Widok

Młode Pary 2014 (część 4)

Wesele Temat dostępny też na forum:
STYCZEŃ
19.01. ~SeaMilena; Milena & Tomasz, Kościół: pw. św. Bernarda w Sopocie, Wesele: Sheraton Sopot Hotel, DJ (???), Foto: ProAction Fotografia i Film (Wrocław), Film: ProAction Fotografia i Film (Wrocław)

KWIECIEŃ
26.04. ~Jaagnes; Agnes & Karol, Sala: Zamek Jan III Sobieski w Rzucewie, Klasztor o.Franciszkanów pod wezwaniem św. Anny w Wejherowie, godzina 15:00, Fotograf: AM-Studio, zaspół http://www.zespolmagic.pl
26.04. ~kamilaa; Kamila i Paweł,sala :Szrot Gościcino, zespół pan Tomek, foto.http://www.pranga.pl video weselwood. fryzjer Henryk Wejherowo
26.04. ~Arijka; Dorota & Krzysztof, sala Lęborska Perła w Lęborku, kościół św. Jakuba Apostoła w Łebie, orkiestra/dj Brygada S, fotograf: Grupa Alternatywni
26.04. ~Messaja; Magdalena i Krzysztof Kościol: Parafia Najświętszej Marii Panny Matki Kościoła i Świętej Katarzyny w Gdańsku, sala weselna: GRYF (żukowo) lub DWOREK GOŚCINNY (Gdańsk Lipce) zespół: Zespół A'Test, video i foto- ???
26.04 ~ panna-anna, Ania i Robert, Kościół Św. Wojciecha w Kielnie godz 15:30, sala: Folwark Dajak w Koleczkowie, Dj Grzegorz Gromadzki, Dekoratorka: Forumka Aga M. Foto i kamera: Grupa Obiektywni. Suknia z kolekcji Alfred Angelo. Wodka: Zubrowka biala.

MAJ
03.05. ~JustaKapusta; sala: Dwór Magnat
10.05. ~agula85; Aga&Piotr, Kościół Św. Antoniego w Brzeźnie, sala: Hotel Gniecki w Przejazdowie, DJ- Lech Radziun i fotograf- FotoGrupa.pl
24.05. ~Domili; Dominika&Daniel, miejsce: Dzikie Wino, zespół: Półtora Gościa, fotograf: fotogrupa.pl
24.05. ~ DamaKier; Martyna i Krzyś; wesele - Ośrodek Wypoczynkowy Zawiaty; fotograf - fotoinlove; zespół ArtandBrass
24.05. ~lola80; Monika i Paweł, wesele: Oaza, Połchowo
31.05. ~misiadelko; Sandra & Jakub, Kościół: Parafia Św. Wojciecha w Kartuzach, godzina 16.00. Sala: Hotel Pod Orłem, dj Gucio, foto: fotoinlove.pl, video: AMADEOFILM Mrągowo.
31.05.2014 ~kamyk899; Kamila&Paweł, parafia pw. św Walentego Gdańsk - Matarnia, godzina 15, obiad poślubny: restauracja w trakcie poszukiwań

CZERWIEC
07.06. ~KoliberQ; Parafia pw. Św. Stanisława Bpa w Gdańsku, Sala: Dom Kultury Przymorze
14.06. ~Karolina; Karolina&Ariel--->Złota Jesień (Kartuzy), Kościół Pod Wezwaniem Chrystusa Miłosiernego Gdynia-Płyta Redłowska, zespół Ragtime
14.06. ~czesia357; Kamila i Tomek, ślub /najprawdopodobniej/ w NMP Królowej Polski w Wejherowie, wesele w Sali Szrot w Gościcinie, zespół Nevada, Fryzjerka - zaufana Pani Aneta.
14.06. ~czerwcowe; Karolina i Damian, Ślub: Parafia Rzymsko-Katolicka p.w. Św.Teresy Benedykty od Krzyża (Edyty Stein) Gdańsk-Ujeścisko, oprawa muzyczna w kościele zespół Selah z kościoła p.w. Bożego Ciała w Gdańsku na Morenie, Wesele: Tawerna Grecka LUKULLUS Gdańsk-Kartuska oprawa muzyczna Marek&Bogdan z Gdyni
14.06. ~Patrizia & Daniel, Kościół: Parafia Matki Boskiej Częstochowskiej w Grabowie Parchowskim (Jezioro Mausz na Kaszubach), Miejsce weselne: Ośrodek Szansa Mausz, Muzyka: Sławek B., Zdjęcia: Fotogrupa
14.06. ~justynkie; Justyna & Andrzej, Kościół: Sanktuarium Miłosierdzia Bożego w Olsztynie, godzina 16.00. Sala: Restauracja Przystań w Olsztynie, zespół: GajewskiBand, foto-video: AMADEOFILM Mrągowo
19.06. ~Blondi89; sala Orchidea, wodzirej - Tomasz Pawlak, Video: Coolartproduction
28.06. ~agunineczka; Agnieszka & Rafał, ślub: kościół pw. św. Ignacego na Starych Szkotach (Gdańsk Orunia), oprawa ślubu: zespół NaNiby; wesele: Złota Róża w Gdańsku, kamerzysta: videogroszek, foto: P. Dmochewicz, DJ: Robert Jakubek, suknia: salon ślubny bianka w Starogardzie Gd.
28.06. ~Izunka; Iza i Mateusz, Parafia Matki Boskiej Częstochowskiej Wrzeszcz, wesele "Pod Lipami" sala Zielona, dj McMike, fot. Błażej Maziarz, obsługa barmańska Bar4You

