Widok

Młode Pary 2014 (część 4)

Wesele Temat dostępny też na forum:
STYCZEŃ
19.01. ~SeaMilena; Milena & Tomasz, Kościół: pw. św. Bernarda w Sopocie, Wesele: Sheraton Sopot Hotel, DJ (???), Foto: ProAction Fotografia i Film (Wrocław), Film: ProAction Fotografia i Film (Wrocław)

KWIECIEŃ
26.04. ~Jaagnes; Agnes & Karol, Sala: Zamek Jan III Sobieski w Rzucewie, Klasztor o.Franciszkanów pod wezwaniem św. Anny w Wejherowie, godzina 15:00, Fotograf: AM-Studio, zaspół http://www.zespolmagic.pl
26.04. ~kamilaa; Kamila i Paweł,sala :Szrot Gościcino, zespół pan Tomek, foto.http://www.pranga.pl video weselwood. fryzjer Henryk Wejherowo
26.04. ~Arijka; Dorota & Krzysztof, sala Lęborska Perła w Lęborku, kościół św. Jakuba Apostoła w Łebie, orkiestra/dj Brygada S, fotograf: Grupa Alternatywni
26.04. ~Messaja; Magdalena i Krzysztof Kościol: Parafia Najświętszej Marii Panny Matki Kościoła i Świętej Katarzyny w Gdańsku, sala weselna: GRYF (żukowo) lub DWOREK GOŚCINNY (Gdańsk Lipce) zespół: Zespół A'Test, video i foto- ???
26.04 ~ panna-anna, Ania i Robert, Kościół Św. Wojciecha w Kielnie godz 15:30, sala: Folwark Dajak w Koleczkowie, Dj Grzegorz Gromadzki, Dekoratorka: Forumka Aga M. Foto i kamera: Grupa Obiektywni. Suknia z kolekcji Alfred Angelo. Wodka: Zubrowka biala.

MAJ
03.05. ~JustaKapusta; sala: Dwór Magnat
10.05. ~agula85; Aga&Piotr, Kościół Św. Antoniego w Brzeźnie, sala: Hotel Gniecki w Przejazdowie, DJ- Lech Radziun i fotograf- FotoGrupa.pl
24.05. ~Domili; Dominika&Daniel, miejsce: Dzikie Wino, zespół: Półtora Gościa, fotograf: fotogrupa.pl
24.05. ~ DamaKier; Martyna i Krzyś; wesele - Ośrodek Wypoczynkowy Zawiaty; fotograf - fotoinlove; zespół ArtandBrass
24.05. ~lola80; Monika i Paweł, wesele: Oaza, Połchowo
31.05. ~misiadelko; Sandra & Jakub, Kościół: Parafia Św. Wojciecha w Kartuzach, godzina 16.00. Sala: Hotel Pod Orłem, dj Gucio, foto: fotoinlove.pl, video: AMADEOFILM Mrągowo.
31.05.2014 ~kamyk899; Kamila&Paweł, parafia pw. św Walentego Gdańsk - Matarnia, godzina 15, obiad poślubny: restauracja w trakcie poszukiwań

CZERWIEC
07.06. ~KoliberQ; Parafia pw. Św. Stanisława Bpa w Gdańsku, Sala: Dom Kultury Przymorze
14.06. ~Karolina; Karolina&Ariel--->Złota Jesień (Kartuzy), Kościół Pod Wezwaniem Chrystusa Miłosiernego Gdynia-Płyta Redłowska, zespół Ragtime
14.06. ~czesia357; Kamila i Tomek, ślub /najprawdopodobniej/ w NMP Królowej Polski w Wejherowie, wesele w Sali Szrot w Gościcinie, zespół Nevada, Fryzjerka - zaufana Pani Aneta.
14.06. ~czerwcowe; Karolina i Damian, Ślub: Parafia Rzymsko-Katolicka p.w. Św.Teresy Benedykty od Krzyża (Edyty Stein) Gdańsk-Ujeścisko, oprawa muzyczna w kościele zespół Selah z kościoła p.w. Bożego Ciała w Gdańsku na Morenie, Wesele: Tawerna Grecka LUKULLUS Gdańsk-Kartuska oprawa muzyczna Marek&Bogdan z Gdyni
14.06. ~Patrizia & Daniel, Kościół: Parafia Matki Boskiej Częstochowskiej w Grabowie Parchowskim (Jezioro Mausz na Kaszubach), Miejsce weselne: Ośrodek Szansa Mausz, Muzyka: Sławek B., Zdjęcia: Fotogrupa
14.06. ~justynkie; Justyna & Andrzej, Kościół: Sanktuarium Miłosierdzia Bożego w Olsztynie, godzina 16.00. Sala: Restauracja Przystań w Olsztynie, zespół: GajewskiBand, foto-video: AMADEOFILM Mrągowo
19.06. ~Blondi89; sala Orchidea, wodzirej - Tomasz Pawlak, Video: Coolartproduction
28.06. ~agunineczka; Agnieszka & Rafał, ślub: kościół pw. św. Ignacego na Starych Szkotach (Gdańsk Orunia), oprawa ślubu: zespół NaNiby; wesele: Złota Róża w Gdańsku, kamerzysta: videogroszek, foto: P. Dmochewicz, DJ: Robert Jakubek, suknia: salon ślubny bianka w Starogardzie Gd.
28.06. ~Izunka; Iza i Mateusz, Parafia Matki Boskiej Częstochowskiej Wrzeszcz, wesele "Pod Lipami" sala Zielona, dj McMike, fot. Błażej Maziarz, obsługa barmańska Bar4You

LIPIEC
05.07. ~aga890, Agnieszka & Damian, sala: hotel Otomin, kościół - parafia Św. Brata Alberta Chmielowskiego Kokoszki, Dj - wodzirej DarJan, Samochód do ślubu - Hummer H2 http://www.max-limo.pl, Fotograf - http://www.fotoinlove.pl, video - Studio 4ma TV, Fryzjerka- zaufana pani Ada, Kwartet smyczkowy 4one, makijaż - Agnieszka Skrzyńska http://ajs-visage.pl/, barmani - http://www.barmanwesele.pl/
05.07. ~Paulina; Paulina i Artur, Ślub Kościół Św. Antoniego w Gdańsk- Brzeźnie, Wesele Magnat Bojano.http://www.dwor-magnat.pl/, foto i video Grupa Obiektywni, Suknia: Salon Angel model Giovani.
12.07. ~Ciasteczkowa; Kamila i Damian, Parafia p.w św. Jana Chrzciciela i Brata Alberta Gdynia chylonia, oprawa muzyczna do kościoła-zespół Lux Mundi, wesele -Dworek Barwik , zespół Pretext, fotograf i kamerzysta- grupa Obiektywni
26.07. ~rozsadna; Ania&Piotr, Kościół: Parafia Św. Michała Archanioła w Sopocie, godzina 14:30; Sala: Orchidea w Chwaszczynie, zespół: Jak's band, fotograf: p. Maja Gościniak, kamerzysta: p. Jacek Narloch

SIERPIEŃ
02.08. ~Gosia; Gosia i Mateusz; Ślub w Sianowie, wesele Wichrowe Wzgórza
09.08. ~nataluska19923 wesele: sala Filip w Osłoninie, Kościół: pw. św. Michała Archanioła w Gdyni na Oksywiu, Fotograf/Kamerzysta: Shark Foto Studio, Zespół : Nevada z Redy
16.08. ~heke1990; Ola i Darek, ślub: Potęgowo, wesele: Potęgowo, zespół: Quatro z Nowego Dworu Gdańskiego, foto: Tandem (Lębork), video : videofotoefekt Dariusz Falkowski (Słupsk) + wódka Wyborowa
16.08. ~Agnicha; Agnieszka i Dawid, parafia pw. św. Mikołaja w Gdyni Chyloni godz. 15, miejsce wesela: Restauracja Dzikie Wino w Redzie, przygrywać będzie nam zespół Nevada z Redy, a kamerzysta wraz ze zdjęciami: RayTv - Mariusz Niedziela
16.08. ~sliweczka; Natalia i Mariusz, Kościół p.w. Michała Archanioła w Zblewie, godz. 16 Wesele - Kamienny Zdrój Więckowy k.Skarszew, zespół:This Time, video +foto: Avedon
23.08. ~powerbee; kamila&szymon; kościół: w Cedrach Wielkich; knajpa: Cedrowy Dworek; DJ: Robert Jakubek, fotograf- Błażej Maziarz, kamerzysta- PressPlayFilm, oprawa muzyczna: Kwartet La Scala
30.08. ~Tweety89; Joanna i Grzegorz Kościol: Parafia Podwyższenia Krzyża Św. w Rumi sala weselna: Grinholc Rumia zespół: Zespół Best ze Starogardu Gdanskiego videofilmowanie: Coolartpro

WRZESIEŃ
06.09. ~Gosiaaaczek; Gosia i Krzyś; parafia św.Rodziny na Stogach , sala "Małe Złotowo" - Trąbki Małe, orkiestra RSR Tczew , kamerzysta videogroszek.
12.09. ~Serkowa; Ania & Adrian, ślub: Parafia św. Aniołów Stróżów Cedry Wielkie, wesele: Cedrowy Dworek, fotografia: FotoGrupa, oprawa muzyczna: Brygada S
13.09. ~ewelinka1336; Ewelina i Mateusz , Parafia p.w Trójcy Świętej w Gdyni - Dąbrowa , wesele dom bankietowy Grinholc w Rumi, zespół Disco Inferno, fotograf i kamerzysta - grupa Obiektywni
13.09. ~Puuuli; Paulina&Krystian, Parafia Przemienienia Pańskiego w Somoninie, dom weselny: Rajski Ogród w Kolonii, fotograf: Dariusz Grużewski, zespół: Akcent4You
20.09. ~KIKA_1987; Daria & Grzegorz, Kościół Katedra Oliwska, sala Kalina Bojano, zespół duoplus, fotograf foto fokus-Sylwester Kryger, kamerzysta JAMIS Video-Foto-Studio, Makijaż Beata Fryz
27.09 ~cynka ; Monika & Paweł ; Ślub: Parafia św. Aniołów Stróżów w Mrzezinie ; wesele: Sala Filip w Osłoninie, zespół Maykipolo
27.09 ~ "Alicja"; Magdalena&Rafał , Sala: Hotel Pod Orłem w Kartuzach , Kościół Św. Brygidy Gdańsk , Zespół LP z Elbląga , kamera&foto: BemarMedia

PAŹDZIERNIK
14.10. ~Kasienka_08, Kasia i Igor, sala: Filip w Osłoninie

LISTOPAD
08.11~blank; Blanka i Robert, sala weselna "Pod Orłem" Kartuzy, filmowanie happy-days z Gdańska, zespół muzyczny Granda z Wejherowa. Wesele w stylu retro
22.11. ~nowa89; Kasia i Przemek, Klasztor w Wejherowie, wesele-sala Amelia w Zelewie, fotograf oraz kamerzysta photoyoung, zespół-w trakcie poszukiwań (ciężko idzie), wódka żubrówka biała...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
My dolaczamy karteczke do zaproszen. Mieszkanie mamy, po generalnym remoncie, kompletnie wyposazone i urzadzone od golych podlog, czyli sami nadalismy mu konkretny styl, kolorystyke itd i niekoniecznie bym chciala zeby ktos nas "uszczesliwial" kolejnym czajnikiem czy mikrofala ;) nie mowiac juz o jakichs dodatkach, ktore do niczego by nie pasowaly itd. Dla gosci to chyba zreszta wygodniejsze znacznie :)

popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mamy wierszyk na poczatku i na końcu zaproszenie, i na końcu wybraliśmy wierszyk z aukcji zaproszenia:

Pieniądze szczęścia nie dają,
lecz dom urządzić pozwalają.
Dlatego prosimy kochani Goście:
prezenty w kopertach przynoście.

My też się remontujemy i pewnie po ślubie będzie nam kilka rzeczy brakować :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
My akurat będziemy dwa miesiące po odbiorze mieszkania ;) więc również będziemy mieć wierszyk na zaproszeniach żeby dostać pieniążki ;) żeby nie zdarzyła się sytuacją że dostaniemy 5 robotów kuchennych ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
a myślicie że takie wierszyki będą negatywnie odbierane?

image
a my nie będziemy mieć żadnego wierszyka.
Tym najbliższym gościom powiemy wprost, że wolimy dostać pieniądze.
Tym dalszym lub takim, u których wiemy, że sytuacja z kasą nie jest najlepsza nie będziemy nic mówić. Damy im wybór, bo wiem, że nie każdego stać, żeby dać "droższy" prezent, a głupio wkładać do koperty 100zł...

zarezerwowałam makijażystkę! ;)
Zgadzam się z Agu, poza tym ja wiem, że siostra TŻ na 100% kupi nam prezent. Już wiemy o jakich wymiarach 80 cm na ok. 100 cm. Jestem taka ciekawa że cały czas o tym myślę!!
Najwyżej jak ktoś nie będzie chciał dać pieniędzy to kupi prezent... To nie jest nakaz , że koniecznie chcemy pieniądze...

Po za tym trochę rodziny mamy z innych województw i nie chciałam by, od połowy dostać pieniędzy od tych najbliższych co porozmawiam osobiście, a od drugiej połowy prezenty, bo im nie powiem.. :)

image
Nakaz nie jest, fakt, ale ludzie inaczej to traktują, jak jest wzmianka o kasie..przynajmniej tak jest jeśli chodzi o mnie... ;p
bo wiem, że jeśli młodzi proszą o pieniadze, a dałabym prezent to nie byliby raczej zadowoleni.. ;/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja dostając zaproszenie z taką informacją wcale nie odebrałam tego źle, że Młodzi chcą zarobić na gościach itp. - wręcz przeciwnie, odczułam ulgę, że z czystym sumieniem włożę pieniądze i nikt nie pomyśli, że zrobiłam to "na odwal się" :)

Są osoby, którym myślę, że takiej karteczki nie włożymy, bo mogą czuć się niezręcznie, mogąc włożyć niewielką kwotę. A nie zapraszamy po to, żeby kasować za wstęp, tylko przede wszystkim spędzić miło czas.

Moja kuzynka (mama PM) rozmawiając z zaproszonymi gośćmi rozpuszczała wici, że narzeczeni chcieliby pieniądze. Uważam, że to też bardzo dobry pomysł, ale ja nie mogę z takiej pomocy skorzystać. Z drugiej strony zapraszamy tylko i wyłącznie osoby, które chcemy, lista nie jest naciągana o nieznane ciotki. I myślę, że bliska rodzina i znajomi nie poczują się urażeni takim np. wierszykiem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
U nas wiem, ze nie wszystkich będzie stać aby wrzucić coś do koperty np moja babcię.. I ona wie, ze my nic od niej nie chcemy.
a mybyśmy nie bylo zli gdybysmy dostali prezent od cioci, której nie stać aby włożyć do koperty. :)
Podejrzewam, ze to wiedzą wszyscy co nas znają :)

Każdy inaczej odbiera..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja źle tego nie odbieram, ale już rodzina tż bardzo.
matko - któraś tu napisała, że nawet dwa wierszyki w jednym zaproszeniu co za masakra... niestety taka jest prawda, że wszystkie te wierszyki są w złym guście, wiele osób bardzo się obraża na coś takiego i słusznie zresztą - jak to powiedziała moja ciotka - omawiając przyjścia na wesele, z takim właśnie zaproszeniem - podajcie nr konta, bo przecież tylko o tą kasę wam chodzi, a ja już nie muszę przychodzić... co innego poczta pantoflowa itd. zresztą w ogóle nie wiem, skąd te pomysły o 5 robotach - raz, że większość i tak daje kasę, bez tych durnych wierszyków, a dwa, że jak ktoś chce dać prezent, to zazwyczaj się pyta, co to miałoby być... a nawet jak przyniesie coś nie tak super-potrzebnego-fajnego itd., to co z tego?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
ja też uważam, że wierszyki są w złym guście - goscie to nie idioci i wiekszosc daje pieniadze, a kogo nie stac - robi skromniejszy prezent (nas sie zapytala Ciocia jedna co bysmy chcieli, to powiedzielismy, ze posciel i dalismy wymiary :) )

u nas bylo tak, ze nie mielismy zadnego wierszyka - 2 osoby sie spytaly co chcemy jak dawalismy zaproszenia, czy prezent, czy koperte standardowo, to powiedzielsimy, ze "standardowo" bo wszytsko mamy (ja mieszkalam przed slubem sama juz ponad rok)

na wesele 70 osob dostalismy od 2 osob prezenty, a od reszty koperty.

wierszyki uwazam za kompletnie zbedne w obecnych czasach.
uwazam, ze malo kto w chwili obecnej mysli nad kupnem robota kuchennego, zwlaszcza bez wiedzy mlodych
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
My mamy wierszyk i wcale nie uważam, że to w złym guście.
Byłam na kilkunastu weselach w życiu i w każdym zaproszeniu był taki wierszyk i nikt nie odebrał tego źle, nie obrażał się ani nic.
Nie rozumiem o co takie wielkie halo, nam się wierszyki podobają, są zabawnym akcentem w poważnym zaproszeniu :)

Goście nasi ukochani
my już w domu wszystko mamy
chcecie coś nam podarować
dajcie śwince się radować.

Bardzo chcemy wszystkich prosić
by nam kwiatów nie przynosić
Stąd wiadomość ku publice:
Chcemy z winem mieć piwnicę!

:)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
My mamy 2 wierszyki polaczone w 1 - nie chcemy ani prezentow ani kwiatow. Co do tego, ze goscie sami z siebie nie kupuja prezentow, to moglabym polemizowac. Znajomi dostali np koszmarny obraz, podobno wcale nie tani, ale zupelnie nie w ich guscie (zreszta ciezko by znalezc kogos, komu by sie to "cudo" podobalo. Niech mi teraz odpowiedza te, ktore sadza, ze "nie wypada" co zrobic z takim prezentem? Powiesic na scianie? Schowac do piwnicy? Oddac dalej?

popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak prezent nietrafiony to zawsze można spróbować sprzedać, a jak nie pójdzie to trudno, na dno szafy nawet i niech idzie, moze kiedys sie przyda...
Na dno szafy można schować filiżanki, ale jak schowasz obraz, który powinien wisieć na ścianie? ;)

A co do pieniędzy... myślę, że to kwestia czasu kiedy zamiast kopert będzie się robiło przelew na konto młodych ;)

Wierszyk czy poczta pantoflowa czy mówienie wprost... wydaje mi się, że chęci i efekt ma być taki sam - otrzymanie w prezencie kasy. Zresztą chyba cała rozmowa jednak nas do tego sprowadziła, ze wszyscy chcą pieniędzy, tylko wstyd się niektórym do tego przyznać :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Przyjedzie ciocia, która obraz i zapyta czemu nie wisi nie ścianie?

Nie pasuje mi do pokoju?
A gdzie go macie?
W szafie :D

Jakiś czas temu podobny artykuł tutaj czytałam..

A tak poważnie to KWESTIA GUSTU :)
Innym się podoba a innym nie :)

Moja przyjaciółka zrobi to pocztą pantoflową w swojej rodzinie a u przyszłego męża raczej się słabo pocztą pantoflową.. ;/
Ew. sami będą musieli mówić..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wszystkiego nie trzeba brać dosłownie, a obraz można wynieść do piwnicy chociażby.. ;p

Wiadomo, każdy woli pieniądze, bo każdy chciałby sam zadecydować np. o rodzaju ekspresu do kawy czy kolorze pościeli...
Ale bez przesady... nie wyprawiam wesela tylko dlatego, że chcę dostać pieniądze... jak dla mnie to nie muszę nic dostawać, ważniejszy jest sam ślub i to, że mogę ten fakt świętować z najbliższymi. A że przyjęło się, że są prezenty no to ok, i wiadomo, wolę dostać pieniądze i sama zadecydować, co za nie kupimy, ale prezenty rzeczowe też są ok, i powtórzę się, zwłaszcza wtedy,kiedy wiem, że danych gości nie stać na włożenie kasy do koperty, a głupio im dawać 100zł...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Można wszedzię, schować, oddać lub sprzedać..no tak nie których nie stać by włożyć jakąś kwotę do koperty..
Ale co np w sytuacji gdyby para bierze kredyt na wesele nawet jakąś cześć i by nie chciała dostać prezentów, tylko choćby jakąś część spłacić kredytu, którzy wzięli..??
I nikt nie musi wiedzieć, że biorą kredyt.. to wierszyk byłby też złym rozwiązaniem??
Wesele jest dla pary młodej ale na to trzeba kupę forsy i też pewnie z tego powodu są prezenty i koperty...
do góry