Widok

Młode Pary 2014 (część 7)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
KWIECIEŃ
26.04. ~Jaagnes; Agnes & Karol, Sala: Zamek Jan III Sobieski w Rzucewie, Klasztor o.Franciszkanów pod wezwaniem św. Anny w Wejherowie, godzina 15:00, Fotograf: AM-Studio, zaspół http://www.zespolmagic.pl
26.04. ~Arijka; Dorota & Krzysztof, sala Lęborska Perła w Lęborku, kościół św. Jakuba Apostoła w Łebie, orkiestra/dj Brygada S, fotograf: Grupa Alternatywni
26.04. ~Messaja; Magdalena i Krzysztof Kościol: Parafia Najświętszej Marii Panny Matki Kościoła i Świętej Katarzyny w Gdańsku, sala weselna: GRYF (żukowo) lub DWOREK GOŚCINNY (Gdańsk Lipce) zespół: Zespół A'Test, video i foto- ???
26.04 ~ panna-anna, Ania i Robert, Kościół Św. Wojciecha w Kielnie godz 15:30, sala: Folwark Dajak w Koleczkowie, Dj Grzegorz Gromadzki, Dekoratorka: Forumka Aga M. Foto i kamera: Grupa Obiektywni. Suknia z kolekcji Alfred Angelo. Wodka: Zubrowka biala.

MAJ
03.05. ~JustaKapusta; sala: Dwór Magnat
09.05. ~Ewa i Adam, Sanktuarium Matemblewo, wesele:Restauracja nad Potokiem - Gdańsk Jelitkowo, DJ Larry, foto: M. Jończyk
image
10.05. ~agula85; Aga&Piotr, Kościół Św. Antoniego w Brzeźnie, sala: Hotel Gniecki w Przejazdowie, DJ- Lech Radziun i fotograf- FotoGrupa.pl
23.05.~ kalija - Karolina i Krystian, Ślub-kościół św.Leona Wielkiego(Konwikt) Wejherowo, Wesele - Ośrodek Wczasowy "Bingo Bieszkowice, Zespół - Maykipolo, Filmowanie - Maykipolo, Wódka - Żołądkowa De Luxe, Fotograf - zaprzyjaźniona dobra duszyczka, Winietki, zaproszenia, zawieszki na butelki, wystrój kościoła- wykonanie własne, Suknia - projekt własny - krawcowa Wejherowo,Garnitur - Vestus - niebieski, dobry humor - wszyscy goście :)
24.05. ~Domili; Dominika&Daniel, miejsce: Dzikie Wino, zespół: Półtora Gościa, fotograf: fotogrupa.pl
24.05. ~ DamaKier; Martyna i Krzyś; wesele - Ośrodek Wypoczynkowy Zawiaty; fotograf - fotoinlove; zespół ArtandBrass
24.05. ~lola80; Monika i Paweł, wesele: Oaza, Połchowo
31.05. ~misiadelko; Kościół: Parafia Św. Wojciecha w Kartuzach, godzina 16.00. Sala: Hotel Pod Orłem, dj Gucio, foto: fotoinlove.pl, video: AMADEOFILM Mrągowo, dekoracje sali, bukiet itp.: AgataDekoracje, dekoracje kościoła: MGFloris, suknia: Bianka Starogard, Obrączki: Czarkowski, skrzypaczka: Agnieszka Elert, fryzjerka: Joanna Rabiega, makijaż ajsvisage
31.05. ~kamyk899; kościół św Walentego Gdańsk-Matarnia, przyjęcie Restauracyjka u Babuni, fotograf OddView, oprawa muzyczna ślubu (skrzypce i śpiew) Państwo Jamioł, zaproszenia i winietki projekt własny, suknia jest (krótka), buty są (różowe), ubiór Pana Młodego - brak, bukiet ślubny, bransoletka kwiatowa dla świadkowej, butonierki ślubne - Kwiaciarnia Doris (galeria bałtycka) . Fryzura i wizaż Dream Beauty.
31.05. ~kopciuszka27; Monika i Paweł, kościół św. Brygidy, wesele: hotel Qubus. Dj Mitch, wizaż: Elżbieta Skoczeń, kwiaty: Prosta Forma.

CZERWIEC
07.06.~kasietta88; Kasia & Rafał, sala: Dwór Magnat w Bojanie Platynowa, Kościół: św. Jadwigi Królowej w Bojanie, Fotograf: Kasia Puwalska, Kamerzysta: Videogroszek, DJ: DjVicek, Bukiet: Tajemniczy Ogród, Fryzura: p. Ania salon Glamur Salon Piękności w Rumii, Paznokcie: Teściowa:), samochód: Hummer H2 vipsstars.pl, obrączki: inneobraczki.pl, wódka: Smirnoff Black
07.06. ~KoliberQ; Parafia pw. Św. Stanisława Bpa w Gdańsku; Sala: PSM Przymorze; Foto&Wideo: MKVideo; DJ ARO; Suknia, obrączki, kucharz, ciasta- załatwione :)
14.06. ~Karolina; Karolina&Ariel--->Złota Jesień (Kartuzy), Kościół Pod Wezwaniem Chrystusa Miłosiernego Gdynia-Płyta Redłowska, zespół Ragtime
14.06. ~czesia357; Kamila i Tomek, ślub /najprawdopodobniej/ w NMP Królowej Polski w Wejherowie, wesele w Sali Szrot w Gościcinie, zespół Nevada, Fryzjerka - zaufana Pani Aneta.
14.06. ~czerwcowe; Karolina i Damian, Ślub: Parafia Rzymsko-Katolicka p.w. Św.Teresy Benedykty od Krzyża (Edyty Stein) Gdańsk-Ujeścisko, oprawa muzyczna w kościele zespół Selah z kościoła p.w. Bożego Ciała w Gdańsku na Morenie, Wesele: Tawerna Grecka LUKULLUS Gdańsk-Kartuska oprawa muzyczna Marek&Bogdan z Gdyni
14.06. ~Patrizia & Daniel, Kościół: Parafia Matki Boskiej Częstochowskiej w Grabowie Parchowskim (Jezioro Mausz na Kaszubach), Miejsce weselne: Ośrodek Szansa Mausz, Muzyka: Sławek B., Zdjęcia: Fotogrupa
14.06. ~justynkie; Justyna & Andrzej, Kościół: Sanktuarium Miłosierdzia Bożego w Olsztynie, godzina 16.00. Sala: Restauracja Przystań w Olsztynie, zespół: GajewskiBand, foto-video: AMADEOFILM Mrągowo
14.06. ~f.i.o.l.e.k; Róża i Krzysiek, Ślub: Parafia Św. Antoniego w Gdyni, Wesele: Dom Bankietowy Grinholc w Rumi, Dj: Robert Jakubek, fotograf: Kreatorzy Wspomnień, kamerzysta: Video Art Studio
14.06. ~Moniaroz; Monika & Karol, kosciół Najświętszego Serca Pana Jezusa i Św. Małgorzaty Marii Alacoque, godz. 15. wesele Agrotka Osłonino, fotograf i kamerzysta jest, orkiestra jest, wódeczka kupiona
14.06. ~Sylwia i Piotr, Kościół p.w. Św. Aniołów Stróżów w Mrzezinie, sala: Oaza Połchowo, Zespół: Art Media Duo, Foto: Znajomy :) Video: Video Wspomnienia, Wódka: Stock (kupiona)
28.06. ~agunineczka; Agnieszka & Rafał, ślub: kościół pw. św. Ignacego na Starych Szkotach, oprawa ślubu: zespół NaNiby; wesele: Złota Róża w Gdańsku, kamerzysta: videogroszek, foto: P. Dmochewicz, DJ: Robert Jakubek, suknia: salon ślubny Bianka w Starogardzie Gd., makijaż: Anna Stykała; dekoracja kościoła, bukiety, butonierki: Anna Dekor
28.06. ~Izunka; Iza i Mateusz, Parafia Matki Boskiej Częstochowskiej Wrzeszcz, wesele "Pod Lipami" sala Zielona, dj McMike, fot. Błażej Maziarz, obsługa barmańska Bar4You

LIPIEC
05.07. ~aga890, Agnieszka & Damian, sala: hotel Otomin, kościół - parafia Św. Brata Alberta Chmielowskiego Kokoszki, Dj - wodzirej DarJan, Samochód do ślubu - Hummer H2 http://www.max-limo.pl, Fotograf - http://www.fotoinlove.pl, video - Studio 4ma TV, Fryzjerka- zaufana pani Ada, Kwartet smyczkowy 4one, makijaż - Agnieszka Skrzyńska http://ajs-visage.pl/, barmani - http://www.barmanwesele.pl/
05.07. ~Paulina; Paulina i Artur, Ślub: Kościół Św. Antoniego w Gdańsk- Brzeźnie, Wesele: Magnat Bojano http://www.dwor-magnat.pl/, foto i video Grupa Obiektywni http://obiektywni.net/ , Suknia: Salon Angel model Giovani, Dj EmCe http://www.djemce.pl/, Makijaż: Agnieszka Skrzyńska http://www.ajs-visage.pl/, Paznokcie stała kiientka: Monika http://www.paznokciemoniki.dzs.pl/
05.07. ~Ewelina i Piotr, sala weselna" Wanilla Weding House "Nowy Dwór Wejherowski, Kościół parafialny Stygmatów Św. Franciszka Nowy Dwór Wejherowski, zespól Max Dance z Lęborka
05.07. ~malagaa; Agnieszka & Robert; Kościół Św. Krzyża w Gdańsku-Wrzeszczu, wesele: hotel Merkury w Straszynie, zespol: Best ze Starogardu Gdańskiego, fotograf i kamerzysta: Shark Foto Studio
12.07. ~Ciasteczkowa; Kamila i Damian, Parafia p.w św. Jana Chrzciciela i Brata Alberta Gdynia chylonia, oprawa muzyczna do kościoła-zespół Lux Mundi, wesele -Dworek Barwik , zespół Pretext, fotograf i kamerzysta- grupa Obiektywni
12.07. ~Kasia & Damian, ślub - kościół WNMP w Redzie, wesele - Vanilla Wedding House Nowy Dwór Wejherowski, fotografia Maja Meronk, Dj i kamerzytsa ImproDance
12.07. ~atagaa; Agata i Adam, ślub - Katedra Oliwska Gdańsk, wesele : Hotel 4 Brzozy na Kowalach, foto: foto in love, zespół: feeling - Lębork, wideofilmowanie: Marek Kowalski - Grudziądz
25.07~ Karolina i David, Gościniec dla Przyjaciół w Wyczechowie, kościół sw. walentego w Gdańsku, DJ Arkadiusz Mieczewski, fotograf FVF z Tczewa
26.07. ~rozsadna; Ania&Piotr, Kościół: Parafia Św. Michała Archanioła w Sopocie, godzina 14:30; Sala: Orchidea w Chwaszczynie, zespół: Jak's band, fotograf: p. Maja Gościniak, kamerzysta: p. Jacek Narloch

SIERPIEŃ
02.08. ~Gosia; Gosia i Mateusz; Ślub w Sianowie, wesele Wichrowe Wzgórza
09.08. ~nataluska19923 wesele: sala Filip w Osłoninie, Kościół: pw. św. Michała Archanioła w Gdyni na Oksywiu, Fotograf/Kamerzysta: Shark Foto Studio, Zespół : Nevada z Redy
16.08. ~heke1990; Ola i Darek, ślub: Potęgowo, wesele: Potęgowo, zespół: Quatro z Nowego Dworu Gdańskiego, foto: Tandem (Lębork), video : videofotoefekt Dariusz Falkowski (Słupsk), wódka: Wyborowa, suknia: Lisa Ferrera (LF 711), makijaż: Atelier Urody Grażyna Knuth (Lębork), zaproszenia: Decorisus, nauki przedmałżeńskie i poradnia rodzinna: Dominikanie, Gdańsk.
16.08. ~Agnicha; Agnieszka i Dawid, parafia pw. św. Mikołaja w Gdyni Chyloni godz. 15, miejsce wesela: Restauracja Dzikie Wino w Redzie, przygrywać będzie nam zespół Nevada z Redy, a kamerzysta wraz ze zdjęciami: RayTv - Mariusz Niedziela. Sukienka z Salonu "AGA"-http://www.suknie-slubne.cisonet.pl, zaproszenia dla gości: http://allegro.pl/kolorowe-zaproszenia-slubne-40wzorow-promocja-i3920346210.html , dla rodziców, chrzestnych i świadków: http://allegro.pl/zaproszenia-slubne-w-butelce-piekne-i3973245570.html ,
Makijaż oraz fryzjerka - zaprzyjaźniona Pani Bożenka, jeżeli chodzi o kwiaty to będą z kwiaciarni "Bukieciarna"
Nauki przedmałżeńskie i poradnia już zrobione.
Obrączki będą z "Apart'a" w marcu będą załatwiane
16.08. ~sliweczka90; Natalia i Mariusz, ślub, 16.00: kościół p.w. Michała Archanioła w Zblewie, wesele: Kamienny Zdrój, Więckowy k. Skarszew, zespół: This Time, Starogard Gdański, foto: Avedon (Starogard Gdański), video : Avedon - Tomek Babinek (Starogard Gdański), wódka: Żubrówka Biała, suknia, garnitur, obrączki : Salon Ślubny Bianka (Starogard Gdański), makijaż: Atelier Urody p. Grażyna (Starogard Gdański) , zaproszenia: allegro.pl., biżuteria: swarowsky, buty: allegro.pl, piosenka na pierwszy taniec: Where You Are (Gavin Degraw)
23.08. ~powerbee; kamila&szymon; kościół: w Cedrach Wielkich; knajpa: Cedrowy Dworek; DJ: Robert Jakubek, fotograf- Błażej Maziarz, kamerzysta- PressPlayFilm, oprawa muzyczna: Kwartet La Scala
30.08. ~Tweety89; Joanna i Grzegorz Kościol: Parafia Podwyższenia Krzyża Św. w Rumi sala weselna: Grinholc Rumia zespół: Zespół Best ze Starogardu Gdanskiego videofilmowanie: Coolartpro

WRZESIEŃ
06.09. ~Gosiaaaczek; Gosia i Krzyś; parafia św.Rodziny na Stogach , sala "Małe Złotowo" - Trąbki Małe, orkiestra RSR Tczew , kamerzysta videogroszek.
06.09. ~innabajka; Martyna i Paweł, parafia Św. Stanisława Kostki w Oliwie; Przyjęcie weselne w Restauracji Lucynka
12.09. ~Serkowa; Ania & Adrian, ślub: Parafia św. Aniołów Stróżów Cedry Wielkie, wesele: Cedrowy Dworek, fotografia: FotoGrupa, oprawa muzyczna: Brygada S
13.09. ~ewelinka1336; Ewelina i Mateusz , Parafia św . Antoniego na Wzgórzu św, Maksymiliana godz 15:30 , wesele Dom Bankietowy Grinholc w Rumi, zespół Disco Inferno, fotograf i kamerzysta - Grupa Obiektywni, makijażystka p. Anna Stykała, fryzjerka p. Monika twójfryzjer.com. , suknia salon Agnes, wódka Pan Tadeusz
13.09. ~Puuuli; Paulina&Krystian, Parafia Przemienienia Pańskiego w Somoninie, dom weselny: Rajski Ogród w Kolonii, fotograf: Dariusz Grużewski, zespół: Akcent4You
20.09. ~KIKA_1987; Daria & Grzegorz, Parafia Św Stanisława Kostki Gdańsk Oliwa godz 16:00 , sala Kalina Bojano, zespół duoplus, fotograf foto fokus-Sylwester Kryger, kamerzysta JAMIS Video-Foto-Studio, Makijaż Beata Fryz
20.09. ~asienka1985; Joanna&Krystian; Parafia NMP Goscicino. Wesele na sali Vanilla w Nowym Dworze Wejherowskim. Fotograf i kamerzysta firma Quatro z Koscierzyny. Orkiestra Diamond Sierakowice. Wodka krupnik. Porta w czwartek
27.09 ~ "Alicja"; Magdalena&Rafał , Sala: Hotel Pod Orłem w Kartuzach , Kościół Św. Brygidy Gdańsk , Zespół LP z Elbląga , kamera&foto: BemarMedia
27.09. ~Ola i Michał, Kościół Św. Brygidy, Wesele - Zajazd Lipce
27.09 ~cynka ; Monika & Paweł ; Ślub godzina 16:00: Parafia św. Aniołów Stróżów w Mrzezinie ; wesele: Sala Filip w Osłoninie ; foto: Czaja Photography http://czajafoto.pl/o-mnie ; make-up i Fryzura : Dream Beauty ; zespół: Maykipolo http://www.maykipolo.pl/, dekoracja i bukiety: http://www.britain.com.pl/

PAŹDZIERNIK
11.10. ~kolka_; Karolina i Łukasz; kościół Św. Jana Bosko Orunia Dolna, Sala Swojak Otomin, zespół Labirynt, zdjęcia AM-studio.
14.10. ~Kasienka_08, Kasia i Igor, sala: Filip w Osłoninie

LISTOPAD
08.11~blank; Blanka i Robert, sala weselna "Pod Orłem" Kartuzy, filmowanie happy-days z Gdańska, zespół muzyczny Granda z Wejherowa. Wesele w stylu retro
22.11. ~nowa89; Kasia i Przemek, Klasztor w Wejherowie, wesele-sala Amelia w Zelewie, fotograf & kamerzysta- photoyoung, zespół-BMW z Żarnowca, wódka- żubrówka biała, bukiet-goździki

JUŻ PO:

STYCZEŃ
19.01. ~SeaMilena; Milena & Tomasz, Kościół: pw. św. Bernarda w Sopocie, Wesele: Sheraton Sopot Hotel, DJ (???), Foto: ProAction Fotografia i Film (Wrocław), Film: ProAction Fotografia i Film (Wrocław)
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wczoraj kupiliśmy obrączki :)
Będą za miesiąc :)

Dziewczyny jakie kwiaty macie na ślub i wesele?

image
Paulinnaa a gdzie kupilscie obrączki?

czy ktoś zamawiał J&M na Żabiance bądź salon na 10 lutego w Gdynii?
W AK biżuteria w Gdańsku wczoraj otworzyli salon stacjonarny:)
Maja mega wybór i ceny też przystępne :)
Mieliśmy wybrane obrączki, tylko czekaliśmy kilkna dni na otwarcie i na miejscu wszystko załatwiliśmy :) a nie internetowo :)

image
image
Co do AK Biżuteria to bym się tak nie zachwycała wyborem. Wystarczy spojrzeć na stronę i oni po prostu każdy model mają pokazany w różnych wersjach, czyli tak naprawdę 1 model występuje u nich nawet jako 4 różne modele. A ceny mają wyższe niż np u Czarkowskiego a i u niego nie jest najtaniej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja obrączki będę miała od Czarkowskiego i naprawdę pozytywnie się nastawiam. Nie dość,że cena dużo niższa od tej z oryginalnej stronki,to jeszcze dwie znajome mówiły,że są mega zadowolone ze swoich obrączek.
No i 2 miesiące czekania,ale grawer i zewnętrzny i wewnętrzny mi zrobi i z własnego złota :)
image

var bannersnack_embed={"hash":"bzujs7oep","width":728,"height":90,"t":1407699265,"userId":14794671,"
u mnie będą królować słoneczniki :) muszę póki co poszukać jakiejś dobrej kwiaciarni, która zrobi mi bukiet, kogoś do dekoracji kościoła i samochodu i do żywych kwiatów na salę:)
image
Ja mam już wykonany bukiet, jest on zrobiony z koralików, kwiatów z koronki oraz bibuły, piór jak i broszek , efekt końcowy - cudo :) Całość w bieli i srebrze, z kokardką białą w czarne groszki - mój motyw przewodni:)
A na sali w wazonach będzie bez, bo ślub w maju, więc będzie kwieciście i pachnąco. Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ależ jestem ciekawa twoje kompozycji! Widziałam inspiracje z broszek itp. rzeczy. Bardzo mi się podoba coś takiego :)

Czy bez nie będzie zbyt intensywnie pachnieć na sali, będzie ciepło, świece i zapach kwiatów...
image

u mnie chabry i białe frezje. a bukiet przewiązany niebieską wstążką.
Heke, ja też będę miała słoneczniki:) jakbyś znalazła jakąs dobrą kwiaciarnię bardzo proszę o info:)
Hej dziewczyny,
czy któraś z was mogłaby napisać coś więcej o tych 'intymnych' pytaniach, które zadaje ksiądz przy spisaniu protokołu? ;)

image
Ja będę miała taki bukiet, tylko zamast gomfreny kulistej (to różowe) małe amarantowe różyczki, reszta to eustoma:)

http://s4.ifotos.pl/img/10jpgnsea_exhnhpp.jpg
Nie było intymnych pytań, było ok. 30 pytań, ale oprócz tego czy jestem w ciąży nic więcej nie było w tym stylu:)

Były pytania o choroby psychiczne, genetyczne, czy chcemy mieć dzieci, czy wychowamy je po katolicku, czy dopuszczamy rozstanie i tym podobne, takie pytanie można znaleźć w necie:)
Nie było intymych pytań. Chybaże pytanie o to, czy jestem w ciąży, choroby psychiczne w rodzine albo czy cierpimy na choroby przewlekłe są intymne...
image

A czy ksiądz pytał o współżycie przedmałżeńskie? (bo przecież niejako łączy się to z pytaniem o ciążę...)
nie, nie pytał :)
image

Nie, nie pytal. Lista jest konkretna i scisla, inne pytania nie padaly ;)

Mnie nie pytał o współżycie:)
Kasztanova, bedziemy miec podobne kolory bukietow. U mnie zamiast chabrow - szafirki :)

kasztanowa tez o tych chabrach myslalam i frezjach a kiedy masz slub?
sevelina - tak samo jak Ty 5 lipca :)
my wybieramy czerwone goździki :) Bukiet będę miała zwykły okrągły z łodyżkami okręconymi tasiemką i tyle ;)
Coś w tym stylu:
http://whiteday.pl/pin/62ce4772adc0fbeae29391fc0e22509c
image
Domili
jak będę u teściowej to zrobię fotkę i postaram się wstawić bukiet na forum :) Masz rację, że może zapach być zbyt intensywny, aczkolwiek przy tłumie spoconych gości przez taniec( a mam nadzieję, że będą rozgrzani i przemoczeniu w tańcu do suchej nitki), jakoś te zapachy się zneutralizują ;)
Czekam :) bo ja wciąż nie wiem czego chcę ;)
image

ja będę miała pastelowe kolory kwiatów... róże będą ecru i jasnoróżowe, do tego błękitne i jasnofioletowe kwiaty... ekstra wygląda połączenie takich kolorów:)
O współżycie się raczej nie pytają, ale jeśli mieszkacie razem to należy to powiedzieć od razu, bo nie macie wtedy dwóch spowiedzi tylko jedną.