LIPIEC
05.07. ~aga890, Agnieszka & Damian, sala: hotel Otomin, kościół - parafia Św. Brata Alberta Chmielowskiego Kokoszki, Dj - wodzirej DarJan, Samochód do ślubu - Hummer H2 http://www.max-limo.pl, Fotograf - http://www.fotoinlove.pl, video - Studio 4ma TV, Fryzjerka- zaufana pani Ada, Kwartet smyczkowy 4one, makijaż - Agnieszka Skrzyńska http://ajs-visage.pl/, barmani - http://www.barmanwesele.pl/
05.07. ~Paulina; Paulina i Artur, Ślub Kościół Św. Antoniego w Gdańsk- Brzeźnie, Wesele Magnat Bojano.http://www.dwor-magnat.pl/, foto i video Grupa Obiektywni, Suknia: Salon Angel model Giovani.
12.07. ~Ciasteczkowa; Kamila i Damian, Parafia p.w św. Jana Chrzciciela i Brata Alberta Gdynia chylonia, oprawa muzyczna do kościoła-zespół Lux Mundi, wesele -Dworek Barwik , zespół Pretext, fotograf i kamerzysta- grupa Obiektywni
26.07. ~rozsadna; Ania&Piotr, Kościół: Parafia Św. Michała Archanioła w Sopocie, godzina 14:30; Sala: Orchidea w Chwaszczynie, zespół: Jak's band, fotograf: p. Maja Gościniak, kamerzysta: p. Jacek Narloch

SIERPIEŃ
02.08. ~Gosia; Gosia i Mateusz; Ślub w Sianowie, wesele Wichrowe Wzgórza
09.08. ~nataluska19923 wesele: sala Filip w Osłoninie, Kościół: pw. św. Michała Archanioła w Gdyni na Oksywiu, Fotograf/Kamerzysta: Shark Foto Studio, Zespół : Nevada z Redy
16.08. ~heke1990; Ola i Darek, ślub: Potęgowo, wesele: Potęgowo, zespół: Quatro z Nowego Dworu Gdańskiego, foto: Tandem (Lębork), video : videofotoefekt Dariusz Falkowski (Słupsk) + wódka Wyborowa
16.08. ~Agnicha; Agnieszka i Dawid, parafia pw. św. Mikołaja w Gdyni Chyloni godz. 15, miejsce wesela: Restauracja Dzikie Wino w Redzie, przygrywać będzie nam zespół Nevada z Redy, a kamerzysta wraz ze zdjęciami: RayTv - Mariusz Niedziela
16.08. ~sliweczka; Natalia i Mariusz, Kościół p.w. Michała Archanioła w Zblewie, godz. 16 Wesele - Kamienny Zdrój Więckowy k.Skarszew, zespół:This Time, video +foto: Avedon
23.08. ~powerbee; kamila&szymon; kościół: w Cedrach Wielkich; knajpa: Cedrowy Dworek; DJ: Robert Jakubek, fotograf- Błażej Maziarz, kamerzysta- PressPlayFilm, oprawa muzyczna: Kwartet La Scala
30.08. ~Tweety89; Joanna i Grzegorz Kościol: Parafia Podwyższenia Krzyża Św. w Rumi sala weselna: Grinholc Rumia zespół: Zespół Best ze Starogardu Gdanskiego videofilmowanie: Coolartpro

