Widok

Młode Pary 2014 (część 7)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
KWIECIEŃ
26.04. ~Jaagnes; Agnes & Karol, Sala: Zamek Jan III Sobieski w Rzucewie, Klasztor o.Franciszkanów pod wezwaniem św. Anny w Wejherowie, godzina 15:00, Fotograf: AM-Studio, zaspół http://www.zespolmagic.pl
26.04. ~Arijka; Dorota & Krzysztof, sala Lęborska Perła w Lęborku, kościół św. Jakuba Apostoła w Łebie, orkiestra/dj Brygada S, fotograf: Grupa Alternatywni
26.04. ~Messaja; Magdalena i Krzysztof Kościol: Parafia Najświętszej Marii Panny Matki Kościoła i Świętej Katarzyny w Gdańsku, sala weselna: GRYF (żukowo) lub DWOREK GOŚCINNY (Gdańsk Lipce) zespół: Zespół A'Test, video i foto- ???
26.04 ~ panna-anna, Ania i Robert, Kościół Św. Wojciecha w Kielnie godz 15:30, sala: Folwark Dajak w Koleczkowie, Dj Grzegorz Gromadzki, Dekoratorka: Forumka Aga M. Foto i kamera: Grupa Obiektywni. Suknia z kolekcji Alfred Angelo. Wodka: Zubrowka biala.

MAJ
03.05. ~JustaKapusta; sala: Dwór Magnat
09.05. ~Ewa i Adam, Sanktuarium Matemblewo, wesele:Restauracja nad Potokiem - Gdańsk Jelitkowo, DJ Larry, foto: M. Jończyk
image
10.05. ~agula85; Aga&Piotr, Kościół Św. Antoniego w Brzeźnie, sala: Hotel Gniecki w Przejazdowie, DJ- Lech Radziun i fotograf- FotoGrupa.pl
23.05.~ kalija - Karolina i Krystian, Ślub-kościół św.Leona Wielkiego(Konwikt) Wejherowo, Wesele - Ośrodek Wczasowy "Bingo Bieszkowice, Zespół - Maykipolo, Filmowanie - Maykipolo, Wódka - Żołądkowa De Luxe, Fotograf - zaprzyjaźniona dobra duszyczka, Winietki, zaproszenia, zawieszki na butelki, wystrój kościoła- wykonanie własne, Suknia - projekt własny - krawcowa Wejherowo,Garnitur - Vestus - niebieski, dobry humor - wszyscy goście :)
24.05. ~Domili; Dominika&Daniel, miejsce: Dzikie Wino, zespół: Półtora Gościa, fotograf: fotogrupa.pl
24.05. ~ DamaKier; Martyna i Krzyś; wesele - Ośrodek Wypoczynkowy Zawiaty; fotograf - fotoinlove; zespół ArtandBrass
24.05. ~lola80; Monika i Paweł, wesele: Oaza, Połchowo
31.05. ~misiadelko; Kościół: Parafia Św. Wojciecha w Kartuzach, godzina 16.00. Sala: Hotel Pod Orłem, dj Gucio, foto: fotoinlove.pl, video: AMADEOFILM Mrągowo, dekoracje sali, bukiet itp.: AgataDekoracje, dekoracje kościoła: MGFloris, suknia: Bianka Starogard, Obrączki: Czarkowski, skrzypaczka: Agnieszka Elert, fryzjerka: Joanna Rabiega, makijaż ajsvisage
31.05. ~kamyk899; kościół św Walentego Gdańsk-Matarnia, przyjęcie Restauracyjka u Babuni, fotograf OddView, oprawa muzyczna ślubu (skrzypce i śpiew) Państwo Jamioł, zaproszenia i winietki projekt własny, suknia jest (krótka), buty są (różowe), ubiór Pana Młodego - brak, bukiet ślubny, bransoletka kwiatowa dla świadkowej, butonierki ślubne - Kwiaciarnia Doris (galeria bałtycka) . Fryzura i wizaż Dream Beauty.
31.05. ~kopciuszka27; Monika i Paweł, kościół św. Brygidy, wesele: hotel Qubus. Dj Mitch, wizaż: Elżbieta Skoczeń, kwiaty: Prosta Forma.

