoda Para
przebiera sie w kostium, (przygotowany wczeœniej prze Wodzireja), tworzšc tym
samym jednš postać- jedno ciało. Nowa postać - ludzik "WITEK" będzie
musiał tańczyć, jeœć, pić itp. Zadanie będzie trudne, ale bardzo zabawne,
ponieważ ręce Pana Młodego będš stopami ludka, a ręce Pani Młodej będš rękoma.
(UWAGA!!! Zabawę prowadzi tylko Łukasz Gesek)
22. TANIEC Z GWIAZDAMI - YOU CAN DANCE - zabawa wzorowana na programie Taniec
z Gwiazdami, jako jury występuje młoda para, a 5 par prezentuje umiejętnoœci
taneczne: salsa, rockandroll, walc, tango, itp.
23.TANIEC Z GWIAZDAMI DLA FACETÓW - w zabawie biorš udział mężczyŸni - 10
panów, którzy łšczš się w pary. Jeden z Panów w parze gra role kobiety i
zakłada spódnice. Duży ubaw ponieważ smiesznie wyglšdajš mężczyŸni w spódnicy.
Panowie szybko w czuwajš się w rolę i zaczynajš tańczyć w parach. Każda z par
losuje numerek - od 1 do 5 (pod każdym numerkiem kryje sie jakiœ styl muzyczny
np: tango, walc, czacza, rockand roll, hiphop). Nastepnie każda para tańczy do
stylu, który sobie wylosowała.
24. Œcigacz - Tworzymy dwa zespoły po 4 osoby. Zbierzcie zespoły ze strony
Pana Młodego i Panny Młodej by zaostrzyć rywalizację. W takim zestawieniu dużo
łatwiej o doping dla uczestników zabawy weselnej. Zespoły siadajš naprzeciwko
siebie (dwa rzędy po cztery krzesła). Wygrywa zespół, który pierwszy wykona
zadanie. Zadania wykonywane sš po kolei przez każdego z członków drużyny. Po
wykonaniu zadania osoba daje sygnał koledze z drużyny, że ta może już zaczšć
swoje zadanie (klepišc jš po plecach). Oto zadania:
Pierwsza osoba z każdej drużyny je banana (musi go połknšć). Gdy wykonana
zadanie klepię osobę nr 2
Goœć weselny nr 2 zjada 1 kawałek dużego ciasta
Goœć weselny nr 3 wypija małš butelke piwka (najczeœciej robiš to mężczyŸni)
lub szklankę napoju.
Goœć weselny nr 4 wypija kieliszek wódki i pompuje balon tak, aby pękł
Kto pierwszy ten lepszy!
24. Jazda figurowa - "2 ręce 4 nogi"zabawa dla 5 par
Pary tanczš w rytm muzyki, kiedy prowadzšcy powie hasło:4 nogi 4 ręce - to na
parkiecie muszš znaleŸć sie tylko 4 nogi i 4 ręce, czyli para musi sie schylic
i dotknšć rękoma podłogi.
Inne, trudniejsze kombinacje to:
etap 1 - 3 nogi 2 ręce
etpa 2 - 2 nogi ( czyli partnerka musi wskoczyć na partnera)
etap 3 - 4 nogi 2 ręce
etap 4 - 2 nogi 2 ręce
etap 5 - 1 noga 3 ręce
Dziewczyny sprzedam suknię ślubną SPOSA - fendi. Bardzo tanio. Jeżeli któraś z Was byłąby zainteresowana proszę o kontakt na maila: ewelinka19924@gmail.com
image
Dziewczyny czy kupiliście już obrączki?

A jakich jubilerów polecacie?
image
image
Hej dziewczyny!
My obrączki chcemy załatwić do końca miesiąca.
Jutro chcemy spróbować zprojektować zaproszenia, bo z tych gotowych nic nam się nie podoba. I tu moje pytanie, czy któraś z Was wie może gdzie można takowe wydrukować?

Pozatym mamy już kupioną wódkę oraz wina;-)
Pozdrawiam!
image
My obrączki już mamy. Niestandardowe, srebrne, bo mojego Robertowi było wszystko jedno, a ja nie noszę złota w ogóle :)

Ciasteczkowa, my też chcieliśmy wydrukować - mieliśmy już własny projekt gotowy, ale przeglądając oferty różnych drukarni doszliśmy do wniosku, że to za drogi interes jednak - jedno zaproszenie wychodziłoby nas w granicach 7 zł (dwustronnie wydrukowane na grubym papierze). Może gdzieś byłoby taniej, ale ja już po prawie 3 miesiącach zajmowania się tym tematem na samo słowo "zaproszenie" reagowałam nerwowo ;) i dalej szukać już nie miałam sily ani ochoty.
Koniec końców zamówiliśmy z allegro. Myślę, że całkiem ładne, przekonam się jak przyjdą, mam nadzieję, że już jutro :)

Ja nosze i złoto i srebro temu bierzemy dwukolorowe tzn z białego i żółtego złota.. narazie oglądaliśmy w Elizie bo jest już od dawna - 30% na obrączki.

Myśmy zamówili z allegro takie moim zdaniem trochę inne..( bo kartka z okładką i wstążeczką)

http://allegro.pl/show_item.php?item=3765337586

Już kilka rozdaliśmy i goście weselni byli zachwyceni takimi zaproszeniami, kwestia gustu :)
image
Mam do was pytanko, bo sami z narzeczonym nie wiemy co zrobić.

Zaprosiliśmy z jego strony wszystkie kuzynostwo ale omineliśmy jednego kuzyna tzn: z tym kuzynem widziałam się może z 6 razy na jakiś uroczystościach rodzinnych i gadałam z nim z 3 razy może.. przez kilka lat..
Nie utrzymujemy żadnego kontaktu ani sms, ani dzwonienie a tym bardziej odwiedzanie.
Z drugiej strony kuzynowstwo zaprosiliśmy tylko z nimi maja kontakt..

Co byście zrobili w takiej sytuacji?
image
My dostaliśmy wczoraj złoto od rodziców i pewnie w przyszłą sobotę pojedziemy coś ostatecznie wybrać i zamówić. Myślę, że będziemy zamawiać u Czarkowskiego.

Paaulinaaa ja chyba bym zaprosiła. Jak wszyscy, to wszyscy... No ale to ja, a ja jestem taka, że nie lubię gadania i dla świętego spokoju coś robię.. ;/
image
Paulinaaa_ wasz ślub - wasza decyzja, nie macie z nim kontaktu i nie czujecie potrzeby żeby był obecny na waszym ślubie to go nie zapraszajcie. Ja też nie zaprosiłam kilku osób z mojego kuzynostwa bo po prostu ich nie lubię(mój kuzyn na każdym weselu upija się do nieprzytomności, robi wiochę, a potem gdzieś hafta - nie dziękuję :))

Obrączki załatwimy dopiero pod koniec kwietnia, mamy wybrany wzór z białego złota z apartu, ale robimy u zaprzyjaźnionego złotnika.

Na 27go mam umówione spotkanie w Biance :) mam nadzieję, że w końcu uda mi się kupić wymarzoną suknię :) trzymajcie kciuki :)
image
Jeżeli to tylko dwie osoby, to chyba też bym ich zaprosiła. Potem nasłuchacie się, że było im przykro, że cała rodzina została zaproszona tylko ten jeden kuzyn nie. I będą w Was wzbudzać poczucie winy i tak zostaniecie z tymi myslami sami. Po mnie takie rzeczy nie spływają jak po kaczce. Ale uważam, że to Wasze wesele i jeżeli czujecie, że nie macie kompletnie ochoty na ich towarzystwo, to odpowiedź jest jasna :) My zapraszamy ok. 120 osób. Czasem jest niemożliwe z każdym być w stałym kontakcie.

Obrączki kupimy w Jubitomie. Chcemy standardowe złote więc pozostaje do wyboru tylko rozmiar :)
image

I nadal nie wiemy co zrobić, wiecie bym zaprosiła bo głupio tylko on jeden nie byłłby zaproszony, by było gadanie rodziny ze strony narzeczonego pewnie , że zaprosiliśmy wszystkich a jego nie... i temu byśmy go zaprosili, a z drugiej strony nie jest on mi potrzebny..
Też za nim oboje średnio przepadamy.. ;/

My mamy na ok 60osób, ponieważ za wszystko my płacimy.. i sam najbliższych zapraszaliśmy oczywiście nie pomijając najbliższych przyjaciół prócz rodziny..
image
image

image

chyba się udało?
image

udało ;)
image
Paulinaa - ja Ci radzę nie zapraszac, tym bardziej, że to Wasze wspólne odczucia co do tego kuzyna. To Wasze pieniądze - i gadki, że ten jeden talerzyk to już "nic" przy całej organizacji wesela zupełnie nie są argumentem, bo takich "niców" może być wiele i jak się zbiorą to koszta mogą znacznie wzrosnąć. No i jeśli masz się przed i w trakcie swojego dnia zastanawiać czy będziesz musiała udawać i być dla niego na siłę miła... Nie ma sensu. Czasem z bliską rodziną się nie utrzymuje kontaktu, a z dalszą tak i wydaje mi się, że bliskość powiązań rodzinnych nie jest wyznacznikiem tego, czy należy kogoś zapraszać.

I nie pisze tego tylko ot tak sobie, bo sama się tym kierowałam przy zapraszaniu gości i tego nie żałuję. Wypada to ewentualnie wysłać komuś kartkę na Święta, a nie wydawać na niego swoją kasę i znosić w najważniejszym dla siebie dniu ;)
Dziewczynki może Wy macie jakiegoś sprawdzonego fryzjeranajlepiej z dojazdem do domu lub w Gdyni który uczesałby mnie na ślub. Niestety ale wybrana przeze mnie p. Ola Cz ma już termin zajęty jedyna godzina na którą mogłaby przyjechać to 6:00 rano.
image
jupi!!! Dziewczyny w końcu mamy zespół !! Nawet nie wiecie jaki kamień z serca mi spadł! Już naprawdę traciłam nadzieje ale sie udało:D Mamy Zespół BMW z Żarnowca 3 facetów :)
image
Bylam w sierpniu na weselu gdzie gral zespol Bmw niewiem czy ten sam ktory Ty masz ale szczerze to mi sie nie podobalo absolutnie wspolnie z goscmi stwierdzilismy ze graja jak na stypie...
mamy podobna sytuacje:))my zaprosilismy:)
ja tez poproszę o rade w sprawie poradni rodzinnej:)
pozdrawiam ewelina
czesc kiedy będą dopisane pary do tej listy??
Za 100 postów.
My chyba zaprosimy, na odczepnego.. ;/
potem słuchać wyrzutów famili.. w sumie narzeczony zdecydował a ja się nie bedę sprzeczać z nim.. :)
dzieki za odp
Dziewczyny, proszę o radę :)

Planujemy z moim Sz zrobić dla rodziców podziękowania w formie krótkiego filmiku, ale później zamiast tańczenia w kółku do piosenki "cudownych rodziców mam" wymyśliłam sobie zaproszenie wszystkich gości na parkiet, wręczenie im zimnym ogni i wspólne zatańczenie, każdy ze swoją połówką do piosenki " we are the champions". Co myślicie o tym pomyśle? Czy ta piosenka w ogóle pasuje, czy wybrać jakąś inną? Mojemu Sz ona kompletnie nie pasuje to tego typu uroczystości, a dla mnie jest w niej coś, co sprawia, że całe połączenie może dać fajny efekt, ale chciałabym jeszcze poznać opinię osób trzecich :) Wiem, że ile Was jest, tyle będzie opinii, ale może dzięki temu stanę się bardziej obiektywna:)
Pomysł zimnych ogni bardzo mi się podoba - u nas też będą :) Czy ta piosenka pasuje? Nie wiem, jakoś tego nie czuję, ja wybrałabym inną, ale jeśli Tobie się podoba, to przekonaj narzeczonego. Ja już nie do takich rzeczy przekonałam i teraz mu się wydaje, że od zawsze tego chciał ;)

a w jakiej sytuacji używasz tych zimnych ogni?

do piosenki?

Fajny pomysł.. :)
image
Bralam pod uwage kilka mozliwosci:
- pierwszy taniec - ale to bedzie jeszcze jasno, wiec bez tego efektu, a po drugie ustalilismy z wlascicelami, ze odpalimy je na zewnatrz, no a tanczyc na dworze nie bedziemy ;)
- tort - tez jasno, bo ma byc zaraz po obiedzie
- ostatni taniec - nigdy nie wiadomo ile osob bedzie do konca
- podziekowania dla rodzicow - na razie jestem za ta opcja :-)

Macie inny pomysl? :-)

Bedziemy miec podkladki tego typu - jestem w trakcie produkcji :-)

http://kreatywnyslub.com/2013/02/04/zimne-ognie-jako-romantyczny-dodatek/

Mi ta piosenka też jakoś średnio pasuje do sytuacji, chociaż rzeczywiście wywołuje dreszcz :)
image

Mam pytanie do dziewczyn, która maja Dj..
Chcemy podpisać umowe z Dj, ale mamy w umowie ze my ponosimy koszty za prąd np. jak wystawi mu tam gdze bedzie gral nam na weselu iTP. ORAZ w dodatku my ponosimy odpowiedzialnosc za jego sprzet wandalizm, zniszczenie??

TEZ MACIE COS TAKIEGO W UMOWACH?
My nie mamy nawet umowy z naszym :) jest sprawdzony i nie musimy nic podpisywać, ale z wcześniejszych imprez na których grywał nic takiego nie było u naszego DJa. U mojego kuzynostwa na weselach gdzie grali różni DJe też nic takiego w umowach nie było ... Trochę dziwne to ... Po weselu przyjdzie do was z żądaniem zwrotu pieniędzy np. za zepsuty głośnik chcąc wyłudzić kasę, to tylko taki czarny scenariusz, ale ludzi są różni ... Wiadomo, że cały czas na sali nie będziesz, a nawet jeśli byś była to nie masz oczu z tyłu głowy i wszystkiego nie ogarniesz ... Zastanowiłabym się nad tym ...

Piosenka we are the champions średnio pasuje do podziękowania dla rodziców :P
image
My też mamy taki zapis w umowie. DJ mówił, że jeszcze mu się nie zdarzyło, żeby ktoś coś zniszczył :) A płatność za prąd? Ja rozumiem to tak, że prąd pobierany jest z kontaktów z sali weselnej, a sala weselna udostępnia prąd i nie pobiera za to dodatkowej opłaty. U nas jest wliczona w talerzyk :)
Bardziej mnie martwi co z opłatą ZAIKS... Miałyście jakieś doświadczenia z tym?
no może się zdarzyć lub nie.. ale mnie to zmartwiło..

u nas chyba mówił, że to oni dogaduja się z dj.

ehh..
My nic takiego nie mamy, baaaa.... my nawet nie mamy takiej konkretnej umowy, tylko świstek z zapisem, że rezerwujemy dany termin, godziny i za jaka kasę...

ja bym się dopytała o co dokładnie chodzi mu z tym zapisem i czy ewentualnie nie można trochę zmienić umowy? Bo żeby nie było potem, że potem będzie sie czepiał, że jakiś kabelek mu nie styka i że stało sie to na Waszym weselu.... Niby banał, ale jednak...
image
no o to chodzi,
agunieczka ile placicie za dj?
moze warto poszukac jeszcze innego dj... ;/
image
Też to mamy w umowie ZAIKS, SPAV, chyba ZPAV( sa 2wersje) STOART..
to sie placi za jedno czy wszystko?
gdzies doczytalam ze to 100zl, a gdzies ze 10% wynagrodzenia, a w umowie pisze ze to oplata zryczatlowana ustalona od ilosci osob przez wyzej wymione podmioty..

kto wie wkońcu ile to wynosi?
image
Obaj dj z którymi rozmawialiśmy mówili, że albo sala ma roczną opłatę albo trzeba samemu, ale generalnie mało kto to płaci, szczególnie w naszym przypadku gdzie wesele odbywa się 200 km od siedziby zaiks. Opłatat ta wynosi 60- 100 zł mniej więcej.
My płacimy 3000 zł za dj Fabryka Uśmiechu. Drogo chcą, ale byliśmy w zeszłym roku, na weselu które prowadzili i było super, chyba najlepsze wesele na którym byłam. Drugi w kolejności był pan Maciej Józefowicz z eski. Prowadził mój bal na zakończenie studiów i też bylo super oprócz obiadu nic nie zjadłam do 4 rano bo taka super muza była, ale na balu byli sami młodzi, nie wiem jak by było ze starszą częścią naszych gości. I tak będzie rewolucja bo w naszej rodzinie to będzie pierwsze wesele z dj, więc postanowiliśmy bardziej nie ryzykować :)
A jak u Was dj czy orkiestra?
aa my chcemy Dj obydwoje..

no dzwonilismy do naszego i jakos sie dogadalismy z nim na szczescie..

No ponoc obiekt placi jutro bede dzwonic do naszego miejsca weselnego i sie pytac.. jak to u nas wyglada:)
image
Co do tego absurdalnego moim skromnym zdaniem zapisu w umowie - to ten pan jest nieubezpieczony, że się tak boi o te nieszczęsne nie stykające kabelki ??!! :O
image
a powiedzcie mi w takiej sytuacji moge uzyc sztucznych ogni na weselu?? procz tego pomyslu co ma wyzej kolezanka :)
image
do pierwszego tańca! :)
image
Ja chcę sztucznych ogni użyć zaraz po podziękowaniu dla rodziców. Tak jak wspomniałam, wszyscy goście zostaną zaproszeni na parkiet, zostaną im wręczone sztuczne ognie, które będą od nas odpalać i będzie leciała jakaś wolna piosenka dla zakochanych :) My akurat nie chcemy tradycyjnego tańczenia w kółku, dlatego wymyśliłam sobie taka opcję :)
my wybraliśmy orkiestrę ze względu na rodzinę( stara pokolenie:P)my chcieliśmy dj nawet mieliśmy wstępna umowę....no ale niestety .....

jeżeli szukacie dj to mogę polecić :) na priv
Prosze o dopisanie do listy Joanna&Krystian slub 20 wrzesnia 2014 Parafia NMP Goscicino. Wesele na sali Vanilla w Nowym Dworze Wejherowskim. Fotograf i kamerzysta firma Quatro z Koscierzyny. Orkiestra Diamond Sierakowice. Wodka krupnik. Porta w czwartek :-)
Reszta przed nami...
http://www.suwaczki.com/tickers/felkylehbj3ajal0.png
dopisane ;)
hej asienka ja mam na tej sali wesele w lipcu:) jak duze wesele bedziesz miala?bierzesz noclegi?
Sevelina1988 wesele bedzie na ok 80 osob i wykupujemy wszystkie 40 miejsc noclegowych :-) a wy ? Macie juz wszystko zalatwione ? Wzieliscie sale z gotowym menu ?
my mamy wstepnie na 110 os my wynajmujemy tam sale ,a catering mamy swoj , tez wykupujemy wszystkie miejsca noclegowe ale jeszcze szukamy ,bo to za malo:)
Tez zastanawialismy sie nad wlasnym cateringiem. A skad macie catering?
Sevelina1988 jaki macie zespol ?
Asienka my mamy max dance z leborka ,a wy zespol czy dj?
Mamy zespol diamond z sierakowic :) max dance maja swoja strone z demem do posluchania ?
tak maja swoja strone :)

dostalam twoje wiadomosci:)
dziewczyny idziecie na targi weselne? na 1 dzień czy na 2 dzień?

ja idę na pierwszy:)
My idziemy ale nie wiem którego dnia :)

a bilety coś kosztują?
12 zl /os
Suknia ślubna zamówiona!

Do dziewczyn, które jeszcze mają wybór sukni przed sobą... szukajcie swojej wymarzonej poza trójmiastem- przebitka cenowa nawet 1000zł!
image
Ja nie idę, byłam rok temu;)

Zgadzam się z szukaniem poza 3miastem... w Gdyni nie było wyboru poza Agnes...
Które salony sukien polecacie poza Trójmiastem?
bianka w starogardzie ;)

zamówiliśmy dzis obrączki! ;)
image
Ja polecam salon Aleksanda w Rumi oraz w Redzie;-)
A po obrączki jedziemy za tydzień;-)
A gdzie wybraliście?
image
Ja też zakupiłam tam swoją sukienkę :) Jednego dnia przymierzyłam, drugiego się zastanawiałam, trzeciego kupiłam :) Salon mały (ten w Rumi, bo do Redy nie dojechałam), ciepły, czyściutki i przytulny, Pani bardzo pomocna i miła). Teraz muszę kupić buty i bieliznę i umówić się na dopasowanie :)
image

Co do obrączek, polecam Czarkowskiego, mamy już swoje:))))
My mamy swoje złoto - będziemy robić wiosną w Gdańsku "pod filarami" :)
Misiadełko na stronie weszło pare nowych zdjęć - pięknie wygląda ten fiolet :)
Agunineczka w jakiej cenie sa sukienki w salonie blanca w starogardzie ? Mniej wiecej w jakim przedziale cenowym sie mieszcza ?
Ila 85
Ja bede szukac sukienek w wejherowie ok 6 salonow :-) potem lebork i starogard gdanski salon bianka
My obrączki zamawialiśmy u Czarkowskiego, pod koniec stycznia będą już do odbioru. Pan konkretny, cierpliwy i bardzo pomocny przy wyborze, także polecam ;)

asienka1985 najdroższa sukienka w Biance, wtedy kiedy ja tam byłam, kosztowała 3500zł
image
Sevelina1988 podaj maila popiszemy sobie na priv co :-)
poprosze o aktualizacje:
22.11. ~nowa89; Kasia i Przemek, Klasztor w Wejherowie, wesele-sala Amelia w Zelewie, fotograf & kamerzysta- photoyoung, zespół-BMW z Żarnowca, wódka- żubrówka biała, bukiet-goździki
image
a te bilety na te targi to kupuje się'przy wejściu'? wie ktoś? i czy sie opłaca w ogole?
Magdalena o Jezu, dzięki za cynk!! Przepięknie!!
A bardzo proszę :D w 100% ten wystrój mnie przekonał :))
Magdalena o jaki wystroj chodzi ? Prosze o link
Asienka, chodzi o naszą salę (hotel pod orłem) :)
http://www.hotel-podorlem.com/Galeria

Magdalena ja nie będę miała tej organzy przez środek stołu, bez niej będzie o wiele lepiej moim zdaniem. A ty jak sądzisz?
a mi się właśnie podoba :) kwestia gustu - ale "bez" też myślę,że będzie ok :) Też bierzesz tez kolor ? :)) i też właśnie myślałam o podobnych bukiecikach w wazonach :)
sevelina1988@wp.pl
przed wejsciem jest kasa:)
Magdalena, no ja mam właśnie fiolet jako przewodni, ale bukiety też mam mieć w takich kielichach z kryształkami tylko do bieli i fioletu dodane jeszcze amarantowe różyczki:)

Świeczniki będę miała inne,zamiast takich jak na foto, świece pływające:)

Masz jakąś dekoratorkę czy sama stroisz?
Misiadelko sama wszystko kupujesz i wymyslasz ?
Cudne bukiety i ozdobne koraliki na wazony :-) tez o takich mysle - dostepne na allegro
Sevelina1988 dostalas wiadomosc na maila bo nie wiem czy doszla ?
dostalam 2 wiadomosci ktorych nie moge otworzyc....
Nie, dekoratorka mi będzie robić:)
a gdzie kupilas?
Proszę o dopisanie do listy:
23.05.2014r. kalija - Karolina i Krystian, Ślub-kościół św.Leona Wielkiego(Konwikt) Wejherowo, Wesele - Ośrodek Wczasowy "Bingo Bieszkowice, Zespół - Maykipolo, Filmowanie - Maykipolo, Wódka - Żołądkowa De Luxe, Fotograf - zaprzyjaźniona dobra duszyczka, Winietki, zaproszenia, zawieszki na butelki, wystrój kościoła- wykonanie własne, Suknia - projekt własny - krawcowa Wejherowo,Garnitur - Vestus - niebieski, dobry humor - wszyscy goście :)
Juz wszystko zorganizowane kalija ? Kiedy zaczeliscie ?
Witajcie dziewczyny :-)
czy któraś z was ma jako przewodni kolor koralowy?
Poszło nam to naprawdę sprawnie:) Oświadczyny były w październiku, salę zarezerwowałam w listopadzie, wtedy też zrobiliśmy nauki przedmałżeńskie i rezerwację kościoła. W grudniu rozejrzeliśmy się za ubiorem i zrobiliśmy zaproszenia, których już część jest rozdana:) Muzyka spędzała nam sen z powiek( a właściwie mi:), bo szukałam i szukałam i nic się mi nie podobało, a jak już coś mi się podobało to albo zbyt drogie albo znów niepewność mnie nachodziła;) Parę dni temu odwiedziliśmy frontmena zespołu i wiedzieliśmy, że to jest to (przynajmniej taka mam nadzieję:)) Powiem Wam, że miałam chwile, gdy przy poszukiwaniach ogarniała mnie niemoc, ale generalnie to ta organizacja to sama przyjemność :) Zresztą z moim narzeczonym w Naszej karierze związkowej byliśmy chyba na 10 weselach, więc mieliśmy jakiś tam zarys czego chcemy a czego nie. Do zrobienia zostały mi winietki, księga gości i plan umieszczenia gości po pokojach. bo mamy wesele z noclegiem. A i prezentacja multimedialna dla rodziców - to chyba będzie największe wyzwanie;)
kończe projekt zaproszeń i sie po raz kolejny zastanawiam nad terminem potwierdzenia przybycia... Miesiąc...Dwa...Dwa i pół...
Jak myślicie?
image
My mamy potwierdzenie przybycia 3 tygodnie przed ślubem, bo na tydzień przed weselem mamy podać liczbę gości na sali. Myślę, że to w miarę możliwości będzie najbardziej rzetelna informacja o liczbie gości, bo przez dwa miesiące przed ślubem jeszcze wszystko może się wydarzyć. Pozdrawiam - kalija
2 miesiace przed weselem
Nowa89 my mamy 30 dni przed.
Dziewczyny
Czy wy ciasta i tort zamawiacie w cukierni czy pieczę wam jakaś pani takie domowe wypieki czy nie macie tego problemu bo wasza sala gwarantuje

Szukam jakieś pani która piecze w domu a my je odbieramy albo dowozi
my mamy ciasto zapewnione z sali.
Ale może z spróbuj się dogadać z jakąś małą cukiernią...
image
Tort zamawiamy sami z Sowy, s ciasta mamy juz od naszej sali :)

Udało mi się znaleźć Panią, która piecze tort i ciasta, aby odebrać trzeba do niej dojechać do Strzebielina, jeśli chcesz namiar to wyślij mi maila na kalija@wp.pl, odeślę Ci z numerem, bo nie wiem czy tak na forum mogę go pisać. Pozdrawiam - kalija
my 2msc przed bo w maju podajemy juz ilosc gosci :)

mamy tak na umowie... od nas nie zalezy..
Proszę o aktualizację:

31.05.2014 kamila&paweł, kościół św Walentego Gdańsk-Matarnia, przyjęcie Restauracyjka u Babuni, fotograf OddView, oprawa muzyczna ślubu (skrzypce i śpiew) Państwo Jamioł, zaproszenia i winietki projekt własny, suknia jest (krótka), buty są (różowe), ubiór Pana Młodego - brak, bukiet ślubny, bransoletka kwiatowa dla świadkowej, butonierki ślubne - Kwiaciarnia Doris (galeria bałtycka) . Fryzura i wizaż Dream Beauty.
image
My mamy miesiąc przed potwierdzenie :)

ciasta mamy z sali, a tort od Jarzębińskich :)
image
2 miesiące przed weselem to dobry czas na potwierdzenie. Para Młoda ma czas, żeby się zorientować czy odpadnie 1/3 gości czy (o dziwo) nikt. A to zmienia wiele kalkulacji, planowanie noclegów itd. Poza tym jest wtedy też czas na dopytywanie osób, które nie dają odpowiedzi same z siebie i trzeba ich "ścigać". No i jak już ktoś się potwierdzi 2 miesiące przed weselem to ma już zarezerwowany termin i tyle i mniejsze prawdopodobieństwo, że mu wypadnie coś innego(nie mówię oczywiście o wypadkach losowych).

A z ciastami zrobiliśmy tak, że nam bliscy przyjaciele i rodzina piekli ciasta, zebraliśmy 10 blach i nie kupowaliśmy - tylko jakieś rozliczenia za produkty albo i nie. Nikt nie miał z tym problemu - a wierzę, że jakby ktoś nie chciał to by odmówił i tyle.
Misiadełko - u mnie teściowa florystka :) a jak nie ona to koleżanka :)
ja również proszę o dopisanie
12.07.2014 Kasia & Damian, ślub - kościół WNMP w Redzie,
wesele - Vanilla Wedding House Nowy Dwór Wejherowski,
fotografia Maja Meronk, Dj i kamerzytsa - ImproDance
~Kasia wynajmujesz sama sale Vanilla czy z ich menu ?
Bardzo proszę o dopisanie:

31.05.2014r. Monika i Paweł, kościół św. Brygidy, wesele: hotel Qubus.
Dj Mitch, wizaż: Elżbieta Skoczeń, kwiaty: Prosta Forma.
image
oo Kopciuszka widzę,że też masz ślub w Brygidzie ? :)
Bierzesz swoją dekoratorkę do strojenia czy tą z kościoła?
Magdalena,

chyba zostanę przy dekoratorce z kościoła. Chyba, że znajdę jeszcze jedną parę i wtedy jestem otwarta na dyskusję.

Niestety dekoracja kościoła przez osobę z zewnątrz to spory koszt, a tego staramy się uniknąć.

Kiedy bierzesz ślub?? :)
image
to zależy jak na to patrzeć ... ta "dekoratorka" z kościoła bierze 500zł za dekorację której prawie nie widać a ta za 1000 też szału nie robi.... My bierzemy 27 września :)
o dekoracje w kościele warto zapytac czasami zdarza sie tak, ze może ją wykonać tylko kościelny/zakrystianka lub osoba polecana przez księdza i żadna inna firma zewnetrzna nie zostanie wpuszczona. im blizej slubu zapytajcie czy są inne Pary danego dnia i wtedy można złożyć się na dekorację.
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
jak pytałam się przy zapisie w sierpniu to usłyszłam ,że nie ma problemu - można stroić we własnym zakresie - mam nadzieje,że nie wywiną nam numeru ;/
to miło, że dają wybór. jak przygotowywałam sie do dekoracji to w kilku kościołach usłyszałam, że są osoby do tego wybrane i Młodzi maja skorzystać z ich usług. czasami ksieza obawiaja sie, ze firma pozostawi bałagan lub zniszczy ławki. zwykle jak slyszą, ze kwiaty zostaną w kosciele to łatwiej mieć własna firme, która przygotuje calosc dekoracji w tym samym stylu, co np sala, bukiet.... wazne tylko zeby ustalic co mozna a co nie no świece, pokrowce na krzesła...
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
proszę o aktualizację

27.09 ~cynka ; Monika & Paweł ; Ślub: Parafia św. Aniołów Stróżów w Mrzezinie ; wesele: Sala Filip w Osłoninie ; foto: Czaja Photography ; make-up i Fryzura : Dream Beauty ; zespół: Maykipolo
image

var bannersnack_embed={"hash":"bzujs7oep","width":728,"height":90,"t":1407699265,"userId":14794671,"
Hej dziewczyny,
Jak tam targi? Byl ktos wczoraj? Warto dzis sie wybierac? :-)

ja byłam:))
sa fajne oferty obraczek :)
sporo salonow sukien slubnych,zespolow
dj,fotografow ,kamerzystow:)
My też 27.09 w Brygidzie:) Jak się zapisywaliśmy to uprzedziliście nasz termin na 16:) Więc będziemy po Was na 17:)
8Szklanka ; Ooooo !!! Ale zbieg okoliczności :) To miło,że ślubujemy tego samego dnia i jeszcze w tym samym kościele :) - to u nas chociaż wiadomo,że msza będzie trwała godzinkę... Co planujecie z dekoracją? Może się dogadamy ? :)
Napisz do mnie w tej sprawie na maila : magdalena140389@wp.pl
Magdalena pytałaś się o tę cenę?? Za co 500 zł? Chyba już lepiej samej udekorować kościół.

A może bierze któraś z Was, dziewczyny. ślub tego samego dnia tj. 31 maja w Brygidzie? Chętnie bym się dogadała w sprawie dekoracji w Kościele.
image
kochane a zapowiedzi ( x3 )ile przed weselem trzeba zrobic??
Czy ktoś się może orientuje ile kosztują suknie Very Wang w salonie Suknie Marzeń w Sopocie ? ;)
image
moze zadzwoń:))
No właśnie tak mnie kusi żeby się umówić do nich na przymiarkę, ale wtedy znając życie znów mi się spodoba coś za 7tys., a takiego zakupu jednak wolę się wystrzegać ;)
image
hej hej ;)
czas juz na nowy wątek! ;)
dziewczyny jeśli chcecie cos dopisać to dajcie znać, bo będe zakładała kolejna czesć i moge zaktualizować nasz kalendarz ;)
image
wlasnie czekam na nowy watek
Cześć dziewczyny :) Szukamy dobrego kamerzysty. Może polecicie kogoś? Z góry bardzo dziękuję :)
Aga M - czekam ciągle na wiadomość od Ciebie :)
image
Agu, możesz mnie zaktualizować:

31.05. ~misiadelko; Kościół: Parafia Św. Wojciecha w Kartuzach, godzina 16.00. Sala: Hotel Pod Orłem, dj Gucio, foto: fotoinlove.pl, video: AMADEOFILM Mrągowo, dekoracje sali, bukiet itp.: AgataDekoracje Obrączki: Czarkowski
Ja również poproszę o zaktualizowanie

13.09. ~ewelinka1306; Ewelina i Mateusz , Parafia św . Antoniego na Wzgórzu św, Maksymiliana godz 15:30 , wesele Dom Bankietowy Grinholc w Rumi, zespół Disco Inferno, fotograf i kamerzysta - Grupa Obiektywni, makijażystka p. Anna Stykała, fryzjerka p. Monika twójfryzjer.com. , suknia salon Agnes, wódka Pan Tadeusz
image
w jakiej cenie sa obraczki u czarkowskiego?
Magda - my mamy BemarMedia
Nowy wątek!

Zapraszam tutaj:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=518050&c=1&k=170

;)
image
jaki będziecie miały kolor przewodni na weselu? Ja się zastanawiam między żółtym , a fioletowym. Nie wiem, na jaki sie zdecydować.
Watek aktualny:

http://forum.trojmiasto.pl/Mlode-Pary-2014-czesc-6-t525692,1,11.html

Tu już nikt nie nic nie pisze
image
Mi się spodobały zaproszenia ślubne drewniane z kolorem

http://pieknezaproszenia.pl/zaproszenia-slubne-drewniane-kolorowe/

Inne tematy z forum Wesele bez ogłoszeń

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (217 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

do góry