WRZESIEŃ
06.09. ~Gosiaaaczek; Gosia i Krzyś; parafia św.Rodziny na Stogach , sala "Małe Złotowo" - Trąbki Małe, orkiestra RSR Tczew , kamerzysta videogroszek.
12.09. ~Serkowa; Ania & Adrian, ślub: Parafia św. Aniołów Stróżów Cedry Wielkie, wesele: Cedrowy Dworek, fotografia: FotoGrupa, oprawa muzyczna: Brygada S
13.09. ~ewelinka1336; Ewelina i Mateusz , Parafia p.w Trójcy Świętej w Gdyni - Dąbrowa , wesele dom bankietowy Grinholc w Rumi, zespół Disco Inferno, fotograf i kamerzysta - grupa Obiektywni
13.09. ~Puuuli; Paulina&Krystian, Parafia Przemienienia Pańskiego w Somoninie, dom weselny: Rajski Ogród w Kolonii, fotograf: Dariusz Grużewski, zespół: Akcent4You
20.09. ~KIKA_1987; Daria & Grzegorz, Kościół Katedra Oliwska, sala Kalina Bojano, zespół duoplus, fotograf foto fokus-Sylwester Kryger, kamerzysta JAMIS Video-Foto-Studio, Makijaż Beata Fryz
27.09 ~cynka ; Monika & Paweł ; Ślub: Parafia św. Aniołów Stróżów w Mrzezinie ; wesele: Sala Filip w Osłoninie, zespół Maykipolo
27.09 ~ "Alicja"; Magdalena&Rafał , Sala: Hotel Pod Orłem w Kartuzach , Kościół Św. Brygidy Gdańsk , Zespół LP z Elbląga , kamera&foto: BemarMedia

PAŹDZIERNIK
14.10. ~Kasienka_08, Kasia i Igor, sala: Filip w Osłoninie

LISTOPAD
08.11~blank; Blanka i Robert, sala weselna "Pod Orłem" Kartuzy, filmowanie happy-days z Gdańska, zespół muzyczny Granda z Wejherowa. Wesele w stylu retro
22.11. ~nowa89; Kasia i Przemek, Klasztor w Wejherowie, wesele-sala Amelia w Zelewie, fotograf oraz kamerzysta photoyoung, zespół-w trakcie poszukiwań (ciężko idzie), wódka żubrówka biała...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A u nas polter będzie i już bez względu na to kto ma jakie zdanie!
Moja rodzina wywodzi się z Kaszub i każdy ten zwyczaj zna, cześc rodziny mojego T. również wywodzi się z Kaszub i im także "bicie butelek" nie jest obce.
Mieszkamy w bloku na dużym osiedlu i nie widzę problemu. Z resztą jako mała dziewczynka też mieszkałam w bloku i od zawsze widziałam jak starszym koleżankom tłucze się szkło przed ślubem i nigdy nikt nie miał z tym problemu.
Poza tym jak zaczęliśmy mówic o naszym ślubie to zarówno rodzina, jak też znajomi sami zapowiadali, że polter będzie :) Przecież nikt nie przywiezie ciężarówki słoików tylko symbolicznie zbije troszkę szkła.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
U nas z kolei nie bedzie Poltra. W naszych rodzinach nie ma takiej tradycji, tak jak dziewczyny wczesniej pisaly najczesciej obchodza to rodziny pochodzace z Kaszub, a my nie mamy takich korzeni. Samozwanczo tez zglaszac takiej potrzeby nie bede, bo wieczorem przed slubem pewnie i tak bede miala tysiac spraw na glowie, a jak jakims cudem bede miala wolny czas, to wole pojsc na spacer/masaz/saune itd :-) Mysle, ze na weselu i poprawinach wystarczajaco sie wybawie z goscmi :-)