(My protokół pewnie będziemy mieli jakoś w maju/czerwcu :))
My na protokół idziemy po Wielkanocy, tak nam kazał ksiądz przyjść.
U nas wiedzą, że mieszkamy razem, już nam powiedzieli o jednej.

image
image
U nas ślub w kolorze amarantowym w połączeniu z bielą. Co do kwiatów to myślę o goździkach albo różach.
image
A u nas dekoracje główni z piwonii plus jakieś jasne kwiatki di dopełnienia.
Bukiet będzie wzorowany na tym ze zdjecia:
image
image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
A za mną chodzą tulipany :)

Białe, różowe i fioletowe :)
Napewno będą na sale ale do bukietu nie wiem sama jakie... ;/
image
image
Przybyłam się pochwalić, że zamówiłam tort u Jarzębińskich:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Też chcę u nich zamówić. Wiesz ile wcześniej trzeba zamawiać? Jaki koszt? :)
też planujemy tam zamawiać ale zabierzemy się za to pewnie dopiero w maju. właśnie, jaki koszt? :)
Misiadełko my też mamy u Jarzębińskich :) Jakie smaki wybraliście ?
image
Chyba 35 zł/kg, to mój Tż ustalał, jak poszłam kupić chleb, więc nie jestem na 100% pewna :P

Mam tort w stylu angielskim, z własnego pomysłu, więc wszystko mieliśmy wyrysowane, bo nigdzie nie znalazłam takiego zdjęcia. Smaki trzy są takie jak chciałam a jeden jaki musiałam wziąć, a to dlatego, że chciałam wszystkie lekkie śmietankowe, ale przy angielskich tortach ostatnie piętro musi być z kremem, żeby nie zapadło się do środka pod ciężarem reszty pięter :)

Mam tak, od góry:

Bita śmietana z żurawiną

Bita śmietana z maliną

Bita śmietana z borówką amerykańską - mój ulubiony

Marcello - czekoladowy z wiśniami w alkoholu.

Kaucja za stojak (bo chciałam żeby tort stał na takim stojaku jak przy torcie 193 i wydawał się o piętro wyższy hehe) 200 zł i mogę go oddać w Kartuzach, nie muszę jechać do Kościerzyny.

Nie trzeba było nic płacić, wszystko można przy odbiorze, ale ja wolałam dać kaucję za stojak skoro i tak miałam przygotowaną kasiurę :)

Ogólnie miałam dość skomplikowany wzór, bo robiłam projekt z trzech czy czterech innych, Kuba mi wszystko wyrysował, ja dołączyłam zdjęcia.

Jeśli macie wesele w sierpniu np. to może poczekajcie z zamawianiem aż będę po swoim weselu, to wam napiszę czy było wszystko ok :)
a macie coś na podziękowania dla gości? czy nic nie przygotowujecie? bo się tak zastanawiam.
My przy okazji większych zakupów na allegro u jednego użytkownika kupiliśmy podziękowania- magnesy. :)
Ja uważam, że warto podziękować gościom, bo wkońcu przybyli i z bliska i daleka, że byli z nami tego wyjątkowego dnia:)

Moja koleżanka ma msc później i stwierdziła, że co po podziękowania- tylko świadkom i rodziom i straczy.

Ja uważam że to miły gest ze strony Państwa młodych.

image
image
I pamiątka zawsze, nie taka co się wrzuci do szaf, w naszym wypadku :)
Chyba, że ktoś magnes wrzuci do szafki, a nie przyczepi na lodówkę :)
image
image
racja miły gest:) i też bym chciała coś takiego dać żeby nie zostało zjedzone lub schowane... tak przeglądałam różne strony z podziękowaniami i jest kilka fajnych rzeczy tylko co wybrać? to co by mnie interesowało to ewentualnie małe miodziki, goldwasser (podobno hit :P), cherubiny i właśnie magnesy... i co wybrać??? hmmmmmm???
No ładne są miodziki ale tez je zjedzą goście :)
Czego nie zjedzą i nie wypiją :)
I od finansów :)
image
Ja tez myślałam o tulipanach na sali:)
Ja kupiłam ciasteczka z wróżbą, odebrałam w Gdańsku:)
Misiadelko, 35 zl to super cena! W Sowie chca 58zl, my dstajemy rabat od naszej sali na Sowe 20% ale to i tak drozej niz u Was. Tyle, ze Sowe znam bardzo dobrze, a od nich nic nie zamawialam nigdy. Kurcze no....

Co do podziekowan - mamy dla kazdego podkladke taka pod kubek. Robilam wlasnorecznie metoda decoupage. Oczywiscie z szafirkiem, czyli motywem przewodnim :)

Ja torty zamawiam tylko od Jarzębińskich i od Czernisa, smaku jestem na 100% pewna, na wygląd już tak nie, dlatego poprosiłam o tort mojego własnego projektu, bo nic ze strony mi się nie podobało, mało tego, nawet zdjęcia żadnego tortu nie znalazłam takiego, który w całości by mi się podobał, mam z pięciu zdjęć sklecony jeden tort... Ale jak będzie wyglądał to już zagadka, zobaczymy czy się sprawdzą...
No wlasnie zaden na stronie Jarzebinskich mi sie nie podobal tez. Jeden w Sowie jest w naszej kolorystyce i wizualnie mi odpowiada. Super, ze moglas stworzyc swoj tort idealny. Ja chcialam nieco przerobic tort z Sowy - musialabym do kazdego kilograma doplacic 20 lub 30 zl (nie pamietam dokladnie), wic cena robila sie dla nas juz w ogole nieosiagalna.

to zostają mi magnesy :D
my tez zdecydowaliśmy się na magnesy :)
image
Magnesy - fajna rzecz. Ja jako gosc bym sie ucieszyla, zwlaszcza ze zbieramy magnesy z kazdej wyprawy jako pamiatke i mamy prawie cala lodowke taka pamiatkowa. Slubny od kogos z rodziny czy przyjaciol tez bym chetnie tam umiescila :)

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Misiadełko zamawiałaś przez Nasz hotel czy byłaś w Kościerzynie u nich? :)
Ciasta też można samemu wybrać te co mamy w cenie ?
Dowózem ciasta jak i tortu zajmuje się hotel - prawda?:)
Magnesy fajna rzecz. ale jak ktoś ma lodówkę w zabudowie to już nic z nimi nie zrobi :)
image

a ja będę miała słoneczikowe duże lizaki:)
http://allegro.pl/lizaki-kwiatki-sloneczniki-prezent-slub-30szt-i4076036982.html
Magdalena przez hotel wychodzilo drogo, wolalam sama :)
Mój powiedział, że jak w zabudowie lodówka to na kuchenke/ piekarnik
hehe :D
image
Mi się podoba pomysł z ciasteczkami z wróżbą, ale na allegro są tak pasudnie opakowane, że chyba się nie skuszę ;)
image

Ja myślę o takich aniołkach :)
http://allegro.pl/aniolki-3d-podziekowania-dla-gosci-na-slub-wesele-i4048553171.html
Misiadełko no z tego co wiem to 50zł/kg - ja będę brała przez hotel - wolę mieć to z głowy żeby oni się zajęli dowozem itp - tym bardziej u nas nikt z tamtych okolic nie jest więc w zasadzie nie mamy wyjścia :)) Ilu kilowy tort bierzecie? Nam Menagerka wtedy mówiła ze liczy się 1kg na 10 osób - więc jak u nas 70 osób to ok 7-8 kg tort :)
świetne te lizaki :))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja biorę za 35 zł/kg, za dowóz nic nie płacę, tort będzie o 9.00 w chłodni hotelowej, Jarzębińscy mają filię w Kartuzach, więc i tak jeżdżą do K-z :)

Bierzemy 12 kg :) Dokładnie taki przelicznik jak u Ciebie:))))

Bierzecie dzika czy coś w tym stylu? Albo ryby wędzone??

My musimy pod koniec miesiąca wybrać się pogadać z kucharzem o menu, ponoć ciężko jest.............
No to zawsze trochę taniej :)
My bierzemy z tych "dodatkowych" tylko dzika :)
A Wy?
Czemu ciężko? kucharz ciężki do dogadania? uhh..
Dla posZukujących welonów:
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/suknie-slubne/welon-slubny-ogl8133718.html
image
My też tylko dzika, myślałam o tych rybkach wędzonych, ale chyba nie dalibyśmy rady z kasą, dzik już kupę kasy kosztuje:)

Słyszałam od osoby, która chciała tam robić urodziny, że kucharz mało elastyczny i nic mu nie pasuje... ale nie biorę tego bardzo poważnie, przekonam się na własnej skórze i dam znać:P
My mam zmodyfikowane menu przez nas i dodaliśmy dzika, który kosztuje 20zł/os, myślę, że nie jest to jakiś koszt mega bo nie które dania obiadowe były o wiele droższe :)
I wyszło nam minimalnie droższe menu od najtańszego:)

Już mamy 2 z przodu jak ten czas leci....
image
image
No to czekam na relację :))

Dla polujących na napoje do dziś w biedronce
4 x PEPSI 0,850 za 5,99 d.w 11/2014
ostatnio (można jeszcze znaleźć) była też Coca Cola 1l w dwupaku za 4,99 ;) zakupiliśmy około 40l, a tej pepsi 58l ;)
U nas będzie plonaca szynka i ryby również
My też płonąca szynka mamy i dodaliśmy sobie dzika zamiast czegoś tam... coś z indyka :)
image
my się zastanawiamy między tradycyjnym dzikiem a rybami wędzonymi... Podobno robią furorę.
image
Stol wiejski, stol slodkosci, szynka pieczona

Koleżanki moje... mam pytanie. musę w końcu kupić buty. Prócz tego, że nie mam czasu, to jeszcze nie lubię latać po klepach i marnować czas. Wpadły mi w oko jedne tylko... tylko nie wiem, czy takie odkryte mogą być?

image

Dodam, że na nodze bardzo ładnie wyglądają , zgrabnie i delikatnie.
image

Uwazam, ze bardzo ladne i palce tez ok. Tez mam odkryte palce ale mniej, bo to takie klasyczne peep toe :)

Domili ja miałam takie ale do slubu cywilnego, bardzo wygodne ;)
Domili jeśli czujesz, że będą wygodne to bierz ;)
są bardzo ładne, takie delikatne i zgrabne ;)
image
a gdzie je znalalaas?
w selgrosie wódka Gorzka Żołądkowa De Lux jest po 18,19 do 19.04.
a widział ktoś żubrówkę? :)
image
Albo jakiś inną wódkę?
image
image
To są buty z Deichmanna. Jedyne jakie wpadły mi w oko, podobają mi się, tylko te odkryte stopy mnie nurtują...
image

Ja też myśle nad podobnymi butkami :)
bo mam nadzieje, będzie ciepło :)

image
image
hm, ja nie wiem czy mogę liczyć na ładną pogodę... mimo że w zeszłym roku był ukrop w maju :) Zamówiłam właśnie te sandałki przez stronę, mają być za 3 dni, to dam znać jak pasują :)
image

byliśmy dziś w Usc w gdańsku załatwiliśmy zaświadczenie:)(ufff ciężko było...)+METRYKĘ Z MOJEGO KOSCIOLA

najpóźniej na początku następnego tygodnia pojdziejmy spisać wstępny protokół i zaniesiemy do naszych parafii zapowedzi
alkohol na drink bar zakupiony:) wina na stoły również
samochód dla nas i gości zamówiony
domowe ciasta również

jeszcze tort mamy upatrzony w nowej cukierni "my place" w rivierze czy któraś z tej cukierni coś kupowała?

a obrączki -kupimy na 10 lutego zloty krążek :) byliśmy w JV lub Mv (nie pamiętam )na Żabiance ale mój woli w Gdynii

Dziewczyny czy dajecie Zawiadomienia na ceremonie(w formie papierowej) znajomym/koleżanką z pracy?
w kauflandzie jest atrakcyjna cena na smirnoffa 0,7l-ok. 27 zl
My wgl nie uznajemy zawiadomień, my albo zapraszaliśmy albo nie.
Mój zaprosił najlepszego kolege z pracy i tyle.

Dla mnie zawiadomienie jest takie "na pokaz", że maja przyjść i zobaczyć, że ślubujemy, a tak zaproszenia to najbliżsi są z nami i z nami potem świętują:)
Takie nasze zdanie.
image
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Domili ja mialam takie sandałki własnie na nasz ślub w maju :) także myśle ze możesz byc spokojna.
My tez nie mielismy zawiadomien. Wszyscy, ktorzy sa nam bliscy dostali zaproszenia na wesele rowniez.
A w zeszlym tygodniu utworzylismy "wydarzenie" na facebooku i zaprosilismy reszte znajomych - ze szkoly, ze studiow, dawnych miejsc pracy itd. Kto bedzie mial ochote, to przyjedzie :) Kilka osob juz zapowiedzialo swoja obcnosc, co cieszy mnie tym bardziej, ze mamy slub na wsi za miastem i dla wiekszosci z nich to prawdziwa wyprawa ;)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
ela... a dlaczego było ciężko? Czy zaświadczenie wydają odrazu czy trzeba czekać dzień lub dwa?
my będziemy brać ślub w Nowym Dworze Wejherowskim akt małżeństwa będziemy odbierać w Wejherowie,narzeczony musiał po swój skrócony akt urodzenia pojechać do Usc -Wejherowo ,ja do Usc- Gdansk ,na szczęście byliśmy razem w moim urzędzie i tam uzyskaliśmy ZAŚWIADCZENIE o przeciwwskazaniach ...(DZIEWCZYNY MUSICIE TE 84 ZL PRZELAĆ NA KONTO URZĘDU W KTÓRYM BĘDZIECIE ODBIERAĆ AKT MAŁŻEŃSTWA!my w tym przypadku Wejherowie,niestety nikt nas nie uprzedził o posiadaniu dowodu wpłaty...musieliśmy szukać poczty/banku (panie były takie mile ze nawet nie powiedziały ze poczta znajduje sie w ich budynku... ,bo po co ?
nawet nie ma gdzie postawiać samochodu w Gdańsku wszędzie zakazy:]
najlepiej podjechać tramwajem,autobusem, skm
Dziewczyny: czy możecie polecić mi jakiś dobry salon fryzjerski w Lęborku, Słupsku i okolicach? :) Wiem, że to forum trójmiejskie, ale może któraś coś słyszała, coś wie ;)
image
Czyli jak biorę ślub w Kartuzach to przelewam 82 zł na konto Kartuz, 22 zł na konto Gdańska (??) za akt urodzenia, idę do USC w Gdańsku i odbieram akt i ten papier o brak p-wsk.? Tak??
Też mam pytanie, skoro obydwoje mamy akty urodzenia w Gdańsku i ślub też to tylko płacimy opłate 80 czy 82zł?
image
Paulinka nie, płacisz 84 zł przelewem, i musisz wyciągnąć skrocone akt urodzenia to możesz zapłacić na miejscu (ja zapłaciłam;)
PrZed ich pokojem są opisane wymaganedokumenty dowod plus skrócony odpis i potwierdzenie przelania pieniazkow musi htx w formie karteczki!!
Jeżeli kościół w którym będziecie slubowac należy do kartuz to 84 zł do usc kartuz
Ale żeby dostać papier- zaswiadczenie musicie być we dwoje potrzebne podpisy;) i musicie wiedziec czy przyjmujecie nazwisko męża,
ale to wszystko zakrecone:( ja odpis aktu musze pobrac w Ełku, mój w Nowym dworze a ślub mamy w Gdyni więc zaświadczenie muszę odebrać w Gdyni i tam uiścić opłatę 84 zł.?
Dzięki Ela za tak cenne informacje
Misiadelko za aktu ur można zapłacić na miejscu to opcje ci polecam bo może okazać się że mają brak połączenia z internetem.... Tak jak mi powiedzili jak pytałam o nr konta do wejherowa plus adres

Niby nic ale z moim byliśmy wkurzeni zamiast to zalatwic w 15 min ... To trwalo ponad godzinne
Proszę bardzo a niby nic;) a tyle zamieszania
Tak zgadza sie!;))
My mamy obydwoje nasze akty w domu, a nie da rady zapłacić tego na miejscu? ;/
image
O zaswiadczenie mozecie składać w ełku lub nowym dworze ale dowód wpłaty na konto do usc w gdnii
I pamiętajcie we dwoje( mamy
podobną sytuacje tylko inne miasta )
,
Tych 84 zł niestety niee, musisz sama wykonać przelew albo iść do banku lub na poczcie + 2,5 zł za usługę
Aa to zrobie przelew, idziemy za tydzien w srode do USC :)
Dzieki za info :)
image
Opłatę można też zrobić na miejscu w kasie USC (my dostaliśmy od urzędnika kwitek i poszliśmy z nim do kasy i na miejscu opłaciliśmy)
my sie wybieramy do USC jutro. I kurcze skoro jestem z gda, urodziłam się w gda i tu też bierzemy slub to ja również muszę wyciagać swój akt ur. i płacić za niego?
image
Nie :) Tylko osoby, które nie urodziły sie w gdansku :)
Też się o to pytałam i mówili, tu na forum, że tak.
Jak wrócisz to powiedz :)
image
ja sie urodziłam w gdańsku i musiałam zapłacić,

inny przykład chłopak bierze cywilny we wrześniu w gdańsku, i ur sie w gdansku ,a pani do niego a gdzie akt urodzenia?(musiał uiścić opłatę)

najlepiej każda jak z was pójdzie to sama sie przekona:))
misiadelko a bierzesz tylko tort od jarzebinskih?
jakie smaki ,ze stelaz placicie dodatkowo
Dziewczyny czy wiecie gdzie mogłabym zakupić ozdobę do włosów (grzebyk /spinka z duża ilością kryształków ,może być parę perełek
wielkosc min 5cm x 6cm ,żeby ten stroik nie był z materiałowymi różyczkami listkami itp...
ja też właśnie szukam, żeby kupić taki stroik, ale nie wiem gdzie znajdę. Bardzo mi się podobają takie i właśnie coś w tym stylu chciałabym kupić, taki jak ten czwarty z mniejszym liściem http://organizerslubny24.pl/blog/21/opaska-spinka-i-tiara
w salonach sukien ślubnych
Bardzo ładne właśnie tego typu szukam, w większości salonach Są takie typowe
Bardzo ładne właśnie tego typu szukam, w większości salonach Są takie typowe z drutu. Spiralki z materialu
Ela, biorę od Jarzębińskich, 4 piętra, smaki: żurawinowy, malinowy, borówka amerykańska i marcello.

Za stelaż jest zwrotna po weselu kaucja 200 zł:)

Taki stelaż wzięłam: http://www.jarzebinski.pl/prod/produktyimg/tort_weselny_nr_190_1025.jpg
Moje buty wczoraj dotarły, wygodne, dobrze dopasowane do stopy. Tylko żebym orła nie wywinęła na parkiecie z tymi obcasami ;)
image

co do ozdob na włosy to jeśli chodzi o salony sukien ślubnych to nie ma takich ładnych jak te na fotach, wszytskie takie typowe i na "jedno kopyto". Cały czas szukam miejsca gdzie znajde cos jak ta z delikatnymi koralikami. Bede wdzięczna za każde info
Dziewczyny sprawdzcie tu, nie wiem ile dostawa by kosztowala?

http://m.ebay.co.uk/sch/i.html?_nkw=wedding+hair+accessories&_pgn=1&LH_BIN=1
image
Byliśmy dzisiaj na sesji narzeczeńskiej w parku Oliwskim- wygrałam ją :)
Niestety nie jest to nasz fotograf na ślub ale polecam na przyszłość Maćka.
http://www.politowiczfoto.pl/

image
image
nie wiem czy dostaniesz taki z liściem, ale w Gdyni na kilińskiego jest sklepik gdzie pani sama robi stroiki, toczki itp. może tam? misstery.pl
Juz niecale 2 tygodnie.... wlasnie obudzilam sie po panienskim i przypomnialam, ze trzeba sie stresowac ;) wczoraj wyluzowalam na maksa, od dzis powrot do obowiazkow i krecenie podziekowan dla rodzicow - part 2 :)

o jeny panna -anna twój ślub już za 13 dni i jak wszystko już gotowe,stracha masz
śliczne te opaski, najbardziej podoba mi sie ta wsuwka przedostatnia. Ciągle jeszcze nie zdecydowałam czy chce mieć coś na włosach, na początku myślałam o kwiacie, a teraz ta wsuwka mnie nęci :) jest taka delikatna, a wy co będziecie miały na włosach może się zainspiruje
miałam podobny bukiet tylko, że czerwony
Wczoraj kupiliśmy smoking na ślub i granatowy garnitur na poprawiny:)
dzięki za info, mam nadzieję ze znajdę podobny albo taki jak ten z liściem, mam krotkie włosy idealnie by pasował:)
Misiadelko byliście w Skórczu? :)

Dziewczyny co do USC:
jestem z gda, urodziłam sięw gda, ślub też w gda i nie musiałam mieć swojego odpisu aktu. Pani przyniosła księgę i stamtąd przepisała dane.
Tylko tż musiał mieć swój odpis, ale on jest spoza Gdańska ;)
image
Misiadelko gdzie kupiliscie garnitur/ smoking

Co sądzicie o vistulii?
Czy ktoś był w skorczu czy jakos tak?
Ja byłam z Tż w skórczu.
Kupiliśmy tam smoking (400zł) i garnitur na poprawiny (350zł) - super fasony, fajne kolorki mają i duży wybór.
W dodatku duży wybór koszul, krawat, dodatków. Buty też maja i w naprawdę dobrych cenach.
Ja mogę polecic ten sklep ;)
http://bonusmg.pl/node/77
image
misiadelko a co do tortu u jarzebinskich to 35 zl /kg to wykonczone wygladzenie z kremem ,czy masa cukrowa, bo marcepan napewno nie jest w tej cenie:)
ela nie wiem czym wykańczają, chyb masą cukrową jak wszędzie?? nie pytałam nawet, chodzi o tort w stylu angielskim

tak dziewczyny, kupowaliśmy w Skórczu, za smoking, garnitur, 3 koszule, muchę z pasem i krawat daliśmy 1040 zł:)
ooo to warto tam jednak pojechać:)

no rożnie wykańczają ale jak masz styl angielski to powinno byc masa ticino,
dziewczyny a co sadzicie o założeniu na ślub balerin białych są wygodne?czy któraś z was zakupiła ?
Nie nie powiem Ci czym oni wykańczają te torty bo nie pytałam, nawet nie wiedziałam, że są różne rodzaje mas, nie przywiązywałam do tego uwagi.;)

Moja kuzynka miała białe balerinki na ślubie i nie miała ładnej postawy, którą wymuszają obcasy, no ale ona miała skręconą kostkę dwa tyg. przed ślubem, więc nie miała wyboru...
Dziewczyny, ja rowniez zamowilam tort u Jarzebinskich. Styl angielski. Masa ticino bo specjalnie pytalam pana przez telefon.

Ja zakupiłam baleriny, są bardzo wygodne, poza tym co za różnica, i tak nie bardzo widać buty jakie znajdują się pod sukienką. a przy tym nie trzeba się martwić, ze przypadkiem wywinie się orła, jak to bardzo prawdopodobne przy obcasach ;)
A ile placilas za kg panna anna
37zl/kg (bez koniecznosci doplacania za dekoracje, ozdoby itd - beda one wliczone "do wagi"). Tort na wzor ze zdjecia. 15 kg. 5 pieter. 5 smakow (pan, ktory przyjmowal zamowienie podpowiedzial, jakie wybrac). Transport gratis :)

Aha kaucja zwrotna za stelaz - 300 zl

A gdzie zamawialas? W którym punkcie zamawialas? A jakie masz smaki, koniecznie daj znać jak smakowal i wyglądał;))
Zamawialam telefonicznie u pana Dariusza Szulca.
Poczatkowo wyslalam zapytanie przez strone internetowa i odpowiedzial mi p. Jarzebinski, pewnie wlasciciel lub ktos z rodziny. Poniewaz zadawalam duzo "technicznych" pytan, pan przekierowal mnie do pana Darka i juz z nim dalej wszystko ustalalam.

A smaki (od dolu):
Koscierski
Truskawka
Pralina
Brzoskwinia
Czekolada

Oczywiscie, wszystko po slubie opisze :)
Jejuuuuu jak to juz blisko

Truskawka?? Nam pani mówiła, że nie robią truskawki :O
No sam pan zaproponowal. Mam nadzieje, ze nie przez pomylke. W najgorszym razie dadza cos zblizonego, owocowego :)

Kurcze, ciekawe czemu tak :D Ja narzeczonemu na urodziny (ma za niecałe 2 tyg.) zamówiłam tort żurawinowy (jedyny smak jakiego nie znam z mojego tortu weselnego) i jesli nam nie posmakuje to wymienimy na inny:D

Sprawdziłam na stronie i jest truskawka, pani nas oszukała:D:D:D

A czemu aż 300 zł za stelaż?? Który macie?
Misiadelko, tak po prawdzie nie wiem, czemu 300. Tak pan powiedzial, a ze to zwrotne, to sie nie dopytywalam czemu wiecej niz Wy (mam nadzieje, ze goscie nie zdemoluja stelaza :p)
Jaki stelaz to tez nie wiem. Tort ma wygladac mniej wiecej tak:
http://www.onewed.com/photos/show/white-blue-gold-wedding-cake

Widzę, że torty na tapecie... a że my w ogóle o tym nie myśleliśmy, to może mi podpowiecie:
1. ta masa, na torcie w linku panna-anna - to z czego ona jest? Wydaje mi się ciężka, czy to nie zwięsza wagi, no i zarazem ceny?
image

Ta masa to ticino. Z tego co wiem to jest to masa cukrowa, raczej twarda, ale dzieki temu torty angielskie sie trzymaja i mozna na nie klasc ozdoby, ktore pewne kremy maslane lub smietanowe by nie "udzwignely". Pewnie waza troche wiecej, ale innego rozwiazania nie bralam pod uwage :)

Dziś dostałam odp od jacka jarzebinskiego , cena za tort 37kg ,stelaze( kaucja) od 300 zł
, dowóz 1,85zl/km
U mnie tez tak wycenili dowoz, ale potem pan uznal, ze jest to prawie po drodze, jaka pokonuje kierowca rano rozwozac towar, wiec dlatego za darmo :) moze Tobie tez sie uda :)

Dziewczyny a czy orientujecie się czy w wejherowie rumii lub redzie są usługi jubilerskie chodzi mi o obraczki slubne jakieś małe firmy które się tak nie reklamuja ani nie ogłaszają
tymi tortami już mi smaka narobiłyście ;)
muszę się niedługo wybrać i zamówić ten borówkowy bo strasznie ciekawi mnie jak smakuje.

dziewczyny, które macie zespół do kościoła zamiast organisty, ile płacicie za oprawę mszy?
425
W Wejherowie znam dwóch złotników:
jeden jest na Sobieskiego niedaleko sklepu papierniczego Plastuś koło totolotka, to złotnik Państwa Januszewskich, a drugi na 12marca niedaleko biura podróży i hotelu Marmułowskiego - państwa Dąbrowskich. Aaaa i jeszcze pod filarami na rynku też jest państwa Nurzyńskich. Pozdrawiam
świetny złotnik jest w Rumi na Dąbrowskiego przy restauracji Credens, płaci się tylko i wyłącznie za użyte złoto i też w zależności od ceny na tzw rynkach światowych. My nasze zamawialiśmy według swojego wzoru i za 6 mm grubości z białego złota płaciliśmy tylko 1900zł;))))) oczywiście za parę nie szt. tak więc polecam;)
Pieniądze szczęścia nie dają, ale łatwiej cierpieć w luksusie...
[url=http://lilypie.com]
image[/url]
My płacimy 1350zl, za parę. 5mm (lub mniej, jak odbierzemy to się okaże)
Większe pół wagi obrączek mieliśmy w swoim złocie, obrączki z białego i żółtego złota, z wzorem.
image
image
Czy ktoś jeszcze był w Skórczu w tym sklepie z garniturami?
Widać, że maja duży wybór.
Mój jak usłyszał, że ma jechać ok 100km w 1strone po Garnitur to musiałam go namawiać i nie chce aby się zawiódł :)

image
image
Vistula w Fashon House - dobre ceny i super obsługa! Mojemu bardzo bardzo dobrze Pani doradzała co i jak :)
A ceny Garniturów?
A są też garnitury w wersji xl/xxl dla teścia :D
W sumie to on tylko ma duży brzuszek.
image
image
Sprawdziłam stronkę Vistula i od 1000-2500zł ceny.
image
image
a ile gram waża
vistula ma bardzo fajnie wykrojone garnitury ,nawet wyszczuplają:P
800 zł kwartet smyczkowy :)
image
Mój w Fashon House garnitur na poprawiny kupil za 400zł :) z 1800 przeceniony :) dla niego podstawa żeby był 100% bawełna a nie poliester żeby sie nie zapocił :) i taki właśnie mu sie trafił za 400zł :)

Teraz będziemy tam "polować" na ślubny :)
a dawno kupywaliście?
image
na początku marca :)
- ale może warto się przejachać - a nóż się coś trafi :)
kasztanova my mamy duet do kościoła i płacimy 600zł
kurcze, nie podejrzewałam, że tak się można cenić...
szkoda, że ja za godzinę pracy zarabiam 15zł a nie 300.
różnica taka, że mam pod opieką ok. 30 dzieci a nie 1 instrument, który nie ucieka, nie bije i nie krzyczy.

ale dzięki za info. mam nadzieję, że coś znajde :)
Kupiłam dziś piwo, resztę napojów, wody i trochę rzeczy na poltra, a poza tym załatwiliśmy zapowiedzi u mnie i u narzeczonego w parafii, wszedzie 50 zł
Możecie podać jakieś namiary na" zespoły" do kościoła. ktoś tu ma za 600zł..
image
Zespolu nie mam, ale mam lokalnego organiste, spiewaczke i dodatkowo "z zewnatrz" skrzypaczke zamowilam. Jak ktos bedzie potrzebowal namiary, to udostepnie :)

ja mam duo amor dokładne namiary można wziąć z ich strony.
Mi sie nie podobało duo amor.

Byliśmy dziś w USC i potwierdzam, jak się ma akty w Gdańsku to nie potrzeba wyciągać aktów urodzenia.
I na miejscu się płaci, jak nie chce sie przelewem, bez żadnych dodatkowych opłat.
image
image
Gdzie kupowalas piwo? I jakie kilka rodzaji?
Ela, Kupowałam w Selgrosie przy okazji kupowania napojów gaz., więc nie wiem czy gdzieś się nie opłaca bardziej, ale nie mam już siły i czasu szukać.

Kupiłam 2 skrzynki Tyskiego, 1 skrzynkę Lecha, 1 skrzynkę Żubra, 1 skrzynkę Warki i 1 skrzynkę Żywca. Łącznie 6 skrzynek, nie wiem czy to dobra ilość na 100-120 os. (same popr.)

Dziś byłam w USC w Gdańsku, wyciągnęłam swój akt urodzenia i dostaliśmy ZAŚWIADCZENIE O BRAKU PRZECIWWSKAZAŃ DO ZAWARCIA MAŁŻEŃSTWA. Wymagali od nas dowodów osobistych, naszych aktów urodzenia (mojego z Gdańska, narzeczonego z Węgorzewa) i dowodu wpłaty na konto UM w Kartuzach. Potem akt małżeństwa mamy odebrać już w K-zach.

Nie wiem czy nie zacząć chodzić na solarium, ale mam pewne obawy, nie korzystam z tego typu rzeczy, nie wiem jak się tam zachować, na ile minut itp. I nie wiem które solarium na Morenie jest dobre, ktoś ma jakieś doświadczenia?? Jestem blada jak ściana :/

Uff, ostatnia prosta, jestem już trochę zmęczona...
Moim zdaniem ilość wystarczająca jeżeli będzie jesse wódka na poprawinach;))

Polecam solarium hawana tylko wpuszczają na min.8 min a to jest za dużo dla ciebie, na początek 4-5 min
Misiadełko o której byłaś w USC?

Też będziemy chodzić do Hawany ale na łóżko brązujące POLECAM opala na brązowo i nie za mocno.
Panie doradzają, ale my jeździmy do Wrzeszcza nie wiem jak na Morenie.
image
image
Latanie po kilka razy do Selgrosa :/ Zakupy nie są moją mocną stroną...

W USC byłam koło mniej więcej 14 czy 15...
Ech dziewczyny, jestem beznadziejna.... "zgubiłam" jedną osobę.... no sto razy liczyłam i wychodziło 85, patrzę, patrzę i nagle olśnienie... zgubiłam koleżankę...

A masz dla niej zaproszenie?
Albo kup i jedz do niej i zaproś i przeproś, że umknęła Ci :)
Chyba, że już nie możesz..
Zależy jak bardzo chcesz aby była :)
image
Zaproszenie dostała tak jak wszyscy z tego towarzystwa już dawno, dawno też potwierdziła, że będzie. Ale jak robiłam ostateczną listę, to jej nazwisko jakoś mi umknęło... przy ustawianiu stołów też... ech dopiero teraz mnie olsniło, że przecież jeszcze ona :)

Całe szczęście jedną osobę gdzieś wciśniesz do stołu:)
i dobrze, że dziś a nie w dniu slubu :D
image
Paulina, mam nadzieje, ze tylko 1 sierotke zgubilam...Jak sie zorientowalam, to krzycze do narzeczonego, ze zapomnialam o tej osobie, a on na to: "ciekawe o ilu jeszcze zapomnialas" hehe oby wiecej bez takich wpadek :)

misiadelko, a co Cię tak zmęczyło?
Byłam w Skórczu, narzeczony, tata, brat kupowali garnitury - za całe trzy komplety zapłaciliśmy mniej niż 2000 zł.
Obsługa super - ja uważam że warto.
Tylko najlepiej jechać w tygodniu - my byliśmy w sobotę i było duże zamieszanie, tyle ludzi.
Wracam wlasnie z gieldy kwiatowej. Wybor wspanialy. Co prawda moich szafirkow jak na lekarstwo, a za tydzien pewnie wcale, ale pokazaly sie inne wiosenno-wczesnoletnie kwiatki. Widzialam np irysy, piwonie, a wiem, ze niektore z Was myslaly o nich w kontekscie bukietu :)

tez myslalam o zakupie kwiatow na gieldzie :)
akie wybierasz? kupujesz tam na stoly na sali ,do kosciola ?
Kwiaty do kosciola robi mi nasza forumka-florystka AgaM. Kwiaty na sale serwuje sala weselna.
Mi zostaly jedynie do zrobienia:
Moj bukiet
4 bukiety dla druhen
1 duza butonierka dla Pana Mlodego
5 mniejszych da druzbow i tatusiow naszych
Z reszty co zostanie zrobie bukiet pod pomnik papieza, bo taki pomnik stoi przed naszym kosciolem :)

Dziewczyny!
Chciałam zapytać kto pierwszy przyjeżdża/wchodzi na sale weselna?
Goście czekają na młodą parę czy młoda para wprowadza gości na sale weselna?
image
na tych weselach co byłam ,to czekaliśmy na młodych przed sala (na szczęście długo nie staliśmy na zewnątrz w październiku),młodzi weszli pierwsi po przywitaniu ich przez rodziców
Z tego co wiem, to goscie wchodza, a potem Mlody Mloda przez prog przenosi, jest przywitanie chlebem i sola, toast itd

panna ana a możesz dać namiaru na forumke AGam?
No właśnie nie wiadomo jak to zrobić :)
image
http://www.semperinflore.eu/index.html

To jest stronka Agnieszki :)

Orientuje sie ktos, gdzie w trojmiescie moge uzyskac napisy ze styroduru (laczone litery)? Czy to w zwyklej introligatorni robia? Oczywiscie zeby nie zaplacic jak za zboze, ktos cos ? :-)
myślę, że w każdym punkcie reklamy powinni coś takiego robić... tam gdzie można kupić pieczątki, zamówić banery, szyldy itp
image

Dziewczyny jak się czujecie 5dni przed tym wielkim dniem? macie wszystko juz?

image
image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Szal straszny. Ja nie mam kiedy zjesc i dopiero zauwazylam Twoj post. A juz nie 5 a 3 dni... a w zasadzie 2. Jestem padnieta, ale zadowolona. Bedzie dobrze :-) jutro jade po kwiaty na bukiet moj i druhen. Trzymajcie kciuki.

hej Aniu to pewnie sie spotkamy jak bede odbierała kwiaty do dekoracji Waszego kościoła:) zapewne znajde Cie buszującą w niebieskim zakątku giełdy:)
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
Trzymamy i mieszamy w kotłach czarodziejskich, żeby wszystko było przepięknie:) Pogoda jak na razie jest wymarzona:D Ehhh gdzie do 27 września....:(
we wrześniu będziemy trzymać za piękną złotą jesień!
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
No i kolejny dzień przygotowań przeleciał jak krótka chwilka :)
Ze zmeczenia na giełdę zaspałam. Zamiast na 4, byłam na 6... Mama się okropnie przeziębiła, więc nie chciałam jej fatygować i narzeczony został przymusowym ochotnikiem do noszenia kwiatów i pomagania w ich wyborze. Dał radę. Mama trochę wydobrzała i pomogła przy układaniu.
Bukiet mój gotowy, bukiety dla 4 druhen gotowe :)
6 butonierek gotowych.

Jedziemy dalej :)
Stresu nie ma. Nie ma kiedy na niego. Jutro trzeba alk na sale dać, księgi gości i inne takie tam koszyczki sos tak samo. Tylko żeby nic nie zapomnieć :) Potem spowiedź.
Trzymajcie kciuki, dziewczyny :) Delektujcie się tygodniami-miesiącami przygotowań, bo ten ostatni tydzień to taki szał, że naprawdę, ja nawet nie mam kiedy się denerwować czymkolwiek, bo aż tyle rzeczy jednocześnie robię. :) Głowa zajęta, stres nie dociera. 2-3 tyg temu było gorzej niż teraz.

popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia życzę wam dziewczyny ;)) to już jutro
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
To od dziś zaczynają się śluby..
teraz to zleci szybciej... :)

To będziemy czekać na relacje z tego wielkiego dnia!! :)
image
image
Dziewczyny, jest super! Na razie bez stresu :) Trzymajcie kciuki!

Życzę wszystkiego dobrego na nowej drodze życia dziewczyny! Pięknego ślubu!
Wszystkiego dobrego:) piękna pogoda:)
wszystkiego najlepszego dzisiejszym pmkom! ;)
image
Panna anna jak wesele?:-) jak sala?strasznie jestem ciekawa bo podoba mi sie to miejsce u rozwazam je na swoje wesele:-)
No to sezon ślubny rozpoczęty na dobre :)
---------------------
W piątek w drodze do pracy zrobiłam sobie listę, co jeszcze trzeba ogarnąć... i jestem przerażona! A do głowy przychodzą mi następne pozycje do dopisania.
image

Anna już nie panna, to pewne:)

Domili spisuj, załatwiaj i odkreślaj. da sie to ogarnąć. pewnie część pomysłów odpadnie, więc spokojnie.
image
obrączki zamówione:)
Było pięknie, cudownie, wspaniale.
Tylko tyle na początek, ale jak się ogarniemy to napiszę relację :)
Olu, Dajak dał radę! Polacam :)

do kasiak:) http://organizerslubny24.pl/blog/21/opaska-spinka-i-tiara śliczne te opaski, najbardziej podoba mi sie ta wsuwka przedostatnia. Ciągle jeszcze nie zdecydowałam czy chce mieć coś na włosach, na początku myślałam o kwiacie, a teraz ta wsuwka mnie nęci :) jest taka delikatna, a wy co będziecie miały na włosach może się zainspiruje
gratulacje dla panny anny :)
Opinia została zablokowana przez moderatora
Ja zastanawiam się nad żywym kwiatem, ale taka wsuwka też intryguje. Zawsze na takie imprezy jak wesela używałam wsuwki, ale teraz na swój ślub użyję raczej żywego kwiatka. Tak na parwdę i jedno i drugie wygląda ładnie:)
A ja mam problem z fryzjerem? nie wiem gdzie się udać tak żeby się nie zniechęcić:/ Może jesteście w stanie kogoś polecić?
masz rację żywy kwiat też wygląda pięknie:) tylko obawiam się, że nie wytrzyma, albo będzie opadał, spadał itd:) a wsuwka przeważnie się trzyma. Choć trzeba przyznać, że kwiat we włosach wyglada cudnie
wytrzyma np. storczyk, eustoma, goździk, frezja, cantadeskia. dużo krócej na pewno róża, gerbera.

zamocowany może być na giętki drucik, spryskany lakierem, a nastepnie wpięty spinką, moze byc na przezroczystym grzebyku. jest kilka opcji:)
image
Dziewczyny, w odpowiedzi na pytania dotyczące własnoręcznego bukietu spróbuję załączyć fotkę :)

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/487157c8bd92da20.html

popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
image

popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
dziękuję za informację , może muszę spróbować z tymi kwiatami teraz jeszcze przed ślubem jak się w nich czuję:) moja świadkowa sugeruje mi, że może zamiast wsuwki, powinnam się zdecydować na opaskę w tym stylu jak z tym liściem ( bo i kwiat i coś spina włosy:) ale zastanawiam się czy ta opaska nie za duża, któraś z was bedzie miala opaske?
super !!i wszystko na renku zakupilas do bukietu ?
Tak, wszyściutko :)

Dziewczyny potrzebuje fryzjera z dojazdem do domu w na próbny i w dniu ślubu.
Ile płacicie i kogo możecie polecić??
image
image
image
ja dziewczyny też mam problem z fryzjerem. naszukałam się w internecie a i tak nic nie znalazłam...
a ja zabrałam się za wstępne rozsadzanie gości... "teksańska masara piłą mechaniczną". Zastanawiam się czy to w ogóle jest dobry pomysł - te winietki...
image

Jednym to się podoba, innym nie. Goście lubią to krytykować zwłaszcza jak nie trafisz w to jak by chcieli siedzieć. W tedy całe wesele mają zmarnowane i wszystko zaczyna się nie podobać. I ja się spotkałam juz z tym ze goście to krytykują.
Dlatego najlepiej żeby się sami rozsiadali, wtedy do nikogo pretensji nie będzie :)

image
z doswiadczenia podpowiem, ze winietki zrobią wiecej pozytku niż szkodyi macie jakąś kontrole kto bedzie gdzie siedział. pozniej i tak sie poprzesiadają w trakcie wesela, żeby porozmawiać.

nigdy nie usadzisz wszystkich tak, by byli zadowoleni, wazne, zeby np. nielubiace sie osoby posadzic daleko od siebie.

Bez winietek wyglada to dwojako- albo goscie wchodzą i stoja- nie wiedza czy siadac czy ich zaprosicie/dj zaprosi dopiero do stolu albo czesciej nastepuje bieg po "najlepsze miejsca" najblizej Młodej Pary w efekcie - czasem robia sie luki jednomiejscowe albo moze sie zdarzyc, ze rodzice wyladuja na koncu stolu i to jeszcze rozdzieleni...
image
A co sądzicie, żeby po prostu opisać "Rodzina Pani Młodej", "Rodzina Pana Młodego", "Znajomi Państwa Młodych"... każdy będzie siedział we własnym sosie, aczkolwiek poniekąd sam będzie miał wpływ na wbór miejsca...
Bo jest mi żal osób, które muszę usadzać na końcach stołów :(
image

to ciekawe, takiej formy jeszcze nie widzialam:) grunt, zeby np osoby z zagranicy obsadzic mowiacymi w danym jezyku, a osoby w podobnym wieku obok siebie, rodzenstwa tez blisko.
image
My robimy Tak jak Domili :)
Dzielimy na :
Rodzina Panny Młodej
Pana Młodego
I Znajomi
Stół mamy w "E".
image
image
panna anna a jak smakował tort od Jarzębińskich?
Ela,
tort był pyszny i piękny. Zrobił furorę! 15 kg zeszło na weselu i poprawinach - do domu zostały nam 2 kawałki malutkie ;)
Jadłam najwyższy: czekoladowy (ale to w trakcie wesela, przy krojeniu, więc w nerwowości wielkiej, za bardzo smaku nie pamiętam z tych emocji), ale zły nie był, bo bym zapamiętała ;)
Największe piętro - smak kościerski jadłam na poprawinach - przepyszny! Mąż twierdzi, że nigdy tak pysznego tortu nie jadł - a mamy doświadczenie, bo przed ślubem degustowaliśmy wyroby wielu cukierni - m.in. wszystkie od Sowy, kilka od Uphagena itd.
Jedni zachwycali się, że truskawkowy najlepszy inni że brzoskwiniowy. O pralinowym chyba nikt nie mówił, ale to pięterko trafiło akurat do tej części rodziny, która za bardzo w ogóle nic nie mówiła.... ;)

Ogólnie bardzo polecam. Dowóz gratis. Kaucja miała być 300zł, a w końcu kierowca też nie wziął nawet złotówki. W tych czasach takie zaufanie do klienta - rzadkość :)

dziewczyny jeśli chodzi o winietki to na prawdę robią dużo więcej pożytku niż szkody.

U nas problem "skrajnych miejsc" akurat odpadał, bo mieliśmy okrągłe stoły, oczywiście też były osoby niezadowolone z miejsc i obrażone,a le tego się uniknąć nie da ;)

Byłam kilka razy na weselach bez winietek i był to dramat - wlaśnei wyścig po najlepsze miejsca. nie było miejsca dla niektóych par, bo zostały miejsca nieparzyste na 2 krańcach sali, osoby, któe się nie lubialy siedziały obok siebie, ciotki przemieszane ze znajomymi i nie mające sie do kogo odezwać itd.

Warto poświęcic temu trochę czasu by znaleźć optymalny układ - i nie konsultować z nikim bo ile ludzi tyle pomysłów.

Na krańcach stołów zazwyczaj się sadza znajomi - mają bliżej na parkiet, a do tego nie obrażą się jak stara ciotka, że siedzą "daleko od młodych" czy "na wylocie"

bo "Rodzina Panny młodej" to dość obszerne pojęcie - wg mnie pomysł średni, bo:
- wprowadza się podział na "moja rodzina" i "jego rodzina", a przecież w weselach chodzi też o to by rodzina się zintegrowała i poznała
- młode kuzynostwo wyląduje między starymi ciotkami, albo na odwrót - co to dla nich za atrakcja, lepiej będą się dogadywać ludzie w swoich grupach wiekowych bez względu na to z której strony są
image
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja też myślę,nad podziałem na : rodzina , przyjaciele :) i niech każdy siada gdzie ma ochotę :) Nie mamy osób niel ubiacych się wiec o tyle mamy lepiej :)
Stosując winietki i tak dzielisz rodziny, bo rodziny sadzasz razem, więc podział jest. Nie wierzę, że będzie wiele przypadków gdzie Młodzi zdecydują przetasować rodziny. Kuzyni i tak usiądą razem, a ciotki w swoim towarzystwie.

W naszym przypadku stoły mają 4 końce... to w takim wypadku obsadzić je młodymi - którzy w takim razie będą rozrzuceni na 4 strony sali ? ;)

Może jak wsele jest bardzo duże to można się o to pokusić - ale ja raczej nie umiałabym tego zrobić. Dla mnie to za duża odpowiedzialność za czyjś nastrój.
image

P.S. Ale zanim nie przysiadłam to zrobienia planu rozsadzenia gości - popierałam ten system w 100%. Na etapie realizacji poległam :)
image

Opinia została zablokowana przez moderatora
ja się spotkałam nawet z tym że kto pierwszy znalazł swoje miejsce ten przestawił winietki po swoje bo nie chciał siedzieć przy tej osobie:)
Ja już porozsadzałam gości. Pierwsze podejście robiłam sama - kilka godzin. Drugie z mamą - z godzinę nam to zajęło. A ostatnie jak już wszyscy potwierdzili/odmówili z narzeczonym - po trzy piwa na głowę, godzinką siedzenia i jest ;)

Ja pamiętam jak po ostatnim weselu ludzie narzekali na brak winietek, całą msze ludzie się naradzali kto z kim siedzi i kto zajmie miejsca (wiedzieliśmy o braku winietek od poprzedniego dnia- na poltrze się dowiedzieliśmy), dlatego u mnie winietki będą. O ośmiu wesel, na których byłam w ciągu ostatnich dwóch lat tylko na dwóch nie było winitek - na jednym miałam beznadziejne miejsce, a na drugim właśnie było umawianie się w kosciele i zajmowanie krzeseł.

Polecam bezpłatną stronę goscieprzystole.pl - genialne!!!
Dziewczyny, a gdzie lepiej kupować kwiaty? W Renku czy na giełdzie przy ulicy Rzęsnej?
image
na Renku, ok 4-5 rano. na Rzęsnej kwiatów jest mniej.
image
dziewczyny czy wybrałyście już bukiet,fryzurę, makijaż?
Jeśli tak to wpiszcie może gdzie i co robicie + zdjęcia.
Dziewczyny!
Gdzie szukacie bielizna na noc poślubną/pod suknie?

image
image
http://www.intymna.pl/c1381,2554,0,0,,slub,SID=22f01a06ba2281d08ebfcd9da22bc18a

prawie jak z lodowki wszedzie wyskakuje siwiec, ale da sie przezyc:)
image
Cisza tu jak makiem zasiał.
Odebraliśmy obrączki, mamy wszystkie napoje, alkohole ostatnie dokupione, ciasto i tort zamówione, zawiadomienia przygotowane, po części rozdane :)
image

Ma ktoś namiary na fryzjerke i makijażystke, co dojeżdża? ale żeby nie kasowała jak za zboże...

Dziewczyny u mnie też chcą się malować,ale w takiej ilości,że potrzebuję drugą ;)
image

var bannersnack_embed={"hash":"bzujs7oep","width":728,"height":90,"t":1407699265,"userId":14794671,"
Mnie powoli dopada stres przedślubny, tak jak dotychczas przyjmowałam to baaardzo na miękko , to teraz od paru dni czuje taki ucisk w żołądku. Dopinamy ostatnie rzeczy, w końcu to jeszcze dwa tygodnie, w tym tygodniu kończyłam winietki oraz zawieszki na wódkę ( każda zawieszka ma wierszyk do konkretnego gościa, będą mogli szukać po sali siebie na flaszeczkach;) ) Wczoraj byłam na pierwszej przymiarce sukni ślubnej i chyba po prostu do mnie dotarło, że wychodzę za mąż ;) Muszę jeszcze przysiąść do księgi gości, bo chcę do niej powklejać zdjęcie każdego weselnika, by mógł się pod nim podpisać, a i dla gości będzie to ułatwienie, bo jak zapomną jakiegoś imienia to mogą myknąć do księgi i już będą wiedzieli. Tort zamówiony, bukiet z broszek jest obrączki również, jeszcze spowiedź musimy machnąć......ahhh ahhh ahhh co to będzie za ślub ??? ;)
Mnie też już powoli dopada stres - dziś jade na makijaż próbny i po resztę wódki i napojów.
Komplet ubrania już jest - bielizna, buty, welon, itp Pan Młody też.
Na dekorację prawie wszystko już jest kupione - muszę jeszcze to wszystko w domu przygotować i poskładać.
Zostały jeszcze winietki do zrobienia -a ciągle jeszcze domykam listę gości. W przyszłym tygodniu przymiarka sukni.

Jeszce tyle mały szczególików do ogarnięcia, że zaczyna być intensywnie, a został niecały miesiąc... :)
Pomogę w dekoracji - mam sporo materiałów: szkło, wazony, skertingi, pokrowce -> koliberq@gmail.com
A mnie dziś też czeka obowiązek przedślubny.
Wieczór panieński :)
image

popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Domili oby takich przyjemnych obowiązków było więcej, ja Swój miałam w kwietniu, bo siostra wtedy miała tani bilet lotniczy, było cudnie:)

Dziewczyny podpowiedzcie co wrzucić do koszyczków pierwszej pomocy, mam już co nieco uzbierane, ale może o czymś zapomniałam:)

Pozdrawiam
wklejam z podobnych wątków-

igły, nitki- biała, czarną. waciki kosmetyczne, chusteczki mokre

rajstopy cieliste, tampony czy podpaski,, małe nożyczki, kilka agrafek i szpilek, jakiś środek przeciwbólowy,
plasterki (świetne są plastry Compeed na pęcherze, a to najczęstszy problem w
nowych butach), gumę do żucia, może też takie wilgotne chusteczki do demakijażu

http://slubowisko.pl/files/userslibraryphoto/thumbs480x/579596_448338898573148_834039140_n_1.jpg
image
Dziękuję :)
cisza jak makiem zasiał...:(
Pomogę w dekoracji - mam sporo materiałów: szkło, wazony, skertingi, pokrowce -> koliberq@gmail.com
wszyscy są w wirze przygotowań :)
Chyba tak..
Nam został najważniejszy garnitur i jedziemy pt lub sb do skórcza i z "prawie" teściem też :)

I reszta drobnostek.

image
image
Paulinaa, daj znać jak w tym skórczu,bo też z moim PM chcemy się wybrać.

Pytanie brzmi czy się opłaca i czy rzeczywiście jest taki duży wybór i niskie ceny.

Bo nam bez samochodu to bardzo ciężko... ;)
image

Oki sama jadę sprawdzić bo tak chwalą, że duży wybór.
Po zdjęciach widać, że jest w czym wybierać.

image
image
Ja się nie odzywałam bo miałam panieński w sobotę, a teraz jestem chora i nie mam siły na nic:)
Dziewczyny - my jechaliśmy ubierać trzech mężczyzn, a tym Pana Młodego - uważam, że bardzo się opłaca.

Obsługa skoncentrowana na jednej osobie, mierzyli po kilka kompletów - potem dopasowali dodatki - od spinek po koszulę i buty. Jest z czego wybierać, a obsługa (szczególnie ta Pani w ciemnych włosach) ma takie oko, że pierwsza propozycja była trafiona.
Ja jestem zadowolona. Kilka godzin, a wszyscy ubrani w dobrej cenie. Szczegóły mogę podać na prv
Misiadełko - a jak przygotowania, masz już wszystko zapięte na ostatni guzik ? :)
A jak wy sądzicie? na Panieński zaprasza się osoby, które są zaproszone na ślub czy też koleżanki, które nie są zaproszone?
image
image
KoliberQ, dogrywamy ostatnie rzeczy - menu, koszyczki awaryjne, w sobotę jedziemy na Mazury spotkać się z kamerzystami :) Takie szczegóły:) Ostatnia prosta - stresu zero:))))
Paulina u mnie były też koleżanki niezaproszone, ze studiów itd;)
Aa dzięki też właśnie o nich myśłałam o koleżankach ze studiów:)
Bo najbliższe mam zaproszone na ślub :)

image
image
Tu trochę fotek z mojego panieńskiego:)

https://www.facebook.com/sandra.steege/media_set?set=a.785472458143471.1073741831.100000421730293&type=3
Super zdjęcia! :)
image
image
Wiedziałam tylko, że mam się ładnie ubrac, reszta była niespodzianką :D
Ja tez polecam z czystym sercem skórcz ;)
Pan młody ubrany i na ślub i na poprawiny.
Mój tata i brat - też wszystko maja idealnie skompletowane. I to naprawdę bardzo tanio ;)

image
image
Ja również polecam Skórcz :)

image
A my będziemy szukąć grafitowego, w ostateczności czarny.
Mój ostatnio zdecydował, że nie chce czarnego, zobaczymy co wyjdzie w skórczu :)

image
image
A ja zdecydowałam, że mój pójdzie w czarnym i nie ma nic do gadania :D

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Mi się akurat podoba grafitowy, zobaczymy jakie będą mieć w Skórczu.

U nas tak nie jest, że ja o wszystkim decyduje, liczę się też ze zdaniem narzeczonego :)
Skoro nie będzie się czuł dobrze w czarnym to go nie będę zmuszać. :)

image
image
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja też nie zmuszam, ale kiedy on sam nie wie, to ja mu pomagam w podjęciu decyzji :D

image
my byliśmy w Skórczu wczoraj. akurat nie po garnitur ślubny, ale taki codzienny, bo Narzeczony do pracy chodzi w garniturze. wybór jest na prawdę bardzo duży, a ceny super! mój Narzeczony jest akurat bardzo wysoki i szeroki w klatce, a pomimo tego i tak miał w czym wybierać co bardzo rzadko się zdarza w sklepach w Fashion House czy normalnych firmowych Vistuli, Wólczanki i innych. w dodatku mają ogromny wybór koszul! dużo wzornictwa niestandardowego :) i też byłam zaskoczona ile mieliśmy koszul do wyboru na 194cm i kołnierzyk 43/44.
jeżeli będziemy ponownie potrzebowali garnituru lub koszul, to na pewno jedziemy do Skórcza. koniec z zakupami w innych sklepach z których Narzeczony wychodził tylko z nerwami, bo nic nie było, a jeżeli już to po jednym modelu.

obsługa bardzo sympatyczna, profesjonalna i chętnie służy pomocą.
My jedziemy jednak jutro:)
Więc jutro napisze jak było :)

image
image
Jak się ten sklep w Skórczu nazywa ? Albo jaki jest jego adres ?
Chyba też się tam przejadę :P
image
http://www.bonusmg.pl/
Dziewczyny, czy któraś z was widziała w tym Skórczu sukienki?
Bo pisze, że na stronie mają>?
Jakiś duży wybór?
image
image
Ja widziałam tylko kilka modeli - jakiś duży wybór nie rzucił mi się w oczy - i to raczej dla mam / teściowych.

Byłam w kwietniu, więc może coś się zmieniło od tego czasu.
Dzięki :)
image
image
Dziewczyny!!!!!!!!!! Orientujecie się może, gdzie kupię tkaninę (zrobię z niej pokrowce na krzesła w kościele bez szycia), ktora ma szerokość więcej niż 150 cm??? Ratujcie!
image
Kamyk moge pożyczyć Ci cztery takie kawałki bialego matrialu 3x3 m. nie chce wklejac linku, bo niektórzy uznają to za reklame i post jest kasowany, wiec zdjecia mozesz zobaczyć na mojej stronie w dziale dekoracje kościołów.

kupic mozesz np w gdyni w bławatku, mają biały, matowy material 150 cm szeroki, jesli Ci sie potem przyda.
image
Byliśmy dziś w Skórczu, mogę polecić, obsługa super, Narzeczony ubrany od stóp do głów za nie duże pieniądze.
Ja kupiona sukienka w kolorze mięty
image
Mam problem z dodaniem komentarzy.

C.d:
Moja babcia sukienka i bolerko.
Więc wybór jest w kolorach i rozmiarach.
Narzeczony kupił garnitur czarny bo nie było grafitowych, był jeden ale nie nadawał się na "pana młodego".
I otrzymaliśmy rabat na każdą rzecz :)

image
image
Byliśmy dziś na protokole, u nas jest komunia, więc proboszcz nas szybko przyjął i raz dwa spisaliśmy protokół, tylko pytanie co były zawarte w protokole, bez dodatakowych pytań i we dwoje, nie kazał wychodzić,albo whcodzic pojedyńczo, a nasze odpowiedzi były takie same i w tym samym czasie odpowiadaliśmy. :)
Nie ma co się bać :)

image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
kurcze, a my mamy jeszcze protokół przed soba i stresuje się... ;/ mimo wszystko..

dziewczyny niedługo zakładam kolejna część. Czy którejś cos dopisać/uaktualnić? :>
image
07.06. ~KoliberQ; Parafia pw. Św. Stanisława BM w Gdańsku; Sala: PSM Przymorze; Foto&Wideo: MKVideo; DJ ARO; makijaż: Ola Kowalow, fryzura: salon na ul. Kartuskiej, dekoracja sali: ja ;-)

Jeszcze niecałe trzy tygodnie ;))
Proszę o aktualizację ;)

Po wstępnej rozmowie z naszą forumką, zdecydowaliśmy z moim P.,że na pewno będzie wspaniale,jak Aga M nam pomoże :)

27.09 ~cynka ; Monika & Paweł ; Ślub godzina 16:00: Parafia św. Aniołów Stróżów w Mrzezinie ; wesele: Sala Filip w Osłoninie ; foto: Czaja Photography http://czajafoto.pl/ ; make-up i Fryzura : Dream Beauty ; zespół: Maykipolo http://www.maykipolo.pl/, dekoracja i bukiety: http://www.semperinflore.eu/
image

Aktualizacja:

05.07. ~Paaulinaa_; Paulina i Artur, Ślub: Kościół Św. Antoniego w Gdańsk- Brzeźnie, Wesele: Magnat Bojano http://www.dwor-magnat.pl/, foto i video Grupa Obiektywni http://obiektywni.net/ , Suknia: Salon Angel model Giovani, Dj EmCe http://www.djemce.pl/, Makijaż: Agnieszka Skrzyńska http://www.ajs-visage.pl/, Paznokcie stała kiientka: Monika http://www.paznokciemoniki.dzs.pl/, obrączki http://www.ak-bizuteria.pl/

image
image
Ile macie konkurów na oczepiny?
Albo ile się robi?

Robicie te nagrody "śmieszne" np: Odkurzacz- szufelka i zmiotka itp?
image
image
My będziemy mieli około 5 konkursów.
Nad nagrodami jeszcze się nie zastanawialiśmy
image

A czy robicie po oczepinach to "zbieranie na wózek" czy coś takiego, że młodzi goście wrzucają pieniążki na wózek a para młoda tańczy z gościem.

image
image
A czy mogłybyście napisać jakie konkursy planujecie na swoich weselach?

Uważam, że taniec oczepinowy, to 'zbieranie na wózek' jest bardzo fajnym pomysłem.
Sama chciałabym mieć na swoim weselu, jednak narzeczony nie jest za bardzo 'tanczacy', wiec nie podoba mu sie ten pomysł :)

Wiem też, że wiele gości daje mniej do koperty, żeby później wrzucić do koszyka oczepinowego.

image
No właśnie koleżanka mi mówiła, że gdyby miała jeszcze raz wybierać to by się nie zdecydowała, że ciągle musiała tańczyć.
Też mi się podoba to zbieranie na wózek ale jak pomyśle, że muszę z każdym tańczyć..
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
propozycje konkursów i nagród moge przesłać mailem jesli chcecie. konkurs z wózkiem wielu gosci traktuje rzeczywiscie tak, ze dorzuca pieniadze dla Młodych, ale spotkałam sie tez z opiniami, że to "wyłudzanie pieniędzy na siłe", ludzie są różni, dlatego my nie zdecydowalismy sie na ten konkurs.
image
U nas bedzie zbieranie na wózek, bobas, przepowiednia z balonami pokaz slajdow z naszymi zdjeciami i do tego jakaś hisoryjka wymyslona przez zespół i tańce pokoleniowe
 Młodzi dobierają po trzy pary ze starszego pokolenia i trzy pary

z młodszego pokolenia. Konkurs polega na wyłonieniu najlepiej tańczącej pary ze starszej generacji, która będzie tańczyć do muzyki młodej generacji i odwrotnie - młoda generacja będzie tańczyć do utworu z lat 60-70-tych.

Wyłonienie zwycięzców odbywa się poprzez częstotliwość braw dla wskazanych przez konferansjera par, gdzie wygrywa jedna para ze starszego pokolenia i jedna z młodszego pokolenia i następuje wręczenie nagród ufundowanych przez 
Bardzo bym prosiła ;)
Może coś zmienimy.

Taniec "zbieram na wózek" robimy,mimo,że narzeczony nie zbyt tańczący jest. Zdecydowaliśmy się,bo na wszystkich weselach,na których byliśmy ten taniec był.
image

poszło)
image
Dostałam,dziękuję. :)

Części tych zabaw nie znałam,o części zapomniałam.
Mój harmonogram zabaw na pewno ulegnie zmianie. :)
image

Ja też poprosze :)

Ludzie są różni, ale na weselach się tak robi.
Ja jeszcze to przegadam z narzeczonym.
image
image
Ja też poprosze :)

Ludzie są różni, ale na weselach się tak robi.
Ja jeszcze to przegadam z narzeczonym.
image
image
Paulina to poprosze maila na prv, do cynki mam , wiec wysłałam.
image
Wysyłałam :)
Mam pytanko czy czytanie 1 i 2 oraz ewangelie można wybierać?
Czy kościół robi problemy?
image
image
zależy który kościół. są takie gdzie czytania są wykonywane np przez świadków.
image
Ja tez poproszę moze my tez cos zmiemimy
Właśnie muszę się podpytać, akurat świadkowie nie chcą, ale przyjaciółki 2 będą czytać i jedna chce śpiewać pslam też :)
image
image
Kobitki jak chcecie plik to podawajcie maila np na prv, jesli nie macie go w opisie profilu to go nie zdobęde w zaden inny sposób:)
image
dla mnie taniec ze zbieraniem na wózek jest fajny ;)
na każdym weselu na jakim byłam to było i u nas też bedzie.
I ja właśnie traktuje to jako okazje do zatańczenia z każdym gościem ;) jak dla mnie to nawet nie trzeba by było "płacić" za ten taniec. Po prostu podoba mi sie, że wsyscy wtedy tak rozchwytują parę młodą :)
image
Ja właśnie uwielbiam tańczyć ALE SAMA, nie z partnerem.
Jakoś nie lubię i nie umiem. ;/
Z koleżankami za to uwielbiam.. W szkolach tańczyłam w zespołach i może dlatego:)

Temu jak pomyśle, że mam tańczyć z każdym "panem" to.. :)
Jakoś trzeba dać rade w ten wyjątkowy dzień:)

image[/url
image
zapraszam tu, nowa część ;)

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=542404&c=1&k=170
image
ja też bym poprosiła o maila z propozycjami zabaw:) tusia_18@interia.eu
image
Ja również prosiłabym o maila z propozycjami zabaw :) annarad@vp.pl

image
wszystkie wysłane
image
jak można to również poproszę o te zabawy ;) patrycja.kutniewska@o2.pl

Inne tematy z forum Wesele

dobry...i nie drogi dentysta (54 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

Kasyno (3 odpowiedzi)

Verde Kasyno to platforma, która zapewnia bezpieczne i ekscytujące doświadczenie w grach...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (218 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

do góry