CZERWIEC
07.06.~kasietta88; Kasia & Rafał, sala: Dwór Magnat w Bojanie Platynowa, Kościół: św. Jadwigi Królowej w Bojanie, Fotograf: Kasia Puwalska, Kamerzysta: Videogroszek, DJ: DjVicek, Bukiet: Tajemniczy Ogród, Fryzura: p. Ania salon Glamur Salon Piękności w Rumii, Paznokcie: Teściowa:), samochód: Hummer H2 vipsstars.pl, obrączki: inneobraczki.pl, wódka: Smirnoff Black
07.06. ~KoliberQ; Parafia pw. Św. Stanisława Bpa w Gdańsku; Sala: PSM Przymorze; Foto&Wideo: MKVideo; DJ ARO; Suknia, obrączki, kucharz, ciasta- załatwione :)
14.06. ~Karolina; Karolina&Ariel--->Złota Jesień (Kartuzy), Kościół Pod Wezwaniem Chrystusa Miłosiernego Gdynia-Płyta Redłowska, zespół Ragtime
14.06. ~czesia357; Kamila i Tomek, ślub /najprawdopodobniej/ w NMP Królowej Polski w Wejherowie, wesele w Sali Szrot w Gościcinie, zespół Nevada, Fryzjerka - zaufana Pani Aneta.
14.06. ~czerwcowe; Karolina i Damian, Ślub: Parafia Rzymsko-Katolicka p.w. Św.Teresy Benedykty od Krzyża (Edyty Stein) Gdańsk-Ujeścisko, oprawa muzyczna w kościele zespół Selah z kościoła p.w. Bożego Ciała w Gdańsku na Morenie, Wesele: Tawerna Grecka LUKULLUS Gdańsk-Kartuska oprawa muzyczna Marek&Bogdan z Gdyni
14.06. ~Patrizia & Daniel, Kościół: Parafia Matki Boskiej Częstochowskiej w Grabowie Parchowskim (Jezioro Mausz na Kaszubach), Miejsce weselne: Ośrodek Szansa Mausz, Muzyka: Sławek B., Zdjęcia: Fotogrupa
14.06. ~justynkie; Justyna & Andrzej, Kościół: Sanktuarium Miłosierdzia Bożego w Olsztynie, godzina 16.00. Sala: Restauracja Przystań w Olsztynie, zespół: GajewskiBand, foto-video: AMADEOFILM Mrągowo
14.06. ~f.i.o.l.e.k; Róża i Krzysiek, Ślub: Parafia Św. Antoniego w Gdyni, Wesele: Dom Bankietowy Grinholc w Rumi, Dj: Robert Jakubek, fotograf: Kreatorzy Wspomnień, kamerzysta: Video Art Studio
14.06. ~Moniaroz; Monika & Karol, kosciół Najświętszego Serca Pana Jezusa i Św. Małgorzaty Marii Alacoque, godz. 15. wesele Agrotka Osłonino, fotograf i kamerzysta jest, orkiestra jest, wódeczka kupiona
14.06. ~Sylwia i Piotr, Kościół p.w. Św. Aniołów Stróżów w Mrzezinie, sala: Oaza Połchowo, Zespół: Art Media Duo, Foto: Znajomy :) Video: Video Wspomnienia, Wódka: Stock (kupiona)
28.06. ~agunineczka; Agnieszka & Rafał, ślub: kościół pw. św. Ignacego na Starych Szkotach, oprawa ślubu: zespół NaNiby; wesele: Złota Róża w Gdańsku, kamerzysta: videogroszek, foto: P. Dmochewicz, DJ: Robert Jakubek, suknia: salon ślubny Bianka w Starogardzie Gd., makijaż: Anna Stykała; dekoracja kościoła, bukiety, butonierki: Anna Dekor
28.06. ~Izunka; Iza i Mateusz, Parafia Matki Boskiej Częstochowskiej Wrzeszcz, wesele "Pod Lipami" sala Zielona, dj McMike, fot. Błażej Maziarz, obsługa barmańska Bar4You

LIPIEC
05.07. ~aga890, Agnieszka & Damian, sala: hotel Otomin, kościół - parafia Św. Brata Alberta Chmielowskiego Kokoszki, Dj - wodzirej DarJan, Samochód do ślubu - Hummer H2 http://www.max-limo.pl, Fotograf - http://www.fotoinlove.pl, video - Studio 4ma TV, Fryzjerka- zaufana pani Ada, Kwartet smyczkowy 4one, makijaż - Agnieszka Skrzyńska http://ajs-visage.pl/, barmani - http://www.barmanwesele.pl/
05.07. ~Paulina; Paulina i Artur, Ślub: Kościół Św. Antoniego w Gdańsk- Brzeźnie, Wesele: Magnat Bojano http://www.dwor-magnat.pl/, foto i video Grupa Obiektywni http://obiektywni.net/ , Suknia: Salon Angel model Giovani, Dj EmCe http://www.djemce.pl/, Makijaż: Agnieszka Skrzyńska http://www.ajs-visage.pl/, Paznokcie stała kiientka: Monika http://www.paznokciemoniki.dzs.pl/
05.07. ~Ewelina i Piotr, sala weselna" Wanilla Weding House "Nowy Dwór Wejherowski, Kościół parafialny Stygmatów Św. Franciszka Nowy Dwór Wejherowski, zespól Max Dance z Lęborka
05.07. ~malagaa; Agnieszka & Robert; Kościół Św. Krzyża w Gdańsku-Wrzeszczu, wesele: hotel Merkury w Straszynie, zespol: Best ze Starogardu Gdańskiego, fotograf i kamerzysta: Shark Foto Studio
12.07. ~Ciasteczkowa; Kamila i Damian, Parafia p.w św. Jana Chrzciciela i Brata Alberta Gdynia chylonia, oprawa muzyczna do kościoła-zespół Lux Mundi, wesele -Dworek Barwik , zespół Pretext, fotograf i kamerzysta- grupa Obiektywni
12.07. ~Kasia & Damian, ślub - kościół WNMP w Redzie, wesele - Vanilla Wedding House Nowy Dwór Wejherowski, fotografia Maja Meronk, Dj i kamerzytsa ImproDance
12.07. ~atagaa; Agata i Adam, ślub - Katedra Oliwska Gdańsk, wesele : Hotel 4 Brzozy na Kowalach, foto: foto in love, zespół: feeling - Lębork, wideofilmowanie: Marek Kowalski - Grudziądz
25.07~ Karolina i David, Gościniec dla Przyjaciół w Wyczechowie, kościół sw. walentego w Gdańsku, DJ Arkadiusz Mieczewski, fotograf FVF z Tczewa
26.07. ~rozsadna; Ania&Piotr, Kościół: Parafia Św. Michała Archanioła w Sopocie, godzina 14:30; Sala: Orchidea w Chwaszczynie, zespół: Jak's band, fotograf: p. Maja Gościniak, kamerzysta: p. Jacek Narloch

SIERPIEŃ
02.08. ~Gosia; Gosia i Mateusz; Ślub w Sianowie, wesele Wichrowe Wzgórza
09.08. ~nataluska19923 wesele: sala Filip w Osłoninie, Kościół: pw. św. Michała Archanioła w Gdyni na Oksywiu, Fotograf/Kamerzysta: Shark Foto Studio, Zespół : Nevada z Redy
16.08. ~heke1990; Ola i Darek, ślub: Potęgowo, wesele: Potęgowo, zespół: Quatro z Nowego Dworu Gdańskiego, foto: Tandem (Lębork), video : videofotoefekt Dariusz Falkowski (Słupsk), wódka: Wyborowa, suknia: Lisa Ferrera (LF 711), makijaż: Atelier Urody Grażyna Knuth (Lębork), zaproszenia: Decorisus, nauki przedmałżeńskie i poradnia rodzinna: Dominikanie, Gdańsk.
16.08. ~Agnicha; Agnieszka i Dawid, parafia pw. św. Mikołaja w Gdyni Chyloni godz. 15, miejsce wesela: Restauracja Dzikie Wino w Redzie, przygrywać będzie nam zespół Nevada z Redy, a kamerzysta wraz ze zdjęciami: RayTv - Mariusz Niedziela. Sukienka z Salonu "AGA"-http://www.suknie-slubne.cisonet.pl, zaproszenia dla gości: http://allegro.pl/kolorowe-zaproszenia-slubne-40wzorow-promocja-i3920346210.html , dla rodziców, chrzestnych i świadków: http://allegro.pl/zaproszenia-slubne-w-butelce-piekne-i3973245570.html ,
Makijaż oraz fryzjerka - zaprzyjaźniona Pani Bożenka, jeżeli chodzi o kwiaty to będą z kwiaciarni "Bukieciarna"
Nauki przedmałżeńskie i poradnia już zrobione.
Obrączki będą z "Apart'a" w marcu będą załatwiane
16.08. ~sliweczka90; Natalia i Mariusz, ślub, 16.00: kościół p.w. Michała Archanioła w Zblewie, wesele: Kamienny Zdrój, Więckowy k. Skarszew, zespół: This Time, Starogard Gdański, foto: Avedon (Starogard Gdański), video : Avedon - Tomek Babinek (Starogard Gdański), wódka: Żubrówka Biała, suknia, garnitur, obrączki : Salon Ślubny Bianka (Starogard Gdański), makijaż: Atelier Urody p. Grażyna (Starogard Gdański) , zaproszenia: allegro.pl., biżuteria: swarowsky, buty: allegro.pl, piosenka na pierwszy taniec: Where You Are (Gavin Degraw)
23.08. ~powerbee; kamila&szymon; kościół: w Cedrach Wielkich; knajpa: Cedrowy Dworek; DJ: Robert Jakubek, fotograf- Błażej Maziarz, kamerzysta- PressPlayFilm, oprawa muzyczna: Kwartet La Scala
30.08. ~Tweety89; Joanna i Grzegorz Kościol: Parafia Podwyższenia Krzyża Św. w Rumi sala weselna: Grinholc Rumia zespół: Zespół Best ze Starogardu Gdanskiego videofilmowanie: Coolartpro

WRZESIEŃ
06.09. ~Gosiaaaczek; Gosia i Krzyś; parafia św.Rodziny na Stogach , sala "Małe Złotowo" - Trąbki Małe, orkiestra RSR Tczew , kamerzysta videogroszek.
06.09. ~innabajka; Martyna i Paweł, parafia Św. Stanisława Kostki w Oliwie; Przyjęcie weselne w Restauracji Lucynka
12.09. ~Serkowa; Ania & Adrian, ślub: Parafia św. Aniołów Stróżów Cedry Wielkie, wesele: Cedrowy Dworek, fotografia: FotoGrupa, oprawa muzyczna: Brygada S
13.09. ~ewelinka1336; Ewelina i Mateusz , Parafia św . Antoniego na Wzgórzu św, Maksymiliana godz 15:30 , wesele Dom Bankietowy Grinholc w Rumi, zespół Disco Inferno, fotograf i kamerzysta - Grupa Obiektywni, makijażystka p. Anna Stykała, fryzjerka p. Monika twójfryzjer.com. , suknia salon Agnes, wódka Pan Tadeusz
13.09. ~Puuuli; Paulina&Krystian, Parafia Przemienienia Pańskiego w Somoninie, dom weselny: Rajski Ogród w Kolonii, fotograf: Dariusz Grużewski, zespół: Akcent4You
20.09. ~KIKA_1987; Daria & Grzegorz, Parafia Św Stanisława Kostki Gdańsk Oliwa godz 16:00 , sala Kalina Bojano, zespół duoplus, fotograf foto fokus-Sylwester Kryger, kamerzysta JAMIS Video-Foto-Studio, Makijaż Beata Fryz
20.09. ~asienka1985; Joanna&Krystian; Parafia NMP Goscicino. Wesele na sali Vanilla w Nowym Dworze Wejherowskim. Fotograf i kamerzysta firma Quatro z Koscierzyny. Orkiestra Diamond Sierakowice. Wodka krupnik. Porta w czwartek
27.09 ~ "Alicja"; Magdalena&Rafał , Sala: Hotel Pod Orłem w Kartuzach , Kościół Św. Brygidy Gdańsk , Zespół LP z Elbląga , kamera&foto: BemarMedia
27.09. ~Ola i Michał, Kościół Św. Brygidy, Wesele - Zajazd Lipce
27.09 ~cynka ; Monika & Paweł ; Ślub godzina 16:00: Parafia św. Aniołów Stróżów w Mrzezinie ; wesele: Sala Filip w Osłoninie ; foto: Czaja Photography http://czajafoto.pl/o-mnie ; make-up i Fryzura : Dream Beauty ; zespół: Maykipolo http://www.maykipolo.pl/, dekoracja i bukiety: http://www.britain.com.pl/

PAŹDZIERNIK
11.10. ~kolka_; Karolina i Łukasz; kościół Św. Jana Bosko Orunia Dolna, Sala Swojak Otomin, zespół Labirynt, zdjęcia AM-studio.
14.10. ~Kasienka_08, Kasia i Igor, sala: Filip w Osłoninie

LISTOPAD
08.11~blank; Blanka i Robert, sala weselna "Pod Orłem" Kartuzy, filmowanie happy-days z Gdańska, zespół muzyczny Granda z Wejherowa. Wesele w stylu retro
22.11. ~nowa89; Kasia i Przemek, Klasztor w Wejherowie, wesele-sala Amelia w Zelewie, fotograf & kamerzysta- photoyoung, zespół-BMW z Żarnowca, wódka- żubrówka biała, bukiet-goździki

JUŻ PO:

STYCZEŃ
19.01. ~SeaMilena; Milena & Tomasz, Kościół: pw. św. Bernarda w Sopocie, Wesele: Sheraton Sopot Hotel, DJ (???), Foto: ProAction Fotografia i Film (Wrocław), Film: ProAction Fotografia i Film (Wrocław)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziękuję za informację , może muszę spróbować z tymi kwiatami teraz jeszcze przed ślubem jak się w nich czuję:) moja świadkowa sugeruje mi, że może zamiast wsuwki, powinnam się zdecydować na opaskę w tym stylu jak z tym liściem ( bo i kwiat i coś spina włosy:) ale zastanawiam się czy ta opaska nie za duża, któraś z was bedzie miala opaske?
super !!i wszystko na renku zakupilas do bukietu ?
Tak, wszyściutko :)

Dziewczyny potrzebuje fryzjera z dojazdem do domu w na próbny i w dniu ślubu.
Ile płacicie i kogo możecie polecić??
image
image
ja dziewczyny też mam problem z fryzjerem. naszukałam się w internecie a i tak nic nie znalazłam...
a ja zabrałam się za wstępne rozsadzanie gości... "teksańska masara piłą mechaniczną". Zastanawiam się czy to w ogóle jest dobry pomysł - te winietki...
Jednym to się podoba, innym nie. Goście lubią to krytykować zwłaszcza jak nie trafisz w to jak by chcieli siedzieć. W tedy całe wesele mają zmarnowane i wszystko zaczyna się nie podobać. I ja się spotkałam juz z tym ze goście to krytykują.
Dlatego najlepiej żeby się sami rozsiadali, wtedy do nikogo pretensji nie będzie :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
z doswiadczenia podpowiem, ze winietki zrobią wiecej pozytku niż szkodyi macie jakąś kontrole kto bedzie gdzie siedział. pozniej i tak sie poprzesiadają w trakcie wesela, żeby porozmawiać.

nigdy nie usadzisz wszystkich tak, by byli zadowoleni, wazne, zeby np. nielubiace sie osoby posadzic daleko od siebie.

Bez winietek wyglada to dwojako- albo goscie wchodzą i stoja- nie wiedza czy siadac czy ich zaprosicie/dj zaprosi dopiero do stolu albo czesciej nastepuje bieg po "najlepsze miejsca" najblizej Młodej Pary w efekcie - czasem robia sie luki jednomiejscowe albo moze sie zdarzyc, ze rodzice wyladuja na koncu stolu i to jeszcze rozdzieleni...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A co sądzicie, żeby po prostu opisać "Rodzina Pani Młodej", "Rodzina Pana Młodego", "Znajomi Państwa Młodych"... każdy będzie siedział we własnym sosie, aczkolwiek poniekąd sam będzie miał wpływ na wbór miejsca...
Bo jest mi żal osób, które muszę usadzać na końcach stołów :(
to ciekawe, takiej formy jeszcze nie widzialam:) grunt, zeby np osoby z zagranicy obsadzic mowiacymi w danym jezyku, a osoby w podobnym wieku obok siebie, rodzenstwa tez blisko.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
My robimy Tak jak Domili :)
Dzielimy na :
Rodzina Panny Młodej
Pana Młodego
I Znajomi
Stół mamy w "E".
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
panna anna a jak smakował tort od Jarzębińskich?
Ela,
tort był pyszny i piękny. Zrobił furorę! 15 kg zeszło na weselu i poprawinach - do domu zostały nam 2 kawałki malutkie ;)
Jadłam najwyższy: czekoladowy (ale to w trakcie wesela, przy krojeniu, więc w nerwowości wielkiej, za bardzo smaku nie pamiętam z tych emocji), ale zły nie był, bo bym zapamiętała ;)
Największe piętro - smak kościerski jadłam na poprawinach - przepyszny! Mąż twierdzi, że nigdy tak pysznego tortu nie jadł - a mamy doświadczenie, bo przed ślubem degustowaliśmy wyroby wielu cukierni - m.in. wszystkie od Sowy, kilka od Uphagena itd.
Jedni zachwycali się, że truskawkowy najlepszy inni że brzoskwiniowy. O pralinowym chyba nikt nie mówił, ale to pięterko trafiło akurat do tej części rodziny, która za bardzo w ogóle nic nie mówiła.... ;)

Ogólnie bardzo polecam. Dowóz gratis. Kaucja miała być 300zł, a w końcu kierowca też nie wziął nawet złotówki. W tych czasach takie zaufanie do klienta - rzadkość :)

dziewczyny jeśli chodzi o winietki to na prawdę robią dużo więcej pożytku niż szkody.

U nas problem "skrajnych miejsc" akurat odpadał, bo mieliśmy okrągłe stoły, oczywiście też były osoby niezadowolone z miejsc i obrażone,a le tego się uniknąć nie da ;)

Byłam kilka razy na weselach bez winietek i był to dramat - wlaśnei wyścig po najlepsze miejsca. nie było miejsca dla niektóych par, bo zostały miejsca nieparzyste na 2 krańcach sali, osoby, któe się nie lubialy siedziały obok siebie, ciotki przemieszane ze znajomymi i nie mające sie do kogo odezwać itd.

Warto poświęcic temu trochę czasu by znaleźć optymalny układ - i nie konsultować z nikim bo ile ludzi tyle pomysłów.

Na krańcach stołów zazwyczaj się sadza znajomi - mają bliżej na parkiet, a do tego nie obrażą się jak stara ciotka, że siedzą "daleko od młodych" czy "na wylocie"

bo "Rodzina Panny młodej" to dość obszerne pojęcie - wg mnie pomysł średni, bo:
- wprowadza się podział na "moja rodzina" i "jego rodzina", a przecież w weselach chodzi też o to by rodzina się zintegrowała i poznała
- młode kuzynostwo wyląduje między starymi ciotkami, albo na odwrót - co to dla nich za atrakcja, lepiej będą się dogadywać ludzie w swoich grupach wiekowych bez względu na to z której strony są
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja też myślę,nad podziałem na : rodzina , przyjaciele :) i niech każdy siada gdzie ma ochotę :) Nie mamy osób niel ubiacych się wiec o tyle mamy lepiej :)
Stosując winietki i tak dzielisz rodziny, bo rodziny sadzasz razem, więc podział jest. Nie wierzę, że będzie wiele przypadków gdzie Młodzi zdecydują przetasować rodziny. Kuzyni i tak usiądą razem, a ciotki w swoim towarzystwie.

W naszym przypadku stoły mają 4 końce... to w takim wypadku obsadzić je młodymi - którzy w takim razie będą rozrzuceni na 4 strony sali ? ;)

Może jak wsele jest bardzo duże to można się o to pokusić - ale ja raczej nie umiałabym tego zrobić. Dla mnie to za duża odpowiedzialność za czyjś nastrój.
P.S. Ale zanim nie przysiadłam to zrobienia planu rozsadzenia gości - popierałam ten system w 100%. Na etapie realizacji poległam :)
ja się spotkałam nawet z tym że kto pierwszy znalazł swoje miejsce ten przestawił winietki po swoje bo nie chciał siedzieć przy tej osobie:)
Ja już porozsadzałam gości. Pierwsze podejście robiłam sama - kilka godzin. Drugie z mamą - z godzinę nam to zajęło. A ostatnie jak już wszyscy potwierdzili/odmówili z narzeczonym - po trzy piwa na głowę, godzinką siedzenia i jest ;)

Ja pamiętam jak po ostatnim weselu ludzie narzekali na brak winietek, całą msze ludzie się naradzali kto z kim siedzi i kto zajmie miejsca (wiedzieliśmy o braku winietek od poprzedniego dnia- na poltrze się dowiedzieliśmy), dlatego u mnie winietki będą. O ośmiu wesel, na których byłam w ciągu ostatnich dwóch lat tylko na dwóch nie było winitek - na jednym miałam beznadziejne miejsce, a na drugim właśnie było umawianie się w kosciele i zajmowanie krzeseł.

Polecam bezpłatną stronę goscieprzystole.pl - genialne!!!
do góry