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
U nas też nie będzie. Narzeczony jest spod Słupska, ja jestem z Podkarpacia, więc nie znam i nie praktykuję takiej tradycji. Zresztą narzeczony też nic o niej nie wspominał :)
Wieczór przed ślubem pewnie będzie na tyle stresujący, że nie będę miała ani czasu ani chęci na takie "imprezy" :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
heke1990 skąd z podkarpacia jesteś ? Mój D. jest z Dębicy :)
Porter jest góra do 22:00, może 23:00 :-/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Aga890, ja jestem jeszcze trochę bardziej na południe :) Solina dokładnie :)
Powiem Wam, że wczoraj dotarły zaprozenia. Ucieszyłam się bardzo, bo kilka w czasie Świąt musimy już rozdać. Fakt - wyszły bardzo ładnie, efekt taki jak oczekiwałam :)
Jednak nie polecam tej firmy. Bardzo dużo poprawek musiałam ama wprowadzić - brak spacji między słowami, błędy interpunkcyjne i ortograficzne. No i mimo że wydawało mi się, że tysiąc razy je czytałam - to wczoraj okazało się, że w tekście jest "o godzinie godz.".
Wściekłam się jak to zobaczyłam. Wiem, że z jednej strony to moja wina, ale Pani Ola, która zajmowała się tym projektem) nie wlożyła od siebie żadnej pracy prócz >kopiuj wklej
proszę o dopisanie do listy:)
Monika&Karol -> 14.06.2014 kosciół Najświętszego Serca Pana Jezusa i Św. Małgorzaty Marii Alacoque, godz. 15. wesele Agrotka Osłonino, fotograf i kamerzysta jest, orkiestra jest, wódeczka kupiona:)
dziewczynki a macie już jakieś "inspiracje" na wiązanke ślubną ? :)
Dlatego, aby uniknąć takich gaf z projektem zaproszenia powinny zapoznać się co najmniej dwie osoby. Raz przeczytałam ja, a drugi raz Mój Luby, czego efektem było otrzymanie zaproszenia w formie odzwierciedlającej w 100% nasze potrzeby ;)

Swoją stroną współczuję, bo kasa wydana, a zaproszenia o kant tyłka ;/ Nie wiem czy mogłabym rozdać gościom zaproszenia z błędem... Raczej nie, bo to rzucałoby się mi maxymalnie w oczy i świadczyłoby o mojej niechlujności - w końcu to raptem kilka linijek tekstu, które można było sprawdzić na wylot ;/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Masz abolutną rację. Powiedziałam sobie, że trudno, nie będę zamawiać nowych, choć były naprawdę niedrogie. Ale teraz biję się z myślami.
Chciałam wstawić zdjęcie, ale kompletnie nei wiem jak to zrobić, może Wy wiecie?
Jeśli chodzi o moją wiązankę, to konkretnej wizji nie mam. Ale chciałabym coś z fioletem (fioletowo - biały, może coś z zielenią). Raczej taki troszkę polny styl :)
Ja będę miała z eustom biało-fioletowych plus amarantowe mini różyczki:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
image

Uploaded with ImageShack.us
moje typy ;)
pudrowe kolory, piwonie, eustomy i frezje ;)

image

image

piękne :)

ja wybrałam słoneczniki na temat przewodni, ale jeszcze nie wiem konkretnie jaki typ wiązanki :)
a ja myślę, że bez przesady, o "niechlujności" moim zdaniem świadczy błąd ortograficzny, błąd w nazwisku itd. a to jest zwykła pomyłka, która może się zdarzyć po prostu, w natłoku spraw to nic dziwnego przecież... a goście nawet jak zauważą (a większość na pewno nie:) to pomyślą, to co każdy normalny człowiek by sobie pomyślał - pomyłka w druku i tyle...
Nie zamawiałabym na Twoim miejscu nowych zaproszeń, szkoda czasu i kasy, nasze zaproszenia sprawdzaliśmy z 5 razy, a i tak mieliśmy drobny błąd, zamiast godz. było godzi - ale zauważyłam to po rozdaniu prawie wszystkich zaproszeń. ale jak masz się z drugiej strony tym stresować, to zamów jeszcze raz, nie są to zapewne jakieś wielkie koszty, więc też nie warto sobie tym głowy zawracać :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dziewczyny, mam kolor przewodni w sumie dwa róż i fiolet.
Jakie proponujecie ozdoby na stół w tym kolorze??

Bo sama nie mam pomysłów//
Mam do Was pytanie. Przypuszczam, że ok. 90% par młodych wolałoby dostać w prezencie pieniądze. Czy macie w planie informować o tym gości? Czy to w postaci dołączonej karteczki do zaproszenia czy "poczty pantoflowej"?

P.S. Od razu zaznaczam, że nie liczymy na jakiś szczególny zwrot kosztów wesela, jednak wolałabym mieć wpływ na to, co będzie stało przez następne 10 lat na blacie kuchennym :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry