Widok

Młode Pary 2014 (część 6)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
JESZCZE PRZED:

KWIECIEŃ
26.04. ~Jaagnes; Agnes & Karol, Sala: Zamek Jan III Sobieski w Rzucewie, Klasztor o.Franciszkanów pod wezwaniem św. Anny w Wejherowie, godzina 15:00, Fotograf: AM-Studio, zaspół http://www.zespolmagic.pl
26.04. ~Arijka; Dorota & Krzysztof, sala Lęborska Perła w Lęborku, kościół św. Jakuba Apostoła w Łebie, orkiestra/dj Brygada S, fotograf: Grupa Alternatywni
26.04. ~Messaja; Magdalena i Krzysztof Kościol: Parafia Najświętszej Marii Panny Matki Kościoła i Świętej Katarzyny w Gdańsku, sala weselna: GRYF (żukowo) lub DWOREK GOŚCINNY (Gdańsk Lipce) zespół: Zespół A'Test, video i foto- ???
26.04 ~ panna-anna, Ania i Robert, Kościół Św. Wojciecha w Kielnie godz 15:30, sala: Folwark Dajak w Koleczkowie, Dj Grzegorz Gromadzki, Dekoratorka: Forumka Aga M. Foto i kamera: Grupa Obiektywni. Suknia z kolekcji Alfred Angelo. Wodka: Zubrowka biala.

MAJ
03.05. ~JustaKapusta; sala: Dwór Magnat
09.05. ~Ewa i Adam, Sanktuarium Matemblewo, wesele:Restauracja nad Potokiem - Gdańsk Jelitkowo, DJ Larry, foto: M. Jończyk
image
10.05. ~agula85; Aga&Piotr, Kościół Św. Antoniego w Brzeźnie, sala: Hotel Gniecki w Przejazdowie, DJ- Lech Radziun i fotograf- FotoGrupa.pl
23.05.~ kalija - Karolina i Krystian, Ślub-kościół św.Leona Wielkiego(Konwikt) Wejherowo, Wesele - Ośrodek Wczasowy "Bingo Bieszkowice, Zespół - Maykipolo, Filmowanie - Maykipolo, Wódka - Żołądkowa De Luxe, Fotograf - zaprzyjaźniona dobra duszyczka, Winietki, zaproszenia, zawieszki na butelki, wystrój kościoła- wykonanie własne, Suknia - projekt własny - krawcowa Wejherowo,Garnitur - Vestus - niebieski, dobry humor - wszyscy goście :)
24.05. ~Domili; Dominika&Daniel, miejsce: Dzikie Wino, zespół: Półtora Gościa, fotograf: fotogrupa.pl
24.05. ~ DamaKier; Martyna i Krzyś; wesele - Ośrodek Wypoczynkowy Zawiaty; fotograf - fotoinlove; zespół ArtandBrass
24.05. ~lola80; Monika i Paweł, wesele: Oaza, Połchowo
31.05. ~misiadelko; Kościół: Parafia Św. Wojciecha w Kartuzach, godzina 16.00. Sala: Hotel Pod Orłem, dj Gucio, foto: fotoinlove.pl, video: AMADEOFILM Mrągowo, dekoracje sali, bukiet itp.: AgataDekoracje, dekoracje kościoła: MGFloris, suknia: Bianka Starogard, Obrączki: Czarkowski, skrzypaczka: Agnieszka Elert, fryzjerka: Joanna Rabiega, makijaż ajsvisage
31.05. ~kamyk899; kościół św Walentego Gdańsk-Matarnia, przyjęcie Restauracyjka u Babuni, fotograf OddView, oprawa muzyczna ślubu (skrzypce i śpiew) Państwo Jamioł, zaproszenia i winietki projekt własny, suknia jest (krótka), buty są (różowe), ubiór Pana Młodego - brak, bukiet ślubny, bransoletka kwiatowa dla świadkowej, butonierki ślubne - Kwiaciarnia Doris (galeria bałtycka) . Fryzura i wizaż Dream Beauty.
31.05. ~kopciuszka27; Monika i Paweł, kościół św. Brygidy, wesele: hotel Qubus. Dj Mitch, wizaż: Elżbieta Skoczeń, kwiaty: Prosta Forma.

CZERWIEC
07.06.~kasietta88; Kasia & Rafał, sala: Dwór Magnat w Bojanie Platynowa, Kościół: św. Jadwigi Królowej w Bojanie, Fotograf: Kasia Puwalska, Kamerzysta: Videogroszek, DJ: DjVicek, Bukiet: Tajemniczy Ogród, Fryzura: p. Ania salon Glamur Salon Piękności w Rumii, Paznokcie: Teściowa:), samochód: Hummer H2 vipsstars.pl
07.06. ~KoliberQ; Parafia pw. Św. Stanisława Bpa w Gdańsku; Sala: PSM Przymorze; Foto&Wideo: MKVideo; DJ ARO; Suknia, obrączki, kucharz, ciasta- załatwione :)
14.06. ~Karolina; Karolina&Ariel--->Złota Jesień (Kartuzy), Kościół Pod Wezwaniem Chrystusa Miłosiernego Gdynia-Płyta Redłowska, zespół Ragtime
14.06. ~czesia357; Kamila i Tomek, ślub /najprawdopodobniej/ w NMP Królowej Polski w Wejherowie, wesele w Sali Szrot w Gościcinie, zespół Nevada, Fryzjerka - zaufana Pani Aneta.
14.06. ~czerwcowe; Karolina i Damian, Ślub: Parafia Rzymsko-Katolicka p.w. Św.Teresy Benedykty od Krzyża (Edyty Stein) Gdańsk-Ujeścisko, oprawa muzyczna w kościele zespół Selah z kościoła p.w. Bożego Ciała w Gdańsku na Morenie, Wesele: Tawerna Grecka LUKULLUS Gdańsk-Kartuska oprawa muzyczna Marek&Bogdan z Gdyni
14.06. ~Patrizia & Daniel, Kościół: Parafia Matki Boskiej Częstochowskiej w Grabowie Parchowskim (Jezioro Mausz na Kaszubach), Miejsce weselne: Ośrodek Szansa Mausz, Muzyka: Sławek B., Zdjęcia: Fotogrupa
14.06. ~justynkie; Justyna & Andrzej, Kościół: Sanktuarium Miłosierdzia Bożego w Olsztynie, godzina 16.00. Sala: Restauracja Przystań w Olsztynie, zespół: GajewskiBand, foto-video: AMADEOFILM Mrągowo
14.06. ~f.i.o.l.e.k; Róża i Krzysiek, Ślub: Parafia Św. Antoniego w Gdyni, Wesele: Dom Bankietowy Grinholc w Rumi, Dj: Robert Jakubek, fotograf: Kreatorzy Wspomnień, kamerzysta: Video Art Studio
14.06. ~Moniaroz; Monika & Karol, kosciół Najświętszego Serca Pana Jezusa i Św. Małgorzaty Marii Alacoque, godz. 15. wesele Agrotka Osłonino, fotograf i kamerzysta jest, orkiestra jest, wódeczka kupiona
14.06. ~Sylwia i Piotr, Kościół p.w. Św. Aniołów Stróżów w Mrzezinie, sala: Oaza Połchowo, Zespół: Art Media Duo, Foto: Znajomy :) Video: Video Wspomnienia, Wódka: Stock (kupiona)
28.06. ~agunineczka; Agnieszka & Rafał, ślub: kościół pw. św. Ignacego na Starych Szkotach, oprawa ślubu: zespół NaNiby; wesele: Złota Róża w Gdańsku, kamerzysta: videogroszek, foto: P. Dmochewicz, DJ: Robert Jakubek, suknia: salon ślubny bianka w Starogardzie Gd., makijaż: Anna Stykała
28.06. ~Izunka; Iza i Mateusz, Parafia Matki Boskiej Częstochowskiej Wrzeszcz, wesele "Pod Lipami" sala Zielona, dj McMike, fot. Błażej Maziarz, obsługa barmańska Bar4You

LIPIEC
05.07. ~aga890, Agnieszka & Damian, sala: hotel Otomin, kościół - parafia Św. Brata Alberta Chmielowskiego Kokoszki, Dj - wodzirej DarJan, Samochód do ślubu - Hummer H2 http://www.max-limo.pl, Fotograf - http://www.fotoinlove.pl, video - Studio 4ma TV, Fryzjerka- zaufana pani Ada, Kwartet smyczkowy 4one, makijaż - Agnieszka Skrzyńska http://ajs-visage.pl/, barmani - http://www.barmanwesele.pl/
05.07. ~Paulina; Paulina i Artur, Ślub Kościół Św. Antoniego w Gdańsk- Brzeźnie, Wesele Magnat Bojano http://www.dwor-magnat.pl/, foto i video Grupa Obiektywni http://obiektywni.net/ , Suknia: Salon Angel model Giovani, Dj EmCe http://www.djemce.pl/.
05.07. ~Ewelina i Piotr, sala weselna" Wanilla Weding House "Nowy Dwór Wejherowski, Kościół parafialny Stygmatów Św. Franciszka Nowy Dwór Wejherowski, zespól Max Dance z Lęborka
05.07. ~malagaa; Agnieszka & Robert; Kościół Św. Krzyża w Gdańsku-Wrzeszczu, wesele: hotel Merkury w Straszynie, zespol: Best ze Starogardu Gdańskiego, fotograf i kamerzysta: Shark Foto Studio
12.07. ~Ciasteczkowa; Kamila i Damian, Parafia p.w św. Jana Chrzciciela i Brata Alberta Gdynia chylonia, oprawa muzyczna do kościoła-zespół Lux Mundi, wesele -Dworek Barwik , zespół Pretext, fotograf i kamerzysta- grupa Obiektywni
12.07. ~Kasia & Damian, ślub - kościół WNMP w Redzie, wesele - Vanilla Wedding House Nowy Dwór Wejherowski, fotografia Maja Meronk, Dj i kamerzytsa ImproDance
12.07. ~atagaa; Agata i Adam, ślub - Katedra Oliwska Gdańsk, wesele : Hotel 4 Brzozy na Kowalach, foto: foto in love, zespół: feeling - Lębork, wideofilmowanie: Marek Kowalski - Grudziądz
25.07~ Karolina i David, Gościniec dla Przyjaciół w Wyczechowie, kościół sw. walentego w Gdańsku, DJ Arkadiusz Mieczewski, fotograf FVF z Tczewa
26.07. ~rozsadna; Ania&Piotr, Kościół: Parafia Św. Michała Archanioła w Sopocie, godzina 14:30; Sala: Orchidea w Chwaszczynie, zespół: Jak's band, fotograf: p. Maja Gościniak, kamerzysta: p. Jacek Narloch

SIERPIEŃ
02.08. ~Gosia; Gosia i Mateusz; Ślub w Sianowie, wesele Wichrowe Wzgórza
09.08. ~nataluska19923 wesele: sala Filip w Osłoninie, Kościół: pw. św. Michała Archanioła w Gdyni na Oksywiu, Fotograf/Kamerzysta: Shark Foto Studio, Zespół : Nevada z Redy
16.08. ~heke1990; Ola i Darek, ślub: Potęgowo, wesele: Potęgowo, zespół: Quatro z Nowego Dworu Gdańskiego, foto: Tandem (Lębork), video : videofotoefekt Dariusz Falkowski (Słupsk) + wódka Wyborowa
16.08. ~Agnicha; Agnieszka i Dawid, parafia pw. św. Mikołaja w Gdyni Chyloni godz. 15, miejsce wesela: Restauracja Dzikie Wino w Redzie, przygrywać będzie nam zespół Nevada z Redy, a kamerzysta wraz ze zdjęciami: RayTv - Mariusz Niedziela. Sukienka z Salonu "AGA"-http://www.suknie-slubne.cisonet.pl, zaproszenia dla gości: http://allegro.pl/kolorowe-zaproszenia-slubne-40wzorow-promocja-i3920346210.html , dla rodziców, chrzestnych i świadków: http://allegro.pl/zaproszenia-slubne-w-butelce-piekne-i3973245570.html ,
Makijaż oraz fryzjerka - zaprzyjaźniona Pani Bożenka, jeżeli chodzi o kwiaty to będą z kwiaciarni "Bukieciarna"
Nauki przedmałżeńskie i poradnia już zrobione.
Obrączki będą z "Apart'a" w marcu będą załatwiane
16.08. ~sliweczka; Natalia i Mariusz, Kościół p.w. Michała Archanioła w Zblewie, godz. 16 Wesele - Kamienny Zdrój Więckowy k.Skarszew, zespół:This Time, video +foto: Avedon
23.08. ~powerbee; kamila&szymon; kościół: w Cedrach Wielkich; knajpa: Cedrowy Dworek; DJ: Robert Jakubek, fotograf- Błażej Maziarz, kamerzysta- PressPlayFilm, oprawa muzyczna: Kwartet La Scala
30.08. ~Tweety89; Joanna i Grzegorz Kościol: Parafia Podwyższenia Krzyża Św. w Rumi sala weselna: Grinholc Rumia zespół: Zespół Best ze Starogardu Gdanskiego videofilmowanie: Coolartpro

WRZESIEŃ
06.09. ~Gosiaaaczek; Gosia i Krzyś; parafia św.Rodziny na Stogach , sala "Małe Złotowo" - Trąbki Małe, orkiestra RSR Tczew , kamerzysta videogroszek.
06.09. ~innabajka; Martyna i Paweł, parafia Św. Stanisława Kostki w Oliwie; Przyjęcie weselne w Restauracji Lucynka
12.09. ~Serkowa; Ania & Adrian, ślub: Parafia św. Aniołów Stróżów Cedry Wielkie, wesele: Cedrowy Dworek, fotografia: FotoGrupa, oprawa muzyczna: Brygada S
13.09. ~ewelinka1336; Ewelina i Mateusz , Parafia św . Antoniego na Wzgórzu św, Maksymiliana godz 15:30 , wesele Dom Bankietowy Grinholc w Rumi, zespół Disco Inferno, fotograf i kamerzysta - Grupa Obiektywni, makijażystka p. Anna Stykała, fryzjerka p. Monika twójfryzjer.com. , suknia salon Agnes, wódka Pan Tadeusz
13.09. ~Puuuli; Paulina&Krystian, Parafia Przemienienia Pańskiego w Somoninie, dom weselny: Rajski Ogród w Kolonii, fotograf: Dariusz Grużewski, zespół: Akcent4You
20.09. ~KIKA_1987; Daria & Grzegorz, Parafia Św Stanisława Kostki Gdańsk Oliwa godz 16:00 , sala Kalina Bojano, zespół duoplus, fotograf foto fokus-Sylwester Kryger, kamerzysta JAMIS Video-Foto-Studio, Makijaż Beata Fryz
20.09. ~asienka1985; Joanna&Krystian; Parafia NMP Goscicino. Wesele na sali Vanilla w Nowym Dworze Wejherowskim. Fotograf i kamerzysta firma Quatro z Koscierzyny. Orkiestra Diamond Sierakowice. Wodka krupnik. Porta w czwartek
27.09 ~ "Alicja"; Magdalena&Rafał , Sala: Hotel Pod Orłem w Kartuzach , Kościół Św. Brygidy Gdańsk , Zespół LP z Elbląga , kamera&foto: BemarMedia
27.09. ~Ola i Michał, Kościół Św. Brygidy, Wesele - Zajazd Lipce
27.09 ~cynka ; Monika & Paweł ; Ślub godzina 16:00: Parafia św. Aniołów Stróżów w Mrzezinie ; wesele: Sala Filip w Osłoninie ; foto: Czaja Photography http://czajafoto.pl/o-mnie ; make-up i Fryzura : Dream Beauty ; zespół: Maykipolo http://www.maykipolo.pl/, dekoracja i bukiety: http://www.britain.com.pl/

PAŹDZIERNIK
11.10. ~kolka_; Karolina i Łukasz; kościół Św. Jana Bosko Orunia Dolna, Sala Swojak Otomin, zespół Labirynt, zdjęcia AM-studio.
14.10. ~Kasienka_08, Kasia i Igor, sala: Filip w Osłoninie

LISTOPAD
08.11~blank; Blanka i Robert, sala weselna "Pod Orłem" Kartuzy, filmowanie happy-days z Gdańska, zespół muzyczny Granda z Wejherowa. Wesele w stylu retro
22.11. ~nowa89; Kasia i Przemek, Klasztor w Wejherowie, wesele-sala Amelia w Zelewie, fotograf & kamerzysta- photoyoung, zespół-BMW z Żarnowca, wódka- żubrówka biała, bukiet-goździki

JUŻ PO:

STYCZEŃ
19.01. ~SeaMilena; Milena & Tomasz, Kościół: pw. św. Bernarda w Sopocie, Wesele: Sheraton Sopot Hotel, DJ (???), Foto: ProAction Fotografia i Film (Wrocław), Film: ProAction Fotografia i Film (Wrocław)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam w nowym wąteczku.

Odkryłam dziś w Gdańsku fajną "hurtownię" internetową z odbiorem osobistym :)

http://lolle.pl/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ooo super! Zawsze warto miec taki taka hurtownie w okolicy :)
Ostatnio mam takiego pecha do allegro, ze milo bedxie cos odebrac na miejscu :)

Bardzo fajne rzeczy tam znalazłam - akurat na panieński ;)
misiadelko dzięęęęki za linka! ;*
Po wypłacie biorę sie za zakupy! ;p
zamówiłam papier na zaproszenia, winietki i zawieszki ;D i do tego koperty i wstążki :D jak dojdą zacznę się produkcję :)
Dziewczyny polećcie proszę jakiegos dobrego fryzjera. Osoba u której chciałam sie czesać zaproponowała mi godz. 6:00 rano :(
A mi fryzjerkę i wizazystkę :)
Ja tez poszukuje dobrego fryzjera w Gdańsku:)
a nie próbowałaś Dream Beauty? Ma dobre opinie na forum i do tego dojeżdża.

Robi wizaż i fryzurkę.
Ja próbowałam ale cięzki kontakt jest z ta Panią, na meila nie odpisuje na wiadomości zostawione na fb tez nie odpisuje:( numeru tel. niestety nie mam:(
nr telefonu też nic Ci nie da - ja próbowałam się umówić na makijaż, Pani ta miała oddzwonić i do tej pory się nie odezwała, generalnie pierwsze wrażenie bardzo słabe...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zamówiliśmy dzisiaj obrączki i jaram się! :D:D
Jeśli chodzi o makijaż to polecam AJS Visage :) Mogę z czystym sumieniem polecić Panią Agnieszkę, maluje mnie do ślubu i robiła mi próbny makijaż i malowała moją mamę :) obie byłyśmy bardzo zadowolone :)
W poniedz. mam próbny makijaz u ajs
Misiadelko koniecznie zdaj relację z makijażu :)
A ja polecam pania Anne Stykale;)
Ile płacicie za makijaż?
Misiadełko jak długo Ci make-up wytrzmał?
Nie miałam jeszcze, będę miała w poniedziałek ok. 11
Dziewczyny co do fryzjera to ja polecam Andrzeja Jodełko - wg mnie mistrz w swoim fachu. Fryzura dopracowana w najmniejszych detalach i super się trzyma. Ale wiadomo, że są różne gusta więc wg mnie fryzura próbna to podstawa. Czesał mnie wielokrotnie - na ślub siostry (siostrę i mamę wtedy także), na ślub przyjaciółki, na mój ślub, na panieński, no i kilka moich koleżanek także - ma salon we Wrzeszczu

Bardzo dobre opinie ma także Aleksandra Czerwińska - ona z kolei dojeżdża do domu. Jednak nigdy się u niej nie czesałam i opinie znam tylko ze słyszenia.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sorki Misiadełko to zdaj relacje! :)

Nowa89 się malowała :)

A widziałam w AJS pakiet ślubny makijaż ślubny i rzęsy gratis próby- bierzecie ten pakiet?

A ktoś jeszcze ma namiary na fryzjera/kę?

image
potwierdzam w 100%, jestem od lat klientką Pana Andrzeja Jodełko - czesał mnie na własny ślub i na mnóstwo innych okazji, do tego świetnie strzyże, mnie np. próbna fryzura nie zachwyciła - tzn. była taka jak chciałam, ale okazało się, że nie to jednak nie najlepszy pomysł, źle się w niej czułam i potem wspólnie z Panem Andrzejem naradziliśmy się nad zmianami i finalny efekt był świetny, okazało się, że zamiast kombinować trzeba się po prostu zdać na klasykę :)

można go polecić z czystym sumieniem naprawdę :)
Paaulinaa_:Ja się dopiero zaczęłam orientować co i jak ale na żadnym makijażu jeszcze nie byłam...
Jutro ide zrobić sobie rzęsy ciekawa jestem efektu i jak długo sie będzie trzymać...
A jesli chodzi o fryzurę to zastanawiam się między klasycznym koczkiem a włosami na wpół puszczonymi na bok..
Sorki pomyliłam nick chodziło o aga890 :)

Sorki mam dzisiaj zakręcony dzień..
Ja tez już pwooli szukam makijażystki i fryzjera :)

A wiecie ile ten Pan Fryzjer bierze za fryzure ślubną? :)

image
Ja wizażystkę juz mam pod koniec marca umawiam się na makijaz próbny, jednak mam problem z fryzjerem:(
Paulina - zadzwoń i się spytaj najlepiej.

Jak siostra brała ślub w 2008 roku to specjalnie dla niej otwierał salon, bo brała ślub w dzień wolny od pracy to powiedział, że weźmie 250 zł, bo musi dojechać itp itd, ale w tej cenie uczesał siostrę, mamę i mnie :)

Ja natomiast brałam ślub w 2012 roku i kurcze nie chcę Ci skłamać, ale płaciłam albo 100 albo 120 zł ale nie dam sobie ręki obciąć więc najlepiej zadzwonić i się dowiedzieć. No i u niego jest też czasami ciasno z terminami. Ja się zapisywałam jak tylko ustaliłam datę ślubu bo od ślubu siostry wiedziałam, że mnie będzie czesać i wiedziałam też że muszę zarezerwować u niego pół dnia na mamę i siostrę, ewentualnie świadkową ;) jak np zapisywałam się u niego na farbę przed świętami to na koniec listopada pierwszy termin najbliżej świąt to był 10 grudnia :P
No i przy zapisach koniecznie trzeba powiedzieć, że do Andrzeja, bo są tam też inni fryzjerzy, którzy wg mnie bez szału z fryzurami ;)
Pewnie, że zdam relację:))
Paulinaaa to się zakręciłaś trochę :P
Makijaż trzymał się całą imprezę - miałam robiony próbny makijaż ślubny przy okazji ślubu kuzynki :) Mimo, że miałam na twarzy kilka warstw wszystkiego ( pudry, podkłady itd. ) to nie czułam się ani nie wyglądałam jakbym miała maskę na twarzy. Ogólnie byłam bardzo zadowolona, oczywiście jak to po dobrej imprezie zasnęłam w makijażu i po obudzeniu wcale nie wyglądał źle, kilka poprawek i poszłam na poprawiny :)

Biorę u Pani Agnieszki pakiet z rzęsami, umówiłyśmy się, że kilka dni przed ślubem przedłużymy je bo miałam już wcześniej przedłużane rzęsy i wiem jak w takich wyglądam i się czuję :)

Polecam umówić się na próbny makijaż, można się dogadać, a w razie gdyby się nie spodobało to zawsze można pójść gdzieś indziej :)
No tak.. taki dzień miałam :D

Właśnie też chce się umówić do niej ale mamy tego samego dnia ślub :)

Możesz zdradzić o której godzinie i w jakiej dzielnicy Cię maluje czy u siebie?

No też mysłalam o pakiecie, też miałam przedłużane wcześniej i oko wygląda inaczej :)

Ja mam ślub na 15, ale bez różnicy o której godzinie, aby zdążyć przed 13.30 :)

image
Ja nie miałam problemu z kontaktem z Dream Beauty. Szybko,rzetelnie,fajnie wyjaśnione i umówione...
Ja już od trzech tygodni czekam na odpowiedz na facebooka lub maila...
nawet gdybym ją teraz dostała już nie skorzystam z usług tej Pani...
A ile zapłaciłaś? Bierze dużo za fryzury ślubne w tym próbne?
Blanka jeśli wchodzisz jeszcze na forum napisz do mnie proszę na priv albo na maila misiadelko2014@wp.pl , mam kilka pytań odnośnie Hotelu Pod Orłem...
Paulinaaa Pani Agnieszka przyjeżdża do mnie i maluje całą świtę więc cały dzień mam zarezerwowany bo to chyba z 7 osób :)
Też jestem już umówiona do Pani Agnieszki :D

Widocznie jakoś da rade.

image
Oooo to mnie zdziwiłaś ... Może zapomniała albo nie zapisała sobie, że tyle osób do malowania u mnie :P

A na którą jeśli mogę spytać ? :)
żadna tajemnica na 11 :)

A ty na którą masz ślub?

image
Na 16stą :)

Damy radę, może zacznie u mnie o 12stej i jakoś się uda :)

Nawet właśnie dostałam maila, że zaczniemy o 12stej malować moje Panie :) Wolałabym żeby to nie był aż taki napięty grafik w razie gdyby jeszcze jakaś kobietka się u mnie zdecydowała albo coś się przedłużyło, ale jakoś trzeba się podzielić ;)

Dopada Cie już przedślubny stresik ? :)
A do mnie może przyjść wcześniej a W jakiej dzielnicy Cie maluje?
Fajnie, że się tak udało..

Powoli.. :D

image
Kokoszki.

Ja już też zaczynam powoli odczuwać :) Najbardziej martwię się czy wszystko już załatwione, czy o niczym przypadkiem nie zapomniałam :P
Mam jeszcze kilka zostało z tych ważnych:
Obrączki- mamy wybrane już od 2msc ale zamawiamy w przyszłym msc,
Garnitur
I kilka drobiazgów :D

image
Aktualizacja:

05.07. ~Paaulinaa_, Paulina i Artur, Ślub: Kościół Św. Antoniego w Gdańsk- Brzeźnie, Wesele: Magnat Bojano http://www.dwor-magnat.pl/, foto i video Grupa Obiektywni http://obiektywni.net/ , Suknia: Salon Angel model Giovani, Dj EmCe http://www.djemce.pl/, Makijaż: Agnieszka Skrzyńska http://www.ajs-visage.pl/
Paznokcie stała kiientka: Monika http://www.paznokciemoniki.dzs.pl/
a my właśnie zamówiliśmy zaproszenia słonecznikowe :) i czekamy na projekt :)
suknia już wybrana (jednak Lisa Ferrera) i w czwartek podpisanie umowy i zdjęcie miary.
Cieszę się, że część mam już z głowy :) Teraz pozostaje już tylko zadzwonić do wizażystki i zamówić zawieszki na wódkę :)
Misiadełko jak tam po próbnym makijażu?
Dzień dobry,
Jestem animatorką czasu wolnego, organizuję impezy urodzinowe, warsztaty dla dzieci oraz animację dziecięcą na weselu.
Chciałabym przedstawić oferowaną usługę, czyli alternatywne rozwiązanie dla Par Młodych i ich gości weselnych, to rozwiązanie częstych dylematów czy zaprosić dzieci na wesele.

Dzięki animatorowi weselnemu rodzice maluchów będą mieli wreszcie czas na zabawę, a jednocześnie swoje pociechy blisko. Para Młoda będzie mogła w spokoju celebrować swoje święto wraz z wszystkimi bez wyjątku.

Szczegóły oferty, konkretny scenariusz zabawy dla dzieci, tworzę zawsze indywidualnie dopasowując go do wymagań Klientów i możliwości jakie oferuje miejsce, w którym odbywa się przyjęcie weselne.
Serdecznie zapraszam do kontaktu,
IMAGINATION
Aneta Stachnik
tel. 663 445 882
Misiadełko ja też jestem ciekawa czy Ci się spodobał makijaż ? :)

Paulinaaa umówiłaś się na makijaż próbny ?

Nam też zostały obrączki jeszcze bo robimy u znajomego złotnika, suknię wybrałam pod koniec stycznia jak byłam na urlopie w Polsce. Teraz przyjeżdżamy pod koniec kwietnia załatwić obrączki, odebrać suknię i dogadać się w pensjonacie koło naszego hotelu co i jak z noclegiem no i oczywiście pozałatwiać sprawy w urzędzie ...
Czy starczy tydzień przed weselem zamówić kwiaty tj. bukiet, dla rodziców itp. ?
Hej kochane, przepraszam, że dopiero teraz:)

Makijaż bardzo mi się spodobał, aż zapisałam się na ślubny, a na 10 maja na makijaż na panieński (wtedy też wypróbuję trochę mocniejszą wersję na jakie namawiają koleżanki:)). Dodatkowo w czwartek przed ślubem będę robiła rzęsy 1:1 u tej samej pani:)

Udało jej się "wyciągnąć" moją opadającą powiekę, co mnie bardzo cieszy:D
Aga890 jestem tu nowa slub mam w tym samym kosciele co Ty,moglabys mi powiedziec jak robicie z dekoracja kosciola
czarna85 mówiąc szczerze to sama nie wiem jeszcze ... Pójdę do proboszcza podpytać czy ktoś ma może po nas albo przed nami to można by się złożyć i coś razem wybrać, a jak nikt nie będzie miał to zorientuję się ile będzie kosztowało przystrojenie przez dekoratorkę. Kiedy wy bierzecie ślub ?

Misiadełko ja też będę robić rzęsy kilka dni przed ślubem ;)

Paulinaaa do naszych ślubów zostały już tylko 3 miesiące i 29 dni, mój Damian jak to zobaczył to zrobił wielkie oczy i powiedział: "tylko 3 miesiące ???? Jak ten czas szybko leci, niedawno było 1,5 roku" :)
Nooo już tylko 3msc i 29dn.
Ja co msc mówię mojemu ile msc pozostało.. :)

Czas leci niesamowicie.. :)

Ja też rzęsy kilka dni przed, i w kwietniu na próbny idę :)
Ale nie wiem kiedy chciałam iść na moje uro ale wyjezdża na Targi .

My mamy już wzór obrączek:

http://www.jubilermj.pl/gallery.php?katid=81&lang=pl

Ale chcemy z zółtego i białego zlota..
Rodowanie odpada bo się nasłuchaliśmy od kuzyna jubilera :D

image
do naszego slubu rowniez zostalo 3 miesiace 29 dni:)szybko zlecialo

dziewczyny a wy juz po zapowiedziach?
Aga890 Ja rozmawialam z ksiedzem w naszym dniu nie ma nikt slubu i ksiadz powiedzial ze dekoracja jest dowolna mozemz zrobic jak chcemy dekoracja jest dowolna wiec pozostaje dekoratorka.Slub mamy we wrześniu,ale tez nas nie ma w Polsce dlatego nie wiem jak to zorganizowac
Dziewczyny!
Czy któraś wie, gdzie kupie tiul, organze itp na metry?
Bo chce na stół i krzesełka dla gości w kokardy :)
I na krzesełko ok. 4m tiulu, a na allegro rolki są 9m max ok 10m i nic to za bardzo nie daje... ;/

image
A czy już wiecie jakie dokumenty z USC trzeba przedłożyć do parafi? Skrócony odpis aktu urodzenia i zaświadcznie o braku okoliczności wykluczających zawarcie związku małżeńskiego.... czy coś jeszcze? No i ile to kosztuje?
Paulinaaa a kiedy masz urodziny bo ja 15go kwietnia :D

My wybraliśmy wzór z apartu http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,2,136

Z tego co pamiętam to koło hali targowej w Gdańsku jest taki sklepik z firankami itp. to może tam będą takie tiule itp.

czarn85 Hmmm no to zostaje dekoratorka albo w piątek przed ślubem udekorować samemu jeśli znajdzie się czas :) na Kokoszkach jest kwiaciarnia Hannah to może tam będą mieli jakąś ciekawą ofertę dekoracji kościoła. A wiesz, że ma być teraz otynkowany nowy kościół ? Ciekawa jestem jak teraz wygląda w środku bo ostatnio byłam tam rok temu i trochę się przeraziłam ...

sevelina1988 ja mieszkam w UK i trochę inne zasady mnie obowiązują( jedna spowiedź przed ślubem i jedna zapowiedź) więc jesteśmy jeszcze przed, idziemy na początku maja do proboszcza naszej parafii tutaj w anglii złożyć wszystkie papiery i spisać protokół.

Domili do parafii składasz zaświadczenie o braku okoliczności wykluczających zawarcie związku małżeńskiego - odpis aktu urodzenia jest Ci potrzebny żeby dostać to zaświadczenie w urzędzie, odpis aktu chrztu z adnotacją o bierzmowaniu i certyfikat z nauk przedmałżeńskich i poradni rodzinnej. Co do cen to się nie orientuję. Zapomniałam o czymś ?
No i oczywiście co łaska :D
Dzięki wam :)

Ja mam 04.04 :)

Na szczęście kościół mi stoi kościół:)
W miare ładnie stroją :)

I moja kwiaciarka też stroi kościół- maja z nia jakąś umowe :)
Za to Sale sama stoje :)
I taniej i chce sama mam własną wizje co chce mieć :D
A to co kupie na sale to mi sie przyda, albo jak bede miala za dużo oddam Familii albo ew. sprzedam :)

Zapowiedzi, kazali nam przyjść po świętach Wielkiejnocy na protokół i zapowiedzi..
image
Aga890 ja byłam tam ostatnio hmm z 2 miesiące temu kościół jest cały czas w remoncie oczywiście ale ma swój urok można go ładnie przystroić i myślę że będzie ok.Ja szukam dekoracji również na salę więc napisałam już parę emaili do firm dekorujących zobaczymy.
Dziewczyny, co do tych cen - skrocony akt urodzenia - 22 zl, wplata na konto urzedu, ktory potem wystawi akt slubu - 84 zl :)

Paulinaa a nie wyjdzie Ci za drogo za te tiule? Jak 4 m potrzeba na 1 krzeslo. Moze gdzes by wypozyczyli :)

Wiem też licze 4m.. Zamkne się w 200zł :)
To chyba nie aż tak dużo.. ?

A nie mam pojęcie gdzie wypożyczyć ;/
I ciekawe jaki koszt :)

image
A to rzeczywiscie nie tak duzo :)
A wypozyczyc moze moglaby jakas dekoratorka? Pewnie maja rozne komplety w kilku kolorach.

Dzieki a napisze do kilku zoabczymy co mi odpisza :)
Kupiłam dziś bieliznę :) W salonach Twin Lingerie jest 30% przecena z okazji dnia kobiet :)
Poszłam tam z zamiarem zakupu upatrzonego w internecie gorsetu... ale wszytskie gorsety leżały bardzo kiepsko na takim wieszaku jak ja :/ zawiodłam się... na sobie. Ale bieliznę mają cudną i wszystko pozostałe leżało bardzo dobrze. Do tego mają tam usługę brafittingu :)

Polcecam :)
Drogie PM, a co dostałyście wczoraj od swoich narzeczonych z okazji naszego święta? :)
my za bardzo nie obchodzimy takich świat - tż podarował mi bukiet pięknych kwiatków ;)
i byliśmy na poradni przedm. ;p

w ogóle jeśli któraś z Was jeszcze nie robiła, a chce szybko to załatwic to mogę podać na priv namiar do bardzo miłej pani ;)
nzal. agunieczka, ja bardzo bym poprosiła o kontakt do poradni na priv :)
dzwoniłam pod te różne które można znaleźć na forum ale albo już panie nie przyjmują albo jakiś ciężki kontakt z nimi
Ja dostałam rafaello:)

A potem byłam na babskiej imprezie bez facetów :))))
Dziewczyny :)
Czy któraś widziała gdzieś buty lub sweterek w kolorze pudrowy róż?

image
A my bylismy na promie ;) weekend na morzu było swietnie, polecam!!!
magdalena140389@wp.pl - też poproszę ten namiar :)

U mnie też kwiaty i potem babska impreza :D
Mam wstążke do sukni o kolorze pudrowego różu, myślicie, że w nocy gdyby było zimniej bym mogła taki sweterek ubrać?
(np do puszczenia lampionów, albo poprostu wyjścia do ogrodu)

http://allegro.pl/estyl-lekki-narzucany-sweterek-oversize-demeter-i4016788891.html

I buty też szukam w takim kolorze :D

image
Paaulinaa_ bardzo fajny.
Ja tez kupilam sobie sweterek w kolorze przewodnim. Zwykly, rozpinany cardigan. Z kosciola na sale chcemy jechac otwarta dorozka, wic jakies okrycie pewnie bedzie konieczne :)

Właśnie w sklepie nie widziałam wiec poszukalam na allegro.
Akurat mam typ princess wiec akurat ten typ bedzie chyba fajnie wygladal..
Ja mam przewodni pudrowy róż- fiolet, sala będzie w dwóch kolorach, pan młody krawat w kolorze pudrowego, ale świadkowa i świadek chyba fioletu..
tak im bardziej odpowiada :) więc zmuszać ich nie bede :D

image
zobacz te:
http://sklep.kazar.pl/2318-czolenka-24589-16278-01-03.html
choć teraz widze po opisie ze są beżowe :(
te są na bank różowe i widziałam je w klifie

http://www.newlook.com/shop/shoe-gallery/view-all-shoes/light-pink-suedette-court-shoes_275821970
Dzięki te drugie są mega :)
Tylko mogę mieć 5cm najwyżej obcas a gdzie w klifie?

image
Jutro podajde do New look :)
I zobacze :)

image
Paulinaaa w lipcu raczej nie będziesz potrzebowała sweterka :) chyba, że jesteś mega zmarźlak :)
Paulinaaa a lampiony będziecie puszczać w powietrze czy na wodę ?
Też tak myśle, że pogoda nam dopisze :) OBY!! :)
Ale chciałabym mieć w razie czego :)

W Powietrze, w zeszłym roku mówili nam, że w nast roku tego zabronia, a byliśmy z 2 tygodnie temu zobaczyć sale po remoncie to mówił, że mamy wyjść po za brame i możemy puszczać.
Lampiony na wodę albo na dróżkę też chce :)
Mamy takie mało oczko wodne.

image
Ją też szukam butów obcasy do 5 cm!
aga890, tez liczę na to że 5 lipca pogada dopisze ;)
jednak 2 lata temu miałam obronę 5 lipca i pamiętam, że poszłam na nią w płaszczu wiosennym i z parasolem bo było 14 stopni i lało!
oby się to nie powtórzyło :(

do mojej sukni zupełnie sweterek się nie nada, wiec muszę szukać czegoś innego i jakoś pomysłu mi brak
Bolerko albo są takie "ala" szale do sukni.
W salonie przymierzałam coś takiego.

A kiedy masz ślub? Też 5 lipca?

image
też 5 :)

może chociaż jak nie będzie ciepło to emocje będą nas grzały ;)
Oby było ładnie i nie za gorąco.. :)

image
Witam, mogłabym dostać namiar do miłej pani od poradni. :)

darienka21@gmail.com

Także liczę że 5.07 będzie ładnym choć nie gorącym dniem :) myślałam, że za bardzo wymyślna data ale widzę, że jest nas więcej :)
Czemu uważasz że 5 lipiec jest wymyslna data?
No trochę nas jest na ten 5 lipiec :)

My mamy tego dnia kolejną rocznice i 2 lata jak się zaręczyliśmy temu patrzyliśmy z ciekawości kiedy wypada 5 lipiec w sobotę i wyszło 2014:)
I wyszła nam data ślubu:)

Cieszymy się , że teraz będziemy z rodziną i przyjaciółmi w tym ważnym dniu świętując i nasz ślub i rocznice :)

image
Takie jest moje odczucie:)
nie ma R w nazwie o co wiele osób pyta i gdy był planowany ślub nie wchodziło w grę inny miesiąc niż czerwiec i wrzesień, a życie pokazało że ma to być lipiec :)

Paulina bardzo gratuluje to nie mógł być dla Was inny dzień niż właśnie ten :)
Noo też się ciesze, że udało, się w taki dzień :)
Śmiałam się, że przyszły mąż nie musi pamiętać 2 oddzielnych dat :D hehe:)

No właśnie nie ma R :)
U nas nikt nic nie mówił, że nie ma R :) Zabobony. hehe:)

Trafiłam na artykuł o przesadach, i nie da rady mieć wszystkiego :)
Poczytajcie jak chcecie:
http://www.weselny-serwis.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=383:przesdy-lubne&catid=373:artykul-strona-startowa&Itemid=18

image
Opinia została zablokowana przez moderatora
laseczki jakieś podpowiedzi z jakich kwiatów wiązanka w kolorze miętowym??
Gdzieś tu na forum czytałam, że ktoś dał krawat do szycia pod kolor czegoś tam.

Czy ktoś wie gdzie szyją krawat pod kolor tu akurat kolor mojej wstążki do sukni?

image
o łaaaa... nie mam pomysły jakie kwiaty są w miętowym kolorze, ale oczami wyobraźni widzę mietowo-różowo-pudrowy bukiet i jestem zachwycona takimi pastelowymi kolorami ;P

Nasze zaproszenia: ;)
image
https://www.slubnaglowie.pl/inspiracje/artykul/mietowe-duety-na-slub-i-wesele

Agunineczka, tu jest artykul o dekoracjach mietowych. Z tego co widzialam, to mietowe sa glownie sukulenty, o typowe kwiaty to chyba ciezko w tym kolorze :) Moze cos Cie zainspiruje :)

Jak tam przygotowania?

Dziewczyny która już była na tym protokole przedmałżeńskim?

O co pytają?

image
Paulina, o wszystko ;)
http://www.slubclick.com/report/protokol-przedslubny-pytania-odpowiedzi.html

Tu masz pytania ;)
Co ciekawe ksiadz zapisuje dokladnie tak odpowiadasz - co do slowa :)
Najpierw narzeczony, potem ja- tak to wygladalo u nas. Bylismy niecaly miesiac temu.

Właśnie ostatnio rozmawiałam z koleżankami i wszystkie wchodziły parami, nie było tego, że osobno a forum pisało, że osobno, czy to może być zależne od parafii?

image
na naukach ksiadz prowadzący uczulal nas na to, by w protokole mówić prawdę, szczególnie jak sie ze sobą mieszka przed ślubem,bo od tej odpowiedzi zależy to czy są dwie spowiedzi czy jedna... i żeby para zastanowila sie czy wiedzą już gdzie będą mniej więcej mieszkać po ślubie (nie chodzi tu o konkretną miejscowość raczej, tylko o to czy razem czy z rodzicami itp.)
My już na ustaleniu daty ślubu mówiliśmy, że mieszkamy razem.

I nam powiedziano jedna spowiedź w dniu ślubu.
Szkoda kłamać, potem można się zaplątać, choć moja koleżanka mówi, że mieszkają osobno a naprawe razem :)

image
Mysle, ze to zalezy od ksiedza i od parafii. U nas bylo smiesznie, bo decyzje o slubie podjelismy w sierpniu 2013 i wtedy zaczelismy organizacje wesela, a oficjalne zareczyny odbyly sie dopiero 5 lutego 2014, wiec kilka dni przed spisaniem protokolu. Kiedy sie mijalismy w drzwiach narzeczony tylko mi szepnal: "powiedz prawde, zareczylismy sie piatego" wiec odpowiedzi byly spojne ;)

Polecam bardzo fajnego białego mercedesa na ślub.
Jechałem tym mercedesem sympatyczny kierowca, cena tez do dogadania luksusowy.samochody-weselne.pl
Hej Dziewczyny!:)

Cieszę się, że trafiłam na ten wątek. Nasz ślub już w czerwcu! ;) A ja jeszcze mam sporo rzeczy niezałatwionych. Może od razu podpytam o pewną sprawę. Z jakim wyprzedzeniem wręczacie zaproszenia, i czy
zapraszacie rodziny z dziećmi, czy bez nich?

Pozdrawiam
My najbliższą rodzinę zapraszamy z dziećmi ponieważ wszystkie babcie, ciocie i kuzyni będą na weselu wiec nie byłoby z kim dzieci zostawić. Przyjeżdżają oni też od razu nad morze na parę dni więc zabierają dzieci ze sobą. Znajomych natomiast zapraszamy bez dzieci.
Praktycznie myślę, że zależy to też od relacji z tą rodziną, czy trzymacie się z nimi blisko. Ja akurat nie wyobrażam sobie, żeby tych dzieci nie było bo są po prostu ważną częścią mojej rodziny.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
My zapraszamy z dziećmi. Ale to juz nie sa takie maluszki i nie jest ich dużo...

Na zaproszeniach pisalismy też dzieci, które maja np. 3latka, ale i tak wiemy, że rodzice ich nie wezmą, bo i by sie nie wybawili tylko musieliby ich non stop pilnować...
My zapraszamy bez dzieci, no i tak każdy mówił, że bez dziecka przyjdzie to dziecko się będzie nudzić, marudzić i rodzice się nie pobawią.
Nikt nie miał pretensji :)

image
Któraś szukała bolerka może się przyda:

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/suknie-slubne/bolerko-slubne-koronka-biale-r-38-stan-idealny-rekawiczki-gratis-ogl8048410.html

image
a które z was już po spowiedzi przedślubnej. Czy jest naprawde az tak źle jak niektórzy mówią?
piękne! szkoda, że nie mój rozmiar...
A ja mam wizję co do dekoracji kościoła. Problem z tym, że przychodzi coraz to więcej nowych pomysłów :). Ale mam nadzieję, że w przyszłości zrobię z tego użytek i zajmę się tym profesjonalnie.
A swoją drogą - już zostało tak mało czasu!
hej! znalazłam Wasz wątek przez przypadek bo poszukiwałam orientacyjnych cen zaproszeń z love prints. Widziałam wcześniej, że któraś w Was zamawiała do nich zaproszenia. Oczywiście w normalnych warunkach napisałabym do nich maila z zapytaniem ale akurat okazało się, że do końca marca są wyłączeni bo pani wyjechała na urlop. Szkoda mi czekać jeszcze dwa tygodnie jeśli okaże się, że cena jest zbyt wysoka. Będę wdzięczna za odpowiedź na maila: nati_7@wp.pl Z góry dzięki! :) pozdrawiam!
Nati, ja bylam zainteresowana zaproszeniam od nich, ale dla mnie byly za drogie, niemniej sa piekne. Odnalazlam maila od nich:
Zaproszenie 5-6 zl szt
Personalizacja 0,50 zl
Koperta 0,50 zl
Projekt indywidualny 250 zl.
Dane z grudnia 2013.

Mam nadzieje, ze pomoglam.

Paulinna i dziewczyny które biorą ślub 5 lipca
Macie jakieś okrycia na plecy: bolerka,szale ,sweterki ? gdyby było zimno.

ja szczerze nie myślałam o takim zakupie bo sądziłam ze mi to nie potrzebne ale gdyby było pochmurno ,chłodno przydałoby sie coś ubrać:|
Ja mam do kościoła bolerko, ale to bardziej ozdobne niż praktyczne :)

Ja chcę kupić sobie sweterek albo coś podobnego najlepiej w kolorze pudrowego różu:)
Dziewczyny, pisały, że to ciepły msc, ale nigdy nie wiadomo i bym chciała mieć coś w zapasie gdyby.... :D
image
Sevelina1988- gdzie robicie wesele?
U was w menu nie było zawartych napoi nawet wody?
A kawa i herbata?
my robimy w nowym dworze wejherowskim
my sami wynajmujemy sae od wlascicieli wiec wszystko bylo na naszej glowie
catering wynajęty odpowiada za menu oraz kawę i herbatę

na naszej głowie są: soki, napoje, woda, ciasta ,tort
Aa, Chyba, że tak:)
A ile wam wyniosło na osobę? z cateringu?

My na całe szczęście wszystko zamawiamy w Magnacie ciasta, tort, tylko napoje swoje dowozimy bo uważamy, że za mało te 0.75l na os.

image
Odp w wiadomości prywatnej
Nie będę pisać na forum ;) zawsze można napisać wiadomosc priv do odp
no tak :)
bardzo Ci dziękuję za odpowiedź:)
Nie ma sprawy.
Powdzenia

Nam się to rozwleka w czasie. Wręczamy od grudnia i jeszcze nie dostarczyliśmy wszystkim.

Z dziećmi,bo nie ma komu zostawić,jak wszyscy będą się u nas bawić.

Ślub mamy pod koniec września,ale zawsze to lepiej,żeby rodzina wiedziała wcześniej.
My pierwsze zaproszenia rodzicom i babciom na wigilii :)

A reszta od Nowego Roku i jeszcze nam kilka zostało:)
Dalszej rodzinie już też wysłaliśmy :)

image
ja dopiero od kwietnia startuje z dawaniem zaproszen :)

Dałam wcześniej tylko mojej kuzynce bo w Anglii mieszka. A tak na spokojnie od kwietnia reszcie.
U nas obecnie etap zakonczenia potwierdzen przybycia... niby bylo do 15 marca, a tu czesc gosci nadal nie wie, czy bedzie czy nie bedzie... czesc nie wie czy zanocuje, czesc nie wie, czy dojedzie zapewnionym przez nas busem czy indywidualnie, czesc byla w ogole zdziwiona, ze dzwonilismy zeby potwierdzic - przeciez to takie oczywiste, ze beda ;).... czesc w ogole telefonow nie odbiera, na smsy nie odpisuje... Dziewczyny, to jest jakis a
"poscig" za goscmi. Oby Wasi byli troszke bardziej "ogarnieci" ;)

Boje się też, że to my będziemy dzwonić do gości :)

Nie którzy przy daniu zaproszeń powiedzieli., że będą tylko z noclegiem, jeszcze nie którzy nie wiedzą..

Ale myślę, że tez nas to czeka :/

image
Ja też jestem w szoku jak niektórzy robią wielkie halo wokół wesela. Kuzynka mojego narzeczonego (która mieszka 20 km od miejsca gdzie będzie odbywała się impreza) nie wie czy przyjdzie (z rodziną) ponieważ nie mamy pokoi i nie będzie gdzie się przespać. A jak mówimy, że będzie transport z wesela i na poprawiny, żeby się nie martwili - to zaraz znajduje się nowy - że dzieci będą zmęczone. No kurka wodna - zastaw stół po brzegi jedzieniem i piciem, zapewnij miejsce do tańca, transport, zestaw pokoi - dla każdego najlepiej małżeńskie łoże, może jeszcze dopłacimy im zeby w ogóle przyszli... Przepraszam, ale puściły mi nerwy. Mam nadzieję, że więcej akcji nie będzie.
Na szczęście moja rodzina nie robi łaski, przyjeżdzają z południa Polski i od razu się zapowiedzieli, że na pewno będą nam towarzyszyć w tym dniu :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
My też jesteśmy na etapie rozdawania zaproszeń;-)
a dzisiaj przyszły moje butki !!!
https://www.menbur.com/pl/en/shoes/bridal/belen-16188
my też zaczęliśmy rozwozić zaproszenia w zeszły weekend - połowa zaproszeń rozdana podczas jednej wyprawy i wszyscy póki co pytali czy jest nocleg - wiec dobrze się zapowiada :)
No niestety ;/

Uroki gości.. :/
Boje się co przede mną.
Tak jak ja się wkurzałam, od kościoła do sali weselnej mamy 25km.
I przy dawaniu zaproszeń było: Czemu tak daleko? a Noclegi będą a dojazd?? itd..
Po rozmowie u jednej ciotki ze strony narzeczonego wyszłam tak wkurzona, że wgl powiedziałam, że mogliśmy ślub zrobić tylko my we dwoje, świadkowie i nabliżsi.. :)
Ale jedni chwalili, a drudzy krytykowali;/

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
a ja muszę się pochwalić, że zakupiłam już sukienkę na poprawiny :) http://www.carinasm.com.pl/suknie1998.html kod 00035. jestem mega zadowolona, ponieważ miałam z tym problem. Na wieszaku mi się zupełnie nie podobała, ale jak już ubrałam to się zakochałam i najważniejsze, że narzeczonemu się podoba :)
nie ma co się przejmować zawsze znajdą się tacy, którym coś nie pasuje, ważne żeby Wam odpowiadało :)
Mi też narzeczony mówił..
To samo będzie na ślubie i weselu innym się będzie podobać a innym nie..
Ale to jest nasze :D i im się nie musi podobać ! :D

image
Tez to sobie powtarzam, ale problem jest przede wszystkim w tym, ze przez tych niezdecydowanych rozbija mi sie organizacja calosci... bo nie wiem ile busow wynajac, skad je puscic, ile noclegow. Nie chce na tydzien przed weselem zajmowac sie takimi rzeczami :)

U nas na szczęście wszyscy zmotoryzowani i nie wynajmujemy busów. :)
Moi znajomi mogą kilka osób zabrać, więc to mnie nie martwi:)
Tylko noclegi nam zostały :)
image
Paaulinaa a slub macie w Bojanie czy w Trojmiescie?

Ślub w Gd- Brzeźnie:)

Do Bojana mamy 25km :)

Jednym nie pasowało, że daleko, a innym, że fajnie, bo właśnie o takie miejsce z dala od miasta nam chodziło:)

Bo rodzina narzeczonego myślała i proponowała nam u " znajomej rodziny" zrobienie wesela ale ona w centrum Gdańska restauracje;/
By było im blisko ale tylko 1/3 gości byłoby blisko.. :)

image
No wlasnie. Do Brzezna wszyscy dojada, to nie problem, a po kosciele pewnie sie jakos zapakuja z tymi, ktorzy beda samochodami. My mamy skub w Kielnie a dojazd tam jest ciezki

No większość mieszka w Gdańsku, Jakby co kuzyn narzeczonego ma firmę "taxi" więc ew. zamówimy te większe auta jakby zaszła potrzeba, będziemy tez pytać czy goście maja jak dojechać :)
Z daleka wszyscy będą autami :)

Ja chciałam wziąść ślub w kościele gdzie od zawsze mieszkam , wszystkie sakramenty mam tu:)
Ale każdy musi dojechać od kościoła do sali weselnej, rzadko się, aby ktoś szedł pieszo :)

image
My planujemy skorzystac z firmy przewozowej Scorpion - takie wlasnie - 9 os busy chcemy :)

Hehe, My też, ale już nie chciałam reklamować :)
temu napisałam "taxi" :)

image
A co tam, mozna zareklamowac ;)
Maja konkurencyjne ceny, wiec jesli jakies forumki szukaja transportu, to moze warto wlasnie do nich zadzwonic ;)

No można, więc polecamy :)

image
ladna sukienka ,pare modeli mi sie podoba tylko nie widze cen tych sukienek ,musze do nich napisac?
paulinna i panna_anna mamy wesela w poblizu:)) moje pytanie :pytalyscie ile bierze taxi za przejazd gdansk - koleczkowo/ bojano ten samochod 9 osobowy
http://www.tsdskorpion.eu/cennik.html

Powyżej 4osób:
3.00zł 6-22
3.50zł 22-6

Ale jakbyś chciała więcej aut może jakiś rabat będzie :)

image
No widzicie dziewczyny a u mnie jest odwrotnie... wszyscy nam nagadali, że goście tak często i chętnie odmawiają, że zaprosiliśmy dużo za dużo, a jak na razie odmówili tylko dziadek, dwie babcie, ciocia i wujek mojego narezczonego... I będziemy mieli za dużo osób chyba!!!!!
Ja kilka dni temu wysłałam zapytania w sprawie autokaru dla gości. Odpowiedzi mnie nieźle zaskoczyły rozrzut od 850zł do 1600zł za tą samą trasę. Skąd oni biorą te ceny?
Macie może jakąś poleconą firmę która nie bierze góry złota za 10min przejazd?
Ela, a gdzie Ty masz wesele? :)

Misiadelko, ale fizycznie się pomieścicie na sali, czy aż tak dużo ludzi, że po prostu nie zmieszczą się przy stołach? ;)

Vanilla nowy dwor wejherowski
Dziewczyny!
Czy ktoś widział buty o TAKIM KOLORZE gdzieś tu na miejscu w trójmieście? :)

Pudrowy/brudny róż..(różne są odcienie..)

http://www.bialebuty.com.pl/pl/p/A-196-czolpz-czolenko-pelne-rozne-ozdoby-obcas-6-cm-i-5%2C5-cm-atlas/3307

image
panna-anna zmieszczą się przy stołach, ale boję się, że będzie niewygodnie tańczyć tzn. za mały parkiet... a moja rodzina badzo taneczna jest, żadnego kawałka nie przepuszczą...
Misiadelko, glowa do gory. Z moich obserwacji weselnych wynika, ze lepiej wiecej gosci na malym parkiecie, niz garstka na wielkim :)

popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzięki:) Już nie mogę doczekać się tego dnia, teraz mój narzeczony ma drugą zmianę w pracy, więc wszystko do kwietnia stoi w miejscu.

Zostało 70 dni!!:)
Hehe a u nas rowno polowa tego czasu, czyli 35 :)
Tez sie nie moge doczekac

Hej dziewczyny a możecie polecić kogoś od dekoracji?
Ja mogę zrobić dekorację :D, ale niestety nie mam portfolio..
Btw, kupiliśmy smoking! Jest czadowy :D
Ja moge polecic forumke Age M - ale na razie z obserwacji u innych, bo moje wesele za miesiac dopiero (albo i juz za miesiec)

Z Aga M nie mogłam się skontaktować,napisałam jakis czas temu emaila ale nie dostałam odpowiedzi , a ty Kamyk jesteś dekoratorką? Robisz pełne dekoracje?
Panna Anna ale fajnie już tylko miesiąc ja trochę dłużej:)
No, blisko blisko i nerwy coraz wieksze ;)

a już wszystko macie załatwione? gdzie macie wesele jak można spytać?
Folwark Dajak w Koleczkowie. Sala piekna i niezwykla. Wlasciciele mili i konkretni. A reszta to sie okaze za 33 dni ;)

A w kwestii organizacji - ogolnie wszystko mamy.
Nadal trwaja negocjacje z bardziej niezorganizowanymi goscmi, ktorzy nadal nie wiedza, czy chca nocowac, czy jada indywidualnie czy korzystaja z naszego transportu itd....

Aga890 i Marta rzeczywiscie nie dotarly do Was moje oferty. mialam problem ze skrzynka- wysylala podwojnie albo zostawiala w kopiach roboczych alb w ogole wisialo w nadawczej- te przechwycilam i wyslala jeszcze raz z innej skrzynki, juz forwarduje oferty, ktore wczesniej przygotowalam. przepraszam, ze tak wyszlo , przykro mi z tego powodu.
jak zaczelam sie ogarniac poporodowo to po przyjrzeniu sie mailom widze, ze nie doszly....

Panno Anno czy do Ciebie dotarl moj mail sprzed kilku dni?
Aga M. Dostalam, tylko gapa nie zauwazylam, zaraz odpisze :)

wow 33 dni... to lada moment, nie zjadają Was nerwy? ;)
My tak wczoraj rozmawialiśmy o wyobrażaniu sobie tego dnia i doszliśmy do wniosku że nie jesteśmy w stanie :P
Troszkę Wam zazdroszczę że to już tylko 33 dni...
Nowa, i tak i nie. Pod wzgledem organizacyjnym mamy juz wiekszosc ogarnieta. Nie mamy jeszcze np oprawy muzycznej mszy, bo nigdy nie moge zlapac organisty. Jeszcze wczoraj specjalnie pojechalam do Kielna, gdzie mamy slub, na glowna msze i nic.... nadal nic nie wiem.

Denerwuja mnie goscie, ktorzy sami nie wiedza, czego chca... jak dojada, czy beda nocowac, czy beda w ogole, a moze sami, a moze z kims itd. Kazdemu sie wydaje, ze tylko on jest w takiej sytuacji i jeszcze sie go "gdzies wcisnie" tymczasem takich osob jest ok 15....

A poza tym jest pieknie. Wiosna przyszla i nasze kwiatki, ktore sa motywem przewodnim, zaczynaja sie pojawiac, czyli wszstko idzie w dobrym kierunku. Mozna brac slub ;)

No w tymi gość mi to jest.;/
Ja stwierdziłam, że jak mi nie potwierdzą to zadzwonię i niech mówią czy nocują,i ile będzie ich, bo my zaklepujemy miejsca, może też być równocześnie jeszcze wesele..(użyje argumentu, że jutro jadę podać liczbę gości, noclegów i za wszystko zapłacić)
Niestety my mamy na 2raty-60dni przed i 14dni przed..;/

Współczuje wam, i może jeszcze obudzą się tydzień przed, że jednak ktoś przyjdzie..;/

image
Właśnie słyszałam że często są takie problemy z gośćmi...
My dojazdu nie organizujemy a nocleg tylko dla garstki gości (i tak mamy tylko 22 miejsca noclegowe) ale to kuzynostwo które od razu pierwsze co to czy jest nocleg:P
Tak sie próbuje zabrać za drukowanie zaproszeń i cały czas mam dylemat czy zapraszać z dziećmi czy bez... Ale chyba zrobimy ze tylko dzieci rodzeństwa i chrześniaczkę mojego P. zaprosimy... A wszystkie dzieciaczki na poprawiny, będzie parę konkursów i piosenek dla dzieciaczków. Wydaje nam sie że tak będzie w porządku... Ale z drugiej strony nigdy sie nie da wszystkim dogodzić i na pewno ktoś będzie nie zadowolony...
Ulubione stwierdzenie moich gosci to:
"a do kiedy najpozniej musze ci dac znac?" ;)

Juz mi nosem wychodzi. I uszami ;)

A goście oczywiście maja na zaproszeniach date potwierdzenia ale oczywiście do kina dać znać :)
Może naprawde mówcie jutro /2dni czy coś jedziemy powiedzieć ile noclegów i goście i to nie jest do zmiany albo ze płacicie i nie ma odwrotu...
image
no My jeszcze przed rozdaniem zaproszeń więc mam nadzieję że może ominie mnie ten problem i pójdzie łatwiej.Organizacyjnie jeszcze parę rzeczy zostało ale do września trochę czasu jest:)
Przyszłe PM ;)

Tak się zastanawiam i chciałabym mieć jak najwięcej już załatwione,tyle ile się da,żeby później nie gonić. Tutaj pytanko do Was,co jeszcze mogę / muszę zrobić teraz,a co później (ślub we wrześniu) ?

Mam:
salę, kościół,zespół, make-up i fryzurę, suknię, foto (video nie chcę), dekorację i bukiet, zaproszenia, wódkę/wino
Pracuję nad:
naukami przedmałżeńskimi,kursem tańca, zawieszkami,pudełkiem na koperty (winietek i rozsadzenia gości nie będzie).

Bardzo proszę o odpowiedź ;)
Ozdoby na samochód, garnitur, obrączki, Tablice, jak chcesz mieć to podziękowania, buty, dodatki do sukni: biżuteria, podwiązka, ja i inne forumki będziemy mieć koszyczki sos....

image
Mam tez pytanie:
Na temat rozmieszczenia gości na sali:
Jak wy robicie macie rozsadzenie gości-winietki czy każdy siada gdzie chce?
Bo z jednej strony można każdego usadzić, i potem nie będzie sytuacji, że żona nie usiądzie obok męża, i każdy spojrzy na tablice i będzie wiedział, gdzie siada..
Sama nie wiem co sądzicie?
image
my będziemy mieli winietki, bo jak rozmawiałam z babeczką od sali to powiedziała że jak nie ma winietek i goście mają siadać gdzie chcą to często jest tak, że zajmują miejsca torebkami czy innymi rzeczami i idą np do pary młodej składać życzenia, a tak to nie ma zbędnego bałaganu i "kłótni" że ja tu siedzę czy zajęte. podpowiedziała też żeby zrobić tablice z rozkładem sali i stołów na wejściu z nazwiskami poukładanymi alfabetycznie i wskazaniem kto gdzie siedzi.
Ja też chciałam ale cały czas się zastanawiam..

Utwierdziłaś mnie, dzięki :)

image
A biżuterie do ślubu gdzie kupujecie?
ja myślałam żeby się skusić na kolczyki i bransoletkę ze swarovskiego...ale się zastanawiam bo cena niemała, ale ładnie połyskują:)
Ja kupuje komplet SHAMBALLA :)

image
Nie chce tu nikogo reklamować, ale my wybraliśmy obrączki z AK BIŻUTERIA, chcieliśmy zamówić internetowo(wzór wiedzieliśmy gdzie indziej) ale na szczęście nie dawno dowiedziałam się, że otwierają u nas w Gdańsku 31 marca.
Idziemy zamówić wtedy obrączki:)
Może będą jakieś promocje na otwarcie :)
I komuś się przyda zajrzeć w poszukiwaniu obrączek lub innej biżuterii:)

http://www.ak-bizuteria.pl/godziny-otwarcia-sklepu-stacjonarnego,p49.html
image
ceny jak widzę są niższe niż w aparcie czy podobnych salonach (bynajmniej ten model który nas interesuje)... może faktycznie warto zerknąć :)
Dekoratorką jeszcze nie jestem, ale mam zamiar (z zamiłowania zajmuję się rękodziełem artystycznym itp.). Na pierwszy rzut idzie oczywiście dekoracja kościoła na mój własny ślub.
No ceny maja fajne, mega duży wybór i " kolorów" :)
My trafiliśmy nasz wzór w te -25% :)

image
Kamyk899 dziękuję za propozycję ale już się zdecydowałam na Age M:P
co do obrączek polecam jubilera Czerkawski My już mamy zakupione:)
My obrączki kupilismy w Czarkowskiego we Wrzeszczu, takie:
http://1.bp.blogspot.com/-8l9p_tWmGZI/UtZwl7TDDOI/AAAAAAAAAKs/AVOB-RtgQN4/s1600/P1140968.JPG

A ja kolczyki (nic nie będę miała więcej, bo nie chcę jak choinka wyglądać) mam z etsy.com, dokładnie takie:
http://3.bp.blogspot.com/-I0RJbLnQK0s/UiWMWu2eDkI/AAAAAAAAAGo/WAj0KyDsS5M/s1600/il_570xN.493105988_owp9.jpg
Wiecie gdzie kupię w Gdańsku taśmę diamentowa?
Oraz takie kupie taki "sztywny papier" aby wykonać winietki?

image
u nas nie będzie winietek :)
Bedziemy tylko chyba wcześniej informować,że rodzina przy prawym stole a młodzież/znajmoi przy lewym stole :) - żeby uniknąć sytuacji,że młodzi trafią na towarzystwo starszych ciotek :)
Winietki oczywiscie bedziemy miec. Bylam tylko na jednym weselu, gdzie ich nie bylo - wesele mojego brata 10 lat temu. Takiego balaganu i haosu to jeszcze nie widzialam ;)

Paulinaa, czasem w marketach na dzialach paperniczych jest taki papier, ae to raczej kolorowy brystol, taki bardziej dziecinny niz elegancki. Na wnietki kupowalam na allegro, wybor ogromny

No i 1zł kosztuja a czasem za 1zł-2szt :)

Chciałam sama zrobić ale chyba się nie opłaci...
image
Ja kupilam cos takiego, tylko inny wzor
http://allegro.pl/papier-ozdobny-wizytowkowy-240g-a4-20-ark-promocja-i4034790624.html

Z jednej kartki wyszlo 8 winietek :)
Sama cielam i wypisywalam recznie

A wracając do biżuterii, moja koleżanka na swój ślub miała komplet Shamballa i nie wyglądała jak choinka, nie świeciła się :)- nawet bardzo jej pasowało.

I myślę, ze inne "świecące" biżuterie np: swarowski, nie muszą stworzyć z ciebie "choinki" :)
Wszystko zależne ja grubą biżuterie masz , jak przesadzisz to może różnie wyglądać :)
I wkońcu co najważniejsze to Twój ślub i Ty zdecydujesz jak będziesz wyglądać :)
image
Paulina mi chodziło o połączenie z moją suknia, mam bardzo bogato zdobiony gorset.
A ja myśłałam, że wgl masz takie zdanie o tym. :)

To też zależy jak bardzo zdobiony :)
Bo delikatna biżuteria myśle, że też może fajnie wyglądać :)
piekne misiadelko :))
po ile sa takie kolczyki
tez zakupiłam na allegro:)
czym nożykiem czy gilotyna?
Ja wybrałam biżuterię wykonaną techniką sutaszu. Kolczyki + bransoletka. Kolczyki są "niemerdające" żeby podczas tańca o kogoś się nie zahaczyć i ucha nie urwać ;)

Poza tym robi ją bliska mi osoba, podchodzę do tego także sentymentalnie ;) Komplet jest urokliwy :)
Ela, dostałam od narzeczonego więc dokładnie już nie pamiętam, ale z przesyłką coś koło 140 zł
Też będę miała do ślubu kolczyki sutasz.
A my koszyka sos nie będziemy mieć :)

Biżuterię kupiłam na grouponie - komplet pereł ale będę miała tylko kolczyki i bransoletkę bo mam jakby to nazwać zabudowaną suknię :)

Aga M już myślałam, że mnie brzydko mówiąc olałaś :P czekam na maila w takim razie bo do ślubu coraz bliżej :P aaa i gratuluję, jeśli dobrze zrozumiałam to urodziłaś dzdzię ? :)

Paulinaaa winietki gotowe do wypisania na allegro albo jakiś dobry papierniczy i najlepiej gilotyną wycinać.
My będziemy mieć na weselu tablicę z "usadzeniem" gości z racji tego, że będziemy mieć okrągłe stoły i będzie to pierwsze wesele na którym będę gdzie goście będą "usadzani" oraz będą okrągłe stoły więc nasze wesele będzie nowym doświadczeniem :D

Co prawda to prawda bez winietek lub tablicy jest chaos :) a zajmowanie miejsc torebkami to jakaś masakra, w zeszłym roku na weselu kuzynki wylądowałam z narzeczonym przy stole z ciociami i wujkami zamiast z kuzynostwem dlatego zdecydowaliśmy, że tablica będzie super opcją :)
a tak trochę zmieniając temat to jak myślicie jak ustawić stoły czy zrobić okrągłe czy długie stoły? zastanawiam się jaki układ byłby lepszy.
My będziemy mieli 3 stoły ustawione wzdłuż sali i jeden nasz prostopadle ,czyli takie "C" i na środku jeden.
Dziewczyny, czy robicie sobie jakieś zabiegi oczyszczające twarz, ciało itd.?
BYłam wczoraj na złuszczaniu skóry, żeby wyrównać koloryt,usunąć przebarwienia itp.
ustawić tak, żeby ze stołów było widać parkiet i to co się na nim dzieje :) ja osobiście nie bardzo lubie się bawić, jestem raczej obserwatorem, i zawsze denerwowało mnie na weselach, że muszę odchodzic od stolika i wedrowac do parkiketu zeby zobaczyc co sie dzieje, lub stawac na krzesle i wyciągać głowe zeby cos zobaczyc :)
Mamy za małą sale na okrągłe stoły :(- tak nam powiedzione, że się nie zmieszczą..
I będziemy mieć ustawione w literkę E.
image
na naszej sali jest miejsce właśnie na prostokątne stoły i okrągłe ... jedni mówią że lepiej okrągłe bo bliżej wszyscy siebie siedzą i jest bardziej elegancko a drudzy że prostokątne bo łatwiej rodziny się zapoznają... już sama nie wiem...
Jak Ci bardziej podoba :)
bo zawsze zdania będą podzielone,
U mnie by lepiej pasowały okrągłe stoły niż prostokątne ale cóż...
I jeszcze sala ma 4filarki małych na środku sali i może to jest przeszkodą..

image
Od początku planowania wesele upierałam się przy stołach w kształcie litery E lub C, ale gdy zobaczyłam zdjęcia naszej sali z okrągłymi stołami od razu przypadły mi do gustu i tak oto padła decyzja o okrągłych stołach ;)

Pooglądaj zdjęcia i porównaj co Tobie bardziej się podoba bo wiadomo, że ludzie mają inne gusta i inne rzeczy im się podobają :)
faktycznie będę musiała pooglądać zdjęcia sali z okrągłymi stołami i prostokątnymi... ale chyba wybiorę z okrągłymi:)
Witajcie,
sprzedam niedrogo gotowe zaproszenia slubne/weselne.
Do kazdego dolaczona jest koperta oraz widoczne na zdjeciach 'wkladki'.

Wzor 1 - 6 opakowan po 10 sztuk
Wzor 2 - 2 opakowania po 10 sztuk
Wzor 3 - 2 opakowania po 10 sztuk

Zdjecia zaproszen dostepne w linku ponizej:
https://drive.google.com/folderview?id=0B3yvVUCbScLxeXpBeV9IWVlSVGc&usp=sharing

Osoby zainteresowane prosze o kontakt na priv.
Dziewczyny a jakie piosenki i jaki taniec macie na 1 taniec?

Któraś robi te "Śmieszne tańce" ?

image
Wcześniej trafiłam juz na nieaktywny wątek :) Dzięki Paulinaaa . Jaki będziecie miały kolor przewodni na weselu? Ja się zastanawiam między żółtym , a fioletowym. Nie wiem, na jaki sie zdecydować.
ja się zastanawiałam na 1 tańcem czy w ogóle go mieć, ale doszłam do wniosku że czemu nie... ja bardzo lubię muzykę z nocy i dni (oryginał to szostakowicz walc nr 2) i do tego będziemy tańczyć:)

a co do koloru przewodniego to albo jasny fiolet albo coś w deseń pudrowego różu czy łososiowego :)
też tak myślałam nad miksem fioletu, http://organizerslubny24.pl/blog/65/kolor-przewodni-radiant-orchid
bardzo ładnie to wygląda... te bym chciała taki troszkę ciemniejszy fiolet ale kolor sali na to nie pozwala, więc będę miała pastelowe kolory:)
Dziewczyny zapraszam na makijaż próbny, do końca kwietnia cena 30 zł.
504 609 077

http://olamakeup.blog.pl/
My mamy róż i fiolet :)
W sumie od pudrowego/brudnego różu (koloru wstążki od sukni), jasnego różu i fioletu :)
Jeszcze dokładnie sama nie wiem jak to zrobić :)

Żółty to kolor zdrady i jakoś jestem zrażona do motywu przewodni.. :(
Tak jakoś mi się utrwaliło,
Ale jestem zakochana w motywie cytryn i słoneczków :)

Może połącz żółty i fiolet :) jak nie możesz się zdecydować :)

image
A co myslicie jaki kolor przewodni pomarańczowy?
Pierwsze co mi przychodzi na myśl to Pomarańcze! :)
Piękny kolor :)

image
No własnie chyba zostanę przy samym fiolecie, ale chyba z odcieniami plus biały, coś w stylu jak na tej focie z menu. A pomarańcz też fajny kolor, ale u mnie nie będzie pasował do sali.
U nas kolorem przewodnim jest szafirowy i jego odcienie az po granat.

Co do wczesniejszych postow dotyczacych bizuterii - ja tez bede miala kolczyki sutasz zrobione przez bliska kolezanke :)

A odnosnie zabiegow pielegnacyjnych - bylam na mezoterapii beziglowej, a teraz co tydzien chodze na kwasy owocowe. Mam z natury bardza sucha skore, a po 3 zabiegach kwasami + jakies ampulki nawilzajace skora jest w super stanie. Zdecydowanie gladsza, lepiej odzywiona. Dziewczyny, polecam!

Dziewczyny a co macie na 1 taniec?
Ja polecam peelingi i maski dobrane do typu cery :)
Regularnie robione dają efekt- to dla tych, których nie mają kasy lub nie chcą chodzić do kosmetyczki :)

image
My zastanawiamy się nad Wielka miłość a Moja jedyne marzenie..
Ale też nie wiemy czy chcemy mix:)
Koleżanka uczy tańca i mówi, że ciężko dobrać taniec do Wielka miłość :)

image
Czarna,
My mamy Ellie Goulding - How long will I love you

Znacie te piosenke? :)

Paulinaa,
Maseczki sa super, ale ja juz mialam tak przesuszona cere, ze nic nie dzialalo.

Mixow nie planujemy.

Jeśli się jeszcze zastanawiasz nad fioletem, to polecam. Byłam na weselu gdzie był fiolet i wszystkim się super podobało. Ładnie się komponował z bielą.
Ja też mam przesuszoną :)
Maseczki, kremy nawilżające itp u mnie widać poprawe :)
Moje kolory przewodnie to fiolet i fuksja:)

A pierwszy taniec- skrócona wersja I have nothing Whitney Houston
Ja tez miałam na początku fuksja i fiolet ale zmieniłam na jasny róż :)
u nas kolory przewodnie to złoto i pudrowy róż.

Dziewczyny macie do polecenia jakies fajne auto do ślubu? niedrogie przy okazji ;)
My jedziemy Audi: A5 albo Q7, pożyczamy od kuzynki narzeczonego :)

image
A my jedziemy kazdy swoim autem. Mnie zawioza moje druhny, narzeczonego jego druzbowie. Jestesmy bardzo zwiazani ze swoimi samochodami, dlatego od poczatku nie wyobrazalam sobie, ze mozemy jechac innymi pojazdami. To takie nasze male dziwactwo ;)
Zobaczymy sie dopiero pod oltarzem :)
A po mszy jedziemy juz wspolnie konna dorozka :)

Dziewczyny, to juz dokladnie za miesiac... o tej porze bedziemy juz kilka godzin po slubie i bedziemy tancowac ile wlezie :)

Stoły u mnie będą w E,inaczej się nie zmieszczą,poza tym na każdym weselu,na którym byłam stoły były tak ustawione

Piosenka : I don't want to miss a thing - Aerosmith. Mamy sentyment do niej.

Kolory... Sala ma odcienie brązu i beżu, więc będziemy mieć pudrowy róż i niebieski prawdopodobnie,ale jeszcze nie zdecydowaliśmy na 100 %.
a my pojedziemy wiśniowym, starym garbuskiem :D
odnośnie koloru przewodniego to bordowy:) od zawsze kochałam się w tym kolorze, zaraz po niebieskim ;P a że sala ma podobne kolory to dłużej się nie zastanawialiśmy;P

a pierwszy taniec? nie zamierzamy robić żadnych miksów, a piosenka to Aerosmith - I don't want to miss a thing

życzę powodzenia parom, którym zbliża się termin tego pięknego dnia! :)
U nas stoły będą w takie coś między C a E :D
W sensie, że będzie C, ale obok będzie jeszcze jeden dłuuugi stół :P

|----------||
Widze Agnicha,ze ten sam kawalek.mamy. a idziecie gdzies na nauke tanca?
Piosenka ta sama, widze ze popularna:)
A co do koloru przewodniego to na początku mieliśmy nie mieć, ale teraz jakos mi blizej tego własnie fioletu. Teraz głupie pytanie: na 3 zdjęciu to tez jest orchidea? Bo na ostatnim to wiem, ze tak:) Bardzo podoba mi sie ten bukiet.
A nam zostało równe 100dni! :)
Już tylko 100 :)

Mój nie chce jechać naszą audicą, więc pożyczamy :)
Mi tam bez różnicy :D
image

image
Cynka - tak planowaliśmy iść do szkoły, ale zbieramy się jakoś i zbieramy, a trafić do szkoły nie możemy :P chcieliśmy po nowym roku ruszyć ale jakoś.. czas ucieka a my dalej w miejscu stoimy ;P
cynka, Agnicha my też mamy aerosmith I don't wanna miss a thing :)
Mój Damian ją wybrał, a tańczymy do niej walca :) byliśmy kilka miesięcy temu na kilku lekcjach, a teraz czekamy na koniec remontu naszego nowego domku żeby mieć gdzie ćwiczyć :)

Kolor przewodni mięta z brzoskwinią :) miała być sama mięta ale tak mi się podoba połączenie z brzoskwinią, że nie odpuszczę :)

Paulinaaa coraz bliżej :D
jedziemy 27go kwietnia na krótki urlop do Polski pozałatwiać ostatnie rzeczy tj. obrączki, urząd, kościół i odebrać moją suknię ślubną :D a potem przyjeżdżamy dopiero pod koniec czerwca na ślub więc musimy się streszczać :)
No mój powiedział,że od maja albo czerwca się zapiszemy,bo jak skończy tańcowanie w lipcu,to boi się,że do września zapomni wszystkiego ;)

Więc jeszcze trochę czasu do tego mamy.

Wybraliśmy obrączki przedwczoraj i pojutrze jedziemy złożyć na nie zamówienie u Czarkowskiego w Gdańsku. Ma bardzo dobre opinie,a byłam u niego wczoraj, to sprawiał wrażenie,że zna się na swojej robocie.
Widzę, bardzo popularna piosenka:)

My wybraliśmy polską piosenkę:)
image
My tez chcemy Polska chyba piosenkę Karolaka tylko bądz ,ale jeszcze na 100 się nie zdecydowaliśmy
Cynka My kupowaliśmy tam obrączki i jesteśmy zadowoleni.
No to fajnie :) Właśnie dostałam od niego odpowiedź na maila,że zrobi mój wzór :)
Tak chwalicie tego Czarkowskiego, że jutro podjadę i zapytam się o cene obrączki mojej :)

image
//
A i mam pytanie gdzie w trójmieście kupię karton na koperty? Na allegro są wszystkie na jedno kopyto... a ja bym chciała w realu je najpierw zobaczyć.

A co do piosenki na pierwszy taniec to myślimy o "Kochaj mnie i dotykaj" Tomasza Żółtko lub "You are not alone" Michael Jackson, wszystko zależy od wykonania zespołu...
My obraczki robilismy w zlotym krążku-Goldex w Gdyni i tez polecam:)
Ponawiam moje głupie pytanie :)
Teraz głupie pytanie: na 3 zdjęciu to tez jest orchidea? Bo na ostatnim to wiem, ze tak:) Bardzo podoba mi sie ten bukiet.
http://organizerslubny24.pl/userfiles/kolor%20przewodni%20radiant%20orchid/tablica1.jpg
to jest Phalaenopsis czyli storczyk
Paaulinaa_ Studniówka :)
co studniówka?

image
Paulina, studniowka bo sto dni do slubu masz :)

Aaa, dzisiaj ciężko myśle :P

Gapa :D

image
cynka i ma rację bo powiem Ci, że mało co pamiętam z tych lekcji już ... mam nadzieję, że wspólnymi siłami przypomnimy sobie z Damianem "jak to szło" :P
Byliśmy dziś w Vistuli kupić Młodemu koszulęi krawat. Koszula biała, klasyczna z mankietami. Łatwo było. Problemem okazał się krawat. Pani od razu powiedziała, że biały, ew. jakiś błyszczący-srebrny... ja od razu odrzuciłam tą opcję. Fakt, podobają mi się takie, ale to też powinno pasować do urody faceta. Mój jest blondynem, cerę ma różowawą. Biel tylko to podkreśla. A Pani na to, że jakbędzie miał kolorowy, to nie będzie się odróżniał od gości. ale chyba nie chodzi o to, zeby za wszelką cenę się wyróżniać, nieważne czy na + czy na - .

A jak to u Was wygląda? Co ze stroikiem do marynarki... poszetka czy kwiatek, czy jedno i drugie?
Najważniejsze, zeby dobrze wyglądał a nie koniecznie się na siłę wyróżniał.
A co do koloru to mi się ten fiolet w różnych odcieniach bardzo podoba. Fajnie wygląda, a do tego jeszcze kolor roku ;)
Poszetka + kwiatek :-)

poszetka i kwiatek :)
tak samo jak wyżej:)
Dzięki serdeczne:)
Może komuś się przyda welon:
Znalazłam w ogłoszeniach.
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/suknie-slubne/nowy-welon-polis-bialy-z-metka-tiul-ozdobne-wykonczenie-ogl8098110.html
Ja wracam do koloru przewodniego. Cały czas się zastanawiam, a ten fiolet mogę z zielenią połączyć? Bo tam na fotach jest z bielą i odcienami fioletu to dobrze wygląda, ale wszyscy mowila, ze zielen i nie wiem:)
Nie rozumiem dlaczego mój post odnosnie bizuterii został usunięty, to jest forum wymieniamy sie róznymi opiniami, doradzamy sobie itd. linki typu, tablica.pl czy trójmiasto. ogłoszenia tez są w jakiejś formie reklamą bo tam ludzie sprzedają swoje rzeczy, więc w jakiś sposób je reklamują. Podałam link do pięknej bizuterii robionej przez jedną osobe która naprawde ma piekne prace i warto je rozpowszechniać ....
Ale widzę, że nie tylko Twój post został zablokowany... ciekawe
Boski jest fiolet:)
Kurcze,żeby na tym welonie nie było perełek,to zapewne skusiłabym się

Będę szukać dalej ;)

Wystrzegam się wszystkiego,co ma perły,perełki i perełkowatopodbne ;P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Wiem, też nie mam i nie chce pereł :D

Chociaż gdyby tego wszystkiego przestrzegać :D

Tak to przeczytałam to stwierdziłam, że jest nie wykonalne:D

http://www.weselny-serwis.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=383:przesdy-lubne&catid=373:artykul-strona-startowa&Itemid=18

image
odnośnie bukietu: fantastycznie wygląda z samych storczyków, zakochałam się w nim :)
dziewczyny do tych co były już w USC I W SWOICH PARAFIACH I SA PO SPISANIU PROTOKOŁU PRZEDŚLUBNEGO
moje pytanie(bo już sie zamieszałam)

bierzemy ślub konkordatowy

w USC (każdy z nas bierze z swojego) :
- skrócony odpis aktu urodzenia opłacony opłatą skarbową(opłatę można zapłacić nam miejscu czy wcześniej zrobić przelew)
- Zaświadczenie (do ślubu konkordatowego) stwierdzające brak okoliczności wyłączających zawarcie małżeństwa

czy coś jeszcze?
czy w USC w Gdańsku mogę być sama czy z narzeczonym?(bo narzeczony music pojechać do USC w Gdynii

Z góry dziękuje za odp
moze przyda sie ta informacja w Kaufland jest pepsi/7up/mirinda 2x 2l za 5,45 zl
Ja niestety Ci nie pomogę ;(
Złożyć dokumenty będziemy mogli najwcześniej 5 kwietnia bo trzeba Złożyć od 3 do 1miesiaca przed ślubem.
My zrobimy to kwiecień/maj aby mieć z głowy :)

image
my chcemy po 5 kwietnia(bedzie 3 miesiace do naszego slubu) to załatwić ,bo później nie będzie mojego narzeczonego...
My też, ale żeby mieć to już załatwione, aby jak najmniej na później było :)
image
Chciałam podpytać,
za ślub cywilny płaci się 80zł,
a ew, wyciągniecie aktów urodzenia..
i dowody osobiste.

Coś jeszcze do ślubu konkordatowego?
Jakieś koszta?

image
czy protokół przedślubny może spisać ksiądz,który prowadzi nauki przedślubne?
Jeśli chodzi o to zaświadczenie z usc, z odpisami aktu urodzenia trzeba zgłosić się do usc zgodnego z miejscem zameldowania jednego z przyszłych małżonków - we dwoje. Nie trzeba iść do dwóch usc.
Hmmm a to jak sama pojade do USC po zaświadczenia to mi nie dadzą? Pochodzę z mazur i po wszystkie dokumenty tam muszę jechac
Dziękuję za odp, a wtedy już decydujecie kogo nazwisko przyjmiecie po ślubie?
Jeżeli ksiądz pochodził 1 z 2 parafii( twojej parafii bądź narzeczonego) to tak,
my będziemy spisywać protokoł w parafii narzeczonego( nauk tam nie robiliśmy)ja do swojej muszę podejsc po metryke chrztu i innych sakramentow
Dzieki za odpowiedź :)
tu masz wszystkie infor. ja z nich koszytałam http://organizerslubny24.pl/blog/16/slub-konkordatowy
Bardzo dziękuję przydało sie;))
My dziś byliśmy na protokole w kościele. Potrzene było zaświadczenie z USC o braku przeciwskazań do zawarcia związku małżeżskiego (trzeba to załatwić w urzędzie jednego z narzeczonych - my byliśmy osobno, ale dopiero druga osoba mogła zaświadczenie odebrać, koszt 84zł), świadectwa chrztu, nauki przedmałżeńskie + poradnictwo, zaśw. o bierzmowaniu + dowody osobiste.

Obawiałam się trochę o te "intymne pytania", ale było ok, na wszystkie odpowiadaliśmy razem. Narzeczony dostał zaświadczenie do swojej parafii do zapowiedzi, i karteczki do spowiedzi.
A odpis aktu urodzenia skrócony odpis z usc nie był potrzebny. Bo metryka chrztu to co innego i to bierzemy z parafii
W tym linku wyżej wyczytałam, że jak np obydwoje jesteśmy z Gda, i w tym urzędzie mamy akty urodzenia, to nie musimy wybierać aktów.

Pewnie temu nie wybierałaś aktu urodzenia.
Jeszcze mi się przypomniało, że ks. proboszcz wczoraj nam powiedział, że nie musimy organizować sobie dekoracji kościoła, bo jest 1sza rocznica ustanowienia sanktuarium w parafii, święcenia kapłańskie, odpust oraz świeto Maryji Wspomożycielki :) I ładniej już kościoła nie udekorujemy niż oni zamierzają to zrobić :)

Uff:)
Spisaliśmy protokół :)

Trwało to ok. 30 minut, może trochę mniej:)

Najpierw imiona, nazwiska, dowody osobiste, miejsca urodzenia, ksiądz wypytywało nasze obie parafie, dałam zgodę od mojego proboszcza na ślub w obcej parafii, miejsce zamieszkania, daliśmy też karteczki z naukami i poradnią, akty chrztu i bierzmowania.

Potem ksiądz wyprosił mnie i przepytywał narezczonego, następnie zamieniliśmy się i wypytywał mnie. Ok. 30 pytań, żadnych intymnych może poza tym czy jestem w ciąży:D Ale nic strasznego, powiedziałam, że mieszkamy razem, nie umoralniał, tylko powiedział, że obowiązuje nas jedna spowiedź przedślubna. Dał książeczkę z pytaniami, których mozemy się spodziewać na przedslubnej spowiedzi i powiedział, że o wszystko spowiednik nie będzie pytał, ale żebyśmy się zapoznali, żeby zaskoczenia nie było :) I to wszystko, nawet fajnie było :))
Mamy już 300 odpowiedzi na forum :)- nowy watek nie długo :)

Ja dzwoniłam do Czarkowskiego w piątek - nie było pana w pracy, obiecał oddzwonić w sobotę, następnie dzowniłam w sobote w h pracy i nie odebrał ani nie oddzwonił..

Jutro idziemy w takim razie do AK kupić obrączki :)

image
to prawda, nie trzeba wtedy mieć - to nawet dobre rozwiazanie
dziewczyny czy któraś chce coś uaktualnić w pierwszym poście? :>
Ja tym razem już chyba wszystko mam co innych mogłoby interesować po moim ślubie:))
Ja chyba tez :)

A tak przy okazji chcialabym polecic salon Livia na Przymorzu.
Ja co prawda nie kupilam u nich sukni, a jedynie robilam poprawki sukni uzywanej, ale panie spisaly sie na medal. Jesli ktoras z Was potrzebuje doszycia ramiaczek, podpiecia trenu, zmiany rozmiaru itd, to polecam serdecznie :)

ja chętnie uaktualnię ;)

16.08. ~heke1990; Ola i Darek, ślub: Potęgowo, wesele: Potęgowo, zespół: Quatro z Nowego Dworu Gdańskiego, foto: Tandem (Lębork), video : videofotoefekt Dariusz Falkowski (Słupsk), wódka: Wyborowa, suknia: Lisa Ferrera (LF 711), makijaż: Atelier Urody Grażyna Knuth (Lębork), zaproszenia: Decorisus.

Póki co to tyle :)
jeszcze tylko dopiszę: nauki przedmałżeńskie i poradnia rodzinna: Dominikanie, Gdańsk.

:)
też uaktualnię:
07.06.~kasietta88; Kasia & Rafał, sala: Dwór Magnat w Bojanie Platynowa, Kościół: św. Jadwigi Królowej w Bojanie, Fotograf: Kasia Puwalska, Kamerzysta: Videogroszek, DJ: DjVicek, Bukiet: Tajemniczy Ogród, Fryzura: p. Ania salon Glamur Salon Piękności w Rumii, Paznokcie: Teściowa:), samochód: Hummer H2 vipsstars.pl, obrączki: inneobraczki.pl, wódka: Smirnoff Black
Jak już wcześniej wam wspomniałam o AK biżteria dziś jest otwarcie.
I mają - 10% na obrączki ale tylko dziś,na otwarcie salonu, czynny do 18 :)
Za nie długo się zbieramy i jedziemy zamówić nasze upatrzone obrączki:)

image
Ja też uaktualnię:)
16.08. ~sliweczka90; Natalia i Mariusz, ślub, 16.00: kościół p.w. Michała Archanioła w Zblewie, wesele: Kamienny Zdrój, Więckowy k. Skarszew, zespół: This Time, Starogard Gdański, foto: Avedon (Starogard Gdański), video : Avedon - Tomek Babinek (Starogard Gdański), wódka: Żubrówka Biała, suknia, garnitur, obrączki : Salon Ślubny Bianka (Starogard Gdański), makijaż: Atelier Urody p. Grażyna (Starogard Gdański) , zaproszenia: allegro.pl., biżuteria: swarowsky, buty: allegro.pl, piosenka na pierwszy taniec: Where You Are (Gavin Degraw)
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=533007&c=1&k=170

Z.A.P.R.A.S.Z.A.M

:)
To i ja uaktualnię :)

14.06. ~czesia357; Kamila i Tomek, ślub godz. 15.00 w kościele NMP Królowej Polski w Wejherowie, wesele w Sali Szrot w Gościcinie, zespół Nevada, Fryzjerka - zaufana Pani Aneta, Obrączki Złoty Krążek - Gdynia,
Suknia Salon BJ w Wejherowie, Foto Tomasz Śmietanko, Biżuteria: swarowsky, Zaproszenia: allegro, Zielone buty: tablica.pl, wódka Sobieski z Afroalko.
Proszę o dopisanie :)
12.07. ~Adelajla; Ada i Bartek, Ślub - kościół Św. Jadwigi Królowej w Gdańsku, Wesele - Sala okolicznościowa Złota Róża, Dj - Krzysztof Kleszczyński, Foto - Fotogrupa, Kamerzysta - Studio 4ma,
Też dzwoniłam,ale w końcu pojechałam.

Cena mega spoko,Pan Cz. konkretny,spokojny,uśmiechnięty i sympatyczny.

Zamówiliśmy u niego te obrączki :)

Będą za około 2 mies.,bo chcemy ze swojego złota sentymentalnego.

Koleżanka z pracy polecała mi go,bo w ubiegłym roku kupowała u niego obrączki ze wzoru z apartu i bardzo jest zadowolona.
My zamówiliśmy gdzie indziej.
Chciałam się zapytać tylko o cene, więc telefon wystarczył,
ale że nie odebrał ani nie oddzownił, ja też odpuściłam.
My czekamy msc ze swojego złota. :)

image
do góry